Autorahoitus – tien päälle autorahoituksen avulla

Etsitkö autorahoitusta uuden menopelin käynnistämiseksi? Mitä eri autorahoituksen muotoja on ja mikä niistä sopisi parhaiten juuri sinulle? Lue lisää alta ja kilpailuta rahoituksen tarpeesi Summarumin kautta.
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Terhi Kolehmainen
   Terhi Kolehmainen
   2021-08-07
   Vahvistettu
   En saanut hyvää lainaa
   Sami Teittinen
   Sami Teittinen
   2021-08-06
   Vahvistettu
   Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.
   asiakas
   asiakas
   2021-07-28
   Vahvistettu
   Hyvin hallittua hakua! Hyvin hallittua hakutoimintaa ja opastusta. Tarvitaan jonkin verran viitseliäisyyttä käyttäjältä itseltään. Arvosanalla hyvä.
   Tuncher Saliev
   Tuncher Saliev
   2021-07-26
   Vahvistettu
   erinomainen palvelu Olen erittäin tyytyväinen nopeaan ja laadukkaaseen palveluun
   Sari Vihavainen Os Rouvari
   Sari Vihavainen Os Rouvari
   2021-07-19
   Vahvistettu
   Lainatarjouksia ei tullut
   Ari Tapio Mattila
   Ari Tapio Mattila
   2021-07-16
   Vahvistettu
   Toimii niin kuin pitkin ja sain palvelua henkilö kohtaisesti ja kysymyksiin vastaukset..suosittelen kylläkin .
   Krista Nurmi
   Krista Nurmi
   2021-07-03
   Vahvistettu
   En saanut jostqin syystä lainaa
   Kimmo Alaluusua
   Kimmo Alaluusua
   2021-06-17
   Vahvistettu
   Lloistava Todella onnistunut ja nopea palvelu kiitos siitä.
   Raisa Mattiöa
   Raisa Mattiöa
   2021-06-16
   Vahvistettu
   Nopeaa ja ystävällistä tosi asiakaspalvelua
   Sirpa
   Sirpa
   2021-06-12
   Vahvistettu
   Lantti-saldolaina on hyvä apu arjen yllättävään menoerään

   Autorahoitus

   Auton hankkiminen tulee suurimmalle osalle ihmisistä ajankohtaiseksi jossain vaiheessa elämän aikana.

   Henkilö saattaa löytää itsensä ajoittain tilanteesta, jossa arkielämän liikkuminen paikasta toiseen vaatii auton omistamista, mutta rahatilanne ei kuitenkaan vielä salli suoraa auton ostamista.

   Tällaisissa tilanteissa autorahoitus voi edesauttaa kuluttajaa toteuttamaan halutun autohankinnan. Auton hankinnalla saattaa usein olla elämänlaatuun vaikuttavia merkittäviä positiivisia vaikutuksia, jolloin autorahoituksen hakeminen on täysin perusteltua.

   Tässä artikkelissa tutustutaan tarkemmin siihen, minkälaisia eri autorahoituksia on olemassa ja mistä kuluttajan on mahdollista löytää halvin autorahoitus.


   Miksi hakea rahoitusta Summarumilta?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen rahoituksen ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Rahoitustarjousten kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   HAE RAHOITUSTA

   Summarum Logo


   Autorahoituksen eri muodot

   Autorahoitus on mahdollista hakea muutamassa eri muodossa. Alla olevaan listaan on esitelty neljä yleisintä muotoa, joissa autorahoitusta esiintyy.

   • Vakuudellinen autorahoitus
   • Vakuudeton autorahoitus
   • Osamaksu
   • Leasing-sopimus

   Edellä mainittuja autorahoituksen muotoja tarjoavat perinteiset pankit, kuten Nordea, OP sekä Danske Bank. Lisäksi palveluntarjoajilta, kuten Santander ja Svea on mahdollista vastaanottaa autorahoitus.

   Seuraavissa luvuissa esitellään hieman tarkemmin edellä listattuja autorahoituksen muotoja sekä sitä, mitä eri ominaisuuksia ne pitävät sisällään.


   Vakuudellinen autorahoitus

   Vakuudellinen autorahoitus on rahoituksen muoto, jossa kuluttaja myöntää hakemalleen rahoitukselle jonkin vakuuden tai pantin.

   Vakuudeksi autorahoituksen vastaanottamista varten kelpaavat useimmiten muun muassa seuraavat vakuuden tyypit

   • Omistusasunto
   • Mökki
   • Rahatalletus
   • Arvopaperit
   • Metsätila

   Vakuudeksi voidaan siis asettaa muun muassa erilaisia kiinteistöjä sekä arvopapereita. Yleisimpiä kuluttajien rahoitusta varten asettamia vakuuksia ovat omistusasunnot.

   Vakuudellisen autorahoituksen ehdottomasti suurimpia hyötyjä on rahoituksen matalat korkokulut. Vakuuden myöntäminen kuluttajan puolesta laskee rahoituksen myöntämisen riskitasoa sen tarjoajan kannalta. Riskitason laskiessa myös autorahoituksen korko sivukuluineen pienenee.

   Kuluttajan onkin vakuuden myöntämisen johdosta useimmiten mahdollista löytää itselle halvin autorahoitus.

   Vakuudellisen autorahoituksen kääntöpuolena, rahoituksen myöntäminen toisaalta kestää useasti huomattavasti pidempään, kuin mitä esimerkiksi vakuudettoman autorahoituksen myöntäminen kestää.

   Rahoituksen myöntäjä joutuu arvioimaan myönnetyn vakuuden arvon ja hyväksymään tai hylkäämään sen, ennen kuin kuluttaja voi vastaanottaa rahoituksen tililleen. Tämä pitkittää kuluttajan kannalta hieman rahoituksen hakemisen ja vastaanottamisen prosessia

   Vakuudeton autorahoitus

   Vakuudeton autorahoitus eroaa edellä käsitellystä rahoituksen tyypistä siinä, ettei kuluttajan tarvitse vakuudettoman autorahoituksen vastaanottamista varten asettaa rahoitukselle mitään panttia tai vakuutta.

   Vakuudettoman autorahoituksen ehdoton etu on, että sen hakeminen ja vastaanottaminen on huomattavasti suoraviivaisempaa, kuin mitä vakuudellisen autorahoituksen hakeminen on.

   Rahoituksen myöntäjän ei tarvitse arvioida myönnetyn pantin arvoa, joten kuluttajan on mahdollista vastaanottaa autorahoitus tilille jo muutamien tuntien päästä sen hakemisesta.

   Kääntöpuolena, vakuudeton autorahoitus on taas korkokuluiltaan usein vakuudellista rahoitusta kalliimpi. Autorahoitus ja sen kokonaissumma ovat myös usein pienempiä ilman vakuutta.

   Esimerkiksi OP myöntää vakuudetonta autorahoitusta vain 15 000 euroon asti, siinä missä vakuudelliseen autorahoitukseen ei ole olemassa mitään ylärajaa.

   Svean tai Santanderin autorahoitus on mahdollista kuitenkin saada ilman vakuutta isommallekin rahasummille.

   Kuluttajan tulisi pohtia omaa tilannetta ja miettiä kumpi autorahoituksen muodoista hänelle sopii paremmin.

   Osamaksu

   Osamaksu eroaa hieman kahdesta edellisestä tavasta, joilla kuluttajan on mahdollista vastaanottaa autorahoitus.

   Osamaksulla auton ostoa rahoittaessa kuluttaja tekee ostamisen yhteydessä sopimuksen auton osittaisesta maksamisesta. Osamaksulla autorahoitus, sen korko sekä maksuerä pysyvät kiinteinä kuluina koko sopimuskauden ajan.

   Autorahoitus on mahdollista vastaanottaa yleisimmin 1-6 vuoden takaisinmaksuajalla. Osamaksujen takaisinmaksuajoissa saattaa kuitenkin olla eri rahoituksen tarjoajien välillä merkittäviäkin eroja.

   Kuluttajan tulisi myös huomioida, että osamaksun korkotaso vaihtelee sen mukaan, mistä liikkeestä autorahoitus hankitaan.

   Osamaksu ei vaadi erillisten vakuuksien asettamista sitä haettaessa, sillä osamaksun vakuutena toimii hankittava auto itsessään. Osamaksusopimukseen on yleensä kirjattu, että auton omistus pysyy liikkeellä siihen asti, kunnes viimeinen maksusuoritus auton hankinnasta on tehty.

   Leasing-sopimus

   Auton leasing tarkoittaa sopimusta, jossa kuluttaja vuokraa autoa tietyin kuukausittaisin kustannuksin. Leasing-sopimus eroaakin esimerkiksi auton osamaksusta siten, että leasingissä asiakas ei sitoudu ostamaan vuokrattua autoa.

   Leasing-sopimuksissa autoa vuokraavalla henkilöllä on usein myös sopimuksellinen mahdollisuus lunastaa auto itselleen hieman suurempaa vuokraerää vastaan.

   Auton vuokrasopimuksissa saattaa olla ehtoja palautettavan auton kunnosta tai esimerkiksi ajetuista kilometreistä. Asiakkaan tulisikin olla tietoinen kaikista sopimusehdoista leasing-sopimusta tehdessään.

   Käsiraha – mikä se on ja mihin sitä tarvitsee

   Käsiraha on rahasumma, jonka kuluttaja maksaa auton myyjälle hankinnan yhteydessä. Käsiraha voi olla autoa hankkiessa rahaa, kuluttajan vanha auto tai näiden kahden yhdistelmä.

   Yleisin autorahoituksen käsirahan muoto on juuri kuluttajan vanha auto, joka myydään uuden auton ostamisen yhteydessä vaihtona autoliikkeelle. Käsirahan voi kuitenkin maksaa myös säästöistä.

   Mitä suurempi käsirahan summa on, sitä nopeammin autorahoitus on mahdollista maksaa myös pois

   Käsiraha on uutena hankituissa autoissa yleensä noin 10-20 % auton hinnasta. Käytetyissä autoissa käsirahan määrä on yleisimmin 10-30 % välillä.

   Autorahoitus ilman käsirahaa

   Autorahoitus on mahdollista hankkia myös ilman käsirahaa. Mikäli autorahoitus hankitaan osamaksulla suoraan autoliikkeestä, voidaan kuluttajan ja rahoituksen tarjoajan kesken sopia hieman muita eriä suuremmasta viimeisestä maksuerästä.

   Autorahoituksen vastaanottaminen ilman käsirahaa vaatii yleensä, että muutama rahoituksen takaisinmaksun mahdollistava taustatekijä on kunnossa rahoituksen tarjoajan näkökulmasta.

   Mikäli kuluttaja haluaa autorahoituksen osamaksusopimuksella ilman käsirahaa, tulee useimmiten seuraavien ehtojen täyttyä:

   • Säännölliset kuukausitulot
   • Luottotiedot kunnossa
   • Todistettu kyky henkilökohtaiseen talouden hallintaan

   Kun tavoitteena on vastaanottaa autorahoitus ilman käsirahaa, kuluttajalle tulee yleensä olla säännölliset kuukausitulot vakituisesta työpaikastaan. Säännölliset kuukausitulot mahdollistavat autorahoituksen myöntäjällä pienemmän riskitason.

   Lisäksi kuluttajalla tulee olla todistettu kyky henkilökohtaisen talouden hallintaan. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kuluttajan aiempien rahoitusten takaisinmaksu on sujunut ongelmitta ja henkilö omaa puhtaat luottotiedot.

   Autorahoitus yritykselle

   Autorahoitus on mahdollista hankkia myös yritykselle, siinä missä tavalliselle kuluttajallekin. Mikäli yritys päättää hankkia itselleen rahoituksen auton hankintaan, voi yritys valita jonkun muutamista rahoituksen tarjoajien eri vaihtoehdoista.

   Yritys voi hankkia autorahoituksen samanlaisella osamaksusopimuksella kuin tavallinen kuluttaja. Etuna yrityksen auton rahoituksessa on kuitenkin organisaation kannalta se, että yrityksen on mahdollista vähentää autoilusta koituvia kustannuksia tehokkaammin omassa verotuksessaan.

