Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?20 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?12 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Lainaa kesämökkiin

   Kilpailuta ja hae lainaa kesämökkiin netistä – ilman vakuuksia jopa 60 000 €.

   Hae lainaa kesämökkiin ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

   Check icon Lainaa kesämökkiin 2 000 – 60 000 euroa.

   Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

   Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

   Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan lainan kesämökkiin. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

   Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

   Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

   Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

   Hae lainaa kesämökkiin jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

   Täytä maksuton lainahakemus Summarumin kautta ja hae lainaa kesämökkiin luotettavasti ja turvallisesti verkosta. Tavoitat kauttamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

   Summarumin kautta voit hakea lainaa kesämökkiin helposti netistä jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Lainan hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

   Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta lainaa kesämökkiin 2000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.
   Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti.

   Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia ja takaajia.

   Kilpailuta ja vertaile lainat kesämökkiin helposti

   Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli lainahakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle lainaa kesämökkiin.

   Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa lainaa kesämökkiin. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla lainatarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin laina kesämökkiin.

   Kilpailuttamalla lainat kesämökkiin netissä säästät aikaa ja rahaa. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä. Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan lainaa kesämökkiin erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

   Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

   Löydä edullinen laina kesämökkiin netistä pienellä korolla

   Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman lainan kesämökkiin pienellä korolla – ilman piilokuluja. Erityisesti lainojen vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota lainan korkoihin, kuukausierään ja takaisinmaksuaikaan.

   Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta lainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

   Vakuudeton laina kesämökkiin heti tilille kotoa poistumatta

   Kun olet löytänyt lainatarjouksien joukosta sopivimman ja edullisen lainan kesämökkiin, seuraava vaihe on hyväksyä lainatarjous. Kun lainatarjous on hyväksytty, laina maksetaan useimmiten heti tilillesi ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa arkipäivien aikana, toimistotyöaikojen sisällä


   Löydä edullisesti lainaa kesämökkiin

   Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan mökkilainan. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

   Hae lainaa tästä

   Summarum Logo

   Kesämökkien kysyntä kasvanut

   Koronapandemia herätti meistä aika monet tajuamaan, kuinka hauraalla pohjalla ulkomaille matkustaminen oikeastaan onkaan. Erilaiset pandemiat, ja myös monet muut asiat voivat estää meitä matkustamaan sinne, minne haluaisimme.

   Tästä syystä suomalaiset heräsivät pitkästä aikaa jälleen hankkimaan ja kunnostamaan kesämökkejään. Monet aikaisempaa nuoremmat suomalaiset kiinnostuivat kesämökkien hankinnasta, ja kysyntä räjähti suorastaan pilviin.

   Kesämökillä ihminen pystyy todella rentoutumaan ja irroittautumaan arjesta, joten ei mikään ihme, että niistä ollaan kiinnostuneita. Suomalaisille mökillä oleskelu on täynnä erilaisia perinteitä ja tapoja, jotka tuovat lomailuun aivan oman ulottuvuutensa.

   Koska mökkien kysyntä on noussut, valitettavasti niin ovat myös hinnatkin. Kun aikaisemmin säädyllisen kesämökin pystyi saamaan erittäin edullisesti, ovat nyt hinnat sellaisella tasolla, että harvalla meistä löytyy rahaa mökin hankkimiseen omista säästöistä.

   Onneksi on mahdollista saada lainaa kesämökkiin. Erilaiset rahoitusalan toimijat ovat tarttuneet tähän buumiin ja ovat rakentaneet erilaisia lainatuotteita sen ympärille.

   Ongelmana onkin nyt erilaisten tuotteiden paljous. Miten niitä kannattaa vertailla keskenään, ja mikä kesämökkilaina on paras? Tässä artikkelissa kerrotaan tarkemmin, miten kesämökkilainaa hankitaan ja mitä sellaista hakieassa kannattaa ottaa huomioon.

   Mistä lainaa kesämökkiin?

   Kaikki tunnetuimmat pankit myöntävät lainaa kesämökkiin Suomessa. Pankkien lisäksi lainan hakijaa ovat auttamassa monet muut rahoitusta tarjoavat yritykset. Nämä yritykset tarjoavat useimmiten lainaa kesämökkiin ilman vakuuksia, mikä tekee lainan hakemisesta nopeampaa ja vaivattomampaa. Kääntöpuolella ovat taas vakuudellista lainaa korkeammat lainakustannukset, kuten korkeammat lainan korot.

   Kun haet lainaa kesämökkiin pankista, sinulta usein edellytetään useampia asioita, kuin rahoituslaitoksesta lainaa haettaessa. Pankkeja pääsääntöisesti kiinnostaa enemmän profiloida lainan hakijaa ja varmistua muutenkin hänen takaisinmaksukyvystään. Sama pätee myös moneen rahoituslaitokseen, mutta monesti lainaa kesämökkiin myönnetään hieman helpommin ehdoin.

   Parhaimman lainan voit kuitenkin löytää vain lainoja vertailemalla. Näin voit varmistua siitä, että et maksa turhaan ylimääräistä lainojen kuluista.

   Kesämökkilaina pankista

   Lähes jokainen perinteinen kivijalkapankki tarjoaa kesämökkilainaa omille asiakkailleen. Käytännössä pankista riippumatta idea on hyvinkin samanlainen, joten olit sitten Aktian, S-Pankin, OP:n, Nordean tai Dansken asiakas, laina toimii käytännössä samalla lailla.

   Pankit tarjoavat mökin ostamiseen kulutusluottoa, joka soveltuu pienempiin hankintoihin, pankista riippuen muutamiin kymmeniin tuhansiin euroihin, jolloin mökin hinnan yläraja on toki melko matala. Pankit tarjoavat myös aivan erillistä kesämökkilainaa.

   Pankkien kesämökkilaina muistuttaa monin tavoin asuntolainaa. Toisin kuin vakuudettomat kulutusluotot, tällaisessa mökkilainassa ostettava mökki toimii vakuutena osalle lainaa.

   Erona asuntolainaan on se, että mökin vakuus on usein todella pieni. Siinä missä omaan käyttöön ostetun asunnon vakuusarvo on jopa 75%, voi mökin vakuuden arvo olla reilusti vähemmän.

   Kesämökkilainan muut ehdot kuitenkin voivat olla kulutusluottoa parempia. Jotkut pankit tarjoavat mökkilainoille pitkää takaisinmaksuaikaa, ja asuntolainan tyyliin kulutusluottoja reilusti matalampaa korkotasoa.

   Näistä syistä omaa pankkia ei kannata unohtaa kun kilpailuttaa eri mökkilainan vaihtoehtoja, mutta pankit ovat samanaikaisesti erittäin konservatiivisia riskinottajia. Tämä tarkoittaa, että pankeilta ei välttämättä löydy aina halua rahoittaa mökkejä, etenkään sellaisia, jotka vaatisivat hieman remonttia.

   Siksi kannattaa kilpailuttaa lainanmyöntäjät laidasta laitaan kun on hankkimassa mökkiä.

   Vertaile lainoja ja löydä edullisin korko kesämökkilainalle

   Lainat ovat olemukseltaan melko yksinkertaisia asioita. Sovitaan tietty lainasumma, jonka jälkeen riippuen hakijan taloudellisesta tilanteesta ja vakuuksista sekä toivotusta lainan takaisinmaksuajasta, lainalle lasketaan korko.

   Tämän jälkeen laina maksetaan sovitussa ajassa takaisin. Yksinkertaista, eikö vain?

   Tosiasiassa lainoissa on kuitenkin merkittävästi eroja, kuten myös eri lainanmyöntäjien tavoissa laskea lainan kustannuksia ja sitä, kuinka paljon lainaa suostutaan myöntämään. Tämän takia lainojen vertailu on todella tärkeää.

