Pörssisähkön hinta 7 vuorokauden keskiarvo 28 vuorokauden keskiarvo
0,25 snt/kWh 0,83 snt/kWh 3,52 snt/kWh

Lumo Energia lopettaa toimintansa

Ladataan lomaketta..

Lumo Energia on lopettamassa toimintaansa, eivätkä he tee enää uusia sähköyhtiöitä. Mikäli etsit uutta sähkösopimusta Lumo Energian tilalle voit kilpailuttaa ja vertailla sähköyhtiöt helposti täyttämällä postinumeron ja arvion sähkön kulutuksesta alla – etsimme sinulle parhaat vaihtoehdot.

Kotimainen ja moderni “ihmisen kokoinen sähköyhtiö”

Lumo Energia on perustettu vuonna 2015 Helsingissä ja tähän mennessä yhtiöllä on ollut yli 60 000 asiakasta, joista yrityksen asiakaskyselyn mukaan yli 89 % ovat olleet tyytyväisiä saamaansa palveluun.

Vallilasta käsin toimivan modernin sähköyhtiön selkeä valikoima perustuu kolmelle perusarvolle. Kerromme alempana, mitä ovat Lumon arvot ja miten ne näkyvät yrityksen toiminnassa.

Kerromme ensin, mitä Lumo Energian sähkösopimus pitää sisällään.


Löydä edullisin Lumo Energia sähkösopimus

Summarumin kautta löydät kilpailuttamisen avulla nopeasti sen sinulle sopivan sähkösopimuksen. Selkeän hakemuksen täyttäminen vie vain hetken aikaasi ja voit uuden sopimuksen avulla säästää tuntuvasti sähkökuluissasi.

Hae edullisin sähkösopimus tästä

Summarum Logo

Lumo Energian sähkösopimukset

Lumo Energian sähkösopimuksia on kolmea eri tyyppiä. Järkevään taloudenhoitoon kuuluu erilaisten sopimusten vertailu ja kilpailuttaminen. Sivuiltamme voit lukea lisää sähkön kilpailuttamisesta sekä lainan kilpailuttamisesta.

Tiesitkö, että Summarumin kautta on mahdollista tehdä sähköyhtiön kilpailuttaminen ilmaiseksi?

Lumo Energian valikoimaan kuuluu:

 • määräaikaiset
 • toistaiseksi voimassaolevat
 • paketti -sopimukset.

Varmistaakseen kattavan valikoiman Lumon jokaisesta sähkösopimustyypistä on saatavilla erilaisia vaihtoehtoja, niin oikeanlainen sopimus löytyy asiakkaalle kuin asiakkaalle. Kaikkiin Lumon sopimuksiin on saatavilla EKOenergia -ominaisuus pienellä lisämaksulla, jonka Lumo ilmoittaa olevan kerrostaloasuntoihin keskimäärin euron tai pari kuukaudessa.

Me Summarumilla olemme laatineet kätevän sähkösopimuksen valintaoppaan, jotta löytäisit sinulle sopivan sähkösopimuksen.

Määräaikainen sopimus – huoleton sähkösopimus korkeaan kulutukseen

Vaihtoehtoina on eri mittaisia määräaikaisia sopimuksia, joiden kesto vaihtelee puolen vuoden ja parin vuoden välillä.

Sopimuksessa määritellään sähkön alkuperä sekä kiinteä hinta koko sopimuksen ajaksi, joten tämä on hyvä vaihtoehto asiakkaalle, joka haluaa huolettoman sopimuksen, jota ei tarvitse useasti päivittää.

Lumo suosittelee määräaikaista sopimusta korkean kulutuksen kohteeseen.

Toistaiseksi voimassaoleva sopimus – säästä rahaa pörssisähkön avulla

Nimensä mukaisesti sopimus on voimassa toistaiseksi. Sähkön hinta määräytyy ajankohtaisesti Nord Pool -sähköpörssin kurssien mukaan, ja riippuen sopimuksesta, sähköstä laskutettava hinta tarkastetaan tunneittain tai kuukausittain.

Lumo pörssisähkö vaatii sähkön hintakehityksen seurantaa, jotta säästäminen sähkölaskussa on mahdollista, joten asiakkaalta vaaditaan pientä valmiutta siihen. Sähkön hinta muodostuu keskimäärin edullisimmaksi Lumon mukaan pitkällä aikavälillä.

Pakettisopimus – tasarahalla joka kuukausi sama hinta

Tällaisella pakettisähkösopimuksella Lumon asiakas maksaa tietystä määrästä sähköstä (sopimuksessa ilmoitettu kWh eli kilowattituntimäärä) ennalta määrätyn summan. Pakettien hinnat vaihtelevat n. 10€/kk – 30€/kk ja sähkömäärät n. 2500 kWh – 7000 kWh.

Sopimuksen määrän ylittävältä sähkönkulutukselta asiakas maksaa sopimuksessa ilmoitetun hinnaston mukaan.

Tätä pakettia harkitsevan kannattaa ottaa selville oma vuositason sähkönkulutus mahdollisimman tarkasti, jotta voi sopimuskauden aikana ottaa huoletta ja maksaa vain kuukausimaksua pois.

Isompaan sähköpakettiin voi sopimuskauden aikana halutessaan vaihtaa, jos huomaakin sähkönkulutuksen nousevan oletettua suuremmaksi. Tämän kaltaisissa tilanteissa Lumo kehottaa ottamaan pienellä kynnyksellä yhteyttä asiakaspalveluun.

Tavoitat seuraavat sähkötoimijat palvelumme kautta

 • Fortum logo
 • Väre logo
 • Nordic Green Energia logo
 • Pohjois-Karjalan Sähkö logo
 • Nivos Energia logo
 • Helen logo
 • Lumme Energia logo
 • Oomi logo
 • Vattenfall logo
 • Vihreä Älyenergia logo
 • KSS logo
 • Vaasan Sähkö logo

Sähkön alkuperällä on merkitystä

Hintaan vaikuttaa sopimuksen tyypin lisäksi myös sähkön alkuperä, joka määritellään sopimuksen tekemishetkellä. Puhtaamman sähkön lisähinnaksi muodostuu Lumon mukaan keskimäärin vain muutama prosentti, mikä tarkoittaa noin 1-2 euroa kuukaudessa. Vaihtoehtoina ovat:

 • EKOenergia – Suomen luonnonsuojeluliiton suosittelema vaihtoehto
 • 100% uusiutuva energia – tuotettu aurinko-, vesi- ja tuulivoimalla)
 • määrittelemätön alkuperä – muut kuten fossiiliset energianlähteet, ydinvoima, biopolttoaineet

Eri sopimuksiin tutustuminen onnistuu kätevästi Lumo Energian verkkosivulta, josta voit lukea ajankohtaisimmat hinnastot ja sähkösopimusten ehdot.

Sähkön hintakehitys Suomessa

Lainojen jakauma ympyrädiagrammi

EKOenergia – puhtaampaa energiaa

Lumo Energia tarjoaa asiakkaalleen mahdollisuuden valita sopimukseensa puhtaan sähkön alkuperä riippumatta sähkösopimuksen tyypistä. EKOenergia on ainoa sähkölle myönnettävä ympäristömerkki, josta tunnistat ympäristöjärjestöjen kriteerit läpäisseen sekä uusiutuvan energianlähteen.

Lumon EKOenergiasähkön alkuperä on tuulivoimaloista, jotka ovat sijoitettu suojeltujen luontokohteiden ulkopuolelle.

EKOenergialla tarjotaan yksilölle samalla tilaisuus osoittaa tukensa kohti kestävämpiä energiamuotoja ja samalla myös tukea luonnonsuojelua. Lumo Energia lahjoittaa EKOenergialla myydystä sähköstä tietyn summan EKOenergian Ilmastorahastoon, jolla tuetaan uusiutuvan energian kehitysprojekteja.

Yrityksen verkkosivuilla mainitaan, että EKOenergian saa kaikkiin heidän sopimuksiinsa, ja keskimäärin vihreän sähkön lisähinnaksi muodostuu kuukausitasolla noin pari euroa riippuen sähkösopimuksesta ja käyttökohteesta.

Plus IconKilpailuta sähkösopimus Kilpailuta sähkösopimuksesi kätevällä nettilomakkeella 5 minuutissa. Kilpailuta sähkösopimus ja säästä
Kilpailuta sähkösopimus

Lumo Energia yrityksenä

 • Dynaamisuus

Peruslähtökohtana Lumo Energia haluaa kehittää toimintaansa ja tuotteitaan jatkuvasti, minkä vuoksi yritys haluaa panostaa ajankohtaisiin tuotteisiin kuten edullisiin ja ekologisiin vaihtoehtoihin. Tämän vuoksi yrityksellä on tarjolla sähkösopimusten lisäksi muun muassa myytäviä aurinkopaneeleja.

Yritys haluaa, että sähkösopimuksen ottaminen on selkeää, edullista ja samalla ympäristöystävällistä.

 • Läpinäkyvyys

Lumo Energian myymä sähkö tulee Nord Pool -sähköpörssin kautta, ja yritys haluaa tarjota kilpailukykyisiä hintoja. Sähkön alkuperä ja yrityksen toimintatavat ovat asiakkaille avointa tietoa.

Yrityksen verkkosivut ovat rakennettu mahdollisimman selkeäksi mutkattoman asiakaspalvelun, sähkösopimusten ja niihin liittyvien termien kannalta. Sivuilla on löydettävissä “Sähkön ostajan sanasto” sekä perustietoa yrityksestä ja selkeät infot eri sähkösopimuksista.

 • Asiakaspalvelu

Nykymarkkinoilla asiakaspalvelun on oltava kunnossa, minkä vuoksi Lumo Energia ilmoittaakin sen kolmanneksi ydinarvokseen. Yrityksen verkkosivuilta tämä huokuu selkeänä rakenteena, jotta asiakas löytää tarvittavansa: oli se sitten uuden sähkösopimuksen etsiminen, usein kysytyt kysymykset tai asiakaspalvelun eri kanavat.

Lumo Energian asiakaspalvelu toimii verkkosivuilla, puhelimitse tai yrityksen Facebook-sivujen kautta.

Asiakaspalvelu on edullista, sillä puhelun hinta muodostuu vain paikallisverkkomaksusta. Asiakas voi kirjautua Lumon sivuille ja tarkistaa laskutukseen ja sopimuksiin liittyviä asioita sekä seurata omaa sähkön kulutusta.

Näiden kolmen ydinarvon lisäksi yrityksen viestinnästä on havaittavissa ympäristön säilyttäminen ja uusiutuvat energianlähteet.

Sähkösopimusten lisäksi Lumo Energia tarjoaa asiakkailleen aurinkopaneeleja esimerkiksi kotiin, mökille, veneeseen tai asuntoautoon. Kattava opas Lumon verkkosivuilla antaa paljon tietoa aurinkopaneelien hyödyistä sekä auttaa asiakasta etsimään juuri hänelle parhaan ratkaisun.


Muita sähköön liittyviä artikkeleita

Energiatehokkuus – Lumo Energian vinkit

Tee energiatehokkaita ratkaisuja kodissasi ja ota energiatehokkuus elämäntavaksi. Säästät rahaa vesi- ja sähkölaskussa ja samalla maapallon resursseja.

 • Nykyaikaiset energiatehokkaat kodinkoneet voivat olla hyvä tapa lisätä talouden energiatehokkuutta. Vuotavat WC-pöntöt ja hanat kannattaa vaihtaa, sillä  jo vuodessa ne voivat maksaa itsensä takaisin.
 • Tiivistä ikkunat – ei hukkalämpöä.
 • Käytä vettä järkevästi. Säännöllisin väliajoin on hyvä muistuttaa itselleen paljonko suihkussakäynti tai vessanpöntön vetäminen kuluttaa vettä. Lumon mukaan 10 minuutin suihku voi kuluttaa jopa 120 litraa vettä.
 • Laske talon keskilämpöä, jo 1 asteen pudotus voi säästää lämmityskuluissa 5 prosenttia.

Edellä mainittujen Lumon keinojen lisäksi kannattaa miettiä omaa käyttäytymistä arjessa.

 • Kannattaisiko tehdä kerralla vaikka tupla-annos ruokaa, oli valmistustapa sitten uunissa tai liedellä?
 • Käynkö suihkussa aamulla, jos tiedän meneväni urheilemaan tunnin päästä, jonka jälkeen suihkussa tulee käytyä kuitenkin uudelleen?
 • Olisiko välillä hyvä ottaa kuuman suihkun sijasta vaihteeksi kylmä suihku? Voisiko siitä tulla jopa uusi tapa?

Lumo Energian Oma Lumo -appia voi käyttää apuna oman sähkönkulutuksen seurannassa ja omien arjen askareiden reflektoinnissa – miten mikäkin toimenpide näkyy piikkinä sähkönkulutuksessa.

Oma Lumo -mobiilisovellus on tarkoitettu Lumo Energian asiakkaille.


Miksi kilpailuttaa sähkösopimukset Summarumilla?

