Ladataan..25 000 €
Ladataan..14 vuotta
Arvioitu kuukausierä207 €/kkArvio on laskettu 5,0 % nimelliskorolla.
👉 Ilmainen hakemus
👉 Ei sitoutumista
👉 Nopea lainapäätös
Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Puutarhamökin rahoitus

Kilpailuta ja hae siirtolapuutarhamökin rahoitus netistä – ilman vakuuksia jopa 60 000 €.

Hae siirtolapuutarhamökin rahoitusta ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Check icon Puutarhamökin rahoitus jopa 60 000 euroa.

Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan siirtolapuutarhamökin rahoituksen. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä ilmainen lainahakemus
Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
2
Vertaa lainatarjouksia
Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
3
Hyväksy lainatarjous
Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Hae siirtolapuutarhamökin rahoitusta jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Täytä maksuton lainahakemus Summarumin kautta ja hae siirtolapuutarhamökin rahoitusta luotettavasti ja turvallisesti verkosta. Tavoitat kauttamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

Summarumin kautta voit hakea rahoitusta siirtolapuutarhamökkiin helposti netistä jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Lainan hakeminen siirtolapuutarhamökkiin on ilmaista eikä sido sinua mihinkään. Voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta siirtolapuutarhamökin rahoitusta 2 000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset tarjoukset nopeasti.

Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia ja takaajia.

Kilpailuta ja vertaile siirtolapuutarhamökin rahoitukset helposti ja nopeasti

Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme lainat pankkien ja lainanantajien kautta sinun puolestasi ilmaiseksi. Mikäli hakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle siirtolapuutarhamökin rahoituksen.

Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa siirtolapuutarhamökin rahoituksen.

Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla niitä, ja valita sinulle kaikista sopivimman ja edullisimman siirtolapuutarhamökin rahoituksen.

Vinkki

Kilpailuttamalla siirtolapuutarhamökin rahoitukset netissä säästät aikaa ja rahaa. Perinteisiin vakuudellisiin lainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä.

Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla sinun ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan siirtolapuutarhamökin rahoitusta erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

Löydä edullinen siirtolapuutarhamökin rahoitus netistä pienellä korolla

Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman siirtolapuutarhamökin rahoituksen pienellä korolla – ilman piilokuluja. Lainavertailu on hyvä tehdä niin, että kiinnität siinä huomiota:

 • siirtolapuutarhamökin rahoituksen korkoihin
 • kuukausierään
 • takaisinmaksuaikaan.

Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta siirtolapuutarhamökin rahoitusten koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

Vakuudeton siirtolapuutarhamökin rahoitus heti tilille kotoa poistumatta

Kun olet löytänyt tarjousten joukosta sopivimman ja edullisen siirtolapuutarhamökin rahoituksen, seuraava vaihe on hyväksyä lainatarjous. Kun se on hyväksytty, siirtolapuutarhamökin rahoitus maksetaan useimmiten heti ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa arkipäivien aikana, toimistotyöaikojen sisällä.

Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
Kilpailuta laina

Siirtolapuutarhamökin rahoitus – hae lainaa siirtolapuutarhamökkiin

Siirtolapuutarhamökki voi olla kuin pala paratiisia keskellä kaupunkia. Toisin kuin kesämökki, siirtolapuutarhamökki sijaitsee yleensä taajamassa, hyvien kulkuyhteyksien lähettyvillä. Siirtolapuutarhamökkejä on esimerkiksi Helsingin keskustan välittömässä läheisyydessä, minkä vuoksi ne sopivat myös autottomalle.

Korona-aika synnytti paikoin jopa varsinaisen siirtolapuutarhamökkibuumin. Moni löysi tällöin turvapaikan omasta siirtolapuutarhamökistä ja markkinat ylikuumenivat hetkellisesti. Tällä hetkellä mökkejä on taas mahdollista hankkia hieman helpommin.

Niin ihana kuin siirtolapuutarhamökki onkin, sen rahoitus on harvoin mahdollista pelkästään käteisellä. Siirtolapuutarhamökkien suosio on suurta ja kalleimmat siirtolapuutarhamökit voivat maksaa jopa yli 100 000 euroa. Näin ollen tarvitaan usein ulkopuolista rahoitusta.


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo

Siirtolapuutarhamökkien erityispiirteet

Vaikka siirtolapuutarhapalstalla sijaitsevaa rakennusta kutsutaan nimellä mökki, siirtolapuutarhamökeillä on aivan omat ominaispiirteensä. Toisin kuin tavallinen mökki, siirtolapuutarhamökki sijaitsee yleensä vuokramaalla, ja mökin omistaja kuuluu siirtolapuutarhayhdistykseen.

Yhdistyksillä on erilaisia sääntöjä siirtolapuutarhan ja maa-alueella sijaitsevan mökin käyttöön liittyen. Toisinaan nämä ovat hyvinkin tiukkoja ja rajoittavat palstan käyttöä paljon. Tärkeintä on huomioida, että siirtolapuutarhassa harrastetaan pääsääntöisesti viljelyä eli esimerkiksi pelkkä nurmikko tulee harvoin kysymykseen.

Niin ikään esimerkiksi tontin rajaamiseen muista palstoista kohdistuu yleensä tiukkoja säädöksiä.

Siirtolapuutarhapalstan käyttö ei olekaan samalla tavalla vapaata kuin oman mökin, jossa saa periaatteessa tehdä mitä haluaa. Tämän vuoksi se ei sovi kaikille. Ennen mökin hankintaa kannattaa tutustua huolellisesti paikallisen siirtolapuutarhayhdistyksen sääntöihin ja kysyä tarvittaessa lisätietoja.

Miten siirtolapuutarhamökin voi ostaa?

Siirtolapuutarhamökkien myyntikanavat ovat moninaiset. Vaikka kaupankäynti on monelta osin siirtynyt verkkoon, vaihtaa moni mökki omistajaa edelleen perinteisesti ilmoitustaululle jätetyn osto- tai myynti-ilmoituksen kautta. Suosituimpien alueiden mökit menevät nopeasti, eikä ole lainkaan huono idea viedä ostoilmoitusta siirtolapuutarhayhdistyksen ilmoitustaululle.

Mikäli löytää haluamansa mökin, on aina hyvä käydä katsomassa mökkiä paikan päällä. Näin voit havaita omin silmin mökin tosiasiallisen kunnon ja miten mökki vastaa kuvausta. Siirtolapuutarhamökkiä ei kannata koskaan ostaa pelkän myynti-ilmoituksen perusteella, sillä mökkiin voi kohdistua yllättäviäkin remonttitarpeita, pienempää mökkiremonttia tai vähintään pintaremonttia.

Mökkiä ostettaessa on hyvä huomioida, että kyseessä on kiinteistökauppa. Tämä tarkoittaa, että ostohinnan lisäksi maksettavaksi tulee myös varainsiirtovero. Neljän prosentin suuruinen varainsiirtovero tulee maksaa viimeistään lainhuutoa haettaessa tai kuuden kuukauden kuluessa kauppakirjan tekemisestä.

Varainsiirtovero kannattaa huomioida myös tarvittavan rahoituksen määrässä.

Kuinka paljon siirtolapuutarhamökit maksavat?

Siirtolapuutarhamökkien hintatasossa on suurta vaihtelua, koska mökit ovat varustelultaan ja kunnoltaan erilaisia. Lisäksi eri paikkakunnilla sijaitsevat siirtolapuutarhamökit ovat hyvin eri hintaisia. Mökkien hinnoittelua ei säännellä, vaan kyseessä on klassinen kysynnän ja tarjonnan laki. Tyypillisesti halvemmatkin mökit maksavat noin 40 000–50 000 euroa.

Kalleimpia ovat yleensä remontoidut, suurella palstalla sijaitsevat mökit, jotka sijaitsevat suurten kaupunkien taajamissa hyvien kulkuyhteyksien varrella. Toisaalta purkukuntoisenkin mökin hinta voi olla yllättävän korkea, jos se sijaitsee suositulla alueella. Niin ikään mökin lisävarustelu, kuten kasvihuone tai erityisen hieno tai hyvin hoidettu puutarha voivat nostaa hintatasoa.

Parhaan käsityksen siirtolapuutarhamökkien hintatasosta toivomallasi alueella on selata mökkien myynti-ilmoituksia. Toisinaan mökkejä ei ole juurikaan myynnissä ja joiltakin alueilta mökin hankkiminen voi olla hyvinkin haastavaa.

Hyvä tietää

Jokainen mökki on aina yksilö, jonka hintaan vaikuttavat lukuisat eri tekijät.

Minkälaisia kuluja siirtolapuutarhamökistä syntyy?

Mökin hankintahinta varainsiirtoveroineen ei ole siirtolapuutarhamökin ainoa kulu, vaan kuten kaikista kiinteistöistä, myös siirtolapuutarhamökistä syntyy kuluja. Ennen mökin hankintaa nämä kulut kannattaa kirjata ylös ja pohtia, kestääkö oma taloustilanne kaikki mökistä syntyvät kulut.

Tyypillisimpiä siirtolapuutarhamökkiin kohdistuvia kuluja ovat siirtolapuutarhayhdistyksen jäsenmaku sekä tonttivuokra. Näiden summat vaihtelevat, mutta ohjeellisena yhteissummalle voi pitää vähintään 500 euron tasoa. Lisäksi uusille jäsenille saattaa olla erillinen liittymismaksu, jonka suuruus voi olla jopa 500–1000 euroa.

Yhdistyksen veloittamat kulut ovat yleensä näkyvillä yhdistyksen nettisivuilla tai ne voi pyytää yhdistykseltä.

Tämän lisäksi mökkiin kohdistuvat vesi- ja sähkölaskut sekä jätemaksu. Mökin lämmitysmuoto vaikuttaa huomattavasti lämmityskustannuksiin, etenkin talvella. Joissakin mökeissä on esimerkiksi kamiina, jolloin erillisiä pattereita ei välttämättä tarvita.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Kannattaako siirtolapuutarhamökin osto?

Siirtolapuutarhamökkiä ei osteta sijoitukseksi, eikä sen vuokraaminen eteenpäin ole yleensä edes mahdollista. Näin ollen siirtolapuutarhamökki ei varsinaisesti tuota mitään sanan perinteisessä merkityksessä, vaan se on kuluerä.

Sen sijaan siirtolapuutarhamökit tarjoavat mahdollisuuden paeta arkea yhteisölliseen ja mukavaan ympäristöön. Mökki on monelle henkireikä ja yksi rakkaimmista paikoista maailmassa. Siirtolapuutarhapalstoilla on mahdollista myös viljellä esimerkiksi omia kasviksia ja hedelmiä, mikä luo yhteyden luontoon ja tuottaa parhaimmillaan onnistumisen tunteita.

Siirtolapuutarhan osto voi olla kannattavaa, mikäli taloudellinen tilanne on hyvä ja nauttii mökillä puuhailusta, mutta oman kesämökin osto ei syystä tai toisesta houkuttele tai ole mahdollista. Siirtolapuutarhamökkien sijainti tekee usein mahdolliseksi sen, että siirtolapuutarhamökillä vietetään aikaa enemmän kuin kesämökillä.

Hankintahinnaltaan se on myös yleensä huomattavasti edullisempi kuin kesämökki.

Minkälaista lainaa siirtolapuutarhamökin ostoon voi saada?

Siirtolapuutarhamökki on vapaa-ajan asunto, jolloin kyseeseen tulee yleensä mökkilaina. Kokonaisuus ratkaisee, mutta ostajan tulee kuitenkin tarkkaan pohtia sitä, kannattaako kesämökin hankita lainalla. Mökkilainaa on mahdollista saada joko vakuudellisena tai vakuudettomana. Tyypilliset lainasummat ovat kymmeniä tuhansia euroja, sillä siirtolapuutarhamökit voivat olla hyvinkin kalliita. Lisäksi mökin kalustuksen hankkimiseksi on hyvä varata riittävästi rahaa.

On tapauskohtaista, kelpaako siirtolapuutarhamökki lainan vakuudeksi. Tällaisessa tilanteessa laina on yleensä edullisempaa kuin mikäli mökin hankintaan on otettava vakuudetonta lainaa. Toisinaan lainaa varten saatetaan tarvita myös takaaja. Mikäli lainaa hakee yhdessä toisen henkilön kanssa, voi lainan saaminen olla niin ikään helpompaa kuin yksin.

Siirtolapuutarhamökin ostoon nostettu laina on yleensä laina-ajaltaan pitkä. Esimerkiksi 15–20 vuoden laina-ajat ovat varsin tyypillisiä siirtolapuutarhamökin ja muiden mökkien rahoitukseen. Tarpeettoman pitkää laina-aikaa ei toki kannata ottaa, sillä lainasta syntyy aina kuluja. Siirtolapuutarhamökin lainan korkoja ei myöskään ole mahdollista vähentää verotuksessa.

Siirtolapuutarhamökkilaina kannattaa aina kilpailuttaa

Kaikki siirtolapuutarhamökin ostoon myönnettävät lainat eivät suinkaan ole samanlaisia, vaan pankkien välillä voi olla suuria eroja niin lainan korkotasoissa kuin muissakin lainaehdoissa. Ensimmäisen mahdollisen lainatarjouksen hyväksyminen kannattaa siis hyvin harvoin tai ainakin kannattaa selvittää muutkin vaihtoehdot.

Summarumin sivuilta löydät helppokäyttöisen työkalun, jonka avulla voit kilpailuttaa lukuisia pankkeja ja rahoitusyhtiöitä. Näet heti, minkälaisilla ehdoilla juuri sinun olisi mahdollista saada rahoitusta oman siirtolapuutarhamökin ostoon. Tarjolla on yleensä useita, jopa kymmeniä vaihtoehtoja, joista valita.

Kilpailuttaminen on järkevää myös siksi, että se ei koskaan sido sinua tekemään lainasopimusta yhdenkään lainanantajan kanssa. Tulokset nähtyäsi voit vapaasti todeta, että on järkevämpää rahoittaa mökki muulla tavoin ja siirtää haavetta eteenpäin tulevaisuuteen. Toisinaan mökkiin voi päästä kiinni myös säästämällä ahkerasti.

Nämä rahalaitokset tavoitat kauttamme

Summarumin kautta tavoitat yli 30 kotimaista pankkia ja muuta rahalaitosta

 • Aktia logo
 • Bluestep Bank logo
 • Kaarna logo
 • Avida logo
 • Balanzia logo
 • Bank Norwegian logo
 • Bigbank logo
 • Halino logo
 • Instabank logo
 • Credigo logo
 • Credit24 logo
 • LainaFI logo
 • MyLender logo
 • Nordax Bank logo
 • Risicum logo
 • Resurs Bank logo
 • TF Bank logo
 • Bondora logo
 • Lainasto logo
 • Ferratum logo
 • Saldo logo
 • Collector Bank logo
 • Lea bank logo
 • Brocc logo
 • Svea Bank logo
 • Alisa Bank logo
 • Morrow Bank logo

Tarkempaa tietoa lainapalvelustamme, yhteistyökumppaneistamme ja meidän kautta tavoitettavista pankeista saat täältä.

Esimerkkejä kauttamme saatavista lainoista siirtolapuutarhamökkiin

Laina 15 vuoden maksuajalla Laina 10 vuoden maksuajalla Laina 5 vuoden maksuajalla
5 000 euroa 38 €/kk 5 000 euroa 51 €/kk 5 000 euroa 93 €/kk
10 000 euroa 76 €/kk 10 000 euroa 103 €/kk 10 000 euroa 186 €/kk
15 000 euroa 114 €/kk 15 000 euroa 155 €/kk 15 000 euroa 279 €/kk
20 000 euroa 152 €/kk 20 000 euroa 207 €/kk 20 000 euroa 372 €/kk
30 000 euroa 229 €/kk 30 000 euroa 310 €/kk 30 000 euroa 559 €/kk
40 000 euroa 305 €/kk 40 000 euroa 414 €/kk 40 000 euroa 745 €/kk
50 000 euroa 382 €/kk 50 000 euroa 518 €/kk 50 000 euroa 932 €/kk
* Arvio kuukausierästä on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.

Yllä olevassa taulukossa on esitelty erilaisia siirtolapuutarhamökkilainoja sekä niiden kustannuksia. Muista kuitenkin, että hakemuksessa ilmoittamasi tiedot vaikuttavat saamiisi tarjouksiisi ja niiden sisältöön.


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo

Yhteenveto: siirtolapuutarhamökin voi rahoittaa myös lainalla

Siirtolapuutarhamökit ovat nykyään suosittuja, sillä ne sijaitsevat yleensä keskeisillä paikoilla ja tarjoavat esimerkiksi kerrostaloasujalle mahdollisuuden paeta omalle mökille ilman tuntikausien mökkimatkoja. Toisaalta niiden hintataso on yleensä vähintään kymmeniä tuhansia euroja, minkä johdosta vain harvalla on varaa ostaa mökkiä käteisellä.

Mökin rahoitus onnistuu tapauksesta riippuen joko vakuudettomalla tai vakuudellisella lainalla. Vakuudellisen lainan etuna on yleensä huomattavasti matalampi korkotaso. Läheskään kaikki pankit eivät kuitenkaan hyväksy siirtolapuutarhamökkiä lainan vakuudeksi.

Mikäli haaveilet omasta mökistä, sinun kannattaa tutustua tarjolla oleviin vaihtoehtoihin ja mökkien hintatasoon esimerkiksi selaamalla mökkien myynti-ilmoituksia. Selvittämällä tarvittavan lainan määrän ja kilpailuttamalla, millä hinnalla lainaa olisi mahdollista saada, otat samalla askeleen eteenpäin kohti omaa mökkiunelmaasi.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja