Ladataan..25 000 €
Ladataan..14 vuotta
Arvioitu kuukausierä207 €/kkArvio on laskettu 5,0 % nimelliskorolla.
👉 Ilmainen hakemus
👉 Ei sitoutumista
👉 Nopea lainapäätös
Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Vakuudeton luotto

Kilpailuta ja hae vakuudeton luotto netistä – ilman vakuuksia jopa 60 000 €.

Hae vakuudeton luotto ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Check icon Luottoa 2 000 – 60 000 euroa.

Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan vakuudettoman luoton. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä ilmainen lainahakemus
Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
2
Vertaa lainatarjouksia
Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
3
Hyväksy lainatarjous
Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Hae vakuudetonta luottoa jopa 60 000 euroa

Täytä maksuton lainahakemus Summarumin kautta ja hae vakuudetonta luottoa luotettavasti ja turvallisesti verkosta. Tavoitat kauttamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

Summarumin kautta voit hakea vakuudetonta luottoa netistä jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Vakuudettoman luoton hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta luottoa 2 000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti.

Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia.

Kilpailuta ja vertaile vakuudeton luotto helposti ja nopeasti

Kun luottohakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja luotonantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli hakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle vakuudetonta luottoa.

Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa vakuudetonta luottoa. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla lainatarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin vakuudeton luotto.

Kilpailuttamalla luotot netissä säästät aikaa ja rahaa. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä.

Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan vakuudetonta luottoa erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

Löydä edullinen vakuudeton luotto netistä pienellä korolla

Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman vakuudettoman luoton pienellä korolla – ilman piilokuluja.  lainojen vertailu kannattaa tehdä siten, että kiinnität huomiota erityisesti näihin:

 • vakuudettoman luoton korko
 • kuukausierä
 • takaisinmaksuaika.

Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta vakuudettomien luottojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

Vakuudeton luotto heti tilille kotoa poistumatta

Kun olet löytänyt lainatarjousten joukosta sopivimman ja edullisen vakuudettoman luoton, seuraava vaihe on hyväksyä lainatarjous. Kun se on hyväksytty, vakuudeton luotto maksetaan useimmiten heti tilillesi ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa arkipäivien aikana, toimistotyöaikojen sisällä.


Löydä edullisin vakuudeton luotto

Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan vakuudettoman luoton. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

Hae lainaa tästä

Summarum Logo

Mikä vakuudeton luotto on?

Vakuudeton luotto eli vakuudeton laina on lainan muoto, jossa et aseta mitään vakuutta sitä hakiessa. Vakuudeton luotto ei myöskään tarvitse ketään takaamaan lainaa.

Luoton vakuudettomuus vaikuttaa useampiin lainan ominaisuuksista. Näiden vaikutusten takia se saattaa monesti olla edullisin ja paras vaihtoehto.

Vakuudeton luotto voi olla muodoltaan mm.

Kenelle vakuudeton luotto myönnetään?

Summarum tekee yhteistyötä kymmenien eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden kanssa. Jotta voit saada niiltä luottotarjouksia, on sinun täytettävä seuraavat ehdot:

 • olet täysi-ikäinen
 • sinulla on säännölliset tulot
 • luottotietosi ovat puhtaat
 • asut vakituisesti Suomessa

Hae vakuudetonta luottoa näin

Vakuudeton luotto järjestyy Summarumin kautta seuraavasti:

 1. Laadi taloudellisesta tilanteestasi realistinen budjetti ja katso, onko sinulla varaa lyhentää luottoa kuukausittain ja millä summalla.
 2. Täytä hakemus sivustollamme.
 3. Kun kaikki tiedot on täytetty hakemukseen, lähetä se.
 4. Kilpailutamme yhteistyökumppanimme ja saat ensimmäisiä tarjouksia nopeasti sähköpostiisi.
 5. Vertaile saamasi tarjoukset ja valitse niistä tilanteeseesi paras vakuudeton luotto.

Muista, että sinun ei ole pakko valita tarjouksista yhtään. Hakemuksen lähettäminen ja tarjousten saaminen ei siis vielä sido sinua mihinkään.

Vakuudettoman luoton hyödyt

Vakuudettoman luoton yksi ehdottomasti suurimmista hyödyistä on sen hakemisen ja saamisen helppous sekä nopeus. Vakuudeton luotto ei sisällä rahoitusyhtiölle myönnettävää vakuutta, joka tekee näin ollen myös lainan käsittelystä nopeampaa.

Rahoitusyhtiön ei tämän seurauksena tarvitse toteuttaa arviointia vakuuden oletetusta arvosta, joten koko käsittelyprosessi säilyy näin suoraviivaisempana sekä nopeampana.

Rahoitusyhtiölle riittää vakuudetonta luottoa myöntäessä tietojesi nopea sähköinen tarkistaminen. Lainan myöntäjälle riittää siis hakuvaiheessa tieto säännöllisistä tuloistasi.

Edut Haitat
Vakuudettoman luoton hakeminen on helppoa ja nopeaa. Jos kilpailutat vakuudettomat luotot yksin, on se varsin työlästä.
Vakuudeton luotto ei nimensä mukaisesti edellytä vakuuksia tai takaajaa. Mikäli jätät vakuudettoman luoton maksamatta, seuraa merkintä luottotietoihin ja niiden menetys.
Vakuudettomat luotot ovat nykyisin melko edullisia.

Vakuudeton luotto eri summille

Vakuudetonta luottoa on mahdollista saada vaihteleville summille tarpeiden mukaan. Useimmat luotontarjoajat tarjoavat lainaa 60 000 euroon asti. Yleisimmät lainasummat pyörivät kuitenkin 2 000 – 10 000 euron välillä.

Jotkut vakuudettoman luoton tarjoajat ovat tarjonneet luottoa jopa 70 000 euroon saakka. Seuraavassa kappaleessa tarkastellaan mitä sinun tulisi huomioida, kun haet vakuudetonta luottoa.

Hae vakuudetonta luottoa ja huomioi nämä

Vakuudettoman luoton hakeminen ei ole koskaan täysin mutkaton prosessi. Luottoa hakiessa sinun tulisikin aina pyrkiä ottamaan lainan kannalta muutamia kaikista tärkeimpiä asioita huomioon. Näitä ovat pääasiassa

 • Oma taloudellinen tilanne
 • Lainasumma
 • Takaisinmaksuaika
 • Vakuudettoman luoton kokonaiskulut
 • Koron säännöstely

Oma taloudellinen tilanne

Luotonhakijana sinun tulisi aina ensin pohtia kriittisesti omaa taloudellista tilannettasi ja miettiä onko vakuudettoman luoton hakeminen välttämätöntä.

Mikäli koet lainan hakemisen välttämättömäksi, tulisi seuraavaksi miettiä onko sinun mahdollista saada rahaa lainaksi esimerkiksi tuttavalta tai sukulaiselta.

Monissa tilanteissa lainan saaminen läheisiltä ihmisiltä ei ole kuitenkaan mahdollista ja mikäli pohdittuasi näitä kysymyksiä toteat, että laina ottaminen on vielä aiheellista, voi sinun olla perusteltua edetä seuraavaksi itse lainanhakuprosessiin.

Muista, että aivan ensimmäiseksi tehdään luottotietojen tarkistus. Jos maksuhistoriassasi on merkintöjä, et todennäköisesti saa lainatarjouksia.

Lainasumma

Lainasummalla tarkoitetaan sitä kokonaissummaa, jota olet hakemassa.

Hyvä tietää

Lainasumma kannattaa määrittää pienimpään mahdolliseen summaan, joka kuitenkin kustantaa tarvittavat menot. Vakuudeton luotto on mahdollista mukauttaa rahan tarpeen mukaan.

