Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?20 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?12 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Vakuudellinen sijoituslaina

   Kilpailuta ja hae lainaa netistä 2 000 – 60 000 €.

   Hae lainaa ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

   Check icon Lainaa 2 000 – 60 000 euroa.

   Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

   Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

   Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan lainaa. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

   Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

   Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

   Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

   Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

   1
   Täytä ilmainen lainahakemus
   Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

   Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
   2
   Vertaa lainatarjouksia
   Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

   Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
   3
   Hyväksy lainatarjous
   Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

   Lainaa osakkeita/osakesalkkua vastaan + vakuudellinen sijoituslaina

   Sijoituslaina on lainatyyppi, joka on tarkoitettu sijoituskohteiden kuten osakkeiden, rahastoiden tai metsän hankintaan. Sen käyttö on kannattavaa vain, mikäli sijoituksen tuotto ylittää velan kulut. Sijoituslainalla voi rahoittaa myös sijoitusasunnon oston, jolloin joissakin tapauksissa puhutaan myös tarkemmin sijoitusasuntolainasta.

   Sijoituslainan hankkiminen ja sen käyttäminen arvopapereiden ostoon voi olla järkevää, mikäli uskot että velan euromääräinen korko on pienempi kuin sijoituksesta saamasi tuotto. Esimerkiksi jos velan korko on 2% vuodessa ja ostat velan avulla osakkeita, joiden osinkotuotto on 6% vuodessa, tämä voi toteutua. Sijoittajan tulee kuitenkin huomioida, että paitsi, että osinkotuotto ei välttämättä toteudu, sijoituksen arvo voi lisäksi laskea tai nousta.

   Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
   Kilpailuta laina

   Mikä on vakuudellinen sijoituslaina?

   Sijoituslainoja on tarjolla sekä vakuudellisia että vakuudettomia. Vakuudellinen sijoituslaina eroaa vakuudettomasta siinä, että vakuudellisessa sijoituslainassa pankki saa pantiksi sijoittajan osakesalkun, asunnon tai muun vakuuden. Tämän vuoksi vakuudellista sijoituslainaa voi usein saada varsin maltillisellakin korolla. Sijoituslaina on kuitenkin yleensä aina kalliimpi kuin esimerkiksi asuntolaina.

   Suurin osa sijoituslainan nimellä markkinoitavista lainoista on vakuudellisia sijoituslainoja, mutta sijoituksia voi hankkia myös muiden lainatyyppien avulla, esimerkiksi opintolainalla. Vakuudellinen sijoituslaina on yleensä sijoittajille edullisempi kuin vakuudeton sijoituslaina, sillä se on lainanantajan kannalta vähemmän riskinen.

   Vaikka sijoituksia voi ostaa periaatteessa vaikka kulutusluotolla, on usein järkevintä käyttää erillistä sijotuslainaa. Sijoituslainan korot voi nimittäin vähentää verotuksessa tulonhankkimismenoina. Lainan korkomenot vähennetään pääomatuloista ja vähennyksen voi tehdä sen kalenterivuoden verotuksessa, jonka aikana korkokulut ovat kertyneet.

   Mikä on velkavipu?

   Velkavivuksi tai vivutukseksi kutsutaan sitä, että sijoittaja käyttää velkaa sijoituksen rahoittamiseen. Tämän tarkoituksena on saada korkeampi pääoman tuotto kuin pelkästään omalla pääomalla sijoittaessa. Koska velan käytöstä kertyy korkoja ja joskus muitakin kuluja, velkaraha pyritään käyttämään niin tuottavasti, että nämä kulut tulevat katetuksi ja tämän päälle syntyy vielä voittoa.

   Sijoittajat käyttävät velkavipua tuottojen lisäämiseen, mutta velkavipu toimii myös toisin päin. Tällä tarkoitetaan sitä, että mikäli sijoittajan velkavivulla hankkima omaisuus menettää arvonsa eli yritys esimerkiksi menee konkurssiin, sijoittaja joutuu rahoittamaan velan maksun muilla keinoin kuin sijoituksen tuotoilla. Pahimmassa tapauksessa voidaan joutua realisoimaan vakuuksia.

