Visa – luottokorttien tienraivaaja

Visa on maailman suosituin luottokortti. Jo yli 40 miljoonaa kauppiasta ympäri maailman hyväksyy sen maksuvälineenä. Visa-korttia on mahdollista hakea suomalaisten pankkien kautta. Vaikka Visa omistaa Visa-luottokortit, niin pankeilla on kuitenkin lupa sanella tarjoamiensa Visa-korttien ehdot. Korttia harkitsevan kannattaakin tehdä vertailua eri pankkien luottokorttien suhteen ennen sellaisen hankkimista.

visa

Visan ominaisuudet riippuvat pankista

Riippuen pankista Visassa on maksuaika- ja luotto-ominaisuuksien lisäksi pankkipuolen ominaisuus. Jos pankki tarjoaa luoton yhteyteen tätä debit-yhdistelmää, on ostoksia mahdollista maksaa niin creditillä eli luotolla, kuin myös debitillä eli suoraan pankkitililtä.


Miksi vertailla pankkikortteja Summarumilla?

  • Vertaile pankkikortteja keskenään ja löydä edullisin korko
  • Palvelumme kautta vertailet keskenään yli 20 eri pankin luottokorttia
  • Kilpailuta nykyinen luottokorttisi ja säästä

VERTAILE LUOTTOKORTTEJA

Summarum Logo


Maksuaika ja korko

Pankit tarjoavat myöntämälleen Visalle korotonta maksuaikaa usein 30 – 40 päivää. Jos luottoa ei ole tuona aikana maksettu kokonaisuudessaan pois, jäljellä oleva luotollinen velka alkaa kasvaa luottoehdoissa määriteltyä korkoa. Eräs yleisimmistä indekseistä, joihin luottokorttien korkoja sidotaan, on 3 kuukauden EURIBOR. Tämän lisäksi ja riippuen pankista sekä luottosopimuksesta, luoton määrästä peritään keskimäärin 7-10 prosenttia ja 3-5 euron tilinhoitomaksu.

Luottokortista aiheutuvien kustannuksien pitäminen mahdollisimman pienenä edellyttää, että luotto lyhennetään pois tuona korottomana maksuaikana. Joskus voi toki tulla vastaan tilanteita, jolloin optimaalinen luotonlyhennys ei ole mahdollista. Tällaisissa tapauksissa auttaa suunnitelmallisuus ja pankkien tarjoamat mahdollisuudet lyhennysvapaisiin kuukausiin, joita jotkin pankit myöntävät esimerkiksi kaksi kuukautta vuodessa.

Bonuksia ostoksista

Jokaisella pankilla on omat asiakkuus- tai bonuspistesysteeminsä. Käytettäessä Visan luotto-ominaisuutta maksutapana, pankit yleensä palkitsevat asiakastaan bonuspisteiden muodossa. Toisin sanoen creditillä maksetut ostokset kerryttävät pankkien bonuspisteitä, joita kortin omistaja voi hyödyntää pankkipalveluiden tai vakuutuksien maksuihin. Tästä hyvänä esimerkkinä toimii OP-Visan omistaja-asiakkaan bonukset.

Turvaa hankintoihin ja matkoille

Maksupäätteiden Visa -tarralogosta ja verkkokauppojen tunnistautumisessa Visa Secure -tunnuksesta tietää, että maksutapahtuma on turvattu.

Monet pankit tarjoavat Visa-luottokorttien yhteyteen erilaisia vakuutuksia kuten tuote-, osto- tai identiteettiturvavakuutuksia. Visa Gold ja Platinum -kortit sisältävät yleensä matkavakuutuksen, joten se kannattaa pitää mielessä vakuutus- ja luottokorttiasioita pohtiessa. Ostoturvat vakuuttavat luotolla ostetut tuotteet tietyksi ajaksi, joten niiden ja matkavakuutusten ehtoihin kannattaakin perehtyä tarkasti.


Muita artikkeleita

Mikä on Visa-luottokortti?

Suomessa toimivat pankit tarjoavat Visaa yleensä yhdistelmäkorttina eli kortissa on credit- ja debit-puolet. Kortilla voidaan siis maksaa ostoksia luotolla tai suoraan kortinhaltijan pankkitililtä. Jotkin pankit kuten esimerkiksi Bank Norwegian ja Danske Bank tarjoavat Visaa pelkästään luottokorttina. Lue tästä, mikä on lentopisteitä kerryttävä Norwegian-luottokortti.

Pankit voivat määrätä Visa-luottokortille omat luottoehtonsa, vaikka kortin oikeudet kuuluvatkin Visalle. Luoton määrä sekä korkohinnastot ja kuukausimaksut vaihtelevat eri pankkien tarjoamilla Visa-korteilla. Normaalin Visa-kortin lisäksi pankkien korttivalikoimasta voi löytyä myös Visa Gold, jolla kortin omistaja saa edullisesti matkailuun liittyvät hyödylliset edut.

Täältä voit lukea lisää tietoa Osuuspankin luottokorteista, joita ovat OP-Visa, OP-Visa Gold sekä OP-Visa Platinum.

Miten Visa-luottokortti toimii?

Visa toimii maksuvälineenä melkeinpä kaikkialla maailmassa sekä myös verkko-ostoksia tehdessä. Maksaessasi ostokset Visa-luottokortin creditillä, saat yleensä korotonta maksuaikaa 30 – 40 päivää. Tämän jälkeen luotollinen velka alkaa kasvamaan luottoehtojen mukaista korkoa. Luottolaskua on nykyään helppo lyhentää pankkien verkkopalveluiden tai mobiilisovellusten avulla. Näiden palveluiden avulla korttiin liittyviä nosto- tai luottorajoja on myös kätevä hallinoida.

Visalla on myös mahdollista nostaa käteistä Visa ATM -nostoautomaateista, joita on ympäri maailmaa. Visan sivuilta löytyy nostoautomaattien hakukone, jolla voi paikantaa lähimmän Visan nostoautomaatin.

Visalla maksaminen ulkomailla

Pääasiassa Visalla maksaminen ulkomailla tapahtuu samalla tavalla kuin kotimaassakin. Maksaminen Visalla on turvallista ja suhteellisen edullinen vaihtoehto.

Kannattaa huomioida, että ulkomailla kaikissa maksupäätteissä ei kuitenkaan ole välttämättä mahdollisuutta valita, kummalta puolelta maksutapahtuma veloitetaan, jos sinulla on hallussasi Visa-yhdistelmäkortti. Näissä tapauksissa maksu menee usein automaattisesti korttisi credit-puolelta.

Vaikka Visa toimii yli 200 maassa, niin suunnitellessa ulkomaanmatkaa kannattaa aina tarkistaa, soveltuuko Visa-luottokortti maksamiseen esimerkiksi yöpymiskohteessa, jos aiot maksaa yöpymisen vasta paikanpäällä. Näin voit välttyä kiperiltä tilanteilta ja yllättäviltä lisäkustannuksilta.

Visa veloittaa Visa International -hinnastonsa mukaisesti valuuttakurssien vaihdoksen, mikäli maksettavat ostokset tehdään muussa valuutassa kuin euroissa. Joissakin ulkomaisissa maksupäätteissä voi olla käytössä ns. ‘’Dynamic Currency Conversion’’ -palvelu, joka kysyy haluatko maksaa ostoksesi kotimaan valuutalla vai haluatko käyttää paikallista valuuttaa. Kannattaa valita ‘paikallisen valuutan käyttö’, sillä näissä tapauksissa se on edullisempaa ja voit välttyä yllättäviltä lisäkuluilta.

Mistä Visa-luottokortti?

Suomalaisista pankeista Visa-luottokorttia on mahdollista hakea esimerkiksi Osuuspankilta, Säästöpankilta ja POP-pankilta. Luottokorttihakemus on mahdollista täyttää pankkien verkkosivuilta. Hakijan täyttäessä kriteerit, luottokortti voi tulla postiluukusta tai odottaa noutoa pankin toimipisteeltä jo noin 1 – 2 viikon sisällä.

Kuka voi saada Visa-luottokortin?

Pankkien hakukriteerit ovat pääsääntöisesti samanlaisia. Visa-luottokorttia voi hakea kun,

  1. Hakija on vähintään 18-vuotias
  2. Hakijalla on säännölliset palkka- tai eläketulot (opiskelijoiden tilanteet pankit katsovat erikseen, joillakin pankeilla voi olla opintopistevaatimuksia luottokortin myöntämiselle)
  3. Hakija osoittaa riittävää maksukykyä, ja että kykenee hoitamaan talouttaan hyvin
  4. Hakija asuu pysyvästi Suomessa

Pankit voivat myös edellyttää Visa-luottokortin saamiseksi, että hakija on pankin pääasiallinen asiakas.

Vertaa ennen hankkimista: Visa vai MasterCard?

Näiden kahden suurimman luottoyhtiön korttien välisiä eroja miettiessä kannattaa ajatella omaa taloudellista käyttäytymistä sekä etuja, joita luottokortiltaan haluaa. Visan ja MasterCardin erot ovat itsessään niin marginaalisia, että suuremman painoarvon vertailuun tuovat pankki- ja luottokorttikohtaiset ehdot. Suosittelemme tekemään luottokorttien vertailua ja tutustumaan eri pankkien tarjoamiin luottoehtoihin. Pankkipalvelujen keskittämisessä voi olla etunsa, mutta kilpailuttaminen voi myös olla kannattavaa.

Usein kysyttyä

Mikä on visa luottokortti?
Visa on maailman suosituin luottokortti. Korttia voi hakea suomalaisten pankkien kautta. Pankkien tarjoamissa Visa - korteissa on kuitenkin eroavaisuuksia, joista kuluttajan kannattaa olla tietoinen. Suomessa toimivat pankit tarjoavat Visaa yleensä yhdistelmäkorttina eli kortissa on credit- ja debit-puolet.
Miten visa luotokortti toimii?
Pankit tarjoavat myöntämälleen Visalle korotonta maksuaikaa usein 30 – 40 päivää. Jos luottoa ei ole tuona aikana maksettu kokonaisuudessaan pois, jäljellä oleva luotollinen velka alkaa kasvaa luottoehdoissa määriteltyä korkoa. Käytettäessä Visan luotto-ominaisuutta maksutapana, pankit yleensä palkitsevat asiakastaan bonuspisteiden muodossa
Kenelle visa luottokortti sopii?
Henkilö, joka haluaa joustovaraa talouteensa. Kortti sopii hyvin myös ulkomailla matkaavalle. Korttia voi hakea Suomessa asuva täysi-ikäinen, jolla on joitakin säännöllisiä tuloja sekä maksukykyä kortin luoton maksamiseen.