American Express luottokortit

American Expressillä on maailmankuulu maine luotto- ja maksukorttien saralla. Suomessa etenkin, täällä Visojen ja Mastercardien ollessa valtavirtaa, “Amexilla” maksettaessa tiskin toisella puolella myyjä voi hieman jopa hätkähtää nähdessään maksuvälineen. Ota tästä katsaus American Expressin maksukortteihin.

american express

Millainen Amex on Suomessa? – Amex-maksukortin idea

American Express on yhdysvaltalainen rahoitusalan yhtiö, jonka luotto- ja maksukortit käyvät maksuvälineenä kivijalkamyymälöissä ja verkkokaupoissa ympäri maailman.

American Expressin korteissa on tiettyä mahtipontisuutta, mutta heidän tarjonnasta löytyy myös kortteja normaaliinkin talouteen. Suomessa American Express ei tarjoa luottokortteja, vaan maksukortteja, joiden kuukausittainen lasku on tarkoitus maksaa kokonaisuudessaan pois eräpäivään mennessä.


Löydä edullisin luottokortti

Summarumin kautta löydät sinulle parhaiten sopivan luottokortin.

Valitse luottokorttisi vertailun avulla

Summarum Logo

Maksukortin laskutuskausi ja korko

Monesti Suomessakin kuulee puhuttavan American Express luottokorteista, mutta teknisesti ottaen American Express tarjoaa Suomessa perinteisten luottokorttien sijasta maksukortteja, joiden laskutuskausi on kuukauden pituinen.

Tämä tarkoittaa, että kerran kuussa kortilla tehdyistä ostoista lähetetään kortin omistajalle lasku, joka täytyy maksaa kerralla pois eräpäivään mennessä.

Jos laskua ei makseta ajallaan, lasku erääntyy ja alkaa kasvaa Euroopan Keskuspankin määrittelemää viitekorkoa. American Express ei siis myönnä Suomessa luottoa, jota kannattaisi pilkkoa pitemmälle ajalle pienempiin maksueriin.

Kuukauden mittainen laskutuskausi mahdollistaa toki joustavan maksamisen, sillä laskun luomisesta on 16 päivää aikaa maksaa lasku pois.  Tällöin laskutuskauden ensimmäisenä päivänä tehtäville ostoksille voi saada ilmaista maksuaikaa jopa 46 päivää. Maksuaika Amexin korteissa on sama tasosta riippumatta.

Korteilla on ainoastaan kiinteät kuukausimaksut, joten muita maksuja kortin käytöstä ei tule, mikäli kuukausilaskut maksetaan ajallaan pois.

Amex-korttien käyttöraja on yksilöllinen

Vaikka Amex-kortille ei määritellä käyttörajaa etukäteen, ei se tarkoita, että sitä voisi käyttää rajattomasti. Amexilla tehtävät maksut hyväksytään maksuhistorian ja -kyvyn mukaan, joten kannattaa varmistaa isompia ostoksia tehdessä Amexin asiakaspalvelusta, että maksaminen varmasti onnistuu.


Muita artikkeleita

Amex-korttien tasot

Haettavia American Express -maksukortteja on Suomessa neljä:

Amex Basic – Ei jäsenmaksua

Sisältää maksuaikakortin, jolla sama maksuaika kuin muissakin korteissa. Mahdollisuus päästä käsiksi ennakkoon myytäviin konsertti- ja tapahtumalippuihin. Ei sisällä Membership Rewards -ohjelmaa tai muita etuja.

Amex Green – Vuosimaksu noin 72 euroa

Maksuaikakortti, jolla pääsee kiinni Amexin etuihin, joita ovat Membership Rewards -pisteet (1€ = 1 piste), Amexin ennakkokiintiöliput, täydentävä matkavakuutus koko perheelle sekä Amexin kansainväliset ravintolaedut. Jos Green Card hukkuu tai varastetaan matkalla, Amex tarjoaa ilmaisen väliaikaisen kortin.

Amex Gold – Vuosimaksu noin 180 euroa

Kullanvärinen maksukortti, jolla on sama koroton maksuaika, kuin muillakin korteilla. Membership Rewards -pisteitä Gold Card kerryttää myös yhdellä eurolla yhden pisteen (1€ = 1 piste). Kuten Green Card, myös Gold Card matkavakuutuksen ja ilmaisen väliaikaisen kortin sekä ravintolaedut.

Mikä tekee kortista Gold Cardin?

 • Matkavakuutus on huomattavasti kattavampi, kuin Green Cardissa. Lue tarkat ehdot Amexin sivuilta.
 • Pääsyn lentokenttäloungeille 4 kertaa vuodessa ilmaiseksi. Tämä etu on osa Priority Pass -ohjelmaa.
 • Kattavat golf resorts -kohteiden edut.
 • Autonvuokraukseen liittyvät edut Hertz-yhtiöltä.

Amex Gold soveltuu matkailevalle henkilölle matkavakuutusten takia ja matkailuun liittyvien alennusten takia.

Amex Platinum – Vuosimaksu noin 720 euroa

Suomessa tämä on Amex-korttien lippulaiva. Amex Platinum tarjoaa käyttäjälleen kaikki samat edut kuin muutkin Amex-kortit, ainoastaan paremmin ja luksusominaisuuksilla höystettynä.

Turvaa ja luksusta matkoille:

 • Kattavin matkavakuutus koko perheelle
 • Fast Track -turvatarkastus HKI-Vantaan ja Arlandan lentokentillä
 • Platinum Travel -ohjelma, johon Membership Rewards -pisteitä voi käyttää
 • Platinum-kortti kerryttää enemmän bonuspisteitä (1€ = 1,5 pistettä)
 • Rajoittamaton Priority Pass -pääsy lentokenttäloungeille
 • Yhteistyökumppanien kanta-asiakasohjelmien edut hotelleissa ja autovarauksissa

Elämysedut:

 • Platinum Lifestyle -palvelu, joka auttaa lippuvarauksissa
 • CONNOISSEUR -ohjelman yökerhojen 1+3 sisäänpääsy
 • Ekslusiiviset Platinum-kutsuvieras muoti- ja kulttuuritapahtumat

Vankan talouden omaavalle, paljon matkailevalle sekä luksusta ja huolettomuutta haluavalle Amex Platinum -kortti sopii erinomaisesti juuri edellämainittujen ominaisuuksien takia. Lue alempaa, kuka voi hakea Amex-korttia.


Miksi vertailla luottokortteja Summarumilla?

 • Vertaile pankkikortteja keskenään ja löydä edullisin korko
 • Palvelumme kautta vertailet keskenään yli 20 eri pankin luottokorttia
 • Kilpailuta nykyinen luottokorttisi ja säästä

VERTAILE LUOTTOKORTTEJA

Summarum Logo


American Express ja Membership Rewards

Membership Rewards -pisteohjelmaan kuuluvat Amexin maksukortit Green Card, Gold Card ja Platinum Card. Basic Card on ainoa Amexin maksukortti, jolla Membership Rewards -pisteitä ei voi ansaita. Platinum-kortin ostot kerryttävät 1,5 pistettä jokaista euroa kohden, kun muut taas 1 pisteen yhdellä eurolla.

Näitä pisteitä on mahdollista hyödyntää muun muassa verkkokauppaostoksiin, maksukortin laskun lyhennykseen tai American Expressin yhteistyökumppanien pisteohjelmiin kuten Finnair Plus -ohjelmaan.

Platinum Card -korttiin kuuluva Platinum Travel -ohjelma tarjoaa lisävaihtoehtoja ja -palveluja kerättyjen pisteiden käyttämiselle. Tätä kautta pisteillä voi maksaa matkan osittain tai jopa kokonaisuudessaan, ja American Expressin asiakaspalvelu hoitaa varaukseen liittyvät käytännön asiat.

American Expressillä on kattava valikoima yhteistyökumppaneita. Niitä ovat suuret hotelliketjut, lentokenttälounget ja erilaiset tapahtumanjärjestäjät. Amex Gold ja Platinum antaa mahdollisuudet elämysmatkojen tekemiselle, koska niillä saat tuntuvia alennuksia ja pääset käsiksi Amexin valikoituihin ennakkolippukiintiöihin.

American Express – Asiakaspalvelu

American Express Finlandin verkkosivuilta ladattavan American Experiences -mobiilsovelluksen kautta Amex-kortin haltija saa menovinkkejä ja tietoja eksklusiivisista tapahtumista. Amexin asiakaspalvelu hoitaa lippuvarausten tekemisen osana Platinum Lifestyle -palvelua, joka kuuluu Amex Platinum -korttiin.

Amex-korttia voi hallinnoida American Express Finlandin verkkosivujen tai Amex FI -mobiilisovelluksen avulla. Verkkosivut kattavat paljon Amex-kortteihin liittyvää informaatiota sekä asiakaspalvelunumerot, joihin voi ottaa yhteyttä, mikäli tarvitsee apua esimerkiksi hukkuneen kortin tai vakuutusilmoituksen kanssa.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi uuden luottokortin hankintaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti myös muista palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti muita kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen Lainojen kilpailuttaminen

Usein kysytyt kysymykset

Kuka voi saada Amexin?
Vaikka korttien hinnat voivat tuntua suurilta, etenkin Platinum-kortissa, ei hakijan tarvitse olla elokuvatähti tai formulakuski. Voit tehdä hakemuksen, mikäli
 • olet täysi ikäinen ja kirjoilla Suomessa
 • omistat suomalaisen sosiaaliturvatunnuksen
 • sinulla on vakituinen työsuhde
 • luottotietosi ovat kunnossa
Amex-kortti soveltuu vakaan talouden omaavalle henkilölle, joka matkustaa paljon ja haluaa huolettomuutta sekä luksusta ja elämyksiä elämäänsä. Suosittelemme vertailemaan maksukortteja ja luottokortteja ennen hakemista, voit tehdä korttien vertailua täältä.
Miten Amex tilataan?
Mikäli koet täyttäväsi Amex-kortin hakijan vaatimukset, voit hakea Amex-korttia American Expressin verkkosivuilta. Klikkaamalla sivun vasemmasta yläreunasta "Hae korttia" pääset valitsemaan kortin, jota haluat hakea.
Miten Amex irtisanotaan?
Jos haluat irtisanoa Amex-korttisi, voit soittaa American Expressin asiakaspalvelunumeroon ja pyytää korttisi irtisanomista. Jos pyydät pääkortin irtisanomista, myös kaikki rinnakkaiskortit suljetaan.
Mikä on musta Amex-kortti?
Musta Amex-kortti on harvinaislaatuinen titaanista valmistettu maksukortti - Amex Centurion Card. Sitä ei voi hakea itse, vaan kortin saamiseksi edellytetään kutsua American Expressiltä. Suomessa näitä kortteja ei juurikaan ole, sillä yleensä Centurion Cardit ovat saatu jonkin muun maan kautta. Kortin saajaksi valikoituu erittäin varakkaat Platinum-tason asiakkaat, eikä aina 250 000 euron vuositulotkaan välttämättä riitä saamaan kutsua.