Ladataan..25 000 €
Ladataan..14 vuotta
Arvioitu kuukausierä207 €/kkArvio on laskettu 5,0 % nimelliskorolla.
👉 Ilmainen hakemus
👉 Ei sitoutumista
👉 Nopea lainapäätös
Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Lainaa perintöveron maksuun

Hae lainaa perintöveron maksua varten – ilman vakuuksia jopa 60 000 €.

Hae lainaa perintöveron maksua varten ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Check icon Lainaa perintöveron maksamiseen 2 000 – 60 000 euroa.

Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan lainan perintöveron maksamiseen. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä ilmainen lainahakemus
Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
2
Vertaa lainatarjouksia
Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
3
Hyväksy lainatarjous
Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Hae lainaa perintöveroa varten jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Täytä maksuton lainahakemus Summarumin kautta ja hae laina perintöveroa varten luotettavasti ja turvallisesti verkosta. Tavoitat kauttamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

Summarumin kautta voit hakea lainaa perintöveroon helposti netistä jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Lainan hakeminen perintöveroa varten on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta lainaa perintöveron maksuun 2000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti.

Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia ja takaajia.

Kilpailuta ja vertaile lainat perintöveron maksua varten helposti ja nopeasti

Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli hakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle lainaa perintöveron maksamiseen.

Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa lainaa perintöveron maksuun. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla lainatarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin laina perintöveroa varten.

Vinkki

Kilpailuttamalla lainat perintöveroa varten netissä säästät aikaa ja rahaa. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä.

Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla sinun ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan lainaa perintöveroa varten erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

Löydä edullinen laina perintöveroa varten netistä pienellä korolla

Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman lainan perintöveron maksuun pienellä korolla – ilman piilokuluja. Paras lainavertailu kiinnittää huomiota

 • korkoihin
 • kuukausierään
 • takaisinmaksuaikaan.

Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta perintöveron maksuun kohdistuvien lainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

Vakuudetonta lainaa perintöveroon heti tilille kotoa poistumatta

Kun olet löytänyt lainatarjousten joukosta sopivimman ja edullisen lainan perintöverojen maksuun, seuraava vaihe on hyväksyä lainatarjous. Kun se on hyväksytty, laina perintöverojen maksamiseen siirretään useimmiten heti ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa arkipäivien aikana, toimistotyöaikojen sisällä.


Löydä edullisin laina perintöveron maksua varten

Summarumin kautta löydät nopeasti edullisimman lainan perintöveron maksamiseen. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

Hae lainaa tästä

Summarum Logo

Hae perintöverolainaa netistä tilille näin

Summarum lainavertailu on kehitetty kannaltasi mahdollisimman helpoksi. Kun etsit lainaa perintöveroa varten, toimi seuraavasti:

 1. Täytä lainahakemus sivustollamme. Ilmoita siinä toivottu summa, laina-aika ja omat yhteys- ja tulotietosi.
 2. Lähetä hakemus.
 3. Välitämme sen eteenpäin. Ensimmäiset lainatarjoukset saapuvat nopeasti sähköpostiisi.
 4. Vertaile saatuja tarjouksia rauhassa.
 5. Valitse sopivin laina perintöveroa varten ja solmi sopimus rahoitusyhtiön kanssa.

Muista, että sinun ei ole mikään pakko valita tarjouksista yhtään. Tarjousten hakeminen ja saaminen Summarumin kautta eivät siis vielä sido sinua mihinkään.

Kenelle lainaa perintöveroihin myönnetään?

Kun haet netistä apua perintöveroihin Summarumin kautta, on sinun täytettävä muutamia ehtoja. Näitä ovat seuraavat:

 • Olet vähintään 18-vuotias
 • Palkka- tai eläketulosi ovat säännölliset.
 • Maksuhistoriasi on moitteeton.
 • Asut vakituisesti Suomessa.

Perintöveron maksaminen

Vaikka läheisen kuolema on aina ikävä asia, perinnön saaminen nähdään usein taloudellisessa mielessä positiivisesti. Asia ei kuitenkaan ole yksinkertainen, ja suurikin perintö voi osoittautua aluksi isoksi ongelmaksi. Lue alta asiantuntijoiden koostama teksti, jossa pohditaan sitä, miten perintöveron maksuun kannattaa hakea lainaa.

Perintöverotus on Suomessa suhteellisen tiukka asia, ja se voikin yllättää epämiellyttävällä tavalla. Tässä artikkelissa on koottuna muutama oleellinen asia perintöverotuksesta, ja siitä miten sen maksamisen voi rahoittaa lainalla jos likvidiä varallisuutta ei löydy juuri maksuhetkellä.

Miten perintövero toimii?

Suomessa perintöverotus on tiukemmalla tasolla kuin monessa Keski-Euroopan maassa tai vaikkapa Yhdysvalloissa. Suomen perintöverotus toimii sillä periaatteella, että sillä halutaan tasoittaa maassa olevia varallisuuseroja. Ideana on siis, että suuresta peritystä varallisuudesta pitää maksaa aina valtiolle osa.

Perintöverotuksessa on kaksi eri veroluokkaa.

 1. Veroluokassa yksi on henkilöt, jotka olivat vainajan lähisukulaisia.
 2. Toisessa veroluokassa ovat taas kaukaisemmat sukulaiset ja ihmiset, jotka eivät ole mitään sukua vainajaan.

Veroluokka 1 on kevyemmin verotettu, eli lähisukulaiset joutuvat maksamaan vähemmän perintöveroa samasta rahasummasta kuin kaukaisemmat sukulaiset tai henkilöt, jotka eivät olleet mitään sukua vainajalle.

Perintöverossa on perilliskohtainen alaraja, eli alle 20 000 euron perinnöt liikkuvat verovapaasti. Mikäli perittävä omaisuus on kuitenkin suurempi, koko summa huomioidaan verotuksessa.

Ensimmäiseen perintöveroluokkaan kuuluvat

 • edesmenneen aviopuoliso tai hänen kanssaan rekisteröidyssä parisuhteessa elänyt
 • edesmenneen vanhempi, isovanhempi tai isoisovanhempi
 • edesmenneen lapsi, lapsenlapsi tai lapsenlapsenlapsi
 • henkilöt, joilla on edesmenneen kanssa lapsi yhteisessä huollossa
 • edesmenneen kanssa aikaisemmin naimisissa ollut
 • edesmenneen kihlattu, joka saa perintökaaren mukaista avustusta edesmenneen varoista
 • edesmenneen aviopuolison lapsi, lapsenlapsi tai lapsenlapsenlapsi.

Veroja ei tarvitse maksaa lainkaan., mikäli olet edesmenneen aviopuoliso ja peritty omaisuus jää alle 110 000 euron. Jos olet edesmenneen alaikäinen lapsi ja peritty omaisuus jää alle 60 000 euron, ei perintöveroa myöskään tarvitse maksaa.

Toiseen perintöveroluokkaan kuuluvat

 • edesmenneen avopuoliso tai kihlattu
 • edesmenneen sisarus tai sisaruksen jälkeläinen
 • muu sukulainen
 • edesmenneen läheinen ystävä
 • muu vieras.

Jos testamentti niin määrää, voi myös avopuoliso tai kihlattu kuulua ensimmäiseen luokkaan.

Milloin perintövero menee maksuun?

Kun henkilö kuolee, täytyy kolmen kuukauden sisällä kuolemasta toimittaa perunkirjoitus. Perunkirjoituksessa määritetään vainajan omaisuus ja sen arvo. Perunkirjoituksen dokumentit toimitetaan verottajalle.

Noin puoli vuotta perunkirjoituksesta verottaja toimittaa perikunnalle perintöveropäätöksen, jossa kerrotaan kuinka paljon veroja perilliset joutuvat maksamaan.

Hyvä tietää

Yleensä perintövero tulee maksaa 1-10 erässä, riippuen siitä kuinka suuri perintöveron määrä on. Veroerien eräpäivät ovat parin kuukauden välein, joten kovin paljon lisää maksuaikaa ei tule vaikka verotus jaetaankin useampaan osaan.

Perintöverolaskuri antaa osviittaa maksettavasta summasta

Alla olevasta taulukosta näet 1. ja 2. veroluokan veroprosentit. Taulukon lähteenä on käytetty Verohallintoa.

1. veroluokka

Perinnön määrä Vero alarajalla Ylimenevän osuuden veroprosentti
20 000-40 000 euroa 100 7
40 000-60 000 euroa 1500 10
60 000-200 000 euroa 3500 13
200 000-1 000 000 euroa 21 700 16
1 000 000 euroa ja yli 149 700 19

2. veroluokka

Perinnön määrä Vero alarajalla Ylimenevän osuuden veroprosentti
20 000-40 000 euroa 100 19
40 000-60 000 euroa 3500 25
60 000-200 000 euroa 8 900 29
200 000-1 000 000 euroa 49 500 31
1 000 000 euroa ja yli 297 500 33

Milloin perintöverosta voi tulla ongelma?

