Pörssisähkön hinta 7 vuorokauden keskiarvo 28 vuorokauden keskiarvo
33,47 snt/kWh 39,49 snt/kWh 31,93 snt/kWh

Esittelyssä Fortum sähkösopimukset

Fortum on yksi Suomen suosituimmista ja käytetyimmistä sähköyhtiöistä. Tutustu Fortumin kattavaan palveluvalikoimaan alapuolelta.
Ladataan lomaketta..

Summarum Mediassa

Fortum yhtiönä

Vuonna 2019 yli 5 miljardin liikevaihdon tehnyt Fortum on energia-alan jättiläinen, jonka päätoiminta painottuu yli 10 maan markkinalle, joilla se palvelee yli 2,5 miljoonaa asiakasta.

Baltian maiden ja Saksan lisäksi tärkeitä markkina-alueita ovat myös Venäjä ja Intia. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Espoossa.

Sähkön toimituksen ohella yhtiön ydintoimintaan kuuluvat järkevään asumiseen liittyvät ratkaisut kuten jäähdytys- ja lämmitysjärjestelmien tuottaminen.

Fortum tarjoaa yksityishenkilöille Charge & Drive -palvelua sähköautoilua varten, aurinkopaneelijärjestelmiä sekä energialaitoksille erilaisia tuotteita ja palveluita.

Valtion omisteisen Fortumin osakkeet ovat yksi omistetuimpia osakkeita Helsingin pörssissä ja viime vuosien Uniper-yrityskauppojen myötä Fortumista tuli Suomen suurin yhtiö.


Löydä edullisin Fortumin sähkösopimus

Summarumin kautta löydät kilpailuttamisen avulla nopeasti sen sinulle sopivan Fortumin sähkösopimuksen. Selkeän hakemuksen täyttäminen vie vain hetken aikaasi ja voit uuden sopimuksen avulla säästää tuntuvasti sähkökuluissasi.

Hae edullisin sähkösopimus tästä

Summarum Logo

Kilpailuta sähkösopimus Fortumilta

Fortumin sähkösopimus on helppo tehdä sähkövertailumme kautta, Fortumin verkkosivujen kautta tai Fortumin myyntipisteillä suoraan myyjien kautta, jotka tarjoavat sähköä ajankohtaisten tarjousten kera.

Fortumin sivuilta löytyvän Sähköapurin avulla voi myös vertailla, miten heidän sopimuksensa eroaa keskenään. Viisivaiheisessa kyselyssä kysytään käyttökohdetta ja muita oleellisia sähkösopimukseen liittyviä tietoja. Fortumin sähköapuri auttaa valitsemaan sähkön eri alkuperien sekä erilaisten hinnoitteluvaihtoehtojen väliltä, jotta asiakas saa juuri itsensä näköisen sopimuksen.

Tee sähkövertailu ja kilpailuta sähkösopimus helposti

Sähkösopimuksen valinnan helpottamiseksi me tarjoamme palvelua, jolla saat yhdellä lomakkeella monta sähkötarjousta. Olemme myös laatineet kattavan sähkösopimuksen valintaoppaan.

Suosittelemme siis seuraavaa: tee sähkövertailu ja kilpailuta sähkösopimus, sitten valitse itsellesi paras sähkösopimus ja säästät rahaa sähkölaskuissasi!

Tavoitat seuraavat sähkötoimijat palvelumme kautta

 • Fortum logo
 • Nordic Green Energia logo
 • Pohjois-Karjalan Sähkö logo
 • Nivos Energia logo
 • Helen logo
 • Lumme Energia logo
 • Ilmatar logo
 • Ilmatar logo

Sähkön alkuperä

Fortum haluaa tarjota asiakkailleen mahdollisuudet valita, millä tavoin sähkö tuotetaan omaan sähkösopimukseen. Alustavasti sähkösopimusten hinnoittelu sisältää 100% hiilidioksidivapaan sähkön, joka käytännössä tarkoittaa ydinvoimalla tuotettua sähköä.

Jokaiseen uuteen ja vanhaankin Fortumin sähkösopimukseen on valittavissa pienellä lisähinnalla vieläkin vihreämpiä vaihtoehtoja kuten täysin uusiutuva sähkö tai aurinkoenergia.

100% uusiutuva sähkö sisältää neljän eri tuotantomuodon sekoitusta. Näitä ovat aurinko-, vesi-, tuuli– ja bioenergia.

Yhtiön valikoimasta löytyy myös ympäristömerkittyä EKOenergiaa eli Suomen Luonnonsuojeluliiton sertifioimaa ja suosittelemaa ekotuulisähköä.

Yhtiön sähkön alkuperät varmennetaan Guarantee of Origin -menetelmän mukaisesti.

Millaisia sopimuksia Fortum tarjoaa?

Suomen kattavimmasta valikoimasta löytyy sähkösopimukset koteihin ja eri käyttökohteisiin.

Sähköapurin lisäksi sivuilla voi vertailla sopimuksia perinteisin keinoin, ja valikoimasta löytyy määräaikaisten ja toistaiseksi voimassaolevien sopimusten lisäksi joihinkin sopimuksiin on saatavilla sähköt + kotivakuutus -paketti.

Sopimusten hinnoittelussa vaihtoehtoina ovat pörssisähkö tai sitten asiakas voi valita sähköä kiinteään hintaan. Tässä on kerrottu sopimusten oleellisimmat piirteet.

Fortum Vakio S, M tai L

Tämä kiinteähintainen sopimustyyppi on Fortumin huolettomin sähkösopimus kerrostaloasuntoon tai rivitaloasuntoon, koska tiedät aina etukäteen paljonko tulet sähköstä maksamaan.

Sopimus valitaan sähkönkulutuksen perusteella, jonka jälkeen ei tarvitse maksaa kuin kuukausimaksua.

Kaikki Fortum Vakion sähkö on hiilivapaata eli toisin sanoen siinä on käytetty ydinvoimaa, ja pienellä lisämaksulla asiakas voi vaihtaa sähkön alkuperäksi täysin uusiutuvan vaihtoehdon.

Fortum Takuu

Määräaikainen sähkösopimus, jossa sähkölle on tehty hintatakuu eli se on sama koko sopimusajan. Sähkölasku muodostuu pienestä kuukausimaksusta ja sähkön kulutuksen määrästä.

Fortum Takuu -sopimusten sähkö on 100% hiilidioksivapaata, ja lisäpalveluna on valittavana täysin uusiutuva tai aurinkosähkö.

Kuten Fortum Vakio, myös Fortum Takuu auttaa suunnittelemaan tulevaisuuden kuluja etukäteen, ja mikäli haluaa joustavuutta sopimukseen, voi valita lisäpalveluna Takuu+Vaihtotakuu -paketin.

Fortum Vakaa

Jatkuvasti voimassaolevassa Fortum Vakaa-sopimuksessa tarkistetaan sähkön tuntihinta puolivuosittain ja lasku muodostuu kulutuksen lisäksi pienestä kuukausimaksusta. Turvallinen vaihtoehto asiakkaalle, joka haluaa samalla huolettomuutta.

Sähkön alkuperä huomioi myös ilmaston, ettei sopimukseen valittu sähkö lisää ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta. Mahdollisuus myös valita täysin uusiutuva sähkö.

Fortum Tarkka

Määräaikainen sopimus, joka seuraa sähköpörssin hintavaihteluita tunneittain. Voit itse seurata tuntikohtaisia sähkön hintoja helposti netistä tai Oma Fortum -sovelluksesta.

Tarkka-sopimuksen avulla voit säästää rahaa käyttämällä sähköä juuri edullisimpien tuntien aikaan. Lasku koostuu perusmaksusta, pienestä välitypalkkiosta ja sähköpörssin mukaisesta hinnasta, johon lisätään arvonlisävero.

Sähkön alkuperän suhteen asiakkaalla on samat vaihtoehdot kuin muissakin Fortumin sopimuksissa.

Sähkön hintakehitys Suomessa

Lainojen jakauma ympyrädiagrammi

Sähkösopimus opiskelijalle

Fortum haluaa tarjota opiskelijoille alennettuun hintaan Fortum Vakio S-sopimusta pieneen kulutukseen. Sopimus sisältää hiilidioksidipäästötöntä sähköä eli se on tuotettu ydinvoimalla.

Sopimuksen voi pienellä lisämaksulla muuttaa vihreämmäksi valitsemalla täysin uusiutuvan sähkön alkuperän.

Kyseessä on jatkuva, kiinteähintainen, kuukausimaksulla toimiva sopimus, joka on tarkoitettu kerrostaloasuntoihin.

Plus IconKilpailuta sähkösopimus Kilpailuta sähkösopimuksesi kätevällä nettilomakkeella 5 minuutissa. Kilpailuta sähkösopimus ja säästä
Kilpailuta sähkösopimus

Fortumin sähkösopimus nuorelle

Olit sitten juuri omilleen muuttanut töiden tai opiskelujen perässä, Fortumilta löydät itsellesi juuri sopivan sähkösopimuksen. Fortum tarjoaa erikseen opiskelijoille Vakio S- sopimusta, mutta heidän valikoimastaan löytyy paljon hyviä vaihtoehtoja myös muiden nuorten tarpeisiin.

Yhteinen nimittäjä nuorilla ihmisillä usein on se, ettei sähkönkulutus kerrostalossa ole yleensä kovin suurta. Kerrostalon lämmitykseen menee huomattavasti vähemmän sähköä, mitä esimerkiksi omakotitalossa asumisessa kuluu. Toki omasta energian kulutuksesta tulee olla tietoinen ja järkevä myös ympäristöystävällisistä syistä.

Fortum tarjoaa monta hyvin helposti ennakoitavaa sähkösopimusta nuorille. Kun sähkölaskun suuruus on ennalta tiedossa, on omaa budjetointia ja kulutusta myös helpompi suunnitella. Monelle nuorelle sähkösopimuksen tekeminen voi olla varmasti haastavaa aluksi. Ei ole vielä selkeää tietoa tai arviota siitä paljonko sähkölaskut tulevat tulevaisuudessa olemaan. Siksi tämän kaltainen kiinteäkuukausihinta voi olla hyvä vaihtoehto ihan sen selkeyden kannalta.


Muita sähköön liittyviä artikkeleita

Fortumin palvelut

Suomen suurimpana energiayhtiönä yritys tarjoaa laajaa valikoimaa kuluttajille sekä yrityksille. Tuotteista ja palveluista on paljon tietoa yrityksen verkkosivuilla, mutta tässä ne tärkeimmät.

Palvelut kuluttajille

Yrityksille ja taloyhtiöille

Fortumin yritys- ja taloyhtiösähkösopimuksiin lukeutuu:

Tarjolla on myös älykkäitä energiaratkaisuja, kuten leasing-periaatteella toimivia SolarPlus-aurinkopaneelisopimuksia yrityksille. Tarkempia tietoja Fortumin yrityssähköstä saa Fortum Yrityspalvelun kautta.


Miksi kilpailuttaa sähkösopimukset Summarumilla?

 • Löydät kauttamme käyttöösi nykyistä edullisemman tai ekologisemman sähkösopimuksen
 • Sähkösopimuksen kilpailuttamisella löydät lähes aina nykyistä paremman sähkösopimuksen
 • Kilpailuttamalla sähkösopimuksen jokainen voi tehdä merkittävää säästöä

SIIRRY SÄHKÖVERTAILUUN

Summarum Logo


Fortum Fiksu Energianseuranta

Lämmitätkö talosi suorasähköllä? Jos vastauksesi on kyllä, niin lue tämä kappale tarkkaan.

Fortum Fiksu Energianseuranta on Fortumin lisäpalvelu, jolla seuraat reaaliaikaista energiankulutustasi älypuhelimeen asennettavalla mobiilisovelluksella. Fiksu Energianseuranta -appilla voit etäohjata lämminvesivaraajaasi sekä saat kattavan ympäristöraportin kulutuksestasi.

Palvelusta maksetaan kuukausittain noin viiden euron palvelumaksu, ja asennettavan laitteiston asennus noin sata euroa, jonka voi ilmoittaa kotitalousvähennyksinä verotuksessa.

Palvelun avulla seuraat energian kulutustasi ja voit optimoida vedenlämmityksen ja talouden energiapiikit edullisille tunneille, joten palvelu maksaa itsensä takaisin – samalla lisäät taloutesi energiatehokkuutta.

Osallistumalla kysyntäjoustoon eli sähköverkon kulutuspiikkien tasaamiseen mahdollistuu:

Kenelle Fortum Fiksu Energianseuranta sopii?

Fortum Fiksu Energianseuranta sopii sinulle, jos asut omakoti- tai rivitaloasunnossa, jossa on lämminvesivaraaja ja lämmitysmuotona on suorasähkölämmitys.

Haluatko osallistua kysyntäjoustoon ja ilmastotalkoisiin sekä löytää kotisi sähkösyöpöt? Samalla tulet säästäneeksi rahaa ja luontoa.

LUE MYÖS: Sähkösopimus omakotitaloon

Asiakaspalvelu

Fortum haluaa panostaa asiakaspalveluunsa, minkä vuoksi verkkosivut ovat rakennettu selkeiksi ja niillä on helppo navigoida.

Apuna asiakkaalla on myös Chat Bot, joka pystyy auttamaan muun muassa sopimus- ja laskutusasioissa 24/7. Yksityishenkilöille  ja yrityspuolen asiakkaille on omat numeronsa.

Asiakaspalvelusivuilta löytyy myös yhtiön eri toimintojen asiakaspalvelunumerot, joiden kautta asiakkaan kysymyksiin vastataan. Yhteydenottolomakkeella voi vaivattomasti jättää myös yhteydenottopyynnön.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi Fortumin sähkösopimusta sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti myös muista palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:

Lainojen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Fortum – Yhteenveto

Fortum on Suomen suurin yritys ja yksi merkittävimmistä toimijoista energia- ja jätteenkierrätysalalla.

Suomen luotetuin sähköyhtiö kannustaa ihmisiä tekemään vihreämpiä valintoja, minkä vuoksi suuri osa Fortumin kuluttajille myymästä sähköstä on hiilidioksidivapaata sähköä.

Kaikkiin sopimuksiin on mahdollisuus valita täysin uusiutuva tai aurinko energia.

Fortum – Usein kysyttyä

MIkä on Fortum?
Fortum Oyj on kotimainen sähköyhtiö. jonka toiminta keskittyy erityisesti Pohjoismaihin. Fortum palvelee sekä henkilö- että yritysasiakkaita. Sen tuotteisiin kuuluun muun muassa sähkön ja lämmön myynti sekä muut energiaan liittyvät palvelut. Viime aikoina Fortum on lisännyt tuotevalikoimaansa paljon uusia uusiutuvan energian muotoja.
Miten Fortum tuottaa sähköä?
Kaikki Fortumin kuluttajille myymä sähkö on alkuperältään CO2- eli hiilidioksidivapaata. Tämä tarkoittaa, että sähkö voi olla tuotettu esimerkiksi ydinvoimalla. Sähkösopimuksiin on myös pienellä lisähinnalla valittavissa Guarantee of Origin -menetelmin varmennettua 100% uusiutuvaa energiaa ja aurinkosähköä. Uusiutuva energia koostuu neljän erilaisen tuotantotavan sekoituksesta - sähkö on tuotettu aurinko-, tuuli-, vesi- ja bioenergialla.
Miksi Fortum sähkösopimus?
Fortum on Suomen suurin sähköyhtiö, minkä myötä se tarjoaa lukuisia eri sähkö- ja energiavaihtoehtoja niin kuluttajille, kuin myös yritysasiakkaille. Suomen johtavana sähköyhtiönä Fortumin sopimusten hinnat ovat kilpailukykyisiä. Lisäksi tarjolla on paljon vaihtoehtoja uusiutuvaan energiaan - myös kilpailukykyisin hinnoin.

Tutustu muihin sähköyhtiöihin