Käyttölaina – hae vakuudetonta lainaa

Hae käyttölainaa yllättävään tarpeeseen. Summarumin kautta vertailet yhden pankin sijaan lukuisia luotonantajia. Hakemuksen täyttäminen vie vain hetken aikaasi.
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Terhi Kolehmainen
   Terhi Kolehmainen
   2021-08-07
   Vahvistettu
   En saanut hyvää lainaa
   Sami Teittinen
   Sami Teittinen
   2021-08-06
   Vahvistettu
   Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.
   asiakas
   asiakas
   2021-07-28
   Vahvistettu
   Hyvin hallittua hakua! Hyvin hallittua hakutoimintaa ja opastusta. Tarvitaan jonkin verran viitseliäisyyttä käyttäjältä itseltään. Arvosanalla hyvä.
   Tuncher Saliev
   Tuncher Saliev
   2021-07-26
   Vahvistettu
   erinomainen palvelu Olen erittäin tyytyväinen nopeaan ja laadukkaaseen palveluun
   Sari Vihavainen Os Rouvari
   Sari Vihavainen Os Rouvari
   2021-07-19
   Vahvistettu
   Lainatarjouksia ei tullut
   Ari Tapio Mattila
   Ari Tapio Mattila
   2021-07-16
   Vahvistettu
   Toimii niin kuin pitkin ja sain palvelua henkilö kohtaisesti ja kysymyksiin vastaukset..suosittelen kylläkin .
   Krista Nurmi
   Krista Nurmi
   2021-07-03
   Vahvistettu
   En saanut jostqin syystä lainaa
   Kimmo Alaluusua
   Kimmo Alaluusua
   2021-06-17
   Vahvistettu
   Lloistava Todella onnistunut ja nopea palvelu kiitos siitä.
   Raisa Mattiöa
   Raisa Mattiöa
   2021-06-16
   Vahvistettu
   Nopeaa ja ystävällistä tosi asiakaspalvelua
   Sirpa
   Sirpa
   2021-06-12
   Vahvistettu
   Lantti-saldolaina on hyvä apu arjen yllättävään menoerään

   Käyttölaina vai kulutuslaina – näin ne eroavat

   Käyttölaina on läheinen käsite kulutusluotolle, joka on tyypillinen vakuudeton laina. Jotkut lainapalvelut viittaavat tähän lainaan suoraan kulutusluottona, kun taas monissa pankeissa tämä sama laina kulkee esimerkiksi joustoluoton, kulutuslainan tai käyttöluoton nimellä.

   Käyttölaina on useimmissa tapauksissa vakuudeton kertaluotto, mutta sitä on mahdollista hakea pankeista myös vakuudellisena lainana. Käyttöluottoon voit tutustua tarkemmin täältä. 

   Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

   Käyttölainaa haetaan ja saadaan tänä päivänä yhä enemmän ja esimerkiksi asuntolainasta poiketen pankki tai muu lainapalvelu ei juurikaan hakijalta kysele, mihin laina aiotaan käyttää. Kyseessä on siis toisin sanoen laina, jota haetaan yleisluonteisiin arjen tarpeisiin sekä erilaisiin odottamattomiin menoihin.

   Käyttölainaa on mahdollista saada sekä kertaluonteisena luottona että jatkuvana luottona. Jatkuvan käyttölainan ideana onkin pääasiassa se, että lainaa hakeneella henkilöllä on mahdollisuus nostaa lainaa tililtä juuri silloin, kuin sitä eniten tarvitaan.

   Tällaisen käyttölainan pääasiallinen idea muistuttaa pitkälti luottokortin toimintaa ja tätä se periaatteessa onkin, vaikka joustavan käyttölainan kohdalla lainansaajalla ei ole käytössään erillistä maksukorttia, vaan rahaa nostetaan luottotililtä suoraan omalle pankkitilille.

   Jatkuvasti käytössä olevan käyttölainan suurimpia etuja onkin se, että lainansaajan ei tarvitse maksaa korkoa koko lainasummasta, vaan pelkästään siitä summasta, jonka hän on nostanut omalle tililleen.


