Rahoitus – taloudellista tukea monissa muodoissa

Etsitkö rahoitusta tärkeään hankintaan? Minkälaisia eri rahoituksia on ja miten voisit löytää sen edullisimman? Lue alta parhaat vinkit ja täytä maksuton hakemus Summarumin kautta.
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Terhi Kolehmainen
   Terhi Kolehmainen
   2021-08-07
   Vahvistettu
   En saanut hyvää lainaa
   Sami Teittinen
   Sami Teittinen
   2021-08-06
   Vahvistettu
   Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.
   asiakas
   asiakas
   2021-07-28
   Vahvistettu
   Hyvin hallittua hakua! Hyvin hallittua hakutoimintaa ja opastusta. Tarvitaan jonkin verran viitseliäisyyttä käyttäjältä itseltään. Arvosanalla hyvä.
   Tuncher Saliev
   Tuncher Saliev
   2021-07-26
   Vahvistettu
   erinomainen palvelu Olen erittäin tyytyväinen nopeaan ja laadukkaaseen palveluun
   Sari Vihavainen Os Rouvari
   Sari Vihavainen Os Rouvari
   2021-07-19
   Vahvistettu
   Lainatarjouksia ei tullut
   Ari Tapio Mattila
   Ari Tapio Mattila
   2021-07-16
   Vahvistettu
   Toimii niin kuin pitkin ja sain palvelua henkilö kohtaisesti ja kysymyksiin vastaukset..suosittelen kylläkin .
   Krista Nurmi
   Krista Nurmi
   2021-07-03
   Vahvistettu
   En saanut jostqin syystä lainaa
   Kimmo Alaluusua
   Kimmo Alaluusua
   2021-06-17
   Vahvistettu
   Lloistava Todella onnistunut ja nopea palvelu kiitos siitä.
   Raisa Mattiöa
   Raisa Mattiöa
   2021-06-16
   Vahvistettu
   Nopeaa ja ystävällistä tosi asiakaspalvelua
   Sirpa
   Sirpa
   2021-06-12
   Vahvistettu
   Lantti-saldolaina on hyvä apu arjen yllättävään menoerään

   Rahoitus – tätä se tarkoittaa

   Rahoitus on varojen hankkimista jonkin hankkeen toteuttamista varten. Rahoitusta haetaan ja myönnetään tarvittaessa sekä kuluttajille, että yrittäjille.

   Kuluttajat hakevat rahoitusta monesti erilaisiin suurempiin hankintoihin, kuten esimerkiksi auton hankintaan. Remontit ja hääjuhlat, jotka vaativat useita hankintoja, ovat myös yleisiä rahoituksen kohteita yksittäisille kuluttajille.

   Yrittäjät puolestaan saattavat hakea rahoitusta muun muassa erilaisiin laitehankintoihin tai muihin investointiin. Yritysten rahoitusta haetaan usein myös tasapainottamaan tilapäistä kassavajetta yrityksen toiminnassa.

   Rahoitus on siis keino, jonka avulla voidaan toteuttaa hankintoja tai toimintaa, jota ei välttämättä ilman rahoituksen saamista kyettäisi ollenkaan toteuttamaan.


   Miksi hakea rahoitusta Summarumilta?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen rahoituksen ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Rahoitustarjousten kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   Summarum Logo


   Rahoituksen saamisen edellytykset

   Rahoituksen saamisen edellytyksinä on yleensä muutamia tekijöitä, joiden tulee hakijan toimesta täyttyä. Tällaisia rahoituksen saamista edellyttäviä tekijöitä ovat muun muassa

   • Riittävä ikä
   • Säännölliset tulot
   • Sujuvasti hoidetut raha-asiat

   Rahoituksen saaminen edellyttää aina sen hakijalta riittävä ikää. Ikäraja saada rahoitus vaihtelee jonkin verran rahoituksen tarjoajan sopimusehtojen mukaan. Kaikki rahoituspalvelut kuitenkin edellyttävät hakijalta täysi-ikäisyyttä. Esimerkiksi autorahoituksen ikärajaa tarkastellessa voidaan huomata, että rahoituksen saaminen edellyttää eri palveluntarjoajilla useimmiten 20 – 23 vuotta.

