Laina.fi – kokenut suomalainen rahalaitos

Näin poikkeuksellisena aikoina voi lainan hakeminen tuntua pelottavalta, kun oma taloudellinen tilanne mietityttää. Toisaalta yhdellä lainalla voisi saada monta pienempää kulutusluottoa yhdistettyä yhdeksi lainaksi ja säästää silloin varsinaisissa lainakustannuksissa. Perehdyimme tarkemmin mitä Laina.fi tarjoaa kuluttaja-asiakkaille.
Ladataan lomaketta..

Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

Summarum Mediassa

janina
janina
2021-05-10
Hakemuksen tekeminen oli helppoa ja päätös tuli nopeasti. Miinusta kuitenkin tulee siitä, että hakemusta tehtäessä sivu jumitti välillä.
Leena Rajala
Leena Rajala
2021-05-06
Infoa tuli jatkuvasti 👍. Ihan mukavasti meni koko ajan
Pauli Saarnisto
Pauli Saarnisto
2021-04-29
Pirjo
Pirjo
2021-04-28
Hakuprosessi sujui mutkattomasti ja nopeasti.
Bogel Jari
Bogel Jari
2021-04-23
Oletin menettelyä hankalammaksi, kaikki meni mielestäni hyvin, olen tyytyväinen
Nina Leppänen
Nina Leppänen
2021-04-07
Kokemus pelkästään positiivinen. Sain lainan sujuvasti.
PP
PP
2021-03-31
Palvelu oli erittäin sujuvaa ja rahat tulivat tilille todella nopeasti. Asiakaspalvelu oli ystävällistä.😊
Jorma Saloranta
Jorma Saloranta
2021-03-08
sai oikean osoitten mistä kysyä lainaa ja sain sen kiitos
Seija Lindgren
Seija Lindgren
2021-03-01
Palvelu nopeaa ja asiallista. Helppo selkoinen teksti ja helppi ymmärtää. Kiitos palvelusta.
Benita Rönnberg
Benita Rönnberg
2021-02-17

Laina.fi – suomalainen lainapalvelu

Laina.fi on jo vuodesta 2005 lähtien toiminut rahalaitos. Kyseessä on yksi pitkäaikaisimmista vakuudettomia lainoja tarjoavista yhtiöistä, ja se näkyy myös asiakkaiden tyytyväisyydessä.

Laina.fi on osa Aurajoki Nordic Oy:tä, jolla on muitakin lainatuotteita tarjolla. Eri lainojen vertailu kannattaa, koska niiden ehdoissa voi olla merkittäviä eroja. Aurajoki Nordic Oy on yksi johtavista vakuudettomia lainoja tarjoavista yhtiöistä, joten tämä luotonantaja on erittäin luotettava.

Kuten Aurajoki Nordic Oy:n nimestä voi jo päätellä, niin rahalaitos on suomalainen ja sillä on toimistot Helsingissä ja Turussa. Työntekijöitä yhtiöllä on noin 50.

Toimistoilla ei ole asiakaspalvelupistettä, vaan asiointi asiakaspalveluun tapahtuu vain puhelimitse ja sähköpostilla.

Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

Laina.fi kertalaina tasapainottaa taloutta

Laina.fi valikoiman suosituin tuote on kertalaina. Sitä voi hakea 4000 eurosta 10 000 euroon asti ja lainasumman portaat menevät 500 euron välein. Maksuaikaa lainalle saa 3 vuodesta 5 vuoteen, joten lainan kustannukset pysyvät kohtuullisina.

Kertalainan korko ei ole sieltä edullisimmasta päästä, mutta kilpailukykyinen kuitenkin. Korko lasketaan henkilökohtaisesti hakijan antamien tietojen perusteella, joten lainahakemus kannattaa täyttää huolellisesti.

Kertalaina on vakuudeton laina, eli vakuuksia tai takaajia ei tähän lainaan tarvita ja alustavan lainatarjouksen saa nopeasti.

Laina hyväksytään ja vahvistetaan sähköisesti ja samalla kannattaa toimittaa pyydetyt liitteet, ellei ole halunnut käyttää Instator-palvelua lainahakemusta täyttäessä. Intstatorin käyttö selvästi nopeuttaa lainan käsittelyä, joten sen käyttäminen on suositeltavampaa kuin perinteisten liitteiden lähettäminen.

Myöntämiskriteerit

Kuten kaikilla luotonantajilla, niin myös Laina.fi:llä on omat myöntämiskriteerit lainoilleen. Lainaa myönnettäessä hakijasta arvioidaan monia asioita, kuten säännöllisten tulojen suhde menoihin.

Hakijan pitää olla asunut Suomessa vakituisesti vähintään 2 vuotta ja hänellä pitää olla myös puhtaat luottotiedot. Laina.fi ilmoittaa, että hakijan pitää olla oikeustoimikelpoinen henkilö, joka tarkoittaa hakijalle vähintään 18 vuoden ikää.

Laina.fi kysyy hakijalta luvan tarkistaa luottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:ltä ja myös hakijan lupa vaaditaan Instator-analyysin tekemiseen. Tietojen antamisessa kannattaa olla huolellinen, koska esimerkiksi väärin ilmoitetut nettotulot voivat johtaa hakemuksen hylkäämiseen.

Instator

Instator on palvelu, jonka käyttö vaatii lainanhakijan suostumuksen. Kyseessä on automaattinen palvelu, joka analysoi hakijan pankkitilin tuloja ja menoja, ja tämän tuloksen perusteella myös kulutuskäyttäytymistä. Palvelun käyttö on hakijalle ilmaista ja nopeuttaa merkittävästi lainahakemuksen käsittelyä.

Laina.fi nosto

Kun laina on myönnetty se näkyy Oma laina.fi -palvelussa ja sen voi nostaa omalle tililleen. Laina.fi nosto on tehty helpoksi ja yksinkertaiseksi ja asiakkaat ovat olleet erittäin tyytyväisiä digitaalisten palveluiden käyttöön.

Laina.fi käyttölaina on poistunut valikoimasta

Laina.fi käyttölainaa ei ole enää myönnetty vuoden 2019 syyskuusta lähtien. Vanhat käyttölainat ovat edelleen kuitenkin voimassa ja niiden käyttäminen sujuu samalla tavalla kuin ennenkin. Laina.fi nosto käyttölainan osalta tapahtuu edelleen tekstiviestillä, jonka hinta on operaattorin oma normaali tekstiviestimaksu.

Sama koskee myös muita yhtiön tarjoamia rahoitustuotteita, kuten limiittiä ja osa-rahoitusta. Näiden luottotuotteidne myöntäminen on loppunut syyskuussa 2019, mutta vanhat sopimukset ovat yhä voimassa ja niidne käyttö voi jatkua entiseen tapaan.

Laina.fi – kirjautuminen palveluun

Laina.fi -sivun kirjaudu -painike avaa laina.fi omat sivut. Tämä kantaa nimeä Oma laina.fi.

Kirjautumalla oma laina.fi osioon pystyy näkemään kaikki lainaansa liittyvät asiat. Palvelusta löytyy lainasopimus, josta voi helposti tarkistaa lainan ehdot. Palvelusta näkee myös jo maksetut lainaerät ja tulevat lainaerät.

Oma laina.fi:ssä on myös mahdollista löytää maksutiedot silloinkin, jos lasku on mennyt postin mukana hukkaan. Postin kulussa on toisinaan esiintynyt haasteita, joten on hyvä olla jossakin tiedot sähköisesti ja helposti löydettävissä.

Laina.fi asiakaspalvelu on joutunut supistamaan aukioloaikojaan

Yhteydenottotapoja on sähköposti ja puhelin, joihin molempiin vastataan nopeasti. Asiakaspalvelu on ystävällistä ja ammattitaitoista.

