Esittelyssä Nordnet sijoituspalvelu

Kun puhutaan suomalaisten arvopaperisijoittajien kaupankäyntialustoista, ei voi olla kuulematta kokemuksia Nordnetistä, joka on lyhyessä ajassa käytännössä mullistanut pohjoismaiden sijoitusmarkkinat. Nordnet on onnistunut tekemään sijoittamisesta sekä helppoa, nopeaa että edullista yksityisille sijoittajille netissä ja mobiililaitteilla.

mies ja piirtotaulu

Mikä on Nordnet?

Nordnet on alun perin Ruotsista kotoisin oleva osakkeita ja muita arvopapereja välittävä yhtiö, joka perustettiin 90-luvun puolivälin jälkeen. Ruotsista palvelu levisi muihin pohjoismaihin 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä, ja nykyään se on markkinajohtaja netin kautta käytävässä sijoittamisessa kaikissa pohjoismaissa. Nordnetin päätuotteita ovat osakkeet, ETF-indeksirahastot ja muut rahastot.

Plus Icon Aloita sijoittaminen Nordnetin avulla
  • Käy kauppaa osakkeilla. Säilytysmaksut pörssiosakkeille 0 €.
  • Rahastot ilman merkintä- ja lunastuspalkkioita.
  • Valittavissa on Nordnetin omia sekä yli 60 koti- ja ulkomaisen rahastoyhtiön yli 600 rahastoa.
  • Avaa maksuton asiakkuus Nordnetiin verkkopankkitunnuksilla
Nordnet.fi – Avaa tili jo tänään »
Nordnet logo
Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Löydä paras tieto sijoittamisesta

Summarumin kautta saat tietoa siitä, mitä sijoittaminen Nordnetin kautta tarkoittaa. Klikkaa alla olevasta linkistä ja katso parhaat sijoitusvinkit.

Perehdy sijoittamiseen tästä

Summarum Logo

Nordnet on todella kattava palvelu, ja sen valikoimista löytyvät lähes kaikki sijoitusinstrumentit mainittujen tuotteiden lisäksi, perusosakkeista aina optioihin, futuureihin ja muihin johdannaisiin asti. Esimerkiksi ETF-indeksirahastoja on tarjolla maailmanlaajuisesti kymmeniä erilaisia, ja pelkästään rahastoja lähes 500 kappaletta.

Lisäksi palvelusta voi ostaa helposti yhdellä toimeksiannolla esimerkiksi erilaisia pörssiosakkeita lähes kaikista maailman pörsseistä. Jos olet hyviä arvo-osakkeita metsästävä pörssihai, voit päästä sijoittamaan helposti suoriin osakkeisiin.

Mikäli taas olet aloitteleva sijoittaja ja sinua kiinnostaa aloittaa osakesijoittaminen, kannattaa kuitenkin muistaa, että välityspalkkiot saattavat kertyä suuriksi, jos osakkeita ostaa pieniä määriä silloin tällöin. Parempi tapa on säästää isompi summa ja ostaa enemmän osakkeita kerralla.


Muuta sijoittamiseen liittyvää

Nordnetin erityistuotteet

Nordnet on vuosikausia panostanut etenkin tavallisten kuluttajien arvopaperisijoittamisen helpottamiseksi tarjoamalla erilaisia tuotteita, joilla tavalliset kuluttajat pääsevät helposti arvopaperimarkkinoille sijoittajaksi pienelläkin rahalla. Tässä kerromme lisää muutamasta Nordnetin ominaisuudesta.

Kuukausisäästäminen Nordnetissä

Nordnet tarjoaa kuukausittaista pankkitilisäästämiseen verrattavaa muotoa, jossa voit päästä sijoittamaan esimerkiksi ETF-rahastoihin tai muihin rahastoihin suoraan haluamallasi summalla kuukausittain. Rahastosijoittamisen alkuun voi päästä jo muutaman kymmenen euron suuruisella summalla.

Kuukausisäästämisen aloittaaksesi sinun tulee tehdä kuukausisäästösopimus Nordnetin kanssa, jonka jälkeen voit automatisoida oman sijoittamisesi Nordnetin kautta. Voit valita haluamasi päivän, jolloin automaattinen siirto tapahtuu ja minkä suuruinen summa siirretään.

