Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?20 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?12 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Lainaa sähköpolkupyörään

   Hae lainaa sähköpolkupyörään – ilman vakuuksia jopa 60 000 €.

   Hae lainaa sähköpolkupyörään ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

   Check icon Lainaa 2 000 – 60 000 euroa.

   Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

   Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

   Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan lainan sähköpolkupyörään. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

   Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

   Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

   Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

   Lainaa sähköpolkupyörään alkaen 2 000 eurosta ilman vakuuksia tai takaajia

   Täytä maksuton lainahakemus Summarumin kautta ja hae lainaa sähköpolkupyörään luotettavasti ja turvallisesti verkosta. Tavoitat kauttamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

   Summarumin kautta voit hakea lainaa sähköpolkupyörään helposti netistä jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Lainan hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

   Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta lainaa sähköpolkupyörään 2000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.
   Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti.

   Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia ja takaajia.

   Kilpailuta ja vertaile lainat sähköpolkupyörään helposti ja nopeasti

   Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli lainahakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle lainaa sähköpolkupyörään.

   Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa lainaa sähköpolkupyörään. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla lainatarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin laina sähköpolkupyörään.

   Kilpailuttamalla lainat netissä säästät aikaa ja rahaa. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä. Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan lainaa erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

   Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

   Löydä edullinen laina sähköpolkupyörään netistä pienellä korolla

   Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman lainan sähköpolkupyörään pienellä korolla – ilman piilokuluja. Erityisesti lainojen vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota lainan korkoihin, kuukausierään ja takaisinmaksuaikaan.

   Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta lainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

   Vakuudeton laina sähköpolkupyörään heti tilille kotoa poistumatta

   Kun olet löytänyt lainatarjouksien joukosta sopivimman ja edullisen lainan sähköpolkupyörään, seuraava vaihe on hyväksyä lainatarjous. Kun lainatarjous on hyväksytty, vakuudeton laina maksetaan useimmiten heti tilillesi ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa arkipäivien aikana, toimistotyöaikojen sisällä.


   Löydä edullisin laina sähköpolkupyörän ostamiseen

   Summarumin kautta löydät nopeasti sopivan lainan sähköpolkupyörän ostamista varten. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

   Hae lainaa tästä

   Summarum Logo

   Lainaa sähköpolkupyörän ostamiseen

   Sähköpyörässä on kyse sähkömoottorilla varustetusta polkupyörästä, jonka maksiminopeus on 25 km/h. Moottori avustaa pyöräilijää polkiessa.

   Sähköpyöriä löytyy monenlaisia ja ne ovat varustettu erilaisilla järjestelmillä. Laadukkaat sähköpyörät ovat kuitenkin arvokkaita menopelejä. Pyörästä riippuen hinnat vaihtelevat noin 1000 eurosta aina 10000 tuhanteen euroon. Sähköpyörä on siis kallis investointi.

   Mikäli sinulla ei ole tililläsi tällä hetkellä ylimääräistä rahaa sähköpyörän ostamiseen, niin ei hätää. Voit palvelumme kautta kilpailuttaa rahoituslaitoksia ja hakea lainaa tätä hankintaa varten.

   Sinun tarvitsee vain seurata neuvojamme, niin olet lähempänä lainan saantia. Lainaa hakiessa kannattaa olla tarkkana, koska luotonantajia on niin paljon. Anna siis meidän hoitaa rahoituslaitosten kilpailuttaminen puolestasi.

   Kulutusluoton hakeminen suuremman hankinnan rahoittamiseksi voi olla järkevää. Nykyään kulutusluottoja on tarjolla kohtuullisella koroilla ja hyvillä ehdoilla.

   Eri rahoituslaitoksien tarjoamissa lainapalveluissa on kuitenkin paljon eroja, joista sinun on hyvä olla perillä ennen, kun teet lainapäätöksen. Luonnollisesti mitä useammalta lainantarjoajalta haet lainaa, sitä useampia tarjouksia saat.