   Velkavipua kannattaa käyttää harkiten ja miettiä tarkasti, minkälaisia arvopapereita velkavivun avulla ostaa. Kuten sijoittamisessa yleensäkin, riskien hajauttaminen useisiin eri toimialoihin, osakkeisiin ja ajankohtiin on todella suositeltavaa. Velkavivun käyttö kasvattaa olennaisesti sijoittamisen riskejä eikä sijoituslainalla kannata koskaan hankkia pelkästään yksittäistä osaketta.

   Kuinka sijoituslaina toimii?

   Sijoituslainaa haetaan pankilta tai rahoituslaitokselta. Suurin osa näistä toimijoista myöntää lainaa sijoitusten rahoittamiseksi, muiden lainatyyppien ohella. Helpoin tapa on kilpailuttaa toimijat Summarumin lainatyökalulla, jonka avulla selvität itsellesi edullisimman vaihtoehdon.

   Kilpailuttamalla eri toimijat saat aina useita vaihtoehtoja, joista valita. Näin voit vertailla, minkä lainanantajan tarjous on sinulle sopivin. Halutessasi voit tehdä heti sopimuksen haluamasi pankin kanssa, jolloin saat sijoituslainan käyttöösi nopeasti. Voit toki olla valitsematta yhtäkään toimijaa, mikäli et löydä sinulle sopivaa tarjousta.

   Sijoituslainan laina-ajat vaihtelevat suuresti. Tyypillisimmillään sijoituslaina myönnetään 1–15 vuodeksi, mutta laina-aika voi olla tätä huomattavasti pidempikin. Erityisen pitkä laina-aika tulee kyseeseen erityisesti sijoitusasuntoa ostettaessa. Yleensä sijoituslainaa suositellaan pidempiaikaiseen käyttöön, sillä markkinatilanteet voivat vaihdella rajustikin eikä sijoittaminen ole lyhytjänteinen harrastus.

   Mitä tulee huomioida ennen sijoituslainan hankkimista?

   Ennen sijoituslainan hankkimista henkilöllä on hyvä olla selkeä sijoitusstrategia. Tällä tarkoitetaan sitä, että sijoittaja on miettinyt, kuinka paljon lainaa hän haluaa hakea ja minkälaisiin osakkeisiin tai muihin sijoituksiin hän haluaa sitä käyttää. On myös hyvä selvittää, minkälaisia vakuuksia on käytössä, mikäli kyseessä on vakuudellinen sijoituslaina.

   Koska sijoituslainaan liittyy aina korkokuluja, on hyvä tehdä laskelmia, minkälaisia sijoituksia lainalla aikoo hankkia. Esimerkiksi jos lainan korkokulut ovat 5% vuodessa, mutta sijoitus tuottaa vain 2% vuodessa, ylittävät korkokulut sijoituksen oletetun tuoton. Toisaalta tuottolaskelmissa ei kannata olla ylioptimistinen, vaan varautua myös heikompiin toteumiin.

   Erityisesti omaa riskinsietokykyä ja käyttäytymistä markkinaturbulenssissa kannattaa pohtia rehellisesti. Onko sinulla tapana jättää tappiolliset osakkeet salkkuun siinä toivossa, että ne lähtisivät nousuun myöhemmin? Entä oletko mieltynyt enemmän jännittäviin kasvuosakkeisiin kuin turvallisempiin kansanosakkeisiin? Toiset osakkeet ovat riskisempiä kuin toiset, mikä lisää toki myös tuottomahdollisuuksia.


   Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo

   Sijoituslainan riskit

   Sijoituslaina ei missään nimessä ole kaikille sijoittajille sopiva lainamuoto. Erityisesti pörssikursseilla on tapana vaihdella rajustikin, ja niiden muutokset voivat johtaa jopa koko sijoitetun pääoman menetykseen. Tämä tarkoittaa, että mikäli sijoitus on rahoitettu lainalla, voi menettää jopa enemmän kuin sijoitetun pääoman. Tätä voidaan kuvata esimerkiksi seuraavan esimerkin avulla:

   Sijoittaja ostaa tiettyä osaketta 5000 eurolla, josta 4000 euroa on lainalla rahoitettua ja 1000 euroa sijoittajan omaa rahaa. Osakkeen arvo laskee 25%. Kuinka paljon sijoittaja on menettänyt sijoittamastaan pääomasta?