Nordnet Indeksirahasto Suomi

Nordnet Indeksirahasto Suomi on yksi Suomen suosituimmista indeksirahastoista, joka tunnettiin ennen nimellä Nordnet Superrahasto. Nordnet joutui kuitenkin vaihtamaan kyseisen sisäänheittotuotteensa nimet, kun Ruotsin kuluttajaviranomainen puuttui Super-sanan käyttöön osana Nordnetin markkinointia. Samalla yhtiö päätti vaihtaa nimet myös muissa pohjoismaissa.

Nordnet Indeksirahasto Suomi on Helsingin pörssin 25 suurimman yhtiön osakkeiden arvoa seuraava rahasto (OMX Helsinki 25 tai OMXH25), jonka painotukset riippuvat siis siitä, kuinka kyseisillä osakkeilla käydään kauppaa. Näitä indeksirahastoja löytyy jokaiselle pohjoismaalle omansa. Kyseiset rahastot ovat passiivisia sijoittajan näkökulmasta. Nordnetin indeksirahastot ovat olleet ilmaisia tai niissä on pienet hallinnointikulut, joten ne ovat helppo tuote aloittelevalle sijoittajalle.

Jos omaa salkkua haluaa hajauttaa eri pohjoismaiden välillä, Indeksirahastoja löytyy Nordnetin hausta nimillä Indeksirahasto Suomi, Indexfond Sverige, Indeksfond Norge ja Danmark. Maailmanlaajuista hajautusta varten Nordnetilla on myös omat indeksirahastonsa.

Nordnet Private Banking

Nordnet Private Banking on eksklusiivinen sijoituspalvelu, joka on tarkoitettu sellaisille sijoittajille, joilla on käytössä useita satoja tuhansia euroja salkussaan. Private Bankingin osalta Nordnet siis kilpailee samassa sarjassa isojen pankkien kanssa, jotka tarjoavat salkku- ja varainhoitopalveluita asiakkailleen. Nordnetissä Private Banking eroaa muista samoja palveluja tarjoavista palveluista etenkin sen perusteella, että liittyminen Private Banking -asiakkaaksi onnistuu helposti suoraan netissä.

Private Bankingin asiakkailla on käytössään kattavampi asiakaspalvelu, jonka lisäksi toimeksiantoja voi myös tehdä samaan hintaan puhelimitse. Käytössä on myös Inderesin analyysipalvelu, ja päivätreidaajia varten tehty Web-trader -sovellus alennuksella. Private Banking -asiakkaille Nordnetillä on oma hinnastonsa.

Nordnet Traders’ Club ja muut palvelut

Nordnet on hyvin aktiivinen sijoituspalvelu myös sosiaalisessa mediassa, mikä tekee nykypäivän sijoittajalle palvelusta erittäin houkuttelevan. Jos etsit esimerkiksi sijoitusvinkkejä, voit katsoa suoraan palvelun Facebook- tai Youtube-tileiltä tarkempaa analyysiä esimerkiksi maailmanmarkkinoiden tilanteesta, päivittäisestä kaupankäynnistä ja erilaisista toimialoista.

Nordnetin Youtube-kanavalla on erilaisia videosarjoja kuten Traders’ Club ja Nordnet-koulu. Nordnet-koulu sisältää webinaareja sekä verkkokoulutuksia, ja on tarkoitettu Nordnetin asiakkaille.

Lisäksi Nordnetillä on sosiaaliseen sijoittajaverkostoon tehty palvelu Shareville, joka toimii samaan aikaan foorumina eri sijoittajien välillä, mutta toisaalta Sharevillen kautta voi myös seurata eri yksityissijoittajien painotuksia salkuissaan.

Shareville on pohjoismaiden suurin sijoittajafoorumi, jossa pystyy sijoittajien nimimerkeillä katsomaan, minkälaisista sijoituksista heidän salkkunsa koostuvat. Parhaimmat sijoittajat tarjoavat hyvin paljon rahan arvoisia vinkkejä Sharevillen kautta, joten palvelu toimii oikotienä sijoitusuran aloittamiselle.

Nordnetin Helsingin toimisto pitää suomenkielistä sijoitusaiheista podcastiä Rahapodia, jossa käydään läpi asiantuntijoiden Martin Paasin ja Miikka Luukkosen johdattamana kiinnostavimpia talousuutisia maailmalta tasaisin väliajoin, normaalisti viikoittain.

Vaikket olisikaan Nordnetin asiakas, on heiltä saatavilla kaikille suuri määrä hyödyllistä informaatiota, joten kannustamme tutustumaan niihin tarkemmin. Voit myös lukea sivuiltamme yleistä tietoa sijoittamisesta täältä.

Nordnet arvostelu – Onko Nordnet maineensa väärti?

Nordnet on yksi Suomen suosituimpia sijoitusalustoja, joka on rakennettu käyttäjäystävälliseksi. Palvelun käyttäminen on ollut markkinoiden edullisimmasta päästä.

Tärkeimpiä plussia Nordnetin käytössä on ollut helppokäyttöisyyden ja hyvän käyttöliittymän lisäksi se, että palvelun käyttäminen ei ole maksanut käyttäjälleen juuri mitään. Kaupankäyntialusta on luotettava, ja ulkoasu on hyvin samantyylinen kuin suomalaisissa tavallisissa verkkopankeissa tai verkkokaupoissa.

Nordnetillä on myös tarjolla hyvin laaja suomalainen osakevalikoima, ja mikä parasta, kaikki Nordnetin kautta tehdyt kaupankäynnit menevät suoraan Suomen verottajan tietoon ilman, että niitä tarvitsee itse alkaa täyttelemään esitäytetylle veroilmoitukselle jokaisen vuoden lopuksi.

Nordnet verrattuna kilpailijoihin

Nordnet tarjoaa kilpailukykyisen palvelun vastineeksi pankkien sijoituspalveluille, erityisesti jos salkun koko ei ole sitä luokkaa, että Private Banking -asiakkaaksi pääsisi suoraan. Oli oma pankkisi sitten OP, Nordea tai Danske, suosittelemme  tutustumaan sijoitusasioissa myös Nordnetiin.

Kuten myös muilla, niin Nordnetilläkin kaupankäyntiin liittyvä hinnasto kannustaa aktiivisuuteen, sillä mitä enemmän kauppoja tehdään, sitä pienemmiksi kulut muodostuvat.

Nordnetin kautta pääset sijoittamaan omia rahojasi erilaisilla strategioilla ja suhteellisen pienillä kuluilla. Pankkien lisäksi on olemassa toki muitakin verkkopohjaisia sijoitusalustoja, mutta suomalaisten sijoittajien keskuudessa Nordnet on ollut kovin suosittu. Osakesäästötilin tultua arvo-osuustilin rinnalle Nordnetin asema Suomen markkinoilla on kohonnut entisestään, sillä kaikki pankit eivät ole olleet yhtä ripeitä osakesäästötilien avaamisen kanssa.

Mikäli harkitset tilin avaamista Nordnetille, muistathan, että kuten muutkin, Nordnet pidättää oikeudet hinnaston muutoksiin. On siis olemassa mahdollisuus, että palvelujen edullisuus on tarkoitettu vain kannustimeksi uusien asiakkaiden haalimiseen, ja myöhemmin palvelujen maksut tulevat nousemaan.

Talouselämän osa-alueilla kannattaakin pitää mielessä, ettei ”ilmaisia lounaita ole olemassa”. Kannustamme tekemään vertailua eri palveluntarjoajien välillä ja tekemään valinnan sen mukaan, mikä soveltuu parhaiten omaan käyttöön.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi sijoittamista kannattaa sinun ottaa kaikki hyöty irti myös muista palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen Lainojen kilpailuttaminen

Usein kysyttyä

Mikä on Nordnet?
Nordnet on osakkeita ja muita arvopapereja välittävä yhtiö. Nordnet on nykyään markkinajohtaja netin kautta käytävässä sijoittamisessa kaikissa pohjoismaissa.
Onko Nordnet suomalainen?
Nordnet on alun perin kotoisin Ruotsista. Yritys toimii nykyisin kaikissa pohjoismaissa.
Onko Nordnet luotettava?
Nordnet on Tukholman pörssiin listattu pörssiyritys ja yksi Suomen suosituimpia sijoitusalustoja. Nordnettiin on myös avattu eniten osakesäästötilijä Suomessa.
Kenen kannattaa sijoittaa Nordnetin kautta?
Nordnet sopii alhaisten kulujen vuoksi niin aloittelevalle, kuin kokeneemmallekkin sijoittajalle.
Mihin voin sijoittaa Nordnetin kautta?
Nordnetin päätuotteita ovat osakkeet, ETF-indeksirahastot ja muut rahastot. Nordnet on todella kattava palvelu, ja sen valikoimista löytyvät lähes kaikki sijoitusinstrumentit edellä mainittujen tuotteiden lisäksi.