Esittelyssä Fennia autovakuutus – mitä se kattaa, mitä se maksaa?

Vakuutusyhtiö Fennian autovakuutus on kotitalouksien ajoneuvoille tarkoitettu vakuutuskokonaisuus, joka sisältää useita erilaisia vakuutusmalleja asiakkaan tarpeista riippuen. Fennian autovakuutuksen haltija kuittaa itselleen myös reippaan bonuksen.

Leluautoja ja kasa rahaa

Fennia autovakuutuksen hinta

Koska Fennialla on tarjolla useita eri vakuutustuotteita ajoneuvovakuutusta ja autojen vakuuttamista varten, autovakuutuksen hinta riippuu:

 1. valittavasta vakuutustyypistä ja
 2. siitä, kuinka laaja kasko autovakuutukseen otetaa

Fennialla on saatavilla kolme erilaista kaskoa ajoneuvon vakuuttamista varten. Lisäksi hintaan vaikuttaa myös Fennian vakuutuksen bonukset, jotka riippuvat vakuutuksenhakijan iästä, ajohistoriasta ja siitä, kuinka pitkään autolla ajaa.
Autovakuutusten bonukset ovat Suomessa normaali tapa palkita hyviä kuskeja pitkästä vahingottomasta ajosta. Vakuutusyhtiöillä onkin tähän oma yhteinen tietokanta, josta haetaan henkilötunnuksella asiakkaan ajoneuvohistoria.

Liikennevakuutuksen bonusetuna Fennialta voi saada enintään 83 % bonusta, jos takana on vähintään 7 vuotta ajamista ilman kolareita tai vahinkoja. Lisäksi vähintään 30-vuotias kuljettaja voi saada 64 % lähtöbonuksen. Esimerkiksi noin 40-vuotiaalle kuljettajalle, joka ajaa vuodessa noin 20 000 kilometriä, netistä hankittu laaja autovakuutus maksaa noin 600–700 euroa vuodessa.


Löydä paras tieto Fennian autovakuutuksista

Summarumin kautta löydät kattavasti selkeää tietoa erilaisista vakuutuksista, joita ovat autovakuutus, matkavakuutus, tapaturmavakuutus tai kotivakuutus.

Tutki vakuutuksia tästä

Summarum Logo

Erilaiset kaskovakuutukset

Fennian henkilöautoille ja pakettiautoille tarjottava vakuutus on kaskovakuutus, jossa on kolme eri tasoa. Fennian kaskovakuutuksista kaikista kattavin vakuutus on nimeltään Fennia Premium.

Fennia Premium-kasko tarjoaa asiakkaalle kaikki tärkeimmät oman auton vakuuttamiseen liittyvät tarpeet samassa paketissa, ja sen voi ottaa yksityiskäytössä olevalle pakettiautolle tai henkilöautolle. Premium-kasko korvaa oman auton vahingoittumisen lähes kaikissa mahdollisissa tilanteissa. Erikoisempia esimerkkejä korvattavista tapaturmista ovat esimerkiksi:

 • autoon tulevat kolhut parkkipaikalla
 • eläinkolarit, kuten hirvikolarit
 • tuulilasin rikkoutuminen ajon aikana törmäyksen yhteydessä,
 • sekä lunastusturva, joka korvaa auton arvosta valtaosan siinä vaiheessa, jos auto joutuu lunastukseen.

Fennian Premium kaskon ohella toiseksi kattavin vakuutus on nimeltään Laaja Fenniakasko. Laaja Fenniakasko on niin ikään yksityiskäytössä oleville henkilö- ja pakettiautoille suunnattu kasko, joka kattaa laajasti sellaiset vahingot, jotka omalle autolle koituvat esimerkiksi:

 • tavallisesta kolarista
 • eläinkolarista
 • varkaudesta
 • ilkivallasta
 • palotapaturmasta johtuen.

Lisäksi tähän vakuutukseen kuuluu myös autopalveluvakuutus, joka auttaa, jos oma autosi joskus hajoaa tien varteen. Autopalveluvakuutuksella saat hinausauton paikalle.

Peruskattavista autovakuutuksista Fennialla on valikoimissaan Fenniakaskon osakasko, joka on halpa vakuutus autoille. Fenniakaskon osakasko korvaa esimerkiksi ilkivallasta, varkaudesta tai tulipalosta johtuvat vahingot, sekä jonkin verran auton hinauskuluja. Sen sijaan, jos ajat autolla kolarin, tästä koituvat auton esinevahingot jäävät sinulle itsellesi hoidettavaksi.

Voit lukea lisää autovakuutusten termistöstä Autovakuutus -sivulta. 

Tietoa liikennevakuutuksesta

Vakuutusyhtiö Fennian tarjoama liikennevakuutus on lakisääteinen vakuutus. Liikennevakuutus on pakollinen vakuutus kaikille moottoriajoneuvoille ja perävaunuille myös silloin, kun ne eivät ole ajoneuvorekisterin piirissä. Ajoneuvon liikennevakuutus tulee tehdä yhden viikon sisällä siitä, kun se on ostettu.

