Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?20 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?12 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Osamaksujen ja luottojen yhdistäminen

   Kilpailuta osamaksujen ja luottojen yhdistäminen netistä – ilman vakuuksia jopa 60 000 €.

   Hae osamaksujen ja luottojen yhdistäminen ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

   Check icon Lainaa 2 000 – 60 000 euroa.

   Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

   Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

   Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan lainan osamaksujen ja luottojen yhdistämiseen. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

   Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

   Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

   Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

   Leif
   Leif
   2022-06-11
   Vahvistettu
   Hyvä palvelu Hyvä palvelu
   Päivi Valkonen
   Päivi Valkonen
   2022-06-10
   Vahvistettu
   Oikein hyvä ja nopeaa Oikein hyvä ja nopeaa. Löyty heti hyvä laina jossa on matala korko
   Kristina Perälä
   Kristina Perälä
   2022-06-06
   Vahvistettu
   Nopea ja helppo! Nopea ja helppo!
   Jorma
   Jorma
   2022-06-01
   Vahvistettu
   Sain tarjouksen jota en vielä ole… Sain tarjouksen jota en vielä ole hyväksynyt
   Arto Tella
   Arto Tella
   2022-05-31
   Vahvistettu
   Hyvä palvelu Oli nopea ja asianmukainen palvelu
   Laura Eeva Maria
   Laura Eeva Maria
   2021-09-29
   Vahvistettu
   Nopea vastaus lainan hakuun Nopea vastaus lainan hakuun. Selkeästi jaoteltu vaihtoehdot. Hakemusprosessin kulku hyvin kuvattu. Vastauksen kestämisestä ilmoitettiin hyvin
   Sami Teittinen
   Sami Teittinen
   2021-08-06
   Vahvistettu
   Saatuani lainatarjouksen toimitin… Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.

   Miksi monta eri osamaksua tai luottoa on huono asia?

   Monella meistä on useita eri osamaksuja tai luottoja samaan aikaan hoidettavana. Saattaa olla, että meillä on esimerkiksi luottokorttivelkaa, remonttilainaa ja autolainaa samaan aikaan maksettavana, ja lyhennämme siis useampaa eri velkaa joka kuukausi. Miksi siis tällaista tilannetta tulisi muuttaa ja maksaa vain yhtä lainaa kerrallaan? Syy on yksinkertainen – siinä säästää merkittävästi rahaa.

   Jos talous on muilta osin tasapainossa, eikä luottojen ja osamaksujen lyhentäminen ole haastavaa, ei asiaa tule välttämättä edes mietittyä, mutta monen lainan lyhentäminen samaan aikaan on erittäin kallista. Vaikka tilanne olisi luottojen osalta hyvässäkin hallinnassa, kannattaa siis selvittää paljonko rahaa voisi säästää luotot yhdistämällä.


   Löydä edullisin osamaksujen ja luottojen yhdistäminen

   Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan lainan osamaksujen ja luottojen yhdistämiseen. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

   Hae lainaa tästä

   Summarum Logo

   Osamaksujen ja luottojen yhdistäminen netissä

   Monella meistä on tapana verrata hintoja kaupan hyllyillä. Ostoskoriin tarttuu usein halvin vaihtoehto. Miksi näin? Jos tuotteen laadussa ei ole merkittävää eroa toiseen vastaavaan, on hyvin rationaalista valita tällöin kaikkein halvin vaihtoehto. Eikö?

   Sama pätee osamaksujen ja luottojen yhdistämiseen. Kun tähtäimessämme on pienikorkoinen yhdistelmälaina, löydämme sen mitä helpoimmin netistä vertailemalla. Kun kyse on lainarahasta on tuote tällöin täysin sama kaikkialla, eikä sen laadussa voi edes olla eroja.

   Vain palvelun tarjoajien välillä voi olla. Osa heistä on kokeneempia ja luotettavampia kuin toiset. Tätä kannattaa aina pitää silmällä. Edullinen yhdistelmälaina löytyy kuitenkin kaikkein kätevimmin kilpailuttamalla kerralla useita kymmeniä lainan tarjoajia keskenään.

   Tähän prosessiin Summarum on erikoistunut, ja voi auttaa sinua käden käänteessä.

   Millaisia luottoja ja osamaksuja voi yhdistellä?

   Perusperiaatteena on aina parempi, mitä vähemmän luottoja on samaan aikaan. Jos pystyy yhdistelemään omat luottonsa niin, että joutuu maksaa vain yhtä, on se kaikista parhain tilanne.

   Kaikkia luottoja ei välttämättä ole kuitenkaan niin helppo yhdistellä. Suuret lainat kuten asunto- ja remonttilainat tai kalliit autolainat voi olla vaikea yhdistellä samaan pottiin pienempien kulutusluottojen kanssa.

   Etenkin vakuudelliset luotot voivat olla jäykkiä yhdistelemisen suhteen. Sen sijaan vakuudettomat osamaksut ja kulutusluotot joustavat helposti tällaiseen yhdistelyyn.

   Yksinkertainen lähtökohta luottojen yhdistelemiseen voisi olla se, että kannattaa pyrkiä yhdistelemään kaikki mahdolliset luotot aina kerralla. Mitä useammista luotoista pääsee kerralla eroon, sen edullisemmaksi se tulee.

   • Lähes kaikkia luottoja ja osamaksuja voi yhdistellä.
   • Ainoastaan suuremmat, vakuudelliset luotot voi olla hankala yhdistää.
   • Mitä vähemmän eri luottoja on, sen edullisemmalla maksaja pääsee.

   Mistä lainan hinta muodostuu?

   Laina ei ikinä ole ilmaista, vaan lainanmyöntäjä haluaa aina tuottoa lainaamalleen rahalle. Lainassa on usein monenlaisia kuluja, joita lainanottaja ei välttämättä edes hahmota.

   Tässä kappaleessa käydään läpi yleisimmät kulut, joita luotoista löytyy. Juuri sinun luotostasi ei välttämättä löydy näitä kaikkia, tai siinä saattaa olla jotain, mitä tässä ei ole mainittu. Tässä kuitenkin yleisimmät eri kulumuodot, mitä lainoissa on.

   Korko

   Tärkein lainan kustannuksista on korko. Korko on tietty prosentti lainasummasta, joka maksetaan lainan myöntäjälle korvauksena siitä, että tämä on myöntänyt lainaa.

   Koska korko lasketaan prosentteina lainan jäljellä olevasta pääomasta, sen osuus on suurin lainan alkuvaiheessa, kun pääomaa on jäljellä vielä paljon. Mitä pidemmälle lainan takaisinmaksu etenee, sen vähemmän pääomaa on jäljellä ja sen pienempi koron vaikutus lainan kustannuksiin on.

   Koroissa voi olla paljonkin eroja lainojen välillä, ja jopa eri vaiheissa lainaa. Usein kulutusluotoissa käytetään kiinteitä korkoprosentteja, jotka siis pysyvät koko takaisinmaksuajan samana, mutta on olemassa myös luottoja, joissa laina elää markkinatilanteen mukaan, ja voi siis hieman nousta tai laskea ajan mukana.

   • Korko lasketaan prosentteina pääomasta.
   • Korko on luoton alussa useimmiten suurin kulu. Mitä vähemmän pääomaa on jäljellä, sen pienempi koron merkitys.
   • Korko saattaa luottosopimuksesta riippuen muuttua luoton takaisinmaksuajan sisällä.
   Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
   Kilpailuta laina

   Kuukausimaksu

   Suurimmassa osassa lainoja ja luottoja korko ei ole ainoa kustannus. Useimmissa luotoissa on jonkinlainen kuukausimaksu, joka toistuu joka kuukausi niin kauan kuin luottoa ei ole kokonaisuudessaan maksettu.

   Kuukausimaksut ovat alkuvaiheessa lainaa yleensä melko pienessä roolissa, sillä muutama euro kuukaudessa on esimerkiksi tuhannen euron luotossa paljon pienempi kustannus kuin vaikkapa korko.

   Mitä pidemmälle laina-aikaa kuitenkin mennään, sitä suuremman osan kuluista tällaiset pienet kustannukset muodostavat. Esimerkiksi sadan euron lainassa kolmen euron kuukausimaksu on jo 3% kulu suhteessa lainan pääomaan.

   Kuukausimaksuihin kannattaa kiinnittää tämän takia jonkun verran huomiota. Ne voivat pitkän lainan aikana muodostaa yllättävänkin suuren kustannuksen lainanottajalle.

   • Lainan kuukausimaksu on kiinteä kulu, joka maksetaan joka kuukausi. Se ei siis muutu luoton takaisinmaksuajan aikana mihinkään.
   • Kuukausimaksu ei pienene lainan pääoman pienentyessä, joten luoton loppupuolella sen merkitys on suurempi.

   Palvelumaksut

   Koron ja kuukausimaksujen lisäksi luotoissa voi olla erilaisia palvelumaksuja. Ne ovat usein kuukausittain toistuvia samaan tapaan kuin lainan kuukausimaksut, mutta joskus palvelumaksuja tulee vain jos tekee luotolle jotain normaalista poikkeavaa.

   Tällaisia normaalista poikkeavia tilanteita voi olla esimerkiksi lyhennysvapaan pyytäminen tai ylimääräinen lyhennys. Kaikki luotonantajat eivät tietenkään peri ylimääräisiä kuluja siitä, jos asiakas haluaa lyhentää lainaa sovittua enemmän kerralla, mutta osa luotottajista perii tästäkin kulua.

   Palvelumaksujen osuus luottojen kustannuksista on usein melko pieni, mutta niistä on hyvä olla tietoinen ennen kuin lähtee tekemään muutoksia luotolle. Joissain tapauksissa palvelumaksujen ansiosta pienten ylimääräisten lyhennysten tekeminen voi olla jopa kalliimpaa kuin lainan lyhentäminen hitaammin.

   • Palvelumaksuja voi olla sekä kiinteitä, jotka maksetaan joka kuukausi, tai sellaisia, jotka tulevat vain erityistapauksissa maksettavaksi.
   • Palvelumaksut voivat vaikuttaa siihen, kannattaako luottoon tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä tai pitää lyhennysvapaata.

   Laskutuslisä/laskutuskulu

   Vaikka suurin osa luotonantajista on siirtynyt jo sähköiseen laskutukseen, josta ei oikeasti mitään lisäkuluja muodostu, saattaa silti lainanottaja törmätä erilaisiin laskutuslisiin, joita luottolaskuihin lisätään.

   Kuten kuukausimaksut, näistä voi koko lainan aikana muodostua huomaamatta melko suuri summa, jonka merkitys kuluna korostuu etenkin lainan loppupuolella kun korkoa ei makseta enää paljoa ja lainan pääoma kuluisi suhteellisen nopeasti ilman näitä ylimääräisiä, ärsyttäviäkin kuluja.

   Lainan tai osamaksun ottajan kannattaakin olla tarkkana, ja jos vaihtamalla esimerkiksi e-laskuun tai sähköpostilaskuun voi säästää näissä kuluissa, siihen vaihtaminen kannattaa ehdottomasti.

   • Laskutuslisä on yleensä vain paperilaskuissa, mutta jotkut luotonantajat perivät sen myös sähköisistä laskuista.
   • Jos laskutuslisää ei peritä sähköisistä laskuista, kannattaa laskut muuttaa heti sähköisiksi.
   • Laskutuslisä ei yleensä muutu luoton takaisinmaksuajan aikana mihinkään.

   Useissa päällekkäisissä luotoissa kulut kumuloituvat

   Kun maksaa yhtä luottoa takaisin, maksaa nämä kulut vain kerran. Kun maksaa vaikkapa kolmea tai neljää luottoa samaan aikaan, lyhennyssummasta saattaa mennä todella suuri osa muuhun kuin luottojen pääomien takaisinmaksuun tai korkomenoihin.

   Toki koroilla on suuri vaikutus, ja luottoja yhdistäessä kannattaakin pyrkiä etsimään myös edullisempi korko. On kuitenkin hyvä hahmottaa, että vaikka korko pysyisi samana tai jopa nousisi, kokonaisuudessa voi tulla paljonkin säästöä kun pääsee eroon ylimääräisistä kuukausi- ja laskutuskuluista.

   Tästä syystä on hyvä ajoittain kilpailuttaa omien luottojen tilanne, ja pohtia mahdollisuutta yhdistää luottoja, jolloin kaikki ns. ylimääräiset kulut vähenevät merkittävästi. On hyvin harvinaista, että luottoja yhdistelemällä ei saisi itselleen säästöä.

   • Luottoja yhdistäessä kannattaa etsiä aina matalin korko.
   • Vaikka korkoprosentti ei laskisi, voi silti löytää säästöjä muiden kulujen vähenemisen kautta.
   • Kilpailuttamalla ja yhdistelemällä luottoja ja osamaksuja saa usein erittäin merkittäviä säästöjä.

   Osamaksut ja luotot yhdistämällä säästää merkittävästi

   Kuten yllä käytiin läpi, osamaksuissa ja luotoissa on paljon sellaisia kuluja, jotka eivät varsinaisesti lyhennä lainaa tai kerrytä korkoa lainanantajalle. Tällaisia kuluja maksaa vähemmän, jos luottoja ei ole niin monta samaan aikaan.

   Esimerkiksi sama pääoma lyhenee jopa kymmeniä euroja enemmän joka kuukausi, jos neljän tai viiden luoton tai osamaksun sijaan lyhentääkin vain yhtä. Vaihtoehtoisesti luottoja vähentämällä voi pienentää omaa kuukausilyhennystään vastaavalla summalla.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Miten osamaksut ja luotot voi yhdistää?

   Kulutusluotot ja osamaksut on helppo yhdistää. Luotonottajan kannattaa ensin laskea yhteen paljonko kulutusluottoja ja osamaksuja hänellä on. Luottojen kuukausilyhennyksistä kannattaa myös erotella pääoman lyhennykset, korkokulut ja muut kulut.

   Tämän jälkeen on helppo kilpailuttaa erilaiset luotonmyöntäjät täyttämällä Summarum.fi -palvelussa luottohakemus. Tähän hakemukseen täytetään summaksi kaikkien nykyisten luottojen yhteenlaskettu summa, sekä tietysti palvelun muut pyytämät tiedot.

   Tämän jälkeen palvelu kilpailuttaa kymmenet eri pankit ja lainanantajat, ja kertoo hakijalle, millaisilla ehdoilla ja hinnoitteluilla hän voisi muuttaa useat luottonsa yhdeksi. Kannattaa ehdottomasti muistaa ilmoittaa, että aikoo yhdistää olemassa olevia luottoja ja osamaksuja.

   Luottojen yhdistäminen on hyvä signaali luotonantajille, ja varmistaa sen, että palvelusta saa mahdollisimman monta tarjousta vertailtavaksi. Useat luotonantajat tarjoavat myös palvelua, jossa he maksavat ja hoitavat vanhojen luottojen maksamisen suoraan, jolloin raha ei edes käy luotonottajan tilillä.

   Tämä voi olla hyvä etenkin tilanteissa, joissa on itse huolissaan siitä, että jos raha tulee omalle tilille, niin se voi päätyä johonkin ihan muuhun toimintaan kuin vanhojen luottojen lyhentämiseen.

   Kun tiedot on syötetty, palvelu näyttää heti tarjoukset luottojen vertailijalle. Kaikki tarjoukset tulee esille samassa, yksinkertaisessa muodossa, jolloin niitä on helppo vertailla keskenään.

   Tässä vaiheessa palvelu myös näyttää lainan kustannukset ja pääoman lyhennyksen eriteltynä, joten vertailua helpottaa se, jos hakija on etukäteen katsonut nämä omista luotoistaan jo yhteen.

   Kilpailutus ei vie paljoa aikaa eikä se sido mihinkään, joten se kannattaa aika ajoin tehdä varmistaakseen sen, että ei varmasti maksa ylimääräistä omien luottojensa hoidosta. Kilpailutus ei myöskään maksa mitään.

   Useimmiten luotot kilpailuttamalla ja yhdistämällä säästää rahaa, joten kannattaa ehdottomasti käyttää muutama minuutti aikaa varmistaakseen itselle mahdollisimman edulliset luotot.

   • Summarum.fi -luottovertailupalvelun käyttö on nopeaa, ilmaista eikä sido mihinkään.
   • Palveluun syötetään summa, joka luottona halutaan, sekä omat tiedot.
   • Palvelu kilpailuttaa kymmeniä eri pankkeja ja luottolaitoksia, ja antaa heti tarjoukset.
   • Luottotarjoukset ovat selkeässä ja ymmärrettävässä muodossa, jossa niitä on helppo vertailla keskenään.

   Todellinen vuosikorko

   Koska erilaisia kuluja ja korkoja on olemassa paljon, ja käytännöt niiden esittämiseen vaihtelevat eri firmojen välillä paljon, käytetään nykyään todellista vuosikorkoa. Todellinen vuosikorko on tapa ilmaista kaikki luottoon liittyvät kustannukset yhtenä lukuna, niin, että mukana ei ole vain korko vaan kaikki eri kustannukset.

