Pörssisähkön hinta 7 vuorokauden keskiarvo 28 vuorokauden keskiarvo
0,25 snt/kWh 0,83 snt/kWh 3,52 snt/kWh

Esittelyssä Väre Sähkö

Väre Oy:n tavoitteena on tuoda suomalaisille energiatehokkaiden ratkaisujen lisäksi arkea helpottavia palveluja. Lue täältä lisää Väreen palveluista.

Väre Oy:n tavoitteena on tuoda suomalaisille energiatehokkaiden ratkaisujen lisäksi arkea helpottavia palveluja. Lue täältä lisää Väreen palveluista.

Ladataan lomaketta..

Sähköyhtiöt yhdistyivät Väreeksi 2019 alussa

Väre Oy on energiayhtiö, jonka perustamisen taustalla on neljän suomalaisen sähköyhtiön (Kuopion Energia Oy, Jyväskylän Energia Oy, Lappeenrannan Energia Oy ja Savon Voima Oyj) yhteinen päätös perustaa uusi, yhteinen sähkönmyyntiin keskittyvä yhtiö. Sähkön myynti ei rajoitu vain Kuopion, Jyväskylän, Lappeenrannan ja Joensuun alueelle vaan yhtiö myy sähkö koko Manner-Suomeen.

Väre Oy aloitti toimintansa 2019 vuoden alussa, ja yhtiöllä on asiakkaita yli 250 000, koska yhdistyneiden sähköyhtiöiden asiakkuudet siirtyivät uuden yhtiön alaisiksi suoraan toiminnan aloittamisvaiheessa. Väreen osakasyhtiöiden tehtävänä on jatkaa edelleen toimintaa sähkön siirron, kaukolämmön sekä kaasu- ja vesiliiketoiminnan parissa.


Löydä edullisin Väre sähkösopimus

Summarumin kautta löydät kilpailuttamisen avulla nopeasti sen sinulle sopivan sähkösopimuksen. Selkeän hakemuksen täyttäminen vie vain hetken aikaasi ja voit uuden sopimuksen avulla säästää tuntuvasti sähkökuluissasi.

Hae edullisin sähkösopimus tästä

Summarum Logo

Väre Sähkö – helpompaa arkea sähkön ohella

Sähköyhtiönä Väre haluaa toimia modernille sähköyhtiölle ominaiseen tapaan ja nostaa asiakaspalvelun merkityksen jalustalle. Yhtiön merkittävänä visiona on tehdä asiakkaiden arki helpoksi, mikä näkyy muun muassa Väreen sähkösopimusten yhteyteen saatavien lisäpalvelujen muodossa.

Väre haluaa tarjota sujuvan asiakkuuden ja asioiden hoidon. Yhtiön verkkosivujen selkeä rakenne auttaa asiakasta löytämään etsimänsä tiedon. Väre asiakaspalvelu on saatavilla sivuilta löytyvän chatin ja puhelinnumeron kautta.

Väppi on Väreen mobiiliappi, joka avustaa asiakasta energiatehokkaampaan arkeen, ja jolla asiakas voi itse hallinoida omia sähkönkäyttöön liittyviä asioita. Väppi -mobiiliappin voi ladata App Storesta ja Google Play Kaupasta.

Tulevaisuuden näkymä energia-alalla on väistämättä johtanut siihen, että yritysten on otettava vastuullisuus ja tuotekehitys keskiöön toiminnassaan, ja tämän vuoksi Väre pyrkii kehittämään palveluistaan jatkuvasti ympäristöystävällisempiä.

Sähköyhtiö tuottaa paljon opetusmateriaalia ja pyrkii ohjaamaan asiakkaitaan energiatehokkaaseen arkeen.

Voit myös lukea sivuiltamme siitä, miten sähkön kilpailuttaminen tehdään. Sähkösopimuksen kilpailuttaminen on kannattavaa, ja suosittelemme lukemaan myös Sähkön hinta -artikkelimme.

