Esittelyssä LähiTapiola autovakuutus – mitä se kattaa, mitä se maksaa?

LähiTapiolan autovakuutus on puhtaasti Suomen suosituin autovakuutus Traficom.fi sivuston mukaan. Yksi suuri tekijä autovakuutuksen suosioon on se, että vakuutuksen haltija saa S-ryhmän bonusta. Mitkä muut ominaisuudet tekevät LähiTapiolan autovakuutuksesta niin suositun? Se selviää sinulle tässä artikkelissa.

mies ja auto

LähiTapiolan autovakuutus

LähiTapiola on yksi Suomen suosituimmista vakuutusyhtiöistä, sillä se on vakuuttanut lukemattomia autoilijoita ympäri maan jo vuosien ajan. Asiakkaiden ja vakuutusyhtiön suhde on läheinen ja lämmin, mistä kielii muun muassa LähiTapiolan 24/7-puhelinpäivystys, josta saa apua hädän sattuessa.

Tämän sivun tarkoituksena on esitellä LähiTapiolan autovakuutusta sinulle, joka harkitset autovakuutuksen ottamista tai nykyisen vakuutuksesi kilpailuttamista. Pyrimme tuomaan LähiTapiolan tarjoaman vaihtoehdon mahdollisimman hyvin esille ja kerromme, mitä kaikkea kasko pitää sisällään.


Löydä paras tieto autovakuutuksista

Summarumin kautta löydät varmasti selkeää tietoa autovakuutuksista.

Tutki vakuutuksia tästä

Summarum Logo

Kustannukset

Niin kuin muidenkin vakuutusyhtiöidenkin kohdalla, myös LähiTapiolassa autovakuutuksen hintaan voi vaikuttaa itse. Varovaisia kuskeja palkitaan bonuksilla, mitkä ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan alennuksia vakuutusmaksuihin. Tämän lisäksi vakuutuksen lopulliseen hintaan vaikuttavat seuraavat tekijät:

  • Vakuutettavan auton merkki ja malli
  • Kuskin ikä
  • Moottorin tilavuus ja teho
  • Vakuutuksen ottajan kotipaikka

LähiTapiola laskee jokaiselle asiakkaalleen yksilöllisen vakuutuksen hinnan: se on räätälöity juuri sinun tarpeittesi ja raamiesi mukaiseksi. Yhtiö arvottaa pitkäkestoisia asiakassuhteita ja palkitsee niitä myös bonuksilla.

Bonusta, eli vuosimaksujen alennuksia, kertyy siten, että jokaisesta kahdesta vuodesta, jonka kuljettaja on ajanut ilman mitään vahinkoja, kertyy 5 %:n nousu. Jos siis esimerkiksi vuonna 2016 bonuksesi oli 45 prosenttia ja ajat seuraavat kaksi vuotta moitteettomasti, nousee bonuksesi 50 prosenttiin vuoden 2018 lopussa. Reilua, eikö olekin?

Autovakuutus kannattaa myös päivittää säännöllisesti ja viimeistään siinä vaiheessa, jos vastaan tulee vaikkapa muutto toiselle paikkakunnalle. Tällöin vakuutusmaksu on syytä tarkastaa, sillä eri alueilla on omat riskitekijänsä. Myös pyöreitä vuosia juhliessasi on hyvä pitää mielessä, miten ikä vaikuttaa kaskon vuosimaksuun. Näin ollen säästöä kertyy nopeasti jopa satoja euroja.

LähiTapiolan sivuilta löytyy laskuri, jolla voit kartoittaa oman autovakuutuksesi lopullisen hinnan. Lisäksi sivustolta löytyy helppolukuiset ohjeet laskurin käyttöön, ja tämän jälkeen voi vakuutuksen ostaa saman tien helposti.

Vakuutuksen sisältö

LähiTapiolan autovakuutuksen kattavuus on melko laaja ja jo osakaskon kohdalla kattavuudessa eritellään hirvikolarit ja eläintörmäykset. Hirvivakuutus kattaa kaikki hirvieläimiin, eli hirvien lisäksi myös törmäykset poroon, kauriiseen ja peuraan. Eläintörmäyksiin puolestaan lasketaan kaikki muut eläimet. Eläimestä riippumatta niiden väistämisestä aiheutuviin korvauksiin sovelletaan kolarointivakuutusta.

Kaikkiin LähiTapiolan kaskoihin kuuluu ulkomaan vastuuvakuutus, joka täydentää liikennevakuutusta. Se korvaa vahinkoja ulkomailla sattuneista kolareista ja henkilövahingoista.

Lopulliseen kattavuuteen vaikuttaa taso, jonka kaskollesi valitset. LähiTapiolalla niitä on yhteensä neljä. Mitä korkeamman tason valitset, sitä paremman kattavuuden saat itsellesi ja autollesi. Korkeimman tason kasko tarjoaa jopa laina-auton, mikäli oma auto päätyy korjaamolle. Tosin jo aivan lähtötason kasko kattaa LähiTapiolan kohdalla jo hirvikolarit, jota monien muiden yhtiöiden kaskot eivät kata.

Mitä vakuutus ei kata?

Selkeästi kuskin aiheuttamat vahingot eivät ole minkään vakuutuksen piirissä. Myöskään omasta huolimattomuudestaan johtuneita vahinkoja ei korvata. Huomioi myös, että vakuutus voidaan irtisanoa, mikäli vakuutuksen ottaja on tahallaan aiheuttanut vahinkoa ajoneuvolleen.

Kaikista vahingoista aiheutuu 15 prosenttiyksikön lasku vuosittaisille bonuksille, ellei kuskilla ole laajaa kaskoa tai loistokaskoa, johon kuuluu bonusturva.

On myös tärkeää huomata, että lasivakuutus korvaa vain ikkunalasin eli siihen ei kuitenkaan lasketa kattolasia eikä valojen laseja.

Vakuutuksen tasot

LähiTapiolan kaskolla on neljä eri tasoa sen mukaan, mitä kaikkea ne kattavat. Osakasko on kaikkein edullisin ja sen kattaa kaikki perusasiat kuten eläimiin törmäykset ja ilkivallan. Lisäksi siihen kuuluvat muun muassa myös palo- ja varkausvakuutukset.

Peruskaskoon kuuluu perusasioiden lisäksi myös rahoitus-, luonnonilmiö- ja kolarointivakuutus. Luonnonilmiövakuutuksella tarkoitetaan mm. raekuuron ja myrskyn kaatamien puiden aiheuttamia vahinkoja.

Laaja kasko tuo mukanaan pysäköinti-, lasi- ja lunastusetuvakuutuksen. Lisäksi tähän kaskoon on saatavilla bonusturva, jolla huolellinen ja varovainen kuski palkitaan suojaamalla tämä bonuksien laskulta, mikäli jokin vahinko autoillessa tapahtuu.

Loistokasko on LähiTapiolan laajin mahdollinen kasko. Kaiken edellä mainitun lisäksi siihen kuuluvat lisäksi myös laaja sijaisautovakuutus. Sen turvin saat käyttöösi omaa autoasi vastaavan sijaisauton lainaksi, kun oma auto on korjaamolla.

Miksi juuri LähiTapiola?

Kuten jo aiemmin toimme esille, LähiTapiola on Suomen suosituin autovakuuttaja – sillä on siis laaja kannattajakunta ja paljon tyytyväisiä asiakkaita. LähiTapiola on myös ainoa vakuutusyhtiö Suomessa, josta saat S-bonuksia autovakuutusta maksaessasi.

Bonuksia LähiTapiolalla on vaikka muille jakaa. Asiakas voi parhaimmillaan päästä käsiksi jopa 80 prosentin bonuksiin. Lähtötason bonuskin on varsin ruhtinaallinen eli 25 prosenttia. LähiTapiolassa autovakuutuksen hintaan kuuluu myös automaattisesti lakisääteinen liikennevakuutus. Yhtiö myös alensi vahinkojen yhteydessä tapahtuvia bonuksien alennuksia: aiemmin pudotus oli 20 prosenttiyksikköä, mutta nykyisin vain 15 prosenttiyksikköä.