   Vastaus: Sijoituspääoma 5000 euroa laskee 25% eli sen uusi arvo on 75%*5000=3750. Sijoittaja on edelleen velkaa pankille 4000 euroa, mutta hänen oma pääomansa on kutistunut 3750 euroon. Sijoituksen tämänhetkinen arvo on siis pienempi kuin velka.

   Sijoittajan tulee toki aina välttää tarpeetonta riskinottoa ja sijoituslainaa hyödyntävän on hyvä seurata myös markkinatilannetta ja omaa salkkuaan säännöllisesti. Suosittu ”osta ja unohda” -strategia ei siis välttämättä ole hyvä strategia lainarahalla sijoittavalle.

   Kenelle sijoituslaina sopii?

   Jotta kannattaisi ottaa sijoituslainaa, tulee ensisijaisesti olla jo kokeneempi sijoittaja. Tämä tarkoittaa, että tuntee jo osakemarkkinoiden dynamiikkaa sekä minkälaisia riskejä sijoittamiseen – lainarahalla tai ilman – liittyy. Sijoittaminen ei ole koskaan riskitöntä, mikä on hyvä ymmärtää.

   Henkilön tulee myös ehdottomasti olla vakavarainen eikä sijoituslainan korko saa muodostua ongelmalliseksi omalle taloudelle, vaikka sijoitukset eivät tuottaisi mitään pitkään aikaan. On ehdottomasti positiivista, jos sijoituslainaa hyödyntävälle on kertynyt jo muutakin omaisuutta kuin osakkeita, esimerkiksi metsää, sijoitusasunto tai oma maksettu asunto.

   Sijoituslainaa ottava on yleensä tuottohakuinen sijoittaja. Tällä tarkoitetaan, että hän haluaa kasvattaa tuottotasoaan ja samalla myös riskitasoaan. Mikäli kavahdat osakekurssien pienempiäkin pudotuksia, ei sijoituslaina luultavasti sovi sinulle. Sen sijaan, mikäli kurssit ovat laskeneet jo pitkään ja ennustat niiden nousevan, mutta sinulla ei juuri nyt ole pankkitililläsi käteistä, voi sijoituslaina tarjota tähän avun.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Yhteenveto: sijoituslainalla voi kasvattaa voittoja ja tappioita

   Sijoituslaina on lainamuoto, jossa sijoittaja ottaa lainaa sijoituksen rahoittamiseen. Tavoitteena on, että sijoituksen tuotto ylittää lainasta kertyvät kulut. Osakkeiden ja rahastojen lisäksi sijoituslainalla voi hankkia esimerkiksi sijoitusasunnon, metsää tai muuta sijoitusomaisuutta. Laina voi olla vakuudellinen tai vakuudeton.

   Ennen sijoituslainan hakemista on todella tärkeää tiedostaa, miten velkavipu toimii. Tämä johtuu siitä, että siinä missä omalla rahalla sijoittaessaan voi menettää vain sijoitetun pääoman, velkarahalla sijoittaessaan voi tämän lisäksi jäädä velkaa lainanantajalle. Pääoma voi siis muuttua miinusmerkkiseksi. Lisäksi tulee miettiä omaa sijoitusstrategiaansa, eli minkälaisia arvopapereita sijoituslainalla aikoo hankkia.

   Mikäli olet kiinnostunut sijoituslainasta, voit kilpailuttaa eri lainanantajat kätevästi Summarumin helppokäyttöisellä työkalulla. Saat hetkessä selville, minkälaista sijoituslainaa juuri sinä voisit saada. Kilpailutus ei luonnollisesti sido sinua mihinkään, vaan voit vapaasti jatkaa sijoittamista omalla rahalla. Tämä on monelle sijoittajalle hyvä vaihtoehto.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen