Lainaa kesämökkiin – hae lainaa vapaa-ajan asuntoon

Hae lainaa kesämökkiä varten Summarumin kautta. Yhdellä hakemuksella tavoitat yli 25 pankkia ja luotonantajaa nopeasti, ilman aikaa vievää paperisotaa. Lue alta miten haet lainaa unelmien kesäasuntoosi järkevästi.
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Terhi Kolehmainen
   Terhi Kolehmainen
   2021-08-07
   Vahvistettu
   En saanut hyvää lainaa
   Sami Teittinen
   Sami Teittinen
   2021-08-06
   Vahvistettu
   Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.
   asiakas
   asiakas
   2021-07-28
   Vahvistettu
   Hyvin hallittua hakua! Hyvin hallittua hakutoimintaa ja opastusta. Tarvitaan jonkin verran viitseliäisyyttä käyttäjältä itseltään. Arvosanalla hyvä.
   Tuncher Saliev
   Tuncher Saliev
   2021-07-26
   Vahvistettu
   erinomainen palvelu Olen erittäin tyytyväinen nopeaan ja laadukkaaseen palveluun
   Sari Vihavainen Os Rouvari
   Sari Vihavainen Os Rouvari
   2021-07-19
   Vahvistettu
   Lainatarjouksia ei tullut
   Ari Tapio Mattila
   Ari Tapio Mattila
   2021-07-16
   Vahvistettu
   Toimii niin kuin pitkin ja sain palvelua henkilö kohtaisesti ja kysymyksiin vastaukset..suosittelen kylläkin .
   Krista Nurmi
   Krista Nurmi
   2021-07-03
   Vahvistettu
   En saanut jostqin syystä lainaa
   Kimmo Alaluusua
   Kimmo Alaluusua
   2021-06-17
   Vahvistettu
   Lloistava Todella onnistunut ja nopea palvelu kiitos siitä.
   Raisa Mattiöa
   Raisa Mattiöa
   2021-06-16
   Vahvistettu
   Nopeaa ja ystävällistä tosi asiakaspalvelua
   Sirpa
   Sirpa
   2021-06-12
   Vahvistettu
   Lantti-saldolaina on hyvä apu arjen yllättävään menoerään

   Kesämökkien kysyntä kasvanut

   Koronapandemia herätti meistä aika monet tajuamaan, kuinka hauraalla pohjalla ulkomaille matkustaminen oikeastaan onkaan. Erilaiset pandemiat, ja myös monet muut asiat voivat estää meitä matkustamaan sinne, minne haluaisimme.

   Tästä syystä suomalaiset heräsivät pitkästä aikaa jälleen hankkimaan ja kunnostamaan kesämökkejään. Monet aikaisempaa nuoremmat suomalaiset kiinnostuivat kesämökkien hankinnasta, ja kysyntä räjähti suorastaan pilviin.

   Kesämökillä ihminen pystyy todella rentoutumaan ja irroittautumaan arjesta, joten ei mikään ihme, että niistä ollaan kiinnostuneita. Suomalaisille mökillä oleskelu on täynnä erilaisia perinteitä ja tapoja, jotka tuovat lomailuun aivan oman ulottuvuutensa.

   Koska mökkien kysyntä on noussut, valitettavasti niin ovat myös hinnatkin. Kun aikaisemmin säädyllisen kesämökin pystyi saamaan erittäin edullisesti, ovat nyt hinnat sellaisella tasolla, että harvalla meistä löytyy rahaa mökin hankkimiseen omista säästöistä.

   Onneksi on mahdollista saada lainaa kesämökkiin. Erilaiset rahoitusalan toimijat ovat tarttuneet tähän buumiin ja ovat rakentaneet erilaisia lainatuotteita sen ympärille.

   Ongelmana onkin nyt erilaisten tuotteiden paljous. Miten niitä kannattaa vertailla keskenään, ja mikä kesämökkilaina on paras?

   Tässä artikkelissa kerrotaan tarkemmin, miten kesämökkilainaa hankitaan ja mitä sellaista hakieassa kannattaa ottaa huomioon.


   Miksi kilpailuttaa mökkilainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Mökkilainat kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   HAE MÖKKILAINAA

   Summarum Logo


   Vertaile lainoja ja löydä edullisin korko kesämökkilainalle

   Lainat ovat olemukseltaan melko yksinkertaisia asioita. Sovitaan tietty lainasumma, jonka jälkeen riippuen hakijan taloudellisesta tilanteesta ja vakuuksista sekä toivotusta lainan takaisinmaksuajasta, lainalle lasketaan korko.

   Tämän jälkeen laina maksetaan sovitussa ajassa takaisin.Yksinkertaista, eikö vain?

   Tosiasiassa lainoissa on kuitenkin merkittävästi eroja, kuten myös eri lainanmyöntäjien tavoissa laskea lainan kustannuksia ja sitä, kuinka paljon lainaa suostutaan myöntämään. Tämän takia lainojen vertailu on todella tärkeää.

   Vaihtoehtoja on kaksi. Ensimmäinen vaihtoehto on, että hakija voi käydä monessa eri pankissa ja lähettää kymmeniä eri lainahakemuksia eri toimijoille, ja sen jälkeen vertailla manuaalisesti eri pankkien lainatarjouksia keskenään. Tämä on työläs ja raskas vaihtoehto.

   Toinen vaihtoehto on käyttää lainavertailupalvelua, kuten esimerkiksi Summarum.fi -lainavertailua. Tätä kautta hakija tekee vain yhden lainahakemuksen netissä, jonka Summarum lähettää kymmenille lainoittajille, jotka kaikki antavat tarjouksensa samanaikaisesti helposti vertailtavassa muodossa.

   Lainavertailun avulla eri lainoja on siis helppoa ja nopeaa vertailla keskenään, etenkin kun Summarum laittaa kaikista lainoista tärkeimmät tiedot selkeästi hakijan nähtäville, sen sijaan, että hakija joutuisi selaamaan kymmeniä sivuja lainatarjouksia löytääkseen ne oikeasti oleelliset tiedot jokaisesta hakemastaan lainasta.

   Lainaa kesämökin hankintaa varten – ota nämä asiat huomioon

   Lainoissa on monia asioita, joita hakijan kannattaa huomioida ennen lainatarjouksen hyväksymistä. Tässä esitettynä lyhyesti tärkeimpiä asioita.

   Lainan korko:

   Lainan korko tarkoittaa sitä, kuinka paljon lainaraha hakijalle maksaa. Mitä korkeampi korko, sen kalliimpi laina, mutta on hyvä huomioida, että koron lisäksi lainassa saattaa olla muitakin kuluja, kuten laskutusmaksuja, avausmaksuja ja muita kuluja.

   Tämän takia hakijan kannattaa vertailla todellista vuosikorkoa, joka sisältää kaikki lainan kustannukset yhteenlaskettuna.

   Lainasumma:

   Lainan määrä on tärkeä osa lainan rakennetta, ja vaikuttaa siihen, kuinka paljon omia säästöjä tarvitsee. Jos haet lainaa ilman erillisiä vakuuksia, usein lainan yläraja on joitakin kymmeniä tuhansia euroja, kuten Summarum.fi -palvelussa se on 60 000 euroa.

   Tämä tarkoittaa, että sitä enempää lainaa ei saa laittamatta jotain vakuudeksi. Usein mökkiä ostaessa pankit kuitenkin hyväksyvät osan mökin arvosta vakuudeksi tarvittaessa.

   Maksuaika:

   Lainan takaisinmaksuaika vaikuttaa moneen asiaan lainassa. Mitä pidempi maksuaika, sen pienempi lyhennys, mutta toisaalta pidemmällä maksuajalla korkoa ehtii tulla maksettavaksi enemmän. Lyhyempi maksuaika taas nostaa lyhennystä korkeammaksi, mutta säästää korkokustannuksissa.

   Lainan voi myös maksaa takaisin eri tavoin. Yleisimpiä maksutapoja ovat annuiteetti ja tasaerä.

   Esimerkki kesämökkilainan nostamisesta

   Tässä havainnollistetaan kuinka yksinkertaista kesämökkilainan hankkiminen oikeastaan onkaan. Sanotaan, että olisimme löytäneet unelmiemme mummonmökin Valkeakoskelta, järven rannalta.

   Mökin listattu hinta on 95 000 euroa. Teemme mökistä ehdollisen tarjouksen hintaan 80 000 euroa, jonka ehtona on, että saamme mökin hankintaan lainan.

   Meillä on tässä esimerkissä 30 000 euroa perintöä säästössä, jonka aiomme käyttää mökin hankintaan. Tarvitsemme siis 50 000 euroa lainaa.

   Viimeistään tässä vaiheessa kirjaudumme Summarum.fi lainavertailupalveluun, ja täytämme haettavan lainan tiedot palvelun lainalaskuriin. Voimme vaihdella erilaisia takaisinmaksuaikoja, jolloin voimme laskea minkä verran mökin hankinta vaikuttaa talouteemme.

   Kun sopiva takaisinmaksuaika on löytynyt, etenemme hakemukseen, johon täytämme tiedot itsestämme ja omasta taloudellisesta tilanteestamme. Kun hakemus on täytetty, voimme lähettää sen samantien kymmenille lainantarjoajille.

   Saamme välittömästi useita eri lainatarjouksia, joita voimme vertailla Summarum.fi -palvelussa. Lainojen todellisissa vuosikoroissa on paljon eroja, ja jotkut yritykset tarjoavat pyydettyä pienempää lainaa tai toivottua lyhyempää laina-aikaa.

   Eräs yritys tarjoaa selkeästi matalinta todellista vuosikorkoa ja toivottuja ehtoja, joten päädymme hyväksymään heidän lainatarjouksensa. Rahat kilahtavat 10 minuutin kuluessa tilillemme, ja pääsemme heti seuraavana päivänä tekemään kaupat mökistä.

   Lainalaskurilla selvität kätevästi lainan eri kuluerät. 

   mokkiremontti

   Kesämökkilainaa pankista

   Lähes jokainen perinteinen kivijalkapankki tarjoaa kesämökkilainaa omille asiakkailleen. Käytännössä pankista riippumatta idea on hyvinkin samanlainen, joten olit sitten Aktian, S-Pankin, OP:n, Nordean tai Dansken asiakas, laina toimii käytännössä samalla lailla.

   Pankit tarjoavat mökin ostamiseen kulutusluottoa, joka soveltuu pienempiin hankintoihin, pankista riippuen muutamiin kymmeniin tuhansiin euroihin, jolloin mökin hinnan yläraja on toki melko matala. Pankit tarjoavat myös aivan erillistä kesämökkilainaa.

   Pankkien kesämökkilaina muistuttaa monin tavoin asuntolainaa. Toisin kuin vakuudettomat kulutusluotot, tällaisessa mökkilainassa ostettava mökki toimii vakuutena osalle lainaa.

   Erona asuntolainaan on se, että mökin vakuus on usein todella pieni. Siinä missä omaan käyttöön ostetun asunnon vakuusarvo on jopa 75%, voi mökin vakuuden arvo olla reilusti vähemmän.

   Kesämökkilainan muut ehdot kuitenkin voivat olla kulutusluottoa parempia. Jotkut pankit tarjoavat mökkilainoille pitkää takaisinmaksuaikaa, ja asuntolainan tyyliin kulutusluottoja reilusti matalampaa korkotasoa.

   Näistä syistä omaa pankkia ei kannata unohtaa kun kilpailuttaa eri mökkilainan vaihtoehtoja, mutta pankit ovat samanaikaisesti erittäin konservatiivisia riskinottajia. Tämä tarkoittaa, että pankeilta ei välttämättä löydy aina halua rahoittaa mökkejä, etenkään sellaisia, jotka vaatisivat hieman remonttia.

   Siksi kannattaa kilpailuttaa lainanmyöntäjät laidasta laitaan kun on hankkimassa mökkiä.

   Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

   Kilpailuta mökkilainat netissä ennen lopullista päätöstä

   Mitä tahansa lainaa hakiessa on erittäin harvinaista, että ensimmäinen vastaan tullut vaihtoehto on paras tai edes halvin. Tästä syystä lainojen kilpailuttaminen on äärimmäisen tärkeää, vaikka se valitettavan usein tuntuukin pakkopullalta.

   Onneksi lainojen vertailu netissä on erittäin nopeaa, ja useiden erilaisten toimijoiden lainatarjoukset on saatavissa yhdellä ainoalla helposti täytettävällä hakemuksella.

   Lainavertailupalvelut kuten Summarum.fi tekevät paljon työtä hakijan puolesta. Ne etsivät luotettavia ja hyviä lainanmyöntäjiä, jotta hakija voisi luottavaisin ja turvallisin mielin hakea lainaa palvelusta.

   Jokainen palvelussa oleva toimija on varmistettu luotettavaksi toimijaksi Summarum.fi -palvelun toimesta. Tästä syystä palvelua voi käyttää luotettavasti.

   Palvelu on myöskin hakijalle veloituksetonta. Lainanmyöntäjät maksavat palvelussa mukana olemisesta, mutta sitoutuvat antamaan aina hakijalle samanlaisen tarjouksen lainasta kuin hakijan suoraan sitä heiltä hakiessa.

   Lainavertailu siis säästää hakijan aikaa, on ilmaista käyttää ja vieläpä 100 % turvallista. Vieläpä kun palvelun halvimman lainan valitsemalla hakija voi säästää satoja euroja vuodessa, on erittäin helppo perustella miksi lainojen kilpailuttaminen on tärkeää, eikä saisi missään nimessä unohtua osana lainanhakuprosessia.

   Älä anna kalliin lainan tulla sinun ja mökkiunelmasi väliin, vaan vertaile lainat huolellisesti!

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Kesämökin ostaminen lainalla – huomioi seuraavat asiat

   Mikäli kuluttajan harkinnassa on kesämökin ostaminen lainalla, kannattaa hänen huomioida muutama olennainen asia. Ensimmäinen huomioitava asia on mökin yleiskunto.

   Ostaessa kesämökkiä, kuluttajan kannattaa kiinnittää huomiota muutamiin avainasioihin, jotka kertovat mökin sen hetkisestä kunnosta sekä mahdollisesti tulevista remontin tarpeista.

   Tutustuessa mahdollisiin ostokohteisiin, kuluttajan kannattaa kiinnittää huomiota esimerkiksi mökin maalipintaan sekä sen kuntoon. Mikäli ostaja huomaa, että mökin julkisivun laudoitus on alkanut pehmentyä, edessä on yleensä piakkoin laudoituksen uusiminen.

   Toinen huomioitava asia liittyy mökin mahdollisiin märkätiloihin. Mökin märkätilojen remonttihistoria on tärkeä tietää, sillä mikäli tilat on rakennettu ja viimeksi kunnostettu ennen vuotta 1999, ei nykyisiä vesieristyksiä todennäköisesti ole edes asennettu.

   Tällaisia erilaisia mökin kuntoon liittyviä yksityiskohtia, joita kuluttajan kannattaisi tarkistaa, on lukuisia. Mikäli mökin ostaja kokee, ettei henkilön oma kompetenssi riitä kohteen kunnon arvioimiseen, kannattaa siihen hyödyntää ehdottomasti asiantuntijaa.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi mökkilainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:

   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

   Usein kysyttyä

   Mistä lainaa kesämökkiin?
   Kesämökkiin voi neuvotella lainaa pankin konttorissa aivan kuten asuntolainaankin. Nopeampi ja vaivattomampi keino on hakea edullista lainaa netistä käyttämällä jotakin lainanvertailupalvelua, kuten Summarumin lainalaskuria.
   Mikä on edullinen laina kesämökkiin?
   Keskimäärin kesämökkiä varten haetaan lainaa 30 000 ja 80 000 euron väliltä. Edullisen lainan kesämökkiin voi löytää kilpailuttamalla useita eri lainantarjoajia.
   Miksi lainaa kesämökkiin?
   Omistusmökki voi olla hyvä hankinta, mikäli mökillä tulisi vietettyä usein tai pitkäjatkoisesti aikaa useana vuotena. Omalla mökillä rentoutumisen lisäksi mahdollisena etuna voi olla mökin arvonnousu.