Suomen suosituimmat sähköyhtiöt

Vertaile ja kilpailuta Suomen suosituimmat sähköyhtiöt!

Kilpailuta sähkösopimukset

Ladataan..
Ladataan lomaketta..

Kilpailuta sähkösopimukset

Vertaa ja kilpailuta sähkösopimukset maksutta


Vertailun tekeminen on helppoa ja nopeaa


Saatavilla lukuisia vihreitä sähkösopimuksia

Summarum Mediassa

Sirpa
Sirpa
2021-06-06
Vahvistettu
saldo-limiitti on hyvä vaihtoehto arjen yllättäviin tarpeisiin
janina
janina
2021-05-10
Vahvistettu
Hakemuksen tekeminen oli helppoa ja päätös tuli nopeasti. Miinusta kuitenkin tulee siitä, että hakemusta tehtäessä sivu jumitti välillä.
Leena Rajala
Leena Rajala
2021-05-06
Vahvistettu
Infoa tuli jatkuvasti 👍. Ihan mukavasti meni koko ajan
Pauli Saarnisto
Pauli Saarnisto
2021-04-29
Vahvistettu
Hyvin selkeä,ja johdonmukainen
Pirjo
Pirjo
2021-04-28
Vahvistettu
Lainanhaku Hakuprosessi sujui mutkattomasti ja nopeasti.
Bogel Jari
Bogel Jari
2021-04-23
Vahvistettu
Oletin menettelyä hankalammaksi, kaikki meni mielestäni hyvin, olen tyytyväinen
Nina Leppänen
Nina Leppänen
2021-04-07
Vahvistettu
Lainan saanti Kokemus pelkästään positiivinen. Sain lainan sujuvasti.
PP
PP
2021-03-31
Vahvistettu
Palvelu oli erittäin sujuvaa ja rahat tulivat tilille todella nopeasti. Asiakaspalvelu oli ystävällistä.😊
Jorma Saloranta
Jorma Saloranta
2021-03-08
Vahvistettu
sai oikean osoitten mistä kysyä lainaa ja sain sen kiitos
Seija Lindgren
Seija Lindgren
2021-03-01
Vahvistettu
Palvelu nopeaa ja asiallista. Helppo selkoinen teksti ja helppi ymmärtää. Kiitos palvelusta.

Sähköyhtiöt Suomessa – vaihtoehtoja on paljon

Moni saattaa edelleen ajatella, että sähkö tulisi ostaa paikalliselta sähköyhtiöltä. Se voi toki olla järkevä ratkaisu sijainnista riippuen, mutta sinulla on muitakin vaihtoehtoja. Kun sähkömarkkinat avattiin Suomessa 1998, kuluttajat ja yritykset ovat voineet vapaasti valita oman sähköyhtiönsä. Suomalaiset sähkönmyyntiyhtiöt tuottavat sähköä ympäri Suomen, ja kuljettavat sitä joka kuntaan (Ahvenanmaata lukuun ottamatta).

Kilpailuta sähkösopimus Kilpailuta sähkösopimuksesi kätevällä nettilomakkeella 5 minuutissa. KILPAILUTA SÄHKÖ

Suomessa toimii tällä hetkellä noin 70 sähkön myyntiyhtiötä. Voit valita näistä itsellesi sopivan muun muassa seuraavin perustein:

Jokainen kuluttaja voi valita itselleen sähkösopimuksen, jonka sähkö on tuotettu jollain seuraavista tavoista: aurinko, vesi, tuuli, biomassa, ydinvoima tai fossiiliset.

Kun vertailet sähköyhtiöitä ja sähkösopimuksia, sinun on hyvä aluksi tunnistaa omat mieltymyksesi sekä energiankulutuksesi. Sopimustyyppi voi olla keskivertokulutukseen ja sähkön hintaan nähden jokin seuraavista:

Suosituimmat sähköyhtiöt Suomessa

Tällä sivulla listatut yhtiöt ovat pääasiassa sähkönmyyntiä harjoittavia yhtiöitä. Joidenkin yhtiöiden toiminnan keskiössä on myös sähkön jakelu ja sähköverkkojen ylläpito.

Sähköyhtiöiden vertailu auttaa säästämään

Kuinka säästää sähkölaskussa? Mistä edullinen sähkösopimus? Mikä on paras sähköyhtiö?

Ei hätää, jatka lukemista, sillä meillä on sinulle vastaukset näihin kysymyksiin.

Kilpailuta sähköyhtiö, niin säästät rahaa vuodessa jopa satoja euroa. Summarum.fi tarjoaman sähkövertailun avulla voit kilpailuttaa sähköyhtiöt helposti yhdellä lomakkeella.

Sähköyhtiön kilpailutus on nopeaa, helppoa ja ilmaista.

Sähkövertailu näyttää mikä on edullisin sähköyhtiö sinulle ja mitkä ovat yleisimmin sopivimmat sähköyhtiöt. Valitse niiden joukosta itsellesi paras sähkösopimus.

Jos sähköyhtiön tai sähkösopimuksen valitseminen tuntuu hankalalta, sähköyhtiön valintaopas kertoo sinulle, mitä asioita pitää miettiä sähkösopimuksen valintaa tehdessä.

Voit myös lukea alempaa tältä sivulta, mitkä ovat Suomen luotetuimmat sähköyhtiöt, tulevaisuuden sähköyhtiöt sekä edullisimmat sähköyhtiöt.

Sähkövertailun vaiheet:

  1. Täytä tietosi sähkövertailun lomakkeeseen
  2. Saat sähkötarjouksia
  3. Valitse edullinen ja sinulle paras sähkötarjous – Tiesitkö, että uusiutuvan sähkön valitseminen sopimukseen nostaa hintaa usein vain noin euron verran kuukaudessa?
  4. Säästä rahaa sähkölaskussa

Sähköyhtiövertailun tekeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään.

Suomalaiset sähköyhtiöt

Esittelemme seuraavaksi hieman tarkemmin erilaisia suomalaisia sähköyhtiöitä. Pyrimme myös parhaamme mukaan jakamaan ne seuraavien ominaisuuksien mukaan:

  1. Sähkön hinta
  2. Ekologisuus
  3. Käyttäjäystävällisyys

Huomioithan, että vertailussamme on käytetty pohjana 60m2 kolmiota pääkaupunkiseudulla. Muutenkin tiedot päivittyvät jatkuvasti, joten sinun kannattaa vielä itse tarkistaa tietojesi mukaan edullisin, sinulle sopivin sähköyhtiö sähkövertailun kautta.

Parhaat uusiutuvaa energiaa tarjoavat sähköyhtiöt

Ekosähkö Oy. Ekosähkö Oy on energiayhtiö, joka myy ainoastaan Suomen luonnonsuojeluliiton Ekoenergia-sertifikaatilla merkittyä puhdasta, uusiutuvaa energiaa. Energiantuotantomuotoja ovat muun muassa pienvesivoima, bioenergia, sekä tuulivoima.

Nordic Green Energy. Nimensä perusteella Nordic Green Energy on ensimmäinen sähköyhtiö, joka on omistautunut 100% uusiutuvan sähkön toimittamiseen. Nykyään Nordic Green Energy on Pohjoismaiden johtava uusiutuvan energian toimittaja muun muassa aurinkoenergia-, sekä tuuli- ja vesivoimasektorilla. Lue lisää vihreästä sähkösopimuksesta täältä.

Porvoon energia. Porvoon energia on kokoluokkaansa nähden ainut suomalainen energiayhtiö, joka on ehtinyt täyttää EU:n 2050 vuoden energiatuotannon vaatimukset jo nyt. Sähköyhtiön kaikki myymä sähkö on hiilineutraalia. Tästä vielä yli 80% on uusiutuvilla energiamuodoilla tuotettu. Kaukolämpö taas on jo 100% uusiutuvilla tuotettua.

Raaseporin energia. Toisin kuin useat muut yhtiöt, Raaseporin energia tuottaa 100% sähköstään uusiutuvalla energialla. He tarjoavat puhdasta, paikallista sähköä. Yhtiö myös tarjoaa apua aurinkoenergian asennuksessa, sähköautoiluun siirtymisessä, sekä valaistuksen siirtämisestä energiatehokkaaseen LED-valaistukseen.

Vattenfall. Nimestä huolimatta Vattenfall on markkinajohtaja sekä maalla että merellä tuotetussa tuulivoimassa. Heillä on noin 50 tuulipuistoa viidessä eri maassa. Tällä hetkellä 35% yhtiön tuotantokapasiteetista tuotetaan uusiutuvilla energiamuodoilla, joista tuulivoimalla on jatkuvasti kasvava osuus.

KSS Energia Oy. KSS Energia tuottaa ja kehittää palveluja, kuten energiaosaamista energiaverkkoasiakkailleen. Se myy myös sähköä Kouvolan alueen ulkopuolella. 85% sähköntuotannosta on tuotettu uusiutuvilla energiamuodoilla. Uusiutuvien energiamuotojen osuus lämmöntuotannosta on 78%.

Fortum. Fortum on hiilineutraaliin energiaan investoinut energiayhtiö, joka käyttää pääsääntöisesti vesivoimaa ja ydinvoimaa Suomessa. Sen tarkoitus on vauhdittaa Suomea siirtymisessä uusiutuvan energian aikakauteen sijoittamalla myös aurinko- ja tuulivoimaan. Esimerkiksi Fortumin Forshuvudin vesivoimalaitoksen kapasiteettia on lisätty innovatiivisella vesivoiman ja litium-ioniakkujen yhdistelmällä. Fortumin toiminta on kuitenkin herättänyt keskustelua Uniper-kauppojen myötä.

Edullisin sähköyhtiö

Lumo Energia. Lumo Energia alkoi haastaa isompia energiayhtiöitä pari vuotta taaksepäin. Se tarjoaa asiakkaille helposti sopivan sähkösopimuksen määräaikaisten ja pörssisähkösopimusten joukosta.

Helen. Helen tarjoaa edullisia sähkösopimuksia erilaisin kampanjahinnoin. Helen myös johtaa gallupeja, ja suurin osa asiakkaista onkin erittäin tyytyväinen palveluun.

Ilmatar. Ilmatar on tuulivoimaan keskittynyt yritys, jonka tuulivoimasta 100% on tuotettu Suomessa. Vaikka Ilmatar voisi löytyä myös parhaiden uusiutuvaa energiaa tarjoavien yhtiöiden joukosta, halusimme kuitenkin vielä korostaa edullista, kuukausimaksutonta, ja kilpailukykyistä tuulivoimaa, jota yhtiö tarjoaa.

Väre. Väre tarjoaa myös erilaisia reiluja kampanjoita ja palveluita asiakkaille sähkön hintaan sisältyen. Heillä on ollut mukana esimerkiksi avainturva, joka korvaa avainten katoamisesta aiheutuvat kulut. He tarjoavat asiakkaille myös sovelluksen kautta löytyvän energiavalmentajan, jonka avulla voit seurata omaa kulutustasi.

Kotimaan Energia Oy. Myös Kotimaan Energia tarjoaa asiakkaille erilaisia rahanarvoisia etuja kuukausipaketin lisäksi. Kotimaan energialla on ollut muun muassa kampanja, jonka avulla voit tienata tietyn määrän ilmaisia sähkötunteja.

Vantaan Energia. Vantaan energia on siirtänyt asiakaspalvelunsa Oomi energialle. Palveluihin kuuluvat muun muassa sähkön vähittäismyynti, aurinkosähköpalvelut, sekä myös erilaiset arkea helpottavat tuotteet ja palvelut asiakkaille.

Suosituin energiayhtiö käyttäjien keskuudessa

Kymenlaakson Sähkö. Kymenlaakson sähkö on suurehko sähköyritys, jolta löytyy erilaista viihdettä asiakkaille. Heillä on esimerkiksi oma keskusteluohjelma, jossa pääset kuulemaan asiantuntijoilta ajankohtaiset vinkit ja uutiset sähkönkäyttöön liittyen.

Pori Energia. Pori Energia on heidän omia sanojaan lainaten ”oppiva energiayhtiö”. Yhtiö keskittyy nimenomaan asiakkaita, henkilöstöä, ja muuta ympäristöä yhdistävään taktiikkaan, jolla koitetaan luoda kaikille osapuolille sopiva energiayhtiö.

Lahti Energia. Lahti Energia on Lahden kaupungin tytäryhtiö. Yhtiön päätuotteita ovat paikallisesti, yhteystuotannolla tuotettu sähkö sekä kaukolämpö. Nämä tuotetaan kahdessa eri voimalaitoksessa Lahdessa.

Vaasan sähkö. Vaasan sähkö on tuottanut energiaa suomalaisille jo 1800-luvun lopulta lähtien. Yhtiötä on vuonna 2017 muistettu kunniamerkillä, jonka mukaan yhtiöllä on Suomen tyytyväisimmät yksityisasiakkaat sähkönmyynnin perusteella.

Elenia. Elenia on ehkä yllättäenkin Suomen toiseksi suurin sähköverkkoyhtiö. Sen missio on tuottaa Suomessa asuville kuluttajille ”sujuvaa arkea”.

Caruna. Caruna sekä jakaa sähköä että myös huoltaa, korjaa ja rakentaa säänkestävää sähköverkkoa. Sivuston uutishuoneesta löydät helposti erilaiset julkaisut, uutiset, artikkelit ja blogit suomalaiseen sähköverkostoon liittyen.

Loiste. Loiste tarjoaa edullista sähköä suomalaisiin kotitalouksiin. Heidän vastuuohjelmaansa kuuluvat muun muassa useat erilaiset projektit lasten ja nuorten hyväksi.

Turku Energia. Turku Energia keskittyy tekemään jokaiselle kuluttajalle omiin tarpeisiin sopivan sähkösopimuksen. Listoilta löytyy vihreää, uusiutuvaa, puhdasta, ja paikallista energiaa. Yhtiö tarjoaa myös aurinkopaneeliratkaisuja kotitalouksille.

Luotetuimmat sähköyhtiöt

Suomen luotetuimpiin sähköyhtiöihin lukeutuvat:

Suurimmat sähköyhtiöt

Suomen suurimpia sähköyhtiöitä ovat:

Suurimmat sähköyhtiöt saavat jatkuvasti haastajia, pienempien sähköyhtiöiden liittyessä yhteen isommiksi konserneiksi, kuten esimerkiksi Väreen kohdalla tapahtui.

Tulevaisuuden sähköyhtiöt

Tulevaisuuden sähköyhtiöt -listalle ovat päässeet:

Energiamarkkinoiden murros on ollut välttämättömyys ilmastonmuutoksen kannalta, ja vastuullisuusprojektit sekä toiminnan läpinäkyvyys ovat yhä merkittävämpiä tekijöitä tulevaisuuden maailmassa.

Listasimme tulevaisuuden sähköyhtiöt seuraavilla perusteilla: yhtiön vaikutus yhteiskuntaan, investoinnit uusiutuvaan energiaan sekä asiakkaiden luottamus näihin yhtiöihin.

Fossiilisten energialähteiden osuus on ollut laskussa jo useita vuosia ja vastaavasti uusiutuvien energialähteiden ja ydinvoiman osuudet ovat olleet nousussa. Tuulivoima on eniten kasvanut yksittäinen energialähde, jonka kasvu on ollut jyrkkää, mutta aaltoilevaa.

Nähtäväksi jää, mitkä sähköyhtiöt ovat osanneet investoida parhaiten oikeisiin tuotantomuotoihin sekä vastaamaan nykyhetken ja tulevaisuuden energiamurrokseen.

Tasapaino energiamarkkinoiden kysynnässä ja tarjonnassa on muuttunut entisestä reaaliaikaisen joustavaksi. Lisäksi hajautetun tuotannon teknologiat, energiatehokkuus, energian varastointi ja liikenteen energiateknologiaan liittyvät ratkaisut tulevat olemaan suuressa roolissa tulevaisuudessa. (Lähde: TEM toimialaraportti: Uusiutuva Energia – kohti hiilineutraalia tulevaisuutta)

Kilpailuta sähkösopimus Kilpailuta sähkösopimuksesi kätevällä nettilomakkeella 5 minuutissa. KILPAILUTA SÄHKÖ
Mikä on halvin sähköyhtiö?
Vaikka voimme jakaa sähköyhtiöt suurin piirtein kolmeen eri luokkaan (hinta, ekologisuus, asiakaspalvelu), ei tähän kysymykseen valitettavasti ole yksiselitteistä vastausta. Näennäisesti halvin yhtiö ei ole aina sinulle edullisin, paras ratkaisu. Edullisimman sähköyhtiön itsellesi löydät kilpailuttamalla useita eri toimijoita.
Mikä sähköyhtiö minun kannattaisi valita itselleni?
Kun etsit itsellesi parasta sähköyhtiötä, sinun on hyvä ensin analysoida hieman, millainen kuluttaja olet. Sähkösopimuksessa sinun kannattaa aina tarkistaa ensimmäisenä seuraavat asiat: sopimustyyppi, hinta/kWh ja perusmaksu. Vertaa näitä sitten vuotuiseen kulutukseesi, ja löydä itsellesi paras sähköyhtiö.
Mikä sähköyhtiö minulla on?
Jos esimerkiksi vuokranantajasi hoitaa sähkömaksut, sinulla on aina oikeus selvittää, mikä sähköyhtiö hänellä on käytössä. Voit sitten selvittää, olisiko sähkömaksuissa mahdollista säästää, jos vaihdatte uuteen yhtiöön.
Mikä on paras sähköyhtiö?
Tämä riippuu useasta eri tekijästä. Paras sähköyhtiö voi tarjota toisille kuluttajille ekologista energiaa, kun taas toisille sopii halvat hinnat. Suosittelemme aina tutustumaan kattavasti tarjontaan, ja laskemaan, kuinka paljon kulutat sähköä kuukaudessa ja/tai vuodessa. Näin voit löytää markkinoilta sinulle sopivimman sähköyhtiön.