Ladataan..25 000 €
Ladataan..14 vuotta
Arvioitu kuukausierä207 €/kkArvio on laskettu 5,0 % nimelliskorolla.
👉 Ilmainen hakemus
👉 Ei sitoutumista
👉 Nopea lainapäätös
Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Metsälaina

Kilpailuta ja hae metsälainaa – ilman vakuuksia jopa 60 000 €. Täytä hakemus ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Hae metsälaina netistä ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Check icon Metsälaina 2 000 – 60 000 euroa.

Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan metsälainan netistä. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä ilmainen lainahakemus
Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
2
Vertaa lainatarjouksia
Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
3
Hyväksy lainatarjous
Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Hae metsälainaa netistä jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Täytä maksuton lainahakemus Summarumin kautta ja hae metsälaina netistä luotettavasti ja turvallisesti verkosta. Tavoitat kauttamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

Summarumin kautta voit hakea lainaa metsään jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Lainan hakeminen metsään on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta metsälainaa netistä 2 000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti.

Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia ja takaajia.

Kilpailuta ja vertaile metsälainat netissä helposti ja nopeasti

Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli hakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle metsälainaa netistä.

Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa metsälainaa. Ensimmäiset alustavat tarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla lainatarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin metsälaina netistä.

Vinkki

Kilpailuttamalla metsälainat netissä säästät aikaa ja rahaa. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä.

Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla sinun ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan metsälainaa erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

Löydä edullinen metsälaina netistä pienellä korolla

Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman metsälainan netistä pienellä korolla – ilman piilokuluja. Lainavertailu on hyvä tehdä niin, että kiinnität siinä huomiota näihin:

 • metsälainan korko
 • kuukausierä
 • takaisinmaksuaika.

Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta metsälainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

Vakuudeton metsälaina netistä heti tilille kotoa poistumatta

Kun olet löytänyt lainatarjousten joukosta sopivimman ja edullisen metsälainan, seuraava vaihe on hyväksyä tarjous. Kun se on hyväksytty, metsälaina maksetaan useimmiten heti ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa arkipäivien aikana, toimistotyöaikojen sisällä.

Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
Kilpailuta laina

Hae lainaa metsän ostamiseen

Suomalaisilla on aivan erityislaatuinen suhde metsään. Tämä ei ole mikään ihme, sillä Suomen pinta-alasta noin 80 prosenttia on metsää. Noin puolet suomalaisista asuu korkeintaan 200 metrin päässä metsästä eli metsään pääsee usein lähes kotiovelta.

Suomessa on noin 600 000 metsänomistajaa, jotka omistavat yhteensä noin 60 prosenttia Suomen metsistä. Suurin metsänomistaja Suomessa on Suomen valtio, joka omistaa noin neljä miljoonaa hehtaaria metsämaata. Paitsi siis, että suomalaiset asuvat lähellä metsää, moni myös omistaa sitä.

Metsää voi omistaa monella eri tavoin, ja tähän liittyen tärkeä on muuten muistaa myös metsävakuutukset.

Metsärahastot sijoituskohteena tarjoavat helpon tavan päästä kiinni metsäsijoituksen tuottoihin, mutta niitä ostamalla ei voi konkreettisesti tallustella omassa metsässään tai tehdä metsää koskevia päätöksiä. Moni päätyykin ostamaan oman metsätilan, joka rahoitetaan usein lainalla. Toisaalta myös yrityspuolella metsähankinnat ovat hiljalleen yleistymässä, kyseessä onkin yrityslaina maa- ja metsätilaa varten, joita pääpainoisesti käyttävät yritykset joilla on jo entuudestaan vahvaa asiantuntemusta maa- ja metsätilojen hoitamisesta. Toisaalta jos kyseessä on metsätilan sijaan perinteisempi maatila, voi lainan tarve asua pääpainoisesti peltolainaan.

Hae lainaa metsän hankintaa varten lainaa Summarumin kautta

Kun tarvitset lainaa metsään, toimi näin:

 1. Täytä hakemus sivullamme kaikkine tietoinesi.
 2. Lähetä hakemuksesi. Välitämme sen automaattisesti kymmenille rahoitusyhtiöille.
 3. Mikäli täytät tarvittavat kriteerit, saat metsälainatarjouksia jopa muutamassa minuutissa.
 4. Vertaile tarjouksia rauhassa.
 5. Hyväksy niiden joukosta paras laina metsän ostamiseen.
 6. Jatka sopimuksen tekemistä valitsemasi pankin tai rahoitusyhtiön kanssa.

Kuka voi hakea lainaa metsän ostoon kauttamme?

Jotta voit saada kauttamme lainaa metsän ostamiseen, on sinun täytettävä seuraavat ehdot:

 • Olet vähintään 18-vuotias.
 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot.
 • Sinulla on puhdas maksuhistoriasi.
 • Asut vakituisesti Suomessa.

Metsä sijoituskohteena

Metsäsijoittaminen mielletään yleisesti vähäriskiseksi ja suhdanneriippumattomaksi sijoitusmuodoksi. Tällä tarkoitetaan, että metsät tarjoavat useimmiten tasaista tuottoa, kunhan niistä pidetään huolta, eli metsää hoidetaan. Mikäli omistaa metsää itse ja haluaa siitä tuottoa, on metsänhoidolla tärkeä osuus tuoton muodostumisessa.

Metsän tuottoon vaikuttavat useat eri asiat. Metsänhoito vie aikaa ja rahaa ja muodostaakin helposti paljon kuluja. Tekemällä metsätöistä ainakin osan itse, voi sijoituksen tuottoa parantaa. Toisaalta tämä vie aikaa ja vaatii myös osaamista tunnistaa, millaiset työt ovat kulloinkin ajankohtaisia metsässä. Joskus oman traktorin kanssa kanssa metsähoitokulut saadaan pidettyä järkevissä mittasuhteissa, lisää aiheesta lainaa traktorin ostoon voit lukea linkistä.

Metsä sopii hyvin hajauttamiseen, sillä toisin kuin osakkeiden arvot, metsän arvo ei heittele rajusti suhdanteiden avulla. Se tarjoaa tasaista, keskimäärin noin neljän prosentin tuottoa suhdanteesta riippumatta.

Metsäsijoittaminen onkin hyvä lisä esimerkiksi osakesijoittamisen tai asuntosijoittamisen rinnalle.


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo

Paljonko metsä maksaa?

Metsän hintaan vaikuttavat useat eri asiat. Tärkein niistä on metsässä olevien puiden määrä sekä puiden koko. Pohjois-Suomessa metsät ovat tyypillisesti moninkertaisesti edullisempia kuin Etelä-Suomessa. Etelässä puut myös kasvavat nopeammin kuin pohjoisessa. Keskiarvoisesti metsä maksaa noin 2 900 euroa per hehtaari, mutta hintaerot ovat suuria.

Yleisesti sellaiset metsät, joissa suurin osa puista on vielä taimikkoa, ovat edullisia. Tämä johtuu siitä, että puiden kasvu on hidasta, eikä metsä tuota mitään välttämättä pitkään aikaan. Sen sijaan merkittävän määrän valmista hakkuupuuta sisältävä metsäpalsta on kalliimpi.

Niin ikään metsässä kasvavilla puulajeilla sekä sillä, miten metsää on hoidettu, on merkitystä. Tukkipuu on arvokkaampaa kuin kuitupuu, jota käytetään lähinnä sellun valmistukseen. Metsän arvon määrittelemiseen kannattaakin pyytää ammattilaisen apua, mikäli on epävarma metsän oikeasta hintatasosta.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Kuinka voin ostaa metsää?

Metsäpalstan ostaminen on yleisesti pitkän aikavälin sijoitus, mutta metsää voi nykyään ostaa myös merkitsemällä metsärahastoa. Mukaan pääsee jopa muutamilla kymmenillä euroilla. Tällöin sijoituksestaan pääsee eroon nopeasti, eikä ole vastuussa metsän hoitamisesta. Toisaalta tällöin ei omista metsää yksin ja sijoitus voi jäädä hyvin epäkonkreettiseksi.

Tyypillisemmin metsään sijoitetaan ostamalla metsätila. Metsätiloja voi selata ja ostaa esimerkiksi internet-portaalien kautta. Toisaalta myös moni metsätila vaihtaa omistusta hiljaisesti, eikä se päädy koskaan julkisesti myyntiin. Kiinnostuneen saattaakin olla viisasta ottaa yhteyttä paikalliseen metsänhoitoyhdistykseen ja kysyä myynnissä olevista metsätiloista.

On hyvä huomioida, että pelkästään internet-kuvauksen perusteella ei todellisuudessa hahmota, millaista metsää on ostamassa. Metsää kannattaakin aina käydä katsomassa paikan päällä, vaikka metsästä olisi olemassa kattava myyntiesite.

Lisäksi metsätilan osto on kiinteistökauppa eli kauppahinnan päälle tulee maksettavaksi 4 prosentin suuruinen varainsiirtovero. Tämä kannattaa huomioida myös lainasummassa.

Metsäsijoittamisen riskit

Metsään sijoittamista ei yleensä pidetä kovin riskisenä sijoitusmuotona, mutta tämä ei missään nimessä tarkoita, etteikö metsäsijoittamiseen liittyisi minkäänlaisia riskejä. Yleisesti kaikkeen sijoittamiseen liittyykin aina jonkinlainen riski. Metsässä tämä riski on kuitenkin maltillinen.

