Mastercard luottokortit

Mastercard on toinen maailman yleisimmistä luottokorteista Visan lisäksi. Mastercard on suhteellisen edullinen luottokortti, ja käy maksuvälineenä miltei 35 miljoonassa pisteessä eri puolilla maailmaa. Kerromme kuinka Mastercard toimii ja mistä sitä voi hakea.

mastercard

Mastercardin neljä eri tasoa

Mastercardin omaan luottokorttivalikoimaan kuuluu neljä eri tasoista luottokorttia. Näitä ovat

 1. Mastercard Standard – perusluottokortti arkeen
 2. Mastercard Gold – luottokortti isommalla luottorajalla, matkailijalle etuja
 3. Mastercard Platinum – luksusta matkailijalle
 4. Mastercard World Elite – maailmanluokan luottokortti

 


Löydä edullisin luottokortti

Summarumin kautta löydät sinulle parhaiten sopivan luottokortin.

Valitse luottokorttisi vertailun avulla

Summarum Logo

Mistä Mastercardin voi saada?

Mastercard-korttia ei mahdollista hakea suoraan Mastercardilta vaan ainoastaan heidän valtuuttamalta pankilta (mm. Nordea, Danske Bank, Aktia, Komplett Bank) tai muulta rahoitusalan yritykseltä.

Nämä kortinmyöntäjät voivat määritellä luottokorttiin liittyvät ehdot itse, joten kortteihin liittyvät ominaisuudet, edut, bonusohjelmat ja hinnastot voivat vaihdella. Kannattaa tutustua eri pankkien tarjontaan ja valita sieltä itselle sopivin vaihtoehto.

Kuka voi saada Mastercardin?

Pankkien hakukriteerit ovat pääsääntöisesti samanlaisia. Mastercard-luottokorttia voi yleensä hakea kun,

 1. Hakija on vähintään 18-vuotias
 2. Hakijalla on säännölliset palkka- tai eläketulot (opiskelijoiden tilanteet pankit katsovat erikseen, joillakin pankeilla voi olla opintopistevaatimuksia luottokortin myöntämiselle)
 3. Hakija osoittaa riittävää maksukykyä, ja että kykenee hoitamaan talouttaan hyvin
 4. Hakija asuu pysyvästi Suomessa

Kriiterit riippuvat kortin myöntäjästä. Jotkin pankit voivat myös vaatia, että hakija on pankin pääasiallinen asiakas. Kuitenkin esimerkiksi Aktian Mastercardia sekä Tuohi Mastercardia voi hakea asiakkaan pääasiallisesta pankista riippumatta.


Muita artikkeleita

Mikä on Mastercard?

 • Mastercard on maksuaikakortti, jolla saa keskimäärin 30 – 40 päivää korotonta maksuaikaa. Pankeilta on saatavana myös Mastercard -yhdistelmäkortteja.
 • Kortilla voidaan tehdä myös luotollisia käteisnostoja
 • Mastercard ei myy korttejaan suoraan kuluttajille, vaan korttia tulee hakea Mastercardin valtuuttamalta pankilta tai muulta rahoitusalan yritykseltä. Viime kädessä Mastercard on vastuussa korttien myyjien toiminnasta.
 • Luotollisista maksutapahtumista lähetetään asiakkaalle lasku, jonka hän voi maksaa pois kerralla tai osissa.
 • Suomessa pankit sitovat Mastercard-korttien luoton koron 3 kuukauden EURIBOR-korkoon. Tämän lisäksi velallisesta luotosta peritään 7-10 prosenttia ja tilinhoitomaksu, joka on yleensä 3-5 euroa.

Mastercardin käyttäminen Suomessa ja maailmalla

Mastercard toimii Suomessa ja ympäri maailmaa kuten mikä tahansa maksukortti. Ulkomailla kaikissa maksupäätteissä ei välttämättä ole varaa valita, meneekö maksu creditiltä vai debitiltä. Yleensä näissä tilanteissa maksu menee automaattisesti luoton puolelta.

Vaikka Mastercard on yleinen hyväksytty maksuväline ympäri maailmaa, kannattaa etukäteen ennen matkustamista varautua tarkistamaan käykö Mastercard kohteessa maksuvälineenä.

Jos haluat nostaa Mastercardilla käteistä esimerkiksi ulkomailla, heidän sivuiltaan löydät kätevän “ATM Near Me” -työkalun, jolla voit paikantaa lähimmän nostoautomaatin. Kannattaa tutustua luotollisisten käteisnostojen korkohinnastoon, sillä koroton maksuaika ei niissä välttämättä päde, vaan ne voivat alkaa kasvaa korkoa nostopäivästä lähtien.

SecureCoden avulla Mastercard turvaa ostoksesi

Mastercard haluaa turvata asiakkaidensa ostokset verkossa SecureCoden avulla. SecureCode-avain on koodi, jonka avulla vahvistat maksusi verkkokaupassa, joka on mukana SecureCode-ohjelmassa. Ostotapahtuman loppuunviemiseksi SecureCode voi vaatia korttitietojen lisäksi kaksinkertaista tunnistautumista esimerkiksi verkkopankkitunnistautumisen muodossa.

Monet Mastercardit sisältävät erilaisia osto- ja tuoteturvavakuutuksia, riippuen pankkien tarjoamista ehdoista. Niistä voi olla hyötyä, mikäli luotolla ostettu tuote rikkoutuu tai nettikaupasta tilattua tuotetta ei koskaan tulekaan postiin.

Mastercard mukana kehittämässä maksutapoja

Mastercard on ollut aktiivinen toimija maksutapojen kehittämisessä. Mastercardilla on ollut kehitteillä lähimaksamista helpottava, Bluetooth-yhteyteen nojaava NFC-siru, jolla voi hoitaa maksamiseen liittyvän tunnistautumisen sen ollessa liitettynä esimerkiksi sormukseen tai kelloon.

Mastercard on pyrkinyt kortittomaan tunnistautumiseen myös selfie-kuvien avulla, joiden kautta maksunvarmentajat pystyvät tunnistamaan asiakkaan.


Miksi vertailla luottokortteja Summarumilla?

 • Vertaile pankkikortteja keskenään ja löydä edullisin korko
 • Palvelumme kautta vertailet keskenään yli 20 eri pankin luottokorttia
 • Kilpailuta nykyinen luottokorttisi ja säästä

VERTAILE LUOTTOKORTTEJA

Summarum Logo


Suomen suosituimmat Mastercardit

Suomessa toimivista pankeista Mastercardia ovat tarjonneet Nordea, Aktia sekä Danske Bank ja Ålandsbanken. Heiltä on valittavissa eri tasoisia kortteja erilaisilla eduilla. Uutena markkinoille tulleella norjalaisella Komplett Bankilla on myös tarjonnassaan Mastercard, jonka ehdot ovat erittäin kilpailukykyiset. Ylivoimaisesti suosituinta korttia on mahdotonta lähteä määrittelemään objektiivisesti, mutta tässä on kaksi Suomessa suosittua Mastercardia:

Nordean Mastercardiin on mahdollista liittää myös pankkipuolen palvelut, jolloin kortti toimitetaan yhdistelmäkorttina. Suosituin kortti heiltä on Nordea Credit -kortti, joka on hyvin samankaltainen luottokortti kuin esimerkiksi OP-Visa. Nordean kortissa luottoraja on kuitenkin pienempi, mutta se soveltuu hyvin ominaisuuksiensa puolesta arkiluottokortiksi. Paljon matkailevan kannattaa tämän kortin lisäksi tutustua myös Nordean Gold sekä Finnair+ -kortteihin, mikäli haluaa etuja matkoille ja lentokentille tai kerryttää lentopisteitä.

Aktian Gold Credit/Debit on suosittu luottokortti, joka soveltuu myös opiskelijoille. Korttia voi hakea, vaikkei olisikaan entuudestaan Aktian asiakas, mutta asiakkaana saat toki paremmat edut. Perusluottokortin ominaisuuksien päälle tässä kortissa on Gold-tason hyödyt, kuten esimerkiksi AXA:n myöntämä matkavakuutus.

