Käyttölaina – hae vakuudetonta lainaa

Hae käyttölainaa yllättävään tarpeeseen. Summarumin kautta vertailet yhden pankin sijaan lukuisia luotonantajia.
Ladataan lomaketta..

Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

Summarum Mediassa

janina
janina
2021-05-10
Hakemuksen tekeminen oli helppoa ja päätös tuli nopeasti. Miinusta kuitenkin tulee siitä, että hakemusta tehtäessä sivu jumitti välillä.
Leena Rajala
Leena Rajala
2021-05-06
Infoa tuli jatkuvasti 👍. Ihan mukavasti meni koko ajan
Pauli Saarnisto
Pauli Saarnisto
2021-04-29
Pirjo
Pirjo
2021-04-28
Hakuprosessi sujui mutkattomasti ja nopeasti.
Bogel Jari
Bogel Jari
2021-04-23
Oletin menettelyä hankalammaksi, kaikki meni mielestäni hyvin, olen tyytyväinen
Nina Leppänen
Nina Leppänen
2021-04-07
Kokemus pelkästään positiivinen. Sain lainan sujuvasti.
PP
PP
2021-03-31
Palvelu oli erittäin sujuvaa ja rahat tulivat tilille todella nopeasti. Asiakaspalvelu oli ystävällistä.😊
Jorma Saloranta
Jorma Saloranta
2021-03-08
sai oikean osoitten mistä kysyä lainaa ja sain sen kiitos
Seija Lindgren
Seija Lindgren
2021-03-01
Palvelu nopeaa ja asiallista. Helppo selkoinen teksti ja helppi ymmärtää. Kiitos palvelusta.
Benita Rönnberg
Benita Rönnberg
2021-02-17

Käyttölaina vai kulutuslaina – näin ne eroavat

Käyttölaina on läheinen käsite kulutusluoton kanssa. Jotkut lainapalvelut viittaavat tähän lainaan suoraan kulutusluottona, kun taas monissa pankeissa tämä sama laina kulkee esimerkiksi joustoluoton, kulutuslainan tai käyttöluoton nimellä. Käyttölaina on useimmissa tapauksissa vakuudeton kertaluotto, mutta sitä on mahdollista hakea pankeista myös vakuudellisena lainana.

Käyttölainaa haetaan ja saadaan tänä päivänä yhä enemmän ja esimerkiksi asuntolainasta poiketen pankki tai lainapalvelu ei juurikaan hakijalta kysele, mihin laina aiotaan käyttää. Kyseessä on siis toisin sanoen laina, jota haetaan yleisluonteisiin arjen tarpeisiin sekä erilaisiin odottamattomiin menoihin.

Käyttölainaa on mahdollista saada sekä kertaluonteisena luottona että jatkuvana luottona. Jatkuvan käyttölainan ideana onkin pääasiassa se, että lainaa hakeneella henkilöllä on mahdollisuus nostaa lainaa tililtä juuri silloin, kuin sitä eniten tarvitaan.

Tällaisen käyttölainan pääasiallinen idea muistuttaa pitkälti luottokortin toimintaa ja tätä se periaatteessa onkin, vaikka joustavan käyttölainan kohdalla lainansaajalla ei ole käytössään erillistä maksukorttia, vaan rahaa nostetaan luottotililtä suoraan omalle pankkitilille. Jatkuvasti käytössä olevan käyttölainan suurimpia etuja onkin se, että lainansaajan ei tarvitse maksaa korkoa koko lainasummasta, vaan pelkästään siitä summasta, jonka hän on nostanut omalle tililleen.

Käyttölainavertailu auttaa löytämään parhaan lainatarjouksen

Käyttölaina on nopea ja mutkaton kulutusluotto, joka sopii kaikille niille ihmisille, jotka suunnittelevat elämässään pienempiä tai suurempia arjen hankintoja. Käyttölainaa on mahdollista hakea sekä pankista että verkossa kilpailuttamalla eri lainatarjoukset. Koska kyseessä on esimerkiksi asuntolainaa huomattavasti pienempi kulutusluotto, sen hakeminen ja saaminen ei usein vaadi edes pankin konttorissa käyntiä, vaan koko prosessi tapahtuu kätevästi verkossa omilla verkkopankkitunnuksilla.