Metsäsijoittamisen keskeisimmät riskit ovat metsätuhot. Niin tuuli kuin myrsky voivat vahingoittaa puita. Toisinaan törmää myös hyönteisten tekemiin vahinkoihin. Suomessa harvinaisempia ovat metsäpalot, mutta maailmalla ne ovat yleistyneet suuresti kuivien kesien myötä.

Niin ikään puun hintakehitys sekä verotuksen muutokset voivat vaikuttaa metsäsijoituksen tuottoon joko suotuisasti tai epäsuotuisasti. Yleisesti kohonnut inflaatio ei ole heikentänyt metsäsijoitusten tuottoja, vaan tuotto on kulkenut inflaatiokehityksen kanssa samaan suuntaan. Verotuksen kehittymistä sen sijaan on vaikeampi ennustaa.

Kannattaako metsälainaa ottaa?

Se, kannattaako metsän hankkimiseen ottaa lainaa, ei ole aivan yksinkertainen kysymys. Koska metsän ei odoteta tuottavan prosentuaalisesti yhtä paljon kuin esimerkiksi osakkeiden, on myös metsälainan suhteen kiinnitettävä erityistä huomiota lainan todelliseen vuosikorkoon ja muihin kuluihin. Metsänomistajan on turha haaveilla kymmenien prosenttien vuosituotoista.

Toisinaan metsää ei osteta sijoituskohteeksi, vaan tavoitteena on esimerkiksi ostaa metsäpalsta oman kiinteistön läheisyydestä tai puhtaasti hankkia palanen metsää luonnonsuojelumielessä tai koska on yksinkertaisesti mukavaa omistaa metsää. Tällöin metsällä ei yleensä ole tuottotavoitetta, vaan taustalla ovat muut arvot. Metsälainan kannattavuus riippuukin siitä, kuinka paljon ostosta arvostaa.

Joka tapauksessa ennen metsälainan ottamista ja metsän hankintaa kannattaa pohtia, kuinka paljon metsälainaa tarvitaan ja onko osa ostosta mahdollista rahoittaa myös esimerkiksi kertyneillä säästöillä. Lisäksi kannattaa miettiä, selviääkö lainakuluista muiden mahdollisten jo olevien lainakulujen lisäksi.

Vaikka metsää on mukava omistaa, liittyy omistamiseen aina myös vastuu metsän hoidosta, jos kyseessä ei ole rahastosijoittaminen.

Minkälaista lainaa metsän ostoon saa?

Koska metsä on yleensä pitkän aikavälin sijoituskohde ja sen hankintahinta voi olla kymmeniä tai satoja tuhansia euroja, myös metsälainan maksuajat voivat olla pitkiä. Esimerkiksi 15 vuoden laina metsän ostoon ei ole lainkaan epätyypillinen. Toisaalta laina-aikaa ei kannata venyttää tarpeettomasti, sillä lainasta syntyy aina kuluja lainanottajalle.

Metsä toimii itsessään yleensä vakuutena, jolloin metsän hankintaan on mahdollista saada matalakorkoisempaa, vakuudellista lainaa. Mikäli tämä ei onnistu, tulee kyseeseen yleensä huomattavasti korkeampikorkoinen vakuudeton laina.

Hyvä tietää

Jos metsänomistaja ottaa lainaa metsän ostoon, tulee verottajalle muistaa ilmoittaa, että kyseessä on metsän ostoon hankittu laina. Näin metsänomistaja voi vähentää metsälainan korot verotuksessa tulonhankkimismenoina pääomatuloista.

Tiedot eivät läheskään aina mene verottajalle automaattisesti, vaan lainan tarkoitus tulee huomioida itse veroilmoituksessa.

Myös metsälainoja kannattaa aina vertailla

Huolimatta siitä, onko tavoitteena ostaa metsää sijoituskohteeksi vai muuhun käyttöön, kannattaa metsän hankintaan haettava laina aina kilpailuttaa. Lainoissa on suuria eroja ja kaikki pankit ja rahoitusyhtiöt eivät välttämättä myönnä lainaa metsän ostoon. Pelkästään omaan kotipankkiin yhteyttä ottamatta ei välttämättä saa todenmukaista kuvaa lainan hinnoista.

Kilpailuttamalla saat aina useita vaihtoehtoja siitä, minkälaista metsälainaa juuri sinulle voidaan myöntää. Jos vasta haaveilet metsän ostosta, auttaa kilpailuttaminen hahmottamaan tämän hetkisen korkotason ja muut ehdot metsälainoissa. Näin voit pohtia realistisesti, minkälaiseen metsään sinulla on varaa ja onko metsälainan saaminen ylipäänsä mahdollista.

Kilpailuttaminen on helppoa Summarumin lainatyökalulla. Syötät vain muutaman perustiedon ja voit halutessasi tehdä lainasopimuksen heti tarjoukset saatuasi. Toisaalta kilpailuttaminen ei sido sinua millään tavalla, vaan voit vapaasti jatkaa omasta metsätilasta haaveilua.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Esimerkkejä kauttamme saatavista rahoitusratkaisuista

Laina 15 vuoden maksuajalla Laina 10 vuoden maksuajalla Laina 5 vuoden maksuajalla
5 000 euroa 38 €/kk 5 000 euroa 51 €/kk 5 000 euroa 93 €/kk
10 000 euroa 76 €/kk 10 000 euroa 103 €/kk 10 000 euroa 186 €/kk
15 000 euroa 114 €/kk 15 000 euroa 155 €/kk 15 000 euroa 279 €/kk
20 000 euroa 152 €/kk 20 000 euroa 207 €/kk 20 000 euroa 372 €/kk
30 000 euroa 229 €/kk 30 000 euroa 310 €/kk 30 000 euroa 559 €/kk
40 000 euroa 305 €/kk 40 000 euroa 414 €/kk 40 000 euroa 745 €/kk
50 000 euroa 382 €/kk 50 000 euroa 518 €/kk 50 000 euroa 932 €/kk
* Arvio kuukausierästä on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.

Yllä näet esimerkkejä yhteistyökumppaneiltamme saatavista rahoitusratkaisuista metsän ostamista varten, sekä niiden kustannuksista.

Muista, että saat tarjoukset antamiesi tietojen perusteella. Yllä oleva taulukko näyttää siis esimerkkien avulla millaisia metsälainoja voit saada.

Nämä rahalaitokset tavoitat kauttamme

Summarumin kautta tavoitat yli 30 kotimaista pankkia ja muuta rahalaitosta

 • Aktia logo
 • Bluestep Bank logo
 • Kaarna logo
 • Avida logo
 • Balanzia logo
 • Bank Norwegian logo
 • Bigbank logo
 • Halino logo
 • Instabank logo
 • Credigo logo
 • Credit24 logo
 • LainaFI logo
 • MyLender logo
 • Nordax Bank logo
 • Risicum logo
 • Resurs Bank logo
 • TF Bank logo
 • Bondora logo
 • Lainasto logo
 • Ferratum logo
 • Saldo logo
 • Collector Bank logo
 • Lea bank logo
 • Brocc logo
 • Svea Bank logo
 • Alisa Bank logo
 • Morrow Bank logo

Tarkempaa tietoa lainapalvelustamme, yhteistyökumppaneistamme ja meidän kautta tavoitettavista pankeista saat täältä.

Yhteenveto – metsälainan korkotasoon kannattaa kiinnittää huomiota

Me suomalaiset rakastamme metsää ja moni haluaakin omistaa palan sitä itse. Erityisesti pienemmät metsäalat kasvukeskusten ulkopuolella ovat usein varsin edullisia ja aivan tavallisten suomalaisten saavutettavissa. Metsää voi toki omistaa myös rahaston kautta.

Metsän hintaan vaikuttavat monet tekijät, joista tärkein on hakkuukuntoisen puuston määrä metsässä sekä tietysti metsäpalstan koko. Ennen metsän hankintaa kannattaa ehdottomasti vierailla ostettavalla metsäpalstalla. Erityisesti jos metsä on ostettu sijoituskohteeksi, kannattaa metsän todellista arvoa arvioida myös asiantuntijan kanssa.

Metsän hankintaan voi saada lainaa, jonka korkokulut voi vähentää verotuksessa pääomatuloista. Mikäli kyseessä on sijoituskohde, tulee sijoittajan varmistua, että lainan korko on matalampi kuin metsästä odotettu tuotto. Näin sijoituksella on edellytyksiä tuottaa voittoa, huomioiden tietysti myös muut metsästä koituvat kulut.

Metsälaina – Usein kysyttyä

Mistä saa lainaa metsän ostoon?
Voit hakea lainaa metsän ostoon esimerkiksi omasta pankistasi tai Summarumin kilpailutuksen kautta,
Kannattaako metsää ostaa?
Metsää kannattaa ostaa, koska se on turvallinen sijoituskohde. Pitkän aikavälin tuotto voi olla n. 3–4 prosenttia ja vaihtelu on vähäistä.
Paljon voin saada lainaa metsän ostamiseen?
Summarumin kautta voit saada lainaa metsän ostamiseen 2 000 eurosta 60 000 euroon asti.