Perintöverotus ei ole ongelma, jos perittävät summat ovat pieniä tai jos vainajalla oli paljon helposti rahaksi muutettavaa omaisuutta, kuten käteistä, pörssiosakkeita tai rahastoja.

Ongelmaksi perintöverotus voi muodostua, jos perinnöksi saatava omaisuus on sellaista, jota ei ole helppo muuttaa rahaksi.

Tällaista omaisuutta voi olla esimerkiksi kiinteistöt, metsä, pelto tai vaikkapa keräilytavara ja taide. Tällainen omaisuus voi olla arvoltaan erittäin korkeaa, mutta sitä voi olla hidasta tai vaikeaa muuttaa rahaksi.

Toinen ongelmallinen tilanne on sellainen, jossa esimerkiksi pörssiosakkeiden arvo syystä tai toisesta putoaa pian kuoleman jälkeen.

Perintöverotuksessa osakkeiden arvo määritetään kuolinpäivän arvon mukaan, mutta jos ne putoavat merkittävästi kuoleman jälkeen ennen perintöveron maksuun laittamista, voi niiden arvo olla paljon matalampi. Joissain tapauksissa arvo voi olla niin matala, että ne eivät edes kata perintöveron arvoa.

Myös muut omaisuuslajien osalta arvot voivat syystä tai toisesta vaihdella ajan mukaan. Tällaisissa tilanteissa ei kannattaisi perittyä omaisuutta myydä, vaan odottaa, että arvo nousisi. Se kuitenkin voi aiheuttaa perillisille ongelmia, sillä perintöverotus ei odota arvon nousemista vaan se pitää hoitaa eräpäivänä kuntoon.

Kolmas ongelmatilanne voi olla se tilanne, jossa perityllä omaisuudella on suhteellisen paljon arvoa, eikä siitä haluta luopua.

Kyseessä voisi olla perijöiden lapsuudenkoti tai perheen kesämökki, jolla on paljon tunnearvoa. Tällaisessa tilanteessa perintöveroseuraamuksia voi tulla, eikä sitä voida kattaa esimerkiksi myymällä perittyä omaisuutta. Tällöin verojen hoitamiseen tarvittavat rahat täytyy hankkia ilman muuta jostain muualta.

Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
Kilpailuta laina

Miten perintöverotukseen voi valmistautua?

Perintöverotukseen valmistautuminen on erittäin järkevää, ja sitä pystyy tekemään sekä perilliset että perittävä. Perittävä pystyy vaikuttamaan asioihin kaikista parhaiten lahjoittamalla omaisuuttaan etukäteen lahjana ja ennakkoperintönä.

Tiesitkö?

Lahjoja on mahdollista antaa 4999 euron arvosta kolmen vuoden välein verovapaasti, joten kun valmistautumisen perinnönjakoon aloittaa riittävän ajoissa, on mahdollista luopua merkittävästä määrästä omaisuutta ennakkoon täysin ilman veroseuraamuksia.

Erityisesti haastavia omaisuuslajeja kuten metsää, peltoa ja kiinteistöjä kannattaa luovuttaa ainakin osittain jo etukäteen. Myös testamentin teko on hyvä tapa valmistautua perinnönjakoon.

Usein selkeä testamentti estää turhia riitoja perinnöstä. Testamentin avulla on myös helppo jakaa omaisuutta hieman laajemmalti, esimerkiksi lapsenlapsille, joka vaikuttaa pienentävällä tavalla perintöverotukseen.

Perillisten näkökulmasta helpoin tapa valmistautua perintöverojen maksuun on kerätä säästöjä verojen maksamiseksi. Perillinen ei voi vaikuttaa kovinkaan suoraan siihen, mitä perillinen omaisuudellaan tekee, mutta jos on mahdollista keskustella asioista avoimesti jo etukäteen, voi se helpottaa suunnittelua kaikkien näkökulmasta.

Säästöjen lisäksi perillinen voi myös luopua osittain perinnöstään esimerkiksi omien lastensa hyväksi. Koska perintövero määräytyy jokaiselle perilliselle hänen perimänsä summan perusteella, ja siinä on 20 000 euron verovapaa osuus per perillinen, säästää veroissa merkittävästi jos pystyy luopumaan osasta ja siirtää sen omille lapsilleen.

Verottajan sivuilta löytyy erinomaisesti toimiva perintöverolaskuri, jonka avulla on helppo arvioida etukäteen kuinka paljon veroja tulee minkäkin kokoisesta perinnöstä maksettavaksi.

Laina perintöveroa varten voi tulla tarpeeseen

Aina valmistautuminen ei ole riittävää, tai siihen ei ole mahdollisuuksia. Joskus kuolema yllättää aivan liian aikaisin, jolloin suunnitelmia ei ole vielä tehty tai ainakaan pistetty käytäntöön.

Tällaisissa tilanteissa on hyvä hahmottaa, että on myös mahdollista ottaa lainaa perintöveron maksamiseen.

Esimerkkejä perintöveroa varten saaduista lainoista

Laina 15 vuoden maksuajalla Laina 10 vuoden maksuajalla Laina 5 vuoden maksuajalla
5 000 euroa 38 €/kk 5 000 euroa 51 €/kk 5 000 euroa 93 €/kk
10 000 euroa 76 €/kk 10 000 euroa 103 €/kk 10 000 euroa 186 €/kk
15 000 euroa 114 €/kk 15 000 euroa 155 €/kk 15 000 euroa 279 €/kk
20 000 euroa 152 €/kk 20 000 euroa 207 €/kk 20 000 euroa 372 €/kk
30 000 euroa 229 €/kk 30 000 euroa 310 €/kk 30 000 euroa 559 €/kk
40 000 euroa 305 €/kk 40 000 euroa 414 €/kk 40 000 euroa 745 €/kk
50 000 euroa 382 €/kk 50 000 euroa 518 €/kk 50 000 euroa 932 €/kk
* Arvio kuukausierästä on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.

Yllä näet esimerkkejä perintöverolainoista sekä niiden kustannuksista.

Miksi lainaa kannattaa ottaa perintöveroa varten?

Kaikkea vainajan omaisuutta ei pysty tai kannata muuttaa välittömästi rahaksi. Arvopapereiden arvot voivat heitellä, tai asunto tai kiinteistö voi olla sellaisessa kunnossa, että se kannattaisi remontoida ennen myyntiä. Metsä- tai pelto-omaisuus voi olla tilanteessa, jossa välittömästi myydessä siitä ei pysty hyötymään yhtä paljoa.

Toisaalta voi myös olla, että omaisuudella on käyttö- tai tunnearvoa. On hyvin yleistä, että perilliset haluavat säilyttää tutut perintökesämökit tai kotitalot. Joskus nämä otetaan välittömästi käyttöön ja joskus ne vain halutaan säilyttää esimerkiksi tulevia sukupolvia ajatellen.

Joskus kuolema myös yllättää perilliset, eikä järkytyksen ja surun keskellä haluta tehdä päätöksiä asioiden myymisestä. Näiden asioiden käsittelemiseen tarvitaan usein aikaa, eikä läheisen menehtyessä omaisuuden likvidoiminen ole mitenkään tärkeysjärjestyksen huipulla. Näissä tilanteissa halutaan mahdollisuus lykätä päätöksentekoa eteenpäin, aikaan, jolloin oma pää toimii selkeämmin ja perilliset hahmottavat mitä oikeasti haluavat.

Joka tapauksessa näissä tilanteissa vainajan omaisuutta ei haluta myydä välittömästi, edes perintöveron kattamiseksi. Jos tilillä ei ole säästettynä riittävästi rahaa verojen kattamiseksi, täytyy miettiä muuta rahoitusta. Silloin erillinen laina voi tulla ajankohtaiseksi.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Lainat on helppo kilpailuttaa perintöveron kattamiseksi

Sinun kannattaa hyödyntää heti perunkirjoitusten jälkeen. Se antaa hyvän kuvan tulevasta perintöveropäätöksestä, vaikkakaan se ei ole aina täysin luotettava. Vasta lopullinen perintöveropäätös kertoo varmasti veron määrän.

Laskuri antaa hyvin suuntaa tulevasta veron määrästä, joten sen pohjalta voit hyvin tehdä alustavat laskelmat omista säästöistä ja mahdollisesta lisärahan tarpeesta. Mikäli lisärahoitusta tarvitaan, ei välttämättä kannata marssia lähimpään pankkiin hattu kourassa, vaan kannattaa kilpailuttaa riittävä määrä toimijoita.

Summarum.fin avulla pystyt yhdellä hakemuksella vertailemaan useita eri lainatarjouksia kerralla.

Palveluun syötetään yksinkertaisesti haluttu lainan määrä ja toivottu takaisinmaksuaika, jonka jälkeen kilpailutamme jopa kymmeniä eri pankkeja ja rahoitusyhtiöitä. Lainapäätöksen saat kauttamme välittömästi, ja parhaassa tilanteessa minuutti hakemuksen täyttämisen jälkeen sinulla onkin jo useita eri lainatarjouksia vertailtavanasi.

Kaikki eri lainatarjoukset tulevat palveluun näkyviin samassa muodossa, jolloin on hyvin helppo valita itselleen sopivin vaihtoehto. Palvelu näyttää kaikkien lainojen kulut samassa muodossa, jolloin näet niistä  suoraan mikä on edullisin laina perintöveroa varten.

Sinun kannattaa toki huomioida myös muut lainojen ominaisuudet hinnan lisäksi. Esimerkiksi lainan joustomahdollisuudet ja pitkä takaisinmaksuaika saattavat olla sellaisia asioita, joiden takia joissain tilanteissa kannattaa valita jopa hieman kalliimpi laina perintöveroon. Toki hakijana tunnet itse oman tilanteesi parhaiten,  joten valinta kannattaa tehdä juuri omat olosuhteesi huomioiden.

Lainavertailumme näyttää kaikissa tarjouksissa todellisen vuosikoron, joten lainoissa ei varmasti ole mitään piilokustannuksia joista joutuisi kärsimään jälkikäteen.


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo

Milloin perintövero maksetaan?

Ennen lainan hyväksymistä sinun kannattaa arvioida tarkkaan se, miten aiot maksaa sen takaisin. Onko tarkoituksena rahoittaa perintöverot niin, että saat itsellesi lisäaikaa perityn omaisuuden myymiseen, vai onko peritty omaisuus tarkoitus pitää itselläsi pidempäänkin?

Huom!

Pidempi laina-aika tulee käytännössä aina kalliimmaksi, sillä kuluja ja korkoa ehtii kertymään maksettavaksi pidemmällä aikavälillä aina enemmän kuin lyhyemmällä. Pääomaa lyhennetään pitkällä takaisinmaksuajalla hitaammin, joten koron määrä on senkin takia suurempi.

Toisaalta pidempi laina-aika tarkoittaa pienempiä kuukausilyhennyksiä, ja tämä tarkoittaa, että pitkä laina perintöveroa varten kuormittaa päivittäistä taloutta lyhyttä vähemmän. Lainaa perintöveroa varten on myös lähes aina mahdollista lyhentää suunniteltua tahtia nopeammin ja enemmän, joten pitkä laina-aika ei välttämättä sido koko sopimusajaksi.

Jos sinulla on selkeä ajatus siitä, että perittävä omaisuus myydään tiettynä ajanjaksona, ei siis kannata ottaa paljoa tätä pidempää laina-aikaa. Toisaalta aina kannattaa jättää pieni turvamarginaali sitä varten, että jos jostain syystä kaupat eivät toteudukaan niin nopeasti kuin olettaa. Loppuosan lainasta kuitenkin voi käytännössä aina lyhentää kerralla heti kauppojen jälkeen, jolloin ei joudu maksamaan kuluja niin sanotusta ”ylimääräisestä laina-ajasta”.

Jos taas omaisuus meinataan säilyttää, kannattaa laina-aika valita sillä ajatuksella, että lainan takaisinmaksusta suoriutuu varmasti ilman turhan kovaa rasitusta oman päivittäisen talouden päällä. Perintöverolaina kannattaa mitoittaa varman päälle, ja mieluummin maksaa hieman ylimääräistä korkoa. Silloin voit luottaa siihen, että saat lyhennettyä lainan tiukassakin tilanteessa.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Kuinka välttyä perintöverolta?

Perintöveron maksamiselta on varsin vaikea välttyä. Vapautus voidaan myöntää kokonaan tai osittain vain poikkeustilanteissa.

Jos maksukykysi on merkittävästi heikentynyt esimerkiksi työttömyyden, elatusvelvollisuuden tai sairauden vuoksi, saatat välttyä perintöveron maksamiselta. Kaikissa tilanteissa kannattaa silti varautua siihen, että kokonaista tai osittaista vapautusta ei myönnetä.

Lykkäystä voit hakea, mikäli elämäntilanteesi estää perintöveron maksamisen.

Perintöverolainan hyödyt ja riskit

Edut Riskit
Saat kuitattua perintöverot ajoissa ja kokonaisuudessaan nopeasti. Jos et maksa perintöveroa varten saatua lainaa perinnön vapauduttua takaisin, on sinulla ylimääräisiä kuluja jatkossa.
Perintöverolainan kilpailutuksen kautta saat edullisimmat tarjoukset.
Kun haet perintöverolainaa kauttamme, et vielä sitoudu mihinkään.
Perintöverolainan kilpailutus on maksutonta.

Yhteenvetona lainasta perintöveroa varten

Harvoin perintöä lähtökohtaisesti toivotaan, sillä siihen liittyy henkilön, useimmiten läheisen sellaisen, poistuminen keskuudestamme. Osittain tästä syystä myös perintövero tuntuu erityisen inhottavalta verolta.

Usein perintövero tuntuu suorastaan rangaistukselta perillisille, jotka ovat muutenkin surun ja muiden ikävien tunteiden vallassa. Tällaisessa tilanteessa ei ole helppo tehdä päätöksiä omaisuuden suhteen, kun perilliset käsittelevät omia tunteitaan ja yrittävät selviytyä asiaan liittyvistä käytännön järjestelyistä.

Aina perintöveroon ei olla pystytty varautumaan, ainakaan riittävässä määrin. Jos perintöveron takia joudutaan luopumaan jostain tunnearvoa omaavasta omaisuudesta, voi se vielä entisestäänkin kasvattaa sitä tragediaa, johon ylipäätään perinnön jakaminen liittyy.

Tästä syystä lainan ottamista perintöveron kattamiseksi ei kannata karsastaa. Mikäli tilanne sen vaatii, on parempi ratkaisu hoitaa perintöverojen maksaminen lainarahoituksella. Sillä saa hankittua itselleen lisäaikaa pohtia mitä oikeasti perityllä omaisuudella haluaa tehdä, ja tarvittaessa aikaa myös myydä ko. omaisuus pois.

Lainojen vertailu on tänä päivänä erittäin nopeaa ja vaivatonta, joten ei ole mitään syytä olla selvittämättä tätä vaihtoehtoa kun tällainen tilanne osuu kohdalle.

Vertailu esimerkiksi Summarum.fi -lainavertailupalvelussa kestää vain muutaman minuutin, on maksutonta eikä sido mihinkään.

Usein me ihmiset liitämme muistomme johonkin konkreettiseen, kuten taloon tai muuhun omaisuuteen. Tilanteessa, jossa perintöverotus yllättää, voi lainarahoitus auttaa perillisiä säilyttämään tämän yhteyden omiin muistoihinsa ja menetettyihin läheisiin. Tällaisessa tilanteessa lainan ottaminen on erinomainen investointi.

Lainaa perintöveron maksuun – Usein kysytyt kysymykset

Mistä lainaa perintöveron maksuun?
Monet pankit sekä rahalaitokset tarjoavat lainaa perintöveron maksuun. Ennen lainan ottamista kannattaa kuitenkin hyödyntää lainojen kilpailuttamiseen erikoistunutta palvelua, jotta löydät juuri itsellesi halvimman lainan perintöveron maksuun.
Milloin perintövero on maksettava?
Kun henkilö kuolee, täytyy kolmen kuukauden sisällä kuolemasta toimittaa perunkirjoitus. Perunkirjoituksessa määritetään vainajan omaisuus ja sen arvo. Perunkirjoituksen dokumentit toimitetaan verottajalle. Noin puoli vuotta perunkirjoituksesta verottaja toimittaa perikunnalle perintöveropäätöksen, jossa kerrotaan kuinka paljon veroja perilliset joutuvat maksamaan. Yleensä perintövero tulee maksaa 1-10 erässä, riippuen siitä kuinka suuri perintöveron määrä on.
Miten varautua perintöveron maksuun?
Yksi keino varautua perintöveroon on laatia selkeä testamentti. Selkeä testamentti ennalta ehkäisee riitoja perintöön liittyen. Samalla voidaan myös arvioida tulevan perinnön arvo, josta taas riippuu perintöveron määrä. Toinen hyödyllinen keino varautua perintöveroon, on harkita omaisuuden lahjoittamista perillisille ennakkoon. Lahjoja on mahdollista antaa 4999 euron arvosta kolmen vuoden välein verovapaasti vaikka jokaiselle perilliselle.