talouden hallinta » Venemessut 2021 – miltä virtuaalinen messutapahtuma näyttää?

Venemessut 2021 – miltä virtuaalinen messutapahtuma näyttää?

Viimeksi päivitetty 24.02.2021

Useat veneilijät ja kalastajat ovat todennäköisesti jo kerenneet harmitella vuoden 2021 Venemessujen kohtaloa. Ei syytä huoleen, sillä Venemessut järjestetään poikkeavasti etäyhteyksien avulla. Avaamme tässä tekstissä tarkemmin miten venemessut vuonna 2021 järjestetään ja minkälaisia sisältöjä niissä on odotettavissa.

ruori

Helsingin venemessut ovat Pohjois-euroopan suosituin veneilytapahtuma, joka järjestetään vuosittain helmikuussa, ennen veneilykauden alkamista.

Venemessut järjestetään tyypillisesti Helsingissä ja niiden keskimääräinen kävijämäärä on jopa 65 000 – 70 000 henkilöä.

Globaali koronaviruksen aiheuttama pandemia on kuitenkin perunut edellisen vuoden aikana lukuisia yleisötapahtumia, kuluttajilta joiden tahtotila olisi nähdä ja kokea uutta. Valtaosa yleisötapahtumista edellisen vuoden ajalta on jouduttu perumaan tai siirtämään eteenpäin seuraavalle vuodelle.

Vesillä olon ystävillä ei ole kuitenkaan syytä huoleen. Vaikka Helsingin venemessut jouduttiin alunperin perumaan koronaviruksen takia, järjestetään vuoden 2021 venemessut sittenkin. Venemessut vuonna 2021 järjestetään etätapahtumana, joka on maksuton sen kaikilla osallistujille.

Venemessut 2021

Venemessut 2021 järjestetään helmikuussa 12.2.ja 21.2. välisenä aikana. Vene 21 Båt nimelläkin kulkeva tapahtuma on tänä vuonna koronaviruksen takia maksuton ja se järjestetään kokonaan etäyhteyksin.

Käytännössä vuoden 2021 venemessujen järjestelyt toteutetaan niin, että messujen molempien viikonloppujen ohjelma julkaistaan maksutta tapahtuman virallisille kotisivuille.

Venemessujen järjestäjäorganisaatio on käyttänyt huomattavan määrän aikaa kuvatakseen lukuisia laadukkaita ohjelmanumeroita, kuten esimerkiksi veneiden esittelyitä, arviointeja sekä tutustumisia eri aihealueisiin ja ihmisiin. Järjestäjän kuvaamat videot löytyvät messutapahtuman alettua Venemessujen kotisivuilta.

Tapahtuman ohjelmat julkaistaan vieraiden katsottavaksi molempina messu-viikonloppuja edeltävinä perjantaina.

Venemessut 2021 verkkosivuilta löytyy videoiden muodossa kaikki messujen ohjelma perjantaina niiden julkaisemisen jälkeen. Vieraat voivatkin etäjärjestelyiden johdosta katsoa tapahtuman ohjelmanumeroita itselle parhaiten sopivampaan ajankohtaan.
Vaikka etätapahtumassa on miinupuolia, kuten verkoistoitumisen mahdollisuuksien puuttuminen, esittää virtuaaliset venemessut toisaalta muutaman erittäin suuren edun vierailijoille.

Tapahtumassa virtuaalisesti vierailevat henkilöt voivat katsoa tapahtuman ohjelmanumeroita haluamaansa aikaan mistä tahansa sijainnista, jossa on toimiva verkkoyhteys.

Usein tavallisissa messutapahtumissa ihmiset haluavat kierrellä eri pisteillä tutustumassa ihmisiin ja palveluihin. Seurauksena tästä, messuilla kävijöiltä menee ohi osa ohjelmanumeroista, jotka saattaisivat olla kuitenkin kävijöistä kiinnostavia.

Etä-venemessujen hyvä puoli on, että kiinnostunut henkilö voi itse määrittää milloin hän haluaa tutustua eri ohjelmanumeroihin. Ohjelma tarjoavat huomattavasti infoa veneilystä ja sitä koskettavista aihealueista kiinnostaville ihmisille.

