Velkakierre poikki – Miten eroon veloista?

Ylivelkaantuminen on kasvava ongelma suomalaisten keskuudessa. Takuusäätiö ry:n mukaan ihmiset ovat tänä vuonna aiempaa velkaantuneempia. Velkojen taustalla on entistä enemmän myös muita velkoja kuin pikavippejä.
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Terhi Kolehmainen
   Terhi Kolehmainen
   2021-08-07
   Vahvistettu
   En saanut hyvää lainaa
   Sami Teittinen
   Sami Teittinen
   2021-08-06
   Vahvistettu
   Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.
   asiakas
   asiakas
   2021-07-28
   Vahvistettu
   Hyvin hallittua hakua! Hyvin hallittua hakutoimintaa ja opastusta. Tarvitaan jonkin verran viitseliäisyyttä käyttäjältä itseltään. Arvosanalla hyvä.
   Tuncher Saliev
   Tuncher Saliev
   2021-07-26
   Vahvistettu
   erinomainen palvelu Olen erittäin tyytyväinen nopeaan ja laadukkaaseen palveluun
   Sari Vihavainen Os Rouvari
   Sari Vihavainen Os Rouvari
   2021-07-19
   Vahvistettu
   Lainatarjouksia ei tullut
   Ari Tapio Mattila
   Ari Tapio Mattila
   2021-07-16
   Vahvistettu
   Toimii niin kuin pitkin ja sain palvelua henkilö kohtaisesti ja kysymyksiin vastaukset..suosittelen kylläkin .
   Krista Nurmi
   Krista Nurmi
   2021-07-03
   Vahvistettu
   En saanut jostqin syystä lainaa
   Kimmo Alaluusua
   Kimmo Alaluusua
   2021-06-17
   Vahvistettu
   Lloistava Todella onnistunut ja nopea palvelu kiitos siitä.
   Raisa Mattiöa
   Raisa Mattiöa
   2021-06-16
   Vahvistettu
   Nopeaa ja ystävällistä tosi asiakaspalvelua
   Sirpa
   Sirpa
   2021-06-12
   Vahvistettu
   Lantti-saldolaina on hyvä apu arjen yllättävään menoerään

   Velkakierre poikki – miten eroon veloista?

   Miehillä veloista korostuvat autolaina ja verovelat. Naisilla puolestaan osamaksut, opintolainat ja laskurästit. Ylivelkaantumisessa on kysymys monimuotoisesta ongelmasta, joka vaikuttaa ihmisen koko elämään.

   Velka on usein kertynyt vähitellen pienistä ja suuremmista kulutusluotoista ja osamaksuista. Jossain vaiheessa ollaan tilanteessa, että saadut tulot eivät kata enää velkojen kuukausittaisia lyhennyksiä.

   Veloista voi kuitenkin selvitä.

   Tässä artikkelissa annetaan yksityiskohtaisia neuvoja velkaantumisen katkaisemiseen ja miten veloista voi päästä eroon.

   Veloista eroon pääseminen on mahdollista, mutta se vaatii talouden täydellistä uudelleen suunnittelua ja tiukempaa talouskuria ainakin siihen asti, että velat on saatu hoidettua.

   Eroon veloista – miten velkakierre syntyy?

   Velkakierre syntyy tilanteessa, jossa otetaan uutta lainaa vanhan poismaksamiseksi. Tällöin uusi laina harvoin on koroiltaan ja kuluiltaan oleellisesti edullisempaa kuin vanha laina.

   Usein pikavippejä maksetaan uusilla pikavipeillä, joka tekee jossain vaiheessa tilanteen kestämättömäksi. Monesti velkaa lisäävät osamaksukaupat. Ihmiset ottavat helposti osamaksuja tilanteissa, joissa heillä ei ole käytössä tarpeeksi varoja kerralla sijoittaa suurempaan hankintaan, kuten tietokoneeseen.

   Osamaksut ovat kuitenkin myös velkaa. Velkakierre syntyy usein pitkän ajan kuluessa. Ylivelkaantuneet ovat pääsääntöisesti työelämässä. Muutenhan velkaa ei niin paljon saakaan.

   Monesti velkaa yritetään kaikin keinoin hoitaa. Lopulta tilanne ajautuu kuitenkin siihen, että palkkatulot eivät riitä kattamaan velkojen lyhennyksiä.

   Kun perintätoimistoista velat siirtyvät ulosottoon, niin tulevat myös ensimmäiset maksuhäiriömerkinnät. Tällöin velkaantuminen loppuu, mutta taloudellinen ahdinko pahenee.

   Näin järkevästi eroon veloista

   Suuren velkataakan puristuksessa tilanne näyttää usein toivottomalta. Tilanne kuitenkin harvoin – jos koskaan on täysin toivoton.

   Seuraavaksi kerromme neuvoja, joiden avulla pääset järkevästi eroon veloista.

   Ensinnäkin sinun kannattaa varata yksi päivä velka-asioiden selvittelyyn. Sinulle on voinut kertyä velkaa pikavipeistä, luottoyhtiöiltä ja osamaksukaupasta.

   Selvitä mihin olet velkaa. Mikäli velkasi eivät ole vielä menneet ulosottoon, saat velkaotteet perintötoimistoilta ja luottoyhtiöiltä pyytämällä.

   Seuraavaksi sinun kannattaa vertailla korkoja ja kuluja velkoihisi liittyen. Velat, joissa on korkeimmat korot ja kulut ovat sellaisia, jotka kannattaa maksaa ensin pois, eli vyöryttää velka.

   Velkojen vyöryttäminen tarkoittaa sitä, että maksaa kaikista veloista minimisummaa jatkuvasti, mutta valitsee yhden veloista, jonka maksaa mahdollisimman nopeasti pois. Nopeammin pois maksettavaksi velaksi kannattaa valita suurikuluisin.

   Eroon veloista suunnitelmalla ja yhdistelylainalla

   Veloista eroon pääseminen edellyttää aina vankkaa päätöstä ja suunnitelmaa.

   Mikäli sinulla ei ole tullut vielä maksuhäiriömerkintää, niin kannattaa yrittää löytää nykyisiä lainojasi edullisempi yhdistely-/järjestelylaina, jolla maksat heti kaikki velkasi kerralla pois. Tämän jälkeen keskityt maksamaan yhdistelylainasi pois suunnitelman mukaan.

   Yhdistelylainoista löydät tietoa netistä ja tästä Yhdistelylaina -artikkelistamme.  Yhdistelylainoja vertaillessa kannattaa olla tarkkana ja selvittää niiden todelliset kulut.

   On tärkeää, että lainojen yhdistämisen avulla säästät rahaa, etkä velkaannu lisää. Mikäli sinulla ei ole mahdollista saada yhdistelylainaa, kannattaa olla yhteydessä kunnalliseen talous- ja velkaneuvontaan.

   Voit hakea myös Takuusäätiöltä lainantakausta lainaan, jolla maksat pois ylisuuret lainasi ja osamaksusi.

   Usein jonkilainen ratkaisu velkaongelmaan löytyy. Kannattaa pysyä rauhallisena ja miettiä yhdessä velkaneuvonnan asiantuntijoiden kanssa, mitä olisi tehtävissä.

   Kunnan, järjestöjen ja rahalaitoksien velkaneuvojat voivat neuvoa sinua velkojesi suhteen.


   Miksi kilpailuttaa yhdistelylainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo


   Eroon veloista myös tulevaisuudessa

   Velkaantumisen lopettaminen on edellytys sille, että pääset veloistasi eroon ja voit elää joko velattomana tai niin sanotusti normaalivelkaisena tulevaisuudessa.

   Nykyään ihmiset velkaantuvat aiempaa helpommin. Tämä johtuu osittain siitä, että tuotteita ja palveluita myydään entistä enemmän velaksi. Samalla kun velkaa on saatavilla enemmän ja helpommin kuin koskaan ennen historiassa, niin ovat myös asenteet velanottoon muuttuneet.

   Aikaisemmin velanottoon oli tietynlainen kynnys. Ihmiset ajattelivat, että omillaan on pärjättävä. Kulutusluottojen myötä käsitykset velkaantumisesta ovat muuttuneet.

   Velkaa otetaan entistä helpommin ja velanperusteet ovat entistä kevyempiä. Ilman velalla maksamisen mahdollisuutta moni asia jäisi hankkimatta.

   Tulevaisuutta ajatellen kannattaakin miettiä aina velkaa ottaessa, että onko velanotto ainut mahdollisuus maksaa hankinta. Olisiko kuitenkin järkevämpi säästää? Maalaisjärjellä pääsee velkaantumisen välttämisessäkin pitkälle.

   Eroon veloista – konkreettinen muistilista

   Konkreettinen muistilista on tärkeä laatia velkaongelmasi selvittämisen tueksi.

   Seuraavassa on koottu tärkeitä asioista listaukseksi.

   Voit hyödyntää tätä muistilistaa omien velka-asioittesi selvittelyssä:

   1. Maksa akuutit menot aina ensin. Näihin kuuluvat vuokra, sähkö ja vesimaksut sekä muut asumismenot. Vuokra on tärkein.
   2. Neuvottele velkojien kanssa. Yhteydenotto velkojaan auttaa lähes aina. Useimmiten voit neuvotella myös maksujärjestelystä velkojiesi kanssa. Maksujärjestelyn kanssa kannattaa olla realistinen ja miettiä kuinka paljon voit maksaa.
   3. Kannattaa maksaa suurikuluisimmat velat ensin pois velkoja vyöryttämällä.
   4. Selvitä mahdollisuutesi edulliseen yhdistelylainaan, jolla maksat ylisuuret velkasi pois.
   5. Ole yhteydessä Takuusäätiö ry:n tai kuntasi talous- ja velkaneuvontaan.
   6. Ota rauhallisesti ja älä menetä toivoasi, koska et ole yksin ongelman edessä. Suuristakin veloista voi selvitä.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Yhdistelylainasta voi olla apua velkakierteen katkaisussa, ja samalla sinun kannattaa ottaa kaikki hyöty irti palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

   Usein kysyttyä

   Onko eroon veloista pääsy mahdollista?

   Veloista eroon pääseminen on mahdollista. Tässä artikkelissa kerrotaan konkreettisista keinoista, joita voi hyödyntää velkatilanteen selvittämiseksi ja veloista eroon pääsemiseksi.

   Tärkeintä on katkaista velkaantuminen. Eli älä ota enää uutta lainaa vanhojen poismaksamiseksi. Tässä on kuitenkin yksi poikkeus. Uuden velan ottaminen on pelkästään järkevää, jos tarkoituksenasi on maksaa vanhat velat pois yhdistelylainalla. Yhdistelylaina on kannattava silloin, jos sen kulut ja korot ovat matalammat kuin vanhalla lainalla.

   Suotavaa olisi myös, että kuukausittainen kuukausierä jäisi selvästi pienemmäksi, että kykenet selviämään välttämättömistä menoistasi.

   Kannattaa vertailla lainantarjoajia. Mikäli et saa yhdistelylainaa, niin kannattaa ottaa yhteyttä velkaneuvontaan erikoistuneisiin tahoihin. Riippumatonta velkaneuvontaa edustavat kuntien talous- ja velkaneuvontatoimistot ja Takuusäätiö.

   Ole rohkeasti yhteydessä näihin tahoihin. Takuusäätiöltä on mahdollista hakea myös yhdistelylainantakausta.

   Onko yhdistelylaina hyvä tapa päästä eroon veloista?

   Yhdistelylainan ottamisessa on monia etuja. Ottaessasi yhdistelylainan voit hyötyä siitä säästämällä rahaa.

   Säästö syntyy siitä, että et joudu maksamaan lainan korkoja- ja kuluja kuin yhteen paikkaan. Pelkästään kuluista saattaa tulla jo useita kymmeniä euroja kuukaudessa, jos sinulla on monia lainoja.

   Yhdistelylainan avulla voit löytää paremman koron kuin sinulla tällä hetkellä on ja pidemmän maksuajan. Tällöin yhdistelylainaa konkreettisesti helpottaa rahatilannettasi. Konkreettiseksi taloutesi pelastamiseksi yhdistelylaina näyttäytyy silloin, kun sen avulla sinulle jää enemmän rahaa elämiseen ja taloudellinen paineesi helpottuu.

   Yhdistelylainan etu on tietysti myös se, että oman taloutesi seuraaminen helpottuu, kun maksat vain yhtä lainaan useiden lainojen sijasta.

   Yhdistelylainaa harkittaessa kannattaa olla kuitenkin tarkka. Sinun kannattaa varmistaa huolella, että todellakin säästät rahaa yhdistelemällä lainasi.

   Haluan eroon veloista. Mitä minun tulee huomioida yhdistelylainaan ottaessa?

   Yhdistelylainaa harkittaessa kannattaa ottaa huomioon joitakin tärkeitä asioista. Ensimmäisenä sinun kannattaa tehdä realistinen laskelma kuukausittaisista välttämättömistäsi menoista.

   Siihen kannattaa jättää joustovaraa, sillä rahaa on myös hyvä varata niin, ettei talous joudu liian tiukille. Mieti siis mikä olisi sopiva kuukausierä, jonka voit maksaa.

   Valitse sopiva laina-aika, jotta lainan lyhentäminen tapahtuu tarpeeksi nopeasti. Vaikka pidemmällä laina-ajalla korko olisikin pienempi, usein tulet maksaneeksi kokonaisuudessa enemmän, sillä takaisinmaksukuukausia on enemmän.

   Yhdistelylainan edellytyksenä ovat säännölliset kuukausitulot ja puhtaat luottotiedot. Pankit tekevät normaalin riskiarvion, jolloin lainan saamiseen vaikuttaa myös se, miten olet raha-asiasi hoitanut.

   Yhdistelylainaa kannattaa hakea. Parhaimmat korkotarjoukset saat, jos sinulla on joku reaalivakuus, kuten asunto tai kesämökki. Yhdistelylainoja kannattaa vertailla, koska lainojen koroissa, kuluissa ja maksuajoissa on suuria eroja.

   Muuta lainojen yhdistämiseen liittyvää