laina » Pankit, joissa voit yhdistää lainasi

Pankit, joissa voit yhdistää lainasi

Viimeksi päivitetty 14.10.2021

Yhdistelylaina auttaa kuluttajaa, jolla on useita lainoja maksettavana. Mitkä suurimmista pankeista markkinoivat yhdistelylainaa ja keneltä sitä kannattaa hakea? Pyrimme selvittämään asiaa tässä artikkelissa.

porvoo

Lainojen yhdistäminen on toimenpide, jossa kuluttaja niputtaa useamman pienemmän lainansa yhteen yhdistelylainan avulla.

Lainojen yhdistämisen avulla pyritään vähentämään lainaan sisältyviä kuluja. Samanaikaisesti yksinkertaistamaan henkilön talouden hallintaa. Useampien laskujen samanaikainen maksaminen tekee kuluttajan henkilökohtaisesta talouden hallinnasta usein haastavaa.

Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

Henkilön on vaikea pysyä kirjoilla omista kuukausittaisista menoistaan, sillä laskuja tippuu postiluukusta tiheään tahtiin.

Lainojen yhdistäminen niputtaa kaikki nämä pienemmät lainat yhteen. Näin henkilön on helpompi pysyä kirjoilla siitä, mitkä hänen todelliset kuukausittaiset menonsa ovat. Lisäksi yhdistelylaina pienentää usein lainan kokonaiskuluja.

Lainojen yhdistäminen voidaan toteuttaa nykyään lukuisten eri palveluntarjoajien kautta. Yhdistelylainaa tarjoavat sekä suurimmat pankit, että myös pienemmät rahalaitokset.

Otimme tätä tekstiä varten selvää Suomalaisen rahoitussektorin tarjoajista yhdistelylainan vaihtoehdoista.

Santander

Santander on vuodesta 2007 asti Suomessa toiminut pankki. Santander on lähtöisin Espanjasta ja se on markkina-arvoltaan Euroopan toiseksi suurin pankkisektorin yritys.

Santander ja sen lainojen yhdistäminen toimivat Suomessa hieman eri tavalla verrattuna joihinkin muihin rahalaitoksiin.

Santander ei markkinoi aktiivisesti palveluissaan lainojen yhdistämistä. Pankin palveluista löytyy erilaisia lainoja, kuten esimerkiksi juhlalaina, remonttilaina tai harrastuslaina. Yhdistelylainaa sivuilta ei kuitenkaan löydy.

Mikäli kuluttaja haluaakin yhdistää lainansa Santanderin palveluiden avulla, tulee hänen hakea pankista tavallista kulutusluottoa.

Kulutusluoton avulla kuluttaja voi maksaa pois muut velkansa. Menettely edellä mainituin tavoin ei kuitenkaan tuo kuluttajalle kaikkia niitä hyötyjä, joita lainojen yhdistäminen muuten tuo.

Lainojen yhdistäminen Santanderin palveluilla jättää esimerkiksi kuluttajan vastuulle edellisten lainojen takaisinmaksusta huolehtimisen.

S-Pankki

S-pankki on S-ryhmän ja LähiTapiola-ryhmän omistama kauppapankki. S-Pankki on osa S-ryhmää, joka on kirjoitushetkellä yksi Suomen harvoista osuuskaupparyhmistä.

Kuten Santander, myöskään S-pankki ei mainosta aktiivisesti palveluissaan lainojen yhdistämistä.

Siinä missä Santanderin verkkopalveluista ei löydy mitään mainintaa lainojen yhdistämistä, on S-pankin verkkosivuilla kuitenkin mainittu mahdollisuudesta.

Sivuilta löytyy maininta, että mikäli kuluttaja haluaa yhdistelylainan, tulisi hänen olla suoraan yhteydessä S-pankin edustajiin. Apua aiempien laskujen rahoittamiseen voi siis hakea melko samalla tavoin oli kyseessä Santander tai S-pankki.

Kuluttaja voi myös halutessaan hakea pankeilta omatoimisesti vakuudetonta luottoa. Vastuu useiden lainojen maksamisesta jää kuitenkin tässä tapauksessa asiakkaalle itselle.

S-pankki siis mahdollistaa erikseen sovitut järjestelyt, joissa yhdistelylaina olisi mahdollista hankkia pankin palveluiden kautta. Kuluttajan kannattaakin olla suoraan yhteydessä pankkiin, mikäli kokee haluavansa hakea lainojen yhdistämistä S-pankin palveluiden kautta.

OP lainojen yhdistäminen

Kahdesta edellisestä pankista poiketen, OP mainostaa verkkosivuillaan avoimesti kuluttajien mahdollisuutta yhdistää useammat pienemmät lainansa yhdeksi suuremmaksi lainaksi.

On kuitenkin huomattava, että OP nimittää palveluaan lainojen siirtämiseksi lainojen yhdistämisen sijaan. Kuluttajalla on palvelua hyödyntämällä mahdollisuus siirtää lainansa muilta lainan tarjoajilta OP:lle.

Lainojen yhdistäminen OP palveluiden avulla tuo seurauksena mukanaan niitä hyötyjä, joita lainojen yhdistämisellä yleisesti ottaen tavoitellaan.

Lainojen yhdistäminen OP:n kautta vaatii kuitenkin asiakkaalta jonkun vakuuden asettamista lainaa varten.

Vakuudettomien lainojen yhdistäminen on pankin palveluissa mahdollista ainoastaan, mikäli kuluttajalla on jo asuntolaina OP:n kautta valmiiksi otettuna.

Nordea

Nordea on Suomen suurimpia pankkiryhmittymiä. Kuten OP, myös Nordea tarjoaa verkkosivuillaan lainojen yhdistämisen palveluita.

Lainojen yhdistäminen on mahdollista toteuttaa Nordean palveluiden avulla hyvin pitkälti samalla tavoin, kuten OP:lla.

Lainojen yhdistäminen löytyy Nordean palveluista nimellä lainojen siirto. Lainojen siirron avulla kuluttaja voi siirtää useampia pienempiä lainojaan Nordeaan. Käytännössä palvelu toimii kuitenkin täysin samalla tavoin kuin miten yhdistelylaina toimii.

Lainojen yhdistäminen Nordean lainapalveluiden avulla mahdollistaa, että kuluttaja voi olla huolehtimatta useista laskuista. Samalla hän voi keskittyä vain yhden lainan lyhentämiseen.

Lainojen yhdistäminen Nordean kautta toteutetaan yhteydenottolomakkeen avulla. Kuluttaja jättää tietonsa lomakkeelle, jonka jälkeen pankin edustaja on tietonsa jättäneeseen kuluttajaan yhteydessä myöhemmin.

Yhdistelylainan hakeminen – Suurimmat pankit verrattuna muihin rahalaitoksiin

Suurimpien pankkien kautta lainojen yhdistäminen pitää sisällään sekä hyviä, että huonoja puolia. Seuraavissa kappaleissa käydään lyhyesti läpi minkälaisia hyötyjä ja haittoja yhdistelylaina suurimpien pankkien palveluiden avulla pitää sisällään.

Suurimmat pankit

Merkittävimpinä suurimpien pankkien hyötyinä voidaan pitää sitä, että monilla suomalaisista kuluttajista on valmiiksi jo jonkin edellä mainitun yrityksen pankki- tai vakuutuspalvelut käytössään.

Kynnys hyödyntää pankin lainapalveluita on näin huomattavasti matalampi, mikäli henkilöllä on valmiiksi jo asiakkuus olemassa yritykselle.

Lisäksi monilla pankeilla, kuten Nordea sekä OP on mahdollista myös vastaanottaa yhdistelylaina hieman halvemmin hinnoin, mikäli kuluttajalla on jo asiakkuus pankissa.

Aiempi asiakassuhde mahdollistaa usein myös korkean luottamuksen kuluttajan ja palveluntarjoajan välille.

Muut rahalaitokset

Suurimpien pankkipalveluiden kautta haettu yhdistelylaina edellyttää useimmiten jonkin vakuuden asettamista. Lainojen yhdistäminen esimerkiksi Nordean tai OP:n palveluiden avulla edellyttää, että kuluttaja asettaa yhdistelylainalle vakuuden.

Mikäli kuluttaja haluaa vastaanottaa yhdistelylainan ilman vakuuksia, kannattaa hänen kääntyä pienempien palveluntarjoajien pariin.

Lisäksi pienempien palveluntarjoajien lainojen hinnat ovat usein kilpailukykyisiä suurimpien lainan tarjoajien kanssa. Seurauksena tästä kuluttajan kannattaa miettiä etukäteen, minkälaista lainaa hän haluaa. Pohdinta ennalta helpottaa myöhemmin päätöksen tekemistä.

Lainojen kilpailuttamisen avulla kuluttajan on mahdollista vastaanottaa samalla halvin mahdollinen yhdistelylaina.

Miten löytää helpoiten pankit, joissa voi yhdistää lainat?

Kuten artikkelissa ilmeni, Suomessa löytyy useita eri rahalaitoksia ja pankkeja. Lähes kaikki näistä pankeista tarjoavat lainaa vakuuksien kanssa, kuin ilmankin.

Oleellisin kysymys kuitenkin asiakkaan kannalta on tämä: kuinka löytää parhaimmat pankit, joissa voi yhdistää lainat?

Ratkaisu tähän kysymykseen on hyvin yksinkertainen. Hakemalla yhtä kilpailetettua yhdistelylainaa. Näin kuluttaja välttyy useilta eri laskuilta kuukaudessa.

Monet erilliset laskut voivat koitua kalliiksi muun muassa useiden eri tilinhoitomaksujen takia. Lainojen yhdistäminen yhteen nippuun on siksi järkevää. Näin kuluttaja voi varmistua siitä, että hän saa hoidettua varmasti kaikki lainansa joka kuukausi.

Säästä rahaa ja hae yhdistelylainaa Summarumin kautta tästä linkistä!

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi mitkä voisivat olla pankit, joissa voit yhdistää lainasi, sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Usein kysyttyä

Mikä on yhdistelylaina
Yhdistelylaina on lainapalvelu, joka niputtaa useamman pienemmän lainan yhteen. Yhdistelylainan avulla kuluttajan on mahdollista säästää lainan kuluissa sekä helpottaa oman talouden hallintaa.
Mitkä suosituimmista pankeista tarjoavat yhdistelylainaa?
Suosituimmista pankeista yhdistelylainaa tarjoavat muun muassa Nordea sekä OP. Lisäksi Santander ja S-pankki mahdollistavat lainojen yhdistämisen, vaikka eivät sitä aktiivisesti markkinoi.
Kannattaako lainojen yhdistämistä hakea suuremmilta pankeilta?
Lainojen yhdistäminen on aina kuluttajan tarpeista riippuvaista. Usein valmis asiakkuus jossain pankissa voi tehdä yhdistelylainan hakemista samalta pankilta helpompaa. Halvimman hinnan löytämiseksi haluttu laina kannattaa kuitenkin aina kilpailuttaa.

Lue myös: