Ladataan..25 000 €
Ladataan..14 vuotta
Arvioitu kuukausierä207 €/kkArvio on laskettu 5,0 % nimelliskorolla.
👉 Ilmainen hakemus
👉 Ei sitoutumista
👉 Nopea lainapäätös
Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Käyttölaina

Hae käyttölainaa netistä ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Hae käyttölainaa ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Check icon Käyttölainaa 2 000 – 60 000 euroa.

Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

Check icon Ilman vakuuksia ja takaajia.

Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan käyttölainan. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä ilmainen lainahakemus
Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
2
Vertaa lainatarjouksia
Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
3
Hyväksy lainatarjous
Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Hae käyttölainaa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Täytä maksuton lainahakemus Summarumin kautta ja hae käyttölainaa luotettavasti ja turvallisesti verkosta. Tavoitat kauttamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

Summarumin kautta voit hakea käyttölainaa netistä helposti jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Käyttölainan hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta käyttölainaa 2000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset tarjoukset nopeasti. Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia ja takaajia.

Kilpailuta ja vertaile käyttölainat helposti ja nopeasti

Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli hakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle käyttölainaa.

Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa käyttölainaa. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla lainatarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin käyttölaina.

Kilpailuttamalla käyttölainat netissä säästät aikaa ja rahaa. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä.

Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan käyttölainaa erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

Löydä edullinen käyttölaina netistä pienellä korolla

Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman käyttölainan pienellä korolla – ilman piilokuluja. Lainojen vertailu on hyvä tehdä, ja siinä kannattaa kiinnittää huomiota näihin:

 • käyttölainan korko
 • kuukausierä
 • takaisinmaksuaika.

Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta käyttölainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

Vakuudeton käyttölaina heti tilille kotoa poistumatta

Kun olet löytänyt lainatarjousten joukosta sopivimman ja edullisen käyttölainan, seuraava vaihe on hyväksyä lainatarjous. Kun tarjous on hyväksytty, vakuudeton käyttölaina maksetaan useimmiten heti tilillesi ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa arkipäivien aikana, toimistotyöaikojen sisällä.


Löydä edullisin käyttölaina

Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan käyttölainan. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

Hae lainaa tästä

Summarum Logo

Hae vakuudetonta käyttölainaa näin

 1. Tarkastele omaa budjettiasi realistisesti. Huomioi budjetissa kaikki tulot ja menot, mutta muista varautua myös yllättäviin tilanteisiin.
 2. Täytä käyttölainahakemus sivustollamme.
 3. Kun olet täyttänyt kaikki pyydetyt tiedot, lähetä hakemus.
 4. Ensimmäiset käyttölainatarjoukset saapuvat sähköpostiisi nopeasti.
 5. Vertaile kaikki tarjoukset rauhassa ja hyväksy niistä se, joka soveltuu parhaiten tilanteeseesi.

Muista, että sinun ei ole pakko hyväksyä yhtään tarjousta. Käyttölainan hakeminen ei siis sido sinua vielä mihinkään.

Kenelle käyttölainaa ilman vakuuksia myönnetään?

Kun haet vakuudetonta käyttölainaa Summarumin kautta, on sinun täytettävä muutamia ehtoja. Näitä ovat:

 • Täysi-ikäisyys
 • Säännölliset tulot
 • Moitteeton maksuhistoria
 • Vakituinen osoite Suomessa

Osa yhteistyökumppaneistamme myöntää käyttölainoja vain yli 20-vuotiaille, mutta tämä ei ole este hakemuksen täyttämiselle 18-vuotiaana. Käyttölainatarjouksia saat siis kilpailutuksemme jälkeen vain niiltä yhtiöiltä, jotka myöntävät lainaa alle 20-vuotiaille.

Käyttölaina vai kulutuslaina – näin ne eroavat

Käyttölaina on miltei sama asia kuin termi kulutusluotto, joka on tyypillinen vakuudeton laina. Jotkut lainapalvelut viittaavat tähän lainaan suoraan kulutusluottona, kun taas monissa pankeissa tämä sama laina kulkee esimerkiksi nimellä

Käyttölaina on useimmissa tapauksissa vakuudeton kertaluotto, mutta sitä on mahdollista hakea pankeista myös vakuudellisena lainana.

