Vakuutuksia on joka lähtöön

Tänä päivänä lähes kaiken pystyy vakuuttamaan. Toisaalta tämä on hyvä, mutta toisaalta taas se voi tulla ihmiselle todella kalliiksi.

Tämän takia kannattaa olla kriittinen ja miettiä tarkasti ne elämän osa-alueet, jotka on syytä vaikuttaa yllättävien tapahtumien varalta.

Autovakuutus, kotivakuutus ja matkavakuutus ovat tällä hetkellä Suomen suosituimpia vakuutusmuotoja. Muita suosittuja vakuutuksia ovat henkivakuutus, tapaturmavakuutus, ja sairausvakuutus. Tuloturvavakuutus ja yrittäjän työttömyysturva ovat hyviä vakuutuksia pitkän työttömyyden tai sairasloman varalle.

Autovakuutus liikennevakuutuksen tueksi

Autovakuutus eli kasko toimii yhdessä lakisääteisen liikennevakuutuksen kanssa. Kaskon avulla voit laajentaa pakollista liikennevakuutusta, joka kattaa lähtökohtaisesti ainoastaan henkilövahingot sekä syyttömän osapuolen ajoneuvoon kohdistuneet vahingot. Kaskovakuutuksia on eri kokoisia, ja niistä käytetään tyypillisesti seuraavia nimityksiä: osakasko, isokasko ja superkasko.

Lue lisää autovakuutuksesta

Kotivakuutus turvaa suuremmat vahingot

Kotivakuutus on ehdottomasti yksi tärkeimmistä vakuutuksista, kun suhteutetaan kotivakuutuksen hinta mahdollisesta vahingosta aiheutuneisiin kustannuksiin. Kotivakuutus on syytä ottaa sekä omaan asuntoon tai vuokra-asuntoon. Yleensä vuokrasopimuksessa on ehto, että vuokralaisen tulee ottaa asuntoon joko normaali tai kattava kotivakuutus. Jos asut kerros- tai rivitalossa, tarvitaan vakuutus ainoastaan irtaimistolle. Omakotitalon kohdalla vakuutus taas otetaan koko rakennukselle.

Kotivakuutuksen hintaan vaikuttaa:

  • Kotivakuutuksen laajuus ja omavastuu
  • Asunnon pinta-ala
  • Asunnon sijainti
Lue lisää kotivakuutuksesta

Matkavakuutus sekä ulkomaille että kotimaahan

Matkavakuutus tuo turvaa sekä kaukomatkoille, että myös kotimaan matkoille. Matkavakuutus korvaa normaalisti kaksi osa-aluetta: matkustajan sekä matkatavarat. Matkustajavakuutus kattaa esimerkiksi sairastapaukset, kun taas matkatavaravakuutus varastetut tai kadotetut tavarat. Useimmat vakuutusyhtiöt tarjoavat matkustajavakuutusta ja matkatavaravakuutusta yhdessä ja erikseen. Matkavakuutuksen kohdalla kannattaa aina selvittää myös se, että miten vakuutus toimii Suomen sisällä matkustettaessa.

Lue lisää matkavakuutuksesta

Henkivakuutus varmistaa toimeentulon jatkuvuuden

Henkivakuutuksella varmistetaan läheisten toimeentulo. Henkivakuutusta maksetaan menehtyneen omaisille sen perusteella, minkälainen sopimus kuolemanvaravakuutuksesta eli riskihenkivakuutuksesta on laadittu. Tyypillisesti henkivakuutus kattaa sairauden tai tapaturman aiheuttaman kuoleman.

Lue lisää henkivakuutuksesta

Tapaturmavakuutus yllättäviin tilanteisiin

Tapaturma- ja sairausvakuutus kulkevat käsi kädessä. Tapaturmavakuutukseen lukeutuu yleensä kaatumiset, liukastumiset ja vastaavat tapaturmat, jotka vaativat sairaalahoitoa. Tapaturmavakuutus kattaa tyypillisesti joltain sairauksia tai sairastumisia, joilla on yhteys sattuneeseen tapaturmaan.

Lue lisää tapaturmavakuutuksesta

Sairausvakuutus tapaturmavakuutuksen tueksi

Monet vakuutusyhtiöt yhdistävät tapaturmavakuutuksen ja sairausvakuutuksen yhdeksi terveysvakuutukseksi. Vaikka suomalaiset kuuluvat julkisen sairausvakuutuksen piiriin, kannattaa jossain tapauksissa harkita sairausvakuutusta, joka kattaa käynnit yksityisen puolella. Yksityisen puolen suurin vahvuus on se, että hoitoon pääsee yleensä nopeasti.

Lue lisää sairausvakuutuksesta

Tuloturva antaa lisäturvaa jos tulot tippuvat

Tällä vapaaehtoisella lisävakuutuksella voi saada lisäturvaa arjen juokseviin kuluihin kun ikävät tilanteet yllättävät. Sairastumisen, äkillisen tapaturman tai yllättävän työttömyyden aiheuttama pitkittynyt tulojen pienentyminen vaikeuttaa laskuista ja lainan lyhennyksistä selviytymistä.

Lue lisää tuloturvasta

Yrittäjän työttömyysturva auttaa konkurssin jälkeen

Yritystoiminnan ehtyessä ja loppuessa tai sairasloman pitkittyessä laskujen maksaminen vaikeutuu ilman isoja säästöjä tai vakuutusta. Pahimmassa tapauksessa yrittäjä jää Kelan peruspäivärahan varaan, joka on hieman yli 700 euroa kuussa. Yrittäjän työttömyysturvan avulla voi saada jo kymmenillä euroilla satojen eurojen lisäturvaa arjen kuluja varten.

Lue lisää yrittäjän työttömyysturvasta

Perusturva tapaturmien ja vakavien sairauksien varalle yhdessä vakuutuksessa

Tapaturman ja vakavan sairauden turva vakuuttaa vaikeat elämäntilanteet. Lue miksi tapaturman ja vakavan sairauden turva kannattaa ottaa.

Lue lisää tapaturman ja vakavan sairauden turvasta

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi vakuutuksia kannattaa sinun ottaa kaikki hyöty irti myös muista palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen Lainojen kilpailuttaminen