Ohjelma

Venemessujen ohjelma on kirjava ja sieltä löytyy monipuolisesti sisältöä kaikille vesistöillä viihtyville veneharrastajille. Venemessut 2021 sisältää muun muassa seuraavia ohjelmasisältöjä

  • Vuoden 2021 vene-esittelyt
  • Messujen viralliset venevalinnat
  • Kelojen esittelyitä
  • Kokemuksia maailman ympäri purjehduksesta
  • Venevertailuja

Messusisällöissä on yli 50 eri ohjelmanumeroa, jotka ovat kaikkien veneharrastajien vapaasti katsottavana messujen sivuilla. Sisällöt eivät siis rajoitu edellä mainittuihin esimerkkeihin, vaan niitä on laaja tarjonta.

Vene Båt- nimelläkin kulkeva venemessu on laaja tapahtuma, jossa esitellään paikan päällä joka vuosi noin 500 eri venettä. Etäjärjestelyiden johdosta veneiden esittely ei tietysti vuonna 2021 toimi täysin samoilla tavoin kuin aiempina vuosina.

Tapahtuman ohjelmaan on kuitenkin kaikkien veneharrastajien iloksi sisällytetty perinteiset vene-esittelyt.

Ohjelmassa on muun muassa luvassa vuoden 2021 uutuusveneiden esittelyt. Vuoden 2021 uutuusveneet esittelee messussa Venemestari-lehden päätoimittaja Jan Sjölund.

Venemessut 2021 tapahtumaa varten on valittu myös viralliset messujen purjehdus- sekä moottoriveneet. Messuilla virtuaalisesti vieraileva kävijä voi tutustua valittuihin veneisiin messujen virallisilla kotisivuilla.

Lisäksi venemessut ovat järjestäneet messusivuilleen pienten moottoriveneiden vertailun, jossa asiantuntijaraati käy läpi markkinoilla olevia pienmoottoriveneitä. Mikäli kuluttaja iskee silmänsä johonkin veneeseen, on niiden tilaaminen verkkosivujen linkityksien kautta tehty helpoksi. Veneitä on mahdollista ostaa tarjoajien sivuilta joko maksamalla vene kokonaisuudessan tai vaihtoehtoisesti venelainan avulla

Tulevaisuuden näkymät

Venemessut ovat esitelleet hieman jo ensi vuoden suunnitelmiaan parhaillaan käynnissä olevien vuoden 2021 venemessujen lisäksi.

Seuraavan vuoden venemessuista on tarkoitus tapahtuman järjestäjäorganisaation mukaan tehdä paras tapahtuma venemessujen historiassa.

Eri tapahtumien järjestäjillä on nyt arvokasta aikaa suunnitella tapahtumiaan tulevalle vuodelle. Koronaviruksen toivottavasti väistyessä, kuluttajat saavatkin viruksen jälkeisessä Suomessa todennäköisesti nauttia laadukkaista ja mittavista tapahtumista.

Siihen asti kannattaa ehdottomasti ottaa kaikki ilo irti Venemessujen kaltaisista laadukkaasti järjestetyistä tapahtumista, joita järjestetään isolla vaivalla kiinnostuneiden ihmisten ilmaiseksi katsottaviksi.

Usein kysyttyä

Mitkä ovat venemessut?
Venemessut ovat messutapahtuma kaikille veneilystä kiinnostuneille ihmisille. Venemessut järjestetään vuosittain keväällä ennen veneilykauden avaamista.
Järjestetäänkö venemessut vuonna 2021?
Venemessut 2021 järjestetään etätapahtumana. Tapahtuman ohjelma on katsottavissa tapahtumien omilta nettisivuilta messujen aikaan.
Milloin venemessut 2021 järjestetään?
Venemessut järjestetään 12.2.- 21.2. Messujen ohjelma julkaistaan videoiden muodossa tapahtuman verkkosivuilla aina tapahtumaviikonloppua edeltävänä perjantaina
Minkälaisia sisältöjä venemessuissa 2021 on?
Vuoden 2021 venemessut pitää sisällään useita erilaisia sisältöjä. Venemessuilla on muun muassa veneiden esittelyitä, arvosteluja sekä keskusteluja sen eri ilmiöihin liittyen.

Lue myös: