7 vuorokauden keskiarvo 28 vuorokauden keskiarvo
1,63 snt/kWh 1,44 snt/kWh

Esittelyssä Kymenlaakson sähkö

Ladataan lomaketta..

Kymenlaakson Sähkö Oy – yli 100-vuotias suomalainen sähköyhtiö

Suomen suurimpiin sähköyhtiöihin lukeutuva Kymenlaakson Sähkö Oy on energiakonserni, jonka omistavat 10 Kaakkois-Suomen kaupunkia ja kuntaa. Valtakunnallisesti sähköä myyvä Kymenlaakson Sähkö Oy eli KSOY omistaa Kymenlaakson Sähköverkko Oy -tytäryhtiön, joka vastaa Kaakkois-Suomen alueen sähköverkoista.


Löydä edullisin KSOY sähkösopimus

Summarumin kautta löydät kilpailuttamisen avulla nopeasti sen sinulle sopivan sähkösopimuksen. Selkeän hakemuksen täyttäminen vie vain hetken aikaasi ja voit uuden sopimuksen avulla säästää tuntuvasti sähkökuluissasi.

Hae edullisin sähkösopimus tästä

Summarum Logo

Kymenlaakson Sähköllä on vankka kokemus energia-alalta yli 100 vuoden ajalta, jonka aikana se on pyrkinyt uusiutumaan ja kehittämään omaa toimintaansa jatkuvasti tulevaisuuden näkymät edellä. Ilmastonmuutoksen hillitseminen ja energiatehokkuuteen kouluttaminen kuuluvat yhtiön vastuullisuusstrategiaan.

Yhtiön myymästä sähköstä hieman alle puolet ostetaan pohjoismaisen Nord Pool -sähköpörssin kautta ja loppuosan se tuottaa itse. Yli 90 prosenttia Kymenlaakson Sähkön tuottamasta sähköstä on hiilivapaata.

Yhtiön hankkiman sähkön alkuperästä uusiutuvien energialähteiden osuus lähentelee liki 40% osuutta, joka on alan keskitasoa parempi luku.

Kaakkois-Suomen alueella Kymenlaakson Sähkö on merkittävä paikallinen yhtiö, jota muiden lisäksi etenkin paikallisten kannattaa harkita sähköyhtiöksi.

Tavoitat seuraavat sähkötoimijat palvelumme kautta

 • Fortum logo
 • Väre logo
 • Nordic Green Energia logo
 • Pohjois-Karjalan Sähkö logo
 • Nivos Energia logo
 • Helen logo
 • Lumme Energia logo
 • Oomi logo
 • Vattenfall logo
 • Vihreä Älyenergia logo
 • KSS logo
 • Vaasan Sähkö logo

Sähkösopimus Kymenlaakson Sähköltä

Kymenlaakson Sähkön tuotevalikoima on kattavan monipuolinen, kuten muillakin asiakaslähtöisillä sähköyhtiöillä on ollut tapana. Yhtiö pyrkii sanojensa mukaisesti tarjoamaan luotettavaa sähköntoimitusta, kilpailukykyisiä hintoja ja erinomaista 24/7 asiakaspalvelua.

Saat vain yhden sähkölaskun, jos sinulla on Kymenlaakson Sähkön sähkösopimus ja asut Kymenlaakson sähköverkon alueella, sillä yhtiö hoitaa myös sähkönsiirron alueella.

Muilla paikkakunnilla asuvat asiakkaat saavat sähkömyyntilaskun lisäksi sähkönsiirtolaskun oman alueensa sähkönsiirtoyhtiöltä.

Onko haussa KSOY kampanja?

Yhtiön sivuilta voi tehdä sähkövertailua ja tarkastella sopimuksia helposti “Sähkön myynti” -osion sivuilta, jotka ovat jaettu eri asiakaskategorioihin. Sivuilta löytyy helposti tietoa sopimuksista ja kampanjoista, kun asiakas haluaa sähköä kotiin tai sähköä yritykselle.

Muuttajan sähköopas ja tärkeitä tietoja muuttamiseen ja sähköön liittyen löytyvät ksoy.fi -sivun “sähköä muuttajalle” -valikosta. Sieltä löydät ajankohtaiset KSOY kampanjat ja tarkemmat tiedot KSOYn sähkösopimuksista.

Kymenlaakson Sähkön hinnasto ja sopimukset löytyvät heidän verkkosivuiltaan tai suoraan Kymenlaakson Sähkö Online -palvelusta, joiden kautta myös sopimus on helppo tehdä.

KSOY Online on heidän sähköpalvelu, jonka avulla asiakkaat voivat hallinnoida omia sähköasioitaan. Kerromme KSOY Online -palvelusta tarkemmin alempana.

Apua sähkösopimuksen valintaan

Jotta sähkösopimuksen löytäminen olisi sinulle helpompaa, olemme laatineet hyödyllisen sähkösopimuksen valintaoppaan – löydä itsellesi paras sähkösopimus sen avulla!

Jos mielessäsi on sähkövertailu, kilpailuta sähkösopimus täältä!

Sähkövertailun avulla saat sähkötarjouksia useilta sähköyhtiöiltä yhdellä lomakkeella. Sähkön kilpailutus on keino, jolla voit säästää vuosittain huomattavia rahamääriä, joten valitse itsellesi paras sähkötarjous.

Sähkön alkuperä ja uusiutuva sähkö

Sähkön alkuperäjakauma Kymenlaakson Sähköllä on ollut vuonna 2019:

 • Uusiutuvat energialähteet 38,8%
 • Fossiiliset energialähteet ja turve 28%
 • Ydinvoima 33,2%

Kymenlaakson Sähkö hankkii hieman alle puolet sähköstään Nord Pool -pörssistä ja loppuosan yhtiö tuottaa itse. Verkkosivujen mukaan itsetuotetusta sähköstä yli 90% on hiilivapaata.

Jos haluat valita vihreän sähkösopimuksen ja osallistua ilmastotalkoisiin Kymenlaakson Sähkön asiakkaana, suosittelemme valitsemaan KSOY Tuuli tai KSOY Takuu -sopimuksen, jotka ovat sisältäneet 100% uusiutuvaa sähköä.

Ajankohtaisimpiin tietoihin ja ehtoihin kannattaa perehtyä yhtiön omilla verkkosivuilla, joiden kautta myös KSOY Online ja asiakaspalvelu auttavat askarruttavissa kysymyksissä.

Sähkön hintakehitys Suomessa

Lainojen jakauma ympyrädiagrammi

KSOY ja muut palvelut

Kymenlaakson Sähkö toimittaa myös aurinkopaneelit kotitalouksille, yrityksille ja maatiloille. Sähkön pientuottajaksi ryhtyminen aurinkopaneelien avulla on sijoitus kohti tulevaisuutta ja hiilineutraalia sähköntuotantoa.

KSOY verkkosivut antavat kattavasti tietoa aiheesta – oikeastaan melkein kaiken mitä aiheesta tarvitsee tietää.

Sivut kertovat miten aurinkopaneelijärjestelmä toimii, kuinka verkkoon liittäminen onnistuu ja miten ylijäämäsähköä voi myydä.

Löydät nämä infopaketit Kymenlaakson Sähkön Aurinkosähköinfo-osiosta, josta voit myös pyytää aurinkopaneelitarjouksen ja ladata ilmaisen pdf-muotoisen aurinkosähköoppaan.

Sähköauton lataus

Jatkuvasti suosiotaan kasvattava sähköautoilu ja niiden latausasemat ovat vakiinnuttaneet paikkansa energiayhtiöiden valikoimissa. Myös Kymenlaakson Sähkö Oy toimittaa latausasemat kotiin, yritykselle ja taloyhtiöille.

Voit pyytää tarjouksen yhtiön sivuilta tai etsiä itse sopivaa vaihtoehtoa omaan tarkoitukseesi.

Maksuton sähköauton lataajan opas on ladattavissa yhtiön verkkosivuilta.

Sähköverkko – liittyminen ja sähkönsiirto

Paikallisten sähköverkkoyhtiöiden tehtävä on toimittaa sähköt paikallisalueiden kohteisiin. Kymenlaakson Sähköverkko toimittaa sähköä neljän maakunnan alueella – Kymenlaaksossa, Uudellamaalla, Etelä-Karjalassa sekä Päijät-Hämeessä.

Jos kiinteistösi sijaitsee Kymenlaakson sähköverkon alueella, näet sivuilta sähkön siirtosopimusten vaihtoehdot, joita ovat olleet muun muassa yleissiirto, yösiirto sekä vuodenaikasiirto.

Sähkönsiirtoon liittyvät asiat on kasattu yhtiön verkkosivuille samaan osioon, josta asiakas voi myös pyytää hintatarjouksen uutta sähköliittymää varten.

Uutta sähköistettävää kohdetta varten suositellaan ottamaan yhteys sähköverkkoyhtiöön jo kuukausia ennen rakentamisen aloittamista.

Plus IconKilpailuta sähkösopimus Kilpailuta sähkösopimuksesi kätevällä nettilomakkeella 5 minuutissa. Kilpailuta sähkösopimus ja säästä
Kilpailuta sähkösopimus

KSOY Online ja asiakaspalvelu

Kymenlaakson Sähkön asiakaspalvelu on erittäin nopeaa. Puhelimitse yhtiön asiakaspalvelijat pyrkivät vastaamaan normaaleina työaikoina, kun taas verkkosivujen chatin kautta palvelua saa myös myöhempänä ajankohtana ja Online-palvelu toimii vuorokauden ympäri 24/7.

Kymenlaakson Sähkö Online -palvelun kautta asiakas pystyy hoitamaan sähköasiansa verkossa joko tietokoneella tai mobiililaitteella. Online-palvelu sijaitsee yhtiön WWW-sivuilla eli App Storesta tai Google Play Kaupasta ladattavaa sovellusta ei siis ole.

Online-palvelun rekisteröintiin tarvittavat tiedot: asiakasnumero ja käyttöpaikkatunnus, jotka molemmat löytyvät sähkölaskun ylänurkasta.

Online-palvelun avulla asiakas voi:

 • maksaa sähkölaskun
 • tehdä muuttoilmoituksen
 • tarkastella sähkönkulutusta miltei reaaliajassa
 • vertailla sähkösopimuksia

Kymenlaakson Sähkö Oy asiakaspalvelun yhteystiedot löytyvät kätevästi yhtiön verkkosivuilta etusivua alaspäin selaamalla tai kohdasta Sähkön myynti > Asiakaspalvelu.


Muita sähköön liittyviä artikkeleita

Kymenlaakson sähkö ostaa tuottamaasi sähköä

Luit aivan oikein. Kymenlaakson sähkö vo myös ostaa sähköä sinulta, jos satut omistamaan esimerkiksi aurinkopaneeleita. Jos sinulla sattuu olemaan pieni tuulivoimala tai aurinkopaneelit, etkä käytä kaikkea kuluttamaasi sähköenergiaa voit myös myydä sen pois.

Kymenlaakson sähkön kanssa voit tehdä tässä tapauksessa sähköenergian ostosopimuksen. Jotta ostosopimus on mahdollinen, sinun tulee kuitenkin huomioida seuraavat asiat ensin.

 • Tuotantolaitoksesi on kytketty paikalliseen verkkovirtaan.
 • Sinulla on käytössäsi tuntipohjainen energianmittaus. Mittari mittaa tuottamasi energiamäärän.
 • Tuotantolaitteesi nimellisteho on 100kVa
 • Sinulla on voimassa oleva sähkönmyyntisopimus Kymenlaakson sähkön kanssa

Kymenlaakson sähkön verkkosivuilta voit lukea lisää ja tarkemmin siitä, kuinka voit ryhtyä sähkökauppiaaksi. Heidän hyvin asiantunteva henkilökunta osaa auttaa sinua kaikkien kysymysten äärellä.

Sähköstä maksetaan Nordic Pool Spotin Suomen hinta-alueen mukainen tuntispot-hinta. Toisin sanoen voidaan puhua sähkön markkinahinnasta.

KSOY Studio – ajankohtaista keskustelua sähköstä

Kymenlaakson Sähkö oy asiantuntijat julkaisevat ajankohtaista sisältöä sähköön liittyen keskusteluohjelman muodossa. KSOY Studion jaksot ovat nähtävillä yhtiön kanavalla Youtube.com -sivustolla sekä Kymenlaakson Sähkön verkkosivuilla.

KSOY Studio on tarkoitettu  kaikille tämän hetken ja tulevaisuuden energiakysymyksistä kiinnostuneille sekä yhtiön omille asiakkaille.

Aikaisemmin KSOY Studion aiheita ovat olleet:

 • aurinkosähköön liittyvät asiat – mitä pitää ottaa huomioon aurinkopaneeleja asentaessa?
 • KSOY vastuullisuus ja toiminta, tulevaisuuden näkymät sekä ilmastotavoitteet
 • miten sähköverkkoja kehitetään ja miten verkkopalvelut ovat muuttuneet
 • kuinka yhtiöiden olisi hyvä varautua tulevaisuuteen?

KSOY Studio tuo yhtiön toimintaan läpinäkyvyyttä ja kosketuspintaa, niin asiakkaat saavat tietoa mitä yrityksessä tapahtuu tällä hetkellä ja tulevaisuudessa. Energia-ala ja sähköyhtiöiden toiminta on murroksessa, joten Studion aiheet ovat jatkossakin mielenkiintoisia.


Miksi kilpailuttaa sähkösopimukset Summarumilla?

 • Löydät kauttamme käyttöösi nykyistä edullisemman tai ekologisemman sähkösopimuksen
 • Sähkösopimuksen kilpailuttamisella löydät lähes aina nykyistä paremman sähkösopimuksen
 • Kilpailuttamalla sähkösopimuksen jokainen voi tehdä merkittävää säästöä

SIIRRY SÄHKÖVERTAILUUN

Summarum Logo


Sähkönjakelun tilanne – Häiriökartta ja vikailmoitukset

Kymenlaakson Sähkön vikailmoitus kannattaa tehdä välittömästi yhtiön vikailmoitusnumeroon, joka löytyy niin verkkosivujen etusivulta, Online-palvelusta kuin yhteystiedoistakin. Vikailmoitusten avulla ylläpidetään häiriökarttaa.

Sähkönjakelun häiriötilanteissa yhtiö pyrkii toimimaan viiveettä – tämän vuoksi yhtiön etusivulta pääset käsiksi ohjeisiin kuinka toimia, kun sähkönjakelussa on häiriöitä. Asiakkaan on mahdollista valita myös vikailmoitukset tekstiviestinä puhelimeensa.

Verkkosivuilta löytyy myös reaaliaikainen Kymenlaakson Sähkön häiriökartta, jonka avulla voi nähdä mikä on sen hetkinen sähkönjakelun tilanne.

KSOY kokemuksia löytyy Facebookista

Asiakkaiden KSOY kokemuksia löytyy netistä verrattain vähän, mutta yhtiön Facebook-sivujen arviot antavat kirjavan kuvan asiakkaiden kokemuksista.

Aurinkosähköstä on jäänyt asiakkaille positiivisia kokemuksia, ja joitakin asiakaskokemuksia on luettavissa Kymenlaakson Sähkön omilta verkkosivuilta.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi Kymenlaakson sähkön sähkösopimusta sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti myös muista palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:

Lainojen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Yhteenveto

Suomen suosituimpiin sähköyhtiöihin lukeutuva Kymenlaakson Sähkö Oy eli KSOY toimii valtakunnallisena sähkömyyjänä sekä Kaakkois-Suomen alueella se toimii myös alueellisena sähkönsiirtäjänä.

Kymenlaakson Sähkö on kulkenut jo yli satavuotisen taipaleen kotimaisella energia-alalla ja sen toiminnan ytimessä on ollut jatkuva palvelujen kehittäminen ja uudistuminen.

KSOY:n tärkeimpiin palveluihin kuuluvat muun muassa sähkönmyynti, aurinkopaneeliratkaisut, sähköauton latausasemat sekä sähkönsiirto. Kymenlaakson Sähkö kannustaa asiakkaitaan osallistumaan ilmastotalkoisiiin ja tehostamaan omaa energiankulutustaan.

Tutustu muihin sähköyhtiöihin

3 sähkönsäästövinkkiä:

 • Alenna huoneiden ja eri tilojen lämpötilaa
 • Puhdista pölyt valaisimista ja vaihda valonlähteet ledeihin
 • Pidä kodinkoneet puhtaina ja sulje aina ne laitteet, joita et käytä

Usein kysyttyä

Mikä on KSOY Online?

KSOY Online on Kymenlaakson Sähkön asiakkaille tarkoitettu verkkopalvelu, jolla asiakas voi maksaa sähkölaskunsa, tarkastella sähkönkulutustaan lähes reaaliajassa, vertailla sähkösopimuksia sekä tehdä muuttoilmoituksen.

Asiakas voi palvelun kautta olla myös yhteydessä Kymenlaakson Sähkön asiakaspalveluun.

KSOY Online -palveluun kirjautuminen onnistuu mobiililaitteella tai tietokoneella yhtiön verkkosivuilta 24/7.

Miten Kymenlaakson Sähkö tuottaa sähköä?

Kymenlaakson Sähkö Oy tuottaa myymästään sähköstä itse hieman yli puolet. Loput se ostaa pohjoismaisesta Nord Pool -sähköpörssistä. Yhtiön verkkosivujen mukaan sen omien tuotantolaitosten tuottamasta sähköstä yli 90% on tuotettu hiilivapaasti.

Kymenlaakson Sähkön myymän sähkön alkuperäjakauma on ollut vuonna 2019:

 • Uusiutuvat energialähteet 38,8%
 • Fossiiliset energialähteet ja turve 28%
 • Ydinvoima 33,2%

Mitkä alueet kuuluvat Kymenlaakson Sähköverkolle?

Paikallisten sähköverkkoyhtiöiden tehtävänä on hoitaa sähkönsiirto paikallisalueiden kohteisiin sekä huoltaa sähköverkkoa. Kymenlaakson Sähköverkko toimittaa sähköä neljän maakunnan alueella:

 • Kymenlaaksossa
 • Uudellamaalla
 • Etelä-Karjalassa
 • Päijät-Hämeessä