Nopeiden nettiyhteyksien aikakaudella monet kuluttajat maksavat turhaan huipputehokkaista nettiyhteyksistä. 3G on monille ihan riittävä liittymätyyppi. Mutta mistä löytyy tämän hetken edullisin 3G-liittymä? Tarkistimme tarjonnan. Lue lisää.

DNA Mini Data

DNA Mini Data on DNA:n vastaus hitaampien ja halvempien nettien kysyntään. Puhelut ja tekstiviestit ovat 7 senttiä puheminuuttia tai viestiä kohden. Kuukausimaksu on 2,90 euroa ensimmäisten 12 kuukauden ajan, jonka jälkeen hinta nousee 4,90 euroon kuussa. Avausmaksu on 3,90 euroa.

Tiedonsiirto DNA Mini Data -mobiililiittymässä on rajaton. Nopeus on kuitenkin erittäin matala, 256 kbit/s, joka soveltuu lähinnä viestien ja sähköpostien lukemiseen sekä hyvin optimoitujen mobiiliverkkosivujen selaamiseen. Videoita sillä nopeudella ei oikeastaan katsella.

Tele Finland Mini, Nopea Netti

Tele Finland tarjoaa mahdollisuuden räätälöidä juuri itselleen sopivan nettiyhteyden. Tämä tarkoittaa, että kuluttaja voi itse valita, millä periaatteella puhelut ja viestit veloitetaan, ja millaista tiedonsiirtoa käytetään.

Halvin Tele Finlandin vaihtoehto on Tele Finland Mini. Sen aloitushinta on 3 euroa kuussa. Puheluista veloitetaan saman verran kuin DNA:ln vastaavassa liittymässä eli 7 senttiä/minuutti, ja tekstiviestit maksavat samoin 7 senttiä/kpl. Kun tähän lisätään ns. ”Nopea Netti” eli 3G-liittymä, hinta nousee 7,50 euroon kuukaudessa. Huomaa kuitenkin, että tämä on tarjoushinta, joka on voimassa vain kolmen kuukauden ajan liittymän avaamisesta. Tämän jälkeen hinta kaksinkertaistuu eli kuukausimaksu on 15 euroa. Mobiililiittymän nopeus on 21 Mbit/s ja tiedonsiirtoa on tarjolla 10 gigaa kuussa. Jos jonakin kuukautena tämä tiedonsiirtokapasiteetti ei riitä, voi kahden euron lisämaksulla väliaikaisesti poistaa tiedonsiirtokaton.

Huomaa, että Tele Finlandin omistava Sonera ei vaikuta enää itse tarjoavan pelkällä 3G-yhteydellä varustettuja mobiililiittymiä. Siis ainoa keino saada 3G-liittymä Soneran verkossa on hyödyntää Tele Finlandin palveluita.

Saunalahti Tarkka 3G

Elisan omistama Saunalahti tarjoaa mahdollisuuden räätälöidä itselleen sopivan liittymäpaketin. Halvin kombo on Tarkka 3G. Tällöin puheesta ja viesteistä maksetaan ainoastaan käytön mukaan. Puhe maksaa 0,069 €/minuutti ja viestit vastaavasti 0,069 €/kpl.

Yhdistettynä 3G-nettiyhteyteen Saunalahti Tarkka maksaa 14,90 euroa kuussa ensimmäisten kahdentoista kuukauden ajan. Tämän jälkeen hinta nousee kolmella eurolla.

Huomaa, että Saunalahti lähettää asiakkailleen mainosviestejä. Jos haluat päästä niistä eroon, kuukausimaksuasi korotetaan eurolla.

Mikä on 3G-verkon tulevaisuus?

3G-verkko on katoava palvelu. Vaikka uusi 5G-tiedonsiirto ei odota ihan vielä nurkan takana, 3G on jo muuttumassa monien mielestä melko tarpeettomaksi. Ainakin Suomessa 4G kattaa jo melkein koko maan ja on paljon 3G-yhteyttä tehokkaampi. Toisaalta hitaita yhteyksiä varten on jo olemassa 2G-tietoverkko. 2G ei ole katoamassa lähitulevaisuudessa, sillä se toimii tietoinfrastruktuurina monille muille järjestelmille – toisin kuin 3G.

3G-yhteyksien harvinaistuminen liittymäntarjoajilla heijastelee tätä todellisuutta. Vaikka 3G voi olla kätevä ja edullinen 2G- ja 4G-liittymien välimuoto, tämä ei riitä perusteluksi laajan ja kalliin verkon ylläpitämiselle loputtomiin.

Tästä huolimatta vielä nyt 3G on hyvä vaihtoehto huippunopeille ja hintaville 4G-yhteyksille. Monet eivät esimerkiksi tarvitse mahdollisuutta katsoa suoria videolähetyksiä netistä. Kunhan Facebook ja sähköpostit pelittävät ja netin perusselaaminen onnistuu, useimmat käyttäjät ovat tyytyväisiä. Tällöin 3G on pätevä ja halpa vaihtoehto.

Mistä supernopea liikkuva laajakaista halvimmalla?

Halvin 4G-liittymä huippunopealla 300 Mbit/s tiedonsiirrolla löytyy DNA:lta. DNA Rajaton 4G Super on yksi Suomen tehokkaimmista liikkuvista laajakaistoista. Se maksaa 29,90 €/kk ensimmäisen kahden vuoden ajan, jonka jälkeen hinta nousee kymmenellä eurolla. Käyttäjää ei ole kuitenkaan sidottu määräaikaisella sopimuksella, joten liittymää voi vaihtaa koska tahansa haluaa. Liittymän avausmaksu on 3,90 euroa. Puhetta ja viestejä on tarjolla rajattomasti eikä tiedonsiirrolla ole kuukausikohtaista kattoa.

Vertaa liittymät helposti

90546d2f-e10f-49c1-b70e-a0204bcda4dd

Puhelinliittymävertailustamme löydät helposti edullisimman liittymän. Valitse haluamasi ominaisuudet ja vertaa hintoja helposti.

Vertaa liittymät!

Parhaat tarjoukset

dna_log
  1. Apple iPhone 6, 6s alkaen 18,02 eur/kk
  2. 4G netti ja rajattomasti puhetta vain 29,90 eur/kk
  3. Rajaton 3G netti vain 13,90 eur/kk
Katso kaikki DNA:n tarjoukset!
saunalahti_pm_iso
  • Rajattomasti puhetta, viestejä ja nopea 4G netti, vain 24,90€/kk
Katso kaikki Saunalahden tarjoukset!