   Miksi kilpailuttaa käyttölainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen käyttölainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Käyttölainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo


   Käyttölainavertailu auttaa löytämään parhaan lainatarjouksen

   Käyttölaina on nopea ja mutkaton kulutusluotto, joka sopii kaikille niille ihmisille, jotka suunnittelevat elämässään pienempiä tai suurempia arjen hankintoja.

   Käyttölainaa on mahdollista hakea sekä pankista että verkossa kilpailuttamalla eri lainatarjoukset. Koska kyseessä on esimerkiksi asuntolainaa huomattavasti pienempi kulutusluotto, sen hakeminen ja saaminen ei usein vaadi edes pankin konttorissa käyntiä, vaan koko prosessi tapahtuu kätevästi verkossa omilla verkkopankkitunnuksilla.

   Suomessa käyttöluottoa myöntävät monelle tutut kotimaiset pankit, kuten Osuuspankki, Nordea, Aktia, Danske Bank, Säästöpankki, Santander ja Komplett Bank.

   Nämä pankit tarjoavat vakuudettoman käyttölainan lisäksi myös vakuudellista lainaa, jota varten hakija tarvitsee lainantakaajan tai vakuuksia, kuten omissa tai perheenjäsenten nimissä olevaa omaisuutta.

   Vakuudellinen käyttölaina sopii parhaiten arjen suurempiin menoihin, kuten vaikkapa remonttiin, kun taas pienemmät käyttölainat ovat taloudellisia vaihtoehtoja myös vakuudettomina aina silloin, kun lainatarjoukset muistaa kilpailuttaa ennen lainan hakemista.

   Edellä mainittujen pankkien tapauksessa vakuudellisten lainojen todellinen vuosikorko liikkuu 4-6 prosentissa, kun taas vakuudettomien lainojen todellinen vuosikorko vaihtelee 8-20 prosentin välimaastossa.

   Monet tekevätkin sen virheen, että hakevat käyttölainaa suoraan omasta pankista, kun toiselta pankilta saman vakuudettoman käyttölainan saisi huomattavasti edullisemmalla korolla.

   Koska vakuudettomien korkojen todelliset vuosikorot vaihtelevat suuresti, kannattaa lainatarjoukset aina ehdottomasti kilpailuttaa.

   Lainojen kilpailuttamisen avulla lainanhakija pystyy vertailemaan eri pankkien antamia lainatarjouksia ja valita niiden keskuudesta itselleen parhaan vaihtoehdon.

   Lainavertailu auttaa ennen kaikkea hahmottamaan paremmin lainan todellisia kuluja, kuten avausmaksuja ja tilinhoitokuluja, joista todellinen vuosikorko kertoo. Lisäksi monet pankit mainostavat usein sivuillaan vain nimelliskorkoa, mikä ei anna kokonaiskuvaa siitä, mitä muita kuluja lainaan liittyy itse koron lisäksi.

   Lainatarjousten joukosta edullisin käyttölaina

   Jokainen käyttölainaa suunnitteleva haluaa tietysti aina löytää markkinoiden edullisimman käyttölainan. Tämä ei onneksi ole mahdoton tehtävä, sillä lainojen kilpailuttamisen avulla hakija voi vertailla useiden pankkien lainatarjouksia yhdessä ja samassa paikassa.

   Sen jälkeen hän voi sitten valita vaihtoehtojen joukosta edullisimman vuosikoron omaavan lainatarjouksen.

   Ennen käyttölainan hakemista lainanhakijan kannattaa pohtia tarkkaan, kuinka paljon lainaa tarvitaan ja mihin tarkoitukseen. Lainakuluissa säästämiseksi lainaa ei kannata ottaa enempää kuin sitä todellisuudessa tarvitaan.