 • Löydät kauttamme käyttöösi nykyistä edullisemman tai ekologisemman sähkösopimuksen
 • Sähkösopimuksen kilpailuttamisella löydät lähes aina nykyistä paremman sähkösopimuksen
 • Kilpailuttamalla sähkösopimuksen jokainen voi tehdä merkittävää säästöä

SIIRRY SÄHKÖVERTAILUUN

Summarum Logo


Lumolta myös aurinkopaneelit valmiina paketteina

Perinteisten sähkösopimusten lisäksi Lumo Energia tuo markkinoille älykkäitä ja kestäviä ratkaisuja premium-tason aurinkopaneelien muodossa.

Lumon verkkosivuilta löytyy kätevä laskuri, jonka on tarkoitus auttaa sopivan ratkaisun löytämisessä. Tämän työkalun ansiosta Lumo erottuu kilpailijoistaan, sillä työkalun käyttö on mutkattomampaa kuin muilla toimijoilla, ja tarjouksen saaminen on nopeaa.

Räätälöidyt aurinkopaneelit alkaen muutamalla tonnilla

Aurinkopaneelin hankkiminen omaan kohteeseen toimii kattavalla avaimet käteen -palvelukokonaisuudella ja heidän ammattitaitoinen henkilöstö kouluttaa asiakkaalle aurinkopaneelien käytön. Jotta asiakas ei tule maksaneeksi turhasta, Lumo räätälöi paketin asiakkaan tarpeiden mukaisesti sopivan suuruiseksi.

Palvelut kattavat suunnittelun, asennuksen sekä sähkön tuottamisen seurannan ja ylituottamisen myymisen. Lumo hoitaa myös tarvittavat lupa- ja vakuutusasiat kuntoon, ja tarvittaessa myös tarjoaa rahoitusvaihtoehtoja OP:n kautta.

Kestävä sijoitus tulevaisuuteen

Aurinkopaneelin ostaminen on sijoitus tulevaisuuteen, sillä paikallisesti tuotettu sähkö on puhdasta ja täysin uusiutuvaa, eikä sitä tarvitse siirtää sähköverkkoja pitkin, jolloin sähkönsiirrosta ei tarvitse maksaa. Aurinkopaneelilla saa alkusijoituksen jälkeen siis ilmaista sähköä.

Aurinkopaneelin ympäristövaikutus muodostuu paneelien valmistuksesta ja kierrättämisestä aiheutuvista päästöistä, mutta siitä huolimatta ne ovat kestävä ratkaisu pitkän ikänsä vuoksi.

Lumo Energia ja Green Energy Finland, joka on kotimainen edelläkävijä aurinkovoiman saralla, ovat yhteistyössä valinneet aurinkopaneelien komponentit, ja myöntävät osille parhaimmillaan jopa vuosikymmenien takuut. Tarkistathan takuuehdot vielä yksityiskohtaisesti Lumon sivuilta.

Sähköautojen yleistyessä ja mökkeilyn ekologisuudesta puhuttaessa aurinkopaneelit tulevat mukaan keskusteluun, sillä niiden avulla voi tuottaa sähköä edullisesti mökille tai sähköauton lataustolppaa varten.

Ylituotettua sähköä voi myydä takaisin ajankohtaisella markkinahinnalla Lumolle, joka hyvittää summan asiakkaan olemassa olevasta sähkölaskusta.

GEF Vision on Green Energy Finlandin kehittämä sovellus, joka on asiakkaan käytössä koko ajan, ja sen avulla voi seurata aurinkopaneelien sähköntuotantoa. Samalla sovellus tarkkailee järjestelmän kuntoa ja reagoi tarpeen mukaan, mikäli huoltoa tarvitaan.

Lumo Energian sähkösopimus nuorelle

Oletko juuri muuttanut omillesi? Tai saanut kenties opiskelupaikan toiselta paikkakunnalta? Lumo Energialta voit järjestää itsellesi edullisen sähkösopimuksen todella nopeasti. Lumo Energia tarjoaa nuorille esimerkiksi ympäristöystävällisiä sähkösopimuksia hyvin kohtuulliseen hintaan.

Monelle nuorelle sähkösopimukseen ei ole tarvetta kiinnittää määräänsä enempää huomiota. Sähkölaskut pieneen asuntoon eivät pääsääntöisesti ole kovinkaan kalliita. Silti on hyvä tehdä nopea tarkistus eri yhtiöiden ja sähkösopimusten kesken, ettei tule turhaan maksaneeksi liikaa sähkölaskussaan.

Olennaista on huomioida sähkösopimuksen perusmaksut. Näistä opiskelija tai töissä käyvä nuori maksaa helposti turhaan ylimääräistä. Lumo Energia tarjoaa muun muassa opiskelijoille kuukausimaksutonta pörssisähköä sivuillaan. Pörssisähkössä sähköstä maksettava hinta perustuu sähkön juuri sen hetkiseen markkinahintaan ja sähkön kulutukseen.

Lumo Energian sivuilta voit lukea lisää sähkösopimuksesta, joka sopii parhaiten nuorelle. Sivuilta löytyy myös hyödyllistä tietoa siitä, miten sähkönhinta muodostuu, ja miten sopimuksen kilpailutuksella voi säästää mukavasti rahaa muuhun elämiseen.

Yritykselle Lumo Energian sopimus

Lumon sähkösopimukset yrityksille jakautuvat kahteen kategoriaan:

 • toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus
 • määräaikainen sähkösopimus

Lumon valikoimasta löytyy sopivat sopimukset niin pienille, keski-suurille sekä suuryrityksille.

Pienet ja keski-suuret yritykset voivat valikoida itselleen parhaan sopimuksen valmiista sopimuksista, mutta suurten yritysten kannattaa suoraan ottaa yhteyttä Lumon B2B-myyntiin, jotta saadaan räätälöityä sopiva ratkaisu sähkösopimukselle.

Taloyhtiöt

Taloyhtiöille Lumolla on tarjolla muun muassa sähkösopimukset, aurinkosähköjärjestelmät sekä sähköautojen lataustolpat.  Lumo Energian verkkosivut kertovat aiheista tarkemmin. Ota rohkeasti yhteyttä yhtiön asiakaspalveluun, jos kaipaat palvelua aiheisiin liittyen.

Lumo Energian asiakkaiden kokemuksia

Yrityksen tuottaman asiakaskyselyn mukaan 89% vastaajista olivat tyytyväisiä saamansa palveluun. Asiakaspalvelun hyvä taso ja Lumon asiakkuuden tuoma säästö nousivat kyselyssä pinnalle. Lue lisää -kohdasta pääset lukemaan tarkemmin asiakaskyselystä.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi Lumo Energian sähkösopimusta sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti myös muista palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:

Lainojen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Lumo Energia – Yhteenveto

Suomen sähkömarkkinoiden vapauttaminen on tuonut alalle uusia toimijoita, joista suhteellisen tuore Lumo Energia haluaa kannustaa ihmisiä kilpailuttamaan sähkösopimuksia ja valitsemaan puhtaasti tuotettua sähköä.

Lumo Energian valikoimassa on kattava tarjonta erilaisia sopimuksia monenlaiseen tarpeeseen. Me Summarumilla suosittelemme sähkösopimusten vertailemista ja tutustumista tarkasti sopimusten ehtoihin!

Lumo Energia – Usein kysyttyä

Mikä on Lumo Energia?

Lumo Energia on vuonna 2015 Vallilassa perustettu suomalainen moderni sähköyhtiö, jonka valikoimasta löytyy sähkösopimuksia erilaisiin käyttökohteisiin. Lumo myy sähköä koteihin, taloyhtiöille sekä yrityksille.

Yritys myy myös aurinkopaneeleita avaimet käteen -paketteina.

Mikä on EKOenergia?

EKOenergia on kansainvälinen ympäristöjärjestöjen kriteerien läpäissyt ympäristömerkki uusiutuvalle energialle.

Suomen Luonnonsuojeluliitto suosittelee EKOenergiaa, jonka avulla on tarkoitus luoda kestävämpää maailmaa sekä kannustaa yrityksiä ja kuluttajia valitsemaan puhtaita energiamuotoja.

Lumo Energian kaikissa sähkösopimuksissa on mahdollisuus valita EKOenergia sähkön alkuperäksi.

Miten Oma Lumo toimii?

Lumon asiakkaille on tarjolla Oma Lumo -palvelu, josta asiakas voi nähdä omat sähkösopimukseen liittyvät asiat kuten sähkölaskut, sähkösopimustyypin ja seurata omaa sähkön kulutustaan.

Oma Lumo -palveluun kirjautuminen onnistuu Lumo Energian verkkosivujen kautta.

Tutustu muihin sähköyhtiöihin

3 sähkönsäästövinkkiä:

 • Alenna huoneiden ja eri tilojen lämpötilaa
 • Puhdista pölyt valaisimista ja vaihda valonlähteet ledeihin
 • Pidä kodinkoneet puhtaina ja sulje aina ne laitteet, joita et käytä