   Vaihtoehtoja on kaksi. Ensimmäinen vaihtoehto on, että hakija voi käydä monessa eri pankissa ja lähettää kymmeniä eri lainahakemuksia eri toimijoille, ja sen jälkeen vertailla manuaalisesti eri pankkien lainatarjouksia keskenään. Tämä on työläs ja raskas vaihtoehto.

   Toinen vaihtoehto on käyttää lainavertailupalvelua, kuten esimerkiksi Summarum.fi -lainavertailua. Tätä kautta hakija tekee vain yhden lainahakemuksen netissä, jonka Summarum lähettää kymmenille lainoittajille, jotka kaikki antavat tarjouksensa samanaikaisesti helposti vertailtavassa muodossa.

   Lainavertailun avulla eri lainoja on siis helppoa ja nopeaa vertailla keskenään, etenkin kun Summarum laittaa kaikista lainoista tärkeimmät tiedot selkeästi hakijan nähtäville, sen sijaan, että hakija joutuisi selaamaan kymmeniä sivuja lainatarjouksia löytääkseen ne oikeasti oleelliset tiedot jokaisesta hakemastaan lainasta.

   Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
   Kilpailuta laina

   Lainaa kesämökin hankintaa varten – ota nämä asiat huomioon

   Lainoissa on monia asioita, joita hakijan kannattaa huomioida ennen lainatarjouksen hyväksymistä. Tässä esitettynä lyhyesti tärkeimpiä asioita.

   Lainan korko:

   Lainan korko tarkoittaa sitä, kuinka paljon lainaraha hakijalle maksaa. Mitä korkeampi korko, sen kalliimpi mökkilaina, mutta on hyvä huomioida, että koron lisäksi lainassa saattaa olla muitakin kuluja, kuten laskutusmaksuja, avausmaksuja ja muita kuluja.

   Tämän takia hakijan kannattaa vertailla todellista vuosikorkoa, joka sisältää kaikki lainan kustannukset yhteenlaskettuna.

   Lainasumma:

   Lainan määrä on tärkeä osa lainan rakennetta, ja vaikuttaa siihen, kuinka paljon omia säästöjä tarvitsee. Jos haet lainaa ilman erillisiä vakuuksia, usein lainan yläraja on joitakin kymmeniä tuhansia euroja, kuten Summarum.fi -palvelussa se on 60 000 euroa.

   Tämä tarkoittaa, että sitä enempää lainaa ei saa laittamatta jotain vakuudeksi. Usein mökkiä ostaessa pankit kuitenkin hyväksyvät osan mökin arvosta vakuudeksi tarvittaessa.

   Maksuaika:

   Lainan takaisinmaksuaika vaikuttaa moneen asiaan lainassa. Mitä pidempi maksuaika, sen pienempi lyhennys, mutta toisaalta pidemmällä maksuajalla korkoa ehtii tulla maksettavaksi enemmän. Lyhyempi maksuaika taas nostaa lyhennystä korkeammaksi, mutta säästää korkokustannuksissa.

   Lainan voi myös maksaa takaisin eri tavoin. Yleisimpiä maksutapoja ovat annuiteetti ja tasaerä.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Esimerkki kesämökkilainan nostamisesta

   Tässä havainnollistetaan kuinka yksinkertaista kesämökkilainan hankkiminen oikeastaan onkaan. Sanotaan, että olisimme löytäneet unelmiemme mummonmökin Valkeakoskelta, järven rannalta.

   Mökin listattu hinta on 95 000 euroa. Teemme mökistä ehdollisen tarjouksen hintaan 80 000 euroa, jonka ehtona on, että saamme mökin hankintaan lainan.

   Meillä on tässä esimerkissä 30 000 euroa perintöä säästössä, jonka aiomme käyttää mökin hankintaan. Tarvitsemme siis 50 000 euroa lainaa.

   Viimeistään tässä vaiheessa kirjaudumme Summarum.fi lainavertailupalveluun, ja täytämme haettavan lainan tiedot palvelun lainalaskuriin. Voimme vaihdella erilaisia takaisinmaksuaikoja, jolloin voimme laskea minkä verran mökin hankinta vaikuttaa talouteemme.

   Kun sopiva takaisinmaksuaika on löytynyt, etenemme hakemukseen, johon täytämme tiedot itsestämme ja omasta taloudellisesta tilanteestamme. Kun hakemus on täytetty, voimme lähettää sen samantien kymmenille lainantarjoajille.

   Saamme välittömästi useita eri lainatarjouksia, joita voimme vertailla Summarum.fi -palvelussa. Lainojen todellisissa vuosikoroissa on paljon eroja, ja jotkut yritykset tarjoavat pyydettyä pienempää lainaa tai toivottua lyhyempää laina-aikaa.

   Eräs yritys tarjoaa selkeästi matalinta todellista vuosikorkoa ja toivottuja ehtoja, joten päädymme hyväksymään heidän lainatarjouksensa. Rahat kilahtavat 10 minuutin kuluessa tilillemme, ja pääsemme heti seuraavana päivänä tekemään kaupat mökistä.

   Lainalaskurilla selvität kätevästi lainan eri kuluerät. 

   mokkiremontti

   Kilpailuta kesämökkilainat netissä ennen lopullista päätöstä

   Mitä tahansa lainaa hakiessa on erittäin harvinaista, että ensimmäinen vastaan tullut vaihtoehto on paras tai edes halvin. Tästä syystä lainojen kilpailuttaminen on äärimmäisen tärkeää, vaikka se valitettavan usein tuntuukin pakkopullalta.

   Onneksi lainojen vertailu netissä on erittäin nopeaa, ja useiden erilaisten toimijoiden lainatarjoukset on saatavissa yhdellä ainoalla helposti täytettävällä hakemuksella.

   Lainavertailupalvelut kuten Summarum.fi tekevät paljon työtä hakijan puolesta. Ne etsivät luotettavia ja hyviä lainanmyöntäjiä, jotta hakija voisi luottavaisin ja turvallisin mielin hakea lainaa palvelusta.

   Jokainen palvelussa oleva toimija on varmistettu luotettavaksi toimijaksi Summarum.fi -palvelun toimesta. Tästä syystä palvelua voi käyttää luotettavasti.

   Palvelu on myöskin hakijalle veloituksetonta. Lainanmyöntäjät maksavat palvelussa mukana olemisesta, mutta sitoutuvat antamaan aina hakijalle samanlaisen tarjouksen lainasta kuin hakijan suoraan sitä heiltä hakiessa.

   Lainavertailu siis säästää hakijan aikaa, on ilmaista käyttää ja vieläpä 100 % turvallista. Vieläpä kun palvelun halvimman lainan valitsemalla hakija voi säästää satoja euroja vuodessa, on erittäin helppo perustella miksi lainojen kilpailuttaminen on tärkeää, eikä saisi missään nimessä unohtua osana lainanhakuprosessia.

   Älä anna kalliin lainan tulla sinun ja mökkiunelmasi väliin, vaan vertaile lainat huolellisesti!


   Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo

   Kesämökin ostaminen lainalla – huomioi seuraavat asiat

   Mikäli sinulla on harkinnassa esämökin ostaminen lainalla, kannattaa sinun huomioida muutama olennainen asia. Ensimmäinen huomioitava asia on mökin yleiskunto.

   Ostaessasi kesämökkiä, kiinnittä huomiota muutamiin avainasioihin, jotka kertovat mökin sen hetkisestä kunnosta sekä mahdollisesti tulevista remontin tarpeista.

   Tutustuessa mahdollisiin ostokohteisiin, kannattaa sinun kiinnittää huomiota esimerkiksi mökin maalipintaan sekä sen kuntoon. Mikäli huomaat, että mökin julkisivun laudoitus on alkanut pehmentyä, edessä on yleensä piakkoin laudoituksen uusiminen.

   Toinen huomioitava asia liittyy mökin mahdollisiin märkätiloihin. Mökin märkätilojen remonttihistoria on tärkeä tietää, sillä mikäli tilat on rakennettu ja viimeksi kunnostettu ennen vuotta 1999, ei nykyisiä vesieristyksiä todennäköisesti ole edes asennettu.

   Tällaisia erilaisia mökin kuntoon liittyviä yksityiskohtia, joita sinun kannattaisi tarkistaa, on lukuisia. Mikäli mökin ostajana koet, ettei oma kompetenssi riitä kohteen kunnon arvioimiseen, kannattaa siihen hyödyntää ehdottomasti asiantuntijaa.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

   Kuinka iso kesämökkilaina kannattaa nostaa mökkiä varten?

   Kesämökkien hinnat vaihtelevat suuresti. Edullisimmillaan mökin voi saada ostettua muutamalla kymppitonnilla, kun taas uudemmat, isommat ja tasokkaammat voivat maksaa jopa useita satoja tuhansia euroja. Onneksi kesämökkilaina on tarkoitettu unelmien toteuttamista varten ja itselle sopivan mökin voi löytää pienelläkin käsirahalla.

   Mitoita kesämökkilainan suuruus itselle sopivaksi, niin että kesämökkilainan kuukausittainen maksuerä ei aseta talouttasi liian tiukille. Ota kuitenkin tarpeeksi suuri kesämökkilaina, joka mahdollistaa sopivan mökin löytymisen. Jos tai kun mökillä on remontille tarvetta,  käytä realistista arviointikykyä sen suhteen, mitä kaikkea voit remontoida itse ja mitkä asiat olisi vain järkevämpi jättää ammattilaiselle. Laske tarvittaessa remonttikulut kesämökkilainaan mukaan.

   Mitkä asiat vaikuttavat mökin hintaan?

   Mökin arvoon ja myyntihintaan vaikuttavat monet asiat. Listasimme alle asioita, jotka vaikuttavat kesämökin hintaan.

   1. Sijainti vesistöön nähden. Kuinka lähellä mökki on järven tai meren rantaa? Näkymät järvelle tai merelle nostavat aina mökin hintaa korkeammalle, jos verrataan kohteeseen, jossa ikkunasta näkyisi vain metsää.
   2. Onko mökki talviasuttava? Mökin talviasuttavaksi rakentamisessa on täytynyt lämmitykseen ja veteen liittyviä investointeja, jotka nostavat aina mökin arvoa.
   3. Milloin mökki on rakennettu? Onko kyseessä 50-luvulla rakennettu, hieman rapistunut mökki vai 2000-luvulla rakennettu uudempi mökki. Vanhemmat mökit vaativat yksinkertaisesti enemmän remonttia.
   4. Mikä on mökin neliömäärä? Koolla on tässä asiassa väliä. Mökin arkkitehtuurinen rakenne vaikuttaa muutenkin – etenkin jo huoneita ja kerroksia on enemmän.
   5. Lisärakennukset. Ulkovarastot, erilliset pihasaunat, nukkuma-aitat ja muut lisärakennukset nostavat mökkikauppojen hintaa.
   6. Juokseva vesi. Mökin hinta nousee heti, jos mökin keittiössä tai saunassa toimii juokseva vesi.

   Lainaa kesämökkiin – Usein kysyttyä

   Mistä lainaa kesämökkiin?
   Kesämökkiin voi neuvotella lainaa pankin konttorissa aivan kuten asuntolainaankin. Nopeampi ja vaivattomampi keino on hakea edullista lainaa netistä käyttämällä jotakin lainanvertailupalvelua, kuten Summarumin lainalaskuria.
   Mikä on edullinen laina kesämökkiin?
   Keskimäärin kesämökkiä varten haetaan lainaa 30 000 ja 80 000 euron väliltä. Edullisen lainan kesämökkiin voi löytää kilpailuttamalla useita eri lainantarjoajia.
   Miksi lainaa kesämökkiin?
   Omistusmökki voi olla hyvä hankinta, mikäli mökillä tulisi vietettyä usein tai pitkäjatkoisesti aikaa useana vuotena. Omalla mökillä rentoutumisen lisäksi mahdollisena etuna voi olla mökin arvonnousu.