   Lisäksi hakijan kannattaa muistaa, että esimerkiksi laina-ajan ja kuukausierien muuttaminen vaikuttavat aina lainan kokonaiskuluihin, ja tästä syystä lainan maksusuunnitelma kannattaa rakentaa tarkkaan.

   Edullisimman käyttölainan löytäminen koostuukin monista pienemmistä yksityiskohdista, joissa erityisesti lainatarjousten kilpailuttamisella ja todellisella vuosikorolla on erittäin merkittävä rooli.

   Mistä edullisin korko käyttölainaan?

   Käyttölainan korko määräytyy ensinnäkin sen mukaan, onko kyseessä vakuudellinen vai vakuudeton laina. Vakuudellisen lainan etuna on ehdottomasti se, että tässä tapauksessa hakija voi neuvotella pankin kanssa vakuudetonta lainaa huomattavasti edullisemman koron.

   Tämä johtuu siitä, että pankki saa vakuuksien tai lainantakaajan kautta varmistuksen siitä, että laina maksetaan pankille takaisin korkoineen päivineen myös silloin, jos lainansaajan maksukyky syystä tai toisesta heikkenee.

   Vakuudettoman lainan kohdalla taas korko voi vaihdella suuresti hakijan taustan mukaan. Vakuudettoman lainan korkotasoon vaikuttavat ennen kaikkea seuraavat tekijät:

   • Hakijan kuukausittaiset tulot, kuten esimerkiksi palkka, eläke, opintotuki tai lapsilisät.
   • Hakijan työtilanne, eli onko kyseessä osa-aikainen, kokoaikainen, vakituinen vai määräaikainen työsuhde.
   • Hakijat olemassa olevat velat ja muut lainat, kuten luottokorttivelat ja asuntolaina.
   • Hakijan arvio omista kuukausittaisista menoista ja tuloista; hakijalla tulee olla riittävästi varallisuutta lainan kuukausierien kattamiseen ilman, että lainanmaksu vaikuttaisi arjen muihin pakollisiin menoihin.
   • Hakijan maksukyky; merkinnät luottotiedoissa voivat vaikuttaa käyttölainan korkoon tai joissakin tapauksessa jopa estää sen saamisen kokonaan.

   Edullisin käyttölainan korko ei aina löydy vilkaisemalla suoraan jokaisen pankin mainostamia käyttölainoja. Esimerkiksi yksi pankki voi ilmoittaa käyttölainansa koron liikkuvan 6-12 prosentissa. Toinen pankki taas mainostaa kaikille asiakkailleen kiinteää 9 prosentin korkoa.

   Ensimmäisen pankin tapauksessa hakija ei voi tietää, millaista korkoa pankki aikoo tarjota juuri hänelle, sillä oma korkotaso selvitetään aina pankin toimesta silloin, kun se on huomioinut lainatarjouksessaan hakijan tulotason, työtilanteen, olemassa olevat velat ja muun varallisuuden.

   Tässä tapauksessa on mahdotonta sanoa, kumpi pankeista on edullisempi vaihtoehto, joten parhaimman koron löytämiseksi lainatarjoukset kannattaa kilpailuttaa.

   Käyttölaina nopeasti netistä

   Erityisesti vakuudettoman käyttölainan hakuprosessi on tänä päivänä erittäin nopea. Koska hakijan ei tarvitse esittää pankille vakuuksia käyttölainan saamiseksi, hakemus täytetään ja lähetetään kätevästi verkossa, jonka pohjalta pankki tekee lainatarjouksen 1-3 vuorokauden sisällä.

   Vakuudettoman käyttölainan hakuprosessin nopeus ja helppous on tehnyt tästä lainamuodosta todella mutkattoman vaihtoehdon myös arjen yllättäviin menoihin.

   Esimerkiksi pesukoneen hajoaminen, auton yllättävä korjaus tai vaikkapa tarjouksessa olevan lomamatkan varaaminen onnistuvat kätevästi käyttölainan avulla, koska se voidaan tilannekohtaisesti maksaa hakijan tilille jopa saman vuorokauden sisällä.