   Voit hakea monesta paikasta lainaa sähköpolkupyörän ostamiseen

   Nykyään kulutusluottomainoksilta ei oikeastaan voi välttyä. Lainamainoksia ja lainatarjouksia lähetetään jatkuvasti sähköpostiisi ja jopa tekstiviesteillä puhelimeesi.

   Jokainen tarjous kuulostaa toinen toistaan paremmalta ja lopulta sinun on vaikea päättää, että mistä sitä lainaa nyt sitten kannattaisi ottaa. Luottojen kuluissa ja koroissa on suuria eroja, siksi ei voi painottaa liikaa tarkkuutta lainojen vertailussa.

   Miten sitten konkreettisesti voimme auttaa sinua? Vastaus on yksinkertainen: etsimällä sinun puolestasi sinulle sopivimman lainan.

   Sinun tehtävänäsi on jättää hakemus palvelussamme. Tähän menee joitakin minuutteja, sillä hakemus kannattaa tehdä huolella. Useimmissa tapauksissa saat hakemuksesi jättämisen jälkeen jo muutamassa minuutissa useampia lainatarjouksia.

   Yhdellä hakemuksella tavoitat yli 30 yhteistyökumppaniamme. Yhteistyökumppaneina meillä on hyvämaineisia rahoituslaitoksia ja pankkeja, jotka olemme valinneet huolella. Säästät siis aikaa ja vaivaa, kun sinun ei tarvitse hakea jokaisesta paikasta lainaa erikseen.

   Lainatarjoukset esitellään sinulle selkeässä muodossa ja näet niistä kaiken tarvittavan tiedon luottotarjouksien vertailemiseen.

   Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
   Kilpailuta laina

   Millaista lainaa sähköpolkupyörän ostamiseen on tarjolla?

   Kulutusluottojen viidakossa erilaisia lainatyyppejä on useita. Kertalaina ja joustoluotto ovat päätyypit.

   Nimensä mukaisesti kertaluotto maksetaan kerralla tilillesi ja voit lyhentää sitä kuukausittain.

   Joustoluotossa on taas kyse lainasta, jota voit nostaa tarvittaessa ja maksaa sitä pois samalla. Aina kun maksat lainaa, niin vapautuu pääoman lyhennyksen verran sitä takaisin käyttöösi. Voit valita näistä lainatyypeistä sinulle parhaiten soveltuvan.

   Yhteistyökumppaneillamme on tarjolla sekä kertalainoja, että joustoluottoja

   Lainaa sähköpolkupyörän ostamiseen voit hakea pitkällä maksuajalla jolloin kuukausi erä on pienempi tai lyhyemmällä maksuajalla, jolloin kuukausierä on suurempi. Kummassakin vaihtoehdossa on puolensa.

   Mikäli sinulla on maksukykyä lähitulevaisuudessa, niin kannattaa ottaa useimmiten laina lyhyellä maksuajalla. Tällöin kuukausittainen lyhennys voi olla hieman enemmän, mutta saat maksettua lainasi nopeammin pois ja mikä tärkeintä, säästät lainankoroissa ja kuluissa.

   Mikäli taloutesi on tiukemmalla lähitulevaisuudessa tai olet epävarma maksukyvystäsi, niin on varminta ottaa laina pitemmällä maksuajalla ja pienemmällä kuukausierällä. Tällöin yleensä lainanhoitomenot kasvavat hieman korkeammiksi, kuin lyhyissä lainoissa, koska korkoa kertyy pidemmältä ajalta.

   Kuitenkin kuukausittainen lyhennyksesi säilyy pienenä ja sinulle vapautuu siis rahaa elämiseen. On myös hyvä muistaa, että jos taloudellinen tilanteesi mahdollistaa suuremmat kuukausittaiset lainanlyhennykset, niin voit lyhentää minimi erää suuremman summan lainastasi.

   Lainaa sähköpolkupyörään ilman vakuuksia

   Hakiessasi lainaa hieman pienempii ostoksiin, et välttämättä tarvitse lainalle vakuuksia. Laina sähköpolkupyörään on tästä oiva esimerkki. Mikäli laina on suuruudeltaan muutaman tuhannen euron verran, voi lainaa saada hyvin monelta eri lainan välittäjältä ilman vakuuksia.