Käyttölainaa haetaan ja saadaan tänä päivänä yhä enemmän. Esimerkiksi asuntolainasta poiketen pankki tai muu lainapalvelu ei juurikaan hakijalta kysele, mihin tällainen käyttölaina aiotaan käyttää. Kyseessä on siis toisin sanoen laina, jota haetaan yleisluonteisiin arjen tarpeisiin sekä erilaisiin odottamattomiin menoihin.

Käyttölainaa on mahdollista saada sekä kertaluonteisena luottona että jatkuvana luottona. Jatkuvan käyttölainan ideana onkin pääasiassa se, että lainaa hakeneella on mahdollisuus nostaa lainaa tililtä juuri silloin, kuin sitä eniten tarvitaan.

Tällaisen käyttölainan pääasiallinen idea muistuttaa pitkälti luottokortin toimintaa ja tätä se periaatteessa onkin, vaikka joustavan käyttölainan kohdalla lainansaajalla ei ole käytössään erillistä maksukorttia. Sen sijaan rahaa nostetaan luottotililtä suoraan omalle pankkitilille.

Jatkuvasti käytössä olevan käyttölainan suurimpia etuja onkin se, että lainansaajana sinun ei tarvitse maksaa korkoa koko lainasummasta, vaan pelkästään siitä summasta, jonka olet nostanut omalle tilillesi.

Kulutuslaina – apua arjen menoihin

Nimensä mukaisesti kulutuslaina on tarkoitusperiltään suunnattu aivan tavalliseen kuluttamiseen. Oli kyseessä sitten ruokaostokset, joululahjat tai auton huoltaminen, tarjoaa kulutuslaina näissä kaikissa tapauksissa apua arkeen.

Kulutuslainat vaihtelevat suuruudeltaan sadoista euroista tuhansiin. Käyttölaina ja kulutuslaina ovat ”sukua” kulutusluotolle ja käyttöluotolle, jotka myös ovat hyvä konsti tuoda taloudellista joustoa arkeen.

Vaikka rahan tarve voi joskus tuntua hyvin akuutilta, sinun kannattaa silti käyttää aina hetki, vaikka vain muutama minuutti, käyttölainan kilpailuttamiseen. Näin vältyt liian kalliin lainan ottamiselta.

Käyttölaina on helppo hakea

Käyttölaina on hyvin monesti suuruudeltaan sadoista euroista pariin tuhanteen euroon. Käyttölainassa harvemmin käytetään myöskään lainan vakuuksia. Näiden molempien seikkojen ansiosta käyttölaina on kohtuullisen helppo hakea netin kautta.

Kyseessä on siis varsin helppo laina siksi, ettei sen käsittelyyn tarvita välttämättä edes rahoitusyhtiön työntekijän arviota. Monet ohjelmat osaavat laskea lainalle oikeat korot lainasumman, laina-ajan sekä antamiesi tietojen perusteella. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että helppo käyttölaina ei kuitenkaan tarkoita automaattisesti halvinta lainaa.

Käyttölainavertailu auttaa löytämään parhaan lainatarjouksen

Käyttölaina on nopea ja mutkaton kulutusluotto, joka sopii kaikille, jotka suunnittelevat elämässään pienempiä tai suurempia arjen hankintoja.

Käyttölainaa sinun on mahdollista hakea sekä pankista että verkossa kilpailuttamalla eri lainatarjoukset. Koska kyseessä on esimerkiksi asuntolainaa huomattavasti pienempi kulutusluotto, sen hakeminen ja saaminen ei usein vaadi edes pankin konttorissa käyntiä. Sen sijaan koko prosessi tapahtuu kätevästi verkossa omilla verkkopankkitunnuksilla.

Suomessa käyttöluotto on saatavilla monella eri kotimaisella pankilla, kuten

 • Osuuspankki
 • Nordea
 • Aktia
 • Danske Bank
 • Säästöpankki
 • Santander
 • Komplett Bank.

Nämä pankit tarjoavat vakuudettoman käyttölainan lisäksi myös vakuudellista lainaa, jota varten tarvitset lainantakaajan tai vakuuksia, kuten omissa tai perheenjäsenten nimissä olevaa omaisuutta.

Vertaa käyttölainoja esimerkkien kautta

Laina 15 vuoden maksuajalla Laina 10 vuoden maksuajalla Laina 5 vuoden maksuajalla
5 000 euroa 38 €/kk 5 000 euroa 51 €/kk 5 000 euroa 93 €/kk
10 000 euroa 76 €/kk 10 000 euroa 103 €/kk 10 000 euroa 186 €/kk
15 000 euroa 114 €/kk 15 000 euroa 155 €/kk 15 000 euroa 279 €/kk
20 000 euroa 152 €/kk 20 000 euroa 207 €/kk 20 000 euroa 372 €/kk
30 000 euroa 229 €/kk 30 000 euroa 310 €/kk 30 000 euroa 559 €/kk
40 000 euroa 305 €/kk 40 000 euroa 414 €/kk 40 000 euroa 745 €/kk
50 000 euroa 382 €/kk 50 000 euroa 518 €/kk 50 000 euroa 932 €/kk
* Arvio kuukausierästä on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.

Yllä näet esimerkkejä käyttölainoista sekä niiden kustannuksista.

Vakuudellinen käyttölaina

Vakuudellinen käyttölaina sopii parhaiten arjen suurempiin menoihin, kuten vaikkapa remonttiin, kun taas pienemmät käyttölainat ovat taloudellisia vaihtoehtoja myös vakuudettomina aina silloin, kun lainatarjoukset muistaa kilpailuttaa ennen lainan hakemista.

Edellä mainittujen pankkien tapauksessa vakuudellisten lainojen todellinen vuosikorko liikkuu 4-6 prosentissa, kun taas vakuudettomien lainojen todellinen vuosikorko vaihtelee 8-20 prosentin välimaastossa.

Monet tekevätkin sen virheen, että hakevat käyttölainaa suoraan omasta pankista, kun toiselta pankilta saman vakuudettoman käyttölainan saisi huomattavasti edullisemmalla korolla.

Koska vakuudettomien korkojen todelliset vuosikorot vaihtelevat suuresti, kannattaa lainatarjoukset aina ehdottomasti kilpailuttaa. Käyttölainojen kilpailuttamisen avulla pystyt vertailemaan eri pankkien antamia lainatarjouksia ja valita niiden keskuudesta itsellesi varmasti parhaan vaihtoehdon.

Käyttölainavertailu auttaa ennen kaikkea hahmottamaan paremmin lainan todellisia kuluja, kuten avausmaksuja ja tilinhoitokuluja, joista todellinen vuosikorko kertoo. Lisäksi monet pankit mainostavat usein sivuillaan vain nimelliskorkoa, mikä ei anna kokonaiskuvaa siitä, mitä muita kuluja lainaan liittyy itse koron lisäksi.

Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
Kilpailuta laina

Löydä lainatarjousten joukosta edullisin käyttölaina

Jokainen käyttölainaa suunnitteleva haluaa tietysti aina löytää markkinoiden edullisimman käyttölainan. Tämä ei onneksi ole mahdoton tehtävä, sillä lainojen kilpailuttamisen avulla hakija voi vertailla useiden pankkien lainatarjouksia yhdessä ja samassa paikassa.

Sen jälkeen hän voi sitten valita vaihtoehtojen joukosta edullisimman vuosikoron omaavan lainatarjouksen.

Ennen käyttölainan hakemista sinun kannattaa pohtia tarkkaan, kuinka paljon lainaa tarvitset ja mihin tarkoitukseen. Lainakuluissa säästämiseksi käyttölainaa ei kannata ottaa enempää kuin tarvitset sitä todellisuudessa.

Lisäksi sinun kannattaa muistaa, että esimerkiksi laina-ajan ja kuukausierien muuttaminen vaikuttavat aina lainan kokonaiskuluihin. Tästä syystä lainan maksusuunnitelma kannattaa rakentaa tarkkaan.

Edullisimman käyttölainan löytäminen koostuukin monista pienemmistä yksityiskohdista, joissa erityisesti lainatarjousten kilpailuttamisella ja todellisella vuosikorolla on merkittävä rooli.

Mistä edullisin korko käyttölainaan?

Käyttölainan korko määräytyy ensinnäkin sen mukaan, onko kyseessä vakuudellinen vai vakuudeton laina. Vakuudellisen lainan etuna on ehdottomasti se, että voit neuvotella pankin kanssa vakuudetonta lainaa huomattavasti edullisemman koron.

Tämä johtuu siitä, että pankki saa vakuuksien tai lainantakaajan kautta varmistuksen siitä, että käyttölaina maksetaan pankille takaisin korkoineen päivineen myös silloin, jos lainansaajan maksukyky syystä tai toisesta heikkenee.

Vakuudettoman lainan kohdalla taas korko voi vaihdella suuresti hakijan taustan mukaan. Vakuudettoman lainan korkotasoon vaikuttavat ennen kaikkea seuraavat tekijät:

 • Kuukausittaiset tulot, kuten esimerkiksi palkka, eläke, opintotuki tai lapsilisät.
 • Työtilanne, eli onko kyseessä osa-aikainen, kokoaikainen, vakituinen vai määräaikainen työsuhde.
 • Olemassa olevat velat ja muut lainat, kuten luottokorttivelat ja asuntolaina.
 • Arvio omista kuukausittaisista menoista ja tuloista; sinulla tulee olla riittävästi varallisuutta lainan kuukausierien kattamiseen ilman, että lainanmaksu vaikuttaisi arjen muihin pakollisiin menoihin.
 • Maksukyky; merkinnät luottotiedoissa voivat vaikuttaa käyttölainan korkoon tai joissakin tapauksessa jopa estää sen saamisen kokonaan.

Edullisin käyttölainan korko ei aina löydy vilkaisemalla suoraan jokaisen pankin mainostamia käyttölainoja. Esimerkiksi yksi pankki voi ilmoittaa käyttölainansa koron liikkuvan 6-12 prosentissa. Toinen pankki taas mainostaa kaikille asiakkailleen kiinteää 9 prosentin korkoa.

Ensimmäisen pankin tapauksessa et voi hakijan tietää, millaista korkoa pankki aikoo tarjota juuri sinulle. Oma korkotasosi selvitetään aina pankin toimesta silloin, kun se on huomioinut lainatarjouksessaan tulotasosi, työtilanteesi, olemassa olevat velat ja muun varallisuuden.

Tässä tapauksessa on mahdotonta sanoa, kumpi pankeista on edullisempi vaihtoehto, joten parhaimman koron löytämiseksi lainatarjoukset kannattaa kilpailuttaa.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Käyttölaina nopeasti netistä

Erityisesti vakuudettoman käyttölainan hakuprosessi on tänä päivänä erittäin nopea. Koska sinun ei tarvitse esittää pankille vakuuksia käyttölainan saamiseksi, hakemus täytetään ja lähetetään kätevästi verkossa, jonka pohjalta pankki tekee lainatarjouksen 1-3 vuorokauden sisällä.

Vakuudettoman käyttölainan hakuprosessin nopeus ja helppous on tehnyt tästä lainamuodosta todella mutkattoman vaihtoehdon myös arjen yllättäviin menoihin.

Esimerkiksi pesukoneen hajoaminen, auton yllättävä korjaus tai vaikkapa tarjouksessa olevan lomamatka onnistuvat kätevästi käyttölainan avulla, koska se voidaan tilannekohtaisesti maksaa tilillesi jopa saman vuorokauden sisällä. Lomalainaa saat haettua jopa tuhansia euroja!

Huom!

Vakuudetontakaan käyttölainaa ei tule ottaa koskaan enempää kuin sitä todellisuudessa pystyy maksamaan takaisin.

Kyseessä ei myöskään ole pankkikortin tapainen säännöllinen ja jatkuva maksuväline, vaan käyttölaina on suunnattu ennen kaikkea arjen pienempiin ostoksiin tai yllättäviin hankintoihin silloin, kun tarve on suuri, eikä omalla pankkitilillä ole tähän riittävästi rahaa.

Käyttölaina pankista

Käyttölainan hakeminen pankista on useimmiten hyvin mutkatonta. Koska käyttölainalle ei usein vaadita takaajia tai vakuuksia, on sitä mahdollista hakea verkossa vain muutamassa minuutissa.

Alle on koottu tietoa käyttölainan hakemisesta tunnettujen suomalaisten pankkien kautta.

OP käyttölaina joustavasti

OP tarjoaa asiakkailleen käyttölainaa asiakkailleen kulutusluoton nimellä. Kulutusluottoa on mahdollista hakea vakuuksien kanssa tai ilman. Vakuuksien kanssa voit hakea vakuudellista Pankkilainaa. Mutta mikäli haet OP:sta lainaa ilman vakuuksia, voit valita joko Täsmäluoton tai Joustoluoton.

Täsmäluotto on nimensä mukaisesti kertalaina. Tämä tarkoittaa sitä, ettei lainaa voi takaisinmaksun jälkeen käyttää enää uudelleen luottokortin tavoin.

Joustoluotto taas toimii edellä mainitun luottokortin tavoin. Maksettuasi Joustoluottoa takaisin, voit nostaa sitä uudelleen käytettäväksi ilman, että täytät uudelleen uutta luottohakemusta.

Aktia käyttölaina nopeasti

Aktia Käyttölaina on vakuudeton kulutusluotto. Se maksetaan yhdessä erässä asiakkaan pankkitilille tai Wallet-tilille 1-3 päivän aikana. Aktia Käyttölainan takaisinmaksu hoidetaan kiinteissä tasaerissä joka kuukausi.

Käyttölainan korkoon vaikuttavat paljon hakijan omat tiedot. Luottohakemusten myöntämisprosessissa Aktia hyödyntää automaattista päätöksentekoa, joten sinun on hyvä kiinnittää huomiota antamiesi tietojen oikeellisuuteen.

Käyttölaina Danske Bankista

Danske Bankin käyttölaina on asiakkaan jatkuvasti käytössä oleva luotto, jolla voidaan rahoittaa arjen yllättävät menot sekä pienet ja vähän suuremmatkin unelmat. Danske Bankin Käyttöluottoa voit hakea suuruudeltaan muutamasta tuhannesta eurosta ylöspäin.

Luottoa maksetaan kerran kuussa takaisin asiakkaan ja pankin sopimassa tahdissa. Luottoa on myös mahdollista käyttää uudelleen sen takaisinmaksun jälkeen.

Danske Bankin käyttöluotto sopii hyvin maksupuskuriksi yllättävien tai toistuvien menojen varalta. Näistä esimerkkeinä voi olla autohuollot tai laskujen maksaminen.

Nordea

Nordealla on hyvin kattava valikoima eri luottoja ja lainoja asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin. Nordean vakuudeton kulutusluotto on nimeltään Joustoluotto. Nordean asiakkailla on mahdollisuus hakea Joustoluottoa muutamasta tuhannesta eurosta useaan kymmeneen tuhanteen euroon asti ilman erillisiä vakuuksia.

Vakuuksien kanssa voit hakea Nordean vakuudellista kulutusluottoa, jossa korko on asiakkaalle edullisempi. Vakuudellista kulutusluottoa voi sopia asiakkaalle paremmin, mikäli hakee käyttölainaa pidemmälle aikavälille.


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo

Esimerkki käyttölainasta

Henri hakee käyttölainaa pankista. Laina on suuruudeltaan 3000 euroa ja sen takaisinmaksuaika on 2 vuotta. Takaisinmaksu pankille suoritetaan tasalyhennyksinä joka kuukausi.

