Vapaa-ajan vakuutus

Yleisimmin tapaturmat sattuvat juuri vapaa-ajalla. Aivan tavallisessa ympäristössä kuten keittiössä tai liukkaalla kotipihalla. Vapaa-ajan vakuutus on olemassa näitä tapaturmia varten.

Vapaa-ajan vakuutus helposti netistä

Vapaa-ajan tapaturmavakuutus vakuuttaa sinut niin vapaa-ajalla kuin etätöissä. Tyypillinen vapaa-ajan vakuutus korvaa esimerkiksi liukastumiset jäisellä kadulla ja kaatumiset portaikossa.

Vakuutuksen ansiosta pääset tapaturman sattuessa pikaisesti asiantuntevaan hoitoon niin julkiselle, kuin yksityiselle puolelle kuluista huolehtimatta.

Voit pyytää vapaa-ajan vakuutuksesta tarjousta kätevästi netistä vakuutusyhtiöiden sivuilta. Vakuutus ei ole kovin hintava, joten se on hyvin suositeltavaa olla olemassa.

Kannattaako ottaa vapaa-ajan vakuutus?

Suomessa sattuu vuosittain noin miljoona tapaturman aiheuttamaa vammaa. Tämä on suuri luku Suomen väkilukuun nähden. On hyvin suositeltavaa, että jokaisella suomalaisella olisi siis myös vapaa-ajalleen vakuutus, koska suurin osa tapaturmista sattuu juuri vapaa-ajalla.

Oikea-aikainen ja pikainen hoito on ensiarvoisen tärkeää tapaturman sattuessa. Vapaa-ajan vakuutuksella voit pitää huolen siitä, että sinä tai läheisesi saa korvausta tapaturmaan liittyvistä kuluista asioit sitten yksityisellä tai julkisella puolella.

Joissain vapaa-ajan vakuutuksissa ei ole lainkaan omavastuuosuutta. Vakuutuksen suuruuteen ja laajuuteen voit taas vaikuttaa itse vakuutuksen sopijana. Vapaa-ajan tapaturmavakuutukset ovat monesti hyvin laajoja.

Jotkut näistä vakuutuksista voivat kattaa esimerkiksi myös urheilutoiminnan alle 17 – vuotiaille. Saat siis hyvin paljon vastinetta rahoillesi, sillä vapaa-ajan tapaturmavakuutus ei ole tyypillisesti kovin hintava, etenkään sen laajuuteen ja etuihin nähden.


Löydä paras tieto vapaa-ajan vakuutuksista Summarumin kautta

Tutki vakuutuksia tästä

Summarum Logo

Vapaa-ajan vakuutus henkilöstölle

Työnantajana sinun on hyvä varmistua työntekijöidesi mahdollisimman nopeasta työkuntoon pääsemisestä tapaturman sattuessa heille. Laadukkaalla ja nopealla terveydenhuollolla voit edesauttaa tätä tavoitetta.

Vakuuttamalla työntekijäsi kattavalla vapaa-ajan vakuutukselle, tuot heille turvaa niin kotona, pihatöissä, lenkkipolulla tai etätyöhön liittyvissä tilanteissa.

Vakuutuksia miettiessä etätyötä koskien on hyvä muistaa, että työnantajalle lakisääteinen työtapaturmavakuutus on voimassa vain työhön liittyvässä toiminnassa.

Eli toisin sanoen, mikäli tapaturma sattuu työntekijälle hänen pitäessään taukoa tai lounasta, työtapaturmavakuutus ei korvaa tätä tapaturmaa. Tätä aukkoa varten voi työnantaja ottaa täydentävän vapaa-ajan vakuutuksen.

Voit myös vakuuttaa koko henkilöstösi tai vain tietyn osan siitä täysiaikaisesti, jolloin vakuutus on suoraan voimassa 24/7. Tämä on erinomainen vaihtoehto juuri siinä tapauksessa, jos henkilöstö tekee pääasiassa etätöitä.

Etätyön ja vapaa-ajan rajaa voi olla hyvin vaikea rajata, ja tapaturman sattuessa voidaan välttyä siltä väittelyltä, oliko kyseessä juuri työajalla sattunut tapaturma.

Parhaimman vapaa-ajan vakuutuksen löytäminen

Prosessi usein etenee usein niin, että aloitat pyytämällä tarjouksen muutamalta vakuutusyhtiöltä. Vakuutusyhtiöt osaavat määrittää vakuutukselle hinnan usein parhaiten puhelimitse, jolloin heidän osaava henkilöstönsä osaa arvioida tilannetta helpoiten ja kysyä tarkentavia kysymyksiä.

Tarjoukset saatuasi sinulla on päätösvalta siitä, hyväksytkö saamasi tarjouksen, jostain näistä vakuutusyhtiöistä.

Mitä vapaa-ajan vakuutus korvaa?

Vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen vakuutusturvat ja ehdot on räätälöitävissä tarpeita asiakkaan tarpeita vaativiksi. Alla on lyhyt listaus kohdista, joita vapaa-ajan vakuutus korvaa:

  • Tapaturman aiheuttaman vamman hoitokulut
  • Ansionmenetyskorvaukset
  • Sairaanhoitokulukorvaukset
  • Haittakorvaus pysyvästä vammasta
  • Kertakorvaus omaisille kuoleman tapauksessa

Kun vapaa-ajan vakuutus otetaan työntekijälle on usein mahdollista, että vakuutus on voimassa myös ulkomailla. Tämä helpottaa vakuutusten ottamista, mikäli työhön liittyy paljon ulkomaanmatkoja.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi sairausvakuutuksia kannattaa sinun ottaa kaikki hyöty irti myös muista palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti kulujasi kuten:

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen Lainojen kilpailuttaminen

Missä vapaa-ajan vakuutus on voimassa?

Vakuutus on voimassa täysin arkipäiväisessä elämässä. Teit sitten pihatöitä, kävelit kauppaan tai olit lenkkeilemässä ystävän kanssa.

Vapaa-ajan vakuutus on siis yleensä voimassa kuntoliikunnassa. Mikäli harjoitat jotakin tiettyä urheilulajia kannattaa selvittää, ylettyykö vapaa-ajan vakuutus myös siihen.

Kilpatasolla urheillessa todennäköisesti tarvitset erillisen urheiluvakuutuksen.
Tämä johtuu siitä syystä, että moniin lajeihin liittyy suurempi tapaturman riski.

Työajalla sinulla taas on työnantajan sinulle ottama lakisääteinen työtapaturmavakuutus. Tämä kattaa kaikki työajalla sattuneet vahingot.

Muuta vakuutuksiin liittyvää

Vapaa-ajan vakuutus – Usein kysyttyä

Mikä on vapaa-ajan vakuutus?
Vapaa-ajan vakuutus on tarkoitettu korvaamaan vapaa-ajan ympäristössä sattuneita vahinkoja. Näitä voivat olla esimerkiksi tapaturmat kotona, pihalla tai kotiympäristön ulkopuolella. Vapaa-ajan vakuutus ei koske useita urheiluharrastuksia tai työaikaa.
Mitä vapaa-ajan vakuutus korvaa?
Vapaa-ajalla sattuneet tapaturmat ja niiden hoitamiseen liittyvät kulut. Korvauksia voivat olla esimerkiksi saadun vamman hoitokulut, ansionmenetykset, sairaalakulut, haittakorvaus pysyvästä vammasta tai kertakorvaus kuoleman tapauksessa.
Onko vapaa-ajan vakuutus pakollinen?
Vapaa-ajan vakuutus ei ole pakollinen vakuutus. Vapaa-ajan vakuutus on hyvin hyödyllinen vakuutus, koska suurin osa ihmisten tapaturmista tapahtuu hyvin tutussa ympäristössä vapaa-ajalla. Työnantajan on myös hyvä muistaa, ettei työtapaturmavakuutus kata kaikkia työntekijän tapaturmia etätöihin liittyen. Näitä tapauksia ovat esimerkiksi tauot ja lounashetki.