   Rahoituksen vastaanottamisen edellytyksenä useimmilla yrityksillä on myös, että hakijan tulee omata riittävän säännölliset tulot. Säännölliset tulot ovat rahoituksen myöntäjälle merkki siitä, että rahoitusta hakeva kuluttaja tai yrittäjä omaa riittävän maksukyvyn rahoituksen takaisinmaksuun.

   Vastaanottaakseen rahoitusta, hakijalla pitää yleensä olla myös ennestään riittävän sujuvasti hoidetut raha-asiat. Ongelmat aiempien rahoitusten takaisinmaksussa saattavat johtaa esimerkiksi siihen, että rahoitushakemus hylätään rahoittajan toimesta.


   Rahoituksen eri muodot

   Rahoitusta on saatavissa useissa eri muodoissa. Kuten aiemmin mainittua rahoitusta voi hakea, sekä vastaanottaa joko yritys tai vaihtoehtoisesti yksittäinen kuluttaja. Alla on listattuna erilaisia rahoituksen muotoja, joita kuluttaja tai yritys saattaa hakea

   • Remonttirahoitus
   • Autorahoitus
   • Yritysrahoitus
   • Startup-rahoitus

   Seuraavassa kappaleessa on esitelty hieman tarkemmin erilaisia rahoitusmuotojen ominaisuuksia sekä niitä tilanteita, joissa juuri kyseinen rahoitus saattaa osoittautua hakijan kannalta hyödylliseksi.

   Remonttirahoitus

   Remonttirahoituksella tarkoitetaan yleensä tilannetta, jossa kuluttajan pyrkimyksenä on löytää joltain finanssialan toimijalta rahoitus kuluttajan toteuttamaa remonttia varten.

   Moni kuluttaja löytää itsensä joskus elämänsä aikana tilanteesta, jossa tavallisten kuukausittaisten elämiskustannusten päälle henkilölle saattaa nousta maksettavaksi vielä remontista johtuvia kuluja.

   Remonttien rahoitus kannattaa järjestää mahdollisimman joustavasti, sillä tarkka remonttiin kuluva summa on harvoin henkilön tiedossa etukäteen. Kuluttaja saattaa löytää itsensä näin ollen tilanteesta, jossa hän tarvitseekin äkillisten remontista johtuvien kulujen takia lisärahoitusta taloudelliseen tilanteeseensa.

   Seurauksena tästä, erilaiset joustavat remontin rahoitukset ovat kuluttajien keskuudessa suosittuja rahoituksen muotoja. Joustava remonttirahoitus mahdollistaa jatkuvan rahoituksen kuluttajalle. Henkilö voi rahoituksen myöntämisen jälkeen nostaa rahoituksesta käteisvaroja aina tarvittaessa.

   Remonttirahoituksen korko määräytyy haetun summan, rahoitusmuodon ja takaisinmaksuajan sekä rahoittajan hakijasta toteuttaman riskiarvion mukaan. Rahoituksen korko saattaa useista muuttujista johtuen heitellä enimmillään jopa kymmenillä prosenttiyksiköillä eri palveluntarjoajien välillä.

   Remonttirahoituksen hakijan kannattaakin aina kilpailuttaa hakemansa rahoitus. Kilpailutuksen avulla kuluttajan on mahdollista löytää itselle halvin mahdollinen rahoitus tekeillä tai suunnitteilla olevaa remonttia varten.

   Autorahoitus

   Autorahoitus on mahdollista toteuttaa hakemalla rahoitusta finanssialan toimijoilta. Auton rahoitus voidaan toimijasta riippuen toteuttaa ainakin kolmella eri tavalla. Kyseiset kolme tapaa autorahoituksen hankkimiseen ovat

   • Vakuudellinen autorahoitus
   • Vakuudeton autorahoitus
   • Osamaksurahoitus

   Vakuudellinen autorahoitus on hyvä vaihtoehto, mikäli rahoituksen hakija haluaa mahdollisimman pienen koron rahoitukselle ja omaa myönnettäväksi kelpaavan vakuuden.

   Rahoitus auton hankintaan tulee usein halvemmaksi hakijan kannalta vakuuden kanssa. Näin rahoituksen myöntäjän riskitaso on tilanteissa matalampi, ja tekee rahan lainaamisesta turvallisempaa.

   Vakuudeton autorahoitus on myös yksi tapa hoitaa autorahoitus, mikäli hakijalta ei löydy vakuuksia. Erona vakuudelliseen autorahoitukseen vakuudeton laina on luontaisesti lainan ottajalle kalliimpaa. Vakuuksien puuttuminen tosin tekee rahoituksen hakemisesta kuluttajalle huomattavasti yksinkertaisempaa ja nopeampaa.

   Rahoitus auton hankintaan on vakuudettomuuden takia mahdollista vastaanottaa parhaimmillaan hyvinkin nopeasti. Kääntöpuolena taas vakuudettomalle autorahoitukselle on, että sen korkokulut ovat yleisesti ottaen vakuudellista rahoitusta korkeammat.

   Osamaksurahoitus on pankkien sekä muiden rahalaitosten johtama palvelu, jossa auton kaupanteon yhteydessä toteutetaan sopimus hankinnan osittaisesta maksusta. Rahoitus osamaksulla mahdollistaa hankintaan kiinteän maksuerän, sekä koron sopimuksen loppuun saakka.

   Autorahoituksen kulut selvität kätevästi autorahoituslaskurilla. 

    

   Yritysrahoitus

   Yritysrahoitus on rahoituksen muoto, jossa rahoituksen kohteena on yksittäisen kuluttajan sijaan yritys ja sen liiketoiminta. Yritys voi hakea rahoitusta muutamalla eri tavalla. Yritysrahoituksen muotoja ovat esimerkiksi seuraavat alla luetellut rahoituksen muodot.

   • Rahoituslimiitti
   • Yritystili luotolla
   • Yrityslaina
   • Laskurahoitus

   Rahoituslimiitti on joustava tapa tasapainottaa yrityksen hetkellistä kassavajetta. Rahoituslimiitissä hakijayritykselle myönnetään jokin lainasumma, jonka sisällä yritys voi tehdä helposti nostoja tililleen. Rahoituslimiitin etu verrattuna perinteiseen lainaan on sen joustavuus.

   Yritystili luotolla sopii parhaiten yrityksen päivittäiseen kassan hallintaan sekä kustannuksiltaan pienimuotoisiin pääoman tarpeisiin. Kyseinen yritysrahoitus eroaa esimerkiksi rahoituslimiitistä siinä, että yrityksen luottotilin viitekorkoa tarkastellaan ja mukautetaan päivittäisellä tasolla.

   Yrityslaina sopii taas parhaiten pitkäaikaisiin investointeihin, joita yritys toiminnassaan ajoittain kohtaa. Yrityslaina on yleisesti rahoitusmuotona lyhennettävissä useamman vuoden ajanjakson ajan. Laina-aika sekä takaisinmaksusuunnitelma sovitaan tapauskohtaisesti rahoituksen tarjoajan kanssa.

   Laskurahoitus

   Laskurahoituksella tarkoitetaan yritysrahoituksen muotoa, jossa yritys myy rahoitusyhtiölle asiakkaille lähetettyjä erääntymättömiä laskuja.

   Laskurahoituksen avulla yritys saakin välittömästi käyttöönsä kassavarat, joiden tilille siirtymiseen saattaisi muussa tapauksessa mennä pahimmillaan hyvinkin pitkä aika.

   Laskun ostava rahoitusyhtiö laskuttaa yleensä laskun loppusummasta 1-10%, joten kyseinen rahoitus on hyvä vaihtoehto silloin, kun yritys tarvitsee kiireellisesti maksamattomista laskuista saatavissa olevia summia.

   Laskurahoitus tuleekin erityisen hyödylliseksi akuuteissa tapauksissa, joissa yritys tarvitsee kiireellisesti rahavaraa liiketoimintansa ylläpitämiseen.

   Laskurahoitus on yritysten parissa yleinen keino paikata hetkellistä kassavajetta. Monet yritykset hyödyntävätkin kausittain laskurahoitusta liiketoimintansa rahoittamisessa.

   Startup-rahoitus

   Startup-yrityksellä tarkoitetaan yleisesti ottaen nuorta kasvuhakuista yritystä. Startup-yritysten rahoitus on mahdollista hoitaa muutamilla eri tavoilla.

   Edellä esitettyjen perinteisten pankkien ja muiden rahalaitosten palveluiden lisäksi, rahoitusta voidaan hakea myös muilla tavoin. Alla on eriteltynä, minkälaisia muita vaihtoehtoja startup-yrityksen rahoitukseen on.

   • Julkinen rahoitus
   • Joukkorahoitus
   • Bisnesenkelit
   • Sijoitusyhtiöt

   Julkinen rahoitus tarkoittaa startup-yritykselle rahoitusta, jonka toteuttaa yksityisten rahoittajien sijaan julkinen sektori. Julkinen rahoitus myönnetään yrityksille, joiden toiminnan odotetaan tuovan Suomen valtiolle jotain hyötyä.

   Julkinen rahoitus on myönnettyjen tukien ansiosta halvempi rahoitusmuoto yksityisiin pankkisektorin toimijoihin verrattuna.

   Eräs esimerkki julkisesta startup-rahoituksesta on Business Finlandin rahoitus. Business Finlandin rahoitus tarjoaa eri toimialojen startupeille mahdollisuuden kasvattaa liiketoimintaansa. Business Finlandin rahoitus on eräs julkisen rahoituksen toteuttajista Suomessa.

   Joukkorahoitus on startup-rahoitus, joka tapahtuu yleensä netissä useamman ihmisten avulla. Joukkorahoitus mahdollistaa yksittäisille kuluttajille hankkeen rahoittamisen matalalla kynnyksellä ja kuluilla. Rahoittajien määrän ollessa riittävän iso, voi startupin saama rahoitus kasvaa parhaimmillaan todella suureksi.

   Startup-yritys voi hakea joukkorahoitusta sijoitus- tai hyödykepohjaisesti. Sijoituspohjaisessa rahoituksessa joukkorahoitukseen osallistuvat yksilöt saavat sijoituksellisen vastineen rahoitukselleen. Hyödykepohjaisessa rahoituksessa kuluttaja vastaanottaa hyödykkeen tai esimerkiksi ennakko-oikeudet sen ostoon liittyen.

   Enkelisijoittajat ovat yksittäisiä sijoittajia, joilta nuoret startupit voivat hakea rahoitusta. Rahoitus on mahdollista vastaanottaa startupille, mikäli enkelisijoittaja näkee yrityksen liiketoiminnan omaavan käyttämätöntä kasvupotentiaalia.

   Enkelisijoittaminen tuo nuorelle yritykselle kassavaran lisäksi myös korvaamatonta tietoa. Enkelisijoittajien yritysten onkin tutkimuksissa havaittu menestyvän paremmalla keskimääräisellä prosentilla kuin muut startup-yritykset.

   Sijoitusyhtiöt taas ovat yhtiöitä, jotka pyrkivät tekemään voittoa sijoittamalla eri yrityksiin. Kyseinen rahoitus on yleistä ja esimerkiksi Suomesta löytyy iso määrä eri toimialoja rahoittavia sijoitusyrityksiä.

   Rahoitus ilman käsirahaa

   Käsirahalla tarkoitetaan sitä rahamäärää, jonka rahoituksen vastaanottaja luovuttaa rahoituksen tarjoajalle ennen sopimuksen täyteenpanoa. Käsiraha vähennetään lopullisesta rahoituksen takaisin maksettavasta summasta.

   Esimerkiksi autoa hankkiessa, käsirahan maksaminen hankinnan yhteydessä on erittäin yleistä.

   Kuluttajan on kuitenkin mahdollista vastaanottaa myös rahoitus ilman käsirahaa. Rahoitus ilman käsirahaa vaatii yleensä, että kuluttajalla ei ole luottotiedoissa mitään häiriöitä.

   Rahoituspalvelut Suomessa

   Suomessa toimii useita eri rahoitusalan palveluita. Perinteisesti jo pidempään Suomessa toimineet pankit, kuten Nordea, OP ja Danske Bank myöntävät kaikki erilaisia rahoituksen muotoja riippuen hakijan tarpeista.

   Monet kansainvälisen finanssialan suuryritykset, kuten Santander, Svea ja Freedom ovat laajentaneet lähivuosikymmeninä myös Suomeen.

   Santanderin rahoitus toimii esimerkiksi tällä hetkellä markkinajohtajana Pohjoismaiden autorahoituksissa. Myös Svea sekä Freedom ovat lähtöisin muualta, mutta ovat jo merkittäviä rahoituksen kentällä toimivia palveluntarjoajia.

   Santander ja Svea ovat hyviä esimerkkejä finanssialan kansainvälistymisestä, joka näkyy jo Suomessa siinä, että kuluttajille on enemmän vaihtoehtoja, joista hankkia rahoitusta.

   Rahoitus on mahdollista valita laajemmasta palveluiden valikoimasta, mikä tekee myös hintatason kilpailusta kovempaa. Kova kilpailu palveluiden tarjoajien välillä johtaa yleensä myös hintatason laskemiseen.

   Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

   Rahoituksen hakeminen

   Mikäli kuluttajalla tai yrittäjällä on mielessään rahoituksen hakeminen, kannattaa rahoitus aina kilpailuttaa. Yhden nopean hakemuksen täyttämällä kuluttaja voi vastaanottaa useita rahoitustarjouksia eri pankeilta sekä muilta rahoitusalan toimijoilta.

   Rahoitusten kilpailutus mahdollistaa hakijalle edullisimman mahdollisen rahoituksen löytämisen. Rahoituspäätös on monissa tapauksissa mahdollista saada välittömästi. Etenkin vakuudeton rahoitus on mahdollista saada hakijan tilille lähes välittömästi hakemuksesta.

   Pidemmissä yritysrahoituksen prosesseissa saattaa päätöksen saamisessa mennä tarjoajasta riippuen muutamia päiviä.

   Rahoituksia vertaillessa rahoitushakemuksen tehneen henkilön kannattaa aina pyrkiä vertailemaan todellisia vuosikorkoja rahoitusten nimelliskorkojen sijaan. Todellinen vuosikorko sisällyttää rahoituksen kaikki kulut.

   Nimelliskorko taas sisällyttää itseensä ainoastaan rahoituksen vuosikoron. Moni rahoitus pitää sisällään paljon muitakin kuluja, jolloin todellinen vuosikorko auttaa kuluttajaa tarkastelemaan rahoitusten todellisia kuluja.

   Rinnakkaishakijan avulla edullisempi rahoitus

   Moni kuluttaja ei välttämättä tiedä, että on olemassa yksinkertainen keino vastaanottaa huomattavasti edullisempi rahoitus. Edullisen rahoituksen saamisen mahdollistaa rinnakkaishakija.