   Mikäli lainaa vasten löytyy kuitenkin vakuuksia, on hyvä niiden käyttöä kuitenkin harkita. Vakuudet voivat tuoda lainan korkoa merkittävästi alas, sillä vakuudet parantavat aina pankin asemaa lainanmyöntäjänä. Kun lainalle on asetettu niin sanotusti pantti, voi lainan myöntäjä viime kädessä realisoida tämän omaisuuden rahaksi.

   Ennen lainan hakemista sähköpolkupyörään muista kuitenkin tehdä lainojen kilpailutus ennalta. Kilpailuttamisen avulla voit säästää huomattavasti rahaa lainan suhteen, sekä omaa aikaasi eri lainan tarjoajien vertailemisen kesken.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Hae laina sähköpyörän ostoon kilpailuttamalla

   Nyrkkisääntö nykyajan lainaviidakossa on se, että lainojen kilpailuttaminen kannattaa aina. Palvelussamme on runsaasti yhteistyökumppaneita ja niitä tulee lisää koko ajan. Tämä tarkoittaa sitä, että sinulla on mahdollisuus saada jopa kymmeniä tarjouksia lainasta kilpailuttamalla rahoituslaitoksia keskenään.

   Tarjouksien yhteydessä saat tietää luoton todelliset kustannukset ja saat kaiken tarvittavan tiedon päätöksesi tekemisen tueksi. Et ole siis enää pelkästään mainospuheiden varassa, joissa kehutaan aina kyseistä lainaa, vaan luvut puhuvat puolestaan. Lukujen valossa näet mikä vaihtoehdoista on paras sinulle.

   Lukuja kannattaa katsoa luonnollisesti siitä näkökulmasta, mikä kriteereistä on sinulle tärkein. Mikäli pitkä maksuaika on sinun tilanteessasi keskeinen lainanvalintaan liittyvä tekijä, niin kannattaa haravoida tarjouksien joukosta luotonantajat, jotka tarjoavat pitkää maksuaikaa. Voit jo hakemuksen yhteydessä määritellä maksuajan.

   Jos puolestaan sinulle ovat pienet kulut tärkeä valinnan perusta. Niin silloin kannattaa katsoa lainan todellista vuosikorkoa. Lainan todellinen vuosikorko sisältää kaikki lainasi vuosittaiset kustannukset.

   Itse hakeminen ei ole vaikeaa ja se käy sinulta nopeasti. Sinun täytyy antaa perustietoja, jotka liittyvät tuloihisi ja menoihisi ja työsuhteeseesi. Hakemuksen täyttämiseen ei mene kuin muutama minuutti. Se kannattaa kuitenkin tehdä huolella ja ole rehellinen tietoja antaessasi. Lainatarjouksia saat hakemuksessa mainitsemiesi tietojen perusteella. Tiedoilla on siis merkitystä.

   Hae lainaa sähköpyörän ostamiseen hyvillä ehdoilla

   Kulutusluottoja saat sekä pitkällä, että lyhyellä maksuajalla. Sinun kannattaa ottaa tilanteesi sopiva laina. Mikäli tavoitteenasi on laina sahkö polkupyörän ostamiseen, niin se kuinka kallis haluamasi sähköpolkupyörä on, vaikuttaa oleellisesti siihen millaisen laina otat.

   Useamman tuhannen arvoiseen pyörään voi harkita jo pidempääkin maksuaikaa. Tonnin pyörään taas riittää ehkä lyhempikin maksuaika. Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että mitä pidempi laina aika ja pienempi kuukausierä lainassa on, niin sitä korkeampi luoton todellinen vuosikorko on.

   Lainaa sähköpolkupyörän ostamiseen haettaessa kannattaa siis olla tarkkana lainan kustannuksien kanssa. Palvelumme auttaa sinua vertailemaan näitä kustannuksia.

   Ennen lainan ottamista sinun kannattaa kuitenkin laskea kuinka paljon tarvitset lainaa, millaista kuukausierää voit siitä maksaa. Tällä perusteella myös laina-aika määräytyy.

   Lainoihin liittyen on kuitenkin aina hyvä muistaa, että voit halutessasi maksaa enemmän kuin minimikuukausierän lainaa takaisin.

   Suuremmat kuukausimaksut pienentävät selvästi lainasi kokonaiskustannuksia. Mikäli tiedät että lähitulevaisuudessa taloudellinen tilanteesi ei mahdollista suuria kuukausilyhennyksiä tai olet epävarma siitä, mikä taloudellinen tilanteesi on, niin kannattaa ottaa sellainen maksuaika ja kuukausierä, josta varmasti selviydyt.

   Tärkeää on, että saat ainakin minimilyhennykset hoidettua. Mikäli taloudellinen tilanteesi paranee, niin voit halutessasi lyhentää lainaa enemmän kuukaudessa.


   Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo

   Laina sähköpolkupyörän ostamiseen ja todellinen vuosikorko

   Lainaa hakiessa ei voida liikaa painottaa kuinka tärkeää on katsoa, mikä on lainan todellinen vuosikorko, nimittäin kulutusluotoissa todelliset vuosikorot voivat nousta todella korkealle.

   Rahoituslaitokset ilmoittavat yleensä selkeästi lainan vuosittaisen viitekoron. Tällä onkin tietysti suuri merkitys lainan kustannuksiin, mutta todellinen vuosikorko usein on tätä korkeampi. Lainan todelliseen vuosikorkoon sisältyvät kaikki lainasi kustannukset.

   Lainan todellinen vuosikorko koostuu yleensä lainan avaamiseen liittyvistä kustannuksista, joustoluotossa lainan nostamiseen liittyvistä kustannuksista ja esimerkiksi tilinhoitomaksuista. Kuitenkin sillä mitä todellinen vuosikorko pitää sisällään on vähintäänkin yhtä suuri merkitys kuin itse todellisella vuosikorolla.

   Todelliseen vuosikorkoon lasketaan lainan nostamiseen liittyviä kustannuksia, esimerkiksi joustoluotoissa. Jos nostat lainan vaan kerran niin luonnollisesti nostoista ei tule kustannuksia.

   Todellista vuosikorkoa nostavat myös lainan avaamiseen liittyviä kustannuksia, kuten avausmaksua ja nostokulua ja mahdollisia muita maksuja.

   Sinun kannattaakin selvittää, että kuinka paljon kuukausittainen lyhennyksesi lyhentää lainan pääomaa ja kuinka paljon menee muihin kustannuksiin. Näin näet nopeasti, että mikä laina on sinulle paras.

   Ole tarkkana hakiessasi lainaa sähköpolkupyörän ostoon

   Kuten olemme osoittaneet sinulle, niin lainojen vertaileminen on erittäin kannattaa ennen, kun päätät, että mikä laina sopii parhaiten rahoittamaan sähköpyöräsi hankinnan.

   Nykyään on kuitenkin hyvä tietää, että vaikka lainoissa on suuri eroja kustannuksien suhteen, niin rajattomilla koroilla ja kuluilla varustetut lainat eivät ole enää mahdollisia, koska lakisääteinen korkokatto kulutusluotoissa on 20 %. Tämän korkokatonkin puitteissa tosin lainoissa on suuria eroja.

   Luotonantajien taustojen suhteen voit luottaa meihin. Tarkastamme kaikkien yhteistyökumppaneidemme taustat ja valitsemme liikekumppaneiksi pelkästään vakavaraisia ja rehellisiksi arvioitua luotonantajia.

   On myös hyvä muistuttaa, että kaikki yhteistyökumppanimme toimivat suomalaisen finanssivalvonnan säätelyn alaisina. Hae lainaa nyt!

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

   Lainaa sähköpolkupyörään – Usein kysyttyä

   Millainen laina sähköpyörän ostamiseen minun on mahdollista saada?

   Kilpailutuspalveluumme kuuluu yli 30 pankkia ja luottolaitosta. Tarjolla on kertaluottoja ja joustoluottoa. Sinulla on mahdollisuus saada lainaa jopa 60 000 euroa ja maksuaikaa 15 vuotta. Sähköpolkupyörään et tarvitse ihan tuota maksimisummaa, mutta jos mielessäsi on joku muu suurempi hankinta, niin kannattaa ottaa kerralla isompi laina, mikäli se on maksukykysi näkökulmasta mahdollista.

   Kaikki alkaa siitä, että jätät hakemuksen palveluumme. Hakemus välitetään suoraan yhteistyökumppaneillemme. Seuraavaksi saat lainatarjouksia, joihin on eritelty selvästi lainan todelliset korot ja kulut. Toimintamme on reilua ja läpinäkyvää ja edellytämme yhteistyökumppaneiltamme samaa.

   Ovatko kulutusluotot korkeakorkoisia?

   Me kilpailutamme lainat ja etsimme sinulle lainaa parhaalla korolla. Yleensä pitkissä lainoissa ovat vuosikorot pienempiä kuin lyhyissä lainoissa. Kokonaiskustannukset saattavat kuitenkin kasvaa korkeiksi. Monessa tapauksessa säänto, että mitä pidempi maksuaika, niin sitä korkeammat kokonaiskustannukset.

   On kuitenkin edelleen hyvä muistaa, että halutessasi voit toki lyhentää lainaa nopeammin pois, kuin maksuohjelma edellyttää. Tämä pienentää kulujasi pitkällä tähtäimellä roimasti.

   Yhteistyökumppaneidemme lainojen korot vaihtelevat 4 % - 20 % välillä. Kilpailutamme lainat puolestasi. Päätös jää sinulle.

   Millainen laina sähköpyörän ostamiseen minun kannattaa ottaa?
   Sinun kannattaa ensinnäkin ottaa laina, joka kattaa ostoksesi kaikki kustannukset. Voit itse valita otatko lainan lyhyellä vai pitkällä maksuajalla.
   Saanko kuitenkin lainaa edullisemmin omasta kotipankistani?

   Et välttämättä saa enää nykyään. Tilanne on täysin erilainen nykyään, kuin vielä muutama vuosi sitten. Aikaisemmin kotipankista haettu laina on ollutkin järkevä vaihtoehto. Nykyään tilanne on kuitenkin hyvin erilainen, koska pankit ja rahoituslaitokset kilpailevat keskenään enemmin kuin ikinä aikaisemmin. Kilpailu asiakkaista on todella kovaa ja siksi sinullakin on vaihtoehtoja paljon enemmän, kuin menneinä aikoina.

   Tästä rahoituslaitosten kilpailusta on seurannut se, että pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat entistä enemmän ja houkuttelevampia etuja uusille asiakkailleen. Tämän takia sinun kannattaakin vertailuttaa palvelumme kautta lainoja. Toki omastakin pankista kannattaa tarjous kysyä, mutta sen lisäksi on hyvä selvittää myös muita vaihtoehtoja. Hyvin usein uutena asiakkaana saat erilaisia etuja rahoituslaitoksilta.

   Me kilpailutamme sinun puolestasi lainat, mutta luonnollisesti sinä olet se, joka tekee päätöksen lainan ottamisesta. Me voimme kuitenkin helpottaa sinun urakkaasi kilpailuttamalla lainat puolestasi.

   Mitä minun tulisi vielä huomioida lainaa sähköpolkupyörän ostamiseen hakiessani?

   Tärkeintä on, että teet esivalmistelut hyvin. Mieti että kuinka paljon tarvitset lainaa ja laske realistisesti, että paljon voit kuukaudessa sitä lyhentää, niin että rahaa jää muuhunkin elämiseen. Taloutta ei kannata vetää liian tiukalle, sillä yllättäviä menoja tulee meille kaikille jatkuvasti. Milloin autosta tippuu pakoputki tai joku kodinkone menee rikki.

   On tärkeää, että sinulle jää lainanhoitomenojen jälkeen rahaa myös elämiseen liittyviin yllättäviin menoihin. Kun olet laskenut lainantarpeesi tarkasti, niin sitten vaan hakemusta sisään. Me hoidamme loput.