Venevakuutus

Venevakuutus on kannattava niin moottori- kuin purjeveneilijällekin. Eri vakuutusyhtiöt tarjoavat hyvin erilaisia ja eri hintaisia venevakuutuksia, joten valinta kannattaa tehdä huolellisesti. Ilmiselvää parasta ratkaisua ei ole olemassakaan, vaan yhden veneilijän hyvä vaihtoehto ei sovikaan toiselle. Lue täältä, miten hankit sopivan venevakuutuksen halvimmalla mahdollisella hinnalla!

Purjevene saaristossa

Erilaiset venevakuutukset

Venevakuutuksia, kuten autovakuutuksiakin, on eritasoisia. Kaikkein kattavimmat vakuutukset löytyvät venevakuutuksiin erikoistuneilta yrityksiltä, joita ovat esimerkiksi Alandia ja Yacht-Pool Finland. Näiden lisäksi on tarjolla edullisempia suurten vakuutusyhtiöiden venevakuutuksia. Venevakuutusta valittaessa kannattaa kiinnittää hinnan ja omavastuun lisäksi erityistä huomiota luetteloon asioista, joita vakuutus ei korvaa.


Löydä paras tieto venevakuutuksista

Summarumin kautta löydät varmasti selkeää tietoa venevakuutuksista.

Tutki vakuutuksia tästä

Summarum Logo

Vakuutusyhtiön valinta

Tässä kohtaa kuvioon astuu oikean vakuutusyhtiön valinta. Jos haluat kaikenkattavan vakuutuksen, Yacht-Pool Finland ja Alandia ovat ainoita vaihtoehtoja. Yacht-Pool Finland mainitsee erikseen, että sen tarjoama Kasko-venevakuutus ei tunne tuulirajoituksia, eli voit olla murehtimatta, ylittikö tuulen nopeus 15 m/s, kun vahinko sattui.

Alandia puolestaan tarjoaa veneilijälle kahta vaihtoehtoa: osa- tai täysvakuutusta. Osavakuutus ei korvaa karilleajoa, törmäystä tai muita merivahinkoja. Täysvakuutusta on mahdollista täydentaa tarpeiden mukaan ”veneplussalla” (korvaa jos esim. moottori putoaa veteen) tai ”keskeytysturvalla” (korvaa, jos vahinko tapahtuu kesällä ja et pysty korjauksen vuoksi käyttämään venettä pitkään aikaan).

Venevakuutuksen hinta

Huomioi, että suurilta vakuutusyhtiöiltä voi saada huomattavaakin alennusta hintaan, jos on heidän kanta-asiakkaansa. Tässä suhteessa suoraviivainen hintojen vertailu ei tee oikeutta isoille vakuutusyhtiöille. Vain venevakuutuksiin erikoistuneet yritykset eivät voi tarjota edullisia pakettiratkaisuja, sillä heillä ei edes ole tarjolla muita vakuutustuotteita. Toisaalta aina pakettiratkaisu ei ole halvin vaihtoehto. Kannattaa siis ehdottomasti vertailla eri vakuutuksien kattavuus ja kilpailuttaa eri vakuutusyhtiöt.

Vakuutusmaksun suuruuteen vaikuttaa vakuutusyhtiön valinnan, omavastuun ja vakuutustyypin lisäksi muun muassa:

 • moottorin koko
 • veneen ja varusteiden kokonaisarvo
 • veneen katsastaminen
 • varashälytin
 • veneen paikantamista helpottava teknologia
 • paikka, jossa venettä säilytetään talvella

Mitä venevakuutus korvaa?

Tyypillinen venevakuutus korvaa:

 • Varkaudet
 • Tulipalot ja räjähdykset
 • Sekä veneiltäessä että talviteloilla sattuneet vahingot
 • Veneeseen kiinnitettyjen veneilytarvikkeiden vahingot

Laaja venevakuutus korvaa lisäksi:

 • Veneilijän omat töpeksimiset
 • Yllättävät vahingot, joita ei ole erikseen listattu vakuutusehdoissa

Mitä tyypillinen venevakuutus ei korvaa?

 • Myrskyvahinkoja tuulennopeuden ylittäessä tietyn rajan
 • Kuljetusvälineiden tai vetolaitteiden vahinkoja

Esimerkki venevakuutuksen hinnasta

Venevakuutuksen hintaan vaikuttavat siis monet eri tekijät, joten hintavertailujen tekeminen ei sinällään ole kovin järkevään. Eri veneilijät tarvitsevat jokainen vakuutuksen omien tarpeidensa mukaan. Suuntaa-antavaksi esimerkiksi selvitimme kuitenkin kaksimetrisen perämoottoriveneen vakuutuksen hinnan.

Esimerkkitapauksessa helsinkiläinen henkilö, jolla ei ole veneilytutkintoa tai merenkulun ammattipätevyyttä, ottaa vakuutuksen kaksimetriselle perämoottoriveneelle, joka on vuodelta 2016. Katsastetussa veneessä on 60 hv moottori (myös vuodelta 2016) ja veneen ja varusteiden arvo on yhteensä 15 000 euroa.

Tällaiselle asiakkaalle eräs vakuutusyhtiö tarjoaa täyskaskoa (jossa ei ole myrskyrajoja) reilulla 290 eurolla vuodessa. Osa-kaskon saa puolestaan n. 140 eurolla vuodessa.

Lisätietoa vakuutuksista löydät Vakuutukset -pääsivulta.

Edullisin venevakuutus – kilpailuta vakuutus ja säästä

Mikäli kuluttajan harkinnassa on venevakuutus, kannattaa vakuutus ehdottomasti kilpailuttaa. Vakuutusten kilpailutus tarkoittaa toimenpidettä, jossa henkilö kerää vakuutustarjouksia useilta eri toimijoilta ennen lopullisen hankintapäätöksen tekemistä.

Käytännössä vakuutusten kilpailutuksen avulla henkilö voi löytää itselleen edullisimman vakuutuksen ja lisäksi säästää aikaansa, mikäli kilpailutuksen toteuttaa kolmas osapuoli.

Venevakuutusta kilpailuttaessa tulee aina huomioida vakuutuksen sopimusehdot. Vakuutusta, joka ei täysin täsmää kuluttajan toiveisiin, ei kannata halvallakaan hinnalla hankkia.

Mikäli taas löytyy useampi samat ehdot täyttävä venevakuutus, kannattaa yleisesti ottaen valita aina niistä edullisin vaihtoehto. Vakuutusten kilpailutus on hyödyllinen keino myös selvittää venevakuutusmarkkinoiden sen hetkistä hintatasoa.

Mikäli kuluttajalla ei ole tietoa sen hetkisestä vakuutusmarkkinoiden hinnoittelusta, kannattaa vakuutusten kilpailuttaminen erityisesti. Kilpailutuksen avulla kuluttaja voi löytää halvimman vakuutuksen, mutta samalla saa kullanarvoista tietoa sen hetkisistä hinnoista.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi venevakuutuksia kannattaa sinun ottaa kaikki hyöty irti myös muista palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti kulujasi kuten:

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen Lainojen kilpailuttaminen

Usein kysyttyä

Mitä venevakuutus maksaa?
Vakuutusmaksun suuruuteen vaikuttaa vakuutusyhtiön valinnan, omavastuun ja vakuutustyypin lisäksi muun muassa: moottorin koko, veneen ja varusteiden kokonaisarvo, veneen katsastaminen, varashälytin, säilytyspaikka sekä veneen paikantamista helpottava teknologia.
Mitä venevakuutus korvaa?
Tyypillinen venevakuutus korvaa: varkaudet, tulipalot ja räjähdykset, sattuneet vahingot sekä veneeseen kiinnitettyjen veneilytarvikkeiden vahingot. Laajempi vakuutus korvaa näiden lisäksi veneilijän itse aiheuttamat vahingot sekä yllättävät vahingot, joita ei ole erikseen mainittu vakuutusehdoissa.
Kannattaako venevakuutus?
Venevakuutus on kannattava niin moottori- kuin purjeveneilijällekin. Eri vakuutusyhtiöt tarjoavat hyvin erilaisia ja eri hintaisia venevakuutuksia, joten valinta kannattaa tehdä huolellisesti.

Muuta vakuutuksiin liittyvää