Kansainvälinen terveysvakuutus

Nykyään yhä useampi suomalainen elää liikkuvaa elämää vapaasti maiden rajoista huolimatta. Henkilö ei tällöin välttämättä kuulu minkään maan sosiaaliturvaan, vaan hänen täytyy turvautua kansainvälisiin terveysvakuutuksiin. Onneksi näiden tarjonta on kohtuullisen hyvä, eikä hinta-laatu -suhteessa ole valittamista.

Nainen poseeraa

Miten kansainvälinen terveysvakuutus hankitaan?

Siinä vaiheessa, kun Kela päättää pudottaa ulkomailla asuvan suomalaisen ulos julkisen terveydenhuollon piiristä, eikä pudokas tahdo sitoutua minkään muunkaan maan sosiaalijärjestelmään, hän voi ottaa kansainvälisen terveysvakuutuksen.

Hyvä tapa säästää monien yhtiöiden vakuutuksissa on rajata vakuutuksen maantieteellistä kattavuutta. Yleensä Yhdysvaltojen (ja toisinaan muutamien Aasian maiden, ainakin Japanin) rajaaminen vakuutuksen ulkopuolelle pudottaa vakuutuksen hintaa huomattavasti. Jos jossain vaiheessa tekeekin mieli matkustaa näihin maihin, voi vakuutusta täydentää siinä vaiheessa.


Löydä paras tieto kansainvälisistä terveysvakuutuksista

Summarumin kautta löydät varmasti selkeää tietoa kansainvälisistä terveysvakuutuksista.

Tutki vakuutuksia tästä

Summarum Logo

Kansainvälisen terveysvakuutuksen kattavuus

Vertaillessasi terveysvakuutusten hintoja, tutki tarkkaan, millaista turvaa vakuutus tarjoaa. Kaikkein karsituimmat vakuutusohjelmat suojelevat vain kaikkein pahimmissa katastrofitilanteissa. Tämä ei ole riittävä turva. Yleensä eurooppalaiseen terveydenhuollon tasoon tottuneen ihmisen kannattaa kiinnittää huomiota lähinnä vakuutusyhtiön kalleimpiin ohjelmiin. Niihin sisältyy sekä tapaturmavakuutus että sairausvakuutus.

On hyvin yleistä, ettei perushammashuolto sisälly terveysvakuutukseen, jollei siitä maksa erikseen huomattavaa lisäsummaa. Kannattaa olla tarkkana tämän kanssa ja varmistaa kattava hammashuolto sekä onnettomuuksien että perushuollon osalta. Kiinnostavaa kyllä, monet vakuutukset korvaavat silmälasien hankinnan, joka on monille hyvä lisäetu.

Seuraavassa esittelen kahden kansainvälisen terveysvakuutusyhtiön hintatarjouksia eri muuttujilla varustettuna. Näiden yhtiöiden lisäksi kannattaa tarkistaa ainakin Bupa, AXA PPP, Aetna ja Allianz.

Cigna

Skotlantilaisen Cignan verkkosivulla on eritelty poikkeuksellisen avoimesti vakuutuksen hintaan vaikuttavia muuttujia. Kuten yleensä, omavastuun suuruuden voi itse päättää. Lisäksi vakuutuksen voi ylipäätään räätälöidä itselle parhaiten soveltuvista palasista. Otetaan pohjaksi seuraava:

  • Mies (30), kotoisin Suomesta, asuu vakuutusta ottaessaan Saksassa, vakuutus kattaa koko maailman Yhdysvaltoja lukuunottamatta. Omavastuu 275 euroa vuodessa. Lähtöhinta on tällöin 1104,56 euroa vuodessa.
  • Lähtöhinta ei kuitenkaan sisällä kuin sairaalahoidon. Kaikki muu perusterveydenhuoltoon liittyvä korvataan lisäpaketilla. Omavastuu 110 euroa. Lisämaksua koituu 1260,76 euroa vuodessa.
  • Tähän voidaan lisätä vielä näönhoito ja hammashuolto. Lisämaksua 479,76 euroa.
  • Jos tähän vielä halutaan lisätä erilaisia lisäpalveluita, kuten syöpäseulontaa ja hätäevakuointia, koko vakuutuksen vuosihinnaksi tulee 3190,95 euroa.