Suomessa käyttöluottoa myöntävät monelle tutut kotimaiset pankit, kuten Osuuspankki, Nordea, Aktia, Danske Bank, Säästöpankki, Santander ja Komplett Bank. Nämä pankit tarjoavat vakuudettoman käyttölainan lisäksi myös vakuudellista lainaa, jota varten hakija tarvitsee lainantakaajan tai vakuuksia, kuten omissa tai perheenjäsenten nimissä olevaa omaisuutta. Vakuudellinen käyttölaina sopii parhaiten arjen suurempiin menoihin, kuten vaikkapa remonttiin, kun taas pienemmät käyttölainat ovat taloudellisia vaihtoehtoja myös vakuudettomina aina silloin, kun lainatarjoukset muistaa kilpailuttaa ennen lainan hakemista.

Edellä mainittujen pankkien tapauksessa vakuudellisten lainojen todellinen vuosikorko liikkuu 4-6 prosentissa, kun taas vakuudettomien lainojen todellinen vuosikorko vaihtelee 8-20 prosentin välimaastossa. Monet tekevätkin sen virheen, että hakevat käyttölainaa suoraan omasta pankista, kun toiselta pankilta saman vakuudettoman käyttölainan saisi huomattavasti edullisemmalla korolla. Koska vakuudettomien korkojen todelliset vuosikorot vaihtelevat suuresti, kannattaa lainatarjoukset aina ehdottomasti kilpailuttaa.

Lainojen kilpailuttamisen avulla lainanhakija pystyy vertailemaan eri pankkien antamia lainatarjouksia ja valita niiden keskuudesta itselleen parhaan vaihtoehdon. Lainavertailu auttaa ennen kaikkea hahmottamaan paremmin lainan todellisia kuluja, kuten avausmaksuja ja tilinhoitokuluja, joista todellinen vuosikorko kertoo. Lisäksi monet pankit mainostavat usein sivuillaan vain nimelliskorkoa, mikä ei anna kokonaiskuvaa siitä, mitä muita kuluja lainaan liittyy itse koron lisäksi.

Lainatarjousten joukosta edullisin käyttölaina

Jokainen käyttölainaa suunnitteleva haluaa tietysti aina löytää markkinoiden edullisimman käyttölainan. Tämä ei onneksi ole mahdoton tehtävä, sillä lainojen kilpailuttamisen avulla hakija voi vertailla useiden pankkien lainatarjouksia yhdessä ja samassa paikassa, jonka jälkeen hän voi sitten valita vaihtoehtojen joukosta edullisimmalla, kaikki kulut ja korot huomioon ottavalla, todellisella vuosikorolla varustetun käyttölainan.

Ennen käyttölainan hakemista lainanhakijan kannattaa pohtia tarkkaan, kuinka paljon lainaa tarvitaan ja mihin tarkoitukseen. Lainakuluissa säästämiseksi lainaa ei kannata ottaa enempää kuin sitä todellisuudessa tarvitaan. Lisäksi hakijan kannattaa muistaa, että esimerkiksi laina-ajan ja kuukausierien muuttaminen vaikuttavat aina lainan kokonaiskuluihin, ja tästä syystä lainan maksusuunnitelma kannattaa rakentaa tarkkaan. Edullisimman käyttölainan löytäminen koostuukin monista pienemmistä yksityiskohdista, joissa erityisesti lainatarjousten kilpailuttamisella ja todellisella vuosikorolla on erittäin merkittävä rooli.

Mistä edullisin korko käyttölainaan?

Käyttölainan korko määräytyy ensinnäkin sen mukaan, onko kyseessä vakuudellinen vai vakuudeton laina. Vakuudellisen lainan etuna on ehdottomasti se, että tässä tapauksessa hakija voi neuvotella pankin kanssa vakuudetonta lainaa huomattavasti edullisemman koron. Tämä johtuu siitä, että pankki saa vakuuksien tai lainantakaajan kautta varmistuksen siitä, että laina maksetaan pankille takaisin korkoineen päivineen myös silloin, jos lainansaajan maksukyky syystä tai toisesta heikkenee.

Vakuudettoman lainan kohdalla taas korko voi vaihdella suuresti hakijan taustan mukaan. Vakuudettoman lainan korkotasoon vaikuttavat ennen kaikkea seuraavat tekijät:

Edullisin käyttölainan korko ei aina löydy vilkaisemalla suoraan jokaisen pankin mainostamia käyttölainoja. Esimerkiksi yksi pankki voi ilmoittaa käyttölainansa koron liikkuvan 6-12 prosentissa. Toinen pankki taas mainostaa kaikille asiakkailleen kiinteää 9 prosentin korkoa.

Ensimmäisen pankin tapauksessa hakija ei voi tietää, millaista korkoa pankki aikoo tarjota juuri hänelle, sillä oma korkotaso selvitetään aina pankin toimesta silloin, kun se on huomioinut lainatarjouksessaan hakijan tulotason, työtilanteen, olemassa olevat velat ja muun varallisuuden. Tässä tapauksessa on mahdotonta sanoa, kumpi pankeista on edullisempi vaihtoehto ja parhaimman koron löytämiseksi lainatarjoukset kannattaa kilpailuttaa.

Netistä käyttölainaa nopeasti

Erityisesti vakuudettoman käyttölainan hakuprosessi on tänä päivänä erittäin nopea. Koska hakijan ei tarvitse esittää pankille vakuuksia käyttölainan saamiseksi, hakemus täytetään ja lähetetään kätevästi verkossa, jonka pohjalta pankki tekee lainatarjouksen 1-3 vuorokauden sisällä.

Vakuudettoman käyttölainan hakuprosessin nopeus ja helppous on tehnyt tästä lainamuodosta todella mutkattoman vaihtoehdon myös arjen yllättäviin menoihin. Esimerkiksi pesukoneen hajoaminen, auton yllättävä korjaus tai vaikkapa tarjouksessa olevan lomamatkan varaaminen onnistuvat kätevästi käyttölainan avulla, koska se voidaan tilannekohtaisesti maksaa hakijan tilille jopa saman vuorokauden sisällä.

Samalla on kuitenkin syytä pitää mielessä, että vakuudetontakaan käyttölainaa ei tule ottaa koskaan enempää kuin sitä todellisuudessa pystyy maksamaan takaisin. Kyseessä ei myöskään ole pankkikortin tapainen säännöllinen ja jatkuva maksuväline, vaan käyttölaina on suunnattu ennen kaikkea arjen pienempiin ostoksiin tai yllättäviin hankintoihin silloin, kun tarve on suuri, eikä omalla pankkitilillä ole tähän riittävästi rahaa.

Lopuksi

Käyttölaina, johon törmää usein myös kulutusluoton nimellä, on helppo ja nopea vaihtoehto arjen yllättävien menojen kattamiseksi sekä pienempien unelmien täyttämiseksi. Käyttölaina voi olla kerralla kokonaisuudessaan nostettava laina tai jatkuva luotto, johon pankki tai lainapalvelu on määritellyt erillisen luottorajan eli limiitin, jonka puitteissa lainarahaa voidaan siirtää omalle pankkitilille.

Koska käyttölainaa on mahdollista saada sekä vakuudettomana että vakuudellisena, hakijan kannattaa aina selvittää tarkkaan, millaiseen lainaan hänellä on varaa. Vakuudellisten lainojen tapauksessa pankkien tarjoamat korot ovat aina suhteellisen alhaisia ja kiinteitä, mutta vakuudettomien lainojen kohdalla lainojen koroissa ja kuluissa voi olla lainasummasta riippuen satojen tai jopa tuhansien eurojen eroja. Tästä syystä markkinoiden edullisimman koron ja parhaimpien lainaehtojen löytämiseksi lainatarjoukset tulee aina kilpailuttaa.