Kaikki mitä kuuluu tietää omasta taloudesta.

Työ

ORBIT_712x356_KEVENNYS Työttömyysturva Suomessa: varmista hyvinvointisi myös työttömänä.

ORBIT_712x356. Kenenkannattaaaloittaarahastosijoittaminen Miten laatia hyvä CV? CV eli curriculum vitae eli ansioluettelo on olennainen osa hyvää työhakemusta. Lue lisää tästä ja erotu joukosta!

Työhyvinvointi

Työhyvinvointi koostuu monesta pienestä osa-alueesta. Muun muassa työpisteen yleinen ergonomisuus ja työturvallisuudesta huolehtiminen ovat asioita, jotka työnantajan on otettava huomioon työntekijöidensä hyvinvoinnin takaamiseksi. Lue lisää.

Hyvä ergonomia parantaa paitsi työterveyttä myös työtehoa.

Työergonomia tarkoittaa työolosuhteiden muokkaamista sellaisiksi, että ne suojelevat työntekijän kehoa tarpeettomalta rasitukselta ja vammautumisen riskiltä. Hyvä ergonomia parantaa paitsi työterveyttä myös työtehoa. Tässä artikkelissa katsomme, millaisilla tekijöillä nykyaikaisessa toimistoympäristössä on mahdollista kohentaa ergonomiaa ja työntekijöiden kokonaishyvinvointia. Lue lisää.

Toimiston viihtyisyys ja sisustaminen

Toimiston tai muun työtilan viihtyisyys lisää työtehoa ja parantaa myös työntekijöiden henkistä hyvinvointia. Viihtyisyyteen voi vaikuttaa sisustuksella, akustiikkasuunnittelulla, oikeanlaisella valaistuksella ja vaikkapa huonekasveilla. Lue tästä lisää, millaisilla hyvillä ratkaisuilla voidaan taata toimiston viihtyisyys.

Korvaako tee pian kahvin juomana työpaikalla?

Kahvi on ollut kauan Suomen suosituin kofeiinijuoma. Maailmanlaajuisesti teetä kuitenkin nautitaan paljon enemmän kuin kahvia – tee on veden jälkeen maailman yleisin juoma. Myös Suomessa teen suosio lisääntyy.

Nyt uusien tutkimustulosten innoittamana Taloussanomat olisi tarjoamassa teetä toimistojen suosikkijuomaksi. Mutta onko teestä korvaamaan sumppi suomalaisilla työpaikoilla? Ja miksi tällaista pitäisi edes harkita? Lue lisää uusista tutkimustuloksista ja päätä itse!

Puhelinmyynnin esto – Tee suoramarkkinointikielto

Lain mukaan kuluttajalla on oikeus kieltää yritystä ottamasta häneen yhteyttä markkinointitarkoituksissa. Kieltoa on kuitenkin vaikea tehdä jokaista mahdollista yritystä varten erikseen. Siksi kannattaa tutustua erilaisiin suoramarkkinointikieltoa ja puhelinmyynnin estoa tarjoaviin verkkosivuihin. Osa niistä on maksuttomia, mutta suurimmilla lupauksilla varustetut huijaavat asiakkaitaan. Lue lisää ja valitse ne kiellot, jotka oikeasti toimivat.

Vinkki: Ne eivät maksa mitään.

Palkat Suomessa – Mitä kukin ansaitsee ?

Palkat Suomessa ovat ostovoimaansa verrattuna maailmanlaajuisessa vertailussa kilpailukykyisiä. Suomalasen perusduunarin ansioita globaalissa ostovoimavertailussa ei tarvitse häpeillä. Tämä ei tietenkään estä suomalaisia vertailemasta omia palkkojaan naapurien tuloihin. Kateus nostaa päätään jokaisessa suomalaisessa aika ajoin. Mitä naapuri tienaa? Siksi kokosimme tähän artikkeliin niiden alojen palkkatietoja, joista suomalaiset yleensä ovat kaikkein kiinnostuneimpia. Ammatit on järjestetty keskimäärin parhaiten palkatusta huonoimmin palkattuun.

MEL-vakuutusmaksu

Kaikki tuntevat TyEL-vakuutusmaksun ja YEL-vakuutusmaksun, ja jopa MYEL on useimmille tuttu. Mutta MEL-vakuutusmaksua ei kovin moni tunne. Kyseessä on tietenkin merimieseläke, yksi Suomen monista lakisääteisistä työnantajamaksuista. Lue tästä kaikki, mitä sinun tarvitsee MEL-vakuutuksesta tietää.

CV eli ansioluettelo

CV eli curriculum vitae eli ansioluettelo on olennainen osa hyvää työhakemusta. Moni työnhakija kammoaa ansioluettelon kirjoittamista. Tehtävän ei kuitenkaan tarvitse olla massiivinen, kunhan asiat pitää yksinkertaisina. Etenkin sen jälkeen, kun ansioluettelon on ensimmäisen kerran kirjoittanut, sen päivittäminen on yksinkertaista. Lue tästä, mitä hyvä CV sisältää ja millainen sen rakenteen ja ulkoasun pitäisi olla.

CV eli curriculum vitae eli ansioluettelo

Työhakemus

Työn hakeminen ei ole aina hauskaa puuhaa. Ei ole olemassa mitään maagista työhakemuksen mallia, joka sopisi mihin tahansa tilanteeseen. Seuraavilla vinkeillä voit kuitenkin parantaa taitojasi työnhakijana ja opit arvioimaan paremmin, millainen työhakemus sopii mihinkin tilanteeseen.

Pätkätyö

Pätkätyö tarkoittaa työllistymistä määräaikaisilla työsuhteilla. Pätkätyöt ovat yleistyneet viime vuosikymmeninä monilla aloilla. Etenkin nuoret ja naiset tekevät runsaasti pätkätöitä. Pätkätyöhön liittyy työntekijöiden kannalta ongelmia, mutta ilmiöllä on myös positiivinen puolensa. Lue lisää.