   Todellinen vuosikorko on luottojen vertailussa luotonottajan tärkein työkalu. Sen avulla näkee yhdellä silmäyksellä eri luottojen osalta sen, mikä on halvin.

   On kuitenkin hyvä huomata, että jos luotonottajalla on olemassa jo useita eri luottoja, ei niiden yhteenlaskettua todellista vuosikorkoa ole kovinkaan helppo laskea. Tämän takia vertailuun kannattaa valmistautua laskemalla eri kulujen ja korkojen osuudet kuukausittaisesta lyhennyssummasta.

   Tätä lukua on sitten helppo vertailla luottoja yhdistäessä siihen, millainen tulevan yhden luoton lyhennyssumma ja sen jakautuminen eri kulujen osalta on. Kun käyttää sekä todellista vuosikorkoa että tätä vertailua, jossa katsoo luottojen lyhennysten jakautumista, löytää varmasti itselleen halvimman luoton.

   • Todellinen vuosikorko sisältää lainan kaikki kustannukset.
   • Todellisen vuosikoron avulla eri luottoja on helppo vertailla keskenään, ja tunnistaa mikä on halvin.
   • Todellinen vuosikorko on vaikea laskea useammasta luotosta yhteensä, siksi kannattaa myös vertailla luoton kuukausilyhennyksen sisältöä


   Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo

   Kuukausittaisesta lyhennyssummasta

   Luottoja ja osamaksuja yhdistellessä on toki tärkeä miettiä kuluja ja etsiä mahdollisimman suurta säästöä, mutta kannattaa myös huomioida oman talouden kuormitusta. Aina kaikista edullisin yhdistelmälaina ei ole se, jossa on pienin mahdollinen kuukausittainen lyhennyssumma.

   Jos talous taipuu varmasti siihen, aina kannattaa valita edullisin luotto. Jos kuitenkin tarkoituksena onkin keventää painetta omasta taloudesta ja varmistaa, että käteen jää myös luoton hoitamisen jälkeen rahaa.

   Tämän takia kannattaa myös huomioida lyhennyksen kokoa. Lyhennyksen kokoon vaikuttaa tietysti luoton koko ja kustannukset, mutta myös luoton takaisinmaksuaika.

   Jos luoton ottaja on valmis maksamaan hieman pidempään luottoa, voi se pienentää merkittävästi kuukausittaisten lyhennysten kokoa. Tämä taas helpottaa merkittävästi arjen talouden hoitamista kun luottojen hoitamiseen ei mene niin suurta osaa tuloista.

   On myös hyvä huomioida, että suurinta osaa luottoja voi lyhentää suunniteltua nopeamminkin. Lisälyhennykset ovat joissakin luotoissa maksullinen lisäpalvelu, mutta toisissa luotoissa ylimääräiset lyhennykset eivät lisää mitenkään kustannuksia.

   Tämä mahdollistaa sen, että luottoa voi maksaa kevyemmällä lyhennyksellä takaisin, ja jos rahaa jää säästöön, voi sitä käyttää kerralla suuremman osan luoton takaisin maksamiseen. Tämä tarkoittaa luoton ottajalle tietysti enemmän joustoa takaisinmaksun suhteen.

   • Vaikka kulujen ja hinnan tutkiminen on tärkeää, kannattaa myös huomioida oma talous ja se, että arkeen jää riittävästi käyttörahaa.
   • Pidempi maksuaika tarkoittaa pienempää kuukausilyhennystä.
   • Useimmiten on mahdollista tehdä suurempia kertalyhennyksiä, mikä tuo takaisinmaksuun paljon joustoa ja mahdollisuuksia.
   • Kannattaa siis aina miettiä, onko tärkeintä mahdollisimman pieni hinta vai suuri jousto ja kevyt takaisinmaksuaikataulu.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

   Yhteenveto luottojen ja osamaksujen yhdistämisestä

   Lähes poikkeuksetta pienempi määrä luottoja ja osamaksuja tulee maksajalle edullisemmaksi. Tästä syystä on tärkeää säännöllisesti kilpailuttaa ja vertailla erilaisia luottoja, ja selvittää, pystyisikö luottojen määrää pudottamaan.

   Mitä pienempi luottojen yhteenlaskettu pääoma on, sitä suuremmat säästöt voivat suhteessa olla, sillä pienempien luottojen kustannuksista suurempi osa on kiinteitä kuluja kuten kuukausimaksuja ja laskutusmaksuja. Suuremmissa luotoissa koron osuus on isompi, ja tällöin erittäin tärkeäksi asiaksi kulujen vähentämisen kannalta muodostuu matalamman koron saaminen.

   Luottojen yhdistäminen onnistuu kaikista helpoiten käyttämällä luottojen vertailupalvelua, kuten Summarum.fi luotonvertailupalvelua. Palvelusta saa kymmenien eri luotonmyöntajien tarjoukset helposti yhdet tiedot täyttämällä, ja kaikki tarjoukset esitetään samassa, yksinkertaisessa muodossa, jotta luottojen vertailu on helppoa ja nopeaa.

   Luottojen vertailua varten kannattaa valmistautua sen verran, että laskee yhteen kuukausilyhennykset ja hahmottaa itselleen selväksi sen, minkä verran erilaisiin kuluihin ja korkoihin rahaa kuluu joka kuukausi. Myös luottojen korkoprosentit kannattaa tarkistaa. Näiden tietojen avulla vertailu onnistuu nopeasti ja tehokkaasti, ja on helppo hahmottaa millainen ratkaisu on itselleen halvin.

   Vaikka onkin tärkeää pyrkiä minimoimaan kulut ja hankkimaan itselleen mahdollisimman halvat luotot, kannattaa myös huomioida oma arki tekemisessä. Itseään ei kannata vetää liian tiukille, joten joissain tapauksissa voi olla järkevää valita joustavampi ja kevyempi maksusuunnitelma kaikista edullisimman sijaan. Luottoja kuitenkin voi aina lyhentää sovittua suuremmissakin erissä, jos arki rullaa mukavasti ja riittävän kevyesti.

   Viime aikoina korot ovat olleet suhteellisen matalat, ja koventunut kilpailu luottomarkkinalla on johtanut siihen, että korot ja kulut ovat jopa laskeneet. Tästä syystä etenkin vanhemmat osamaksut ja luotot kannattaa kilpailuttaa uudelleen ja varmistaa, ettei maksa turhaan liikaa jos voi maksaa samasta luotosta vähemmän.

   Luottojen ja osamaksujen vertailu ja yhdistäminen kannattaa aina, eikä se vie kuin muutaman minuutin. Kannattaa siis varata sille säännöllisesti aikaa ja varmistaa, että omat luotot ovat mahdollisimman sopivat juuri omaa tilannetta katsoen.

   Osamaksujen ja luottojen yhdistäminen – Usein kysyttyä

   Miksi osamaksujen ja luottojen yhdistäminen kannattaa?

   Osamaksujen ja luottojen yhdistäminen on kannattavaa siitä syystä, että kokonaisuuden hallitseminen muuttuu helpommaksi. Samalla sinun ei myöskään tarvitse maksaa jokaisesta eri osamaksusta palvelumaksua, tilinhoitomaksua tai muita siihen liittyviä kustannuksia.

   Säästät rahaa, ja luoton lyhentäminen nopeutuu. Ja mikä sen motivoivampaa, kuin nähdä sen lyhentyvän nopeammin kuin aiemmin.

   Mitä osamaksuja tai luottoja voi yhdistää?

   Voit hakea yhdistelylainaa miltei mitä tahansa osamaksuja tai luottoja varten. Vakuudellisten luottojen kohdalla yhdistäminen voi olla vaikeampaa.

   Mikä on sopiva suuruus kuukausierä lyhennystä varten?

   On totta, että on hyvä saada lyhennettyä osamaksuja ja luottoja nopeasti, ettei korot pääse juoksemaan, sillä luoton kokonaiskustannukset pääsevät turhaan kasvamaan liiaksi.

   Ota selville oma kuukausibudjettisi, ja määritä sen perusteella sellainen summa, joka lyhentää yhdistelylainaasi tarpeeksi nopeasti, muttei kuitenkaan aseta sinun kuukausibudjettiasi liian tiukille.

   Vyötä voi aina kiristää, mutta liiallinen kiristäminen voi käydä raskaaksi pidemmän päälle.