Lainojen yhdistely – yhdistele nykyiset lainat ja säästä

Lainojen yhdistely on taloudellisesti järkevää silloin, kun sinulta on useampia pieniä lainoja maksettavana. Erillisten lainojen sijaan yhdellä yhdistelylainalla on vain yhdet kulut. Voit siis säästää tuntuvasti vaihtamalla erilliset lainat yhteen isompaan.
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Terhi Kolehmainen
   Terhi Kolehmainen
   2021-08-07
   Vahvistettu
   En saanut hyvää lainaa
   Sami Teittinen
   Sami Teittinen
   2021-08-06
   Vahvistettu
   Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.
   asiakas
   asiakas
   2021-07-28
   Vahvistettu
   Hyvin hallittua hakua! Hyvin hallittua hakutoimintaa ja opastusta. Tarvitaan jonkin verran viitseliäisyyttä käyttäjältä itseltään. Arvosanalla hyvä.
   Tuncher Saliev
   Tuncher Saliev
   2021-07-26
   Vahvistettu
   erinomainen palvelu Olen erittäin tyytyväinen nopeaan ja laadukkaaseen palveluun
   Sari Vihavainen Os Rouvari
   Sari Vihavainen Os Rouvari
   2021-07-19
   Vahvistettu
   Lainatarjouksia ei tullut
   Ari Tapio Mattila
   Ari Tapio Mattila
   2021-07-16
   Vahvistettu
   Toimii niin kuin pitkin ja sain palvelua henkilö kohtaisesti ja kysymyksiin vastaukset..suosittelen kylläkin .
   Krista Nurmi
   Krista Nurmi
   2021-07-03
   Vahvistettu
   En saanut jostqin syystä lainaa
   Kimmo Alaluusua
   Kimmo Alaluusua
   2021-06-17
   Vahvistettu
   Lloistava Todella onnistunut ja nopea palvelu kiitos siitä.
   Raisa Mattiöa
   Raisa Mattiöa
   2021-06-16
   Vahvistettu
   Nopeaa ja ystävällistä tosi asiakaspalvelua
   Sirpa
   Sirpa
   2021-06-12
   Vahvistettu
   Lantti-saldolaina on hyvä apu arjen yllättävään menoerään

   Lainojen yhdistely tuo säästöjä

   Joskus elämässä voi käydä niin, että pieniä lainoja, luottoja ja osamaksuja kasaantuu isoksi pinoksi, ja näistä kaikista pitää maksaa myös niihin liittyvät kulut. Tämä on lainan ottajan kannalta epäedullista, sillä useamman luoton tai lainan kulut kertaantuvat hyvin nopeasti erittäin kalliiksi kuukausittaiseksi menoeräksi.

   Mikä pahinta, kulujen takana itse laina lyhenee erittäin hitaasti. Helppo tapa säästää kustannuksissa on lainojen yhdistäminen yhdeksi lainaksi. Kun maksat yhtä lainaa, maksat yhtä korkoa yhdestä summasta ja ainoastaan siihen liittyvät kulut, kuten tilinhoitomaksut ja laskutuslisät.

   Pysyt myös paljon paremmin kartalla itse, paljonko kuluja laina sinulle aiheuttaa. Lainojen yhdistämisellä voit säästää ainakin seuraavissa menoerissä:

   • Laskutuslisät
   • Tilinhoitomenot
   • Korot (tapauskohtaisesti)

   Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo


   Hyöty tulee talouden säästönä, talouden tasapainona ja mielenrauhana

   Jokaiselle ihmiselle talouden hallinta on tärkeä kansalaistaito. Kun lainoja tai luottoja on kasaantunut runsaasti, voi niiden kokonaisuutta olla vaikea hahmottaa.

   Mitä enemmän lainoja on, sen vaikeampaa on hahmottaa mielessään, milloin oli minkäkin lainan takaisinmaksun eräpäivä ja mikä sen konkreettinen hinta on pitkässä juoksussa. Olivatpa tulosi kuinka suuret tai pienet tahansa, taloudellinen epävarmuus on yksi elämän merkittävistä stressitekijöistä.

   Huonosti hoidettu henkilökohtainen talous voi johtaa ikäviin tilanteisiin, pahimmillaan jopa maksuhäiriömerkintöihin, jotka taas vaikeuttavat esimerkiksi vuokra-asunnon saamista. Oman talouden tasapainottamisessa ja elämän yleisen stressin vähentäjän lainojen yhdistäminen voi olla erittäin suuri tekijä.

   Näin lainojen yhdistely tapahtuu

   Lainojen yhdistely ei ole monimutkainen prosessi, mutta se vaatii luonnollisesti hieman tutkimustyötä ja vakaata harkintaa. Lainojen yhdistelyä ei kannata tehdä vain lainojen yhdistämisen ilosta, vaan sen tulee olla tulos hyvästä harkinnasta. Näillä neljällä vaiheella onnistut löytämään parhaan vaihtoehdon lainojesi yhdistämiseksi.

   Tutki nykyisten lainojesi kokonaisuus

   Ennen lainojen yhdistämistä on erittäin tärkeää selvittää, millainen nykyisten lainojesi tilanne on. Etenkin jos lainoja on paljon, joudut tekemään sen eteen ehkä isonkin työn.

   Se on kuitenkin pitkän päälle kannattavaa, päädyitpä yhdistämään lainasi tai et. Jokaisella lainalla on omat kulunsa ja korkonsa ja voi lähes varmasti sanoa, että sinulta ei löydy kahta samanlaista lainaa samoilla ehdoilla.

   Ensimmäisenä sinun tulee selvittää lainojesi kokonaismäärä ja niihin kohdistuvien kuukausittaisten ja vuosittaisten menojen kokonaisuus. On myös hyvä selvittää, mille aikavälille lainasi ovat jakautuneet: onko sinulla pitkäaikaista vai lyhytaikaista velkaa ja kuinka paljon kutakin.

   Lainalaskuri on hyvä tapa selvittää lainan kuluja, kuten korkoja ja muita menoja. Lopputuloksena saat selville:

   • Jäljellä olevien lainojesi kokonaismäärän
   • Lainojesi kokonaiskulun
   • Lainojesi korkojen kokonaisuuden
   • Mille ajalle lainasi tällä hetkellä ovat jakautuneet

   Paljonko kuukaudessa jää käteen?

   Nyt olet selvittänyt, paljonko lainasi sinulle kuukaudessa kustantavat. Seuraavaksi on hyvä tehdä vielä katsaus siihen, millaiset tulosi todellisuudessa ovat.

   Laske siis kuukausittaiset menosi: mitä menee vuokraan, mitä menee ruokaan ja muihin elämän ylläpidon kustannuksiin. Laske tämä luku ilman, että huomioit lainoihin menevää osuutta.

   Kun kuukausittaiset menosi hahmottuneet, tiedät summan, mitä sinulle jää tuloistasi käteen kuukausitasolla. Näin ollen saat myös paremman käsityksen siitä, kuinka suuri prosentti käytettävissä olevasta rahastasi sulaa lainoihin ja paljonko lainojen yhdistely voisi tuota summaa vähentää, kun ryhdyt hankkimaan uutta yhdistelylainaa.

   Etsi sopiva laina yhdistelylle

   Kun olet saanut selville lainojesi todellisen kustannuksen ja lainamäärän, voit ryhtyä etsimään sille korvaavaa lainaa. Käytännössä siis sellaista lainaa, jolla voit maksaa pois kaikki aiemmat lainasi ja keskittyä tämän jälkeen maksamaan tätä yksittäistä lainaa, jonka kuluista, koroista ja eräpäivistä pystyt pystymään helpommin kärryillä.

   Muista, että lainoja ei kannata yhdistää yhdistämisen ilosta, vaan sinun tulee vakaasti harkita, millainen laina sinun kannattaa ottaa. Suurempia kuluja sisältävää lainaa ei kannata missään nimessä ottaa aiempien monien lainojenkaan tilalle.

   Kuluttajan onneksi lainoja voi nykyään kilpailuttaa, joka helpottaa hyvän lainan saantia omien lainojensa yhdistämiselle. Lainojen vertailuun voi käyttää esimerkiksi Summarumin lainanvertailuun tarkoitettua laskuria, jonka löydät sivuiltamme.

   Huomioi lainoittajan riskiä vähentävät tekijät

   Kun joku myöntää sinulle lainaa, eli luottoa, tulee hän ottaneeksi vähintään jonkinasteisen riskin. Tämä ei johdu sinusta, vaan lainaa antava taho haluaa varmistua mahdollisimman tehokkaasti siitä, että hän myös saa saatavansa pois sovitun koron kera.

   On olemassa keinoja, joilla voit alentaa uuden lainasi kokonaiskustannusta. Esimerkiksi seuraavilla tavoilla pystyt vähentämään lainoittajan riskiä ja siten luoton kustannuksia:

   • Vakuudet
   • Rinkkaishakija

   Yllä ovat tyypillisimmät tilanteet, joissa voit saada lainallesi hieman matalammat kulut. Vakuudet voivat olla esimerkiksi asunto-osake tai osakkeet, jos sinulle on kertynyt salkkuun omistusosuuksia.

   Voit hakea lainaa myös rinnakkaishakijan kanssa, jolloin saman lainapaperin allekirjoittaa käytännössä kaksi ihmistä. Jos toimit itse varsinaisena hakijana, voi rinnakkaishakijaksi tulla esimerkiksi puolisosi.

   Esimerkki lainojen yhdistelystä

   Sekatyömies Eetvartti maksaa tällä hetkellä viittä eri lainaa, luottoa ja osamaksua. Niiden yhteiskustannus on kuukaudessa 672,23 euroa, joka sisältää lainojen kulut ja niiden lyhennykset. Lainat ovat erisuuruisia ja erilaisilla ehdoilla.

   Eetvartti tuumaa, että nyt monien lainojen maksaminen saa loppua. Hän ottaa parhaan löytämänsä 25 000 euron lainan, jolla kuittaa kaikki vanhat velkansa pois. Laina-aika on 7,5 vuotta, korko 11,5 prosenttia ja kuukausittain lainasta menee 7,5 euron suuruinen tilinhoitomaksu.

   Lainat yhdistämällä Eetvartti maksaa noin 423,33 euroa kuukaudessa, jolloin hän säästää kuukausitasolla hieman vajaat 250 euroa. Näin ollen Eetvartille jää kuukaudessa reilusti enemmän rahaa käteen.

   Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

   Ole tarkkana näiden asioiden kanssa

   Äskeinen esimerkki saattoi kuulostaa siltä, että tulisit maksaneeksi vähemmän kuin aiemmin, mutta tämä ei välttämättä aina pidä paikkaansa. Vaikka kuukausitasolla kustannus vähenisi, voi lainan todellinen kustannus kasvaa.

   Jos Eetvartin aiemmat lainat oli jaettu esimerkiksi 4,5 vuoden haarukalle, tulee hän esimerkissä maksaneeksi todellisuudessa yhdistelyn jälkeen huomattavasti enemmän.

   Yleinen sudenkuoppa on siis astua kuukausitason miinaan. Kannattaa muistaa etenkin korkeakorkoisten lainojen kohdalla, että mitä pidemmälle ajalle ne otat, sen suuremmaksi kustannukset kasvavat.

   Tämä nousu perustuu samaan asiaan kuin esimerkiksi osakemarkkinoilla pyhäksi julistettu korkoa korolle -ilmiö: pitkä aikaväli on ystävä osakemarkkinoilla, ja toisaalta se on ystävä myös lainamarkkinoilla.

   Katso siis, että säästät aina myös kokonaiskustannuksessa, sillä korot kasvavat ekspotentiaalisesti sen mukaan, miten pitkä laina on.

   Muista, että vain todellinen vuosikorko ottaa huomioon nimelliskoron lisäksi kaikki muut lainaan liittyvät kustannukset. Etenkin isoissa ja pitkissä lainoissa niissä voi olla todella valtava ero.

   Älä ajaudu kierteeseen

   Nykyään lainan saaminen on tehty helpoksi. Lisäksi jokaisella puodilla on omat osamaksuvaihtoehtonsa ja pankit tuovat luottokortteja melkein konttorilta kotiovelle saakka, jotta pystyvät samaan osuutensa lainamarkkinoiden siivusta.

   Vaikka helposti irtoavaa rahaa on saatavilla joka paikasta, muista kaikessa huumassa, että lainat eivät nosta kuukausitulojasi. Jos sinulla jää ylimääräistä kuukaudessa tällä hetkellä, voit muutamilla luotoilla ja lainoilla ajaa itsesi nopeasti tilanteeseen, jossa saamasi kuukausitulo ei enää riitäkään kustantamaan kaikkea otettua velkaa.

   Siinä missä laskuri kannattaa olla kädessä lainoja yhdistäessä, parhaiten vältät tilanteen, jos pidät laskuria kädessä jo ennen sitä. Tärkeää on pitää huoli taloudesta niin, että ole realisti jokaisen kiertoon laittamasi euron suhteen.

   Mitoita laina-aika oikein

   Älä myöskään aja itseäsi lainan kanssa liian tiukalle. Liian lyhyt laina-aika voi ajaa taloutesi erittäin ahtaalle, kun kuukausierät ovat korkeita. Toisaalta, jos laina-aika on mitoitettu liian pitkäksi, tulet maksaneeksi valtavasti kuluja ja korkoja.

   Tärkeintä onkin löytää kultainen keskitie, optimaalinen laina. Yhdistelylaina on oikea silloin, kun selviydyt siitä taloutesi rajoissa, mutta et myöskään maksa itseäsi kipeäksi koroilla ja kuluilla.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Lainojen yhdistely kokemuksia

   Netistä löytyy paljon lainojen yhdistely kokemuksia kuluttajien toimesta. Kokemuksista on poimittavissa muutamia toistuvia asioita, joita tässä kappaleessa pyritään esittelemään.

   Ensimmäisenä lainojen yhdistely on kokemuksien perusteella auttanut useita kuluttajia, joilla on ollut jo valmiiksi useita kalliita luottoja takaisin maksettavana.

   Lainojen yhdistely on tällaisissa tapauksissa saattanut tiputtaa lainojen korkoa sekä lisäksi selkiyttää kuluttajien henkilökohtaista talouden hallintaa.

   ”Voin sanoa kokemuksesta, että järjestely kannattaa ja sillä konstilla pääsee taas raha-asioissa ”kärryn ohjaimiin” eikä ole tuuliajolla.”

   Edellä mainittujen positiivisten kokemuksien lisäksi netistä on löydettävissä myös kuluttajia, jotka kokivat ettei lainojen yhdistely tuonut riittävää taloudellista apua.

   Yhdistävä tekijä näissä kokemuksissa oli valtaosassa, ettei kuluttaja muuttanut kulutuskäyttäytymistään, joka alunperinkin oli velkaantumiseen johtanut.

   Mikäli henkilön päättää yhdistää lainat, tulisi kuluttajan olla tarkkana ettei henkilökohtainen elintaso nouse, mikäli kuukausittain jääkin velkojen lyhentämisestä vielä yli riittäviä rahasummia.

   Usein kysyttyä

   Kannattaako lainojen yhdistely?
   Lainojen yhdistely kannattaa, jos uuden yhdistelylainan korko on matalampi, kuin yhdistettävien lainojen kokonaiskorko. Yhdistelylaina helpottaa myös huomattavasti lainojen lyhentämistä, sillä yhden lainan lyhentämistä on helpompi kontrolloida kuin useampien.
   Miksi lainojen yhdistely ei onnistu?
   Lainojen yhdistelyn epäonnistuminen johtuu useimmiten niistä syistä, miksi ylipäätään hakijalle ei ylipäätänsä myönnetä lainaa. Syitä ovat esimerkiksi liian pienet tulot, epäsäännölliset tulot ja maksuhäiriömerkintä.
   Lainojen yhdistelyn edut
   Lainojen yhdistely tuo parhaassa tapauksessa selkeitä säästöjä, helpottaa lainan lyhentämisestä sekä auttaa laskemaan lainakuluja. Kun edellä mainitut asiat ovat hoidossa, vähentää lainojen yhdistely myös talousasioista aiheutuvaa stressiä.
   Lainojen yhdistelyn riskit
   Suurin lainojen yhdistelystä koituva riski on se, että uusi yhdistelylaina on selkeästi korkeakorkoisempi kuin aikaisemmat erilliset lainat. Laske siis aina lainan kulut esimerkiksi lainalaskurilla, jonka löydät täältä.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi lainojen yhdistelyä sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:

   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen