Suomen suosituimmat sähköyhtiöt

Vertaa Suomen kaikki sähköyhtiöt helposti alla olevalla haulla.

Kilpailuta sähkösopimukset

Ladataan..
Ladataan lomaketta..

Kilpailuta sähkösopimukset

Vertaa ja kilpailuta sähkösopimukset maksutta


Vertailun tekeminen on helppoa ja nopeaa


Saatavilla lukuisia vihreitä sähkösopimuksia

Summarum Mediassa

Nina Leppänen
Nina Leppänen
2021-04-07
Kokemus pelkästään positiivinen. Sain lainan sujuvasti.
PP
PP
2021-03-31
Palvelu oli erittäin sujuvaa ja rahat tulivat tilille todella nopeasti. Asiakaspalvelu oli ystävällistä.😊
Jorma Saloranta
Jorma Saloranta
2021-03-08
sai oikean osoitten mistä kysyä lainaa ja sain sen kiitos
Seija Lindgren
Seija Lindgren
2021-03-01
Palvelu nopeaa ja asiallista. Helppo selkoinen teksti ja helppi ymmärtää. Kiitos palvelusta.
Benita Rönnberg
Benita Rönnberg
2021-02-17
Antti
Antti
2021-02-01
Toimiva hakemus, sain tarjouksen ja nostin lainan.

Suomessa on lukuisia eri sähköyhtiöitä, joiden toimintamallit poikkeavat toisistaan. Olemme listanneet tälle sivulle tämän hetken suosituimmat sähköyhtiöt Suomessa.

Sähköyhtiöt Suomessa – vaihtoehtoja on paljon

Moni saattaa edelleen ajatella, että sähkö tulisi ostaa paikalliselta sähköyhtiöltä. Se voi toki olla järkevä ratkaisu sijainnista riippuen, mutta sinulla on muitakin vaihtoehtoja. Kun sähkömarkkinat avattiin Suomessa 1998, kuluttajat ja yritykset ovat voineet vapaasti valita oman sähköyhtiönsä. Suomalaiset sähkönmyyntiyhtiöt tuottavat sähköä ympäri Suomen, ja kuljettavat sitä joka kuntaan (Ahvenanmaata lukuun ottamatta).

Suomessa toimii tällä hetkellä noin 70 sähkön myyntiyhtiötä. Voit valita näistä itsellesi sopivan muun muassa seuraavin perustein:

Jokainen kuluttaja voi valita itselleen sähkösopimuksen, jonka sähkö on tuotettu jollain seuraavista tavoista: aurinko, vesi, tuuli, biomassa, ydinvoima tai fossiiliset. Suomen energiainfrastruktuurista löytyy lisätietoa -sivulta.

Kun vertailet sähköyhtiöitä ja sähkösopimuksia, sinun on hyvä aluksi tunnistaa omat mieltymyksesi sekä energiankulutuksesi. Sopimustyyppi voi olla keskivertokulutukseen ja hintaan nähden jokin seuraavista:

Suosituimmat sähköyhtiöt Suomessa

Suomalaiset sähköyhtiöt

Esittelemme seuraavaksi hieman tarkemmin erilaisia suomalaisia sähköyhtiöitä. Pyrimme myös parhaamme mukaan jakamaan ne seuraavien ominaisuuksien mukaan:

  1. Hinta
  2. Ekologisuus
  3. Käyttäjäystävällisyys

Huomioithan, että vertailussamme on käytetty pohjana 60m2 kolmiota pääkaupunkiseudulla. Muutenkin tiedot päivittyvät jatkuvasti, joten sinun kannattaa vielä itse tarkistaa tietojesi mukaan edullisin, sinulle sopivin sähköyhtiö.

Parhaat uusiutuvaa energiaa tarjoavat yhtiöt

Ekosähkö Oy. Ekosähkö Oy on energiayhtiö, joka myy ainoastaan Suomen luonnonsuojeluliiton Ekoenergia-sertifikaatilla merkittyä puhdasta, uusiutuvaa energiaa. Energiantuotantomuotoja ovat muun muassa pienvesivoima, bioenergia, sekä tuulivoima. Lisätietoa löydät -sivulta sekä blogimme kautta.

Fortum. Fortum on täysin hiilineutraaliin energiaan investoinut energiayhtiö, joka käyttää pääsääntöisesti vesivoimaa ja ydinvoimaa. Sen tarkoitus on vauhdittaa Suomea siirtymisessä uusiutuvan energian aikakauteen sijoittamalla myös aurinko- ja tuulivoimaan. Esimerkiksi Fortumin Forshuvudin vesivoimalaitoksen kapasiteettia on lisätty innovatiivisella vesivoiman ja litium-ioniakkujen yhdistelmällä.

Nordic Green Energy. Nimensä perusteella Nordic Green Energy on ensimmäinen sähköyhtiö, joka on omistautunut 100% uusiutuvan sähkön toimittamiseen. Nykyään Nordic Green Energy on Pohjoismaiden johtava uusiutuvan energian toimittaja muun muassa aurinkoenergia-, sekä tuuli- ja vesivoimasektorilla.

Porvoon energia. Porvoon energia on kokoluokkaansa nähden ainut suomalainen energiayhtiö, joka on ehtinyt täyttää EU:n 2050 vuoden energiatuotannon vaatimukset jo nyt. Sähköyhtiön kaikki myymä sähkö on hiilineutraalia. Tästä vielä yli 80% on uusiutuvilla energiamuodoilla tuotettu. Kaukolämpö taas on jo 100% uusiutuvilla tuotettua.

Raaseporin energia. Toisin kuin useat muut yhtiöt, Raaseporin energia tuottaa 100% sähköstään uusiutuvalla energialla. He tarjoavat puhdasta, paikallista sähköä. Yhtiö myös tarjoaa apua aurinkoenergian asennuksessa, sähköautoiluun siirtymisessä, sekä valaistuksen siirtämisestä energiatehokkaaseen LED-valaistukseen.

Vattenfall. Nimestä huolimatta Vattenfall on markkinajohtaja sekä maalla että merellä tuotetussa tuulivoimassa. Heillä on noin 50 tuulipuistoa viidessä eri maassa. Tällä hetkellä 35% yhtiön tuotantokapasiteetista tuotetaan uusiutuvilla energiamuodoilla, joista tuulivoimalla on jatkuvasti kasvava osuus.

KSS Energia Oy. KSS Energia tuottaa ja kehittää palveluja, kuten energiaosaamista energiaverkkoasiakkailleen. Se myy myös sähköä Kouvolan alueen ulkopuolella. 85% sähköntuotannosta on tuotettu uusiutuvilla energiamuodoilla. Uusiutuvien energiamuotojen osuus lämmöntuotannosta on 78%.

Edullisin hinta

Lumo Energia. Lumo Energia alkoi haastaa isompia energiayhtiöitä pari vuotta taaksepäin. Se tarjoaa asiakkaille helposti sopivan sähkösopimuksen määräaikaisten ja pörssisähkösopimusten joukosta.

Helen. Helen tarjoaa edullisia sähkösopimuksia erilaisin kampanjahinnoin. Helen myös johtaa gallupeja, ja suurin osa asiakkaista onkin erittäin tyytyväinen palveluun.

Ilmatar. Ilmatar on tuulivoimaan keskittynyt yritys, jonka tuulivoimasta 100% on tuotettu Suomessa. Vaikka Ilmatar voisi löytyä myös parhaiden uusiutuvaa energiaa tarjoavien yhtiöiden joukosta, halusimme kuitenkin vielä korostaa edullista, kuukausimaksutonta, ja kilpailukykyistä tuulivoimaa, jota yhtiö tarjoaa.

Väre. Väre tarjoaa myös erilaisia reiluja kampanjoita ja palveluita asiakkaille sähkön hintaan sisältyen. Heillä on ollut mukana esimerkiksi avainturva, joka korvaa avainten katoamisesta aiheutuvat kulut. He tarjoavat asiakkaille myös sovelluksen kautta löytyvän energiavalmentajan, jonka avulla voit seurata omaa kulutustasi.

Kotimaan Energia Oy. Myös Kotimaan Energia tarjoaa asiakkaille erilaisia rahanarvoisia etuja kuukausipaketin lisäksi. Tällä hetkellä meneillään on kampanja, jonka avulla voit tienata tietyn määrän ilmaisia sähkötunteja.

Vantaan Energia. Vantaan energia on siirtänyt asiakaspalvelunsa Oomi energialle. Palveluihin kuuluvat muun muassa sähkön vähittäismyynti, aurinkosähköpalvelut, sekä myös erilaiset arkea helpottavat tuotteet ja palvelut asiakkaille.

Suosituin energiayhtiö käyttäjien keskuudessa

Kymenlaakson Sähkö. Kymenlaakson sähkö on suurehko sähköyritys, jolta löytyy erilaista viihdettä asiakkaille. Heillä on esimerkiksi oma keskusteluohjelma, jossa pääset kuulemaan asiantuntijoilta ajankohtaiset vinkit ja uutiset sähkönkäyttöön liittyen.

Pori Energia. Pori Energia on heidän omia sanojaan lainaten ”oppiva energiayhtiö”. Yhtiö keskittyy nimenomaan asiakkaita, henkilöstöä, ja muuta ympäristöä yhdistävään taktiikkaan, jolla koitetaan luoda kaikille osapuolille sopiva energiayhtiö.

Lahti Energia. Lahti Energia on Lahden kaupungin tytäryhtiö. Yhtiön päätuotteita ovat paikallisesti, yhteystuotannolla tuotettu sähkö sekä kaukolämpö. Nämä tuotetaan kahdessa eri voimalaitoksessa Lahdessa.

Vaasan sähkö. Vaasan sähkö on tuottanut energiaa suomalaisille jo 1800-luvun lopulta lähtien. Yhtiötä on vuonna 2017 muistettu kunniamerkillä, jonka mukaan yhtiöllä on Suomen tyytyväisimmät yksityisasiakkaat sähkönmyynnin perusteella.

Elenia. Elenia on ehkä yllättäenkin Suomen toiseksi suurin sähköverkkoyhtiö. Sen missio on tuottaa Suomessa asuville kuluttajille ”sujuvaa arkea”.

Caruna. Caruna sekä jakaa sähköä että myös huoltaa, korjaa ja rakentaa säänkestävää sähköverkkoa. Sivuston uutishuoneesta löydät helposti erilaiset julkaisut, uutiset, artikkelit ja blogit suomalaiseen sähköverkostoon liittyen.

Loiste. Loiste tarjoaa edullista sähköä suomalaisiin kotitalouksiin. Heidän vastuuohjelmaansa kuuluvat muun muassa useat erilaiset projektit lasten ja nuorten hyväksi.

Turku Energia. Turku Energia keskittyy tekemään jokaiselle kuluttajalle omiin tarpeisiin sopivan sähkösopimuksen. Listoilta löytyy vihreää, uusiutuvaa, puhdasta, ja paikallista energiaa. Yhtiö tarjoaa myös aurinkopaneeliratkaisuja kotitalouksille.

Vertaile sähkösopimuksia täältä!

Mikä on halvin sähköyhtiö?
Vaikka voimme jakaa sähköyhtiöt suurin piirtein kolmeen eri luokkaan (hinta, ekologisuus, asiakaspalvelu), ei tähän kysymykseen valitettavasti ole yksiselitteistä vastausta. Näennäisesti halvin yhtiö ei ole aina sinulle edullisin, paras ratkaisu. Edullisimman sähköyhtiön itsellesi löydät kilpailuttamalla useita eri toimijoita.
Mikä sähköyhtiö minun kannattaisi valita itselleni?
Kun etsit itsellesi parasta sähköyhtiötä, sinun on hyvä ensin analysoida hieman, millainen kuluttaja olet. Sähkösopimuksessa sinun kannattaa aina tarkistaa ensimmäisenä seuraavat asiat: sopimustyyppi, hinta/kWh ja perusmaksu. Vertaa näitä sitten vuotuiseen kulutukseesi, ja löydä itsellesi paras sähköyhtiö.
Mikä sähköyhtiö minulla on?
Jos esimerkiksi vuokranantajasi hoitaa sähkömaksut, sinulla on aina oikeus selvittää, mikä sähköyhtiö hänellä on käytössä. Voit sitten selvittää, olisiko sähkömaksuissa mahdollista säästää, jos vaihdatte uuteen yhtiöön.
Mikä on paras sähköyhtiö?
Tämä riippuu useasta eri tekijästä. Paras sähköyhtiö voi tarjota toisille kuluttajille ekologista energiaa, kun taas toisille sopii halvat hinnat. Suosittelemme aina tutustumaan kattavasti tarjontaan, ja laskemaan, kuinka paljon kulutat sähköä kuukaudessa ja/tai vuodessa. Näin voit löytää markkinoilta sinulle sopivimman sähköyhtiön.