Vakuudetonta luottoa haetaan usein esimerkiksi kulkuneuvon tai kodinkoneen hankintaan. Muita yleisiä syitä vakuudettoman luoton hakemiseen ovat erilaiset pienemmät remontit tai vaihtoehtoisesti muu kulutus.

Erilaiset tarpeet johtavat siihen, että rahoitusyhtiöiden haitari myönnettävän lainasumman kohdalla on suhteellisen suuri. Vakuudetonta luottoa voitkin saada joillakin lainantarjoajilla jopa 70 000 euroon asti.

Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
Kilpailuta laina

Takaisinmaksuaika

Vakuudettoman luoton takaisinmaksuaika kannattaa sopia lainan myöntäjän kanssa mahdollisimman lyhyeksi.

Takaisinmaksuaika tulee kuitenkin pitää sellaisena, että säilytät samalla riittävän rahavirran kustantaa sekä lainalyhennykset että muut mahdolliset yllättävät kulut.

Vakuudettoman luoton takaisinmaksuajan pohtiminen on olennaista, sillä se vaikuttaa merkittävästi myös lainan kokonaiskustannuksiin.

Alla olevassa taulukossa on esimerkki 10 000 euron luotosta ja takaisinmaksuajan vaikutuksista sen kokonaiskustannuksiin.

Vakuudettoman luoton summa Laina-aika Kuukausierä Kokonaissumma
10 000e 2v 456e 10 944e
10 000e 4v 247e 11 856e
10 000e 6v 179e 12 888e
10 000e 8v 148e 14 208e

Tarkastellessa taulukkoa voidaan havaita laina-ajan vaikutus luoton kokonaissummaan. Lyhyen ja pidemmän laina-ajan ero nousee lopulta tuhansiin euroihin.

Tästä syystä tulisi tarkkaan pohtia minkälainen laina-aika on itselle sopivin.

Vakuudettoman luoton hakijana sinun kannattaa laatia omat tulosi ja menosi ylös sekä laskea paljonko sinulla on varaa lyhentää luottoa kuukausittain.

Suunnitelmaan tulisi lisäksi sisältää vara yllättäville kuluille, joita saatat kohdata. Tällaisia voivat olla esimerkiksi lääkärikulut, auton korjaaminen tai äkilliset remonttikulut.

Lainan kokonaiskulut

Vakuudetonta luottoa hakiessasi sinun tulisi ottaa huomioon lainan kaikki kustannukset pelkkien korkokulujen sijaan. Monet lainantarjoajat saattavat korkokulujen lisäksi sisällyttää lainoihinsa erilaisia muita kuluja, kuten avausmaksuja sekä tilinhoitokuluja.

Näiden seurauksena voikin itse olla hankala selvittää mikä on tilanteeseesi paras vakuudeton luotto.  Sinun tulisikin tarkastella lainaehtoja tarkasti, sillä pieneltä tuntuvat säännölliset tilinhoitomaksut voivat pitkällä aikavälillä nostaa lainan kuluja jopa merkittävästi.

Mikäli koet haastavaksi selvittää erilaisia lainojen kuluja ja etsiä omin voimin tilanteesi kannalta hyvä vakuudeton kertaluotto, kannattaa vakuudettomat luotot kilpailuttaa.

Lainan kilpailutuksen avulla voit syöttää lainaehdot sitoutumatta mihinkään. Selvitämme puolestasi mikä on halvin vakuudeton luotto ja mistä se on mahdollista löytää sillä hetkellä.

Koron säännöstely

Korkokattoja säännöstellään vakuudettomien luottojen osalta Suomessa vuosittain. Sinun kannattaa aina selvittää sen hetkiset koron säännöstelyt, sillä usein korkokatto ylettyy vakuudettomiin luottoihin.

Myös aiemmat lainat kannattaa kilpailuttaa ajoittain, sillä korkokatto ei automaattisesti laske vanhoja lainoja säännöstelyn sisään.