Liikennevakuutus korvaa sattuneet henkilövahingot kolaritilanteessa ja muissa liikenneonnettomuuksissa. Lisäksi liikennevakuutus korvaa omaisuusvahingot, jotka sattuvat kolaritapauksessa syyttömälle osapuolelle. Kolaritilanteessa lakisääteinen liikennevakuutus takaa sen, että esimerkiksi sairaanhoitokulut tulee vakuutuksen puolesta korvattua sen sijaan, että joutuisit kolarin aiheuttajana maksamaan ne omasta pussistasi.

Tärkeitä huomioita kaskovakuutuksesta

Tärkein huomio uudelle autoilijalle on se, että säästämällä kaskovakuutuksen hinnasta voi olla ongelmissa siinä vaiheessa, kun vahinkoja sattuu. Osakaskot eivät nimittäin normaalisti korvaa kolaritilanteessa omalle autolle sattuvia vahinkoja. Jos esimerkiksi ajat autosi lunastukseen kolarissa, vakuutus ei korvaa tätä.

Periaatteessa Suomen lainsäädäntö ei estä kaskotta ajamista, mutta etenkin Suomen haastavat sääolosuhteet ja liukkaat talvet tekevät kaskon tai täyskaskon ostamisesta hyvin suositeltavaa.


Muuta vakuutuksiin liittyvää

Fennian autovakuutus vs. kilpailijoiden vakuutukset

Jos sinulla on autovakuutukset vielä kilpailutustasolla, etkä ole pyytänyt tarjouksia autovakuutuksesta eri vakuutusyhtiöiltä, voi olla tarpeen tarkastella, kuinka Fennian autovakuutus vertautuu muihin kilpailijoiden autovakuutuksiin.

Ensimmäisen vuoden ja perushinnan perusteella Fennian autovakuutus on kilpailukykyinen hinnaltaan, sillä esimerkiksi If:n, OP:n ja Säästöpankin tarjoamat liikenne- ja kaskovakuutuspaketit ovat vähintään muutaman satasen kalliimpia. Ominaisuuksiltaan Fennian Premium-kasko vastaa OP:n Superkaskoa, Sen sijaan OP:lla tarjolla olevaa kevytkaskoa vastaavaa tuotetta ei Fennialla ole valikoimissaan, mutta osakaskojen korvauskriteerit ovat pääosin samanlaiset.

Jos taas Fennian vakuutusta vertaa If:n autovakuutukseen, vastaavat tuotteet ovat korvauskriteerien osalta osakasko ja täyskasko, jotka ovat If:n autovakuutuksen kaksi ainoaa kaskotuotetta. If:llä on lasivakuutus, ilkivaltavakuutus ja hinausvakuutus myös osakaskossa. Omavastuuosuuksien osalta kaikkien neljän vakuutusyhtiön omavastuu on noin 150–300 euroa riippuen vahingosta.

Kun Fennian autovakuutusta verrataan esimerkiksi vakuutusyhtiö Turvan vakuutukseen, on Turvan kokonaishinta ensimmäiselle vuodelle edullisempi. Turvalla on valikoimissaan kolme eri kaskotuotetta, jotka ovat ehdoiltaan hyvin samanlaiset Fennian kaskojen kanssa. Turvan Liittokasko on Premium-kaskoon verrattava hyvin kattava täyskasko, Turvan Turvakasko taas hieman kevyempi, mutta laaja kasko, ja peruskasko taas on hyvin perinteinen kasko. Lisäksi sekä Turvalta että Fennialta on saatavilla samanlainen osakasko.

Vakuutuksen ehdot

Fennian autovakuutuksen saamiselle ei ole erityisiä ehtoja, sillä se on ajoneuvoa koskeva vakuutus eikä henkilöön kohdistuva vakuutus. Tärkein asia vakuutuksen ottajan kannalta on muistaa, että hakijan ikä vaikuttaa huomattavasti vakuutuksen hintaan.

Nuorilla kuskeilla (18–19 vuotta) autovakuutuksen hinta voi olla jopa nelinkertainen verrattuna tilanteeseen, jossa vakuutusta hakee esimerkiksi yli 40-vuotias henkilö. Tämä perustuu siihen, että valtaosa kolareista ja autolla tapahtuvista tapaturmista tapahtuu nuorille kuskeille. 

Koska vakuutukset myönnetään yksilöllisesti jokaisen hakemuksen tietojen perusteella, on vakuutusyhtiöllä kuitenkin mahdollisuus olla tarjoamatta vakuutusta sellaisessa tilanteessa, jossa esimerkiksi hakijan ajoneuvohistoria osoittaa, että hakija on jatkuvasti osoittanut huolimattomuutta ajoneuvojen käsittelyssä.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi vakuutuksia kannattaa sinun ottaa kaikki hyöty irti myös muista palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen Lainojen kilpailuttaminen

Usein kysyttyä

Mikä autovakuutus Fenniasta?
Fennialla on tarjolla kolme eri kaskoa asiakkaan tarpeiden mukaan. Auton käytön mukaan asiakas voi valita Fennian valikoimasta joko osakaskon, laajan kaskon tai kaikkein kattavimman Premium-kaskon.
Miten hinta määräytyy?
Hinta määräytyy pääasiassa vakuutuksen laajuuden lisäksi henkilön ajohistorian ja iän mukaan.
Kannattaako Premium-kasko?
Jos auton arvo on korkea, kannattaa ehdottomasti harkita joko Premium-kaskoa tai Laaja Fenniakaskoa.