Etusivu » Sijoittaminen » Nordnet arvostelu ja kokemuksia

Nordnet arvostelu ja kokemuksia

Kun puhutaan suomalaisten arvopaperisijoittajien kaupankäyntialustoista, ei enää vuonna 2020 voi olla kuulematta juttuja ja arvioita Nordnetistä. Nordnet onkin lyhyessä ajassa käytännössä mullistanut pohjoismaiden sijoitusmarkkinat, tehden sijoittamisesta sekä helppoa, nopeaa että edullista yksityisille sijoittajille netissä ja mobiililaitteilla.

mies ja piirtotaulu

Tietoa Nordnetistä

Nordnet on alun perin Ruotsista kotoisin oleva osakkeita ja muita arvopapereja välittävä yhtiö, joka perustettiin 90-luvun puolivälin jälkeen. Ruotsista palvelu levisi muihin pohjoismaihin 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä, ja nykyään se on markkinajohtaja netin kautta käytävässä sijoittamisessa kaikissa pohjoismaissa. Nordnetin päätuotteita ovat osakkeet, ETF-indeksirahastot ja muut rahastot.

Nordnet on todella kattava palvelu, ja sen valikoimista löytyvät lähes kaikki sijoitusinstrumentit mainittujen tuotteiden lisäksi, perusosakkeista aina optioihin, futuureihin ja muihin johdannaisiin asti. Esimerkiksi ETF-indeksirahastoja on tarjolla maailmanlaajuisesti kymmeniä erilaisia, ja pelkästään rahastoja lähes 500 kappaletta. Lisäksi palvelusta voi ostaa helposti yhdellä toimeksiannolla esimerkiksi erilaisia pörssiosakkeita lähes kaikista maailman pörsseistä. Jos olet hyviä arvo-osakkeita metsästävä pörssihai, voit päästä sijoittamaan helposti suoriin osakkeisiin. Osakkeita ostaessa kannattaa kuitenkin muistaa, että välityspalkkiot saattavat kertyä suuriksi, jos osakkeita ostaa pieniä määriä silloin tällöin. Parempi tapa on säästää isompi summa ja ostaa enemmän osakkeita kerralla.

Nordnetin erityistuotteet

Nordnet on vuosikausia panostanut etenkin tavallisten kuluttajien arvopaperisijoittamisen helpottamiseksi tarjoamalla erilaisia tuotteita, joilla tavalliset kuluttajat pääsevät helposti arvopaperimarkkinoille sijoittajaksi pienelläkin rahalla. Tässä kerromme lisää muutamasta Nordnetin hyvin suositusta sijoitusinstrumentistä ja -työkalusta.

Kuukausisäästäminen Nordnetissä

Nordnet tarjoaa kuukausittaista pankkitilisäästämiseen verrattavaa muotoa, jossa voit päästä sijoittamaan ETF-rahastoihin suoraan haluamallasi summalla kuukausittain. Kuukausisäästämisen aloittaaksesi sinun tulee tehdä kuukausisäästösopimus Nordnetin kanssa, jonka jälkeen voit automatisoida oman sijoittamisesi Nordnetin kautta.

Nordnet Indeksirahasto Suomi

Nordnet Indeksirahasto Suomi on yksi Suomen suosituimmista indeksirahastoista, joka tunnettiin ennen nimellä Nordnet Superrahasto. Nordnet joutui kuitenkin vaihtamaan kyseisen sisäänheittotuotteensa nimet, kun Ruotsin kuluttajaviranomainen puuttui Super-sanan käyttöön osana Nordnetin markkinointia. Samalla yhtiö päätti vaihtaa nimet myös muissa pohjoismaissa.

Nordnetin Indeksirahasto Suomi on Helsingin pörssin 25 suosituimman yhtiön osakkeiden kaupankäyntiä seuraava rahasto, jonka painotukset riippuvat siis siitä, kuinka kyseisillä osakkeilla käydään kauppaa. Näitä indeksirahastoja löytyy jokaiselle pohjoismaalle omansa. Kyseiset rahastot ovat passiivisia sijoittajan näkökulmasta, eli erillisiä hallinnointipalkkioita ei näihin rahastoihin sijoittamisesta koidu. Lisäksi Nordnetin indeksirahastoista ei mene muitakaan kuluja, joten ne ovat helppo tuote aloittelevalle sijoittajalle. Jos omaa salkkua haluaa hajauttaa eri pohjoismaiden välillä, Indeksirahastoja löytyy Nordnetin hausta nimillä Indeksirahasto Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska.

Nordnet Private Banking

Nordnet Private Banking on eksklusiivinen sijoituspalvelu, joka on tarkoitettu sellaisille sijoittajille, joilla on käytössä useita satoja tuhansia euroja salkussaan. Private Bankingin osalta Nordnet siis kilpailee samassa sarjassa isojen pankkien kanssa, jotka tarjoavat salkku- ja varainhoitopalveluita asiakkailleen. Nordnetissä Private Banking eroaa muista samoja palveluja tarjoavista palveluista etenkin sen perusteella, että liittyminen Private Banking -asiakkaaksi onnistuu helposti suoraan netissä. Private Bankingin asiakkailla on käytössään kattavampi asiakaspalvelu, jonka lisäksi toimeksiantoja voi myös tehdä samaan hintaan puhelimitse. Käytössä on myös Inderesin analyysipalvelu, ja päivätreidaajia varten tehty Web-trader -sovellus alennuksella.

Nordnetin muut palvelut

Nordnet on hyvin aktiivinen sijoituspalvelu myös sosiaalisessa mediassa, mikä tekee nykypäivän sijoittajalle palvelusta erittäin houkuttelevan. Jos etsit esimerkiksi sijoitusvinkkejä, voit katsoa suoraan palvelun Facebook- tai Youtube-tileiltä tarkempaa analyysiä esimerkiksi maailmanmarkkinoiden tilanteesta, päivittäisestä kaupankäynnistä ja erilaisista toimialoista. Lisäksi Nordnetillä on sosiaaliseen sijoittajaverkostoon tehty palvelu Shareville, joka toimii samaan aikaan foorumina eri sijoittajien välillä, mutta toisaalta Sharevillen kautta voi myös seurata eri yksityissijoittajien painotuksia salkuissaan. Shareville on pohjoismaiden suurin sijoittajafoorumi, jossa pystyy sijoittajien nimimerkeillä katsomaan, minkälaisista sijoituksista heidän salkkunsa koostuvat. Parhaimmat sijoittajat tarjoavat hyvin paljon rahan arvoisia vinkkejä Sharevillen kautta, joten palvelu toimii oikotienä sijoitusuran aloittamiselle.

Lisäksi Nordnetin Helsingin toimisto pitää suomenkielistä sijoitusaiheista podcastiä Rahapodia, jossa käydään läpi asiantuntijoiden Martin Paasin ja Miikka Luukkosen johdattamana kiinnostavimpia talousuutisia maailmalta tasaisin väliajoin, normaalisti viikoittain.

Nordnet arvostelu – Onko Nordnet maineensa väärti?

Nordnet on kiistatta yksi Suomen parhaita sijoitusalustoja, joka on helppo ja suhteellisen edullinen käyttää. Tämä tietysti riippuu myös siitä, minkälaisia vaatimuksia sinulla on omalle sijoitusalustalle. Tärkeimpiä plussia Nordnetin käytössä on helppokäyttöisyyden ja hyvän käyttöliittymän lisäksi se, että palvelun käytöstä ei peritä kiinteitä kuluja. Kaupankäyntialusta on todella luotettava, ja ulkoasu on hyvin samantyylinen kuin suomalaisissa tavallisissa verkkopankeissa tai verkkokaupoissa. Nordnetillä on myös tarjolla hyvin laaja suomalainen osakevalikoima, ja mikä parasta, kaikki Nordnetin kautta tehdyt kaupankäynnit menevät suoraan Suomen verottajan tietoon ilman, että niitä tarvitsee itse alkaa täyttelemään esitäytetylle veroilmoitukselle jokaisen vuoden lopuksi.

Nordnet verrattuna kilpailijoihin

Nordnet pesee siis kiistatta yksityissijoittamisessa kaikki pankit, erityisesti jos salkun koko ei ole sitä luokkaa, että Private Banking -asiakkaaksi pääsisi suoraan. Oli oma pankkisi sitten OP, Nordea tai Danske, suosittelemme lämpimästi tutustumaan sijoitusasioissa ensin Nordnetiin. Nordnetin kautta pääset suoraan sijoittamaan omia rahojasi sen sijaan, että maksaisit pankkien asiantuntijoille puolet tuotoistasi vuositasolla. Muitakin verkkopohjaisia sijoitusalustoja toki on, mutta suomalaiselle sijoittajalle Nordnet on ehdottomasti suosituin ja luotettavin.

LÄHTEET:

Nordnet.fi