Esittelyssä OP rahastot ja sijoittaminen

Osuuspankki tarjoaa hyviä vaihtoehtoja sijoittamiseen ja arvopaperikauppaan. Oli omana tavoitteena sitten taloudellinen riippumattomuus, eläkekassan kerryttäminen tai vain talouden perusperiaatteiden opiskelu sijoittamisen kautta, arvo-osuustilin avaaminen on nykyään helppoa. Tässä artikkelissa käymme läpi tarkemmin sijoittamista Osuuspankin kautta.

Osuuspankin logo

OP:lla sijoittamisen aloittaminen on helppoa

OP on yksi Suomen suurimmista pankeista, jolla on hyvin helppokäyttöiseksi rakennettu verkkopalvelualusta. OP:n verkkopankki ja OP-mobiili ovat selkeitä ja helppokäyttöisiä alustoja, joilla omaa taloutta pystyy hallitsemaan kätevästi ja harjoittamaan vaikkapa osakesijoittamista. Käyttäjäystävällisyys onkin OP:n valttikortti sijoittamisen aloittamista harkitsevan henkilön kohdalla.

OP:n sijoittamiseen liittyvällä sivulla pääsee heti alkuun kartoittamaan omaa sijoitusprofiilia erilaisten tuotto-odotuslaskurien ja sijoituskohteiden infopakettien avulla. Sivuilla esitellään muun muassa monenlaisia rahastoja sekä osakekohteita, ja sivuilta on helppo navigoida arvo-osuustilin avaamiseen, joka ei vie kauaa aika.


Löydä paras tieto sijoittamisesta

Summarumin kautta saat tietoa siitä, mitä OP sijoittaminen tarkoittaa. Klikkaa ja katso vinkkimme liittyen sijoittamiseen.

Perehdy sijoittamiseen tästä

Summarum Logo

Arvo-osuustilin avaaminen Osuuspankkiin

OP:n kautta rahasto- ja osakesäästämiseen pääsee käsiksi avaamalla pankkiin arvo-osuustilin. Jos olet jo OP:n asiakas, voit avata arvo-osuustilin ja arvopaperisäilytykseen tarvittavat palvelut suoraan omasta OP verkkopankista. Jos taas et ole OP:n asiakas mutta haluaisit ryhtyä sijoittamaan OP:n kautta, sinun tulee ottaa yhteyttä lähimpään Osuuspankkiin tai soittaa OP:n palvelunumeroon.

Voit myös siirtää nykyisen pankkisi arvo-osuustilillä tai Arvopaperikeskuksessa säilytyksessä olevat sijoitukset OP:n palveluun tekemällä tähän palvelupyynnön. Pankkipalvelujen keskittäminen on normaalisti edullista, sillä eri pankeilla on omat bonusjärjestelmänsä niille, joilla on esimerkiksi asuntolaina, kulutusluotot ja muut palvelut saman katon alla.


Muuta sijoittamiseen liittyvää

Osuuspankin sijoitustuotteet

OP:lla on sijoituspalvelunsa kautta mahdollista sijoittaa lähes kaikkiin tavallisimpiin arvopapereihin, kuten yritysten pörssiosakkeisiin, tavallisiin rahastoihin ja indeksirahastoihin ja pörssinoteerattuihin rahastoihin eli ETF:iin Lisäksi OP:n kautta voi sijoittaa myös johdannaisiin, kuten optioihin, futuureihin ja warranteihin.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että johdannaissijoittaminen on taitolaji, joten omaa sijoituskassaa ei kannata suin päin lähteä tuhlaamaan suoraan johdannaiskauppojen riskeihin ja korkeaan volatiliteettiin.

OP sijoittaminen – Maksut ja kulut

Aikaisemmin pankkien kautta sijoittaminen ja arvo-osuustilin avaaminen ovat olleet kalliita operaatioita yksityissijoittajille. Nordnetin ja muiden nettisijoittamisen pioneerien tulo sijoitusmaailmaan johti siihen, että pankkien oli yksinkertaisesti pakko laskea sijoittamisen hintoja.

Asiakkaat ovat helppokäyttöisyyden ja matalan hinnoittelun vuoksi lähteneet sankoin joukoin Nordnetin ja muiden verkkopalvelujen kautta toimivien sijoitusinstituutioiden asiakkaiksi.

OP:lla on kaksi eri palvelupakettia sijoittamisesta kiinnostuneille

Näiden pakettien hinnat riippuvat kaupankäyntiaktiivisuudesta. Jos olet luonteeltasi säästäjä ja haluat yksinkertaisesti pistää vähän rahaa pahan päivän varalle säästöön, kannattaa valita OP:n Säästäjä-paketti.

Tämä paketti maksaa kuukaudessa muutaman euron, jonka lisäksi muiden kuin suomalaisten arvopaperien säilyttämisestä peritään lisäksi noin prosentin kymmenys
vuodessa.

OP:n Sijoittaja-paketti taas maksaa kuukaudessa alkaen reilut viisi euroa, jonka lisäksi tähän palvelupakettiin voi hankkia maksullisia lisäpalveluja, kuten reaaliaikaisten kurssien seurannan ja reaaliaikaiset uutiset. Uudelle sijoittaja-asiakkaalle voi olla vaihtuvia erikoiskampanjoita. Näistä kampanjoista sekä hinnastoista kannattaa aina lukea tarkat ja ajankohtaiset
tiedot suoraan OP:n verkkosivuilta.

OP:n kautta kotimaisten sekä ruotsalaisten osakkeiden ja arvopaperien säilytys on huomattavasti edullisempaa kuin muilta markkinoilta hankittujen arvo-osuuksien säilyttäminen.

OP:n arvopaperien kaupankäyntihinnasto kannustaa aktiviisuuteen, sillä yksittäisestä kaupankäynnistä maksettavien palkkioiden suuruus laskee sitä mukaa, mitä enemmän tai mitä isommilla summilla kauppaa käy. Osuuspankin omistaja-asiakkuudesta on hyötyä, sillä pankkipalveluiden keskittämisestä kertyneitä bonuksia voi käyttää myös sijoittamisesta aiheutuviin kustannuksiin.

OP:n sijoittamisvaihtoehdot verrattuna kilpailijoihin

OP:n kautta sijoittaminen on etenkin OP:n omistaja-asiakkaalle suhteellisen edullista, ja se on Nordean ohella lähtenyt selkeästi mukaan sijoituspalvelujen hintakilpailuun. Ihan vielä Nordnetin hintatasolle OP ei vielä pääse, sillä kiinteitä kuluja tulee maksettua väistämättä erilaisista perus- ja lisäpalveluista.

Piensijoittajan ei välttämättä ole järkevää sijoittaa pieniä summia esimerkiksi osakkeisiin OP:n kautta, sillä monet kiinteistä kuluista ovat euromääräisiä, joten suhteelliset kustannukset ovat tällöin korkeat.

Kuukausittaiset palvelumaksut ja muut kulut syövät nimittäin helposti sijoitussalkun tuottoja. Jos sinulla taas on keskimääräistä suurempi sijoituskassa, voi keskittämisestä OP:lle olla hyötyä. Tällöin saat henkilökohtaista sijoituspalvelua ja pankkiasioiden keskittämisestä saadut hyödyt voivat kattaa kaupankäynti- ja säilytyskulut.

Nordnetiin verrattuna OP:n sijoitusalusta on suurilta osin yhtä käyttäjäystävällinen. OP:n sijoituspalvelu on Suomessa suosittu etenkin vanhempien ihmisten keskuudessa, jotka ovat tottuneet saamaan pankista kaikki rahaan liittyvät palvelut kerralla.

Netin kautta sijoittamista aloitteleville kaikista edullisin ympäristö on kuitenkin Nordnet. Jos sinulla on jo valmiiksi asiakkuus OP:lla, kannattaa vertailla palvelujen hintoja ennen sijoitustilin avaamista. Halutessasi voi lukea lisää yleistä tietoa sijoittamisesta täältä.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi sijoittamista kannattaa sinun ottaa kaikki hyöty irti myös muista palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen Lainojen kilpailuttaminen

Usein kysyttyä

Miten aloitan sijoittamaan OP:n kautta?
OP:n kautta rahasto- ja osakesäästämiseen pääsee käsiksi avaamalla pankkiin arvo-osuustilin. Jos olet jo OP:n asiakas, voit avata arvo-osuustilin ja arvopaperisäilytykseen tarvittavat palvelut suoraan omasta OP verkkopankista.
Mihin voin sijoittaa OP:n kautta?
Osakkeisiin, rahastoihin, indeksirahastoihin, ETF-rahastoihin sekä erilaisiin johdannaistuotteisiin, kuten warrantteihin, optioihin ja futuureihin.
Kenen kannattaa sijoittaa OP:n kautta?
Piensijoittajan ei välttämättä ole järkevää sijoittaa pieniä summia esimerkiksi osakkeisiin OP:n kautta. Jos sinulla taas on keskimääräistä suurempi sijoituskassa, voi keskittämisestä OP:lle olla hyötyä.