Kokosimme top 7 -listan, jossa esitellään tämän hetken parhaat seitsemän halpaa älypuhelinta. Nämä mallit tarjoavat hyvää laatua rasittamatta kukkaroa.

Näin vertailimme halvat puhelimet

Barcelonan Mobile World Congressin jälkimainingeissa päätimme vilkaista tämänhetkistä halpojen älypuhelimien valikoimaa.

Kokosimme useista laadukkaista arvosteluista yhteenvedon ja selvitimme, mikä on paras halpa puhelin juuri nyt.

Käytimme vertailussa seuraavien kännyköitä arvostelevien verkkosivujen tekemiä arvosteluja: Techradar, Tech Advisor, Android Central, Lifewire, Expert Reviews sekä Trusted Reviews. Löydät täydellisen listan lähteistä artikkelin alareunasta.

Ensin tiivistelmänä taulukossa parhaat seitsemän edullista kännykkää.

Top 7 halpaa älypuhelinta

Malli Teknologia (1-10) Ulkoasu (1-5) Halpuus (1-5) Yleisarvosana
Moto G5 6 5 4 7,5
Moto E4 Plus 6 4 4 7,0
Nokia 6 5 5 3 6,5
Moto E4 4 3 4 5,5
Honor 9 Lite 6 3 2 5,5
Xiaomi Mi A1 6 3 2 5,5
ZTE Axon Mini 5 3 2 5,0

 

Katso alta tarkemmat kuvaukset kustakin puhelinmallista.

1. Moto G5 on vertailun voittaja

Halpojen puhelimien laitevertailuissa Moto G5 nousee kärkeen uudestaan ja uudestaan. Motorola tarjoaa tällä hetkellä puhelimia ylivoimaisesti parhaalla hinta-laatu-suhteella.

Moto G5 tarjoaa laadukasta käyttötuntumaa, dual-SIMin ja kohtuullisen hyvin tehoakin.

Huomaa, että toisin kuin osa muista Motorolan suosituista halpismalleista, Moto G5 ei sisällä valtavaa akkua. Päinvastoin mallilta voisi toivoa pidempää käyttöaikaa.

2. Moto E4 Plus

Moto E4 Plus tunnetaan paitsi edullisesta hinnastaan myös mahtavasta, pitkään kestävästä akustaan. E4 Plus ei ole mikään laitteistopuolen voimanpesä, mutta pieksee käyttöajan osalta käytännössä kaikki kilpailijat kaikilla hintatasoilla.

Osa virransäästöstä syntyy hieman heikommasta laitteistosta. Esimerkiksi Moto E4 Plussan kamera on vanhanaikainen ja näyttö epätarkka. Akun vuoksi myös painoa on enemmän kuin monilla muilla älypuhelimilla.

3. Nokia 6

Nokian uudet älypuhelimet ovat saavuttaneet jonkin verran suosiota – ja syystä. Nokia 6 on kohtuuhintainen Android-puhelin, jolla on kaunis alumiinikuori, Gorilla Glass -lasilla suojattu näyttö, hyvä äänentoisto, dual-SIM ja tarkka 16 MP kamera. Nokia 6 on myös saanut paljon kiitosta luotettavuudestaan ja kestävyydestään.

4. Moto E4

Moto E4 on erittäin halpa ja suosittu peruspuhelin. Se ei ole kovin nopea tai tehokas eikä sen näyttö ole kaikkein tarkin mahdollinen. Mutta samaan aikaan kyseessä on hinta-laatu-suhteeltaan yksi parhaista luureista.

Puhelimesta löytyy muun muassa sormenjälkitunnistin, irrotettava akku ja microSD-korttipaikka. Laite on todettu myös käytössä hyvin luotettavaksi.

5. Honor 9 Lite

Suomalaiset rakastavat Honor-puhelimia. Honor 9 Lite on myös menestynyt oikein hyvin arvosteluissa ja vertailuissa.

Etenkin kiitosta ovat keränneet Honor 9 Liten laadukas näyttö, neljän kameran kokonaisuus ja useimpiin käyttötarkoituksiin täysin riittävä suorituskyky.

6. Xiaomi Mi A1

Kiinalaisen Xiaomin Mi A1 on vähemmän tunnettu puhelinmalli. Kyseessä ei ole vertailumme halvin puhelin, mutta vastineeksi hinnasta asiakas saa laadukkaan metallisen kuoren, 4 gigaa työmuistia, 12 MP tuplakameran ja sormenjälkitunnistimen. Kyseessä on hintaansa nähden kovatasoinen puhelin, tosin hinta-laatu-suhteeltaan ei kuitenkaan Motorolan halpismallien veroinen.

7. ZTE Axon Mini

ZTE Axon Mini on lisäominaisuuksiltaan kiinnostava halpispuhelin, ja täysin varteenotettava vaihtoehto. Ulkoasu jakaa mielipiteitä, mutta on ainakin keinonahkakoristeineen persoonallinen, jos ei muuta.

ZTE:n käyttöliittymä on hiukan erikoinen. Siihen on lisätty kaksi ylimääräistä nappia, joilla on melko vähän käyttöä. Muita kiinnostavia ominaisuuksia ovat ”force touch”, joka tuo kosketusnäyttöön kolmannen ulottuvuuden, sekä iiristunnistin.

Lähteet:
Tech Advisor
Techradar
Android Central
Lifewire
Expert Reviews
Trusted Reviews