Hae laskurahoitusta – saat laskut heti rahaksi

Hakemuslomake

Löydä edullisin tarjous

Selkeä ja nopea hakemuslomake

Hakemus ei sido mihinkään


Selkeä hakemuslomake
kokonaan netissä


Hakemuksen lähettäminen
ei sido mihinkään

Ladataan lomaketta..

Näin laskurahoituksen hakeminen Summarum-palvelussa toimii

Rahoitushakemuksen täyttäminen ja palveluntarjoajien vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä hakemuslomake

Hakemuslomake täytetään kokonaan tällä sivulla.

Hakemuslomake koostuu kahdesta vaiheesta: ensimmäisessä vaiheessa sinulta kysytään yrityksen perustietoja ja toisessa vaiheessa voit ladata mukaan rahoitettavat laskut.

2
Vertaa rahoitustarjouksia

Hakemuksesi välitetään reaaliajassa yhteistyökumppaneillemme.

He tarkastelevat hakemustasi ja ottavat sen jälkeen sinuun yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse lainatarjouksen tai lisätietopyynnön kanssa, yleensä tunnin sisällä.

3
Allekirjoita paras sopimus

Kun olen tarkastellut eri tarjouksia, voit valita niistä sopivimman.

Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Laskurahoittajien kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Summarum mediassa

Summarum mediassa

[trustindex no-registration=trustpilot]

Löydä edullinen laskurahoitussopimus yrityksellesi

 • Laskurahoitus on kätevä tapa saada asiakkaan tulevaisuudessa erääntyvän laskun maksu eli saatava heti käyttöön.
 • Näin kassavirrasta saadaan tehtyä helpommin ennustettavaa, pääoman kierto nopeutuu ja lopulta yrityksen maksukyky paranee.
 • Edullisimman laskurahoituksen löydät tekemällä laskurahoitus vertailun, jossa etsimme sinulle sopivimman rahoitusyhtiön yrityksesi tarpeet huomioiden

Mitä hyötyjä laskurahoituksesta saa?

Laskurahoitus on yritykselle joustava rahoituksen muoto.

 • Pienentää yrityksen luottoriskiä 
 • Nopeuttaa kassan kiertoa 
 • Säästää yrityksen aikaa ja kustannuksia 

Laskurahoituksen hinta on aina yrityskohtainen.

 • Ei perinteisiä kuukausi- tai vuosimaksuja 
 • Yrityskohtainen kiinteä hinta per rahoitettu lasku 
 • Vertaile laskurahoitukset ja löydä edullisin hinta

Laskujen myyminen rahoitusyhtiöille

Laskurahoitus tarkoittaa sitä, että rahoituslaitos maksaa yrityksen myyntisaatavat asiakkaan sijaan. Saatavalla tarkoitetaan taas velkaa, jonka yritys on laskuttanut asiakkaaltaan. Velka voi tarkoittaa esimerkiksi jostain tuotteesta saatavaa maksua, jonka eräpäivä ei ole vielä umpeutunut. Toisin sanoen laskurahoituksen kautta yritys tai organisaatio saa saatavansa normaalisti, mutta nopeammin, varmemmin ja tehokkaammin. Luonnollisesti tätä vastaan laskurahoitus ottaa itselleen pienen palkkion, josta myöhemmin lisää.

Miten yritys tästä sitten hyötyy? Kun yritys saa saatavat nopeammin käyttöönsä, pystyy yritys hyödyntämään sitä lukuisin eri tavoin liiketoiminnassa. Yksinkertaisesti avattuna laskurahoitus on vastaus yhteen yritysten suurimmista ongelmista: usein asiakkaalta saatavaa maksua joutuu odottamaan hyvin pitkään. Kun yritys hyödyntää laskurahoitysta ja saa saatavat heti käyttöönsä, parantaa se erityisesti yrityksen maksuvalmiutta sekä kassavirran hallintaa. Tarkemmin avattuna laskurahoitus pienentää yrityksen luottoriskiä, nopeuttaa kassan kiertoa ja lopulta säästää sekä aikaa että kustannuksia.Löydä paras tieto yrityksen laskurahoituksesta

Summarumin kautta löydät selkeää tietoa yrityksen laskurahoituksesta.

Lue lisää tästä

Summarum Logo

Muuta yrittäjyyteen liittyvää

Miten laskurahoituksen hinta muodostuu?

Laskurahoituksen hinta määräytyy yleensä yrityskohtaisesti. Koska laskurahoitus on esimerkiksi yrityslainaan verrattuna lyhytaikainen sopimus, räätälöidään hinta usein tilanteeseen sopivaksi. Yrityksen kannalta ainakin seuraavat asiat vaikuttavat laskurahoituksen hinnan muodostumiseen:

 • Yrityksen luottokelpoisuus
 • Laskun sisältö, kuten summa ja maksuaika
 • Luottoriskin kantaja

Edellä mainituilla asioilla on olennainen vaikutus siihen, miten laskurahoituksen hinta muodostuu. Suurin vaikutus on sillä, että kumpi osapuolista kantaa luottoriskin – yritys vai rahoituslaitos. Luottoriskillä tarkoitetaan tässä yhteydessä usein sitä tilannetta, että yrityksen asiakas ei jostain syystä pystykään maksamaan saatavaa rahoituslaitokselle. Jos rahoituslaitos ottaa harteilleen luottoriskin, on laskurahoituksen hinta luonnollisesti korkeampi.

Laskurahoituksen hinta on usein provisio, jonka rahoituslaitos ottaa maksamastaan laskusta. Yleensä kyseinen provisio asettuu 2-10% välille – riippuen erityisesti siitä, että kantaako rahoituslaitos luottoriskin, miten rahoituslaitos arvioi yrityksen luottokelpoisuuden ja minkälainen on maksettavan laskun sisältö. Usein rahoituslaitoksilla on tiukat ehdot ja säännöt siihen, että minkälaisia laskuja se voi yrityksiltä ostaa, joista lisää seuraavaksi.

Laskun ehdot rahoittajan näkökulmasta

Rahoituslaitokset eivät suostu ostamaan mitä tahansa laskuja, vaan usein sekä yrityksen, että laskun on täytettävä tiettyjä ehtoja. Vastaavasti kuin hinnan kohdalla, laskun yrityksen luottokelpoisuus ja laskun sisältö voivat joko yhdessä tai erikseen vaikuttaa siihen, suostuuko rahoituslaitos ostamaan ja rahoittamaan laskua. Asiaan vaikuttaa myös usein onko yritys suomalainen vai ulkomaalainen.

Rahoituslaitos kiinnittää usein huomioita ainakin näihin asioihin:

 • Yrityksen luottoluokitus
 • Yrityksen kotimaa
 • Laskun eräpäivä
 • Laskun summa
 • Laskun rahoitusaika

Laskun on usein täytettävä seuraavat vaatimukset:

 • Lasku on erääntymätön
 • Lasku on tarkoitettu organisaatiolle, joka on merkitty kaupparekisteriin / ennakkoperintärekisteriin
 • Laskun vastaanottajan luottoluokitus on kunnossa

Laskurahoitus käytännössä

 1. Laskurahoituksen hyödyt – mieti yritystoimintasi kannalta miksi laskurahoitus olisi järkevä ratkaisu ja miten se edesauttaisi yrityksesi liiketoimintaa
 2. Vertaile laskurahoitukset – palvelumme kautta vertailet täysin ilman sitoutumista Suomen suosituimmat laskurahoitusta tarjoavat rahoituslaitokset
 3. Valitse sopiva laskurahoituskumppani – laskurahoitusta tarjoavat rahalaitokset ovat sinuun
  henkilökohtaisesti yhteydessä

Kun laskurahoitussopimus on tehty rahalaitoksen kanssa, siirrytään itse laskujen lähettämiseen. Haluamme tässä kohtaa muistuttaa omaan laskurahoitus-vertailuumme liittyen, että vaikka laskukopiot on mahdollista liittää jo osaksi vertailua, ei se sido sinua mihinkään. Laskujen avulla pystymme täydentämään kokonaisarviota yrityksestä ja kohdistamaan sen oikealle rahalaitokselle.

Laskujen myyminen rahoituslaitokselle on helppoa. Rahoituslaitos tarvitsee laskusta kopion, jonka perusteella se tekee päätöksen laskurahoitustarjouksesta. Mikäli hyväksyt tarjouksen, rahoituslaitos maksaa laskun 1-2 päivän sisällä yrityksesi tilille. Jotkut rahalaitokset tekevät niin, että he siirtävät valtaosan maksusta yrityksesi tilille heti, ja pienemmän osan vasta sitten, kun yrityksen asiakas on maksanut rahalaitokselle. Usein myös tässä tapauksessa rahalaitos ottaa palkkion eli provision tästä jälkimmäisestä osasta. Jos laskurahoitus-palvelu maksaa koko summan heti, miinustetaan siitä rahalaitoksen palkkio.

Kun rahalaitos on saanut maksun saatavasta, välitetään raportti maksusta antamaasi sähköpostiin tilikirjausta varten. Tilanteen, jossa rahalaitos ei syystä tai toisesta saa maksua, seuraamus riippuu siitä, että miten laskurahoitus sopimuksessa on sovittu luottoriskistä.

Laskurahoittajan kanssa kannattaa tehdä sellainen sopimus, josta yrityksesi liiketoiminta hyötyy. Tarpeesi huomioiden voit myydä joko yksittäisiä laskuja, tai vaihtoehtoisesti ulkoistaa koko myyntisaatavien hallinnoinnin. On kyseessä sitten kumpi tahansa, oikean laskurahoitus-strategian laatimiseen kannattaa varata tarpeeksi aikaa.

Esimerkki laskurahoituksesta – Sepon Sauna Oy

Kuvitteellinen Sepon Sauna Oy haluaa parantaa maksukykyään nopettamalla kassavirran kulkua. Yritys on tehnyt tasaista liikevoittoa viimeiset vuodet, minkä takia yritys on vakavarainen ja sillä on vähän lainaa.

Sepon Sauna Oy haluaa nopeuttaa pääoman kiertoa laskurahoituksella, jolla pyritään myös laskemaan yrityksen luottoriskiä. Täten yritys etsii itselleen kumppanin, joka voisi rahoittaa valtaosan yrityksen laskuista – kuten myös kantaa riskin siitä, että asiakas ei pysty maksamaan saatavaa takaisin.

Vaikka yrityksen luottokelpoisuus on erinomainen, rahoituslaitos joutuu nostamaan provisiotaan luottorkiskin kantamisen takia. Yritys ja rahoituslaitos sopivat, että provision suuruus on 5% pienemmistä laskuista ja 3% suuremmista.

Täten provisioiden suuruudet jakautuvat kahden eri suuruisen laskun kohdalla seuraavasti:

1000€ 2000€
3% 30€ 60€
5%  50€ 100€ 

Laskujen myynti vs. Factoring-rahoitus

Verkossa puhutaan laskujen myymisen ja ostamisen lisäksi Factoring-rahoituksesta. Onko Factoring-rahoitus ja laskujen myyminen sama asia? Yritysrahoitusmuotona molempien idea on käytännössä sama: myyntisaamiset pantataan luottoa vastaan. Ero on kuitenkin siinä, että minkälaisesta palvelusta on kysymys ja missä kohtaa yritys saa rahan myyntisaamisten.

Kun kyseessä on factoring rahoitus, yritys saa rahan tililleen myyntisaatavaa vastaan. Sen sijaan laskujen myynnissä yritys saa rahat heti rahoituslaitokselta – riippuen siitä, koska asiakas maksaa myyntisaatavan. Factoring-rahoitusta voidaan pitää tavallaan pitkäaikaisempana hallinnointipalveluna, jossa yritys on ulkoistanut kassavirran hallinnoinnin rahoituslaitokselle.

Factoring-rahoituksessa luottoriskiä kantaa usein yritys, kun taas laskujen myynnin kohdalla vastuu on usein rahoitusyhtiön hartioilla. Yksittäisten laskujen myyminen sopii paremmin yritykselle siinä tapauksessa, kun yritys haluaa vapaasti päättää myytävät laskut. Lisäksi yritys voi päättää myykö se yhden vai useamman laskun.

Laskurahoitus – kokemuksia markkinoilta

Selvitettäessä laskurahoitukseen liittyviä kokemuksia rahoitusmarkkinoilta, käy lukijalle selväksi, ettei laskurahoitus ole kenties yhtä suosittu rahoituksen muoto kuin tyypillisimmät lainat, kuten kulutusluotto, asuntolaina tai joustoluotto.

Tässä ei tietenkään ole mitään yllättävää, sillä laskurahoitusta haetaan tyypillisesti yrityksen rahoitusta varten. Yrityslainat ovat kuitenkin hakijamäärissään vielä toistaiseksi huomattavasti suositumpia rahoituksen muotoja suomalaisten yrittäjien keskuudessa.

Laskurahoitukseen liittyviä kokemuksia selvittäessä käy nopeasti esiin myös toinen tärkeä seikka, mikä jokaisen yrittäjän tulisi ottaa huomioon. Laskurahoitusta harkittaessa kannattaa panostaa siihen, että hakee yritysrahoitusta luotettavalta toimijalta.

Rahoitusalan toimijan luotettavuuden selvittäminen käy helposti. Tarkastele yrityksen nettisivuja ja tämän lisäksi voit halutessasi myös selvittää netin hakukoneiden avulla, minkälaisia kokemuksia muilla kuluttajilla yrityksestä on.

Rahoitus kannattaa hakea Suomessa toimivalta yritykseltä. Ulkomaisen toimijan hyödyntäminen saattaa aiheuttaa haasteita, sillä esimerkiksi kommunikointi haastavissa tilanteissa voi olla vaikeaa, mikäli yritys ei harrasta liiketoimintaansa Suomessa.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi yrityksesi asioita sinun kannattaa ottaa kaikki hyöty irti myös muista palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti omia kulujasi kuten:

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen Lainojen kilpailuttaminen

Usein kysyttyä

Mitä laskurahoitus tarkoittaa?
Laskurahoitus tarkoittaa laskun myymistä rahoituslaitokselle tai muulle luotonantajalle luottoa vastaan. Laskurahoituksen avulla yritys pystyy pienentämään luottoriskiä, nopeuttamaan kassavirran kiertoa ja parantamaan maksuvalmiuttaan.
Kuinka paljon laskurahoitus maksaa?
Laskurahoituksen hinta riippuu erityisesti yrityksen luottokelpoisuudesta, laskun ehdoista sekä luottoriskin jakautumisesta.
Mikä on laskurahoituksen tyypillinen hinta?

Laskurahoituksen hinta hinta sovitaan aina erikseen yrityksen ja rahoituslaitoksen välillä. Hintaan vaikuttaa muun muassa yrityksen luottokelpoisuus, laskun summa ja maksuaika sekä luottoriskin jakautuminen yrityksen ja rahoitusyhtiön välillä.

Tyypillisesti rahoitusyhtiön provisiopalkkio asettuu 2-10% väliin laskun kokonaissummasta.

Miksi käyttää laskurahoitusta?
Laskurahoituksen avulla yritys saa nopeammin maksusaatavat käyttöönsä. Kun raha on nopeammin käytössä, parantaa se yrityksen maksuvalmiutta esimerkiksi äkillisen investoinnin kanssa. Lisäksi yritys voi laskea maksusaamisten luottoriskiä hyödyntämällä laskurahoitusta.
Miten laskurahoituksen luottoriski määräytyy?
Rahoitusyhtiön palkkio on suurempi jos yhtiö kantaa vastuun siitä riskistä, että yrityksen asiakas ei pystykään maksamaan laskua. Myös yrityksen luottokelpoisuus sekä laskun sisältö vaikuttavat omalta osaltaan siihen, miten luottoriski arvioidaan sopimukseen.