Tavoitat seuraavat sähkötoimijat palvelumme kautta

 • Fortum logo
 • Väre logo
 • Nordic Green Energia logo
 • Pohjois-Karjalan Sähkö logo
 • Nivos Energia logo
 • Helen logo
 • Lumme Energia logo
 • Oomi logo
 • Vattenfall logo
 • Vihreä Älyenergia logo
 • KSS logo
 • Vaasan Sähkö logo

Väre sähkösopimus

Väreen sähkösopimusten valikoima on rakennettu kuten muutkin Suomen suosituimmat sähköyhtiöt ovat sen tehneet  – sähkösopimuksia on joka lähtöön.

Sähköyhtiö Väreen valikoimasta löytyy siis pörssisähköön perustuva sopimus, määräaikainen, toistaiseksi voimassa oleva sekä kiinteä sähkösopimus.

Kaikkiin Väreen sopimuksiin voi valita sähkön alkuperäksi 100% uusiutuvan energialähteen pienellä lisämaksulla. Vihreään sähköön vaihtaminen onnistuu myös kätevästi Väppi-sovelluksessa.

Väre sähkösopimusten tiedot ovat helppo tarkistaa yhtiön vare.fi -sivuilta nopeasti klikkaamalla kohdasta “Sähkösopimukset”, josta kaikki vaihtoehdot löytyvät.

Tämän lisäksi voit etsiä samalta sivulta tietoa ajankohtaisista sähkötarjouksista, joita ovat olleet esimerkiksi muuttajan sähkötarjous sekä opiskelijan sähkötarjous, josta voit lukea yleistä tietoa tästä linkistä.

Tee sähkövertailu ja kilpailuta sähkösopimus täältä.

Väreen muut palvelut

Väre Oy korostaa toimivansa enemmänkin palvelubisneksessä kuin vain sähkömyyjänä. Tämän vuoksi heiltä saa helposti räätälöityä juuri sellaisen sähkösopimuksen, joka sopii omaan käyttökohteeseen.

Sähkösopimusten yhteyteen yhtiö tarjoaa erilaisia lisäpalveluja kuten avainturvaa hukkuneiden avainten varalle ja kodin turvaa kotona sattuvien vahinkojen varalle.

Päämääränä Väreellä onkin luoda sellainen palvelukokonaisuus, joissa asiakas saa muutakin kuin vain sähköt kotiin. Heidän avullaan asiakas voi asentaa aurinkopaneelit katolleen ja alkaa tuottamaan sähköä omaan käyttöön tai vaikka myytäväksi.

Sähköautojen lataustolpat ovat saatavilla yrityksille ja yksityishenkilöiden koteihin. Aurinkopaneeleille ja sähköautojen lataukselle on varattu yhtiön sivuilta omat osiot, joista löytää hyödyllisiä tietopaketteja aihealueeseen liittyen.

Sähkön hintakehitys Suomessa

Lainojen jakauma ympyrädiagrammi

Väre ja vastuullisuus

Väreellä on sanojensa mukaan tavoite myydä mahdollisimman vähän sähköä eli saada asiakkaat tehostamaan omaa energiankäyttöään. Tämän vuoksi yhtiö on julkaissut opastavia artikkeleita, jolla pyritään lisäämään asiakkaiden tietoutta.

Väppi-mobiilisovellus on myös tarkoitettu asiakkaan henkilökohtaiseksi “energiavalmentajaksi”, jonka avulla asiakas voi tarkkailla omaa sähkön kulutustaan ja katsoa mistä sähkön hinta muodostuu.

Verkkosivujen tekstien perusteella Väre Sähkö painottaa kysynnän ja tarjonnan lain merkitystä tuotevalikoimassaan.

Viestinnästä on havaittavissa, että on asiakkaan vastuu siinä, millaista energiaa markkinoille halutaan tuotettavan eli mitä enemmän asiakkaat haluavat uusiutuvia energialähteitä tai aurinkosähköä, sitä enemmän sitä tuotetaan ja kehitetään.

Väreen myymän sähkön alkuperä on ollut vuonna 2019:

 • uusiutuvat lähteet 25%
 • ydinvoima 34%
 • fossiiliset ja turve 41%

Alkuperäjakauma on kovimpiin kilpailijoihinsa verrattuna suhteellisen samankaltainen, mutta tekemistä vielä on, mikäli Väre haluaa päästä kokonaan hiilineutraaliin tuotantoon jossakin vaiheessa.

Yhtiön kestävän kehityksen tulevaisuuden tavoitteista ja strategioista voisi olla tarjolla enemmänkin tietoa ja selkeämmin saatavilla. Tuotevalikoimassa kuitenkin näkyy, että asiakkaalle on annettu mahdollisuudet osallistua ilmastotalkoisiin vihreän sähkön muodossa.

Vihreä sähkösopimus

Väre vihreä sähkösopimus tarkoittaa mahdollisuutta valita jokaiseen sähkösopimukseen Guarantee of origin -menetelmällä varmennetun, 100% uusiutuvasta lähteestä tuotetun sähkön.

Osallistuminen ilmastotalkoisiin ei Väreellä maksa paljoa, sillä lisämaksu on euron tai pari kuukaudessa. Asiakas voi valita tämän vaihtoehdon uutta sopimusta tehdessään, muuttamaan nykyisen sopimuksen vihreäksi asiakaspalvelun kautta tai tekemällä vaihdon itse Väppi-sovelluksen avulla.

Yhtiöllä on tämän lisäksi Lähisähkö, joka sisältää lähellä sijaitsevien pientuottajien tuottamaa sähköä. Periaatteessa tämän sähkösopimuksen omaava asiakas voi saada sähkönsä vaikka naapurin katolla toimivilta aurinkopaneeleilta.

Tällä sopimuksella asiakas tukee paikallista ja varmistaa käyttämänsä sähkön alkuperäksi 100% uusiutuvan lähteen.

Osallistu ilmastotalkoisiin ja vertaa vihreä sähkösopimus meidän kauttamme.

Plus IconKilpailuta sähkösopimus Kilpailuta sähkösopimuksesi kätevällä nettilomakkeella 5 minuutissa. Kilpailuta sähkösopimus ja säästä
Kilpailuta sähkösopimus

Hiilijalanjälkilaskuri

Väreen verkkosivuilta löytyy arjen hiilijalanjäljen mittaamiseksi laskuri, johon syötetään erilaisia tietoja omista elintavoista ja kulutuskäyttäytymisestä. Laskuri antaa arvion vuotuisesta hiilijalanjäljestä, jota se vertaa suomalaisten keskimääräiseen hiilijalanjälkeen (noin 7400 kg/CO2 vuodessa).

Laskuri näyttää kuinka paljon esimerkiksi asumismuoto, ruokavalio tai auton omistaminen vaikuttaa siihen kuinka isoksi oma vuosittainen hiilijalanjälki muodostuu. Väreen hiilijalanjälkilaskuri perustuu Sitran kehittämän laskurin pohjalle.

Väre sähkö yritykselle

Väre on asemoitunut hyvin luotettavaksi toimijaksi sähkömarkkinoilla. Väre sähkö sopii hyvin niin suuremmalle, kuin pienemmällekin yritykselle.  Heillä on tarjolla älykkäitä ratkaisuja pitämään huolta järkevästä ja taloudellisesta energian kulutuksesta yrityksissä.

Väre sähkö toimii samalla asiakkailleen myös neuvonantajana ja tukena parempien energiapäätösten tekemiseksi. Hyvä sähkömarkkinoiden tuntemus, sekä lukuisat eri yritysasiakkaat luovat vankkaa tietopohjaa, josta yrittäjä voi hyötyä taloudellisesti. Kulujen optimoinen ja vähentäminen ei ole tuskin koskaan pahaksi kellekään.