Jos peruspaketin omavastuun pudottaa nollaan euroon, hinta nousee 278,93 euroa. Jos lisäpaketin omavastuun pudottaa nollaan, hinta nousee 200,83 euroa.

Cignan vakuutus korvaa vuosittain jopa 2 500 000 euron edestä terveyskuluja.

IMG Europe

IMG (International Medical Group) on yhdysvaltalainen vakuutusyhtiö, jonka Euroopan-siipi toimii Iso-Britanniasta käsin. He myyvät GlobalSelect International -terveysvakuutusta.

IMG Executive -paketti kattaa käytännössä kaiken mahdollisen, mukaan lukien hammashuollon. Kaikkein alkeellisin headstart-vaihtoehto puolestaan korvaa lähinnä pahimpien hätätapausten aiheuttamat kulut. Vuosittainen omavastuu vaihtelee nollan euron ja 15 000 euron välillä.

  1. Executive-paketti. Mies (30), kotoisin Suomesta, asuu Saksassa, vakuutus kattaa koko maailman. Vuosittainen omavastuu 150 euroa. Vuosimaksu 4301,72 e.
  2. Sama kuin nro 1, mutta vakuutus ei kata Pohjois-Amerikkaa eikä muutamia Aasian maita ja omavastuu on nolla euroa. Vuosimaksuksi tulee 2983,20 e.
  3. Sama kuin nro 2, mutta vakuutetun ikä on 50 vuotta. Vuosimaksu nousee 5835,50 euroon.

Kansainvälinen terveysvakuutus – turvaa ympäri maailman

Kansainvälinen terveysvakuutus siis on ratkaisu etenkin sellaiselle kuluttajalle, joka reissaa ympäri maailman eikä välttämättä kuulu tiukasti minkään maan terveydenhuoltoon.

Tällaisissa tapauksissa kansainvälinen terveysvakuutus voi olla perusteltu ja hyvä vakuutuksen muoto. Kansainvälinen terveysvakuutus takaa matkaavalle kuluttajalle terveydellisen sekä taloudellisen turvan.

Selvitellessä vaihtoehtoja kansainvälisen terveysvakuutuksen hankkimiseen, kannattaa vakuutukset ehdottomasti pyrkiä kilpailuttamaan. Selvitä useammilta vakuutusta tarjoavilta yrityksiltä se, minkähintaisia vakuutuksia yritys selvittää ja minkälaisin ehdoin.

Vakuutuksen ehdoista ei kannata koskaan joustaa, vaan mieluummin hankkia se itselle sopivin terveysvakuutus. Mikäli useammalla vakuutusyhtiöllä on kuitenkin samankaltaisia vakuutuksia, voi vakuutusten kilpailuttaminen olla tällaisessa tilanteessa perusteltu vaihtoehto.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi kansainvälistä terveysvakuutusta kannattaa sinun ottaa kaikki hyöty irti myös muista palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti kulujasi kuten:

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen Lainojen kilpailuttaminen

Usein kysyttyä

Mikä on kansainvälinen terveysvakuutus?
Mikäli henkilö ei kuulu minkään maan sosiaaliturvaan, hänen täytyy turvautua kansainvälisiin terveysvakuutuksiin.
Kannattaako kansainvälinen terveysvakuutus?
Vakuutus kannattaa ottaa, mikäli henkilö ei kuulu minkään maan sosiaaliturvan piiriin. Näin hän pystyy varmistumaan siitä, että saa asianmukaista sairaalahoitoa myös ulkomailla ollessa.
Miksi kansainvälinen terveysvakuutus?
Jotta henkilö on oikeutettu saamaan asianmukaista hoitoa myös ulkomailla ollessaan.

Muuta vakuutuksiin liittyvää