Täytä helppo lomake ja sopiva lainantarjoaja on teihin yhteydessä.

Huomaa, että alle 30000 euron luoton voit saada jo samana päivänä. Täytä siis lomake heti ja odota soittoa, jossa sopiva lainatarjoaja pyytää tarvittavat lisätiedot ja laittaa hakemuksen käsiteltäväksi.

EMME MYÖNNÄ LAINAA YRITYKSILLE, JOILLA ON MAKSUHÄIRIÖITÄ TAI MAKSAMATONTA VEROVELKAA. LÄHETTÄMÄLLÄ LOMAKKEEN VAKUUTAT, ETTÄ YRITYKSELLÄSI EI OLE MAKSUHÄRIÖITÄ TAI VEROVELKAA.

Tänään on 29.05.2020

Kuinka paljon haluat lainaa?

Haen yritykselleni lainaa
euroa.

Haen lainaa
vuodeksi.

Yrityksen tiedot

Yrityksen nimi:
Y-tunnus:
Yritysmuoto:

Yhteyshenkilön tiedot

Nimi:
Sähköposti:
Puhelinnumero:
Tilaa uutiskirje

Milloin yrityslainaa haetaan?

Yrityslainaa voidaan tavallisesti hakea kahdesta syystä:

 • Yrityksen käyttöpääoman lisäämiseksi tilanteessa, jossa halutaan laajentaa toimintaa. Tähän kategoriaan lasketaan mukaan myös liiketoiminnan käynnistäminen.
 • Yrityksen talouden tasapainottamiseksi taantumassa.

Hae yrityslainaa netistä

Tällä lomakkeella voit hakea lainaa netistä. Täytä lomake ja olemme sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostilla. Yrityslainat-palvelussa yhtiöt, uutta yhtiötä perustavat henkilöt tai yrityskauppaa toteuttavat yhtiöt ja yksityishenkilöt voivat hakea lainaa. Yrityslainat-palvelu on turvallinen, joustava, nopea ja anonyymi tapa hakea lainaa tai sijoittaa rahaa.

Ensimmäiseen ryhmään sisältyvät starttilainat, kansainvälistymislainat, investointilainat ja kehittämislainat. Toiseen ryhmään voivat tietyin ehdoin kuulua pienlainat, suhdannelainat ja yrittäjälainat.

Yrityslainan saamisen ehdot

Ison yrityslainan hakeminen on pidempi prosessi kuin yksityisen kulutusluoton. Yrityksen on todistettava maksukykyisyytensä ja taloutensa tasapainoisuus. Parhaat lainanantajat suomalaiselle yritykselle ovat oma pankki tai Finnvera.

Millaisia yrityslainoja on?

 • Investointi- ja käyttöpääomalainalla voidaan tehdä kone- ja laiteinvestointeja tai suorittaa erilaisia omistajuusjärjestelyjä.
 • Kansainvälistymislainaa käytetään suomalaisen yrityksen ulkomailla toimivan tytäryhtiön tai toimipaikan perustamiseen tai kehittämiseen. Tutustu täällä Finnveran maaluokituskarttaan.
 • Pieni yritys voi saada pienlainaa monista paikoista. Kulutusluottoyritykset, pankit ja muut rahoitusalan toimijat, kuten Finnvera, tarjoavat kaikki pienlainaa. Pienlainaa voidaan käyttää moniin kohteisiin, kuten laitehankintoihin tai kehitystyöhön.
 • Kehittämislainalla voi tehdä tuotekehitystä tai tutkimustyötä liiketoiminnan edistämiseksi.
 • Suhdannelainalla tasapainotetaan taantuman aiheuttamaa väliaikaista lovea yrityksen taloudessa.
 • Ympäristölainoja tarjoavat ainakin pankit ja Finnvera. Se on yleensä käyttöpääomalainaa edullisempi laina, jota käytetään yritystoiminnan kehittämiseen ekologisesti kestävällä tavalla.
 • Yrittäjälaina on yrittäjän tai osakkaan henkilökohtaisesti takaama laina, jolla rahoitetaan yrityksen pääoman hankkimista itselle tai pienen yrityksen perustoimintoja.

Kuka saa lainaa?

Eri lainatyypeillä on selkeästi erilaiset ehdot. Esimerkiksi pienlainaa voi saada jopa ilman vakuuksia, kun taas suurempia lainoja varten yrityksellä tarvitsee olla pohjalla jo runsaasti pääomaa. Huomaa, että osakeyhtiöiden tapauksessa yritys vastaa lainasta koko omaisuudellaan, mutta osakkaiden henkilökohtainen omaisuus ei ole muuten vaakalaudalla.

Miten lainaa Finnveralta?

Suomen valtion omistama Finnvera tähtää parantamaan yritysten rahoitusmahdollisuuksia lainoin, takauksin, pääomasijoituksin ja vienninrahoituspalveluin. Finnvera pyrkii tukemaan suomalaista liiketoimintaa yhteiskunnan hyväksi.

Finnveralla on lukuisia erilaisia lainoja etenkin pienille ja keskikokoisille yrityksille. Lainoja voi hakea netin välityksellä, mutta käytännössä ainakin isot lainat vaativat henkilökohtaisia keskusteluja ja liiketoimintasuunnitelman esittelemistä.

Suurten lainojen tapauksessa Finnvera saattaa auttaa pankkeja jakamalla lainanantamisen riskin heidän kanssaan.

Finnveran eräs erikoisuuksista on ollut aiemmin erityinen naisyrittäjälaina, jolla yritettiin tukea naisten pienyritystoimintaa. Konservatiivisesta näkökulmasta naisen paikka on ollut kotona tai yrityksissä lauhkeana työntekijänä, ei näyttämässä kansantalouden suuntaa. Naisyrittäjälainalla oli selvät yhteiskunnalliset päämäärät. Nämä päämäärät eivät täyttyneet ja naisen asema liike-elämässä on yhä heikko. Siitä huolimatta Finnvera lakkasi tarjoamasta naisyrittäjälainaa vuonna 2013.

Miten lainaa pankista?

Eräs pankkien tuottoisimmista rahoituskohteista ovat yritykset. Pankit pyrkivät pitämään huolen, että yritys pystyisi hoitamaan suurimman osan rahoitusasioistaan heidän palveluidensa avulla.

Rahan saaminen pankista on kuitenkin muuttunut eurokriisin myötä vaikeaksi. Pääoma- ja likviditeettivaatimukset ovat kireät. Ilman vapaata pääomaa lainasta on turha haaveilla. Vakuudet eivät itsessään riitä lainan saamiseksi, vaan myös muiden asioiden on oltava kunnossa.

Lainaa haettaessa pankki suorittaa luottokelpoisuusarvion, jonka aikana analysoidaan ainakin seuraavia tekijöitä:

 • Yrityksen taloudellinen historia
 • Yrityksen omistajat ja johto, sekä heidän henkilökohtainen luottohistoriansa
 • Liiketoimintasuunnitelma, markkina-asema, kilpailu
 • Liiketoiminnan laajuus, kannattavuus ja tase

Yrityksen käyttökatteen on riitettävä lyhyellä aikavälillä pakollisten maksujen hoitamiseen ja pidemmällä aikavälillä kassavirran on tuotettava voittoa omistajille ja sijoittajille.

Kulutusluotot

Pankkien ja julkiseen sektoriin kuuluvien rahoitusalan yritysten lisäksi yrityslainoja tarjoavat kulutuslutotoihin erikoistuneet yritykset. Niiden korot ovat pankkien tarjoamiin yrityslainoihin verrattuna korkeammat, mutta laina on helpompi saada ja lainapäätöksen saa nopeasti.

Taantuman ja Euroopan heikon taloustilanteen pitkityttyä pienten ja helposti haettavien, mutta hinnaltaan kalliiden yrityslainojen määrä markkinoilla on kasvanut. Tämä kuvastaa, miten vaikea hyvää yritysluottoa on löytää. Osa lainoista on sellaisia, ettei rahoitusyhtiö edes tarkista yrityksen tilitietoja, vaan yrityksen omistajan henkilötakaus katsotaan riittäväksi yritysluoton takeeksi. Vastaavasti korkotasot ovat erittäin korkealla.Vertaislainoja tarjoava Fixura markkinoi yrityksille kallista, mutta helposti saatavaa lainaa.

Hae yrityslainaa netistä
Hae yrityslainaa helpolla nettihakemuksella palvelustamme. Täytä lomake ja olemme teihin yhteydessä mahdollisimman pian.

Yrityslaina on nimensä mukaisesti yrityksille suunnattu lainatyyppi. Suuret investoinnit rahoitetaan yleensä osittain lainarahalla. Lainan hakeminen vaatii vakaata taloutta ja neuvotteluja, mutta hyvin hoidetulla yrityksellä ei ole tavallisesti ongelmia saada tarvitsemaansa lainaa

Pieneen alle 30 000 euron lainaan voit saada lainapäätöksen jo samana päivänä.

HAE LAINAA NETISTÄ

Tällä lomakkeella voit hakea lainaa netistä. Yrityslainat-palvelussa yhtiöt, uutta yhtiötä perustavat henkilöt tai yrityskauppaa toteuttavat yhtiöt ja yksityishenkilöt voivat hakea lainaa keskitetysti yhden palvelun kautta. Yrityslainat-palvelu on turvallinen, joustava ja nopea tapa hakea lainaa.

1. Täytä lomake ja odota yhteydenottoja.
2. Sopiva lainatarjoaja pyytää tarvittavat lisätiedot ja laittaa hakemuksen käsiteltäväksi

NOPEA LAINAPÄÄTÖS

 • Lainantarjoaja on teihin yhteydessä viimeistään seuraavana arkipäivänä puhelimitse tai sähköpostilla.

Tutustu myös S-Rahan yrityslaina-vertailuun.

Summarum Media Oy / Säästöpankinranta 10 / 00530 Helsinki / [email protected]
Sopimusehdot ja rekisteriseloste.