Samalla yritykselläsi on mahdollisuus vahvistaa brändiään valitsemalla vihreän energiaratkaisun. Kun yhä useampi  vaihtaa oman sähkösopimuksensa vihreään energiaan, ei ole pahaksi yrityksellekään näkyä markkinoilla vihreämpien valintojen tekijänä.

Väreen Väppi on taas markkinoiden paras energia-appi kulujen seurantaa varten. Tieto on tänä päivänä kullan arvoista, ja Väre pitää sinut tällä apilla aina ajan tasalla oman yrityksesi energiankulutuksesta.


Muita sähköön liittyviä artikkeleita

Väppi – asiakkaan ”energiavalmentaja”

Mistä?

Nokkelalta kuulostava Väppi on Väreen mobiilisovellus, niin sanottu ”energiavalmentaja”. Apple iPhone -käyttäjät voivat ladata Väppin ilmaiseksi App Storesta ja samoin Androidin omaavat asiakkaat pääsevät Väppiin käsiksi Google Play Kaupan kautta.

Mitä varten?

Väreen asiakkaille tarkoitettu Väppi auttaa kaikissa sähköön liittyvissä asioissa laskunmaksamisen lisäksi.

Väppillä asiakas voi:

 • hallinoida sähkösopimuksensa tietoja
 • päivittää aikaisemman sähkösopimuksen vihreäksi itse
 • tarkkailla omaa sähkön kulutustaan

Etenkin pörssisähkön omaaville asiakkaille Väppi on kätevä työkalu, koska sen kautta näkee kulutuksen jopa tunneittain, jolloin tämä voi muokata omaa sähkönkäyttöään ja sähköpiikkejä halvemman sähkön tunneille.

Sovellus tekee kuukausittaisen sähköanalyysin ja tarjoaa vinkkejä kulutuksen pienentämiseksi. Myös Väre asiakaspalvelu pystyy auttamaan ongelmatilanteissa Väppin kautta.


Miksi kilpailuttaa sähkösopimukset Summarumilla?

 • Löydät kauttamme käyttöösi nykyistä edullisemman tai ekologisemman sähkösopimuksen
 • Sähkösopimuksen kilpailuttamisella löydät lähes aina nykyistä paremman sähkösopimuksen
 • Kilpailuttamalla sähkösopimuksen jokainen voi tehdä merkittävää säästöä

SIIRRY SÄHKÖVERTAILUUN

Summarum Logo


 

Sähköyhtiö Väre kokemuksia

Sähköyhtiö Väreestä löytyy kokemuksia paljon yhtiön pienestä iästä huolimatta. Yhtiön oman viestinnän mukaan asiakkaiden kokemuksia yhdistää sähköyhtiön vaihtamisen helppous ja se, että suurin osa Väreelle vaihtaneista oli saanut edullisemman sopimuksen mitä aikaisempi sopimus oli pitänyt sisällään.

Väre kokemuksia asiakkaat ovat ehtineet kerryttää vuodesta 2019 eteenpäin, mutta tietysti asiakkaiden aikaisemmat kokemukset sähköyhtiöistä voivat vaikuttaa siihen millaisia kokemuksia Väreestä on muodostunut.

Väreen Väppi -sovelluksella on jo yli 60 000 tyytyväistä käyttäjää.

Väre mukana Kuopion ilmastotavoitteessa

Kuopion kaupungin ”Ilmastoviisas Kuopio – hiilineutraaliksi 2030” -ohjelmaan kuului koko kaupungin sähköjen hankkiminen uusiutuvia energialähteitä käyttäen.

Vihreän sähkön valitseminen Väreeltä on merkittävä valinta ympäristövastuun näkökulmasta, sillä kokonaisen kaupungin mittakaavassa Kuopio tavoittelee vähentävänsä CO2-päästöjä yli 13 miljoonaa kiloa.

Väre ilmoittaa Kuopion kaupungin sähkön vuotuiseksi kokonaiskulutukseksi yli 55 000 megawattituntia.

Kuopion kaupungin asiantuntijoiden mukaan vihreän sähkö valinta on merkittävä tapa vähentää kaupungin hiilidioksidipäästöjä. Samalla se on kustannustehokasta ja päästövähennysten lukuja on helppo seurata.

Väreen ja Kuopion kaupungin laatiman arvion mukaan vaihtamalla vihreään sähköön kaupunki säästää energiaa 11 miljoonan paistetun kalakukon verran. Vastaavasti päästövähennysten suuruutta voitaisiin verrata 88 miljoonaan ajokilometriin, mikä tarkoittaisi noin 2205 maailmanympärysmatkaa autolla.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi Väre sähkösopimusta sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti myös muista palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:

Lainojen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Yhteenveto

Väre Oy kannustaa ihmisiä pienentämään omaa hiilijalanjälkeään ja sähkönkulutustaan. Yhtiö haluaa tarjota kilpailukykyisiä sähkösopimuksia, joihin on kaikkiin mahdollisuus valita 100% uusiutuva energiaa. Pienellä lisämaksulla asiakas voi siis vaihtaa sähkönsä vihreämmäksi ja osallistua ilmastotalkoisiin.

Yhtiölle tyypillistä ovat erilaiset kampanjat ja lisäedut, joilla asiakkaita halutaan palvella.

Väreen Väppi on kätevä työkalu oman energiankäytön seurannassa ja laskujen maksamisessa.

Usein kysyttyä

Mikä on Väre?

Väre Oy on suosittu suomalainen sähköyhtiö, joka keskittyy valtakunnalliseen sähkönmyyntiin. Yhtiön pyrkimyksenä on antaa asiakkailleen vinkkejä sähkönkulutuksen pienentämiseen sekä tarjota asiakkailleen monipuolisia ja edullisia sähkösopimuksia, joiden yhteyteen on saatavilla erilaisia lisäpalveluja.

Väreen asiakkaita kannustetaan osallistumaan ilmastotalkoisiin, ja siksi se on tehnyt vihreän sähkön vaihtamisen helpoksi esimerkiksi Väppi-mobiilisovelluksen avulla.

Mikä on Väppi?

Väppi on App Storesta tai Google Play Kaupasta ladattava Väreen mobiilisovellus, jolla asiakas voi maksaa sähkölaskunsa ja näkee mistä sähkölaskun hinta muodostuu. Väre nimittää sovellusta henkilökohtaiseksi "energiavalmentajaksi", koska Väppi tekee kuukausittaisen sähköanalyysin asiakkaan sähkönkulutuksesta ja antaa neuvoja, kuinka lisätä energiatehokkuutta tai pienentää omaa hiilijalanjälkeä.

Väppin kautta asiakas voi myös ottaa yhteyden asiakaspalveluun.

Mistä Väre sähkö tulee?

Väre hankkii sähkönsä Nord Pool sähköpörssistä tai sähkön pientuottajilta.

Väreen myymän sähkön alkuperä on ollut vuonna 2019:
 • uusiutuvat lähteet 25%
 • ydinvoima 34%
 • fossiiliset ja turve 41%

Valitsemalla Väre sähkösopimukseen vihreän sähkön voit varmistaa, että kuluttamasi sähkö on todistetusti 100% uusiutuvasta energialähteestä peräisin.

Tutustu muihin sähköyhtiöihin

3 sähkönsäästövinkkiä:

 • Alenna huoneiden ja eri tilojen lämpötilaa
 • Puhdista pölyt valaisimista ja vaihda valonlähteet ledeihin
 • Pidä kodinkoneet puhtaina ja sulje aina ne laitteet, joita et käytä