Pörssisähkön hinta 7 vuorokauden keskiarvo 28 vuorokauden keskiarvo
0 snt/kWh 1,63 snt/kWh 1,44 snt/kWh

Loiste Sähkö

Ladataan lomaketta..

Loiste Sähkö ja Lumme Energia – mitä yhdistyminen tarkoittaa asiakkaalle?

Vuonna 2021 kaksi isoa sähköyhtiötä Loiste sähkönmyynti ja Lumme Energia yhdistyivät. Uusi yhtiö toimii Lumme Energian nimellä. Katso tästä artikkelista, mitä entisen Loiste Sähkön asiakkaan tarvitsee tietää.
Loiste Sähkön vanha asiakas, tästä kappaleesta löydät usein kysyttyjä asioita liittyen Loiste Sähkön ja Lumme Energian yhdistymiseen ja askarruttaviin asioihin.

Tarvitseeko Loisteen asiakkaan siirtää sähkösopimus Lumme Energialle?

Ei tarvitse. Sähkösopimus siirtyy automaattisesti uuden nimen alle, näet laskussa uuden toimijan nimen ja sähkösopimuksesi muuttuneen nimen.

Säilyykö sähkösopimusten ehdot ennallaan?

Kyllä säilyy. Määräaikaisissa sähkösopimuksissa ehdot pysyvät samoina sopimuskauden loppuun. Jos jotain muutoksia sopimuksiin tulee, niistä ilmoitetaan asiakkaille kirjeellä kuten esimerkiksi Jatkuva sopimuksen asiakkaille on tiedotettu.

Katsoin aikaisemmin sähköasiani Loiste OmaEnergiasta, entä nyt?

Loiste OmaEnergia -palvelua käyttäneet asiakkaat voivat jatkaa sen käyttämistä vuoden 2021 loppuun. Viimeistään silloin asiakkaan kannattaa tehdä OmaLumme -palveluun Lummetunnus, jolla pääsee hoitamaan omia sähkösopimukseen liittyviä asioita vastaavasti kuin aiemmassa palvelussa.

Loiste laskutus – Minulla on e-lasku, tarvitseeko tehdä muutoksia?

Jos olet Osuupankin asiakas, mitään muutoksia ei tarvita.

Muiden pankkien asiakkaat saavat hyväksyttäväksi uuden e-laskun verkkopankkiinsa – hyväksy se ennen 31.12.2021, muuten joudut tilaamaan sen itse kuten muutkin e-laskut.

Tavoitat seuraavat sähkötoimijat palvelumme kautta

 • Fortum logo
 • Väre logo
 • Nordic Green Energia logo
 • Pohjois-Karjalan Sähkö logo
 • Nivos Energia logo
 • Helen logo
 • Lumme Energia logo
 • Oomi logo
 • Vattenfall logo
 • Vihreä Älyenergia logo
 • KSS logo
 • Vaasan Sähkö logo

Loiste sähkösopimukset – Uudet nimet

Sähkösopimuksen tekeminen Loisteelta on käynyt käden käänteessä, mutta vuoden 2021 aikana tapahtuneen yhdistymisen myötä, Loiste Sähkö siirtyi Lumme Energian nimen alle. Olemme päivittäneet tätä sivua niin, että näet tästä Loiste Sähkön aikaisemmat sähkösopimukset ja niiden uudet nimet, jolla ne jatkossa tulet löytämään.

Sähkösopimuksien vertailumme  helpottaa sinua löytämään sinulle sopivan sopimuksen ja näet sieltä aina ajantasalla olevat sopimukset.

Loisteella tai nykyisin Lumme energialla on sekä määräaikaisia, että toistaiseksi voimassaolevia sopimuksia, kuin myös kiinteähintaisia ja sähköpörssin hintoja seuraavia sähkösopimuksia.

Yrityksille Loisteella on ollut, ja nykyään Lumme energialla on tarjolla räätälöityjä sähkösopimuksia. Yhtiön b2b-vastaavat auttavat löytämään oikeat ratkaisut yritykselle.

Yksityisasiakkaille Loiste on tarjonnut 100% uusiutuvaa energiaa seuraavissa sähkösopimuksissa. Tässä kerromme, mitä yksityishenkilön Loiste sähkösopimus ja Lumme Energia sähkösopimus pitää sisällään.

 • Loiste Puhdas -> Lumme Tuulisähkö – Sähkö tuotetaan vesi-, tuuli- ja bioenergialla. Sisältää noin 3 euron kuukausimaksun, jonka lisäksi sähköstä maksetaan kilowattituntihinta käytön mukaan. Sopimus on määräaikainen ja hinta on kiinteä sopimuksen ajan. Tuotantoalueena Suomi ja Pohjoismaat.
 • Loiste Tuuli -> Lumme Tuulisähkö – Loiste Tuuli on sopimus, jonka sähkö tuotetaan kokonaan uusiutuvasti, tuulivoimalla Suomessa. Sopimuksessa on määräaikaisuus, sekä noin 3 euron kuukausimaksu ja kilowattitunnin hinta kiinnitetään sopimuskauden ajaksi.
 • Loiste Lappi -> Lumme Tuulisähkö – Loiste Lappi -sopimuksessa sähkö tulee tuulivoimalla tuotettuna nimensä mukaisesti Suomen Lapin alueella toimivista tuulivoimaloista. Sodankylän Joukhaisselän tuulipuisto merkittävimpänä tuottajana. 100% vihreä ja kotimainen sähkö. Sopimuksessa on määräaikaisuus, sekä noin 3 euron kuukausimaksu ja kilowattitunnin hinta kiinnitetään sopimuskauden ajaksi.
 • Loiste ETUpuhdas -> Lumme Vesisähkö – S-Bonusta kerryttävä Puhdas-sopimus. Sähkön alkuperä on sekoitus 100% uusiutuvia energialähteitä. Sisältää noin 2 euron kuukausimaksun, jonka lisäksi sähköstä maksetaan kilowattituntihinta käytön mukaan. Sopimus on määräaikainen ja hinta on kiinteä sopimuksen ajan. Tuotantoalueena Suomi ja Pohjoismaat. Loistava tapa saada S-Bonuksia kerrytettyä.
 • Loiste ETUpörssi -> Lumme Pörssisähkö Eko – S-Bonusta kerryttävä Puhdas-sopimus, jonka hinnoittelu perustuu Nord Pool -sähköpörssin SPOT-hintoihin, johon lisätään marginaali ja perusmaksu. Toistaiseksi voimassa oleva sopimus.

Kuten näet, osa Loiste sähkönmyyntisopimuksista on tiivistynyt yhdeksi sopimukseksi Lumme Energian yhdistymisen aikana. Uusiutuvien sähkösopimusten lisäksi Loisteella on ollut valikoimassa Loiste SPOT sekä Loiste Olympiasähkö, jotka ovat tuotettu muilla energiamuodoilla.

 • Loiste SPOT -> Lumme Pörssisähkö – Toistaiseksi voimassaoleva sopimus, joka seuraa Nord Pool -pörssin tuntihintoja. SPOT-hinnan lisäksi lasku muodostuu marginaalista sekä noin 3 euron kuukausimaksusta. Hintatietoiselle käyttäjälle. Sähkön alkuperä ei ole uusiutuvista lähteistä.
 • Loiste Olympiasähkö – poistunut – Tämä määräaikainen sopimus oli lanseerattu yhteistyössä Olympiakomitean kanssa. Loiste Olympiasähkö -sopimuksilla tuetaan lahjakkaiden urheilijanuorten Olympiavalmennusta. Sopimuksen kilowattituntihinta on lukittu sopimuksen ajaksi, jonka lisäksi maksetaan noin 3 euron kuukausimaksu. Olympiasähkö ei maksa käyttäjälleen ylimääräistä vaan Loiste lahjoittaa osuuden omasta pussistaan. Sähkö alkuperänä on muut kuin uusiutuvat lähteet. Ei siirtynyt Lumme Energian valikoimaan.

Tarkistathan Lumme Energian sivuilta tarkat ja ajankohtaiset hinnastot, tällä sivulla olevat hinnat ovat suuntaa-antavia.


Sähkön alkuperä

Loisteen verkkosivujen mukaan heidän myymien sähkösopimusten kautta kulutetun sähkön alkuperäjakauma on ollut 2019: uusiutuvat lähteet n. 10%, ydinvoima n. 50% ja fossiiliset n. 40%. Kuitenkin samalla sivulla ilmoitetaan uusiutuvan energian osuudeksi n. 5% myydystä sähköstä, mikä on saattanut ehkä antaa hieman hämmentävän vaikutelman.

Yhtiöllä on ollut onneksi kattava valikoima vihreitä sähkösopimuksia, joista löytyy erilaisiin tarpeisiin sopivat sähkösopimukset, mutta loppupeleissä kuten muutkin sähköyhtiöt, Loiste korostaa asiakkaiden vastuuta.

Yhtiö on pyrkinyt viestinnässään ohjaamaan asiakasta valitsemaan uusiutuvia energialähteitä, vaikka heidän valikoimastaan on löytynyt myös ydinvoimalla ja fossiilisilla tuotettua sähköä.

Sähkön hintakehitys Suomessa

Lainojen jakauma ympyrädiagrammi

Taustatietoa Loisteesta

Loiste Sähkön arvoihin ovat kuuluneet läpinäkyvyys, sähkön edullisuus ja asiakaspalvelun laatu. Loisteen slogan “enemmän kuin energiaa” kiteytti yhtiön tavoitteet tarjota muutakin kuin vain sähköä, ja siitä kertovat yhtiön toteuttamat projektit kuten Olympiasähkö tai koululaisten energiansäästöviikko. Kerromme niistä lisää alempana.

Loiste on investoinut voimakkaasti Kainuun alueen sähköverkkoihin sekä tuulivoimaan, ja halunnut kannustaa työntekijöitään ja asiakkaitaan energiatehokkaaseen arkeen sekä tekemään ympäristölle ystävällisiä valintoja. Loisteen sosiaaliseen vastuun tavoitteena on ollut tarjota energia-alan halutuin työpaikka sekä tukea lähialueiden energiatuottajia ja nuoria.

Yhtiön missiona on ollut lisätä tietoisuutta ilmastonmuutoksesta ja pyrkii kehittämään palvelujaan jatkuvasti. Perusperiaatteina on turvata varma sähkön toimitus ja tarjota kilpailukykyisiä sähkösopimuksia, joissa sähkön hinta on edullinen.

Kainuun alueelle ja Pohjois-Pohjanmaalle toimintansa painottavaan Loiste-konserniin kuuluvat tytäryhtiöt:

 • Loiste Sähkömyynti – valtakunnallinen sähkön myyjä, joka vuonna 2021 yhdistyi Lumme Energian kanssa. Uusi nimikin on Lumme Energia
 • Kajave – Kainuun alueen jakeluverkon haltija
 • Loiste Energia – sähkön tuotanto ja energiapalvelut
 • Loiste Lämpö – kaukolämpöä Kainuun alueella
 • Loiste Rahoitus – kiinteistöalan yhtiö

Muuta tietoa yhtiöstä:

 • Loiste yhtiöillä on jo yli 200 000 asiakasta Suomessa
 • Työllistää yli 60 energia-alan asiantuntijaa
 • Konsernin liikevaihto ylitti 150 miljoonan euron rajan vuonna 2019
 • Sitoutunut tavoitteeseen “Suomi hiilineutraaliksi 2035 vuoteen mennessä”
 • Suomen Olympiajoukkueen virallinen yhteistyökumppani
Plus IconKilpailuta sähkösopimus Kilpailuta sähkösopimuksesi kätevällä nettilomakkeella 5 minuutissa. Kilpailuta sähkösopimus ja säästä
Kilpailuta sähkösopimus

Loisteen investoinnit

Kajaanin Piiparinmäen ja Kivivaara-Peuravaara tuulivoimapuistot ovat Suomen mittapuulla suuria investointeja uusiutuvien energialähteiden tulevaisuudelle.

Ilmattaren rakennuttaman tuulipuiston hinnaksi on arvioitu 360 miljoonaa euroa, ja puistoon on kaavailtu yli 40 tuulivoimalaa, joilla voidaan kattaa jopa 36 000 omakotitalon sähkön tarve.

Loisteen tytäryhtiö Kajaven on määrä rakentaa sähköverkot ihmisten koteihin, jotta tuulisähkö saadaan toimitettua lähialueelle. Hankkeen on määrä toteutua 2020-vuosikymmenen alkupuoliskolla.

Kivivaara-Peuravaara sen sijaan on Loiste Energian ja Taaleri-konsernin yhteinen tuulipuistohanke, joka oli Kainuun alueen ensimmäinen tuulipuisto, jossa toimii 30 tuulivoimalaa. Hankkeella on ollut merkittävä vaikutus alueen työllistävänä voimana sekä Kainuun alueen sähkön omavaraisuudessa.

Vuonna 2019 Loiste investoi yli 21 miljoonalla Kainuun alueen sähkönjakeluverkkoihin. Kyseessä on merkittävät alueelliset investoinnit, joilla voidaan turvata vahvempi ja tiheämpi jakeluverkko maaseudun runkoalueillekin. Vaikutukset ovat olleet lähellä loppukäyttäjää.


Muita sähköön liittyviä artikkeleita

Loisteen yhteiskuntavastuu

Yhtiönä Loiste ilmoittaa haluavansa olla energia-alan kiinnostavin työpaikka, johon hakeutuu motivoituneita energia-alan osaajia.

Vuosittaisen yhteisvastuuraportin mukaan Loiste tunnustaa roolinsa yhteiskunnan toimijana ja haluaa olla hidastamassa ilmastonmuutosta sekä tukea lapsia ja nuorisoa, joissa piilee yhteiskunnan tulevaisuus.

Loiste lahjoittaa vuosittain Kainuun Valon rahastosta 8000 euron apurahan Kainuun kulttuurirahaston nimeämälle kohteelle.

Lapset ja nuoriso

Loiste on ottanut yhteiskunnallisesti omaksi tehtäväkseen tukea lapsia ja nuorisoa, sillä he ovat tulevaisuus. Myös tietoisuuden lisääminen on ollut Loisteen Energiaa tokaluokkalaisille -projektin päämääränä.

Projektin idea on ollut vuosittainen energiansäästöviikko, jonka pyrkimyksenä on opettaa henkilökohtaista energiankäyttöä ja sen hallintaa.

Loiste kustantaa kainuulaisille kouluille opetusmateriaaleja energiaan liittyvistä asioista ja käsitteistä, jotta lapset oppivat järkevään energiankulutukseen.

Yhtiö on myös vuosien varrella lahjoittanut kainuulaisten lasten ja nuorten harrastustoimintaan yli 80 000 euroa.

Halutessasi voit lukea opiskelijoiden sähkösopimuksista lisää täältä.


Miksi kilpailuttaa sähkösopimukset Summarumilla?

 • Löydät kauttamme käyttöösi nykyistä edullisemman tai ekologisemman sähkösopimuksen
 • Sähkösopimuksen kilpailuttamisella löydät lähes aina nykyistä paremman sähkösopimuksen
 • Kilpailuttamalla sähkösopimuksen jokainen voi tehdä merkittävää säästöä

SIIRRY SÄHKÖVERTAILUUN

Summarum Logo


Yhteistyö Olympiakomitean kanssa

Loiste Olympiasähkö -sopimuksella asiakkaan maksamasta sähkölaskusta Loiste ohjaa 2,5% prosenttia omasta pussistaan lahjakkaiden nuorten urheilijoiden Olympiavalmennukseen. Tällä tavalla asiakas voi tukea Suomen urheilijanuoria ilman mitään lisämaksuja.

Loiste Oma Energia poistuu 31.12.21 – Tilalla OmaLumme

Oma Energia on Loisteen sähköinen asiointipalvelu, jonka avulla asiakas voi seurata omaa sähkönkulutustaan ja tunnistaa virtapiikkien lähteet. Oma Energia mahdollistaa energiatehokkuuteen pyrkimisen.

Kätevän palvelun avulla asiointi tapahtuu missä ja milloin vain. Sähkölaskun eräpäivän siirtäminen ja sähkösopimuksen tietojen tarkistaminen onnistuu helposti kirjautumalla Oma Energiaan.

Palveluun rekisteröityminen vaatii vahvan tunnistautumisen verkkopankkitunnuksilla.

Loiste sähkön asiakkaiden sähkösopimukset siirtyvät automaattisesti Lumme Energialle, joten asiakkaalta ei sen suhteen tarvita mitään toimenpiteitä.

Loiste Sähkön asiakas – Tee Lummetunnus OmaLumme -palveluun

Loiste Oma Energia -palvelua käyttäneet asiakkaat ovat voineet käyttää palvelua 31.12.2021 asti, jonka jälkeen Oma Energia poistui käytöstä.

Loisteen asiakkaat voivat jo tehdä OmaLumme -palveluun Lummetunnuksen, jolla pääsee kirjautumaan omiin sähköasioihin verkossa.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi sähkösopimusta sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti myös muista palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:

Lainojen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Yhteenveto

Loiste on ollut perinteikäs kotimainen energiayhtiö, joka tuottaa muun muassa kotimaista tuulivoimaa, kaukolämpöä ja toimii valtakunnallisena sähkönmyyjänä. Vuoden 2021 lopusta toiminta on jatkunut Lumme Energian alaisuudessa.

Suurimmassa osassa sähkösopimuksista on sähkön alkuperäksi valittu uusiutuvat energialähteet, mutta edelleen yhtiön myymän sähkön alkuperän enemmistö jakautuu ydinvoimalla ja fossiilisilla tuotetun energian välille.

Yhtiön päämarkkinat ovat olleet Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan alueilla, joilla se on työllistänyt ja työllistää edelleen ison määrän ihmisiä erilaisten energiahankkeiden parissa.

Yhteisvastuullisen tukensa kohteeksi Loiste on valinnut lapset ja nuoret sekä urheilijalupaukset, joille ohjataan tukea Olympiakomitean kanssa lanseeratun sähkösopimuksen tuotoista.

Loiste on kannustanut asiakkaitaan vastuullisiin valintoihin ja haluaa tuoda ratkaisuja energian säästämiseksi ja hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Loisteen sähkösopimukset ovat olleet hinnoiltaan kilpailukykyisiä, joskin monessa sopimuksessa on suhteellisen pitkä määräaikaisuus.

3 sähkönsäästövinkkiä:

 • Alenna huoneiden ja eri tilojen lämpötilaa
 • Puhdista pölyt valaisimista ja vaihda valonlähteet ledeihin
 • Pidä kodinkoneet puhtaina ja sulje aina ne laitteet, joita et käytä

Usein kysyttyä

Mistä Loisteen sähkö tulee?
Loiste käyttää Guarantee of Origin -menettelytapaa sähkönsä alkuperän varmistamisessa. Yhtiö tuottaa myös itse sähköä omistamiensa tuulivoimaloiden avulla ja ostaa sitä Nord Pool -sähköpörssistä. Yhtiön myymän sähkön alkuperän jakauma on noin 10% uusiutuvaa sähköä, noin 50% ydinvoimalla ja noin 40% fossiilisilla lähteillä.
Mikä on Olympiasähkö?
Loiste Olympiasähkö -sopimuksella asiakkaan maksamasta sähkölaskusta Loiste ohjaa 2,5% prosenttia omasta pussistaan lahjakkaiden nuorten urheilijoiden Olympiavalmennukseen. Tällä tavalla asiakas voi tukea Suomen urheilijanuoria ilman mitään lisämaksuja.
Miksi saan kaksi eri sähkölaskua?

Sähkön myynti ja sähkön siirto tulevat erillisillä laskuilla, sillä niistä vastaavat usein eri yhtiöt.

Sähkön siirrosta vastaa paikallinen sähköverkkoyhtiö, joka esimerkiksi Kainuun alueella on Kajave.

Joissakin tapauksissa on mahdollista saada sähkön myynti- sekä siirtolasku samaan laskuun, mutta tällöin sähkön siirrosta vastaavan yhtiön täytyy toimia myös sähköä myyvänä yhtiönä.

Jos sinua askarruttaa sähkölaskuihin liittyvät laskutus- tai sopimusasiat, otathan yhteyttä sähköyhtiösi asiakaspalveluun!

Mikä on Oma Energia?
Loisteen Oma Energia on Loiste Energian asiakkaille tarkoitettu sähköinen asiointipalvelu, jonka kautta pystyy muun muassa seuraamaan omaa sähkön kulutustaan ja hoitamaan sähkölaskuihin liittyviä toimintoja kuten siirtämään laskun eräpäivää tai tarkistamaan sähkösopimuksen tietoja. Loisteen Oma Energia on käytössä vielä 31.12.2021 saakka, jonka jälkeen palvelu poistuu käytöstä. Yhtiön asiakkaiden on mahdollista tehdä Lumme Energian OmaLumme palveluun LummeTunnus, jolla sähköasioiden hoitaminen onnistuu yhtä vaivattomasti kuin aiemminkin.

Tutustu muihin sähköyhtiöihin