   Autorahoituslaskuri – selvitä autorahoituksen kulut

   Kuluttajan hakiessa autorahoitusta on tärkeää pyrkiä selvittämään rahoituksen todelliset kokonaiskustannukset. Autorahoituslaskuri auttaa kuluttajaa tämän toteuttamisessa. Autorahoituslaskuri laskee kuluttajalle vastaanotetun lainatarjouksen perusteella seuraavat oleelliset tiedot

   • Kuukausierä
   • Todellinen vuosikorko
   • Lopullinen summa
   • Korkojen ja muiden kulujen osuus lopullisesta summasta

   Autorahoituslaskuri auttaa kuluttajaa selvittämään hintaa, joka muutoin saattaisi jäädä epäselväksi. Moniin rahoitustarjouksiin on sisällytetty pieniä kuukausittaisia kuluja, jotka eivät kuitenkaan näy rahoitustarjouksen nimelliskorossa. Tämän takia kuluttajan kannattaa hyödyntää autorahoituslaskuria ja selvittää rahoituksen todelliset kustannukset.

   Halvin autorahoitus

   Mistä kuluttajalle sitten hyvä ja edullinen autorahoitus? Kuluttajan tulisi ehdottomasti autorahoitusta hakiessa ensin kilpailuttaa eri palveluntarjoajien rahoitukset. Kilpailuttamalla autolainan netissä, kuluttaja voi löytää halvimman vaihtoehdon monien tarjousten joukosta.

   Asiakas lähettää ensiksi haluttujen rahoitukseen liittyvien ehtojen perusteella ehdotuksen haluamastaan rahoituksesta. Kilpailutuksen jälkeen kuluttaja vastaanottaa eri palveluntarjoajilta useita tarjouksia, jonka jälkeen kuluttajan yksinkertaiseksi tehtäväksi jää valita itselle halvin autorahoitus.

   Kuluttajan on mahdollista rahoitusten kilpailutuksen avulla löytää itselleen sopivin ja edullisin autorahoitus. Kilpailutus ei sido hakijaa vielä minkään rahoituksen hankkimiseen.

   Autorahoitus – yhteenveto

   Tässä lista arikkelin tärkeimmistä tiedoista koskien autorahoitusta:

   • Neljä yleisintä rahoitusmuotoa ovat osamaksu, leasing-sopimus sekä vakuudellinen- ja vakuudetonlaina.
   • Rahoitusta tarjoavat usein pankit ja rahalaitokset.
   • Käsiraha on uutena hankituissa autoissa yleensä noin 10-20 % auton hinnasta.
   • Käytetyissä autoissa käsirahan määrä on yleisimmin 10-30 % välillä.
   • Autorahoitus on mahdollista hankkia myös ilman käsirahaa, mikäli hänellä on mm. säännölliset tulot, puhtaat luottotiedot sekä henkilökohtainen talous hyvällä tolalla.
   • Auto laina kannattaa aina kilpailuttaa. Autorahoituslaskuri auttaa kuluttajaa tämän hoitamisessa.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Usein kysyttyä

   Mikä on autorahoitus?
   Autorahoitus on kuluttajan tai yrityksen hankkima rahoituksen muoto, jossa hankittavan rahoituksen käyttökohteena on auto.
   Minkälaisia eri vaihtoehtoja autorahoitukseen on?
   Autorahoitukseen on useita eri vaihtoehtoja, joita ovat muun muassa vakuudellinen autorahoitus, vakuudeton autorahoitus, osamaksu sekä leasing-sopimus.
   Mikä on käsiraha autorahoituksessa?
   Käsiraha on autorahoituksessa rahasumma, jonka kuluttaja maksaa auton myyjälle hankinnan yhteydessä. Käsiraha voi olla autoa hankkiessa esimerkiksi rahasumma, kuluttajan vanha auto tai näiden kahden yhdistelmä.
   Voiko autorahoituksen saada ilman käsirahaa?
   Autorahoituksen voi saada ilman käsirahaa. Se kuitenkin edellyttää hakijalta säännöllisiä kuukausituloja sekä puhtaita luottotietoja.
   Mistä halvin autorahoitus?
   Halvin autorahoitus on mahdollista löytää kilpailuttamalla eri rahoitukset keskenään. Kilpailutuksen avulla kuluttaja varmistaa, että hän löytää markkinoiden parhaan rahoitustarjouksen.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi autorahoituksen ottamista, sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:

   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen