Ladataan..25 000 €
Ladataan..14 vuotta
Arvioitu kuukausierä207 €/kkArvio on laskettu 5,0 % nimelliskorolla.
👉 Ilmainen hakemus
👉 Ei sitoutumista
👉 Nopea lainapäätös
Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Peltolaina

Kilpailuta ja hae peltolainaa netistä – ilman vakuuksia jopa 60 000 €.

Hae peltolainaa ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Check icon Peltolainaa 2 000 – 60 000 euroa.

Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan peltolainan. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä ilmainen lainahakemus
Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
2
Vertaa lainatarjouksia
Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
3
Hyväksy lainatarjous
Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Hae peltolainaa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Täytä maksuton lainahakemus Summarumin kautta ja hae peltolainaa luotettavasti ja turvallisesti verkosta. Tavoitat kauttamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

Summarumin kautta peltolaina voi järjestyä helposti netistä jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Peltolainan hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta peltolainaa 2 000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset tarjoukset nopeasti.

Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia ja takaajia.

Kilpailuta ja vertaile peltolainat helposti ja nopeasti

Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli hakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle peltolainaa.

Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa peltolainaa. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla niitä, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin peltolaina.

Vinkki

Kilpailuta peltolaina netissä aikaa ja rahaa säästääksesi. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä.

Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla sinun ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan peltolainaa erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

Löydä edullinen peltolaina netistä pienellä korolla

Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman peltolainan pienellä korolla – ilman piilokuluja. Lainavertailu kannattaa tehdä niin, että kiinnität siinä huomiota erityisesti näihin:

 • peltolainan korko
 • kuukausierä
 • takaisinmaksuaika.

Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta peltolainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

Vakuudeton peltolainaa heti tilille kotoa poistumatta

Kun olet löytänyt lainatarjousten joukosta sopivimman ja edullisen peltolainan, seuraava vaihe on hyväksyä lainatarjous. Kun se on hyväksytty, peltolaina maksetaan useimmiten heti ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa arkipäivien aikana, toimistotyöaikojen sisällä.

Peltolaina – lainaa pellon ostoon

Suomessa on jopa 2,3 miljoonaa hehtaaria käytössä olevaa maatalousmaata. Viljaa viljellään noin yhden miljoonan hehtaarin alalla ja nurmikasveja puolestaan löytyy noin 800 000 hehtaarin alalla. Pelto tarvitsee osaavan maatalousyrittäjän, yrittäjä onkin aina toiminnan keskiössä.

Maataloustoiminnan tuotanto sekä kehittäminen edellyttävät toimivaa pääomahuoltoa. Maatilojen elinkaaren eri vaiheissa tulee vastaan tilanteita, joissa kysymykseen tulevat rahoituksen eri tarpeet. Kun tarkoituksena on hakea lainaa pellon ostoon, on silloin yrityslaina hyvä vaihtoehto.

Esimerkkejä lainoista

Laina 15 vuoden maksuajalla Laina 10 vuoden maksuajalla Laina 5 vuoden maksuajalla
5 000 euroa 38 €/kk 5 000 euroa 51 €/kk 5 000 euroa 93 €/kk
10 000 euroa 76 €/kk 10 000 euroa 103 €/kk 10 000 euroa 186 €/kk
15 000 euroa 114 €/kk 15 000 euroa 155 €/kk 15 000 euroa 279 €/kk
20 000 euroa 152 €/kk 20 000 euroa 207 €/kk 20 000 euroa 372 €/kk
30 000 euroa 229 €/kk 30 000 euroa 310 €/kk 30 000 euroa 559 €/kk
40 000 euroa 305 €/kk 40 000 euroa 414 €/kk 40 000 euroa 745 €/kk
50 000 euroa 382 €/kk 50 000 euroa 518 €/kk 50 000 euroa 932 €/kk
* Arvio kuukausierästä on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.

Yllä näet esimerkkejä yhteistyökumppaneiltamme saatavista peltolainoista.

Muista, että jokainen saa omat tarjouksensa antamiensa tietojen perusteella. Yllä oleva taulukko näyttää siis esimerkkien avulla millaisia tarjouksia voit saada kauttamme.


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo

Mitä huomioida peltoa ostaessa?

Oman pellon ostaminen vaatii huolellista tutustumista siihen etukäteen. Huomioon kannattaa ottaa ainakin

 • maaperä
 • ojitukset ja kasvusto
 • pellon aikaisempi hoito ja viljely
 • peltolohkojen koko sekä etäisyys
 • kiinteistöt

Huomioitavaa on myös se, että pellon hoitaminen, viljeleminen sekä niittäminen vaatii työvälineitä sekä työkoneita, joten myös nämä kannattaa ottaa huomioon suunnitelmia ja laskelmia tehdessä. Myös työvoima kannattaa huomioida.

Muista konekapasiteetti

Viljelyn tuotantokustannuksista jopa yli puolet koostuvat erilaisista kiinteistä kuluista eli työkoneiden, mahdollisten rakennuksien sekä pellon pääomakuluista ja yleiskustannuksista. Investointien suunnitteluvaiheessa on erittäin tärkeää mitoittaa investoinnit oikein

Konekapasiteetin oikea mitoitus on yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotta päästään kannattavaan tulokseen. Viljelypinta-alaan nähden liian suuri konekapasiteetti heikentää huomattavasti sen kannattavuutta.

Lohkokoon kasvu on hidasta

Suomessa vuonna 2020 peltolohkojen keskikoko oli keskimäärin 3,18 hehtaaria. Peltolohkojen keskikoko on kasvanut kymmenessä vuodessa noin 0,14 hehtaaria eli noin 5%. Peltolohkorekisterin tietojen sekä vierekkäiset hallinnat yhdistävien viljelijälohkojen keskinäinen vertailu on osoittanut, etteivät viljelijät pysty merkittävästi vaikuttamaan lohkokoon kasvunopeuteen vuokraamalla tai ostamalla peltoa.

Viljelyetäisyyden kasvu

Myös viljelyetäisyyden kasvu on kasvanut koko maan tasolla kymmenen vuoden sisällä noin 19% Myös lohkoille matkaamiseen kuluva aika on lisääntynyt noin 17%, mikä kertoo uusien lohkojen sijaitsevan jo kauempana talouskeskuksesta.

Tällöin peltolohkoille kuljetaan usein nopeakulkuisia maanteitä pitkin, mikä puolestaan vaikuttaa liikenneturvallisuuteen sekä liikenteen sujuvuuteen. Lisäksi viljelymatkojen lisääntyessä ja pidentyessä myös kasvihuonepäästöt kasvavat.

Teetä tarkat laskelmat

Peltomarkkinoiden kova kilpailu ja peltojen hintojen nousu yli kipurajojen estää monien haaveet oman pellon ostamisesta tai laajentamishaaveiden toteuttamisesta. Ylihintainen peltokauppa voi viedä yrityksen talouden kovaan laskukierteeseen.

On tärkeää muistaa myös se, että vaikka hehtaarimäärä kasvaisi, toiminnan kannattavuus ei aina lisäänny. Mikäli viljelijä maksaa pellosta liian suuren ostohinnan, ei hän hyödy itse ollenkaan viljelyalan laajentumisesta sekä hehtaarikohtaisten konekustannusten alentumisesta, vaan hyöty katoaa kokonaan suurempiin peltokustannuksiin.

Omien tuotantokustannusten laskeminen ja tiedostaminen luo hyvän pohjan viljelyn eri päätöksentekotarpeisiin sekä tuotannon kannattavuuden parantamiseen. Oikeat laskelmat ovat tärkeitä myös siinä mielessä, että lainaa hakiessa lainasumma kattaa varmasti koko tarpeen.

Lainaa pellon ostoon

Osassa Suomea pelloista maksettavat ostohinnat ovat karanneet jopa niin korkeiksi, että lainarahalla toimittaessa kyseisten lohkojen mahdolliset voitot voidaan joutua ohjaamaan korkojen maksamiseen sekä lainan lyhentämiseen. Siksi omaa peltoa ostaessa on oltava erittäin tarkkana peltolohkon sijainnista, koosta sekä tarvittavasta lainan koosta.

Peltojen keskihinta on noussut koko maan tasolla kymmenen vuoden sisällä noin 9%. Vuonna 2021 maatalous- sekä puutarhayritykset maksoivat peltomaasta keskimäärin 9009 euroa hehtaarilta. Alueiden väliset erot ovat kuitenkin suuria.

Korkeimmat ostohinnat olivat Etelä-Suomessa (noin 10 348 euroa hehtaaria kohden) ja Länsi-Suomessa (noin 10 212 euroa hehtaaria kohden). Alhaisimmat ostohinnat olivat Pohjois- ja Itä-Suomessa (noin 6244 euroa hehtaaria kohden).


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo

Vakuudeton yrityslaina pellon ostamiseen

On elintärkeää pysyä mukana maatalouselämän muutoksissa, jotta oman maa- tai metsätilan kehittäminen pysyy ajan tasalla sekä poissa kustannuskriisin kynsistä. Yksi hyvä vaihtoehto rahoituksen tarpeessa on vakuudeton yrityslaina.

Vakuudetonta yrityslainaa valitessa kannattaa huomioida, että onko se täysin vakuudeton vai ei, vakuudettomiin yrityslainoihin saatetaan usein vaatia henkilötakaus. Henkilötakaus tarkoittaa sitä, että yrittäjä ottaa itse henkilökohtaisen vastuun lainan takaisinmaksusta, mikäli yritys ei pysty maksamaan lainaa takaisin ajallaan.

Vakuudettomalle lainalle ei siis yleensä tarvitse asettaa fyysisiä vakuuksia, kuten kiinteistöä tai muuta omaisuutta.

Summarum kilpailuttaa yrityslainat nopeasti puolestasi

Summarumin sivuilla voi täyttää helpon hakemuslomakkeen, jonka avulla voit nopeasti löytää itsellesi parhaimman ja edullisimman lainatarjouksen. Lainahakemus ei sido käyttäjäänsä mihinkään. Hyvä nyrkkisääntö kuitenkin on, että jokainen laina kannattaa aina kilpailuttaa. Summarum kilpailuttaa jopa yli 30 pankkia sekä lainanantajaa.

Lainatarjouksen saat heti, mikäli lainahakemus täyttää vähintään yhden lainanantajan kriteerin.

Lainaa pellon ostoon kotoa poistumatta

Lainatarjoajien kilpailu on kovaa ja palvelut kehittyvät jatkuvasti. Nykypäivänä palvelut siirtyvät yhä enemmän sähköisiksi. Lainaa voi hakea myös netissä, mikä säästää huomattavasti käyttäjältä aikaa ja vaivaa. Tällöin vierailua paikan päällä ei tarvita eikä erilaisia liitteitä tarvitse lähetellä. Lainahakemuksen voi siis tehdä missä vain, milloin vain.

Lainaa voit hakea jopa useita tuhansia euroja ja lainat on helppo kilpailuttaa muutamalla klikkauksella. Lainatarjoukset saatuasi sinun kannattaa ottaa omaa aikaa ja tutustua huolella jokaisen lainatarjouksen ehtoihin.

Lainojen hakeminen ei sido käyttäjäänsä mihinkään eikä tarjouksia ole pakko hyväksyä.

Kilpailutus on tärkeää

Kaikki lainatarjoukset ehtoineen ovat erilaisia ja eroavat toinen toisestaan. Kilpailutuksella säästöä voi syntyä sadasta eurosta jopa tuhanteen euroon. Useampi lainatarjous mahdollistaa paremman ja helpomman lainojen vertailun, jonka kautta löytää helpommin edullisemman ja järkevämmän lainatarjouksen.

Rahan säästämiseksi lainatarjouksissa kannattaa siis kiinnittää huomiota lainan korkoihin, kuukausierän suuruuteen sekä takaisinmaksuaikaan.

Yleisesti ottaen korot voivat olla kalliimmat mitä pidempi takaisinmaksuaika on ja mitä pienempi kuukausierä on. Mutta varsinkin suurempia lainoja hakiessa kannattaa harkita aina pidempää takaisinmaksuaikaa. Näin pystytään varmistamaan omaa maksukykyä.

Tärkeintä on pystyä maksamaan vähintään minimikuukausierä. Lainaa pystyt aina maksamaan takaisin kuukausierää enemmän.

Peltolainan vaikutukset pitkällä tähtäimellä

Tulonmuodostuksen pitäisi ensisijaisesti ohjata niitä periaatteita, joilla päätetään omaisuuden hankinnasta. Siksi kannattaa miettiä liiketalouden näkökulmasta lainan vaikutus omaan maksuvalmiuteen sekä tuotantokustannuksiin.

Peltoa ostaessa kannattaa miettiä paljonko se rasittaa maksuvalmiutta ja paljonko se vaikuttaa tulevaisuuden lainanottokykyyn. Maaomaisuus on yleisesti ottaen pitkän tähtäimen investointi. Maaomaisuuden arvo voi yllättäen myös laskea huomattavasti, joten siksi kannattaa teettää riskianalyysi sekä -tuloslaskelma. Ne määrittävät mitä tämmöisessä tapauksessa voi tapahtua.

Lyhytaikainen pudotus tuloissa voi olla perusteltua, mikäli pellon osto edistää yrityksen toimintaa pitkällä tähtäimellä. On tärkeää kuitenkin muistaa, että myös lyhyellä tähtäimellä tulee ylläpitää riittävää puskuria sekä varavaisuustilannetta toiminnan jatkuvuuden takaamiseksi.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Peltolaina on pitkän tähtäimen investointi

On tärkeää, että peltomaihin investoidaan tulevaisuudessakin, jotta suomalainen tuotanto pysyy elinvoimaisena. Peltomarkkinoiden toimivuudella on keskeinen vaikutus maatalouden rakenteen kehittymiseen. Maatalouspolitiikan päätökset vaikuttavat sekä pellon käyttöön että päätöksiin peltojen tuotantokäytöstä.

Suomessa maatilojen rakennemuutos onkin viime vuosikymmeninä johtanut maatilojen tilakokojen kasvuun. Peltojen hankkiminen on ollut erityisen kannattavaa peltojen arvonnousun ansiosta, peltojen kauppa- ja vuokrahinnat ovatkin kohonneet yhtäjaksoisesti koko Suomen EU-jäsenyyden ajan.

Hintatason kehitys on samansuuntainen niin kauppa- kuin vuokrahinnoissakin.

Viljelysmaan omistaminen

Viljelijä voi laajentaa omistamaansa peltopinta-alaa eri vaihtoehdoilla:

 • vuokraamalla
 • ostamalla
 • raivaamalla
 • sopimusviljelyllä

Viljelysmaan omistaminen on sijoitustoimintaa, joka tuottaa omistajalleen arvonlisäyksen sekä sekä viljelemisestä tai vuokralle antamisesta saatavien tulojen tuottojen muodossa. Myös pelloille tehdyt perusparannukset (kuten esimerkiksi ojitukset tai peruslannoitus) katsotaan kuuluviksi viljelysmaahan.

Perusparannuksien äärimmäisin muoto on viljelysmaan raivaaminen metsästä.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen