Instabank – sujuvamman arjen puolesta

Instabank on norjalainen rahalaitos, joka on aloittanut toimintansa 2016 ja palvelee myös suomalaisia asiakkaita. Yhtiön palveluihin kuuluu lainat ja säästötili. Rahalaitos toimii puhtaasti netissä ja tekee raha-asioiden hoitamisesta mahdollisimman yksinkertaista.
Ladataan lomaketta..

Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

Summarum Mediassa

Nina Leppänen
Nina Leppänen
2021-04-07
Kokemus pelkästään positiivinen. Sain lainan sujuvasti.
PP
PP
2021-03-31
Palvelu oli erittäin sujuvaa ja rahat tulivat tilille todella nopeasti. Asiakaspalvelu oli ystävällistä.😊
Jorma Saloranta
Jorma Saloranta
2021-03-08
sai oikean osoitten mistä kysyä lainaa ja sain sen kiitos
Seija Lindgren
Seija Lindgren
2021-03-01
Palvelu nopeaa ja asiallista. Helppo selkoinen teksti ja helppi ymmärtää. Kiitos palvelusta.
Benita Rönnberg
Benita Rönnberg
2021-02-17
Antti
Antti
2021-02-01
Toimiva hakemus, sain tarjouksen ja nostin lainan.

Instabank on toiminnassaan pyrkinyt muutamien pankkituotteiden asiantuntijaksi ja siinä se on myös onnistunut. Vaikka tuotteita on rajatusti, niin ne ovat loppuun asti mietittyjä ja selkeitä asiakkaalle. Rahalaitoksen tuotteet vastaavat myös asiakkaiden yleisimmin käyttämiä palveluja, minkä takia Instabank onkin suosionsa ansainnut.

Instabank Suomi

Kun Instabank alkoi laajentamaan toimintaansa Norjan ulkopuolelle oli Suomi ensimmäinen maa, johon palveluja avattiin saataville. Suomeen rahalaitos avattin vuonna 2017. Se myös näkyy ja rahalaitos onkin saanut jo suomalaisten luottamuksen ja moni hoitaa lainojaan nimenomaan Instabankin välityksellä.

Lainat

Lainaa voi Instabankiltä hakea 500 eurosta aina 50 000 euroon asti. Laina-ajat ovat pitkiä, 3 vuodesta jopa 15 vuoteen, joka mahdollistaa kohtuulliset kuukausierät. Kuukausierät pysyvät kiinteinä koko ajan, jolloin lainan lyhennyksissä ei yllätyksiä pääse tulemaan. Pitkillä laina-ajoilla korko saadaan pidettyä maltillisena, mutta pienessä lainassa pitkä laina-aika voi osoittautua kalliimmaksi kuin on alunperin ajateltu. Tämä lainalaskuri auttaa laskemaan lainan kulut.

Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

Rahalaitos Instabankin laina ei ole pikalaina, kuten monella muulla lainantarjoajalla. Viimeistelty lainahakemus käsitellään manuaalisesti, mutta alustavan lainapäätöksen saa välittömästi. Manuaalinen käsittely voi ottaa 2-4 pankkipäivää.

Kun lainahakemus on käsitelty loppuun ja lainasopimus allekirjoitettu omilla pankkitunnuksilla, niin laina lähtee maksuun ja tulee nopeasti tilillle. Instabankin laina on aina kulutusluotto, joten sen käyttötarkoitusta ei kysytä ja lainan hakija voi itse päättää mihin lainan käyttää.

Voit lukea täältä miten väliaikainen korkokatto 2021 vaikuttaa lainojen korkoihin.

Myöntämiskriteerit

Instabankin lainan myöntämiskriteerit ovat varsin kohtuulliset ja lainaa voi hakea kuka tahansa yli 23 vuotias, jolla on riittävän isot vuosittaiset tulot lainan takaisinmaksuun. Lisäksi on huomioitava, että 70 vuotias ei voi ottaa lainaa 15 vuoden maksuajalla, koska kriteerien mukaan ikä ja takaisinmaksuaika eivät saa ylittää 80 vuotta. 70 vuotias voi kuitenkin ottaa lainan, jossa takaisinmaksu on 10 vuotta tai alle. Luonnollisesti hakijalla on oltava luottotiedot kunnossa.

Lainaturvavakuutus

Kun on pitkistä laina-ajoista kyse, niin kukaan ei voi ennustaa elämäänsä niin paljon eteenpäin. Instabankilla on tarjolla myös vapaaehtoinen lainaturvavakuutus, joka turvaa lainan takaisinmaksun sairauden, työttömyyden tai kuolemantapauksen johdosta. Lainaturva kannattaa aina ottaa lainan takaisinmaksun turvaamiseksi vaikka se varsinaisia lainan kustannuksia hieman nostaakin.

Instabank säästötili

Instabank tarjoaa lainojen lisäksi myös säästötiliä. Säästötilillä on käyttötiliä korkeampi, mutta maltillinen korko. Varsinainen sijoituskohde säästötili ei ole, mutta soveltuu pitkäaikaiseen säästämiseen erinomaisesti.

Monilla säästötileillä on rajoituksia esimerkiksi nostojen määrään tai niiden maksullisuuteen liittyen, mutta Instabankin säästötili on käytännössä täysin ilmainen. Mitään tilinhoitomaksuja ei peritä ja nostoja voi tehdä silloin kun itsestä parhaalta tuntuu.

Tili on helppo avata netissä ja tilisopimuksen allekirjotius tapahtuu omilla pankkitunnuksilla. Tämän jälkeen tili on käytettävissä ja tilille voi tehdä talletuksia. Moni suomalainen säästääkin hyvin pienillä summilla kerrallaan, joista vuodessa kertyy kuitenkin helposti kiva pesämuna.

Tarjolla myös korkeakorkoinen säästötili

Instabankilla on erikseen kampanjoita, jonka aikana voi avata korkekakorkoisen säästötilin. Korkeakorkoinen ssätötili poikkeaa tavallisesta säästötilistä paitsi saatavuuden suhteen, niin tilin ehtojen suhteen. Tilille voi säästää tavalliseen tapaan, mutta maksuttomia nostoja voi tehdä vain 2 kertaa vuodessa.

Säästötilin tarkoitus onkin nimenomaan säästää, joten korkeakorkoisempi säästötili on hyvä vaihtoehto tavalliseen säästötiliin nähden. Korkeampi korko on siltikin maltillinen, mutta takaa säästöille paremman tuoton. Korkeakorkoisen säästötilin avaamiskampanjoista pankki tiedottaa muun muassa omilla sivuillaan.

Kirjautuminen Instabankiin

Instabankin sivuilla yläkulmassa on Kirjaudu -painike, jolla pääsee kirjautumaan omille sivuilleen. Tunnistautuminen tapahtuu omilla, suomalaisilla pankkitunnuksilla ja omat sivut on tarkoitettu asiakkaille, joilla on joko laina tai säästötili Instabankissa. Lainan hakeminen tai säästötilin aktivoiminen onnistuu helposti netissä käyttäjäystävällisillä lomakkeilla.

Instabankin Omat sivut on laadittu, jotta lainan hallinta käy helposti ja yksinkertaisesti ja säästötilin kehitystä pystyy seuraamaan. Myös lainan lyhennykset ja korotukset käyvät yksinkertaisesti omien sivujen kautta. Palvelun käyttö on tehty asiakkaalle erittäin helpoksi ja selkeäksi.

Siirrot säästötililtä omalle pankkitilille onnistuvat omien sivujen kautta. Siirto on yksinkertainen ja siirtoon voi kulua 1-3 pankkipäivää, joka riippuu omasta suomalaisesta pankistasi. Nykyään jopa eri pankkien väliset siirrot pääsääntöisesti tapahtuvat alle 24 tunnissa.

Instabank asiakaspalvelu

Instabankin asiakaspalvelu toimii yhteydenottolomakkeen kautta. Asiakaspalvelu toimii klo 10.00-16.00 joka on aika suppea aukioloaika. Asiakkaan lähettämään yhteydenottopyyntöön vastataan kuitenkin nopeasti ja asiakkaan ei itse tarvitse miettiä puheluhintoja, kun asiakaspalvelija ottaa yhteyttä asiakkaaseen päin.

Instabank kokemuksia

Merkittävä osa asiakkaista on ollut tyytyväisiä pankkiin. TrustPilotissa Instabankia on suomalaiset käyneet arvioimassa jo yli 1400 kertaa ja 65% heistä pitää pankkia erinomaisena. 28% pitää pankkia hyvänä. Pankit harvoin saavat näin hyviä arvioita toiminnastaan.

Pankkia on kiitelty etenkin nopeaksi ja asiakaspalvelua ystävälliseksi ja asiantuntevaksi. Joissakin tilanteissa päätöstä on voinut joutua odottamaan, mutta siihen syitä voi olla monia. Esimerkiksi Norjan omat paikalliset juhlapyhät voivat vaikuttaa asiaan, kuten myös tilapäinen asiakaspalvelun ruuhkautuminen.

Kaiken kaikkiaan asiakkaat ovat erittäin tyytyväisiä pankin palveluihin ja toimintaan.

Kehitettävääkin löytyy

Täydellistä pankkia ei ole olemassakaan ja Instabank varsin tuoreena pankkina pärjää markkinoilla erittäin hyvin. Kehitettävää toki löytyy ja yksi kehittämiskohde voisi olla laajemmat yhteydenottotavat asiakaspalveluun. Myös asiakaspalvelun aukioloaikoihin voisi toivoa pientä laajennusta, jolloin voisi yhteydenpitoa hoitaa myös klo 16.00 jälkeen, kun asiakas on päässyt töistä.

Usein kysyttyä

Mitä minun pitää tehdä saatuani lainatarjouksen?

Lainatarjouksen saatuasi sinun pitää vielä viimeistellä lainahakemus. Tämä tapahtuu kirjautumalla sivuille ja tarkistamalla hakemuksen tiedot.

Liitä samalla pyydetyt asiakirjat hakemuksen liitteeksi ja tarkista etenkin tilinumerosi huolellisesti.

Miksi minulle ei tarjottu korkeakorkoista säästötiliä, kun avasin tavallisen säästötilin?

Korkeakorkoinen säästötilin avaaminen ei välttämättä ole mahdollista kuin kampanja-aikana. Kampanjan ulkopuolella voit koska tahansa avata tavallisen säästötilin ja tiliä avatessasi korkeakorkoisen säästötilin kampanjaa ei ole ollut käynnissä.

Voit kuitenkin seuraavan kampanjan aikana avata korkeakorkoisen säästötilin niin halutessasi.

Lue myös:

Instabank