   Rinnakkaishakija on rahoituksen myöntäjälle lisäturva siitä, että rahoitus tullaan maksamaan maksusopimuksen mukaisesti takaisin. Tämä johtaa rahoittajan riskitason pienenemiseen, mikä näkyy suoraan siten, että kuluttajan on mahdollista saada huomattavasti edullisempi rahoitus käyttöönsä.

   Yleisin rinnakkaishakija on joko rahoituksen hakijan avo-, aviopuoliso tai muuten samassa kotitaloudessa asuva henkilö. Rinnakkaishakijana voi usein toimia myös esimerkiksi rahoituksen hakijan vanhemmat.

   Rinnakkaishakija saattaa osoittautua hyödylliseksi myös tilanteissa, joissa alkuperäisellä rahoitusta hakevalla henkilöllä on epäsäännölliset kuukausitulot. Vaikka näin ei olisi, rinnakkaishakijan avulla on useimmiten mahdollista saavuttaa edullisempi rahoitus korkotason pienentymisen ansiosta.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Rahoitus – yhteenveto

   Lyhyesti rahoitus on varojen hankkimista jonkin hankkeen toteuttamista varten. Rahoitusta haetaan ja myönnetään tarvittaessa sekä kuluttajille, että yrittäjille. Hakemiseen liittyy aina tiettyjä ehtoja.

   Alla on koottu lista tämän rahoitusta koskevan artikkelin tärkeimmistä pointeista:

   • Kuluttaja voi hakea rahoitusta mm. remonttiin, autoon tai laskuihin.
   • Yrittäjä voi hakea rahoitusta mm. investointeihin.
   • Hakeminen edellyttää usein riittävää ikää, säännöllisiä tuloja sekä hyvin hoidettua taloutta.
   • Autorahoitusta voi hakea vakuuksilla, ilman vakuuksia tai osamaksulla.
   • Yritysrahoituksen hakuvaihtoehdot ovat mm. rahoituslimiitti, yritystilin luotto, yrityslaina ja laskurahoitus.
   • Startup-rahoitusta voi hakea julkiselta sektorilta, joukkorahoituksena, bisnesenkeliltä tai sijoitusyhtiöltä.
   • Suomessa rahoitusta tarjoavat mm. pankit ja erilaiset rahalaitokset.
   • Mikäli rahoitukseen liittyy korko takaisinmaksua varten, rahoitus kannattaa aina kilpailuttaa.
   • Rinnakkaishakija voi tehdä rahoituksen hakemisesta edullisempaa.

   Tässä oli tärkeimmät pointin koskien rahoitusartikkelia. Artikkelissa mainittuun Summarumin rahoituslaskuriin pääset tästä linkistä.

   Usein kysyttyä

   Mitä on rahoitus?
   Rahoitus on yksinkertaisimmillaan varojen hankkimista jonkun hankinnan tekemistä varten.
   Mitä rahoituksen saaminen edellyttää?
   Rahoituksen saaminen vaatii riittävää ikää, säännöllisiä tuloja sekä aiemmin riittävän hyvin hoidetut raha-asiat.
   Mitä eri rahoituksia on?
   Rahoituksia on useita erilaisia. Tyypillisiä rahoituksen muotoja ovat muun muassa autorahoitus, yritysrahoitus sekä startup-rahoitus.
   Mitä on julkinen rahoitus?
   Julkinen rahoitus on julkisen sektorin tukema yrityksien rahoitusmuoto. Esimerkki yhdestä julkisesta rahoituksesta Suomessa on Business Finlandin rahoitus.
   Mitä tarkoittaa rahoitus ilman käsirahaa?
   Rahoitus ilman käsirahaa tarkoittaa sitä, ettei rahoituksen hakijan tarvitse sopimuksenteon yhteydessä luovuttaa rahoittajalle etukäteistä summaa lopullisesta rahoituksen takaisinmaksusta.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi rahoitusta sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:

   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen