Ladataan..25 000 €
Ladataan..14 vuotta
Arvioitu kuukausierä207 €/kkArvio on laskettu 5,0 % nimelliskorolla.
👉 Ilmainen hakemus
👉 Ei sitoutumista
👉 Nopea lainapäätös
Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Kertalyhennyslaina, eli Bullet-laina

Kilpailuta ja hae bullet-laina netistä 2 000 – 60 000 €.

Hae bullet-laina ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Check icon Lainaa 2 000 – 60 000 euroa.

Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan bullet-lainan. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä ilmainen lainahakemus
Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
2
Vertaa lainatarjouksia
Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
3
Hyväksy lainatarjous
Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Miten bullet laina toimii?

Bullet laina eli kertalyhennyslaina on lainan muoto, jossa lainaa hakeva maksaa lainasumman kokonaisuudessaan takaisin vasta lainan erääntyessä. Tavallisten lainanlyhennysten sijaan bullet laina perustuu siihen, että lainan hakija maksaa kuukausittain lainasta takaisin ainoastaan sen korkokuluja.

Bullet laina oli suuressa suosiossa etenkin 1980-luvulla. Nykyajan lainamarkkinoilla bullet laina on hieman harvinaisempi lainan tyyppi. Vaikka bullet laina on nykyään selkeästi vähemmän esillä, sen saaminen silti onnistuu monilta eri rahoitusalan toimijoilta. Bullet laina haetaan nykyään yleisimmin joko

 • sijoittamiseen
 • yrityksen perustamiseen
 • vaihtoehtoisesti asuntolainaan.

Löydä edullisin bulletlaina

Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan bullet lainan. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

Hae lainaa tästä

Summarum Logo

Kenelle bullet-laina sopii?

Bullet-laina on hyvä väline tilanteissa, joissa rahoituksen tarve on väliaikainen ja jossa laina-ajalta kertyvät kulut on tarkoitus pitää minimissä. Jotta voit saada bullet-lainaa, tulee sinulla olla erinomainen taloudellinen tilanne sekä myös hyvät perustelut sille, miten aiot maksaa lainan takaisin kun laina-aika päättyy.

Muita ehtoja, joita sinun on täytettävä, ovat mm.

 • vakituinen koti Suomessa
 • puhtaat luottotiedot
 • säännölliset tulot

Bullet lainan ja käänteisen asuntolainan yhteys

Käänteisen asuntolainan voidaan katsoa olevan itsessään eräänlainen bullet laina. Tämä johtuu siitä, että käänteinen asuntolaina toimii hyvin pitkälti samalla logiikalla kuin tyypillinen bullet laina yleensä toimii.

Molemmille lainan tyypeille on yhteistä se, että laina maksetaan kokonaisuudessaan takaisin vasta laina-ajan päätyttyä. Käänteinen asuntolaina ja sen toiminta perustuu siis siihen, että laina maksetaan yleensä noin 10-20 vuoden jälkeen pois myymällä sen avulla ostettu omistusasunto.

Bullet lainaa hakenut lyhentää tähän lopulliseen maksamiseen saakka ainoastaan lainan korkokuluja koko lainasumman sijaan. Käänteinen asuntolaina on yleinen vaihtoehto etenkin hieman iäkkäämpien kansalaisten joukossa.

Käänteisessä asuntolainassa asetetaan yleensä vakuudeksi osa asunnosta. Asunnon myyminen tarkoittaa luonnollisesti samalla myös sitä, että lainan ottajan on muutettava pois kodistaan lainan eräännyttyä.

Käänteinen asuntolaina loppuu monesti esimerkiksi tilanteisiin, missä iäkäs asukas muuttaa kodistaan pois palvelutaloon.

Bullet lainan korko

Bullet lainan korko on hieman vaikeasti määriteltävissä, sillä kyseinen lainan tyyppi ei ole enää kovin yleinen. Moni lainan tarjoaja ei enää aktiivisesti markkinoi kertalyhenteistä lainaa, eivätkä lainan hakijat myöskään etsi bullet-lainoja yhtä aktiivisesti.

Bullet laina ja sen tyypillinen todellinen vuosikorko asettuvat kuitenkin useimmiten 1-8 % väliin riippuen muutamista tekijöistä. Bullet lainan koron laskeminen mukautuu esimerkiksi seuraaviin osatekijöihin pohjautuen

 • Vakuus
 • Lainasumma
 • Maksuaika

Vakuus tai sen puute ovat suurimpia yksittäisiä tekijöitä, jotka vaikuttavat lainan korkotasoon. Mikäli bullet laina haetaan vakuuden kanssa, on riskitaso lainanantajalle merkittävästi pienempi kuin ilman vakuutta.

Bullet lainan voisi myös sanoa olevan jo valmiiksi korkean riskin lainaa sitä tarjoavan yrityksen näkökulmasta. Moni lainaa tarjoavista pankeista vaatiikin vakuuden asettamista aina bullet lainan saamista varten.

Myös lainasumma vaikuttaa luonnollisesti myös korkokuluihin. Takaisinmaksuaikaa säätelemällä voit mukauttaa myös lainan kokonaiskustannuksia.

Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
Kilpailuta laina

Bullet lainan riskit ja hyödyt

Bullet laina pitää sisällään useita hyötyjä, mutta samanaikaisesti myös joitakin riskejä. Bullet lainan hyötyinä voidaan pitää sen kuukausittaisten maksujen pienuutta. Bullet laina sopiikin erityisen hyvin tilanteisiin, joissa haet väliaikaista rahoitusta, mutta samanaikaisesti haluat kuitenkin minimoida kuukausittaiset kulusi.

Bullet lainan riskit liittyvät pääasiassa henkilökohtaisen taloudellisen heilahteluihin. Tätä heilahtelua tapahtuu lähes jokaiselle ja se voi aiheuttaa pahimmassa tapauksessa ongelmia maksujen kanssa. Heilahtelu voi aiheuttaa ongelmia maksujen kanssa, mikä saattaa pahimmillaan kumuloitua maksuvaikeuksiin saakka.

Toinen bullet lainan riskeistä liittyy korkotason muutoksiin. Lainan hakijana maksat kuukausittain lainasta korkoa ja korkotason merkittävät muutokset saattavat vähentää maksukykyä.

Usein henkilö, joka hakee bullet lainaa, on laskenut pienten kuukausittaisten kustannusten varaan ja muutokset tässä saattavat aiheuttaa ajoittain ongelmia.

Edellä mainitut riskit ovat niitä riskejä, jotka kannattaa tiedostaa, mikäli bullet laina ja sen hakeminen ovat mielessä. Osa näistä riskeistä on myös tekijöitä siihen, että bullet luotto on menettänyt jalansijaansa lainamarkkinoilla

Esimerkki

Esimerkki yleisestä bullet lainasta on iäkkäämmän henkilön hakema lyhyt laina tilanteessa, jossa kokee hänellä olevan vielä 5-15 vuotta aikaa ennen kuin ajattelee muuttavansa palvelukotiin.

Tällaisessa tilanteessa voi joissakin tapauksissa olla mielekkäämpää asua omistusasunnossa vuokra-asumisen sijaan. Näin jää myös kuukausittain käteen enemmän rahaa eläkkeestä, koska lainasta maksetaan ainoastaan korkoja kuukausittaisten lyhennysten sijaan.

Vakuutena esimerkin kaltaisissa lainoissa toimii lainan hakijan hankkima asunto itsessään. Kyseisen asunnon arvioitu arvo vähennetään lainasummasta, kun on aika muuttaa pois kodista.

Selvitä bullet lainan kustannukset lainalaskurilla

Lainatarjouksia vertaillessa saattaa olla ajoittain hankalaa arvioida lainan todellisia kustannuksia. Edellä mainitun ongelman takia kannattaa aina selvittää lainan kustannukset lainalaskurin avulla. Summarumin lainalaskuri on näppärä työkalu, jonka avulla voit helposti selvittää lainan todelliset kustannukset.

Syöttämällä lainalaskuriin muutamat lainatarjouksen olennaisimmat tiedot, laskuri ilmoittaa arvioidut kustannukset. Lainalaskurin avulla sinun kannattaakin tarkastella ennen kaikkea todellista vuosikorkoa, joka kertoo nimelliskorkoa paremmin lainan todellisista kustannuksista.

Kertalyhennyslaina ja muut lainan lyhennystavat

Bullet laina on kertalyhennyslaina. Kertalyhennettävä laina lyhennetään lainasumman osalta maksamalla se kokonaisuudessaan yhdellä kerralla pois.

Kerralla lyhennettävät lainat ovat eri lainatyyppien harvinaisemmasta päästä. Suomen lainamarkkinoiden kaikista yleisimmät lainan lyhennystavat ovat seuraavat

 • Annuiteetti
 • Tasalyhennys
 • Tasaerä

Annuiteetti on tällä hetkellä suomalaisten lainamarkkinoiden yleisin lainan lyhentämisen tapa. Annuiteetilla tarkoitetaan lainan lyhentämistä, jossa muutokset viitekorossa vaikuttavat maksuerän suuruuteen. Yleensä kuukausittaiset maksuerät muuttuvat viitekoron laskun tai nousun mukaan.

Tasalyhennys on toinen yleinen tapa lyhentää lainoja. Tasalyhennys alkaa yleensä niin, että lainan hakija maksaa lainan takaisinmaksun alkuvaiheessa hieman suurempia lyhennyksiä.

Lyhennykset alkavat alun jälkeen kuitenkin pienentyä lainan takaisinmaksuajan lähestyessä. Maksettavan lyhennyksen pienentyvä summa johtuu siitä, että maksettava korkoriski pienenee, sillä velallinen maksaa lainaa nopeasti pois.

Tasaerä on lainan lyhennystapa, johon luultavasti törmää harkitessa eri lainavaihtoehtoja. Tasaerä tarkoittaa kiinteää summaa, jota velallinen maksaa joka kuukausi huolimatta viitekoron muutoksista.

Viitekoron muuttuessa tasaerälainassa myös laina-aika muuttuu. Tasaerä on sopiva lyhennystapa, mikäli haluat mahdollisimman tasaiset kuukausikustannukset lainaan liittyen.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Bulletlaina – vinkit edullisen lainan löytämiseen

Mikäli harkinnassasi on bulletlaina, on lainanhaussa hyvä pitää mielessä muutama tärkeä seikka joiden avulla kykenet löytämään edullisen lainan. Bulletlainaa, kuten kaikkia muitakin lainoja, hakiessasi sinun kannattaa aina kilpailuttaa lainavaihtoehdot.

Lainojen kilpailutus auttaa sinua saamaan todellisen kuvan siitä, mistä sillä hetkellä on mahdollista vastaanottaa kaikista edullisin rahoitus. Summarumin lainakilpailutuksen kautta vertailet tarjouksia jopa kymmeniltä eri lainan tarjoajilta.

Toinen huomionarvoinen seikka on lainan kustannusten arvioiminen. Arvioidessasi lainavaihtoehtojen edullisuutta, kannattaa aina muistaa, että lainaan voi sisältyä muitakin kuluja pelkkien korkokustannusten lisäksi. Muut lainakulut, kuten avausmaksut ja tilinhoitokulut, voivat herkästi nostaa lainan todellista hintaa.

Todellisen vuosikoron avulla kykenet ottamaan huomioon pienetkin kulut ja varmistat, että tiedät lainan todelliset kustannukset.

Pankkien bullet lainat

Eri pankeilla on erilaisia toimintamalleja bullet lainoihin liittyen. Pankit, joiden palveluiden kautta bullet lainojen tarjontaa seuraavissa alakappaleissa tarkastellaan ovat

 • OP
 • Nordea
 • Danske Bank

Tarkastellessa kyseisten pankkien tarjoamia palveluita on helppo huomata, ettei bullet laina ole enää kovinkaan suuressa suosiossa. Itse asiassa, osa pankeista ei verkkosivuillaan mainitse kyseistä lainan tyyppiä ollenkaan.

Suositut pankkipalvelut ovat vuosien saatossa alkaneet tarjota lainamarkkinoilla erilaisia lainavaihtoehtoja, jotka ovat syrjäyttäneet bullet lainan suosiossa. Seuraavissa kappaleissa käydään läpi, miten eri pankit huomioivat bullet lainan palveluissaan.

Bullet laina OP

Tarkastellessa miten bullet laina toimii OP:lla huomataan, että kyseisestä lainan muodosta vaikea löytää juurikaan tietoa. OP:n verkkosivuilla ei ainakaan tällä hetkellä löydy mainintoja bullet lainasta.

Yrityslainoissaan OP mainostaa kuitenkin yrityksille mahdollisuutta hakea kertalyhennettäviä lainoja. Nämä kertalyhennettävät yrityslainat ajavat samaa asiaa kuin bullet laina.

Bullet laina Nordea

OP:n toiminnasta poiketen, Nordea mainitsee verkkosivuillaan mahdollisuudesta hakea bullet laina. Nordea mainostaa kertalyhenteistä lainaa sivuillaan asuntolainan kohdalla. Bullet laina on siis Nordean palveluissa nostettu kaikista selkeimmin esiin asuntolainan kohdalla.

Bullet laina Danske Bank

Hieman kuten OP:lla, myös Danske Bank ei juuri mainosta bullet lainaa. Bullet laina on mainittu Danske Bankin palveluissa liittyen erilaisiin koronvaihtosopimuksiin.

Lainoihin liittyen bullet laina jää kuitenkin myös Danske Bankilla vähemmälle huomiolle.

Bullet laina eri käyttötarkoituksiin

Bullet laina on mahdollista hakea hyvin erilaisiin käyttötarkoituksiin. Bullet laina ja sen käyttötarkoitukset voidaan kategorisoida karkeasti kahteen luokkaan, yksityishenkilöiden sekä yritysten käyttötarkoituksiin.

Seuraavissa kappaleissa on käsitelty tarkemmin erilaisia käyttötarkoituksia, joita varten bullet laina haetaan yksityishenkilölle tai yritykselle.

Bulletlaina yksityishenkilölle

Bullet laina saatetaan hakea yksityishenkilön käyttöön useammista mahdollisista syistä. Eräs yleinen syy yksityishenkilöiden bullet lainan hakuun on sijoittaminen. Bullet laina haetaan ajoittain esimerkiksi sijoitusasunnon ostamista varten.

Mikäli asunnosta kertyvät vuokratulot sekä mahdollinen arvon nouseminen ovat riittäviä, saattaa kokonaisuus jäädä sijoittajan kannalta voitolliseksi.

Bullet laina haetaan yksityishenkilöiden osalta monesti myös asunnon vaihtamista varten. Käänteinen asuntolaina sisältää hyvin paljon samankaltaisuuksia bullet lainan kanssa.

Yleisesti ottaen lainan hakijat hyödyntävät nykyään esimerkiksi kulutusluottoa huomattavasti bullet lainaa enemmän. Kulutusluotto sisältää usein matalammat korkokulut ja sitä tarjoaa useampi lainan tarjoaja aktiivisesti lainamarkkinoilla.

Bullet-laina yritykselle

Bulletlaina saattaa osoittautua hyväksi vaihtoehdoksi myös yritykselle, jonka tavoitteena on löytää väliaikainen rahoitus toimintaansa. Yrityksen taloudellinen tilanne määrittää pitkälti sen, minkälaisia rahoitusvaihtoehtoja sen on mahdollista hyödyntää.

Bulletlaina yritykselle kannattaa pyrkiä hakemaan vakuuksien kanssa, mikäli se on mahdollista. Näin yritys säästää lainan kustannuksissa, sillä vakuuden asettamisen avulla yrittäjän on yleensä mahdollista vastaanottaa edullisempi rahoitus, kuin ilman vakuutta.

Yritykset hakevat kyseistä lainaa pääasiassa hankkiessaan väliaikaista rahoitusta. Bullet laina onkin todella käytetty niissä tilanteissa, kun yritys haluaa säästää kuukausittaisissa lainanlyhennyksissä sekä kokonaismenoissa.

Yritysten bullet lainat ovat useimmiten laina-ajaltaan melko lyhyitä. Yrityksen bullet laina saattaa olla useamman vuoden sijaan ainoastaan esimerkiksi vuoden mittainen.


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo

Markkinoiden edullisin bullet laina

Mikäli päädyt bullet lainan hankintaan saatat samalla miettiä sitä, mistä löytää edullisin bullet laina. Edullisin bullet laina löytyy aina lainojen kilpailutuksen avulla.

Kilpailuttamalla lainat sinun on mahdollista kääntää markkinoiden kilpailutilanne päälaelleen. Sen sijaan, että etsisit aktiivisesti rahoittajaa, kilpailutuksen avulla lainan myöntäjät päätyvät kilpailemaan tarjouksillaan sinun asiakkuudesta.

Täyttämällä nopean lainakilpailutuksen voit myös säästää aikaa runsaasti. Sen sijaan, että ravaisit kivijalkapankeissa, voit helposti kotoa käsin pyytää yhdellä kerralla lukuisilta rahoitusalan toimijoilta lainatarjouksia.

Lainojen kilpailutus ei myöskään sido mihinkään. Mikäli lainan hakijaa kiinnostaa alustavasti bullet laina sekä sen mahdolliset kustannukset, voi lainojen kilpailutuksen toteuttaa myös puhtaasti testimielessä.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Kokemuksia bullet lainasta

Hakiessa kokemuksia bullet lainasta, tulee hakujen perusteella selvästi ilmi, että kyseessä ei ole yhtä yleinen lainan muoto kuin esimerkiksi kulutusluotto tai joustoluotto. Eniten kokemuksia bullet lainaan liittyen löytyy sijoittajilta. Alle on nostettu esiin muutamia kokemuksia kyseiseen lainan muotoon liittyen.

”Bullet laina on mielestäni mainio tapa lisätä varallisuutta ja tuloja. Normaalissa tapauksessahan lainan lyhennysosuus menee tietty lainan lyhentämiseen. Bulletissa tämä jää siis käyttöön. Parisataa euroa kuukaudessa per kämppä on kohtuullinen tuotto”

”Päädyin reilu vuosi sitten bullet lainaan yllä olevin ehdoin. Neuvottelut menivät hyvin ja suoraviivaisesti. Lainan ottaminen on tähän mennessä ollut hyvinkin kannattava liike”

Etenkin monet sijoittajat ovatkin kokeneet, että bullet luotto on ollut heille hyvä tapa kerätä varallisuutta sijoittamista varten. Pienellä korolla löydetty bullet laina saattaa mahdollistaa kassan sijoittamistoimintaa varten.

Bullet-laina – Usein kysyttyä

MItä tarkoittaa bullet laina?
Bullet laina on kertalyhenteinen laina, jossa kuluttaja maksaa kuukausittain ainoastaa lainan koron osuutta. Itse lainasumma maksetaan takaisin vasta laina-ajan päätyttyä.
Mistä bullet lainaa voi hakea?
Bullet lainaa voi hakea useilta eri lainan tarjoajilta. Suosituimmat pankit eivät aktiivisesti mainosta bullet lainaa, sillä sen tilalle on tullut useita kuluttajille enemmän houkuttelevia lainapalveluita. Bullet laina on silti mahdollista vastaanottaa pankeilta, kuten OP, Nordea sekä Danske Bank.
Mikä on edullinen korko bullet lainaan?
Bullet lainan korko riippuu ennen kaikkea siitä, onko lainalle vakuutta. Mikäli lainalle on vakuus, bullet lainan korko on useimmiten 2-8 % välillä.
Miten lasken bullet lainan kustannukset?
Kuluttajan on mahdollista laskea bullet lainan kustannukset lainalaskurin avulla. Lainalaskurin avulla kuluttajan on mahdollista arvioida lainatarjouksista paljonko lainaa jää todellisuudessa maksettavaksi.
Mihin tarkoitukseen bullet laina?
Bullet laina sisältää muutamia yleisimpiä tarkoituksia, joita varten sitä haetaan. Bullet lainaa haetaan useimmiten asunnon vaihtoa, sijoittamista tai yrityksen perustamista varten.