Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?20 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?12 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Lainaa kesämökkiin

   Kilpailuta ja hae lainaa kesämökkiin netistä – ilman vakuuksia jopa 60 000 €.

   Hae lainaa kesämökkiin ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

   Check icon Lainaa kesämökkiin 2 000 – 60 000 euroa.

   Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

   Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

   Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan lainan kesämökkiin. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

   Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

   Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

   Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

   Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

   1
   Täytä ilmainen lainahakemus
   Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

   Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
   2
   Vertaa lainatarjouksia
   Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

   Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
   3
   Hyväksy lainatarjous
   Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

   Hae lainaa kesämökkiin jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

   Täytä maksuton lainahakemus Summarumin kautta ja hae lainaa kesämökkiin luotettavasti ja turvallisesti verkosta. Tavoitat kauttamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

   Summarumin kautta laina kesämökkiin voi järjestyä helposti netistä jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Lainan hakeminen kesämökkiä varten on ilmaista eikä sido sinua mihinkään. Voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

   Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta lainaa kesämökkiin 2 000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

   Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset tarjoukset nopeasti.

   Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia.

   Kilpailuta ja vertaile lainat kesämökkiin helposti

   Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli hakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle lainaa kesämökkiin.

   Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri rahoitusyhtiöiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa lainaa kesämökkiin. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla lainatarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin laina kesämökkiin.

   Vinkki

   Kilpailuttamalla lainat kesämökkiin netissä säästät aikaa ja rahaa. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä.

   Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla sinun ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan lainaa kesämökkiin erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

   Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

   Löydä edullinen laina kesämökkiin netistä pienellä korolla

   Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman lainan kesämökkiin pienellä korolla – ilman piilokuluja. Lainojen vertailu kannattaa tehdä niin, että kiinnität siinä huomiota erityisesti

   • lainan korkoihin
   • kuukausierään
   • takaisinmaksuaikaan.

   Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

   Vakuudeton laina kesämökkiin heti tilille kotoa poistumatta

   Kun olet löytänyt lainatarjousten joukosta sopivimman ja edullisen lainan kesämökkiin, seuraava vaihe on hyväksyä lainatarjous. Kun se on hyväksytty, maksetaan useimmiten laina heti tilillesi ja rahat ovat perillä nopeimmillaan jopa 15 minuutissa arkipäivien aikana, toimistotyöaikojen sisällä


   Löydä edullisesti lainaa kesämökkiin

   Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan mökkilainan. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

   Hae lainaa tästä

   Summarum Logo

   Kuka voi hakea kesämökkilainaa?

   Jotta kesämökkilaina voidaan myöntää sinulle, sinun on täytettävä yhteistyökumppaneidemme kriteerit:

   • Sinulla on säännölliset tulot.
   • Olet vähintään 18-vuotias.
   • Maksuhistoriasi on puhdas.
   • Vakituinen kotisi on Suomessa.

   Kesämökkien kysyntä kasvanut

   Koronapandemia herätti meistä aika monet tajuamaan, kuinka hauraalla pohjalla ulkomaille matkustaminen oikeastaan onkaan. Erilaiset pandemiat, ja myös monet muut asiat voivat estää meitä matkustamaan sinne, minne haluaisimme.

   Tästä syystä suomalaiset heräsivät pitkästä aikaa jälleen hankkimaan ja kunnostamaan kesämökkejään. Monet aikaisempaa nuoremmat suomalaiset kiinnostuivat kesämökkien hankinnasta, ja kysyntä räjähti suorastaan pilviin.

   Kesämökillä on mahdollista todella rentoutuaja irrottautua arjesta, joten ei mikään ihme, että niistä ollaan kiinnostuneita. Suomalaisille mökillä oleskelu on täynnä erilaisia perinteitä ja tapoja, jotka tuovat lomailuun aivan oman ulottuvuutensa.

   Koska mökkien kysyntä on noussut, valitettavasti niin ovat myös hinnatkin. Kun aikaisemmin säädyllisen kesämökin pystyi saamaan erittäin edullisesti, ovat nyt hinnat sellaisella tasolla, että harvalla meistä löytyy rahaa mökin hankkimiseen omista säästöistä.

   Onneksi on mahdollista saada lainaa kesämökkiin. Erilaiset rahoitusalan toimijat ovat tarttuneet tähän buumiin ja ovat rakentaneet erilaisia lainatuotteita sen ympärille.

   Ongelmana onkin nyt erilaisten tuotteiden paljous. Miten niitä kannattaa vertailla keskenään, ja mikä kesämökkilaina on paras? Tässä artikkelissa kerromme tarkemmin, miten kesämökkilainaa hankitaan ja mitä sellaista hakiessa kannattaa ottaa huomioon.

   Mistä lainaa kesämökkiin?

   Kaikki tunnetuimmat pankit myöntävät lainaa kesämökkiin Suomessa. Pankkien lisäksi sinua ovat auttamassa monet muut rahoitusta tarjoavat yritykset. Nämä yritykset tarjoavat useimmiten lainaa kesämökkiin ilman vakuuksia, mikä tekee lainan hakemisesta nopeampaa ja vaivattomampaa. Kääntöpuolella ovat taas vakuudellista lainaa korkeammat lainakustannukset, kuten korkeammat lainan korot.

   Kun haet lainaa kesämökkiin pankista, sinulta usein edellytetään useampia asioita, kuin rahoitusyhtiöltä haettaessa. Pankkeja pääsääntöisesti kiinnostaa enemmän profiloida lainan hakijaa ja varmistua muutenkin tämän takaisinmaksukyvystä. Sama pätee myös moneen rahoitusyhtiöön mutta monesti laina kesämökkiin myönnetään hieman helpommin ehdoin.

   Parhaimman lainan voit löytää vain lainoja vertailemalla. Näin voit varmistua siitä, että et maksa turhaan ylimääräistä lainojen kuluista.

   Kesämökkilaina pankista

   Lähes jokainen perinteinen kivijalkapankki tarjoaa kesämökkilainaa omille asiakkailleen. Käytännössä pankista riippumatta idea on hyvinkin samanlainen, joten olit sitten Aktian, S-Pankin, OP:n, Nordean tai Dansken asiakas, laina kesämökkiin toimii käytännössä samalla lailla.

   Pankit tarjoavat mökin ostamiseen kulutusluottoa, joka soveltuu pienempiin hankintoihin, pankista riippuen muutamiin kymmeniin tuhansiin euroihin. Mökin hinnan yläraja on toki melko matala. Pankit tarjoavat myös aivan erillistä kesämökkilainaa.

   Pankkien kesämökkilaina muistuttaa monin tavoin asuntolainaa. Toisin kuin vakuudettomat kulutusluotot, tällaisessa mökkilainassa ostettava mökki toimii vakuutena osalle lainaa.

   Vinkki

   Erona asuntolainaan on se, että mökin vakuus on usein todella pieni. Siinä missä omaan käyttöön ostetun asunnon vakuusarvo on jopa 75%, voi mökin vakuuden arvo olla reilusti vähemmän.

   Kesämökkilainan muut ehdot kuitenkin voivat olla kulutusluottoa parempia. Jotkut pankit tarjoavat mökkilainoille pitkää takaisinmaksuaikaa, ja asuntolainan tyyliin kulutusluottoja reilusti matalampaa korkotasoa.

   Näistä syistä omaa pankkia ei kannata unohtaa kun kilpailuttaa eri mökkilainan vaihtoehtoja, mutta pankit ovat samanaikaisesti erittäin konservatiivisia riskinottajia. Tämä tarkoittaa, että pankeilta ei välttämättä löydy aina halua rahoittaa mökkejä, etenkään sellaisia, jotka vaatisivat hieman remonttia.

   Siksi sinun kannattaa kilpailuttaa lainanmyöntäjät laidasta laitaan kun olet hankkimassa mökkiä.

   Vertaile ja löydä edullisin korko kesämökkilainalle

   Lainat ovat olemukseltaan melko yksinkertaisia asioita. Sovitaan tietty lainasumma, jonka jälkeen riippuen hakijan taloudellisesta tilanteesta ja vakuuksista sekä toivotusta lainan takaisinmaksuajasta, lainalle lasketaan korko.

   Tämän jälkeen laina maksetaan sovitussa ajassa takaisin. Yksinkertaista, eikö vain?

   Tosiasiassa lainoissa on kuitenkin merkittävästi eroja, kuten myös eri lainanmyöntäjien tavoissa laskea lainan kustannuksia ja sitä, kuinka paljon lainaa suostutaan myöntämään. Tämän takia vertailu on todella tärkeää.

   Vaihtoehtoja on kaksi. Ensimmäinen vaihtoehto on, että käyt monessa eri pankissa ja lähetät kymmeniä eri lainahakemuksia eri toimijoille. Kun saat tarjouksia, voit vertailla manuaalisesti niitä keskenään. Tämä on työläs ja raskas vaihtoehto.

   Toinen vaihtoehto on käyttää Summarumia. Kauttamme teet vain yhden lainahakemuksen netissä, jonka me lähetämme kymmenille lainoittajille. Laitamme kaikista lainoista tärkeimmät tiedot selkeästi nähtäville sen sijaan, että joutuisit selaamaan kymmeniä sivuja lainatarjouksia löytääksesi ne oikeasti oleelliset tiedot jokaisesta hakemastasi lainasta.

   Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
   Kilpailuta laina

   Lainaa kesämökin hankintaa varten – ota nämä asiat huomioon

   Lainoissa on monia seikkoja, joita sinun kannattaa huomioida ennen lainatarjouksen hyväksymistä. Tässä on esitettynä lyhyesti tärkeimpiä asioita.

   Kesämökkilainan korko

   Lainan korko tarkoittaa sitä, kuinka paljon lainaraha maksaa. Mitä korkeampi korko, sen kalliimpi mökkilaina, mutta on hyvä huomioida, että koron lisäksi lainassa saattaa olla muitakin kuluja, kuten laskutusmaksuja, avausmaksuja ja muita kuluja.

   Tämän takia sinun kannattaa vertailla todellista vuosikorkoa, joka sisältää kaikki lainan kustannukset yhteenlaskettuna.

   Kesämökkilainan summa

   Lainan määrä on tärkeä osa lainan rakennetta, ja vaikuttaa siihen, kuinka paljon omia säästöjä tarvitset. Jos haet lainaa ilman erillisiä vakuuksia, usein yläraja on joitakin kymmeniä tuhansia euroja. Yhteistyökumppanimme myöntävät lainaa jopa 60 000 euroon saakka.

   Tämä tarkoittaa, että sitä enempää lainaa et saa laittamatta jotain vakuudeksi. Usein mökkiä ostaessa pankit kuitenkin hyväksyvät osan mökin arvosta vakuudeksi tarvittaessa.

   Takaisinmaksuaika

   Lainan takaisinmaksuaika vaikuttaa moneen asiaan. Mitä pidempi maksuaika, sen pienempi lyhennys, mutta toisaalta pidemmällä maksuajalla korkoa ehtii tulla maksettavaksi enemmän. Lyhyempi maksuaika taas nostaa lyhennystä korkeammaksi, mutta säästää korkokustannuksissa.

   Lainan voit myös maksaa takaisin eri tavoin. Yleisimpiä maksutapoja ovat annuiteetti ja tasaerä.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Esimerkki kesämökkilainan nostamisesta

   Tässä havainnollistetaan kuinka yksinkertaista kesämökkilainan hankkiminen oikeastaan onkaan. Sanotaan, että olisimme löytäneet unelmiemme mummonmökin Valkeakoskelta, järven rannalta.

   Mökin listattu hinta on 95 000 euroa. Teemme mökistä ehdollisen tarjouksen hintaan 80 000 euroa, jonka ehtona on, että saamme mökin hankintaan lainan.

   Meillä on tässä esimerkissä 30 000 euroa perintöä säästössä, jonka aiomme käyttää mökin hankintaan. Tarvitsemme siis 50 000 euroa lainaa.

   Viimeistään tässä vaiheessa kirjaudumme Summarum.fi lainavertailupalveluun, ja täytämme haettavan lainan tiedot palvelun lainalaskuriin. Voimme vaihdella erilaisia takaisinmaksuaikoja, jolloin voimme laskea minkä verran mökin hankinta vaikuttaa talouteemme.

   Kun sopiva takaisinmaksuaika on löytynyt, etenemme hakemukseen, johon täytämme tiedot itsestämme ja omasta taloudellisesta tilanteestamme. Kun hakemus on täytetty, voimme lähettää sen saman tien kymmenille lainantarjoajille.

   Saamme välittömästi useita eri lainatarjouksia, joita voimme vertailla. Lainojen todellisissa vuosikoroissa on paljon eroja, ja jotkut yritykset tarjoavat pyydettyä pienempää lainaa tai toivottua lyhyempää laina-aikaa.

   Eräs yritys tarjoaa selkeästi matalinta todellista vuosikorkoa ja toivottuja ehtoja, joten päädymme hyväksymään sen antaman tarjouksen. Rahat kilahtavat 10 minuutin kuluessa tilillemme, ja pääsemme heti seuraavana päivänä tekemään kaupat mökistä.

   Ota käyttöön lainalaskuri, jolla voit selvittää mahdollisuuksiasi!

   mokkiremontti

   Kilpailuta kesämökkilainat netissä ennen lopullista päätöstä

   Mitä tahansa lainaa hakiessa on erittäin harvinaista, että ensimmäinen vastaan tullut vaihtoehto on paras tai edes halvin. Tästä syystä lainojen kilpailuttaminen on äärimmäisen tärkeää, vaikka se valitettavan usein tuntuukin pakkopullalta.

   Onneksi lainojen vertailu on nopeaa, ja useiden erilaisten toimijoiden lainatarjoukset on saatavissa yhdellä ainoalla helposti täytettävällä hakemuksella.

   Jokainen palvelussamme mukana oleva toimija on varmistettu luotettavaksi. Kauttamme saat lainaa turvallisesti.

   Palvelu on myöskin sinulle veloituksetonta. Lainanmyöntäjät maksavat palvelussa mukana olemisesta, mutta sitoutuvat antamaan aina samanlaisen tarjouksen lainasta kuin suoraan sitä niiltä hakiessa.

   Lainavertailu siis säästää aikaasi, on ilmaista käyttää ja vieläpä 100 % turvallista.

   Älä anna kalliin lainan tulla sinun ja mökkiunelmasi väliin, vaan vertaile lainat huolellisesti!


   Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo

   Esimerkkejä kauttamme saatavista kesämökkilainoista

   Laina 15 vuoden maksuajalla Laina 10 vuoden maksuajalla Laina 5 vuoden maksuajalla
   5 000 euroa 38 €/kk 5 000 euroa 51 €/kk 5 000 euroa 93 €/kk
   10 000 euroa 76 €/kk 10 000 euroa 103 €/kk 10 000 euroa 186 €/kk
   15 000 euroa 114 €/kk 15 000 euroa 155 €/kk 15 000 euroa 279 €/kk
   20 000 euroa 152 €/kk 20 000 euroa 207 €/kk 20 000 euroa 372 €/kk
   30 000 euroa 229 €/kk 30 000 euroa 310 €/kk 30 000 euroa 559 €/kk
   40 000 euroa 305 €/kk 40 000 euroa 414 €/kk 40 000 euroa 745 €/kk
   50 000 euroa 382 €/kk 50 000 euroa 518 €/kk 50 000 euroa 932 €/kk
   * Arvio kuukausierästä on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.

   Yllä näet esimerkkejä rahoitusyhtiöiltä saatavista lainoista, joita voit käyttää kesämökin hankintaan tai kunnostamiseen.

   Varsinaiset lainatarjoukset saat aina kuitenkin antamiisi tietoihin perustuen.  Yllä olevan taulukon esimerkit ovat ainoastaan suuntaa-antavia. Saamasi tarjoukset kesämökkilainoille voivat siis näyttää toisenlaisilta ehdoiltaan ja sisällöltään.

   Kesämökin ostaminen lainalla – huomioi seuraavat asiat

   Mikäli sinulla on harkinnassa kesämökin ostaminen lainalla, kannattaa sinun huomioida muutama olennainen asia. Ensimmäinen huomioitava asia on mökin yleiskunto.

   Ostaessasi kesämökkiä, kiinnitä huomiota muutamiin avainasioihin, jotka kertovat mökin sen hetkisestä kunnosta sekä mahdollisesti tulevista remontin tarpeista.

   Tutustuessasi mahdollisiin ostokohteisiin, kannattaa sinun kiinnittää huomiota esimerkiksi mökin maalipintaan sekä sen kuntoon. Mikäli huomaat, että mökin julkisivun laudoitus on alkanut pehmentyä, edessä on yleensä piakkoin laudoituksen uusiminen.

   Toinen huomioitava asia liittyy mökin mahdollisiin märkätiloihin. Mökin märkätilojen remonttihistoria on tärkeä tietää, sillä mikäli tilat on rakennettu ja viimeksi kunnostettu ennen vuotta 1999, ei nykyisiä vesieristyksiä todennäköisesti ole edes asennettu.

   Tällaisia erilaisia mökin kuntoon liittyviä yksityiskohtia, joita sinun kannattaisi tarkistaa, on lukuisia. Mikäli mökin ostajana koet, ettei oma kompetenssi riitä kohteen kunnon arvioimiseen, kannattaa siihen hyödyntää ehdottomasti asiantuntijaa.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

   Kuinka iso kesämökkilaina kannattaa nostaa mökkiä varten?

   Kesämökkien hinnat vaihtelevat suuresti. Edullisimmillaan mökin voi saada ostettua muutamalla kymppitonnilla, kun taas uudemmat, isommat ja tasokkaammat voivat maksaa jopa useita satoja tuhansia euroja. Onneksi kesämökkilaina on tarkoitettu unelmien toteuttamista varten ja itselle sopivan mökin voi löytää pienelläkin käsirahalla.

   Mitoita kesämökkilainan suuruus itselle sopivaksi, niin että kesämökkilainan kuukausittainen maksuerä ei aseta talouttasi liian tiukille. Ota kuitenkin tarpeeksi suuri kesämökkilaina, joka mahdollistaa sopivan mökin löytymisen.

   Jos tai kun mökillä on remontille tarvetta,  käytä realistista arviointikykyä sen suhteen, mitä kaikkea voit remontoida itse ja mitkä asiat olisi vain järkevämpi jättää ammattilaiselle. Laske tarvittaessa remonttikulut kesämökkilainaan mukaan.

   Mitkä asiat vaikuttavat mökin hintaan?

   Mökin arvoon ja myyntihintaan vaikuttavat monet asiat. Listasimme alle asioita, jotka vaikuttavat kesämökin hintaan.

   1. Sijainti vesistöön nähden. Kuinka lähellä mökki on järven tai meren rantaa? Näkymät järvelle tai merelle nostavat aina mökin hintaa korkeammalle, jos verrataan kohteeseen, jossa ikkunasta näkyisi vain metsää.
   2. Onko mökki talviasuttava? Mökin talviasuttavaksi rakentamisessa on täytynyt lämmitykseen ja veteen liittyviä investointeja, jotka nostavat aina mökin arvoa.
   3. Milloin mökki on rakennettu? Onko kyseessä 50-luvulla rakennettu, hieman rapistunut mökki vai 2000-luvulla rakennettu uudempi mökki. Vanhemmat mökit vaativat yksinkertaisesti enemmän remonttia.
   4. Mikä on mökin neliömäärä? Koolla on tässä asiassa väliä. Mökin arkkitehtuurinen rakenne vaikuttaa muutenkin – etenkin jo huoneita ja kerroksia on enemmän.
   5. Lisärakennukset. Ulkovarastot, erilliset pihasaunat, nukkuma-aitat ja muut lisärakennukset nostavat mökkikauppojen hintaa.
   6. Juokseva vesi. Mökin hinta nousee heti, jos mökin keittiössä tai saunassa toimii juokseva vesi.

   Lainaa kesämökkiin – Usein kysyttyä

   Mistä lainaa kesämökkiin?
   Kesämökkiin voi neuvotella lainaa pankin konttorissa aivan kuten asuntolainaankin. Nopeampi ja vaivattomampi keino on hakea edullista lainaa netistä käyttämällä jotakin lainanvertailupalvelua, kuten Summarumin lainalaskuria.
   Mikä on edullinen laina kesämökkiin?
   Keskimäärin kesämökkiä varten haetaan lainaa 30 000 ja 80 000 euron väliltä. Edullisen lainan kesämökkiin voi löytää kilpailuttamalla useita eri lainantarjoajia.
   Miksi lainaa kesämökkiin?
   Omistusmökki voi olla hyvä hankinta, mikäli mökillä tulisi vietettyä usein tai pitkäjatkoisesti aikaa useana vuotena. Omalla mökillä rentoutumisen lisäksi mahdollisena etuna voi olla mökin arvonnousu.