Vuokravakuuslaina – hae lainaa vuokravakuuden maksamiseen järkevästi

Vuokravakuutta varten tarvitsisit vähän isomman summan rahaa ja säästöt eivät anna myöden? Ei se mitään, sillä tällaisessa tilanteessa voit aina hakea vuokravakuuslainaa Summarumin kautta ja saat lainatarjoukset nopeasti sähköpostiisi. Lue alta, mitä kaikkea sinun kannattaa tietää vuokravakuuslainaa harkitessasi.
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Terhi Kolehmainen
   Terhi Kolehmainen
   2021-08-07
   Vahvistettu
   En saanut hyvää lainaa
   Sami Teittinen
   Sami Teittinen
   2021-08-06
   Vahvistettu
   Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.
   asiakas
   asiakas
   2021-07-28
   Vahvistettu
   Hyvin hallittua hakua! Hyvin hallittua hakutoimintaa ja opastusta. Tarvitaan jonkin verran viitseliäisyyttä käyttäjältä itseltään. Arvosanalla hyvä.
   Tuncher Saliev
   Tuncher Saliev
   2021-07-26
   Vahvistettu
   erinomainen palvelu Olen erittäin tyytyväinen nopeaan ja laadukkaaseen palveluun
   Sari Vihavainen Os Rouvari
   Sari Vihavainen Os Rouvari
   2021-07-19
   Vahvistettu
   Lainatarjouksia ei tullut
   Ari Tapio Mattila
   Ari Tapio Mattila
   2021-07-16
   Vahvistettu
   Toimii niin kuin pitkin ja sain palvelua henkilö kohtaisesti ja kysymyksiin vastaukset..suosittelen kylläkin .
   Krista Nurmi
   Krista Nurmi
   2021-07-03
   Vahvistettu
   En saanut jostqin syystä lainaa
   Kimmo Alaluusua
   Kimmo Alaluusua
   2021-06-17
   Vahvistettu
   Lloistava Todella onnistunut ja nopea palvelu kiitos siitä.
   Raisa Mattiöa
   Raisa Mattiöa
   2021-06-16
   Vahvistettu
   Nopeaa ja ystävällistä tosi asiakaspalvelua
   Sirpa
   Sirpa
   2021-06-12
   Vahvistettu
   Lantti-saldolaina on hyvä apu arjen yllättävään menoerään

   Vuokravakuuslaina – tätä se tarkoittaa

   Asunnon vaihtaminen on aina jännittävää, oli kyseessä sitten muutto ensimmäiseen omaan asuntoon tai sitten muutto asunnosta toiseen. Muuttoon ei ole aina mahdollista varautua taloudellisesti etukäteen. Silloin asunnon vuokravakuus voi muodostua helposti ongelmaksi.

   Asuntojen vuokravakuussummat ovat kohonneet viime vuosina.  Nykyään ei ole enää poikkeuksellista, että vuokravakuutena pyydetään jopa usean kuukauden vuokraa. Harvoilla meistä on säästössä suuren vuokravakuuden hoitamiseen sopivaa summaa.

   Etenkin siksi, että muutot vaativat muutenkin paljon rahaa uusien hankintojen, kuten kodinkoneiden, huonekalujen ja muuttopalveluiden muodossa.

   Tällaisissa tilanteissa voi olla järkevää lainata vuokravakuussumma. Tällöin sen voi maksaa takaisin tasaisissa, pienissä erissä tulevien kuukausien aikana. Menetelmä voi olla monelle helpompi sen sijaan, että koko summan joutuisi laittamaan kerralla vuokranantajalle omista rahoistaan.

   Nykyään monet eri toimijat ovat valmiita lainaamaan vuokravakuudeksi sopivia summia. Onkin hyvä ymmärtää tällaisten lainojen perusperiaatteet ja kustannukset, ennen kuin lähtee lainahakemusta lähettämään.

   Tässä artikkelissa käsitellään tarkemmin, miten tällaisessa tilanteessa voi toimia, ja miten on mahdollista lainata rahaa uuden asunnon vuokravakuutta varten järkevästi ja edullisesti. Kenenkään ei tarvitsisi jättää haavetta uudesta kodista toteuttamatta suuren vuokravakuuden ja säästöjen puuttumisen takia.


   Miksi kilpailuttaa vuokravakuuslainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo


   Mikä on vuokravakuus eli takuuvuokra?

   Vuokravakuus tai takuuvuokra on summa rahaa, jonka vuokranantaja haluaa etukäteen vuokralaiselta vuokrasopimuksen alkaessa. Tämä summa on useimmiten yhden tai useamman kuukauden vuokraa vastaava summa.

   Tällä summalla vuokralainen ei saa kuitenkaan kuitattua asumisiaan asunnossa, vaan kyseinen raha on vakuutena sitä varten, jos vuokralainen jättää vuokran maksamatta tai rikkoo asuntoa. Vuokravakuudella vuokranantaja voi tarvittaessa kustantaa siis vuokralaisesta johtuvia remontteja, siivouksia tai muita vastaavia toimenpiteitä vuokrasuhteen päätyttyä.

   Jos vuokralainen on hoitanut asuntoa asiaankuuluvalla tavalla eikä normaalin kulumisen lisäksi ole mitään epäsiisteyttä tai remontoitavaa vuokrasuhteen päättyessä, vuokralaiselle palautetaan takuuvuokrana ollut summa. Takuuvuokralla pyritään siis myös kannustamaan vuokralaista pitämään huolta asunnosta.

   Vuokravakuudet ovat pitkäaikainen osa vuokrasuhteita, mutta viime vuosina niiden summat ovat kohonneet aikaisempaa suuremmiksi monien vuokranantajien osalta. Taustalla tässä ovat kohonneet asuntojen ja remontti- ja siivouspalveluiden hinnat, mutta myös vuokranantajien huonot kokemukset.

   Jotkut vuokralaiset kohtelevat omaa asuntoaan piittaamattomasti. Tämä johtaa siihen, että vuokranantajat haluavat aikaisempaa suuremmat takuusummat itselleen. On kuitenkin vuokralaisena tärkeä ymmärtää, että vuokravakuus ei ole menetettyä rahaa. Lain mukaan summa palautetaan, kunhan asunnon kunto on vuokrasuhteen loputtua asiallinen.

   Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

   Nosta vuokravakuuslaina järkevästi

   Paras tilanne on se, että vuokralaisella on vuokravakuuden hoitoon riittävät rahat säästössä vuokrasuhteen alkaessa. Aina kuitenkaan näin ei ole, esimerkiksi joskus voi käydä niin, että vaikka edellisen asunnon hoito on ollut asiallista, joutuu vuokraisännän kanssa riitelemään takuuvuokran palauttamisesta.

   Vuokravakuuden palauttaminen voi myös viivästyä muista syistä, kuten vuokraisännän huolimattomuudesta. Kun rahaa vuokravakuuteen ei ole säästössä, oikeastaan ainoa tapa päästä vuokralle on ottaa lainaa vuokravakuutta varten.

   Onneksi vuokravakuus on useimmiten sen verran pieni raha, että sen pystyy lainaamaan ilman erillisiä vakuuksia. Lainan pystyy näin ollen myös maksamaan suhteellisen nopeassa aikataulussa takaisin lainoittajalle. Vakuudeton laina voi olla pahimmillaan kallista, joten on kannattavaa tehdä laajaa vertailua eri lainanmyöntäjien tarjouksista.

   Esimerkiksi Summarum.fi lainavertailupalvelun kautta voit vertailla useiden eri lainanmyöntäjien eri tarjouksia tekemällä vain yhden lainahakemuksen. Näin hakija voi varmistua siitä, että hän saa käyttöönsä mahdollisimman edullisen lainan.

   Kokonaisuudessa on myös hyvä muistaa, että takuuvuokra maksetaan takaisin vuokralaiselle vuokrasuhteen lopuksi kunhan asunto on siistissä kunnossa. Pitämällä asunnon siistinä vuokrasuhteen ajan lainan pääoman saa vielä takaisin.

   Täten takuuvuokraa varten otetusta lainasta jää maksettavaksi vain korot ja kulut.

   Vuokravakuuslainan riskit

   Kuten kaikissa lainoissa, on myös vuokravakuutta varten otetuissa lainoissa riskejä. Näihin riskeihin on hyvä varautua etukäteen, jolloin ei joudu ongelmiin myöhemmissä vaiheissa.

   Tärkein riski missä tahansa lainassa on se, että lainan ottaja ei pysty maksamaan lainaa takaisin. Tämän takia on tärkeä laskea lainan lyhennys tasolle, jossa pystyy varmasti siitä suoriutumaan. Jos talous menee tiukille lainan hoitamisesta, on syytä pyrkiä ottamaan pidempi laina-aika tai vähemmän lainaa.

   Toinen riski, joka kuuluu vain takuuvuokraa varten otettujen lainojen rakenteeseen, on se, että tietyissä tilanteissa takuuvuokraa ei saa takaisin. Useimmiten tämä liittyy siihen, että vuokralainen on rikkonut tai sotkenut asunnon kuntoon, jossa vuokranantaja joutuu käyttämään takuuvuokran rahoja korjauksiin tai siivouksiin.

   Joskus myös voi käydä niin, että yhteistyöhaluton vuokraisäntä ei suostu maksamaan takuuvuokraa takaisin siitä huolimatta, että asuntoa on pidetty asiallisesti kunnossa. Tällöin asioista voi joutua riitelemään pitkäänkin. Tällaisten mahdollisuuksien varalta on hyvä varautua, vaikka ne ovatkin harvinaisia.

   Tällaisen tilanteen osuessa kohdalle lainan pääomaa ei saa vuokra-ajan loputtua takaisin, jolloin sillä ei voi maksaa loppulainaa takaisin. Tällöin koron lisäksi pääoma on maksettava omilla rahoilla pois.

   Vuokravakuuslaina Nordeasta

   Monelle voi tulla yllätyksenä, että aivan tavalliset pankit tarjoavat lainaa vuokravakuutta varten. Asia ei kuitenkaan ole mitenkään poikkeuksellinen. Kuten aiemmin on todettu, muutto voi tulla joskus hyvin yllättäen eteen. Tätä tilannetta varten harvemmalla on käteistä säästössä juuri vuokravakuutta varten.

   Nordean vuokravakuuslainaa voit saada 2000 – 50 000 euron väliltä. Vuokravakuuslainaa haetaan Nordeasta Joustoluoton nimellä. Joustoluotto on nimensä mukaisesti hyvin joustava lainatuote.

   Luotto voidaan myöntää yhdelle tai kahdelle vähintään 18 – vuotta täyttäneille ihmisille. Maksuohjelma on joustava ja hakijan on mahdollista saada tarpeen mukaan helpotusta. Maksuaika voidaan sopeuttaa hakijan omaan talouteen järkevästi.

   Hyväksytyn hakemuksen jälkeen hakija saa vuokravakuuslainan suoraa tililleen, josta hän voi maksaa sen vuokranantajalle. Vuokravakuuden takaisinmaksu suoritetaan Nordealla tasaisissa kuukausierissä. Halutessaan luoton ottaja voi kuitenkin maksaa, vaikka kerralla koko luoton pois.

   Asunnosta pois muuttaessa vuokralainen saa vuokravakuutensa samalla tapaa takaisin kuin tilanteessa, jossa vuokravakuus olisi ollut täysin omia säästöjä. Näin ollen Nordean vuokravakuuslainasta hakijalle jää lopulta maksettavaksi vain lainaan kuuluvat korkokulut ja muut lainaan liittyvät kulut.

   Löydä edullinen laina kilpailuttamalla lainat

   Kaikki lainat eivät todellakaan ole keskenään samanlaisia. Eri yritysten lainoissa on paljon eroja hinnan, ehtojen ja joustavuuden suhteen, ja itselleen soveltuvimman lainan löytää vain vertailemalla useita toimijoita keskenään.

   Lainavertailupalvelut, kuten Summarum.fi auttavat vertailemaan jopa kymmenien eri lainanmyöntäjien tarjouksia keskenään ymmärrettävästi ja nopeasti. Yhdellä hakemuksella saa parhaimmillaan useita kymmeniä eri lainatarjouksia saman tien hakemuksen lähettämisen jälkeen.

