Pienten lainojen yhdistäminen – helpommin hallittava kokonaisuus

Pienten lainojen yhdistäminen on toimenpide, joka säästää kuluttajalta rahaa sekä selkeyttää kuvaa omasta taloudellisesta tilanteesta. Miten pienet lainat voi yhdistää ja mitä hyötyjä siitä on? Lue lisää alta.
Ladataan lomaketta..

Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

Summarum Mediassa

janina
janina
2021-05-10
Hakemuksen tekeminen oli helppoa ja päätös tuli nopeasti. Miinusta kuitenkin tulee siitä, että hakemusta tehtäessä sivu jumitti välillä.
Leena Rajala
Leena Rajala
2021-05-06
Infoa tuli jatkuvasti 👍. Ihan mukavasti meni koko ajan
Pauli Saarnisto
Pauli Saarnisto
2021-04-29
Pirjo
Pirjo
2021-04-28
Hakuprosessi sujui mutkattomasti ja nopeasti.
Bogel Jari
Bogel Jari
2021-04-23
Oletin menettelyä hankalammaksi, kaikki meni mielestäni hyvin, olen tyytyväinen
Nina Leppänen
Nina Leppänen
2021-04-07
Kokemus pelkästään positiivinen. Sain lainan sujuvasti.
PP
PP
2021-03-31
Palvelu oli erittäin sujuvaa ja rahat tulivat tilille todella nopeasti. Asiakaspalvelu oli ystävällistä.😊
Jorma Saloranta
Jorma Saloranta
2021-03-08
sai oikean osoitten mistä kysyä lainaa ja sain sen kiitos
Seija Lindgren
Seija Lindgren
2021-03-01
Palvelu nopeaa ja asiallista. Helppo selkoinen teksti ja helppi ymmärtää. Kiitos palvelusta.
Benita Rönnberg
Benita Rönnberg
2021-02-17

Pienten lainojen yhdistäminen – tätä se tarkoittaa

Kuluttajalle saattaa tulla joskus elämässään vastaan tilanne, jossa henkilöllä on useita pienempiä lainoja samanaikaisesti maksettavana. Useiden erillisten eräpäivien muistaminen saattaa tällaisissa tilanteissa unohtua ja kuluttajan voi olla vaikea muodostaa kokonaiskuvaa taloudellisesta tilanteestaan.

Pienten lainojen yhdistäminen auttaa silloin, kun kuluttaja tuntee jäävänsä useamman pienlainan kanssa pulaan. Pienten lainojen yhdistäminen on toimenpide, jossa useampi pienempi laina niputetaan yhdeksi lainaksi.

Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

Pienten lainojen yhdistäminen – hyödyt kuluttajalle

Pienten lainojen yhdistäminen voi auttaa kuluttajaa muutamilla eri tavoilla. Alle on listattu erilaisia hyötyjä, joita pienten lainojen yhdistäminen voi kuluttajan tilanteeseen tuoda.

Moni kuluttaja ei välttämättä tiedä, että lainaa tarjoavilta yrityksiltä saattaa olla mahdollista saada matalampi korko yhdelle laajemmalle yhdistelylainalle. Kuluttajan kannattaa aina kilpailuttaa yhdistelylaina, jotta edullisin mahdollinen laina löytyy.

Lisäksi pienten lainojen yhdistäminen voi tuoda säästöjä poistamalla ylimääräisiä kuluja sekä laskutuksia lainasta. Useampi pienlaina saattaa kerryttää jokainen erikseen kuukausittaisia laskutuslisiä tai muita maksuja. Pienten lainojen yhdistäminen poistaa ylimääräiset maksut, sillä kuluttaja maksaa tämän jälkeen lainan hallinnointikuluja ainoastaan yhdestä laskusta.

Pienten lainojen yhdistäminen tuo siis useita erilaisia hyötyjä. Seuraavissa kappaleissa tarkastellaan vielä tarkemmin sitä, miten kuluttaja voi saada talouden hallintaansa apua yhdistämällä pienet lainansa.

Pienten lainojen yhdistäminen säästää rahaa

Kuten edellisessä kappaleessa mainittiin pienten lainojen yhdistäminen mahdollistaa monesti pienemmän koron aiempiin lainoihin verrattuna. Merkittävimmät säästöt tulevat kuitenkin lainan muiden kulujen johdosta. Useasta lainasta maksetaan yleensä myös useita eri kuluja.

Yhdistämällä pienet lainat yhdeksi, kuluttaja maksaa lainan hallinnointikuluja enää ainoastaan yhdestä lainasta. Alla olevasta taulukosta voidaan tarkastella esimerkkiä lainojen korkokulujen ulkopuolisista muista kuluista. Esimerkissä kuluttajalla on neljä lainaa samanaikaisesti maksettavana ja henkilö maksaa jokaisesti erillisiä tilinhoitomaksuja sekä laskutuslisiä.

Tilinhoitomaksu (kk) Laskutuslisä (kk) Maksuaika Yhteissumma
Laina 1 5e 2e 4v 336e
Laina 2 6,5e 6,5e 3v 342e
Laina 3 6e 2,5e 5v 510e
Laina 4 4e 1e 2v 120e

Yllä olevasta taulukosta voidaan huomata, että säännölliset kuukausittaiset kustannukset kerryttävät ajan mittaan merkittävän lopullisen rahasumman maksettavaksi. Kuluttajalle jää neljästä lainastaan maksettavaksi 1 302 euroa.

Kuluttaja päättää kuitenkin yhdistää pienet lainansa yhdeksi ja neuvottelee itselle neljän vuoden takaisinmaksuajan, 5 euron tilinhoitomaksun sekä 2 euron laskutuslisän.

Tilinhoitomaksu (kk) Laskutuslisä (kk) Maksuaika Yhteissumma
Yhdistelmälaina 5e 2e 5v 966e

Kuluttajalle jää näin ollen maksettavaksi 966 euroa. Pienten laskujen yhdistäminen tuo siis kuluttajalle esimerkkitapauksessa 336 euron taloudellisen säästön.

Pienten lainojen yhdistäminen – Helpompi talouden hallinta

Pienten lainojen yhdistäminen voi auttaa kuluttajaa talouden hallintansa kanssa ja parhaimmillaan jopa katkaista kuluttajan velkakierteen kokonaan. Pienten lainojen yhdistäminen helpottaa kuluttajan talouden hallintaa muun muassa seuraavin keinoin

Selkeys omista menoista

Useiden pienten lainojen samanaikainen takaisin maksaminen saattaa monesti hämärtää kuluttajan käsitystä omasta taloudellisesta tilanteestaan. Mikäli pieniä laskuja tippuu postiluukusta säännöllisesti, voi henkilön olla haastavaa pysyä kärryillä kuukausittaisista menoistaan.

Pienten lainojen yhdistäminen auttaa kuluttajaa pysymään paremmin kärryillä omista kuukausittaisista menoista. Yhdestä yhdistelmälainasta kuluttaja näkee selvästi kuinka paljon rahaa henkilöllä kuluu kuukausittain lainan lyhentämiseen. Tämän tiedon avulla henkilökohtaisen budjetin luominen on myös mahdollista, mikä voi auttaa talousvaikeuksien kanssa.

Ainoastaan yksi eräpäivä muistettavana

Pienten lainojen yhdistäminen mahdollistaa myös sen, että kuluttajalla on lainojen lyhennysten kanssa ainoastaan yksi eräpäivä muistettavana. Mikäli kuluttaja lyhentää samaan aikaan useita pienlainoja, saattaa useampien pienten lainojen eräpäivät olla ripoteltu pitkin kuukautta. Monesti maksuvaikeudet alkavat siitä, ettei kuluttaja pysy enää mukana laskujensa eräpäivistä.

Pienten lainojen yhdistäminen muuttaa useammat laskut yhdeksi laajemmaksi kokonaisuudeksi. Näin myös laskujen eräpäivät yhdistyvät, eikä kuluttajan tarvitse enää muistaa kuin yksi eräpäivä.

Vähemmän stressiä

Epätietoisuus omasta taloudellisesta tilanteesta saattaa aiheuttaa kuluttajalle monissa tapauksissa merkittävästi stressiä. Pienten lainojen yhdistäminen mahdollistaa, että kuluttaja tietää tarkasti paljonko rahaa menee kuukausittain lainojen lyhennykseen. Kun oma taloudellinen tilanne ei ole enää epämääräinen, voi kuluttaja kohdentaa paremmin energiansa myös sen kehittämiseen. Pienempi stressi on ihmisen elämänlaadun kannalta oleellinen tekijä, joten henkisen tilanteen kohentumista ei voida ylenkatsoa.

Pienten lainojen yhdistäminen rinnakkaishakijan kanssa

Pienten lainojen yhdistäminen on mahdollista toteuttaa myös rinnakkaishakijan kanssa. Rinnakkaishakija toimii lainaa hakiessa hintaa laskevana tekijänä. Pienten lainojen yhdistäminen yhdessä rinnakkaishakijan kanssa vähentää lainan myöntämisen riskitasoa, jolla on laskeva vaikutus myös lainan hintaan.

Rinnakkaishakijana voi kuluttajan hakiessa lainaa toimia esimerkiksi lainaa hakevan henkilön avo- tai aviopuoliso. Rinnakkaishaku onnistuu usein myös perheenjäsenen, kuten sisaruksen tai vanhemman kanssa.

Pienten lainojen yhdistäminen – ota tämä huomioon

Löytääkseen edullisimman mahdollisen yhdistelylainan, kuluttajan tulee aina kilpailuttaa lainatarjoukset. Kilpailuttamisen avulla kuluttaja vastaanottaa lainatarjouksia useilta eri lainan tarjoajilta yhden pankin tai rahalaitoksen sijaan. Kilpailuttaessaan yhdistelmälainan Summarumin lainapalveluiden kautta, kuluttajan on mahdollista löytää edullisin yhdistelmälaina.

Lainojen kilpailutus on helppo ja nopeasti toteutettavissa. Lainaa hakeva henkilö lähettää tiedot haluamastaan lainasta kilpailuttavalle taholle ja kilpailuttaja selvittää eri pankkien sekä rahalaitoksien tarjoamia vaihtoehtoja. Kuluttaja ei sitoudu lainoja kilpailuttaessa vielä mihinkään hankintaan, joten kilpailutus on mahdollista toteuttaa ilman lainojen lopullista hankkimista.

Kokemuksia pienten lainojen yhdistämisestä

Keräsimme suomalaisten kuluttajien kokemuksia pienten lainojen yhdistämisestä. Kokemuksista nousi esiin muutamia toisteisia asioita liittyen pienempien lainojen yhdistämiseen yhdeksi laajemmaksi kokonaisuudeksi. Yksi kuluttajilta esiin nousseista asioista oli koettu tuntemus siitä, että kuluttajan lainoista maksamat kokonaiskustannukset vähenivät.

“Kyllä lainoja kannattaa ihan perusmatematiikan perusteella yhdistellä. Monta pikalainaa tuo kalliit korkokulut, yksi yhdistelylaina kohtuukulut. Jää rahaa muuhunkin elämään.”

“Yhdistelylainan hyöty on siinä, että maksat vain yhtä lainaa sen 20 lainan sijasta. Jo pelkästään se säästö mitä saa lainanhoitokuluista on huomattava. Muusta säädöstä ja stressistä nyt puhumattakaan, jos täytyy lainailla takaisin kun rahat ei enää riitä elämiseen. Sen lisäksi, jos joudut pinteeseen lainan takaisinmaksun kanssa, niin on vain yksi luotonantaja, jonka kanssa joutuu neuvottelemaan.”

Useat kokemuksiaan jakaneista kuluttajista nostivat esiin myös lainan takaisinmaksamisen selkeyden. Yleinen kokemus oli, että lainojen takaisinmaksaminen selkiytyi merkittävästi, kun lainaa maksettiin takaisin ainoastaan yhteen osoitteeseen useamman sijaan. Alla on poimittuna kommenti liittyen siihen, miten erästä kuluttajaa oli auttanut

“Mulle oli lainojen yhdistely hyvä asia. Jotenkin henkisesti helpompaa kun tulee vaan 1 lasku mielummin kun 5. Välillä joku myöhästyy ja joutuu maksamaan siitä muistusmaksuja. Kannattaa olla tarkkana mitä yhtiötä käyttää lainoissa koska kulut on erilaisia”

Kuten yllä oleva kuluttajan kommentti myös osoittaa, kannattaa kuluttajan aina toimia lainamarkkinoilla harkiten. Vaikka pienten lainojen yhdistäminen sisältää useita etuja sekä hyötyjä, tulee kuluttajan lukea tarkasti sopimusehdot läpi ja huolehtia, että henkilö tietää mitä hän allekirjoittaa. Monissa tapauksissa kuitenkin kuluttajien kokemukset osoittavat, että pienten lainojen yhdistäminen voi olla hyödyllistä kuluttajan sen hetkisestä tilanteesta riippuen.

Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

Usein kysyttyä

Miksi pienet lainat kannattaa yhdistää?
Pienet lainat kannattaa yhdistää, sillä sen avulla kuluttajan on mahdollista säästää merkittäviä rahasummia sekä helpottaa henkilökohtaista talouden hallintaansa.
Miten yhdistän pienet lainat?
Pienet lainat yhdistät helposti Summarumin lainapalveluiden kautta. Pienten lainojen yhdistäminen on helppoa ja käy Summarumin palveluiden avulla nopeasti. Kuluttajan tarvitsee ainoastaan syöttää nykyisten lainojensa tiedot sekä omat tietonsa ja Summarum kilpailuttaa yhdistelylainat kuluttajan puolesta.
Missä voin yhdistää pienet lainat?
Kuluttaja voi yhdistää pienet lainansa useiden eri palveluntarjoajien kautta. Yhdistelylainat kannattaa kuitenkin aina kilpailuttaa edullisimman hinnan löytämiseksi.