Mastercard vs. muut luottokortit

Luottokorttivertailussa Mastercardit pärjäävät hyvin muille luottokorteille. Merkittäviä eroavaisuuksia Visan luottokorttien kanssa ei juurikaan ole, sillä nämä ovat olleet jo pitkään tasavertaisia kilpakumppaneita. Erot tulevat pankkien laatimissa ehdoissa, joten vertailu on vähintäänkin suositeltavaa.

Objektiivisesti parasta korttia on mahdoton määritellä, sillä luottokorttia valittaessa loppupeleissä kyse on kuitenkin aina kortinhakijan tarpeissa ja mielenkiinnonkohteissa – mitä tämä kortiltaan haluaa? Halutaanko luottokortilta joustavaa maksuaikaa ja edullisia korkoehtoja vai halutaanko arkielämän etujen lisäksi hieman luksusta matkoille tai maailmanluokan assistenttipalveluja?

Jos kortilta haluaa jälkimmäisiä ominaisuuksia, niin esimerkiksi Aktia Mastercard World Elite ja muiden pankkien Mastercard Premium -korttien vertailukohteeksi kannattaa tällöin ottaa myös American Expressin luottokortit. Normaaleilta pankeilta näitä ei ole mahdollista hakea, sillä korttien tarjoajana Suomessa toimii ainoastaan American Express Finland.

Täältä voit lukea, mitä American Express -luottokortit sisältävät.

Vertaa luottokortteja ennen hakemista

Korttien kuukausi- ja tilinhoitomaksut, korkohinnastot ja korottomat maksuajat ovat tekijöitä, joista kortin kustannukset muodostuvat. Kaikki pankit eivät vaadi päivittäistä asiakkuuttaan luottokortin saamiseksi, mutta joissakin pankeissa pankkipalvelujen keskittämisellä ja pankin bonusohjelman jäsenenä voit säästää luottokorttikustannuksissa jo vuositasolla.

Luottokorttia ei kannata ottaa ilman sen kummempaa harkintaa, vaan ehtoihin ja hinnastoihin kannattaa perehtyä. Kannattaa miettiä omaa kulutuskäyttäytymistä ja sitä omaa tarvetta, johon luottokorttia on hakemassa, sillä kortista aiheutuvissa kustannuksissa voi olla suuriakin eroja. Vertaa siis täältä luottokortteja!

Jos tarvitset suurempaa lainaa, hae luottoa!

Usein kysyttyä

Missä Mastercard toimii?
Mastercard käy maksuvälineenä verkkokaupoissa, joiden sivuilta löydät Mastercardin logon, nämä sivut käyttävät maksujen turvaamiseen SecureCodea. Myös fyysisissä maksupäätteissä on yleensä sama logo, josta tietää, että sillä voi maksaa. Mastercardin sivujen kätevällä työkalulla voit myös etsiä, mistä löytyy lähin nostoautomaatti, joka hyväksyy Mastercardin.
Miksi Mastercard ei toimi netissä?
Yleensä takana on jokin järkevä syy, miksi Mastercard ei toimi netissä. Kannattaa tarkistaa, onko
 • kortin tiedot syötetty oikein?
 • kortin voimassaoloaika umpeutunut?
 • kortilla katetta tai luottoraja ylittynyt?
 • Mastercard tuettu maksutapa kyseisessä verkkokaupassa?
Maksamista voi yrittää uudelleen myös toisella selaimella ja tyhjentämällä välimuistin, mutta mikäli järkevää syytä ongelmalle ei löydy, ota yhteyttä luottokortin myöntäneeseen pankkiin tai luottoyhtiöön sekä kyseiseen verkkokauppaan.
Mikä on Tuohi Mastercard?
TUOHI Mastercard vuosimaksuton luottokortti, jonka rahoittajan on Nordea Rahoitus Oy. Tätä luottokorttia voi hakea minkä tahansa pankin asiakas joko Nordean verkkosivuilta tai tuohi.fi -sivulta. Opiskelijan on myös mahdollista hakea TUOHI Mastercard -luottokorttia. TUOHI Mastercard sopii yllättäviin hankintoihin rinnakkaiskortiksi, mutta luottoehtoihin kannattaa perehtyä, sillä luoton hinta voi olla keskimääräistä kalliimpaa.