   Paras asia on, että kaikki lainatarjoukset tulevat palvelun kautta samaan, ymmärrettävään ja helposti vertailtavaan muotoon. Palvelu säästää hakijalta valtavasti aikaa, sillä ainoa oikea vaihtoehto niille on etsiä itse mahdollisimman monta eri lainanmyöntäjää ja lähettää niille kaikille hakemuksia sopivasta lainasta.

   Tämän jälkeen vertailu pitää vielä tehdä itse, ja suurimmalla osalla yrityksistä on kustannukset ja ehdot kirjattu aivan erilaisiin muotoihin. Usein suoraan rahoitusyhtiöltä otetun lainatarjouksen ymmärtämiseen tuntuu tarvitsevan rahoituksen korkeakoulututkintoa.

   Lainavertailupalvelut siis säästävät merkittävästi aikaa ja vaivaa hakijalta. Miten sitten päätätkin lainoja vertailla, kannattaa vertailla aina korkojen sijaan todellisia vuosikorkoja.

   Korko sisältää vain lainan pääoman koron, mutta todellinen vuosikorko sisältää kaikki muutkin lainan kustannukset yhteenlaskettuna. Todellinen vuosikorko siis kertoo totuuden siitä, minkä hintainen laina on.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Vinkit vuokravakuuslainan nostamiseen

   Jokaisen hakijan kannattaa hakea sen kokoista lainaa, mitä oikeasti tarvitsee. Lainan joutuu aina maksamaan takaisin, ja koko pääoma kerryttää korkoa, joten isompi laina tarkoittaa aina enemmän kustannuksia itselle.

   Paras laina on siis juuri sen kokoinen laina, millä saa takuuvuokran hoidettua. Lainan takaisinmaksuehdot ja -aika kannattaa sovittaa omaan talouteen sopivaksi.

   Lyhyempi laina on kokonaisuuden kannalta aina edullisempi, mutta mitä lyhyempi laina, sitä korkeammaksi lainan lyhennys kasvaa. Tämän takia voi olla joskus järkevämpi maksaa laina pienemmissä erissä pidemmän ajan kuluessa takaisin. Sitä paitsi, lainoja voi aina lyhentää aikataulua nopeammin pois.

   Vuokravakuuslainaa ottaessa kannattaa muistaa, että vuokravakuuden saa takaisin, jos asunto on vuokrasopimuksen loputtua asiallisessa kunnossa. Kannattaa siis pitää asunnosta huolta, ja toisaalta lainaan kannattaa suhtautua tämä asia mielessä pitäen. Asunnosta huolta pitäessä lainasta jää itselle maksettavaksi vain korko ja kulut, pääoman saa takaisin.

   Lainoja kannattaa aina vertailla laajasti. On hyvin harvinaista, että ensimmäinen vastaan tullut lainatarjous olisi se joustavin ja edullisin. Ainoa tapa varmistaa, ettei maksa liikaa, on tehdä laaja ja kattava vertailu eri palveluntarjoajista ja vaihtoehdoista. Ja älä anna vuokravakuuden estää saamasta unelmiesi kotia.

   Usein kysyttyä

   Mikä on vuokravakuuslaina?
   Vuokravakuuslaina on laina, jota haetaan vuokravakuuden maksamista varten. Vuokravakuus on takuu, jonka henkilö asettaa muuttamisen yhteydessä. Vuokravakuuden saa yleensä takaisin asunnosta pois muuttaessa, mikäli kiinteistö on riittävän hyvässä kunnossa asumisen jäljiltä.
   Mitä asioita kuluttajan tulisi ottaa huomioon vuokravakuuslainaa hakiessa?
   Lainaa hakevan henkilön tulisi hakea lainan lyhennys siten, että henkilö pystyy varmasti maksamaan sen. Jos talous menee tiukille lainan lyhentämisestä, kuluttajan on syytä pyrkiä hakemaan pidempi laina-aika tai vähemmän lainaa.
   Mistä edullisin vuokravakuuslaina?
   Kuluttajan on mahdollista löytää edullisin vuokravakuuslaina kilpailuttamalla lainansa. Lainojen kilpailutuksen avulla kuluttaja kääntää kilpailutilanteen ja asettaa lainan tarjoajat kilpailemaan lainaa hakevan henkilön asiakkuudesta.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi vuokravakuuslainaa, sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:

   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen