Vakuutukset luottotiedottomalle

Vakuutusten saaminen ilman luottotietoja voi olla hankalaa, mutta ei mahdotonta. Artikkelissa kerromme vakuutuksen ottamisesta luottotietonsa menettäneiden kohdalla.

Vakuutukset maksuhäiriömerkinnästä huolimatta

Vakuutusyhtiöt ovat hyvin ymmärtäväisiä sen suhteen, että elämässä voi sattua ja tapahtua. Virheitä mahtuu myös elämään, eivätkä vakuutusyhtiöt halua rajata asiakaskuntaansa vai täydellisiin asiakkaisiin.

Oikeudenmukainen turva ja kohtelu kuuluu jokaiselle kansalaiselle. Vakuutusten myöntämiseen maksuhäiriömerkinnän saaneelle ihmiselle ei ole siten pois suljettua. Toki kaikki vakuutusyhtiöt eivät myönnä vakuutuksia, mikäli henkilöllä ei ole luottotietoja.

Vakuutuksessa saattaa olla toki hieman erilaiset ehdot, mikäli asiakkaalla löytyy merkintä maksutiedoissaan. Vakuutusyhtiöllä on luonnollisesti korkeampi riski myöntää vakuutusta tässä tapauksessa aivan kuten pankeilla.

Vakuutusyhtiö voi esimerkiksi periä ennakkomaksua tilanteessa, jossa se on myöntämässä vakuutuksia maksuhäiriömerkinnän omaavalle henkilölle. Näin vakuutusyhtiö pystyy paremmin varautumaan luottotappioihin, ja tasapainottamaan riskiä.


Löydä paras tieto vakuutuksista luottotiedottomalle

Tutki vakuutuksia tästä

Summarum Logo

Esimerkki vakuutuksen ottamisesta maksuhäiriömerkinnällä

Antti on menneisyydessään käyttänyt arjessaan useita eri luottokortteja. Rahaa on välillä palanut nettishoppailuun ja baari-iltoihin hieman enemmän mitä Antti oli alun perin suunnitellut.

Vakituisesta työstä huolimatta Antin luottokorttivelat kasvoivat ajan mittaa niin suuriksi, ettei Antti saanut maksettua niitä ajoissa takaisin maksumuistutuksesta huolimatta. Tästä Antille tuli lopulta maksuhäiriömerkintä.

Nyt Antti on hakemassa uutta kotivakuutusta muutettuaan uuteen kaupunkiin töihin, sekä liikennevakuutuksen hankkimaansa käytettyyn autoon.

Kotivakuutus järjestyy Antille helposti. Ehtona on, että Antti maksaa vakuutuksesta ennakkona ensimmäisen vuoden heti vakuutuksen ottohetkellä. Autoa varten Antin pitää soittaa vakuutusyhtiöön, jotta vakuutushenkilö voi saada paremman kuvan juuri Antin tilanteesta ja arvioida vakuutuksen ehdot ja hinnan juuri Antin tilannetta vastaavaksi.

Asiat siis järjestyvät myös maksuhäiriömerkinnästä huolimatta. Molemmat vakuutukset ovat sisällöltään samoja, kuin kaikille muillekin asiakkaille. Tapaus on keksitty, mutta vastaa täysin erään vakuutusyhtiön antamia tietoja maksuhäiriömerkinnän saaneen ihmisen vakuutuksista.

Kotivakuutus ilman luottotietoja

Etsiessäsi uutteen kotia netistä, voit huomata kuinka poikkeuksessa asuntoilmoituksissa edellytyksenä on oma kotivakuutus. Voidaan siis sanoa kotivakuutuksen olevan pakollinen tänä päivänä uuteen asuntoon muuttaessa.

Luottotietojen menetys on rehellisyyden nimissä voi olla este kotivakuutuksen saamiselle. Mutta ei ylitsepääsemätön este. Asian ratkaisemiseksi pitää käyttää ehkä hieman enemmän aikaa ja vaivaa.

Ratkaisuna vakuutuslaitokset voivat ehdottaa ennakkomaksua ensimmäisen vuoden osalta. Näin myös vakuutuslaitos voi varmistua asiakkaan maksukyvystä.

Kotivakuutus on hinnaltaan kymmenistä euroista muutamiin satoihin euroihin vuodessa. Mikäli olet hyvin vaikeassa tilanteessa taloutesi kanssa, voi pyytää myös Kelaa auttamaan tässä kohtaa ennakkomaksun ja mahdollisen vuokravakuuden kanssa.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi sairausvakuutuksia kannattaa sinun ottaa kaikki hyöty irti myös muista palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti kulujasi kuten:

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen Lainojen kilpailuttaminen

Yhteenveto – vakuutus ilman luottotietoja

Vakuutuksen saaminen voi olla hankalaa mutta ei mahdollista. Vakuutuksen ottamisen yhteydessä usein edellytetään yhden vuoden ennakkomaksua. Tämä pätee erityisesti kotivakuutuksen ja liikennevakuutuksen kohdalla.

Kaikki vakuutusyhtiöt eivät välttämättä myönnä vakuutuksia maksuhäiriömerkinnän saaneille. On kuitenkin olemassa vakuutuslaitoksia, joista vakuutuksen voi silti saada tässä tilanteessa. Näiden vakuutuslaitosten kesken voi tehdä hieman vertailua hinnan suhteen.

Kotivakuutus on lähes aina edellytys uuteen kotiin muutettaessa. Mikäli rahatilanteesi on todella tiukka, voit kysyä Kelasta apua ennakkomaksun suorittamisessa, jotta pääset muuttamaan uuteen kotiin.

Muuta vakuutuksiin liittyvää

Vakuutukset luottotiedottomalle – Usein kysyttyä

Voinko saada vakuutusta ilman luottotietoja?
Lyhyesti voit. Vakuutusten saamiseksi usein edellytetään ennakkomaksua, joka on suuruudeltaan noin yhden vuoden vakuutusmaksu. Ennakkomaksua peritään tyypillisimmissä vakuutuksissa, kuten kotivakuutuksen ja liikennevakuutuksen kohdalla. Jotkut vakuutuslaitokset voivat myös kieltäytyä vakuutusten myöntämisestä kokonaan.
Mistä kotivakuutus ilman luottotietoja?
Kotivakuutus on käytännössä pakollinen vakuutus tänä päivänä uuteen kotiin muutettaessa. Kotivakuutus on mahdollista saada ilman luottotietoja. Tässä tapauksessa edellytetään usein yhden vuoden ennakkomaksua asiakkaalta, joka tarkoittaa käytännössä noin 50 - 300 euron laskua ennakkoon.
Mistä saan vakuutukset maksuhäiriömerkinnällä?
Tämä vaatii hieman taustatyötä. Kaikki vakuutuslaitokset eivät välttämättä myönnä vakuutuksia, mikäli sinulla on maksuhäiriömerkintöjä asiakastietorekisterissä. Ennen vakuutuksen sopimista kannattaa etsiä muutama vakuutusyhtiö, jotka voisivat myöntää sinulle vakuutuksen. Voit kysyä hintatarjousta esimerkiksi puhelimitse molemmista ja vertailla samalla heidän hintojaan parhaimman vaihtoehdon löytämiseksi.