Arvosanamme

Keltainen tähti Keltainen tähti Keltainen tähti Keltainen tähti Harmaa tähti

4/5 tähteä

Lainasto lainanantajana

Vuodesta 2011 lähtien toiminut Lainasto on rahoituslaitos, joka tarjoaa suomalaisille pikalainoja. Kerromme tässä alla Lainaston toiminnasta ja tuotteista.

 • Ostosrahaa 300–3000 euroa
 • Pikalainaa 100–600 euroa

Lainasto lainanantajana

GF Money Oy:n tuotemerkki Lainasto on erikoistunut pikalainoihin, joilla on kohtuullisen lyhyt maksuaika. Jos tarvitset nopealla aikataululla pientä pikalainaa elämisen helpottamiseksi tai tarpeellisten ostosten tekemiseen, Lainastolla on tarjota laina- ja luottovaihtoehtoja sinulle. Lainaston lainat sopivatkin erityisen hyvin juuri tilapäiseen rahantarpeeseen. Lainan hakeminen on helppoa ja nopeaa.

Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
Kilpailuta laina

Lainaston lainat ja luotot

Rahoituslaitoksena Lainasto tarjoaa erilaisia lainoja ja luottoja asiakkaiden monenlaisiin tarpeisiin. Suurin kohderyhmä Lainaston lainoilla ovat kohtuullisen pientä ja pikaista lainaa tarvitsevat asiakkaat. Lainasummat vaihtelevat muutamista kymmenistä eroista tuhansiin euroihin. Kovin suurista summista ja vuosia kestävistä maksuajoista ei siis Lainaston lainojen ja luottojen kanssa puhuta.

Lainaston rahoitusvalikoimaann kuuluu muun muassa virtuaalinen luottokortti, joka takaa ostorahaa jopa 3000 euroon asti, jatkuvana luottona myönnetty joustoluotto ja perinteisempi kerralla nostettava kulutusluotto. Kuluttajien lisäksi Lainasto tarjoaa lainaa myös yrityksille.

Lainasto Ostosraha

Lainaston Ostoraha on virtuaalinen Mastercard-luottokortti. Varsinaista luottokorttia ei siis enää tarvitse kantaa mukana lompakossa, sillä virtuaalinen luottokortti kulkee kätevästi puhelimessa, olit menossa minne vain. Luottokortilla voit maksaa ostoksesi suoraan verkossa helposti ja turvallisesti. Verkossa maksaminen on yleistynyt nopeasti ja varsinkin näin korona-aikana ostokset on kätevä tehdä suoraan verkkokaupasta vaikka omalta kotisohvalta. Voit myös nostaa luottokortilta rahaa tilillesi.

Ostosraha tarjoaa joustavuutta. Aluksi luottoraja on 300 tai 500 euroa, mutta siihen voi hakea korostusta. Lainaston Ostosraha on vakuudeton luotto jopa 3000 euroon asti. Luottokortissa ei ole erillistä vuosimaksua tai PIN-koodia. Lainasto Ostosrahaan liittyy korkojen lisäksi luotonhoitopalkkio. Voimassa olevat ehdot kannattaa aina tarkistaa ennen luoton ottamista.

Luotto maksetaan takaisin kuukausittaisina lyhennyksinä. Eräpäivä on 14 vuorokautta siitä, kun lasku on päivätty lähetettäväksi. Lainasto Ostosrahan luoton voi sopia maksettavaksi kokonaisuudessaan takaisin ennen maksuaikataulua. Tästä voi sopia ottamalla yhteyttä asiakaspalvaluun. Lainan hakeminen hoituu vaikka kotisohvalta käsin, sillä Lainasto Ostosrahaa voi hakea sähköisen hakemuksen täyttämällä.

Lainasto Limiitti

Limiitti eli joustoluotto on jatkuva luotto, jopa sopii jatkuvaan rahantarpeeseen. Joustoluottoa käyttäessäsi saat käyttöösi luottorajan, jonka puitteissa voit tehdä nostoja ympäri vuorokauden. Luottoraja Lainasto Limiitti sopimuksen alussa on 500 euroa, mutta sitä voi korottaa tiettyjen ehtojen täyttyessä aina 3000 euroon saakka. Hakijalle myönnetty luoton määrä riippuu aina hakijalle tehdystä riskiarvioinnista.

Jos tavoittelet talouden tasapainottamista tai jatkuvien kulujen paikkaamista, joustoluotto voi olla vaihtoehto sinulle. Joustoluotot ovat tyypillisesti vakuudettomia, eli lainan takaamiseksi ei tarvitse muuta kuin säännölliset tulot. Luotto maksetaan takaisin sopimuksessa sovitulla tavalla kuukausierissä.

Lainanhakija voi päättää, kuinka paljon rahaa tarvitsee. Joustoluotto haetaan vain kerran, ja luottorajan puitteissa voi nostaa lisää rahaa joustavasti ilman erillisiä hakemuksia. Nostojen tekeminen on nopeaa, ja rahaa voi nostaa vaikka keskellä yötä. Luottosopimus on voimassa toistaiseksi.

Lainasto Laina

Äkilliseen rahan tarpeeseen Lainasto tarjoaa mahdollisuuden pikalainaan. Kulutusluotto eli kertalaina eroaa esimerkiksi Lainasto Limiitistä siten, että asiakas saa käyttöönsä koko summan kerralla. Lainaston kertalaina onkin tarkoitettu yllättäviin menoihin, ja se sopii asiakkaille, jotka tietävät tarvitsevansa kertaluonteista lainaa.

Lainasto Laina on pikalaina, joka vaihtelee 100 ja 600 euron välillä, ja takaisinmaksu hoidetaan neljässä erässä kuukausittain. Kyseessä siis on lyhytaikainen laina, joka on sopiva yllättävän elämäntilanteen mukaan tuomaan äkilliseen rahantarpeeseen.

Päätös pikalainasta tulee nopeasti. Kohtuullisen takaisinmaksuaikataulun vuoksi laina ei jää kummittelemaan mieleen vuosiksi, vaan se maksetaan takaisin kohtuullisen nopeasti lainatarpeen jälkeen.

Kulutusluoton kokonaishinta koostuu lainasumman ja koron lisäksi mös luoton järjestelypakkiosta sekä kuluttajaluottosopimuksessa yksilöidystä kiinteästä luotonhoitomaksusta.

Lainasto GF Yrityslaina

Jos yrityksesi kaipaa lainaa, Lainasto tarjoaa apua myös tähän. Yrityslaina on ketterä vaihtoehto pankkilainoille. Sitä voi hakea netistä, ja lainan voi saada tilille jopa minuuteissa lainapäätöksen jälkeen. Yrityslainaan vaaditaan henkilövakuus, joka on lainan omavelkainen takaus. Muita vakuuksia, esimerkiksi esinevakuuksia, ei vaadita.

Lainasto GF Yrityslaina on suuruudeltaan 3000–10 000 euroa. Lainan maksuaika määritellään sopimusehdoissa, ja se on maksimissaan 12 kuukautta.

Muut pankit ja rahalaitokset

 • Aktia logo
 • Bluestep Bank logo
 • Kaarna logo
 • Avida logo
 • Balanzia logo
 • Bank Norwegian logo
 • Bigbank logo
 • Halino logo
 • Instabank logo
 • Credigo logo
 • Credit24 logo
 • LainaFI logo
 • MyLender logo
 • Nordax Bank logo
 • Risicum logo
 • Resurs Bank logo
 • TF Bank logo
 • Bondora logo
 • Lainasto logo
 • Ferratum logo
 • Saldo logo
 • Collector Bank logo
 • Lea bank logo
 • Brocc logo
 • Svea Bank logo
 • Alisa Bank logo
 • Morrow Bank logo

Kirjauminen Lainasto -sivuille

Lainasto Omat sivut ovat asiakkaan palveluportaali, jossa voi hallinnoida lainaansa. Sieltä näkee maksetut erät ja tulevat maksut. Palvelussa voi myös hakea uutta lainaa, jos edellinen on hoidettu moitteettomasti.

Myös vanhaa joustoluottoa hallinnoidaan Omien sivujen kautta. Aktiiviselta Limiitti-tililtä voi edelleen tehdä nostoja vaikka uusia Limiitti-sopimuksia ei enää tehdäkään. Myös jäljellä olevaa luottoa voi tarkastella omien sivujen kautta luoton lyhennykset löytyvät niin ikään samasta paikasta.

Lainaston lainasummat – Kuinka paljon voin saada lainaa Lainastolta?

Lainasummat lainastolla eivät nouse kymmeniin tai satoihin tuhansiin euroihin. Sen sijaan Lainaston lainasummat ovat kohtuullisen pieniä ja tarkoitettu äkilliseen, pieneen lainantarpeeseen. Lainaston lainalla onkin tarkoitus rahoittaa esimerkiksi kodinkoneen rikkoutumisesta syntyviä kustannuksia, lemmikkieläimen yllättäviä lääkärikustannuksia tai muita äkillisesti syntyneitä tarpeita. Lainasummat vaihtelevat hieman riippuen siitä, mistä Lainaston lainatuotteesta puhutaan.

Lainasto Ostosrahaa voi saada 300–3000 euroa. Luottoraja on ensin 300 euroa tai 500 euroa, mutta sitä voi nostaa aina 3000 auroon asti. Pikalainaa puolestaan voi saada 100–600 euroa. Lainasto Limiitti joustoluoton luottoraha on aluksi 500 euroa ja myös sitä voidaan tarvittaessa nostaa.

Kuka voi hakea lainaa Lainastolta?

Lainasto huomioi lainaa myöntäessään monia tekijöitä. Perusedellytyksenä Lainastolla on, että hakija on 18–75-vuotias henkilö, jolla ei ole maksuhäiriömerkintöjä ja jolla on säännölliset tulot. Hakijalla tulisi olla osoite ja pankkitili Suomessa, joten jos asut vakituisesti ulkomailla, Lainasto ei välttämättä myönnä sinulle lainaa. Asiakkaalla tulisi myös olla käytössä verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne.

Ehdot ja säädökset lainanhakijalle voivat vaihdella hieman riippuen siitä, millaista lainaa asiakas on hakemassa. Lopullisen luottopäätöksen saakin luottohakemuksen tekemällä.

Lainan myöntämistä varten Lainasto kerää lainanottajasta henkilötietoja, tulo- ja menotietoja, lainahakemukseen liittyviä tietoja kuten tietoja omaehtoisista lainakielloista sekä kommunikointiin liittyviä tietoja. Kolmansilta osapuolilta Lainasto kerää henkilön luottotiedot, mahdolliset tiedot pakotelistalla olosta, pankkitilin tiedot asiakkaan suostumuksella sekä julkisesti saatavilla olevaa tietoa viranomaisten rekistereistä, kuten Verohallinnon rekisteristä ja väestötietorekisteristä.

Lainasto yrityksenä

Kotimainen ja luotettava Lainasto on GF Money Oy:n tuotemerkki. GF Money Oy on suomalainen yritys, joka tarjonnut rahoitusratkaisuja vuodesta 2011. Suomen lisäksi GF Money Oy toimii myös Ruotsissa, Tanskassa ja Espanjassa.

Lainasto on Suomeen rekisteröity yritys, ja se on myös suomalaisomisteinen. Vakavaraisena yrityksenä se maksaa veronsa Suomeen ja toimii myös Suomen lakien alaisuudessa, mikä lisää suomalaisasiakkaiden luottamusta yritykseen. Yrityksen yhtenä tärkeänä arvona onkin avoimuus sekä asiakkaiden että sijoittajien suuntaan.

Lainasto on tarjonnut rahoitusratkaisuja jo yli 200 000 suomalaiselle. Se onkin Suomen markkinoilla tunnettu ja kerännyt asiakkaiden luottamusta. Yritys noudattaa avoimen toiminnan periaatteita, ja se kertoo taloutensa tunnusluvuista avoimesti sivuillaan. Yrityksen kasvu on ollut vuosien aikana tasaista ja voimakasta.


Miksi kilpailuttaa rahoituslaitokset Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoituslaitosta, kuten Lainaston
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo


Lainasto yhteystiedot

Rahoituslaitos Lainasto sijaitsee fyysisesti Turussa. Sen asiakaspalvelu on avoinna arkipäivisin kello 9–17 sekä henkilöasiakkaille että yritysasiakkaille. Asiakaspalvelua on saatavilla myös sijoitusasiakkaille. Lainasto tarjoaa monipuolisen asiakaspalvelun, sillä asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä sähköpostilla, puhelimella ja chatin kautta.

Lainaston asiakaspalvelun yhteystiedot:

sähköpostitse [email protected]
henkilöasiakkaat puhelinnumero 0600 30 6000
yritysasiakkaat puhelinnumero 09 424 50533.
Yrityksen asiakaspalvelun puhelinnumero on maksullinen. Ilmaisiakin yhteydenottotapoja kuitenkin löytyy, sillä sähköpostilla tai chatin kautta yhteydenotto asiakaspalveluun on maksutonta ja nopeaa.

Aukioloajat

MA
09:00–17:00
TI
09:00–17:00
KE
09:00–17:00
TO
09:00–17:00
PE
09:00–17:00
LA
Suljettu
SU
Suljettu

Asiakaspalvelu yksityishenkilöt

Sähköposti
Puhelin
0600 30 6000
Chat
Vihreä check-merkki

Asiakaspalvelu yritysasiakkaat

Sähköposti
Puhelin
09 424 50533
Chat
Vihreä check-merkki

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Lainaston ja muiden rahoituslaitosten lainojen kilpailuttamisen lisäksi tarjoamme palveluamme näissä asioissa:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Lainasto – Usein kysyttyä

Vaikuttaako korkokatto minun lainaani?

Alunperin 1.7.2020 voimaan astunut määräaikainen laki korkokatosta oli voimassa 31.12.2020 asti. Tämä laki rajoitti kulutusluotoista perittävän koron maksimissaan 10%:in ja vuotuiset kulut maksimissaan 150 euroon. Hallitus jatkoi määräaikaisen lain voimassaoloa ja laki oli voimassa 30.9.2021 asti.

1.10.2021 jälkeen korkokatto on jälleen samalla tasolla kuin ennen koronapandemiaa eli 20%.

Kaikki lainayhtiöt noudattavat aina voimassa olevia lakeja ja toimivat lain vaatimalla tavalla. Lainasto ei ole tässä poikkeus.

Miten otan pikalainan?

Kirjaudu palveluun verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Tämän jälkeen täytä yksinkertainen lainahakemus ja lähetä eteenpäin.

Päätös tulee nopeasti ja asiakaspalvelun aukioloaikojen puitteissa rahat siirtyvät tilillesi nopeasti.

Kuka voi saada Limiitti-sopimuksen?

Limiitti on ollut Lainaston tarjoama joustoluotto, jota voi hakea Lainaston verkkosivuilta tai tekstiviestillä.

Täysi-ikäinen, puhtaat luottotiedot omaava henkilö, jolla on säännöllisiä tuloja, voi hakea Lainasto Limiittiä.