Yrityksen laskujen myynti

Laskujen myyminen tai factoring on yritykselle yksi tapa nopeuttaa kassankiertoa. Mistä laskurahoitusta kannattaa etsiä? Kilpailuta 10 laskurahoittajaa helposti tai lue lisää.
Ladataan lomaketta..
Nopea

Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


Läpinäkyvä

Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


Kotimainen

Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


Puolueeton

Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

Summarum Mediassa

Summarum Mediassa

Löydä edullinen laskurahoitussopimus yrityksellesi

Mitä hyötyjä laskurahoituksesta saa?

Laskurahoitus on yritykselle joustava rahoituksen muoto.

Laskurahoituksen hinta on aina yrityskohtainen.Löydä paras tieto yrityksen laskujen myynnistä

Summarumin kautta löydät selkeää tietoa yrityksen laskujen myynnistä.

Lue lisää tästä

Summarum Logo

Laskujen myynti vs. factoring

Factoring on perinteinen tapa saada rahaa yrityksen b2b-laskuista. Yritys panttaa tällöin yleensä jatkuvalla sopimuksella myyntisaataviaan ja saa niitä vastaan luottoa käyttöönsä. Luottotappion riski jää alkuperäiselle laskuttajalle.

Tutustu laskurahoitukseen ja niiden vertailuun tästä. 

Laskujen myynti on ketterämpää kuin factoring, mutta usein hieman kalliimpaa yritykselle. NoYksittäisiä laskuja voi myydä laskurahoittajalle nopeasti, ja saada suoraan rahaa käteen. Joskus on mahdollista myydä jopa b2c-laskuja. Usein luottotappion riski siirtyy näissä palveluissa laskun ostajalle.

Molemmat laskurahoituksen mallit palvelevat yritystä ainakin seuraavilla tavoilla:

Periaattessa sekä factoringin että laskujen myynnin ajatus on nopeuttaa yrityksen myyntisaatavien kotiutumista yrityksen kassaan. Laskujen myynti sopii paremmin projektiluonteisiin tilanteisiin, jossa rahoituksen tarve on satunnainen. Factoring taas sopii jos yritykselle kannattaa hoitaa kaikkien myyntisaatavien hoitaminen rahoitusyhtiölle pysyvästi.

Kumpikin palveluista kuitenkin tuovat myyntisaatavien vakautta, varmuutta ja nopeutta. Tämän pääoman voi sitten hyödyntää yrityksen meinoihin tai investointeihin.

Milloin valita factoring?

Factoring rahoituksessa yritys saa luottoa myyntisaatavia vastaan. Factoringissa luottoriski jää yritykselle. Jos laskua ei makseta, yritys on edelleen velkaa saamansa luoton. Laskut toimivat vakuutena. Laskuja myydessä luottoriski siirtyy tyypillisesti rahoitusyhtiölle. Yritys saa rahansa maksettiin laskua tai ei. Tämä on laskujen myynnin toinen etu: se vähentää yrityksen luottoriskiä.

Facotring kannattaa valita kun haluat vähentää hallinnollista taakkaa ja käyttää laskurahoitusta jatkuvasti.

Milloin myydä laskut?

Jos haluat itse valita koska ja mitkä laskut myydään kannattaa valita laskujen myynti. Voit myydän vain tietyt laskut.

Laskujen myynti mahdollistaa rahojen nopean ja varman kotiutumisen. Se vähentää epävarmuutta siirtäen luottoriskin rahoitusyhtiölle. Tämä kuitekin tarkoittaa myös sitä, että laskujen myynti on factoringia kalliimpi rahoitusmuoto.

Mitä laskujen myynti maksaa? Milloin se kannattaa?

