Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?20 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?12 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Lainojen yhdistely

   Kilpailuta ja hae lainojen yhdistely netistä – ilman vakuuksia jopa 2 000 – 60 000 €.

   Hae itsellesi lainojen yhdistely ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

   Check icon Lainaa 2 000 – 60 000 euroa.

   Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

   Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

   Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan lainojen yhdistelyn. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

   Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

   Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

   Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

   Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

   1
   Täytä ilmainen lainahakemus
   Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

   Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
   2
   Vertaa lainatarjouksia
   Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

   Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
   3
   Hyväksy lainatarjous
   Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

   Lainaa lainojen yhdistelyyn jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

   Täytä maksuton lainahakemus Summarumin kautta. Avullamme lainojen yhdistely onnistuu luotettavasti ja turvallisesti verkossa. Tavoitat kauttamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

   Summarumin kautta voit hakea lainaa lainojen yhdistelyyn helposti netistä jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Lainan hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

   Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta lainaa 2000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla. Kauttamme lainojen yhdistely onnistuu siis myös suuremmalla summalla.

   Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset tarjoukset nopeasti.

   Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia ja takaajia.

   Summarumin avulla lainojen yhdistely helposti ja nopeasti

   Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli hakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle lainaa lainojen yhdistelyyn.

   Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, joiden tarjouksilla lainojen yhdistely onnistuu. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla tarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin vaihtoehto.

   Kilpailuta lainojen yhdistely netissä aikaa ja rahaa säästääksesi. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä.

   Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla sinun ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan lainaa lainojen yhdistelyyn erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

   Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

   Löydä edullinen ratkaisu jolla lainojen yhdistely onnistuu pienellä korolla

   Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman ratkaisun pienellä korolla – ilman piilokuluja. Kun lainojen vertailu tehdään, sinun kannattaa kiinnittää huomiota

   • lainan korkoihin
   • kuukausierään
   • takaisinmaksuaikaan.

   Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

   Lainojen yhdistely heti kotoa poistumatta

   Kun olet löytänyt lainatarjousten joukosta sopivimman ja edullisen lainan, seuraava vaihe on hyväksyä se. Kun lainatarjous on hyväksytty, lainojen yhdistely onnistuu nopeasti. Rahat maksetaan useimmiten heti ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa arkipäivien aikana, toimistotyöaikojen sisällä.


   Löydä edullisin yhdistelylaina

   Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan lainaratkaisun Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

   Hae lainaa tästä

   Summarum Logo

   Lainojen yhdistely netissä onnistuu näin

   Summarum lainavertailutyökalu on kehitetty kannaltasi mahdollisimman helpoksi. Kun tavoitteenasi on lainojen yhdistely, toimi näin:

   1. Täytä hakemus sivustollamme. Ilmoita toivottu summa, laina-aika ja omat tietosi.
   2. Lähetä hakemus meille.
   3. Me välitämme sen yhteistyökumppaneillemme. Saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti sähköpostiisi.
   4. Vertaile tarjouksia kaikessa rauhassa.
   5. Valitse sopivin vaihtoehto ja solmi sopimus rahoitusyhtiön kanssa.

   Sinun ei ole mikään pakko valita tarjouksista mitään. Tarjousten hakeminen ja saaminen Summarumin kautta eivät siis vielä sido sinua mihinkään.

   Kenelle lainojen yhdistely sopii?

   Käytännössä lainojen yhdistely sopii kaikille, joille on kertynyt lainoja entuudestaan. Jotta voit saada tarjouksia kauttamme, on sinun täytettävä seuraavat ehdot:

   • Olet vähintään 18-vuotias
   • Sinulla on säännöllisiä tuloja.
   • Maksutietosi ovat puhtaat.
   • Asut vakituisesti Suomessa.

   Lainojen yhdistely tuo säästöjä

   Joskus elämässä voi käydä niin, että pieniä lainoja, luottoja ja osamaksuja kasaantuu isoksi pinoksi. Näistä kaikista pitää maksaa myös niihin liittyvät kulut. Tämä on lainan ottajan kannalta epäedullista, sillä useamman luoton tai lainan kulut kertaantuvat hyvin nopeasti erittäin kalliiksi kuukausittaiseksi menoeräksi.

   Mikä pahinta, kulujen takana itse laina lyhenee erittäin hitaasti. Helppo tapa säästää kustannuksissa on lainojen yhdistely. Kun lainat yhdistetään, maksat yhtä korkoa yhdestä summasta ja ainoastaan siihen liittyvät kulut, kuten tilinhoitomaksut ja laskutuslisät. Lainojen uudelleenjärjestely säästää sinulta sievoisiakin summia rahaa vaivattomasti.

   Pysyt myös paljon paremmin kartalla itse siitä, paljonko kuluja luottojen yhdistely sinulle aiheuttaa. Lainojen yhdistämisellä voit säästää ainakin seuraavissa menoerissä:

   • Laskutuslisät
   • Tilinhoitomenot
   • Korot (tapauskohtaisesti)Hyöty tulee talouden säästönä, talouden tasapainona ja mielenrauhana

   Talouden hallinta on tärkeä kansalaistaito. Kun lainoja tai luottoja on kasaantunut runsaasti, voi niiden kokonaisuutta olla vaikea hahmottaa.

   Mitä enemmän lainoja on, sen vaikeampaa on hahmottaa mielessään, milloin oli minkäkin lainan takaisinmaksun eräpäivä ja mikä sen konkreettinen hinta on pitkässä juoksussa.

   Huom!

   Olivatpa tulosi kuinka suuret tai pienet tahansa, taloudellinen epävarmuus on yksi elämän merkittävistä stressitekijöistä.

   Huonosti hoidettu henkilökohtainen talous voi johtaa ikäviin tilanteisiin, pahimmillaan jopa maksuhäiriömerkintöihin, jotka taas vaikeuttavat esimerkiksi vuokra-asunnon saamista. Oman talouden tasapainottamisessa ja elämän yleisen stressin vähentäjänä lainojen yhdistely voi olla erittäin suuri tekijä.

   Näin lainojen yhdistely tapahtuu

   Lainojen yhdistely ei ole monimutkainen prosessi, mutta se vaatii luonnollisesti hieman tutkimustyötä ja vakaata harkintaa. Lainojen yhdistelyä ei kannata tehdä vain lainojen yhdistämisen ilosta, vaan sen tulee olla tulos hyvästä harkinnasta. Sen kautta voit päästä eroon veloista nopeastikin, joten suunnitelmallisuus kannattaa.

   Näillä neljällä vaiheella onnistut löytämään parhaan vaihtoehdon, joilla lainojen siirto toiseen pankkiin yhdistämällä onnistuu.

   1. Tutki nykyisten lainojesi kokonaisuus

   Ennen lainojen yhdistelyä on erittäin tärkeää selvittää, millainen nykyisten lainojesi tilanne on. Etenkin jos lainoja on paljon, joudut tekemään sen eteen ehkä isonkin työn.

   Se on kuitenkin pitkän päälle kannattavaa, päädyitpä yhdistämään lainasi tai et. Jokaisella lainalla on omat kulunsa ja korkonsa ja voi lähes varmasti sanoa, että sinulta ei löydy kahta samanlaista lainaa samoilla ehdoilla.

   Ensimmäisenä sinun tulee selvittää lainojesi kokonaismäärä ja niihin kohdistuvien kuukausittaisten ja vuosittaisten menojen kokonaisuus. On myös hyvä selvittää, mille aikavälille lainasi ovat jakautuneet: onko sinulla pitkäaikaista vai lyhytaikaista velkaa ja kuinka paljon kutakin.

   Lainalaskuri on hyvä tapa selvittää lainan kuluja, kuten korkoja ja muita menoja. Lopputuloksena saat selville:

   • Jäljellä olevien lainojesi kokonaismäärän
   • Lainojesi kokonaiskulut
   • Lainojesi korkojen kokonaisuuden
   • Mille ajalle lainasi tällä hetkellä ovat jakautuneet

   2. Paljonko kuukaudessa jää käteen?

   Nyt olet selvittänyt, paljonko lainasi sinulle kuukaudessa kustantavat. Seuraavaksi on hyvä tehdä vielä katsaus siihen, millaiset tulosi todellisuudessa ovat.

   Laske siis kuukausittaiset menosi: mitä menee vuokraan, mitä menee ruokaan ja muihin elämän ylläpidon kustannuksiin. Laske tämä luku ilman, että huomioit lainoihin menevää osuutta.

   Kun kuukausittaiset menosi hahmottuneet, tiedät summan, mitä sinulle jää tuloistasi käteen kuukausitasolla. Näin ollen saat myös paremman käsityksen siitä, kuinka suuri prosentti käytettävissä olevasta rahastasi sulaa lainoihin ja paljonko lainojen yhdistely voisi tuota summaa vähentää, kun ryhdyt hakemaan uutta lainaa.

   Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
   Kilpailuta laina

   3. Etsi sopiva laina yhdistelylle

   Kun olet saanut selville lainojesi todellisen kustannuksen ja lainamäärän, voit ryhtyä etsimään sille korvaavaa lainaa. Käytännössä siis sellaista lainaa, jolla voit maksaa pois kaikki aiemmat velkasi ja keskittyä tämän jälkeen maksamaan tätä yksittäistä lainaa, jonka kuluista, koroista ja eräpäivistä pystyt pystymään helpommin kärryillä.

   Muista, että lainoja ei kannata yhdistää yhdistämisen ilosta, vaan sinun tulee vakaasti harkita, millainen laina sinun kannattaa ottaa. Suurempia kuluja sisältävää lainaa ei kannata missään nimessä ottaa aiempien monien lainojenkaan tilalle.

   Sinun onneksesi lainoja voi nykyään kilpailuttaa, joka helpottaa hyvän lainan saantia omien lainojensa yhdistämiselle. Lainojen vertailuun voit käyttää Summarumin lainanvertailuun tarkoitettua laskuria, jonka löydät sivuiltamme.

   Yhdistelylaina voi koskea esimerkiksi näitä

   • venelaina
   • osamaksut verkkokaupoista
   • autolaina

   4. Huomioi lainoittajan riskiä vähentävät tekijät

   Kun joku myöntää sinulle lainaa, eli luottoa, tulee hän ottaneeksi vähintään jonkinasteisen riskin. Tämä ei johdu sinusta, vaan lainaa antava taho haluaa varmistua mahdollisimman tehokkaasti siitä, että hän myös saa saatavansa pois sovitun koron kera.

   On olemassa keinoja, joilla voit alentaa uuden lainasi kokonaiskustannusta. Esimerkiksi seuraavilla tavoilla pystyt vähentämään lainoittajan riskiä ja siten luoton kustannuksia:

   • Vakuudet
   • Rinkkaishakija

   Yllä ovat tyypillisimmät tilanteet, joissa voit saada lainallesi hieman matalammat kulut. Vakuudet voivat olla esimerkiksi asunto-osake tai osakkeet, jos sinulle on kertynyt salkkuun omistusosuuksia.

   Voit hakea lainaa myös rinnakkaishakijan kanssa, jolloin saman lainapaperin allekirjoittaa käytännössä kaksi ihmistä. Jos toimit itse varsinaisena hakijana, voi rinnakkaishakijaksi tulla esimerkiksi puolisosi. Silloin lainojen yhdistely onnistuu myös suuremmalle summalle.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Esimerkki lainojen yhdistelystä

   Sekatyömies Eetvartti maksaa tällä hetkellä viittä eri lainaa, luottoa ja osamaksua. Niiden yhteiskustannus on kuukaudessa 672,23 euroa, joka sisältää lainojen kulut ja niiden lyhennykset. Lainat ovat erisuuruisia ja erilaisilla ehdoilla.

   Eetvartti tuumaa, että nyt monien lainojen maksaminen saa loppua. Hän ottaa parhaan löytämänsä 25 000 euron lainan, jolla kuittaa kaikki vanhat velkansa pois. Laina-aika on 7,5 vuotta, korko 11,5 prosenttia ja kuukausittain lainasta menee 7,5 euron suuruinen tilinhoitomaksu.

   Lainat yhdistämällä Eetvartti maksaa noin 423,33 euroa kuukaudessa, jolloin hän säästää kuukausitasolla hieman vajaat 250 euroa. Osamaksujen yhdistäminen kannatti, koska nyt Eetvartille jää kuukaudessa reilusti enemmän rahaa käteen.

   Ole tarkkana näiden kanssa

   Äskeinen esimerkki saattoi kuulostaa siltä, että tulisit maksaneeksi vähemmän kuin aiemmin, mutta tämä ei välttämättä aina pidä paikkaansa. Vaikka kuukausitasolla kustannus vähenisi, voi lainan todellinen kustannus kasvaa.

   Jos Eetvartin aiemmat lainat oli jaettu esimerkiksi 4,5 vuoden haarukalle, tulee hän esimerkissä maksaneeksi todellisuudessa yhdistelyn jälkeen huomattavasti enemmän.

   Yleinen sudenkuoppa on siis astua kuukausitason miinaan. Kannattaa muistaa etenkin korkeakorkoisten lainojen kohdalla, että mitä pidemmälle ajalle ne otat, sen suuremmaksi kustannukset kasvavat.

   Tämä nousu perustuu samaan asiaan kuin esimerkiksi osakemarkkinoilla pyhäksi julistettu korkoa korolle -ilmiö: pitkä aikaväli on ystävä osakemarkkinoilla, ja toisaalta se on ystävä myös lainamarkkinoilla.

   Katso siis, että säästät aina myös kokonaiskustannuksessa, sillä korot kasvavat eksponentiaalisesti sen mukaan, miten pitkä laina on.

   Muista, että vain todellinen vuosikorko ottaa huomioon nimelliskoron lisäksi kaikki muut lainaan liittyvät kustannukset. Etenkin suurissa ja pitkissä lainoissa niissä voi olla todella valtava ero.

   Älä ajaudu kierteeseen

   Nykyään lainan saaminen on tehty helpoksi. Lisäksi jokaisella puodilla on omat osamaksuvaihtoehtonsa ja pankit tuovat luottokortteja melkein konttorilta kotiovelle saakka, jotta pystyvät samaan osuutensa lainamarkkinoiden siivusta.

   Vaikka helposti irtoavaa rahaa on saatavilla joka paikasta, muista kaikessa huumassa, että lainat eivät nosta kuukausitulojasi. Jos sinulla jää ylimääräistä kuukaudessa tällä hetkellä, voit muutamilla luotoilla ja lainoilla ajaa itsesi nopeasti tilanteeseen, jossa saamasi kuukausitulo ei enää riitäkään kustantamaan kaikkea otettua velkaa.

   Siinä missä laskuri kannattaa olla kädessä lainoja yhdistäessä, parhaiten vältät tilanteen, jos pidät laskuria kädessä jo ennen sitä. Tärkeää on pitää huoli taloudesta niin, että olet realisti jokaisen kiertoon laittamasi euron suhteen.

   Mitoita laina-aika oikein

   Älä myöskään aja itseäsi lainan kanssa liian tiukalle. Liian lyhyt laina-aika voi ajaa taloutesi erittäin ahtaalle, kun kuukausierät ovat korkeita. Toisaalta, jos laina-aika on mitoitettu liian pitkäksi, tulet maksaneeksi valtavasti kuluja ja korkoja.

   Tärkeintä onkin löytää kultainen keskitie, optimaalinen laina. Pienten lainojen yhdistäminen on oikea ratkaisu silloin, kun selviydyt siitä taloutesi rajoissa, mutta et myöskään maksa itseäsi kipeäksi koroilla ja kuluilla.


   Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo

   Esimerkkejä vaihtoehdoista

   Laina 15 vuoden maksuajalla Laina 10 vuoden maksuajalla Laina 5 vuoden maksuajalla
   5 000 euroa 38 €/kk 5 000 euroa 51 €/kk 5 000 euroa 93 €/kk
   10 000 euroa 76 €/kk 10 000 euroa 103 €/kk 10 000 euroa 186 €/kk
   15 000 euroa 114 €/kk 15 000 euroa 155 €/kk 15 000 euroa 279 €/kk
   20 000 euroa 152 €/kk 20 000 euroa 207 €/kk 20 000 euroa 372 €/kk
   30 000 euroa 229 €/kk 30 000 euroa 310 €/kk 30 000 euroa 559 €/kk
   40 000 euroa 305 €/kk 40 000 euroa 414 €/kk 40 000 euroa 745 €/kk
   50 000 euroa 382 €/kk 50 000 euroa 518 €/kk 50 000 euroa 932 €/kk
   * Arvio kuukausierästä on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.

   Yllä näet esimerkkejä siitä millaisia vaihtoehtoja lainojen yhdistely voi sisältää.

   Lainojen yhdistely kokemuksia

   Netistä löytyy paljon lainojen yhdistely kokemuksia. Kokemuksista on poimittavissa muutamia toistuvia asioita, joita tässä kappaleessa pyritään esittelemään.

   Ensimmäisenä lainojen yhdistely on kokemuksien perusteella auttanut useita asiakkaita, joilla on ollut jo valmiiksi useita kalliita luottoja takaisin maksettavana.

   Lainojen yhdistely on tällaisissa tapauksissa saattanut tiputtaa lainojen korkoa sekä lisäksi selkiyttää asiakkaiden henkilökohtaista talouden hallintaa.

   ”Voin sanoa kokemuksesta, että järjestely kannattaa ja sillä konstilla pääsee taas raha-asioissa ”kärryn ohjaimiin” eikä ole tuuliajolla.”

   Edellä mainittujen positiivisten kokemusten lisäksi netistä on löydettävissä myös asiakkaita, jotka kokivat ettei järjestelylaina tuonut riittävää taloudellista apua.

   Yhdistävä tekijä näissä kokemuksissa oli valtaosassa, ettei asiakas muuttanut kulutuskäyttäytymistään, joka alun perinkin oli velkaantumiseen johtanut.

   Mikäli henkilön päättää yhdistää lainat, tulisi hänen olla tarkkana ettei henkilökohtainen elintaso nouse, mikäli kuukausittain jääkin velkojen lyhentämisestä vielä yli riittäviä rahasummia.

   Vanhojen lainojen yhdistely

   Yhdistelylainan avulla voit siis yhdistää vanhat lainasi yhdeksi. Vanhojen lainojen yhdistely onnistuu helposti netin kautta. Täyttämällä yhden lainahakemuksen voit saada tarjouksia kymmeniltä eri lainantarjoajilta.

   Yhdistä vanhat lainasi Summarumin palveluiden avulla jo tänään ja saat tarjouksia alkaen 4,5 prosentin korkotasolla. Olemme käsitelleet aihetta myös artikkelissamme Lainaa velkojen maksuun.

   Hyvät ja huonot puolet

   Hyödyt Riskit
   Lainojen yhdistely voi säästää merkittäviä summia rahaa. Jos haet tarjouksia itse monelta eri yhtiöltä, voi tämä olla aikaa vievää.
   Lainojen yhdistely netissä onnistuu kauttamme vaivattomasti. Houkutus ottaa liikaa lainaa yhdistelyyn voi kasvaa, jos et ole täysin tietoinen budjetistasi.
   Voit lähettää kaikki tarvittavat liitteet sähköisesti.
   Saat lainapäätöksen ja rahat tilillesi nopeasti.
   Lainatarjousten pyytäminen ei sido sinua vielä mihinkään.
   Tarjousten hakeminen on maksutonta.

   Mitä tehdä, kun lainojen yhdistely ei onnistu?

   Lainan tarjoaja toteuttaa yleensä lainan myöntämispäätöksen perustuen hakijan arvioituun riskitasoon. Tämän johdosta lainojen yhdistelyä haettaessa onkin aina olemassa mahdollisuus ettei lainaa myönnetä. Syitä kielteiseen lainapäätökseen voivat olla esimerkiksi

   • Aiemmat talousvaikeudet
   • Liian suuri lainasumma
   • Riittämättömät kuukausitulot

   Yleisimmät syyt kielteiseen lainapäätökseen liittyvät siis aiempiin talousvaikeuksiin tai liian korkeaan lainasummaan suhteessa hakijan kuukausituloihin.

   Miten lainan hakijan kannattaa sitten toimia, mikäli lainojen yhdistely ei onnistu?

   1. Ensimmäisenä sinun kannattaa miettiä olisiko lainaa mahdollista hakea yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Lainanhaku rinnakkaishakijan kanssa usein helpottaa lainan saamista, sillä rahoituksen takaisinmaksusta on vastuussa kaksi henkilöä yhden sijaan.
   2. Toinen vaihtoehto tällaisessa voi olla se, että sisällytät yhdistelylainaan ainoastaan osan lainoistasi. Mikäli sinulla on esimerkiksi neljä aiempaa lainaa, voit kielteisen lainapäätöksen saatuasi yrittää yhdistää lainoista esimerkiksi kolme.

   Näin toimimalla voit helpottaa talouden hallintaasi siitä huolimatta, että yhdistelylaina ei vielä kata jokaista lainaa.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

   Lainojen yhdistely – Usein kysyttyä

   Kannattaako lainojen yhdistely?
   Lainojen yhdistely kannattaa, jos uuden yhdistelylainan korko on matalampi, kuin yhdistettävien lainojen kokonaiskorko. Yhdistelylaina helpottaa myös huomattavasti lainojen lyhentämistä, sillä yhden lainan lyhentämistä on helpompi kontrolloida kuin useampien.
   Miksi lainojen yhdistely ei onnistu?
   Lainojen yhdistelyn epäonnistuminen johtuu useimmiten niistä syistä, miksi ylipäätään hakijalle ei ylipäätänsä myönnetä lainaa. Syitä ovat esimerkiksi liian pienet tulot, epäsäännölliset tulot ja maksuhäiriömerkintä.
   Lainojen yhdistelyn edut
   Lainojen yhdistely tuo parhaassa tapauksessa selkeitä säästöjä, helpottaa lainan lyhentämisestä sekä auttaa laskemaan lainakuluja. Kun edellä mainitut asiat ovat hoidossa, vähentää lainojen yhdistely myös talousasioista aiheutuvaa stressiä.
   Lainojen yhdistelyn riskit
   Suurin lainojen yhdistelystä koituva riski on se, että uusi yhdistelylaina on selkeästi korkeakorkoisempi kuin aikaisemmat erilliset lainat. Laske siis aina lainan kulut esimerkiksi lainalaskurilla, jonka löydät täältä.