   Samalla on kuitenkin syytä pitää mielessä, että vakuudetontakaan käyttölainaa ei tule ottaa koskaan enempää kuin sitä todellisuudessa pystyy maksamaan takaisin.

   Kyseessä ei myöskään ole pankkikortin tapainen säännöllinen ja jatkuva maksuväline, vaan käyttölaina on suunnattu ennen kaikkea arjen pienempiin ostoksiin tai yllättäviin hankintoihin silloin, kun tarve on suuri, eikä omalla pankkitilillä ole tähän riittävästi rahaa.

   Käyttölaina pankista

   Käyttölainan hakeminen pankista on useimmiten hyvin mutkatonta. Koska lainalle ei usein vaadita takaajia tai vakuuksia, lainaa on mahdollista hakea verkossa vain muutamassa minuutissa.

   Alle on koottu tietoa käyttölainan hakemisesta tunnettujen suomalaisten pankkien kautta.

   OP

   OP tarjoaa asiakkailleen käyttölainaa asiakkailleen kulutusluoton nimellä. Kulutusluottoa on mahdollista hakea vakuuksien kanssa tai ilman. Vakuuksien kanssa voit hakea vakuudellista Pankkilainaa. Mutta mikäli haet OP:sta lainaa ilman vakuuksia, voit valita joko Täsmäluoton tai Joustoluoton.

   Täsmäluotto on nimensä mukaisesti kertalaina. Tämä tarkoittaa, ettei lainaa voi takaisinmaksun jälkeen käyttää enää uudelleen luottokortin tavoin.

   Joustoluotto taas toimii edellä mainitun luottokortin tavoin. Maksettuasi Joustoluottoa takaisin, voit nostaa sitä uudelleen käytettäväksi ilman, että täytät uudelleen uutta luottohakemusta.

   Aktia

   Aktia Käyttölaina on vakuudeton kulutusluotto. Se maksetaan yhdessä erässä asiakkaan pankkitilille tai Wallet-tilille 1-3 päivän aikana. Aktia Käyttölainan takaisinmaksu hoidetaan kiinteissä tasaerissä joka kuukausi.

   Käyttölainan korkoon vaikuttavat paljon hakijan omat tiedot. Luottohakemusten myöntämisprosessissa Aktia hyödyntää automaattista päätöksentekoa, joten hakijan on hyvä kiinnittää huomiota antamiensa tietojen oikeellisuuteen.

   Danske Bank

   Danske Bankin käyttölaina on asiakkaan jatkuvasti käytössä oleva luotto, jolla hän voi rahoittaa arjen yllättävät menot sekä pienet ja vähän suuremmatkin unelmansa. Danske Bankin Käyttöluottoa voi hakea suuruudeltaan muutamasta tuhannesta eurosta ylöspäin.

   Luottoa maksetaan kerran kuussa takaisin asiakkaan ja pankin sopimassa tahdissa. Luottoa on myös mahdollista käyttää uudelleen sen takaisinmaksun jälkeen.

   Danske Bankin käyttöluotto sopii hyvin maksupuskuriksi yllättävien tai toistuvien menojen varalta. Näistä esimerkkeinä voi olla autohuollot tai laskujen maksaminen.

   Nordea

   Nordealla on hyvin kattava valikoima eri luottoja ja lainoja asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin. Nordean vakuudeton kulutusluotto on nimeltään Joustoluotto. Nordean asiakkailla on mahdollisuus hakea Joustoluottoa muutamasta tuhannesta eurosta useaan kymmeneen tuhanteen euroon asti ilman erillisiä vakuuksia.

   Vakuuksien kanssa voit hakea Nordean vakuudellista kulutusluottoa, jossa korko on asiakkaalle edullisempi. Vakuudellista kulutusluottoa voi sopia asiakkaalle paremmin, mikäli hän hakee lainaa pidemmälle aikavälille.


   Esimerkki käyttölainasta

   Jotta käyttölainan todellisesta luonteesta saa paremman kuvan, alle kuvattu esimerkki käyttölainan ottamisesta ja sen todellisista kustannuksista asiakkaalle.

   Esimerkki käyttölainan ottamisesta: Henri hakee käyttölainaa pankista. Laina on suuruudeltaan 3000€ ja sen takaisinmaksuaika on 2 vuotta. Takaisinmaksu pankille suoritetaan tasalyhennyksinä joka kuukausi.

   Käyttöainan korko on sidottu pankin sivuilla ilmoittamaan 3 kuukauden Euribor 365 viitekorkoon. Tämän päälle korkoon lisätään 10 prosenttiyksikköä, joka on pankin oma osuus.

   Näiden kulujen lisäksi Henri maksaa lainan ottamiseen liittyvän 45€ avausmaksun, sekä joka vuodelta 2% palvelumaksun pankilleen.

   Näin ollen lainan kokonaiskustannus Henrille on 3405€ . Henrin lyhentäessä lainaa joka kuukausi, yhden kuukausierän suuruudeksi tulee laskukaavalla 3405€/24kk = 141,86€.

   Edullisin käyttölaina

   Etsinnässä edullisin käyttölaina?

   Käyttölainojen korkoja on hyvä vertailla ja kilpailuttaa lainavertailun avulla. Mitä useammasta paikasta lainatarjouksen saa, sitä suuremmalla todennäköisyydellä se edullisin käyttölaina löytyy.

   Summarumin lainavertailun avulla tavoitat jopa 30 pankkia ja rahalaitosta yhdellä hakemuksella, säästät aikaa ja rahaa, kun kilpailutat lainasi meillä.

   Saatuasi lainatarjoukset sähköpostiisi, voit käyttää lainalaskuriamme ja laskea, millaisia kuluja edullisin käyttölaina pitää sisällään. Lainalaskurilla voit katsoa, miten edullisen käyttölainan kustannukset muuttuvat, jos sen ehdot muuttuvat jollakin tavalla.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Yhteenveto

   Käyttölaina, johon törmää usein myös kulutusluoton nimellä, on helppo ja nopea vaihtoehto arjen yllättävien menojen kattamiseksi sekä pienempien unelmien täyttämiseksi.

   Käyttölaina voi olla kerralla kokonaisuudessaan nostettava laina tai jatkuva luotto, johon pankki tai lainapalvelu on määritellyt erillisen luottorajan eli limiitin, jonka puitteissa lainarahaa voidaan siirtää omalle pankkitilille.

   Koska käyttölainaa on mahdollista saada sekä vakuudettomana että vakuudellisena, hakijan kannattaa aina selvittää tarkkaan, millaiseen lainaan hänellä on varaa.

   Vakuudellisten lainojen tapauksessa pankkien tarjoamat korot ovat aina suhteellisen alhaisia ja kiinteitä, mutta vakuudettomien lainojen kohdalla lainojen koroissa ja kuluissa voi olla lainasummasta riippuen satojen tai jopa tuhansien eurojen eroja.

   Tästä syystä markkinoiden edullisimman koron ja parhaimpien lainaehtojen löytämiseksi lainatarjoukset tulee aina kilpailuttaa.

   Usein kysyttyä

   Mikä on käyttölaina?
   Käyttölaina on useimmissa tapauksissa vakuudeton kertaluotto, mutta sitä on mahdollista myös vakuudellisena lainana.
   Mistä saa käyttölainaa?
   Käyttölainaa on mahdollista hakea pankeista sekä erilaisista rahoituslaitoksista.
   Mihin tarkoitukseen käyttölainaa haetaan?
   Käyttölainaa haetaan tyypillisesti arjen menojen hoitamiseen, yllättäviin menoihin tai eri suuruisiin hankintoihin.
   Mistä käyttölainaa edullisesti?
   Käyttölainaa saa edullisesti pankista ja rahalaitoksista, mikäli hakijalla on omat tiedot kunnossa, säännölliset tulot, sekä mahdollisesti vakuuksia lainan takaamiseksi.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen