Pörssisähkön hinta 7 vuorokauden keskiarvo 28 vuorokauden keskiarvo
0,61 snt/kWh 0,2 snt/kWh 5,23 snt/kWh

Esittelyssä Lumme Energia sähkösopimukset

Vuodesta 2017 eteenpäin energiamarkkinoilla toiminut Lumme Energia on sähkönmyyntiin ja aurinkopaneeliratkaisuihin keskittyvä suomalainen yhtiö.

Vuodesta 2017 eteenpäin energiamarkkinoilla toiminut Lumme Energia on sähkönmyyntiin ja aurinkopaneeliratkaisuihin keskittyvä suomalainen yhtiö.

Ladataan lomaketta..

Lumme Energia sähkösopimus

Lumme Energian sähkösopimus onnistuu hankkia esimerkiksi yhtiön verkkosivujen kautta vertailemalla eri sopimuksia itse ja täyttämällä sopimuksen yhteydessä näkyvän lomakkeen.

Yhtiön asiakaspalvelu auttaa chatissa sekä puhelimitse vuorokauden ympäri, jos kaipaat apua sopimuksen tekemisessä ja vertailussa.

Voit myös tehdä sähkövertailun meidän kauttamme. Kilpailuta sähkösopimus ilmaiseksi sivultamme. Saat yhdellä lomakkeella useita sähkötarjouksia eri sähköyhtiöiltä, valitse niistä sitten itsellesi paras sähkösopimus.


Löydä edullisin Lumme Energia sähkösopimus

Summarumin kautta löydät kilpailuttamisen avulla nopeasti sen sinulle sopivan sähkösopimuksen. Selkeän hakemuksen täyttäminen vie vain hetken aikaasi ja voit uuden sopimuksen avulla säästää tuntuvasti sähkökuluissasi.

Hae edullisin sähkösopimus tästä

Summarum Logo

Lumme Energian valikoima on sopivan monipuolinen

Sopimukset ovat lajiteltu yhtiön Sähkösopimukset-sivulla seuraavilla tekijöillä:

 • määräaikainen sähkösopimus
 • toistaiseksi voimassaoleva sähkösopimus
 • pörssihintainen sähkösopimus
 • ekologinen sähkösopimus
 • bonusta kerryttävä sähkösopimus

Verkkosivu ja sähkösopimusvertailu on rakennettu yhtiön sivulle niin, että klikkaamalla termiä saat näkyville sopimukset, jotka sisältävät kyseisen ominaisuuden. Uusiutuvaa sähköä sisältävät ja vihreät sähkösopimukset ovat nimetty EKO -liitteellä, joten tunnistat ne helposti yhtiön valikoimasta.

Samoin S-Bonusta kerryttävät sopimukset löytyvät helposti vihreällä S-Bonus -ikonilla. Bonuksen kerryttämiseksi täytyy liittää S-etukortin jäsennumero ja Lumme Energian asiakasnumero, joka löytyy sähkölaskulta. Tämän voi myös tarkistaa OmaLumme -palvelusta.

Lumme Energian ajankohtainen valikoima, sopimustiedot ja hinnasto kannattaa tarkistaa yhtiön omilta verkkosivuilta.

Tavoitat seuraavat sähkötoimijat palvelumme kautta

 • Fortum logo
 • Väre logo
 • Nordic Green Energia logo
 • Pohjois-Karjalan Sähkö logo
 • Nivos Energia logo
 • Helen logo
 • Lumme Energia logo
 • Oomi logo
 • Vattenfall logo
 • Vihreä Älyenergia logo
 • KSS logo
 • Vaasan Sähkö logo

Lumme Energia pähkinänkuoressa

Lumme Energia syntyi vuonna 2017, kun Suur-Savon Sähkö Oy ja Etelä-Savon Sähkö Oy päättivät aloittaa sähkönmyynnin yhteistuumin vastatakseen tiukentuneeseen kilpailutilanteeseen energiamarkkinoilla.

Yhtiön pääliiketoimintana on valtakunnallinen sähkönmyynti. Valikoimasta löytyy lisäksi aurinkopaneelit sekä sähköisen liikenteen palvelut.

Toiminnan aloittamisen jälkeen Lumme Energia on ostanut muun muassa satakuntalaisen Vatajankosken Sähkön sekä pääomistajuuden aurinkopaneelipalveluihin erikoistuneesta Solarigo-yhtiöstä.

Myöhemmin Suur-Savon Sähkö Oy on myös ostanut Etelä-Savon Sähkön osuuden Lumme Energian omistajuudesta itselleen.

Yhtiö on ansainnut paikkansa meidän Suomen suosituimmat sähköyhtiöt -listalla.

Kumppani kestävässä elämässä

Yhtiön tavoitteina ovat muun muassa:

 • tarjota älykkäitä ratkaisuja energia-asioissa ihmisille, yrityksille ja seuroille
 • ohjata energian käyttöä vastuullisemmaksi
 • elinvoimaistaa paikallisia yrityksiä hyvinvointikoulutusten muodossa
 • tukea uhanalaisten järvilohi- ja järvitaimenkantojen elvytystä
 • tarjota ihmisille mahdollisuus omavaraiseen sähköntuotantoon aurinkopaneelien avulla

Itse sähkön lisäksi sähköyhtiöt haluavat tuoda lisäarvoa sopimukselleen muun muassa erilaisilla hankkeilla, lisäpalveluilla ja asiakaseduilla. Nämä ovat merkittäviä vaikuttavia tekijöitä oman sähköyhtiön valinnassa, ja Lumme Energia tiedostaa asian.

Tämän vuoksi sen valikoimasta on löytynyt EKOenergia-sertifioitua sähköä, opiskelijan sähkötarjous sekä muuttajan sähkötarjous. Tarkistathan ajankohtaiset sopimukset, edut ja lisäpalvelut suoraan yhtiön sivuilta.

Sähköyhtiön valinta voi olla joskus haastavaa, minkä vuoksi olemme laatineet sitä helpottavan artikkelin. Hyödyllinen sähkösopimuksen valintaopas löytyy tästä linkistä – kurkkaa vinkit.

Sähkön hintakehitys Suomessa

Lainojen jakauma ympyrädiagrammi

EKOenergia ja sähkön alkuperä

Lumme Energian arvoihin kuuluu kestävän kehityksen periaatteet, minkä vuoksi se haluaa tarjota valikoimassaan muun muassa EKOenergia-sertifioitua ja muita uusiutuvaa sähköä sisältäviä sopimuksia.

Sähkön alkuperäjakauma yhtiön myymästä sähköstä oli vuonna 2019

 • Ydinvoima 43%
 • Fossiiliset energialähteet ja turve 37%
 • Uusiutuvat energialähteet 20%

Lumme Energian ekosähkösopimusten sähkö tuotetaan puulla, vesi- ja tuulivoimalla. Jos alkuperää ei ole erikseen ilmoitettu, on alkuperä yleensä edellämainittujen sekoitusta.

Pörssisähkö ja tuntisähkön myötä yhtiön valikoimasta löytyy myös varmentamatonta sähköä sisältäviä sopimuksia, minkä vuoksi sellaiset sopimukset voivat sisältää ydinvoimalla ja fossiilisilla energialähteillä tuotettua sähköä.

Jos sinua kiinnostaa sähkösopimus, jonka sähkö on tuotettu uusiutuvilla energialähteillä, kilpailuta vihreä sähkösopimus sivultamme.

Plus IconKilpailuta sähkösopimus Kilpailuta sähkösopimuksesi kätevällä nettilomakkeella 5 minuutissa. Kilpailuta sähkösopimus ja säästä
Kilpailuta sähkösopimus

Lumme Energian aurinkopaneelit

Solarigo on Lumme Energian tytäryhtiö, joka on Suomen suurin aurinkovoimaloiden toimittaja. Tämän vuoksi Lumme Energialta on mahdollista tilata älykkäät ja räätälöidyt aurinkopaneelit kotiin tai yritykselle.

Aurinkopaneeleilla voi kattaa oman sähkönkulutuksen mahdollisesti kokonaan tai osittain, mikä riippuu tietysti kohteesta ja kulutuksen määrästä. Mikäli kaikkea tuotettua sähköä ei tule käytettyä, voi sen myydä takaisin sähköyhtiölle, jos järjestelmä on liitetty sähköverkkoon.

Verkkosivuilta on ladattavissa ilmainen aurinkosähköopas ja mahdollisuus kartoittaa itselle sopivaa järjestelmää. Sähkön pientuottajaksi ryhtyminen onnistuu helposti yhtiön avaimet käteen -palvelun avulla.

Navigoi yhtiön Aurinkosähkösivulle jos sinua kiinnostaa Lumme Energian aurinkopaneelitarjous.

Sähköautoilu ja Lumme lataus -sovellus

Ilmastonmuutoksen kiihtyminen sekä autoilun päästökeskustelu on johtanut yksityisautoilun murrokseen, minkä vuoksi ladattavat hybridi- ja sähköautot ovat kasvattaneet suosiotaan.

Vähäisten hiilidioksidipäästöjen lisäksi ihmisiä kiinnostaa sähköautoilun hinta. Investoimalla kotilatausasemaan voi mahdollistaa itselleen helpon ja edullisen tankkaamisen.

Tähän voi vielä yhdistää omat aurinkopaneelit, jolloin sähkö on itsetuotettua ja uusiutuvaa. Sähköautoilun päästövaikutuksessa sähkön alkuperällä onkin merkittävin rooli.

Kokonaiskustannukset oman latausaseman asentamisesta ja käytöstä kannattaa laskea tarkkaan samalla kun arvioi omia ajokilometrejä ja sähköauton kulutusta.

Sähköautojen latauspisteitä tulee jatkuvasti lisää

Onneksi julkisia latauspisteitä avataan jatkuvasti lisää esimerkiksi kauppojen ja huoltoasemien yhteyteen, jolloin auton lataaminen käy helposti kauppareissun tai pysähdyksen aikana. Julkisten latausasemien hinnoittelu perustuu joko kilowattituntihintaan tai latausminuuttihintaan.

Sähköyhtiöt ovat laatineet kattavia oppaita sähköautoiluun ja latausasemiin liittyen, ja Lumme Energiallakin on erittäin laajat infopaketit verkkosivuillaan. Löydät informaatiota sähköautojen lataukseen liittyen yhtiön verkkosivujen Sähköauton lataus -osiosta.

Lumme Lataus on yhtiön mobiiliappi, jolla voi maksaa sähköauton latauksen ja etsiä lähimmän latausaseman. Lumme lataus kuuluu kattavaan Charge&Drive -verkostoon, jolla on Suomen laajin latausasemien verkosto.


Muita sähköön liittyviä artikkeleita

Lumme Energia – sähkösopimus nuorelle

Oletko juuri muuttanut omillesi? Saitko kenties opiskelupaikan toiselta paikkakunnalta? Lumme Energialta löydät itsellesi juuri sopivan sähkösopimuksen uuteen ikiomaan kotiisi.

Yleisesti voidaan todeta, ettei nuorilla tai opiskelijoilla kerry kuukaudessa kovinkaan suuria sähkölaskuja. Nuoret asuvat pääasiassa Suomessa melko pienissä kerrostaloasunnoissa, joissa energiaa ei kulu paljoa talon lämmitykseen. Omakotitaloissa sähköä taas kuluu paljon enemmän, etenkin talvisaikaan.

Silti nuoren on todella hyvä kiinnittää hetki huomiota sähkösopimuksen tekemiseen. Tämä voi maksaa itsensä nimittäin takaisin hyvinkin nopeasti. Nuorille on tarjolla monia hyvin helposti ymmärrettäviä ja ennakoitavia sähkösopimuksia Lumme Energialla. Kun sähkölaskun suuruuden tietää suunnilleen joka kuukausi, helpottuu myös omien kulujen arvioiminen ja arjen budjetointi.

Lumme Energia tarjoaa nuorille monia vihreitä sähkösopimuksia, kuten tuulisähköä tai vesisähköä. Kestävien energiaratkaisujen löytäminen on siis tehty hyvin helpoksi. Jos haluat kuulla lisää sähkösopimuksista, sekä niiden energiaratkaisuista älä epäröi olla yhteydessä Lumme Energian asiakaspalveluun. Heidän hyvin asiantunteva henkilökuntasta osaa auttaa sinua löytämään juuri sinulle parhaimman sähkösopimuksen todella nopeasti.

Lumme Energia asiakaspalvelu ja OmaLumme

Yhtiön asiakaspalveluun saat yhteyden Lumme Energian verkkosivujen alareunasta tai Yhteystiedot -sivun kautta. Lumme Energian asiakaspalvelu palvelee asiakkaitaan puhelimitse, sähköpostin tai verkkosivujen yhteyslomakkeen ja chatin kautta.

Luo Lummetunnus OmaLumme palveluun

OmaLumme on Lumme Energian asiakkaille tarkoitettu asiointipalvelu, ja se on käytettävissä vuorokauden ympäri. Asiakkaat voivat palvelun kautta tarkastella sähkölaskujaan sekä omaa sähkönkulutustaan. OmaLumme -palvelun avulla on myös mahdollista lunastaa mahdolliset jäsenedut Lumme-tiimistä.

Helmi-palvelu muuttui OmaLumme-palveluksi ja sen takia Helmi-palvelun tunnukset eivät ole enää käytössä.

Lumme Energian asiakkaana voit luoda uuden Lummetunnuksen Lumme Energian verkkosivuilla, ja kirjaudu OmaLumme-palveluun uudella tunnuksella, jotta asiointi sujuu jatkossakin.

Uutena ominaisuutena Lummetunnuksen luomisessa käytetään vahvaa tunnistautumista, minkä vuoksi asiakas tarvitsee verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Toiminnon lisäämisen tarkoituksena on ollut asiakkaiden tietoturvallisuuden lisääminen.

luottokortit

Miksi kilpailuttaa sähkösopimukset Summarumilla?

 • Löydät kauttamme käyttöösi nykyistä edullisemman tai ekologisemman sähkösopimuksen
 • Sähkösopimuksen kilpailuttamisella löydät lähes aina nykyistä paremman sähkösopimuksen
 • Kilpailuttamalla sähkösopimuksen jokainen voi tehdä merkittävää säästöä

SIIRRY SÄHKÖVERTAILUUN

Summarum Logo


Lumme Energian sähkösopimuksella S-Bonusta

S-ryhmän asiakasomistajana ja Lumme Energian asiakkaana saat kerrytettyä S-Bonusta, kun valitset yhtiön valikoimasta sellaisen sähkösopimuksen, joka kerryttää S-Bonuksia.

Lumme Energian verkkosivuilla asiakasomistaja pystyy liittämään jäsennumeronsa omaan sähkösopimukseensa ja bonusten kerryttäminen voi alkaa. Tietojen yhteen liittäminen onnistuu lomakkeella, jossa kysytään henkilötietojen lisäksi S-etukortin jäsennumeroa sekä Lumme Energian asiakanumeroa.

Huom! Jäsennumero täytyy kuulua sen henkilön S-etukorttiin, jonka nimissä kyseinen sähkösopimus on.

Mistä jäsennumero löytyy?

S-ryhmän jäsennumero löytyy S-etukortin alareunasta ja numerosarjassa on ensin neljä numeroa, joita seuraa kuusinumeroinen sarja.

Mistä Lumme Energian asiakasnumero löytyy?

Lumme Energian asiakasnumeron löydät sähkölaskusta tai OmaLumme-palvelun kautta omista tiedoista.

Lumme-tiimi – lisäetuja asiakkaille

Lumme-tiimin tarkoituksena on luoda lisäarvoa Lumme Energian sähkösopimukselle.

Yhtiön verkkosivuilta löytyvän Lumme-tiimi -sivun etutarjouksista Lumme Energian asiakkaat voivat valikoida itseään kiinnostavista Lumme-tiimi-eduista houkuttelevimmat.

Lumme-tiimi-etujen lunastamiseksi asiakas tarvitsee Lummetunnuksen OmaLumme-palveluun.

Tilattuaan edun, asiakas saa lunastusohjeet sähköpostiinsa, joka on liitetty Lumme Energian asiakkuuteen.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi Lumme Energia sähkösopimusta sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti myös muista palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:

Lainojen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Yhteenveto

Lumme Energia on suomalaisten energiayhtiöiden yhteenliittymä, joka tarjoaa sähkönmyynnin lisäksi laadukkaita aurinkopaneeliratkaisuja tytäryhtiönsä Solarigon toimittamana.

Yhtiön sähkösopimusvalikoimasta löytyy hyviä eri vaihtoehtoja erilaisille asiakkaille, ja etenkin S-ryhmän asiakasomistajille Lumme Energian sähkösopimus voi olla loistava valinta, sillä S-etukortin jäsennumeron voi liittää Lumme Energian asiakkuuteen, jolloin sähkölaskustakin voi kerryttää S-bonusta.

Vastuullisuustoimintaa yhtiö harjoittaa muun muassa tarjoamalla EKOenergia-sertifikaatin sähkösopimusta muiden uusiutuvaa sähköä sisältävien sopimusten ohella sekä osallistumalla erilaisiin kalakantojen elvytysprojekteihin.

Usein kysyttyä

Mistä Lumme Energian sähkö tulee?

Lumme Energian sähkön alkuperäjakauma oli vuonna 2019:

 • Uusiutuvat energialähteet 20%
 • Ydinvoima 43%
 • Fossiiliset energialähteet ja turve 37%

Mikä on OmaLumme -palvelu?

Lumme Energian asiakkaat voivat luoda Lummetunnuksen OmaLumme -palveluun.

OmaLumme toimii verkossa 24/7. OmaLumme-palveluun kirjautuminen tapahtuu mobiililaitteella tai tietokoneella.

Palvelun kautta asiakkaat voivat tarkastella sähkölaskujaan sekä omaa sähkönkulutustaan. Lumme Energian jäsenedut lunastetaan OmaLumme-palvelun avulla.

Aikaisemmin Lumme Energian asiakkaiden käytössä oli Helmi-palvelu, mutta OmaLumme -palvelu on myöhemmin korvannut sen.

Mikä on Helmi-palvelu?

Helmi-palvelu ei ole enää käytössä Lumme Energian asiakkaille, vaan tilalle on tullut OmaLumme.

Lumme Energian asiakkaat voivat luoda Lummetunnuksen OmaLumme -palveluun.

OmaLumme toimii verkossa kellon ympäri. OmaLumme-palveluun kirjaudutaan OmaLumme -tunnuksilla mobiililaitteella tai tietokoneella.

Palvelun kautta asiakkaat voivat tarkastella sähkölaskujaan sekä omaa sähkönkulutustaan. Lumme Energian jäsenedut saa myös lunastettua OmaLumme-palvelun avulla.

Mikä on Lumme Lataus-sovellus?

Lumme Lataus on Lumme Energian kehittämä sähköautoilijan mobiilisovellus.

Se on maksuton Google Play Kaupasta ja App Storesta ladattava appi, jossa on karttasovellus sähköautojen latausasemien etsintää varten sekä maksutoiminto, jolla voi maksaa sähköauton latauksen.

Applikaation voi ladata ja latausasemien verkostoon voi tutustua vaikkei olisikaan Lumme Energian asiakas.

Tutustu muihin sähköyhtiöihin

3 sähkönsäästövinkkiä:

 • Alenna huoneiden ja eri tilojen lämpötilaa
 • Puhdista pölyt valaisimista ja vaihda valonlähteet ledeihin
 • Pidä kodinkoneet puhtaina ja sulje aina ne laitteet, joita et käytä