Käyttöainan korko on sidottu pankin sivuilla ilmoittamaan 3 kuukauden Euribor 365 viitekorkoon. Tämän päälle korkoon lisätään 10 prosenttiyksikköä, joka on pankin oma osuus.

Näiden kulujen lisäksi Henri maksaa lainan ottamiseen liittyvän 45 euron avausmaksun, sekä joka vuodelta 2% palvelumaksun pankilleen.

Näin ollen lainan kokonaiskustannus Henrille on 3405 euroa . Henrin lyhentäessä lainaa joka kuukausi, yhden kuukausierän suuruudeksi tulee laskukaavalla 3405€/24kk = 141,86€.

Edullisin käyttölaina

Käyttölainojen korkoja on hyvä vertailla ja kilpailuttaa lainavertailun avulla. Mitä useammasta paikasta lainatarjouksen saat, sitä suuremmalla todennäköisyydellä se edullisin käyttölaina löytyy.

Summarumin lainavertailun avulla tavoitat jopa 30 pankkia ja rahoitusyhtiötä yhdellä hakemuksella. Säästät aikaa ja rahaa, kun kilpailutat lainasi meillä.

Saatuasi lainatarjoukset sähköpostiisi, voit käyttää lainalaskuriamme ja laskea, millaisia kuluja halvin käyttölaina pitää sisällään. Lainalaskurilla voit katsoa, miten edullisen käyttölainan kustannukset muuttuvat, jos sen ehdot muuttuvat jollakin tavalla.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Hyödyt ja riskit

Edut Haitat
Käyttölainaa on helppo ja nopea hakea Summarumin avulla. Jos kilpailutat käyttölainat yksin, on se varsin työlästä.
Käyttölainat eivät edellytä vakuutta tai takaajaa. Mikäli jätät käyttölainan maksamatta, seuraa merkintä luottotietoihin ja niiden menetys.
Käyttölaina ilman vakuuksia on nykyisin melko edullinen suuresta kilpailusta johtuen.

Hae käyttölainaa Summarumin avulla

Käyttölaina, johon törmää usein myös kulutusluoton nimellä, on helppo ja nopea vaihtoehto arjen yllättävien menojen kattamiseksi sekä pienempien unelmien täyttämiseksi.

Käyttölaina voi olla kerralla kokonaisuudessaan nostettava laina tai jatkuva luotto, johon pankki tai lainapalvelu on määritellyt erillisen luottorajan eli limiitin, jonka puitteissa lainarahaa voidaan siirtää omalle pankkitilille.

Koska käyttölainaa on mahdollista saada sekä vakuudettomana että vakuudellisena, sinun kannattaa aina selvittää tarkkaan, millaiseen lainaan sinulla on todellisuudessa varaa.

Vakuudellisten lainojen tapauksessa pankkien tarjoamat korot ovat aina suhteellisen alhaisia ja kiinteitä, mutta vakuudettomien käyttölainojen kohdalla lainojen koroissa ja kuluissa voi olla lainasummasta riippuen satojen tai jopa tuhansien eurojen eroja.

Tästä syystä markkinoiden edullisimman koron ja parhaimpien lainaehtojen löytämiseksi käyttölainatarjoukset tulee aina kilpailuttaa.

Käyttölaina – Usein kysyttyä

Mikä on käyttölaina?
Käyttölaina on useimmissa tapauksissa vakuudeton kertaluotto, mutta sitä on mahdollista myös vakuudellisena lainana.
Mistä saa käyttölainaa?
Käyttölainaa on mahdollista hakea pankeista sekä erilaisista rahoituslaitoksista.
Mihin tarkoitukseen käyttölainaa haetaan?
Käyttölainaa haetaan tyypillisesti arjen menojen hoitamiseen, yllättäviin menoihin tai eri suuruisiin hankintoihin.
Mistä käyttölainaa edullisesti?
Käyttölainaa saa edullisesti pankista ja rahalaitoksista, mikäli hakijalla on omat tiedot kunnossa, säännölliset tulot, sekä mahdollisesti vakuuksia lainan takaamiseksi.