Sivuilla eri tuotteiden yhteydessä on mainittu merkittävästi laajemmat aukioloajat, mutta vallitsevan pandemia tilanteen takia aukioloaikoja on jouduttu supistamaan merkittävästi ja asiakaspalvelu on avoinna vain yllä kerrotun ajan.

Laina.fi kokemuksia asiakkailta

Asiakkaiden kokemukset lainasta ovat positiivisia ja asiakkailta on vaikea saada mitään kehitysehdotuksia lainaan liittyen. Erityisesti on kehuttu lainan hakemisen helppoutta, jossa ei tarvitse lähettää liitteitä, jos hakija on suostunut käyttämään ilmaista Instator-palvelua hakemuksen täyttämisen yhteydessä.

Lainasummaa on myös asiakkaat kehuneet. Moni kokee, että minimisumma 4000 euroa on hyvä summa kattamaan elämän yllätyksiä ja maksimisumma 10 000 euroa kattaa jo vähän isompiakin yllätyksiä, mutta ei vaadi kuitenkaan pitkää sitoutumista lainan takaisinmaksuun. Monet lainantarjoajat tarjoavat merkittävästi suurempiakin summia, mutta isot lainat myös sitovat hakijaa pitkäksi aikaa lainaan.

Laina-aikaa ja sen säätämismahdollisuutta on myös kiitelty. 3 vuoden ja 5 vuoden välillä oleva maksuaika on suurimmalle osalle sopiva, kun on kohtuullisen kokoisesta lainasta kyse.

Kehuja on aiemmin sadellut myös laajoista asiakaspalvelun aukioloajoista, mutta maailmalla vallitseva pandemiatilanne vaikuttaa nyt olennaisesti asiakaspalvelun aukioloaikoihin. Kunhan tilanne normalisoituu, niin asiakaspalvelun aukioloajat voivat laajentua takaisin entiselleen.

Usein kysyttyä

Kuinka nopea käsittelyaika on?
Laina.fi kertalaina on hyvin pitkälle automatisoitu prosessi ja siksi myös hakijalle poikkeuksellisen nopea. Hakemus täytetään netissä ja hakija saa alustavan lainatarjouksen. Sen ehtoihin kannattaa perehtyä huolellisesti, ja kun lainan ehdot hyväksyy, niin lopullisen päätöksen saa välittömästi. Lainat maksetaan hakijalle aukioloaikojen puitteissa.
Voiko tilille maksetun lainan peruuttaa?

Laina voi peruuttaa 14 vuorokauden kuluessa sen myöntämisestä. Tämä on kuluttaja-asiamiehen suositus ja Laina.fi haluaa kaikessa toiminnassaa nnoudattaa kaikkia voimassa olevia lakeja, säädöksiä ja suosituksia.

Peruutus on aina tehtävä kirjallisesti ja peruutuksesta täytyy löytyä lainan saajan nimi, henkilötunnus, ilmoitus peruutuksesta, paikka ja päivämäärä sekä omakätinen allekirjoitus.

Laina-fi sivuilta löytyy tätä varten oma lomake, mutta ilmoitus voi olla myös vapaamuotoinen. Ilmoitus toimitetaan Laina-fi:lle joko sähköpostin liitteenä tai kirjeitse. Suositeltavampaa ja nopeampaa on toimittaa ilmoitus sähköpostin liitteenä.

Laskutietojen mukana tuli maksulinkki, onko se turvallinen?

Maskulinkki on turvallinen. Sitä kautta pääsee maksamaan suoraan maksuohjelmassa avoinna olevat laskut ajantasalle. Linkkiä käyttämällä maksujen siirroissa ei ole myöskään minkäänlaista pankkiviivettä, vaan ne kirjautuvat suoraan järjestelmään. Laina.fi ei lähetä linkkejä, jossa olisi tietoturvariskejä, ja yhtiö käyttää vahvaa salattua yhteyttä kaikessa toiminnoissaan.

Lue myös:

Laina.fi