LähiTapiola tekee myös autovakuutuksen ottamisen helpoksi, sillä bonusedut tarjotaan kaikille henkilöasiakkaille, oli kyseessä sitten henkilö-, kuorma-, paketti- tai matkailuauto. Saman henkilön nimissä olevat useammat autot kerryttävät bonusta entistä tehokkaammin.

Kenelle vakuutus on tarkoitettu?

Jos sinulla on auto, kannattaa ehdottomasti harkita kaskoa pakollisen liikennevakuutuksen lisäksi. Pakollinen liikennevakuutus ei useimmiten kata vaikkapa eläimiin törmäystä ja kattaa ainoastaan syyttömän osapuolen autoihin ja henkilöihin kohdistuneet vahingot.

Vakuutus antaa monipuolisen turvan autoilun riskejä vastaan. Autovakuutus on tarkoitettu turvaamaan kaikkia autoilijoita ja varsinkin vakuutuksen ottajaa itseään, sillä se tuo lisäarvoa pakolliselle liikennevakuutukselle.

LähiTapiola autovakuutus – selvitä vakuutuksen kulut laskurin avulla

Moni kuluttaja saattaa löytää itsensä jossain vaiheessa tilanteesta, jossa henkilön harkinnassa on autovakuutus, mutta vakuutuksen kustannukset eivät ole täysin selviä. Tällaisessa tilanteessa kannattaa ehdottomasti hyödyntää vakuutuskulujen laskuria.

Vakuutuskulujen laskurien tehtävänä on nimensäkin mukaisesti arvioida kuluttajan harkitseman vakuutuksen kustannuksia. Autovakuutusten hinnoittelu perustuu vakuutettavan autoon, joten yksioikoista hintaa autovakuutuksella on mahdotonta sanoa tietämättä yksityiskohtia.

Autovakuutuksen hinta on kuitenkin mahdollista arvioida etukäteen tietämällä tärkeimmät muuttujat autoon ja sen omistajaan liittyen. Tällä toimintalogiikalla moni vakuutuksia tarjoava yritys onkin pyrkinyt luomaan verkkosivuilleen laskurin, jolla kuluttajat voivat verkossa arvioida harkitsemansa vakuutuksen kustannuksia.

LähiTapiolan autovakuutuksen hintalaskuri toimii myös tähän toimintalogiikkaan perustuen. Vakuutusta harkitseva kuluttaja syöttää LähiTapiolan verkkosivuille muutaman olennaisen muuttujan, jonka jälkeen vakuutusyhtiö arvioi vakuutuksen kustannuksia.

Hinnan arviointi on hyvin yksinkertaista ja vaivatonta kuluttajan kannalta. Arvioi LähiTapiola autovakuutus jo tänään ja selvitä vakuutuksen todelliset kustannukset! Laskurin löydät LähiTapiolan verkkosivuilta.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi autovakuutuksia kannattaa sinun ottaa kaikki hyöty irti myös muista palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti kulujasi kuten:

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen Lainojen kilpailuttaminen

Usein kysyttyä

Miksi LähiTapiolan autovakuutus?
LähiTapiolan autovakuutus on Suomen suosituin autovakuutus Traficom.fi sivuston mukaan. Yksi suuri tekijä autovakuutuksen suosioon on se, että vakuutuksen haltija saa S-ryhmän bonusta
Mitä LähiTapiolan autovakuutuksia on?
LähiTapiolan kaskolla on neljä eri tasoa: Osakasko, Perus kasko, Laaja kasko ja Loistokasko.
Kannattaako autovakuutus ottaa LähiTapiolasta?
LähiTapiolalla on hyvin kattava valikoima eri autovakuutuksia. Vakuutuksista on helppo räätälöidä juuri itselleen sopiva vaihtoehto. LähiTapiolan vakuutuksista haltija kerryttää myös S-bonusta.

Muuta vakuutuksiin liittyvää