Ladataan..25 000 €
Ladataan..14 vuotta
Arvioitu kuukausierä207 €/kkArvio on laskettu 5,0 % nimelliskorolla.
👉 Ilmainen hakemus
👉 Ei sitoutumista
👉 Nopea lainapäätös
Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Vuokravakuuslaina

Kilpailuta ja hae vuokravakuuslainaa netistä 2 000 – 60 000 €.

Hae vuokravakuuslainaa ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Check icon Vuokravakuuslainaa 2 000 – 60 000 euroa.

Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan vuokravakuuslainan. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä ilmainen lainahakemus
Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
2
Vertaa lainatarjouksia
Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
3
Hyväksy lainatarjous
Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Hae vuokravakuuslainaa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Summarumin kautta laina takuuvuokraan järjestyy helposti netistä jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Vuokravakuuslainan hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta vuokravakuuslainaa 2000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti. Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia ja takaajia.

Kilpailuta ja vertaile laina takuuvuokraan helposti ja nopeasti

Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli lainahakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle vuokravakuuslainaa.

Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa vuokravakuuslainaa. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla lainatarjouksia, ja valta sinulle kaikista sopivin ja edullisin vuokravakuuslaina.

Kilpailuta vuokravakuuslainat netissä rahaa ja aikaa säästääksesi. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä.

Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan vuokravakuuslainaa erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

Löydä edullinen vuokravakuuslaina netistä pienellä korolla

Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman vuokravakuuslainan pienellä korolla – ilman piilokuluja. Erityisesti lainojen vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota näihin:

 • vuokravakuuslainan korko
 • kuukausierä
 • takaisinmaksuaika

Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta lainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

Vakuudeton vuokravakuuslaina heti tilille kotoa poistumatta

Kun olet löytänyt lainatarjousten joukosta sopivimman ja edullisen vuokravakuuslainan, seuraava vaihe on hyväksyä se.

Kun lainatarjous on hyväksytty, laina takuuvuokraan maksetaan useimmiten heti tilillesi ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa päiväsaikana.


Löydä edullisin vuokravakuuslaina

Summarumin kautta löydät sinulle edullisinta lainaa, jota voit käyttää vuokravakuutena. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

Hae lainaa tästä

Summarum Logo

Mikä on vuokravakuus eli takuuvuokra?

Vuokravakuus tai takuuvuokra on summa rahaa, jonka vuokranantaja haluaa etukäteen vuokralaiselta vuokrasopimuksen alkaessa. Tämä summa on useimmiten yhden tai useamman kuukauden vuokraa vastaava summa.

Hyvä tietää

Vuokravakuudella ei saa kuitattua asumista asunnossa, vaan kyseinen raha on vakuutena sitä varten, jos vuokralainen jättää vuokran maksamatta tai rikkoo asuntoa. Vuokravakuudella vuokranantaja voi tarvittaessa kustantaa siis vuokralaisesta johtuvia remontteja, siivouksia tai muita vastaavia toimenpiteitä vuokrasuhteen päätyttyä.

Jos vuokralainen on hoitanut asuntoa asiaankuuluvalla tavalla eikä normaalin kulumisen lisäksi ole mitään epäsiisteyttä tai remontoitavaa vuokrasuhteen päättyessä, vuokralaiselle palautetaan takuuvuokrana ollut summa. Takuuvuokralla pyritään siis myös kannustamaan vuokralaista pitämään huolta asunnosta.

Vuokravakuudet ovat pitkäaikainen osa vuokrasuhteita, mutta viime vuosina niiden summat ovat kohonneet aikaisempaa suuremmiksi monien vuokranantajien osalta. Taustalla tässä ovat kohonneet asuntojen ja remontti- ja siivouspalveluiden hinnat, mutta myös vuokranantajien huonot kokemukset.

Joskus vuokravakuutta on ehkä käytetty jo ennen vuokrasuhteen päättymistä. Vaikka se ei virallisesti olekaan apua vuokranmaksuun, saattaa jotkut vuokranantajat hyväksyä sen käytön vuokrarästeihin.

Toisinaan vuokralaiset kohtelevat omaa asuntoaan piittaamattomasti. Tämä johtaa siihen, että vuokranantajat haluavat aikaisempaa suuremmat takuusummat itselleen. On kuitenkin vuokralaisena tärkeä ymmärtää, että vuokravakuus ei ole menetettyä rahaa. Lain mukaan summa palautetaan, kunhan asunnon kunto on vuokrasuhteen loputtua asiallinen.

Hae vuokravakuuslaina netistä tilille näin

Summarum lainavertailu on kehitetty kannaltasi mahdollisimman helpoksi. Kun etsit edullista lainaa vuokravakuuteen, toimi seuraavasti:

 1. Täytä hakemus sivustollamme. Ilmoita siinä haluttu lainasumma, laina-aika ja omat yhteys- ja tulotietosi.
 2. Lähetä hakemus meille.
 3. Välitämme sen eteenpäin ja saat ensimmäiset lainatarjoukset sähköpostiisi nopeasti.
 4. Vertaile saamasi tarjoukset.
 5. Valitse sopivin laina vuokravakuuteen ja solmi sopimus rahoitusyhtiön kanssa.

Muista, että sinun ei ole mikään pakko valita tarjouksista yhtään. Tarjousten hakeminen ja saaminen eivät siis vielä sido sinua mihinkään.

Kenelle lainaa vuokravakuuteen myönnetään?

Kun haet netistä apua vuokravakuuteen Summarumin kautta, on sinun täytettävä muutamia ehtoja. Näitä ovat seuraavat:

 • Olet vähintään 18-vuotias
 • Sinulla on säännöllisiä palkka- tai eläketuloja.
 • Maksuhistoriasi on moitteeton.
 • Vakituinen osoitteesi on Suomessa.

Osa yhteistyökumppaneistamme myöntää lainaa vuokravakuuteen ainoastaan yli 20-vuotiaille, mutta tämä ei ole este hakemuksen täyttämiselle 18-vuotiaana. Saat tarjouksia kilpailutuksemme kautta ainoastaan niiltä rahoitusyhtiöiltä sekä pankeilta, jotka myöntävät vuokravakuuslainaa myös alle 20-vuotiaille.

Vuokravakuuslaina avuksi asunnon vaihtamiseen

Asunnon vaihtaminen on aina jännittävää, oli kyseessä sitten muutto ensimmäiseen omaan asuntoon tai muutto asunnosta toiseen. Muuttoon ei ole aina mahdollista varautua taloudellisesti etukäteen. Silloin asunnon vuokravakuus voi muodostua helposti ongelmaksi.

Asuntojen vuokravakuussummat ovat kohonneet viime vuosina.  Nykyään ei ole enää mitenkään poikkeuksellista, että vuokravakuutena pyydetään jopa usean kuukauden vuokraa. Harvoilla meistä on säästössä suuren vuokravakuuden hoitamiseen sopivaa summaa.

Tällaisissa tilanteissa voi olla järkevää lainata vuokravakuussumma. Tällöin sen voi maksaa takaisin tasaisissa, pienissä erissä tulevien kuukausien aikana. Menetelmä voi olla monelle helpompi sen sijaan, että koko summan joutuisi laittamaan kerralla vuokranantajalle omista rahoistaan.

Nykyään monet eri toimijat ovat valmiita lainaamaan vuokravakuudeksi sopivia summia. Onkin hyvä ymmärtää tällaisten lainojen perusperiaatteet ja kustannukset, ennen kuin lähtee lainahakemusta lähettämään.

Tässä artikkelissa käsittelemme tarkemmin mistä rahat vuokravakuuteen saa järkevästi ja miten on mahdollista lainata rahaa uuden asunnon vuokravakuutta varten edullisesti. Kenenkään ei tarvitsisi jättää haavetta uudesta kodista toteuttamatta suuren vuokravakuuden ja säästöjen puuttumisen takia!.

Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
Kilpailuta laina

Nosta laina takuuvuokraan järkevästi

Paras tilanne on se, jossa vuokralaisella on vuokravakuuden hoitoon riittävät rahat säästössä vuokrasuhteen alkaessa. Aina kuitenkaan näin ei ole. Joskus voi esimerkiksi käydä niin, että vaikka edellisen asunnon hoito on ollut asiallista, joutuu vuokraisännän kanssa riitelemään takuuvuokran palauttamisesta.

Vuokravakuuden palauttaminen voi myös viivästyä muista syistä, kuten vuokraisännän huolimattomuudesta. Kun rahaa vuokravakuuteen ei ole säästössä, oikeastaan ainoa tapa päästä vuokralle on ottaa lainaa vuokravakuutta varten.

Onneksi vuokravakuus on useimmiten sen verran pieni raha, että sen pystyy lainaamaan ilman erillisiä vakuuksia. Lainan pystyy näin ollen myös maksamaan suhteellisen nopeassa aikataulussa takaisin lainoittajalle. Vakuudeton laina voi olla pahimmillaan kallista, joten on kannattavaa tehdä laajaa vertailua eri lainanmyöntäjien tarjouksista.

Summarum.fi lainavertailupalvelun kautta voit vertailla useiden eri lainanmyöntäjien tarjouksia tekemällä vain yhden lainahakemuksen. Näin voit hakijana varmistua siitä, että saat käyttöösi mahdollisimman edullisen lainan.

Vinkki

Kokonaisuudessa on myös hyvä muistaa, että takuuvuokra maksetaan takaisin vuokralaiselle vuokrasuhteen lopuksi kunhan asunto on siistissä kunnossa. Pitämällä asunnon siistinä vuokrasuhteen ajan lainan pääoman saa siis vielä takaisin.

Täten takuuvuokraa varten otetusta lainasta jää maksettavaksi vain korot ja kulut.

Vuokravakuuslainan riskit

Kuten kaikissa lainoissa, on myös vuokravakuutta varten otetuissa lainoissa riskejä. Näihin riskeihin sinun on hyvä varautua etukäteen. Silloin et joudu ongelmiin myöhemmissä vaiheissa.

Tärkein riski missä tahansa lainassa on se, että lainan ottaja ei pysty maksamaan lainaa takaisin. Tämän johdosta on tärkeä laskea takuuvuokralainan lyhennys tasolle, jossa pystyt varmasti siitä suoriutumaan.

Jos talous menee tiukalle lainan hoitamisesta, on syytä pyrkiä ottamaan pidempi laina-aika tai vähemmän lainaa.

Toinen riski, jonka vuokravakuuslaina kätkee sisäänsä on se, että tietyissä tilanteissa takuuvuokraa ei saa takaisin. Useimmiten tämä liittyy siihen, että vuokralainen on rikkonut tai sotkenut asunnon kuntoon, jossa vuokranantaja joutuu käyttämään takuuvuokran rahoja korjauksiin tai siivouksiin.

Joskus myös voi käydä niin, että yhteistyöhaluton vuokraisäntä ei suostu maksamaan takuuvuokraa takaisin siitä huolimatta, että asuntoa on pidetty asiallisesti kunnossa. Tällöin asioista voi joutua riitelemään pitkäänkin. Tällaisten mahdollisuuksien varalta on hyvä varautua, vaikka ne ovatkin harvinaisia.

Jos vuokranantaja ei maksa takuuvuokraa takaisin,  ei myöskään lainan pääomaa saa vuokra-ajan loputtua takaisin. Tällöin koron lisäksi pääoma on maksettava omilla rahoilla pois.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Nordea vuokravakuus

Monelle voi tulla yllätyksenä, että aivan tavalliset pankit tarjoavat lainaa vuokravakuutta varten. Asia ei kuitenkaan ole mitenkään poikkeuksellinen.

Nordean vuokravakuuslainaa voit saada 2000 – 50 000 euron väliltä. Vuokravakuuslainaa haetaan Nordeasta Joustoluoton nimellä. Joustoluotto on nimensä mukaisesti hyvin joustava lainatuote.

2000 euron laina tai sitä korkeampi luotto voidaan myöntää yhdelle tai kahdelle vähintään 18 vuotta täyttäneelle. Maksuohjelma on joustava ja hakijan on mahdollista saada tarpeen mukaan helpotusta. Maksuaika voidaan sopeuttaa hakijan omaan talouteen järkevästi.

Hyväksytyn hakemuksen jälkeen hakija saa vuokravakuuslainan suoraa tililleen, josta hän voi maksaa sen vuokranantajalle. Vuokravakuuden takaisinmaksu suoritetaan Nordealla tasaisissa kuukausierissä. Halutessaan luoton ottaja voi kuitenkin maksaa vaikka kerralla koko luoton pois.

Asunnosta pois muuttaessa vuokralainen saa vuokravakuutensa samalla tapaa takaisin kuin tilanteessa, jossa vuokravakuus olisi ollut täysin omia säästöjä. Näin ollen Nordean vuokravakuuslainasta hakijalle jää lopulta maksettavaksi vain lainaan kuuluvat korkokulut ja muut lainaan liittyvät kulut.

Hyvät ja huonot puolet

Hyödyt Riskit
Vuokravakuuslaina voi mahdollistaa nopean muuton ja unelma-asuntosi saamisen. Jos et maksa vuokravakuuslainaa sovitusti takaisin, johtaa se lopulta maksuhäiriömerkintään.
Vuokravakuuslainan kilpailuttaminen on kauttamme helppoa ja nopeaa.
Lainaa vuokravakuutta varten saat kauttamme matalalla korolla.
Kilpailuttaminen on maksutonta.

Löydä edullinen vuokravakuuslaina kilpailuttamalla

Kaikki lainat eivät todellakaan ole keskenään samanlaisia. Eri yritysten myöntämissä lainoissa on paljon eroja hinnan, ehtojen ja joustavuuden suhteen, ja itsellesi soveltuvimman lainan löydät vain vertailemalla useita toimijoita keskenään.

Lainavertailupalvelu, kuten Summarum.fi auttaa vertailemaan jopa kymmenien eri lainanmyöntäjien tarjouksia keskenään ymmärrettävästi ja nopeasti. Yhdellä hakemuksella saat parhaimmillaan useita kymmeniä eri lainatarjouksia saman tien.

Kaikki lainatarjoukset tulevat palvelumme kautta samaan, ymmärrettävään ja helposti vertailtavaan muotoon. Summarum säästää sinulta valtavasti aikaa, sillä ainoa oikea vaihtoehto tälle on etsiä itse mahdollisimman monta eri lainanmyöntäjää ja lähettää niille kaikille hakemuksia sopivasta lainasta.

Summarum siis säästää merkittävästi aikaa ja vaivaa hakijalta.

Korko sisältää vain lainan pääoman koron, mutta todellinen vuosikorko sisältää kaikki muutkin vuokravakuuslainan kustannukset yhteenlaskettuna. Todellinen vuosikorko siis kertoo totuuden siitä, minkä hintainen laina vuokravakuuteen on.


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo

Laina vuokravakuuteen esimerkein

Tarvitset lainaa vuokravakuuteen yhteensä 2800 euroa. Alla näet, miten takaisinmaksuajan muuttaminen vaikuttaa maksamaasi kuukausierään.

Laina-aika Nimelliskorko Kuukausierä
1 vuosi 5,0 % 239 euroa
2 vuotta 5,0 % 122 euroa
3 vuotta 5,0 % 83 euroa
4 vuotta 5,0 % 64 euroa

Muista, että varsinainen laina takuuvuokraan riippuu monesta eri tekijästä. Näet siis todelliset kuukausierät vasta kilpailutuksen tekemällä.

Vinkit vuokravakuuslainan nostamiseen

Jokaisen hakijan kannattaa hakea sen kokoista laina vuokravakuuteen, mitä oikeasti tarvitsee. Vuokravakuuslainan joutuu aina maksamaan takaisin, ja koko pääoma kerryttää korkoa, joten isompi laina tarkoittaa aina enemmän kustannuksia itselle.

Paras vuokravakuuslaina on siis juuri sen kokoinen, millä saat takuuvuokran hoidettua. Lainan takaisinmaksuehdot ja -aika kannattaa sovittaa omaan talouteen sopivaksi.

Lyhyempi laina vuokravakuuteen on kokonaisuuden kannalta aina edullisempi. Toisaalta, mitä lyhyempi laina, sitä korkeammaksi myös sen lyhennys kasvaa. Tämän takia voi olla joskus järkevämpi maksaa vuokravakuuslaina pienemmissä erissä pidemmän ajan kuluessa takaisin. Sitä paitsi, lainoja voi aina lyhentää aikataulua nopeammin pois.

Vuokravakuuslainaa ottaessa kannattaa muistaa, että vuokravakuuden saa takaisin, jos asunto on vuokrasopimuksen loputtua asiallisessa kunnossa. Sinun kannattaa siis pitää asunnosta huolta. Näin toimimalla vuokravakuuslainasta jää itselle maksettavaksi vain korko ja kulut, pääoman saat takaisin.

Lainat kannattaa aina vertailla laajasti. On hyvin harvinaista, että ensimmäinen vastaan tullut lainatarjous olisi se joustavin ja edullisin. Ainoa tapa varmistaa, ettet maksa liikaa, on tehdä laaja ja kattava vertailu eri palveluntarjoajista ja vaihtoehdoista. Älä anna vuokravakuuden estää saamasta unelmiesi kotia.

Hae lainaa vuokravakuuteen nyt!

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Vuokravakuuslaina – Usein kysyttyä

Mikä on vuokravakuuslaina?
Vuokravakuuslaina on laina, jota haetaan vuokravakuuden maksamista varten. Vuokravakuus on takuu, jonka henkilö asettaa muuttamisen yhteydessä. Vuokravakuuden saa yleensä takaisin asunnosta pois muuttaessa, mikäli kiinteistö on riittävän hyvässä kunnossa asumisen jäljiltä.
Mitä asioita kuluttajan tulisi ottaa huomioon vuokravakuuslainaa hakiessa?
Lainaa hakevan henkilön tulisi hakea lainan lyhennys siten, että henkilö pystyy varmasti maksamaan sen. Jos talous menee tiukille lainan lyhentämisestä, kuluttajan on syytä pyrkiä hakemaan pidempi laina-aika tai vähemmän lainaa.
Mistä edullisin vuokravakuuslaina?
Kuluttajan on mahdollista löytää edullisin vuokravakuuslaina kilpailuttamalla lainansa. Lainojen kilpailutuksen avulla kuluttaja kääntää kilpailutilanteen ja asettaa lainan tarjoajat kilpailemaan lainaa hakevan henkilön asiakkuudesta.