Kaikkiin puhelimiin ei tarvita nettiä. Vertailimme suomalaiset puhelinliittymät ja etsimme halvimmat vaihtoehdot riippumatta siitä, onko liittymissä netti vai ei. Mikä on edullisin vaihtoehto?

Miksi hankkia puhelinliittymä ilman nettiä?

Netitön puhelinliittymä voi tulla kyseeseen muun muassa seuraavissa tapauksissa:

  • Kyseessä on kakkospuhelin tiettyä tarkoitusta, kuten vaikkapa liiketoiminnan pyörittämistä, varten.
  • Kyseessä on mökkipuhelin ja mökille ei haluta somea ja muuta nettihälinää rauhaa häiritsemään.
  • Kuluttaja vihaa nettiä.

Alla on vertailtu liittymien hintoja oletuksella, että puhelimessa on netti kiinni. Toisin sanoen osassa vertailtuja liittymiä on netti, mutta oletusarvoisesti sitä ei käytetä lainkaan. Puheminuuttien ja tekstiviestien suhteen lähdemme oletuksesta, ettei puhelinta muutenkaan käytetä valtavia määriä.

Mikä onkaan halvin puhelinliittymä ilman nettiä?

1. Halvin liittymä on Globetel Perus

Globetel operoi Telian verkossa ja tunnetaan parhaiten edullisista kaukopuheluista. Globetel Perus on kotimaan sisällä käytettävä halpa liittymä. Sen kuukausimaksu on 1,59 euroa. Puheminuutit ja tekstiviestit maksavat molemmat 5,9 senttiä.

2. Elisa Saunalahti Kotipuhelin on kiinnostava netitön tuote

Elisa Saunalahti Kotipuhelin on lankapuhelimen tapaan toimiva mobiililiittymä. Liittymä on ainutlaatuinen. Sillä ei ole mahdollista lähettää tekstiviestejä eikä siihen voi kytkeä mukaan minkäänlaista nettiyhteyttä. Elisa Saunalahti Kotipuhelin on täydellinen vaihtoehto vaikkapa mökkipuhelimeen.

Liittymän kuukausimaksu on 3,99 euroa. Soitot lankaliittymiin ja Elisa Saunalahti Kotipuhelin -liittymiin maksavat vain 1,01 senttiä minuuttia kohden + 10,08 sentin kiinteä maksu.

3. Elisa Saunalahti Tarkka ilman nettiä on myös hyvä vaihtoehto

Elisa Saunalahti Tarkka on käytön mukaan veloitettava liittymä, johon ei ole pakko kytkeä mitään nettiä. Kuukausihinta on 4,90 euroa ja kertaluonteinen avausmaksu 3,90 euroa. Puhelut maksavat 6,9 senttiä/min ja tekstiviestit 6,9 senttiä/kpl.

4. DNA:n halvin liittymä netittömälle on Mini Data

DNA Mini Data on 2G-netillä varustettu liittymätyyppi. Kuukausimaksu on 4,90 euroa ja avausmaksu 3,90 euroa. Puheminuutit ja tekstiviestit maksavat molemmat 7 senttiä.

5. Moi Mobiili on myös kohtuullinen vaihtoehto

Moi Mobiili maksaa halvimmillaan 6 euroa kuukaudessa. Puheminuutit ja tekstiviestit maksavat molemmat 5,5 senttiä. Huomaa, että Moi Mobiiliin sisältyy 4G-netti, mutta sitähän ei ole pakko pitää puhelimen asetuksissa päällä.