Vasta kun kilpailutat eri rahoitusyhtiöt, on sinun mahdollista löytää kannaltasi halvin vakuudeton luotto.


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo

Edullisin vakuudeton luotto

Mistä on mahdollista löytää kaikista edullisin vakuudeton luotto? Edullisin vakuudeton luotto löytyy aina kilpailutuksen avulla.

Luottojen kilpailutus onnistuu helpoiten netin kautta. Siinä missä pankkien kiertäminen fyysisesti vie aikaa sekä vaivaa, kilpailutuksen hoitaminen netissä onnistuu hyvinkin kätevästi ja voit saada luottoa ilman vakuuksia helposti.

Lainojen kilpailutus ei itsessään sido vielä mihinkään lainan hankintaan. Voi halutessasi ainoastaan tarkastella lainoja, mutta jättää lopullisen hankintapäätöksen tekemättä jos mikään saaduista tarjouksista ei ole mielestäsi riittävän hyvä.

Vaihtoehtona joustoluotot

Luoton saamisen vaivattomuudessa korostuu useimmissa kokemuksissa myös kilpailuttavien tahojen hyödyntäminen. Kilpailuttamalla luotot säästät yhden todella vaivalloisen osan hakuprosessia.

Sinun kannattaa kiinnittää huomiota myös siihen, millaisia luottotarjoukset ovat. Voit halutessasi nimittäin hakea myös joustoluottoa, joka toimii hieman toisella tavalla kuin tutumpi kulutusluotto. Joustoluotto antaa sinulle enemmän liikkumavaraa, sillä sinun ei tarvitse nostaa koko summaa kerralla.

Summarum kerää lainatarjoukset puolestasi. Yksittäiseltä lainan hakijalta menisi samaan aikaa todennäköisesti tunteja, mutta kilpailuttamisen ansiosta tarjoukset saa jo nopeasti.

Samalla sinun on helppo tarkastella eri lainan tarjoajien luottojen kuluja ja valita näistä käyttöönsä halvin vakuudeton luotto.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Miten vakuudettomat luotot ja lainat eroavat toisistaan?

Vakuudettomat luotot ja lainat käsitetään yleensä synonyymeiksi, ja näin niistä monesti puhutaankin. Jos vakuudettomalla luotolla tarkoitetaankin  luottolimiittiä, silloin vakuudettomat lainat ja luotot eroavat toisistaan merkittävästi.

Vakuudettomat luotot ja lainat ovat samankaltaisia vakuudettomuutensa puolesta, mutta niiden toimintaperiaatteissa on kuitenkin eroja. Lainan ja vakuudettoman luoton nostaminen sekä takaisinmaksu tapahtuvat hieman eri tavalla, puhumattakaan siitä, että laina on kertaluontoinen, kun taas vakuudeton luotto on jatkuva.

Vakuudetonta lainaa haetaan kuten vakuudetonta luottoa, mutta laina on rahasumma, joka nostetaan kerran lainanhakijan tilille. Vakuudetonta lainaa maksetaan takaisin ennalta sovitun kuukausittaisen maksusuunnitelman mukaisesti, mutta usein lainan voi maksaa myös nopeammin pois. Tässä kannattaakin olla tarkkana sen suhteen mitä ehdoissa sanotaan, jos maksaa lainan pois suunniteltua nopeammin.

Vakuudeton luotto sen sijaan on luottoraja, jonka luotonmyöntäjä antaa hakijalle käyttöön. Luottoa voi käyttää itse, kun tilanne vaatii. Se toimii siis hieman kuin luottokorttisi. Luotto palautuu käyttöösi sitä mukaa, kun olet maksanut käytettyä luottoa takaisin.

Vakuudettomat lainat ja luotot ovat lainatuotteita, joita on helppo ja nopea hakea, eikä luotonmyöntäjää kiinnosta, mihin käyttötarkoitukseen luottoa olet hakemassa. Vakuudettomuutensa vuoksi niiden kilpailuttaminen on helppo tehdä netissä, kun yhdellä lomakkeella saa useita luottotarjouksia.

Lisää esimerkkejä vakuudettomista luotoista

Laina 15 vuoden maksuajalla Laina 10 vuoden maksuajalla Laina 5 vuoden maksuajalla
5 000 euroa 38 €/kk 5 000 euroa 51 €/kk 5 000 euroa 93 €/kk
10 000 euroa 76 €/kk 10 000 euroa 103 €/kk 10 000 euroa 186 €/kk
15 000 euroa 114 €/kk 15 000 euroa 155 €/kk 15 000 euroa 279 €/kk
20 000 euroa 152 €/kk 20 000 euroa 207 €/kk 20 000 euroa 372 €/kk
30 000 euroa 229 €/kk 30 000 euroa 310 €/kk 30 000 euroa 559 €/kk
40 000 euroa 305 €/kk 40 000 euroa 414 €/kk 40 000 euroa 745 €/kk
50 000 euroa 382 €/kk 50 000 euroa 518 €/kk 50 000 euroa 932 €/kk
* Arvio kuukausierästä on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.

Yllä näet esimerkkejä erilaisista vakuudettomista luotoista ja niiden kustannuksista.

Kokemuksia vakuudettomasta luotosta

Selvittäessä suomalaisten kokemuksia vakuudettomasta luotosta, huomaa että kyseiselle lainan muodolle on selvästi oma aikansa ja paikkansa.

Monella on hyvin positiivisia kokemuksia vakuudettomasta luotosta sen erilaisten ominaisuuksien takia.

Alle on eritelty, mitkä ovat olleet toistuvia positiivisia kokemuksia vakuudettoman luoton hakemisessa ja saamisessa.

 • Lainan saamisen nopeus
 • Helppo ja vaivaton hakuprosessi

Vakuudettoman luoton saamisen nopeus yllättää usein monet. Koska hakuprosessi on vakuuden puuttumisen johdosta nopeutettu, on rahat monesti tilillä jo saman päivän aikana.

Monilla vakuudettoman luoton hakijoilla on kokemuksia siitä, että rahat ovat parhaimmillaan tulleet tilille jo parin tunnin sisällä hakemisesta. Tällaiset kokemukset ovat yleisiä ja ne mahdollistaa luoton vakuudettomuus.

Myös lainan hakemisen vaivattomuus on yksi yleisiä kokemuksia vakuudettoman luoton kanssa. Hakuprosessi onnistuu täysin sähköisesti eikä asiakkaan tarvitse toimittaa useita erillisiä liitetiedostoja lainan tarjoajalle.

Vakuudeton luotto – Usein kysyttyä

Mikä on vakuudeton luotto?
Vakuudeton luotto on laina, jossa lainanhakija ei aseta luotolle mitään vakuutta eikä hakijan myöskään tarvitse ketään takaamaan lainaa.
Millaisissa tilanteissa vakuudeton luotto kannattaa?
Vakuudettoman luoton yksi suurimmista eduista on sen saamisen nopeus. Vakuudeton luotto kannattaakin tilanteissa, joissa hakija tarvitsee rahaa käyttöönsä nopealla aikavälillä.
Mitä kannattaa ottaa huomioon hakiessa vakuudetonta luottoa?
Vakuudetonta luottoa hakiessa kannattaa ottaa huomioon oma taloudellinen tilanne, koron sen hetkinen säännöstely sekä lainan ominaisuudet.
Minkälaisia kokemuksia suomalaisilla on vakuudettomista luotoista?
Suomalaisilla on pääosin positiivisia kokemuksia vakuudettomasta luotosta. Etenkin lainan saamisen nopeus ja vaivattomuus koetaan eduiksi lainaa hakiessa.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja