Ladataan..25 000 €
Ladataan..14 vuotta
Arvioitu kuukausierä207 €/kkArvio on laskettu 5,0 % nimelliskorolla.
👉 Ilmainen hakemus
👉 Ei sitoutumista
👉 Nopea lainapäätös
Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Rahoitus

Hae rahoitusta ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Hae rahoitusta ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Check icon Rahoitusta 2 000 – 60 000 euroa.

Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan rahoituksen. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä ilmainen lainahakemus
Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
2
Vertaa lainatarjouksia
Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
3
Hyväksy lainatarjous
Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Hae rahoitus jopa 60 000 euroon saakka ilman vakuuksia tai takaajia

Täytä maksuton lainahakemus Summarumin kautta ja hae rahoitusta luotettavasti ja turvallisesti verkosta. Tavoitat kauttamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

Summarumin kautta voit järkevä rahoitus järjestyy helposti netistä jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Rahoituksen hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta rahoitusta 2 000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

Aloita täyttämällä maksuton hakemus ja saat ensimmäiset rahoitustarjoukset nopeasti.

Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia ja takaajia.

Kilpailuta ja vertaile rahoitus helposti ja nopeasti

Kun hakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli hakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle rahoitusta.

Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia tarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat myöntää sinulle sopivaa rahoitusta. Ensimmäiset alustavat tarjoukset rahoitukselle ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla niitä, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin rahoitus.

Kilpailuta rahoitus netissä aikaa ja rahaa säästääksesi. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä.

Summarumin tekemän rahoituksen kilpailutuksen avulla sinun ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan rahoitusta erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi jälleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

Löydä edullinen rahoitus netistä pienellä korolla

Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman rahoituksen pienellä korolla – ilman piilokuluja. Lainojen vertailu sinun kannattaa tehdä niin, että kiinnität siinä huomiota näihin:

 • rahoituksen korko
 • kuukausierä
 • takaisinmaksuaika

Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta rahoituksen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

Vakuudeton rahoitus heti tilille kotoa poistumatta

Kun olet löytänyt rahoitustarjousten joukosta sopivimman ja edullisen vaihtoehdon, seuraava vaihe on hyväksyä rahoitustarjous. Kun se on hyväksytty, rahoitus maksetaan useimmiten heti ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa arkipäivien aikana, toimistotyöaikojen sisällä.


Löydä edullisin rahoitus

Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan rahoituksen. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

Hae lainaa tästä

Summarum Logo

Mitä tarkoittaa rahoitus?

Rahoitus on varojen hankkimista jonkin hankkeen toteuttamista varten. Rahoitusta haetaan ja myönnetään tarvittaessa sekä yksityishenkilöille että yrittäjille.

Yksittäiset henkilöt hakevat rahoitusta monesti erilaisiin suurempiin hankintoihin, kuten esimerkiksi auton hankintaan. Remontit ja hääjuhlat, jotka vaativat useita hankintoja, ovat myös yleisiä rahoituksen kohteita.

Yrittäjät puolestaan saattavat hakea rahoitusta muun muassa erilaisiin laitehankintoihin tai muihin investointiin. Yritysten rahoitusta haetaan usein myös tasapainottamaan tilapäistä kassavajetta yrityksen toiminnassa.


Hyvä tietää

Rahoitus on siis keino, jonka avulla voidaan toteuttaa hankintoja tai toimintaa, jota ei välttämättä ilman rahoituksen saamista kyettäisi ollenkaan toteuttamaan.

Kuka voi saada rahoitusta?

Rahoituksen saamisen edellytyksinä on yleensä muutamia tekijöitä, joiden tulee hakijan toimesta täyttyä. Tällaisia rahoituksen saamista edellyttäviä tekijöitä ovat muun muassa

 • Riittävä ikä
 • Säännölliset tulot
 • Sujuvasti hoidetut raha-asiat

Rahoituksen saaminen edellyttää aina sen hakijalta riittävä ikää. Ikäraja saada rahoitus vaihtelee jonkin verran rahoituksen tarjoajan sopimusehtojen mukaan. Kaikki rahoituspalvelut kuitenkin edellyttävät hakijalta täysi-ikäisyyttä. Esimerkiksi autorahoituksen ikärajaa tarkastellessa voidaan huomata, että rahoituksen saaminen edellyttää eri palveluntarjoajilla useimmiten 20 – 23 vuotta.

Rahoituksen saamisen edellytyksenä useimmilla yrityksillä on myös, että hakijalla tulee olla riittävät, mielellään säännölliset tulot. Säännölliset tulot ovat rahoituksen myöntäjälle merkki siitä, että rahoitusta hakevalla on riittävä maksukyky rahoituksen takaisinmaksuun.

Saadakseen rahoitusta hakijalla pitää yleensä olla myös ennestään riittävän sujuvasti hoidetut raha-asiat. Ongelmat aiempien rahoitusten takaisinmaksussa saattavat johtaa esimerkiksi siihen, että rahoitushakemus hylätään.

Hae rahoitusta Summarumin kautta näin

 1. Tutustu nykyiseen rahatilanteeseesi realistisesti. Laadi budjetti, jos sinulla ei sellaista vielä ole. Varaudu myös yllättäviin menoihin.
 2. Täytä rahoitushakemus sivustollamme ja lähetä se meille.
 3. Ensimmäiset tarjoukset rahoitukselle saapuvat sähköpostiisi nopeasti.
 4. Vertaile saatuja tarjouksia rauhassa. Hyväksy niistä se rahoitusvaihtoehto, joka soveltuu parhaiten tilanteeseesi.

Muista, että sinun ei ole pakko hyväksyä yhtään saamaasi tarjousta. Rahoituksen hakeminen ei siis sido sinua vielä mihinkään.

Rahoituksen eri muodot

Rahoitusta on saatavissa useissa eri muodoissa. Rahoitusta voi hakea sekä saada joko yritys tai vaihtoehtoisesti yksittäinen henkilö. Alla on listattuna erilaisia rahoituksen muotoja, joita voit hakea lainaa myöntäviltä yrityksiltä.

 • Remonttirahoitus
 • Autorahoitus
 • Yritysrahoitus
 • Startup-rahoitus

Seuraavassa kappaleessa on esitelty hieman tarkemmin erilaisia rahoitusmuotojen ominaisuuksia sekä niitä tilanteita, joissa juuri kyseinen rahoitus saattaa osoittautua kannaltasi hyödylliseksi.

Remonttirahoitus

Remonttirahoituksella tarkoitetaan yleensä tilannetta, jossa pyrkimyksenä on löytää joltain finanssialan toimijalta rahoitus remonttia varten.

Moni meistä löytää itsensä joskus elämänsä aikana tilanteesta, jossa tavallisten kuukausittaisten elämiskustannusten päälle saattaa nousta maksettavaksi vielä remontista johtuvia kuluja.

Remonttien rahoitus kannattaa järjestää mahdollisimman joustavasti, sillä tarkka remonttiin kuluva summa on harvoin  tiedossa etukäteen. Saatatkin joskus tarvita äkillisten remontista johtuvien kulujen takia lisärahoitusta taloudelliseen tilanteeseesi.

Seurauksena tästä, erilaiset joustavat remontin rahoitukset ovat suosittuja rahoituksen muotoja. Joustava remonttirahoitus mahdollistaa jatkuvan rahoituksen Voit myös rahoituksen myöntämisen jälkeen nostaa rahoituksesta käteisvaroja aina tarvittaessa.

Remonttirahoituksen korko määräytyy

 • haetun summan
 • rahoitusmuodon
 • takaisinmaksuajan
 • rahoittajan hakijasta toteuttaman riskiarvion mukaan.

Rahoituksen korko saattaa useista muuttujista johtuen heitellä enimmillään jopa kymmenillä prosenttiyksiköillä eri palveluntarjoajien välillä.

Remonttirahoituksen hakijana sinun kannattaakin aina kilpailuttaa hakemasi rahoitus. Kilpailutuksen avulla voit löytää itsellesi halvimman mahdollisen rahoituksen tekeillä tai suunnitteilla olevaa remonttia varten.

Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
Kilpailuta laina

Autorahoitus

Autorahoitus on mahdollista toteuttaa hakemalla rahoitusta finanssialan toimijoilta. Auton rahoitus voidaan toimijasta riippuen toteuttaa ainakin kolmella eri tavalla. Kyseiset kolme tapaa autorahoituksen hankkimiseen ovat

 • Vakuudellinen autorahoitus
 • Vakuudeton autorahoitus
 • Osamaksurahoitus

Vakuudellinen autorahoitus on hyvä vaihtoehto, mikäli rahoituksen hakija haluaa mahdollisimman pienen koron rahoitukselle ja omaa myönnettäväksi kelpaavan vakuuden.

Rahoitus auton hankintaan tulee usein halvemmaksi hakijan kannalta vakuuden kanssa. Näin rahoituksen myöntäjän riskitaso on tilanteissa matalampi, ja tekee rahan lainaamisesta turvallisempaa.

Vakuudeton autorahoitus on myös yksi tapa hoitaa autorahoitus, mikäli hakijalta ei löydy vakuuksia. Erona vakuudelliseen autorahoitukseen vakuudeton laina on luontaisesti lainan ottajalle kalliimpaa. Vakuuksien puuttuminen tosin tekee rahoituksen hakemisesta huomattavasti yksinkertaisempaa ja nopeampaa.

Rahoitus auton hankintaan on vakuudettomuuden takia mahdollista vastaanottaa parhaimmillaan hyvinkin nopeasti. Kääntöpuolena taas vakuudettomalle autorahoitukselle on, että sen korkokulut ovat yleisesti ottaen vakuudellista rahoitusta korkeammat.

Osamaksurahoitus on lainan myöntäjien johtama palvelu, jossa auton kaupanteon yhteydessä toteutetaan sopimus hankinnan osittaisesta maksusta. Rahoitus osamaksulla mahdollistaa hankintaan kiinteän maksuerän, sekä koron sopimuksen loppuun saakka.

Autorahoituksen kulut selvität kätevästi autorahoituslaskurilla. Muista myös venerahoitus!

Yritysrahoitus

Yritysrahoitus on rahoituksen muoto, jossa rahoituksen kohteena on yritys ja sen liiketoiminta. Yritys voi hakea rahoitusta muutamalla eri tavalla. Yritysrahoituksen muotoja ovat esimerkiksi seuraavat alla luetellut rahoituksen muodot:

 • Rahoituslimiitti
 • Yritystili luotolla
 • Yrityslaina
 • Laskurahoitus

Rahoituslimiitti on joustava tapa tasapainottaa yrityksen hetkellistä kassavajetta. Rahoituslimiitissä hakijayritykselle myönnetään jokin lainasumma, jonka sisällä yritys voi tehdä helposti nostoja tililleen. Rahoituslimiitin etu verrattuna perinteiseen lainaan on sen joustavuus.

Yritystili luotolla sopii parhaiten yrityksen päivittäiseen kassan hallintaan sekä kustannuksiltaan pienimuotoisiin pääoman tarpeisiin. Kyseinen yritysrahoitus eroaa esimerkiksi rahoituslimiitistä siinä, että yrityksen luottotilin viitekorkoa tarkastellaan ja mukautetaan päivittäisellä tasolla.

Yrityslaina sopii taas parhaiten pitkäaikaisiin investointeihin, joita yritys toiminnassaan ajoittain kohtaa. Yrityslaina on yleisesti rahoitusmuotona lyhennettävissä useamman vuoden ajanjakson ajan. Laina-aika sekä takaisinmaksusuunnitelma sovitaan tapauskohtaisesti rahoituksen tarjoajan kanssa.

Laskurahoitus

Laskurahoitus tarkoittaa sellaista yritysrahoituksen muotoa, jossa yritys myy rahoitusyhtiölle asiakkaille lähetettyjä erääntymättömiä laskuja.

Laskurahoituksen avulla yritys saakin välittömästi käyttöönsä kassavarat, joiden tilille siirtymiseen saattaisi muussa tapauksessa mennä pahimmillaan hyvinkin pitkä aika.

Laskun ostava rahoitusyhtiö laskuttaa yleensä laskun loppusummasta 1-10%, joten kyseinen rahoitus on hyvä vaihtoehto silloin, kun yritys tarvitsee kiireellisesti maksamattomista laskuista saatavissa olevia summia.

Laskurahoitus tuleekin erityisen hyödylliseksi akuuteissa tapauksissa, joissa yritys tarvitsee kiireellisesti rahavaraa liiketoimintansa ylläpitämiseen.

Laskurahoitus on yritysten parissa yleinen keino paikata hetkellistä kassavajetta. Monet yritykset hyödyntävätkin kausittain laskurahoitusta liiketoimintansa rahoittamisessa.

Esimerkkejä Summarumin kautta saatavista rahoituksista

Laina 15 vuoden maksuajalla Laina 10 vuoden maksuajalla Laina 5 vuoden maksuajalla
5 000 euroa 38 €/kk 5 000 euroa 51 €/kk 5 000 euroa 93 €/kk
10 000 euroa 76 €/kk 10 000 euroa 103 €/kk 10 000 euroa 186 €/kk
15 000 euroa 114 €/kk 15 000 euroa 155 €/kk 15 000 euroa 279 €/kk
20 000 euroa 152 €/kk 20 000 euroa 207 €/kk 20 000 euroa 372 €/kk
30 000 euroa 229 €/kk 30 000 euroa 310 €/kk 30 000 euroa 559 €/kk
40 000 euroa 305 €/kk 40 000 euroa 414 €/kk 40 000 euroa 745 €/kk
50 000 euroa 382 €/kk 50 000 euroa 518 €/kk 50 000 euroa 932 €/kk
* Arvio kuukausierästä on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.

Yllä näet esimerkkejä kauttamme saaduista rahoituksista sekä niiden kustannuksista.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Startup-rahoitus

Startup-yrityksellä tarkoitetaan yleisesti ottaen nuorta kasvuhakuista yritystä. Startup-yritysten rahoitus on mahdollista hoitaa muutamilla eri tavoilla.

Edellä esitettyjen perinteisten lainanantajien palveluiden lisäksi rahoitusta voidaan hakea myös muilla tavoin. Alla on eriteltynä, minkälaisia muita vaihtoehtoja startup-yrityksen rahoitukseen on.

 • Julkinen rahoitus
 • Joukkorahoitus
 • Bisnesenkelit
 • Sijoitusyhtiöt

Julkinen rahoitus tarkoittaa startup-yritykselle rahoitusta, jonka toteuttaa yksityisten rahoittajien sijaan julkinen sektori. Julkinen rahoitus myönnetään yrityksille, joiden toiminnan odotetaan tuovan Suomen valtiolle jotain hyötyä.

Julkinen rahoitus on myönnettyjen tukien ansiosta halvempi rahoitusmuoto yksityisiin pankkisektorin toimijoihin verrattuna.

Eräs esimerkki julkisesta startup-rahoituksesta on Business Finlandin rahoitus. Business Finlandin rahoitus tarjoaa eri toimialojen startupeille mahdollisuuden kasvattaa liiketoimintaansa. Business Finlandin rahoitus on eräs julkisen rahoituksen toteuttajista Suomessa.

Joukkorahoitus

Joukkorahoitus on startup-rahoitus, joka tapahtuu yleensä netissä useamman ihmisten avulla. Joukkorahoitus mahdollistaa hankkeen rahoittamisen matalalla kynnyksellä ja kuluilla. Rahoittajien määrän ollessa riittävän iso, voi startupin saama rahoitus kasvaa parhaimmillaan todella suureksi.

Startup-yritys voi hakea joukkorahoitusta sijoitus- tai hyödykepohjaisesti. Sijoituspohjaisessa rahoituksessa joukkorahoitukseen osallistuvat yksilöt saavat sijoituksellisen vastineen rahoitukselleen. Hyödykepohjaisessa rahoituksessa lainan hakija vastaanottaa hyödykkeen tai esimerkiksi ennakko-oikeudet sen ostoon liittyen.

Enkelisijoittajat

Enkelisijoittajat ovat yksittäisiä sijoittajia, joilta nuoret startupit voivat hakea rahoitusta. Rahoitus on mahdollista vastaanottaa startupille, mikäli enkelisijoittaja näkee yrityksen liiketoiminnan omaavan käyttämätöntä kasvupotentiaalia.

Enkelisijoittaminen tuo nuorelle yritykselle kassavaran lisäksi myös korvaamatonta tietoa. Enkelisijoittajien yritysten onkin tutkimuksissa havaittu menestyvän paremmalla keskimääräisellä prosentilla kuin muut startup-yritykset.

Sijoitusyhtiöt

Sijoitusyhtiöt taas ovat yhtiöitä, jotka pyrkivät tekemään voittoa sijoittamalla eri yrityksiin. Kyseinen rahoitus on yleistä ja esimerkiksi Suomesta löytyy iso määrä eri toimialoja rahoittavia sijoitusyrityksiä.

Rahoitus ilman käsirahaa

Käsirahalla tarkoitetaan sitä rahamäärää, jonka rahoituksen saaja luovuttaa rahoituksen tarjoajalle ennen sopimuksen täyteen panoa. Käsiraha vähennetään lopullisesta rahoituksen takaisin maksettavasta summasta.

Esimerkiksi autoa hankkiessa käsirahan maksaminen hankinnan yhteydessä on erittäin yleistä.

Rahoitus on kuitenkin mahdollista saada usein myös ilman käsirahaa. Rahoitus ilman käsirahaa vaatii yleensä sitä, ettei lainan hakijalla ole luottotiedoissa häiriöitä ennen hakemista.

Rahoituslaskuri

Kiinnostaako jokin tietty rahoitus, mutta et ole varma sen edullisuudesta? Mikäli näin on, rahoituslaskuri voi olla sinulle hyödyllinen palvelu. Rahoituslaskuri on palvelu, jonka avulla voit arvioida harkinnan kohteena olevan rahoituksen todellisia kustannuksia.

Rahoitusta harkitessa olisi hyvä tiedostaa ainakin mitä todellinen vuosikorko tarkoittaa. Todellisella vuosikorolla tarkoitetaan rahoituksen korkoa, johon on mukaan laskettuna rahoituksen kaikki kustannukset.

Välillä voi olla, että rahoitusta markkinoidaan ainoastaan edullisella nimelliskorolla. Moni rahoitus sisältää kuitenkin myös muita kuluja, kuten avauskustannuksia tai tilinhoitomaksuja.

Vinkki

Välttääksesi ikävät yllätykset, sinun kannattaa hyödyntää rahoituslaskuria. Rahoituslaskuriin syötetään rahoituksen avaintietoja, jonka pohjalta se esittää rahoitukselle todellisen vuosikoron.

Todellisen vuosikoron perusteella voit arvioida lainan edullisuutta sekä tehdä halutessasi lopullisen hankintapäätöksen.

Autorahoituslaskuri

Autorahoituslaskuri on palvelu, jonka avulla pystyt arvioimaan autorahoituksen todellisia kuluja mahdollisimman todenmukaisesti.

Autorahoituslaskurin käyttäminen on nopeaa sekä erittäin yksinkertaista. Käyttäessäsi autorahoituslaskuria sinun tarvitsee ainoastaan syöttää laskuriin haluamasi rahoituksen tiedot. Tämän jälkeen laskuri esittää esitetyn rahoituksen kokonaiskustannukset.

Autorahoituslaskurin käytöstä voi olla sinulle useita eri hyötyjä. Yksi kenties suurimmista hyödyistä on, että autorahoituslaskuri auttaa selvittämään rahoituksen todelliset kustannukset.

Arvioidessasi rahoituksen kuluja laskurin avulla varmistut siitä, ettei hakemisen aikana tule ikäviä yllätyksiä.

Rahoituspalvelut Suomessa

Suomessa toimii useita eri rahoitusalan palveluita. Perinteisesti jo pidempään Suomessa toimineet pankit, kuten Nordea, OP ja Danske Bank myöntävät kaikki erilaisia rahoituksen muotoja riippuen hakijan tarpeista.

Monet kansainvälisen finanssialan suuryritykset, kuten Santander, Svea ja Freedom ovat laajentaneet lähivuosikymmeninä myös Suomeen.

Santanderin rahoitus toimii esimerkiksi tällä hetkellä markkinajohtajana Pohjoismaiden autorahoituksissa. Myös Svea sekä Freedom ovat lähtöisin muualta, mutta ovat jo merkittäviä rahoituksen kentällä toimivia palveluntarjoajia.

Santander ja Svea ovat hyviä esimerkkejä finanssialan kansainvälistymisestä, joka näkyy jo Suomessa siinä, että lainaa harkitsevalla henkilöllä on enemmän vaihtoehtoja, joista hankkia rahoitusta.

Rahoitus on mahdollista valita laajemmasta palveluiden valikoimasta, mikä tekee myös hintatason kilpailusta kovempaa. Kova kilpailu palveluiden tarjoajien välillä johtaa yleensä myös hintatason laskemiseen.


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo

Rahoituksen hakeminen

Mikäli mielessäsi on rahoituksen hakeminen, kannattaa haettava rahoitus tosiaan aina kilpailuttaa. Yhden nopean hakemuksen täyttämällä voit vastaanottaa useita rahoitustarjouksia eri pankeilta sekä muilta rahoitusalan toimijoilta.

Rahoitusten kilpailutus mahdollistaa edullisimman mahdollisen rahoituksen löytämisen. Rahoituspäätös on monissa tapauksissa mahdollista saada välittömästi. Etenkin vakuudeton rahoitus on mahdollista saada hakijan tilille lähes välittömästi hakemuksesta.

Pidemmissä yritysrahoituksen prosesseissa saattaa päätöksen saamisessa mennä tarjoajasta riippuen muutamia päiviä.

Rahoituksia vertaillessa sinun kannattaa aina pyrkiä vertailemaan todellisia vuosikorkoja rahoitusten nimelliskorkojen sijaan. Todellinen vuosikorko sisällyttää rahoituksen kaikki kulut.

Nimelliskorko taas sisällyttää itseensä ainoastaan rahoituksen vuosikoron. Moni rahoitus pitää sisällään paljon muitakin kuluja, jolloin todellinen vuosikorko auttaa tarkastelemaan rahoitusten todellisia kuluja.

Rinnakkaishakijan avulla edullisempi rahoitus

Moni ei välttämättä tiedä, että on olemassa yksinkertainen keino saada huomattavasti edullisempi rahoitus. Edullisen rahoituksen saamisen mahdollistaa rinnakkaishakija.

Rinnakkaishakija on rahoituksen myöntäjälle lisäturva siitä, että rahoitus tullaan maksamaan maksusopimuksen mukaisesti takaisin. Tämä johtaa rahoittajan riskitason pienenemiseen, mikä näkyy suoraan siten, että sinun on mahdollista saada huomattavasti edullisempi rahoitus käyttöösi.

 • Yleisin rinnakkaishakija on joko rahoituksen hakijan avo-, aviopuoliso tai muuten samassa kotitaloudessa asuva henkilö.
 • Rinnakkaishakijana voi usein toimia myös esimerkiksi rahoituksen hakijan vanhemmat.

Rinnakkaishakija saattaa osoittautua hyödylliseksi myös tilanteissa, joissa alkuperäisellä rahoitusta hakevalla henkilöllä on epäsäännölliset kuukausitulot. Vaikka näin ei olisi, rinnakkaishakijan avulla on useimmiten mahdollista saavuttaa edullisempi rahoitus korkotason pienentymisen ansiosta.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Hyvät ja huonot puolet

Edut Haitat
Rahoitus voi tuoda helpotusta yllättävässä taloudellisessa tilanteessa. Rahoitusta tarjoavia yhtiöitä on paljon ja niiden joukosta voi yksin olla hankala löytää parasta vaihtoehtoa.
Rahoituksen avulla saat tehtyä uusia hankintoja. Jos jätät maksamatta rahoituksen takaisin sovitusti, johtaa se maksuhäiriömerkintään.
Rahoitustarjoukset kilpailuttamalla säästät selvää rahaa.

Rahoitus – Yhteenveto

Lyhyesti rahoitus on varojen hankkimista jonkin hankkeen toteuttamista varten. Rahoitusta haetaan ja myönnetään tarvittaessa sekä tavalliselle yksittäisille lainan hakijoille, että yrittäjille. Hakemiseen liittyy aina tiettyjä ehtoja.

Alla on koottu lista tämän rahoitusta koskevan artikkelin tärkeimmistä pointeista:

 • Yksityishenkilö voi hakea rahoitusta mm. remonttiin, autoon tai laskuihin.
 • Yrittäjä voi hakea rahoitusta mm. investointeihin.
 • Hakeminen edellyttää usein riittävää ikää, säännöllisiä tuloja sekä hyvin hoidettua taloutta.
 • Autorahoitusta voi hakea vakuuksilla, ilman vakuuksia tai osamaksulla.
 • Yritysrahoituksen hakuvaihtoehdot ovat mm. rahoituslimiitti, yritystilin luotto, yrityslaina ja laskurahoitus.
 • Startup-rahoitusta voi hakea julkiselta sektorilta, joukkorahoituksena, bisnesenkeliltä tai sijoitusyhtiöltä.
 • Suomessa rahoitusta tarjoavat monipuolisesti monet eri yritykset
 • Mikäli rahoitukseen liittyy korko takaisinmaksua varten, rahoitus kannattaa aina kilpailuttaa.
 • Rinnakkaishakija voi tehdä rahoituksen hakemisesta edullisempaa.

Rahoitus – Usein kysyttyä

Mitä on rahoitus?
Rahoitus on yksinkertaisimmillaan varojen hankkimista jonkun hankinnan tekemistä varten.
Mitä rahoituksen saaminen edellyttää?
Rahoituksen saaminen vaatii riittävää ikää, säännöllisiä tuloja sekä aiemmin riittävän hyvin hoidetut raha-asiat.
Mitä eri rahoituksia on?
Rahoituksia on useita erilaisia. Tyypillisiä rahoituksen muotoja ovat muun muassa autorahoitus, yritysrahoitus sekä startup-rahoitus.
Mitä on julkinen rahoitus?
Julkinen rahoitus on julkisen sektorin tukema yrityksien rahoitusmuoto. Esimerkki yhdestä julkisesta rahoituksesta Suomessa on Business Finlandin rahoitus.
Mitä tarkoittaa rahoitus ilman käsirahaa?
Rahoitus ilman käsirahaa tarkoittaa sitä, ettei rahoituksen hakijan tarvitse sopimuksenteon yhteydessä luovuttaa rahoittajalle etukäteistä summaa lopullisesta rahoituksen takaisinmaksusta.