Laksujen myynti kannattaa tilanteessa, jossa merkittävä osa yrityksen varallisuudesta odottaa reskontrassa myyntisaatavissa. Mikäli yritys voi rauhassa odottaa saatavia ilman likviditeettiongelmia, ei kannata maksaa ylimääräistä hintaa laskujen myymisestä. Mikäli kuitenkin varat tarvitaan nopeasti kiertoon ja halutaan vähentää riskiä, on laskujen myynti hyvä tapa vähentää epätasaisen tilauskannan tuomaa riskiä.

Saa myyntisaatavat tilille nopeammin ja pienemmällä riskillä

Myymällä laskusi tiedät tarkasti milloin varat tulevat tilille ja mikäli ne eivät tule, se on rahoitusyhtiön eikä sinun ongelma. Tämä taas vähentää luottoriskiä.

Tässä vertailu 10 yrityksen palveluista. Voit hakea tarjouksen myös yllä olevalla lomakeella. Suosittelemme, että käytät yllä olevaa lomaketta sillä saat helposti tarjouksen laskuistasi jopa kymmeneltä laskurahoittajalta.

1. Aktialle kelpaavat myös ulkomaiset saatavat

Kaikki Suomessa toimivat kivijalkapankit tarjoavat factoringpalveluita. Yksi esimerkki näistä on Aktia.

Aktia tarjoaa yrityksille jatkuvaa luottoa b2b-laskuja vastaan. Laskut toimivat luoton vakuutena.

Factoringiin laitettavat laskut voi olla suunnattu kotimaisille tai ulkomaisille yrityksille. Ulkomaisten laskusaatavien tulee kuitenkin olla luottovakuutettuja.

Laskuja voi siirtää Aktialle päivittäin, ja Aktia myös raportoi reaaliaikaisesti asiakkailta saaduista maksuista.

Aktian factoringin kulut koostuvat luoton korosta, laskukohtaisesti maksettavasta palkkiosta ja luottolimiitin kuukausittaisesta hoitopalkkiosta. Tarkemmat hinnat sovitaan kunkin yrityksen kanssa erikseen.

2. Rahoittaja.fi ostaa laskut ketterästi netin kautta

Rahoittaja.fi on Corona Capitalin omistama palvelu, joka ostaa kotimaisia yritysten välisiä laskuja, joiden eräpäivä ei ole vielä umpeutunut. Rahoittaja.fi-sivustossa erityistä on, että sen kautta voi myydä myös yksittäisiä laskuja. Kyseessä on siis hyvin ketterä palvelu.

Aluksi Rahoittaja.fi tilittää suoraan 70-80 % myytyjen laskujen summasta asiakasyrityksen tilille. Kun myydyt laskut on suoritettu, yritys saa loput rahoista.

Rahoittaja perii palvelusta 2-5 % maksun, jonka suuruuteen vaikuttaa rahoitusaika, laskun summa ja laskun maksajan luottoluokitus.

Kopion myytävästä laskusta voi lähettää Rahoittaja.fi-palvelulle sähköpostitse, Facebook-viestillä, nettilomakkeella tai WhatsApp-viestinä.

3. Rahoittamo.com ostaa yksittäisiä tai useita yrityslaskuja

Toinen netissä toimiva ketterä laskurahoittaja on Rahoittamo Oy:n omistama Rahoittamo.com. Rahoittamolle voi myydä yksittäisiä tai useampia yritysten välisiä laskuja.

Toisin kuin Rahoittaja.fi, Rahoittamo.com ei ole viilannut palvelustaan täydellisen ketterää ja nopeaa. Kun Rahoittajalle laskun voi myydä noin vain pikaviestillä, Rahoittamo perehtyy aiheeseen hieman tarkemmin. Kukin sopimus solmitaan tapauskohtaisesti.

Etuna tässä on se, että Rahoittamo paneutuu jokaisen asiakkaan tarpeisiin huolella. Kattavat raportit auttavat kirjanpidossa, ja mahdolliset perintätoimet hoidetaan hienovaraisesti asiakassuhteita rasittamatta.

4. Svea Ekonomi tarjoaa monipuolista laskurahoitusta

Svea Ekonomi on monipuolinen yritysrahoittaja. Se tarjoaa yrityslainoja ja factoringia sekä ostaa b2b-laskuja yksittäisinä.

Laskujen myynti ja factoring hinnoitellaan aina asiakaskohtaisesti. Sopimuksen solmiminen edellyttää yhteydenottoa ja neuvottelemista. Järkevintä lienee soittaa suoraan Svealle puhelimitse, mutta netissä voi myös jättää yhteydenottopyynnön.

5. Amfa Finans hyväksyy myös vientilaskuja

Kuten Aktia, myös Amfa Finans ottaa vastaan niin kotimaisille kuin ulkomaalaisillekin yrityksille kohdistettuja laskuja. Lähtökohtaisesti Amfalla on kyse factoringsopimuksesta, jonka puitteissa asiakasyritykselle myönnetään jatkuvaa luottoa laskuja vastaan.

Amfalla on netissä toimiva ja myös kännykkäsovellukseksi muunnettu pikalaskupalvelu, jonka avulla factoringasiakkaat voivat seurata laskujensa tilannetta tai ladata uusia laskuja palveluun.

6. OK Perintä ostaa nimenomaan b2c-laskuja

OK Perintä markkinoi omaa laskurahoituspalveluaan vaihtoehtona saman yrityksen tarjoamille muistutus- ja perintäpalveluille. OK Perintä ostaa ensisijaisesti b2c-laskuja.

OK Perintä tarjoaa jatkuvia sopimuksia, joissa kaikki laskut ostetaan tietyn periaatteen mukaisesti. Yritys ostaa myös suuria kuluttajasaatavakantoja kertasuorituksella. Pieniä, yksittäisiä laskuja OK Perinnälle ei voi kuitenkaan myydä. Se ei ole siinä mielessä erityisen ketterä palvelu.

7. Finance Link kantaa luottotappion riskin

Finance Link ostaa kaikki yrityksen luottokelpoiset b2b-laskut, hoitaa niiden laskutuksen ja perinnän sekä kantaa luottotappion riskin. Laskuja myyvälle yritykselle tilitetään aina suoraan 100 % laskujen summasta ilman viivettä. Asiakkaalle myös toimitetaan kuukausitain kirjanpitokelpoiset raportit ostetuista ja ostamattomista laskuista.

Tarkkaa Finance Linkin palvelun hintaa ei löydy netistä. Palvelusta maksetaan kunkin laskun osalta prosenttimääräinen provisio, jonka suuruus sovitaan erikseen asiakaskohtaisesti.

Huomaa, että Finance Linkin kanssa solmitun sopimuksen irtisanomisaika on yksi kuukausi.

8. Fellow Pankki ostaa yksittäisiä laskuja nopeasti

Vertaislainayrityksenä tunnettu kotimainen menestystarina Fellow Pankki on myös kunnostautunut laskurahoituksen saralla. Yritys ostaa yrityksiltä yksittäisiä b2b-laskuja. Pitkäkestoisia laskurahoitussopimuksia Fellow Pankki ei markkinoi.

Oman yrityksen laskujen myyminen Fellow Pankille on nopeaa ja helppoa. Järjestelmä toimii netissä, ja asiakkaan tulee yksinkertaisesti ladata lasku palveluun, jonka jälkeen Fellow Pankki esittää laskun ostamiselle tarjouksen. Palvelun käyttö ei ole millään tapaa sitova, vaan siihen voi turvautua täysin laskukohtaisesti.

9. Avida Finans on tyypillinen laskurahoittaja

Ruotsalaistaustainen Avida Finans on samankaltainen kuin monet muut laskujen myyntiin erikoistuneet rahoituspalvelut. Avida ostaa joko kaikki tai osan asiakkaidensa laskuista, kantaa luottotappion riskin ja tilittää 100 % laskujen summasta suoraan asiakkaan tilille. Toki välistä vedetään Avidan provisio, joka määritellään aina asiakaskohtaisesti.

10. Arex käy netissä kauppaa myyntilaskuilla

Arex on automatisoitu järjestelmä, jonka kautta yritysten myyntilaskuilla voi käydä kauppaa. Periaatteena on, että yritys pystyy lataamaan järjestelmään yksittäisiä myyntisaatavia, joita sijoittajat voivat sitten osittain tai kokonaan rahoittaa. Kyseessä on siis eräänlainen laskurahoitukseen erikoistunut vertaispalvelu.

Laskun lataaja saa itse päättää korkeimman hinnan, jonka on valmis maksamaan laskurahoituksesta. Jos kauppoja ei synny, Arex ei peri mitään kuluja palvelun käytöstä. Tämä on reilu toimintaperiaate.

Arexilla käydään kauppaa aina arkipäivisin klo 10-17.30.

Yrityksen laskujen myynti – näillä perusteilla valitset rahoitusyhtiön

Montaa yrittäjää saattaa nyt mietityttää se, miten löytää yritykselleen edullisin laskurahoitus. Edullisin laskurahoitus löytyy aina rahoituksen kilpailutuksen kautta.

Rahoituksen kilpailutus tarkoittaa prosessia, jossa yrittäjä selvittää edullisimman rahoituksen keräämällä lainatarjouksia useilta eri rahoitusalan toimijoilta.

Laskurahoitusten kilpailutuksen voi hoitaa joko itse, tai kolmannen osapuolen kautta. Kolmannen osapuolen hyödyntäminen rahoitusta kilpailuttaessa tuo sen edun, että yrittäjälle jää yleensä enemmän aikaa käytettäväksi varsinaiseen liiketoimintaansa.

Laskurahoitusten kilpailutus tuo mukanaan monia etuja. Merkittävimpiä etuja kilpailutuksessa on, että sen avulla yrittäjän on mahdollista löytää rahoitusmarkkinoiden edullisin laskurahoitus.

Toinen etu on jo aiemmin mainittu ajallinen säästö. Hyödyntämällä kilpailuttavaa toimijaa, yrittäjä voi käyttää aikansa johonkin liiketoiminnan kannalta oleellisempaan prosessiin.

Rahoitusten kilpailutuksessa kannattaa ottaa ainoa huomioon se, että rahoitusehdoissa ei kannata tinkiä. Tällä tarkoitetaan sitä, että yrittäjän ei kannata tinkiä haluamassaan rahoituksessa esimerkiksi eräpäivien osalta.

Rahoituksen edullisuus kannattaa asettaa tarkasteluun vasta, kun yrittäjä on päässyt selville, mitä ominaisuuksia rahoitukselta haluaa. Kaiken kaikkiaan laskurahoitus voi olla kuitenkin hyödyllinen työkalu yrittäjälle. Kilpailuta laskurahoitukset ja löydä sen kautta yritystoiminnallesi sopivin laina pienellä vaivalla.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi yrityksesi asioita sinun kannattaa ottaa kaikki hyöty irti myös muista palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti omia kulujasi kuten:

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen Lainojen kilpailuttaminen

Usien kysyttyä

Miksi kilpailuttaa laskurahoittajat Summarumin kautta?
Saat yhdellä helpolla hakemuksella tarjouksen jopa 10 yritykseltä. Näin varmistat parhaan hinnan ja selviät prosesista nopeasti.
Kauan yrityksen laskujen myynti kestää?
Hakemus vie vain muutaman minuutin. Laskurahoittajat ovat sinuun yhteydessä vielä samana päivänä
Miksi myydä yrityksen laskut?
Laskurahoitus on kätevä tapa saada asiakkaan tulevaisuudessa erääntyvän laskun maksu eli saatava heti käyttöön.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja: