Pörssisähkön hinta 7 vuorokauden keskiarvo 28 vuorokauden keskiarvo
0,15 snt/kWh 0,83 snt/kWh 3,52 snt/kWh

Suomen suosituimmat sähköyhtiöt

Vertaile ja kilpailuta Suomen suosituimmat sähköyhtiöt hetkessä alta kotimaisen Summarumin tehokkaan vertailupalvelun avulla.

Vertaile ja kilpailuta Suomen suosituimmat sähköyhtiöt hetkessä alta kotimaisen Summarumin tehokkaan vertailupalvelun avulla.

Ladataan lomaketta..

Sähköyhtiöt Suomessa – vaihtoehtoja on paljon

Moni saattaa edelleen ajatella, että sähkö tulisi ostaa paikalliselta sähköyhtiöltä. Se voi toki olla järkevä ratkaisu sijainnista riippuen, mutta sinulla on muitakin vaihtoehtoja.

Kun sähkömarkkinat avattiin Suomessa 1998, yksityishenkilöt ja yritykset ovat voineet vapaasti valita oman sähköyhtiönsä. Suomalaiset sähkönmyyntiyhtiöt tuottavat sähköä ympäri Suomen, ja kuljettavat sitä joka kuntaan (Ahvenanmaata lukuun ottamatta).


Löydä edullisin sähkösopimus

Summarumin kautta löydät kilpailuttamisen avulla nopeasti sen sinulle sopivan sähkösopimuksen. Selkeän hakemuksen täyttäminen vie vain hetken aikaasi ja voit uuden sopimuksen avulla säästää tuntuvasti sähkökuluissasi.

Hae edullisin sähkösopimus tästä

Summarum Logo

Huomioi nämä asiat sähköyhtiöiden vertailussa

Suomessa toimii tällä hetkellä noin 70 sähkön myyntiyhtiötä. Voit valita näistä itsellesi sopivan muun muassa seuraavin perustein:

 • Sähköntuotannon alkuperä
 • Hinta per kWh
 • Yhteiskuntavastuu
 • Paikallisuus

Sinä voit valita itsellesi sähkösopimuksen, jonka sähkö on tuotettu jollain seuraavista tavoista: aurinko, vesi, tuuli, biomassa, ydinvoima tai fossiiliset energianlähteet.

Kun vertailet sähköyhtiöitä ja sähkösopimuksia, sinun on hyvä aluksi tunnistaa omat mieltymyksesi sekä energiankulutuksesi. Sopimustyyppi voi olla keskivertokulutukseen ja sähkön hintaan nähden jokin seuraavista:

 • Määräaikainen
 • Toistaiseksi voimassa oleva
 • Pörssisähkö

Tavoitat seuraavat sähkötoimijat palvelumme kautta

 • Fortum logo
 • Väre logo
 • Nordic Green Energia logo
 • Pohjois-Karjalan Sähkö logo
 • Nivos Energia logo
 • Helen logo
 • Lumme Energia logo
 • Oomi logo
 • Vattenfall logo
 • Vihreä Älyenergia logo
 • KSS logo
 • Vaasan Sähkö logo

Suosituimmat sähköyhtiöt Suomessa

Tällä sivulla listatut yhtiöt ovat pääasiassa sähkönmyyntiä harjoittavia yhtiöitä. Joidenkin yhtiöiden toiminnan keskiössä on myös sähkön jakelu ja sähköverkkojen ylläpito.

Sähkön hintakehitys Suomessa

Lainojen jakauma ympyrädiagrammi

Sähköyhtiöiden vertailu auttaa säästämään

Kuinka säästää sähkölaskussa? Mistä edullinen sähkösopimus? Mikä on paras sähköyhtiö?

Ei hätää, jatka lukemista, sillä meillä on sinulle vastaukset näihin kysymyksiin.

Kilpailuta sähköyhtiö, niin säästät rahaa vuodessa jopa satoja euroa. Summarum.fi tarjoaman palvelun avulla voit kilpailuttaa sähköyhtiöt helposti yhdellä lomakkeella.

Sähköyhtiön kilpailutus on nopeaa, helppoa ja ilmaista.

Sähkövertailu näyttää mikä on edullisin sähköyhtiö sinulle ja mitkä ovat yleisimmin sopivimmat sähköyhtiöt. Valitse niiden joukosta itsellesi paras sähkösopimus.

Jos sähköyhtiön tai sähkösopimuksen valitseminen tuntuu hankalalta, sähköyhtiön valintaopas kertoo sinulle, mitä asioita pitää miettiä sähkösopimuksen valintaa tehdessä.

Voit myös lukea alempaa tältä sivulta, mitkä ovat Suomen luotetuimmat sähköyhtiöt, tulevaisuuden sähköyhtiöt sekä edullisimmat sähköyhtiöt.

Sähkövertailun vaiheet:

 1. Täytä tietosi sähkövertailun lomakkeeseen
 2. Saat sähkötarjouksia
 3. Valitse edullinen ja sinulle paras sähkötarjous – Tiesitkö, että uusiutuvan sähkön valitseminen sopimukseen nostaa hintaa usein vain noin euron verran kuukaudessa?
 4. Säästä rahaa sähkölaskussa

Sähköyhtiövertailun tekeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään.

Plus IconKilpailuta sähkösopimus Kilpailuta sähkösopimuksesi kätevällä nettilomakkeella 5 minuutissa. Kilpailuta sähkösopimus ja säästä
Kilpailuta sähkösopimus

Suomalaiset sähköyhtiöt

Esittelemme seuraavaksi hieman tarkemmin erilaisia suomalaisia sähköyhtiöitä. Pyrimme myös parhaamme mukaan jakamaan ne seuraavien ominaisuuksien mukaan:

 1. Sähkön hinta
 2. Ekologisuus
 3. Käyttäjäystävällisyys

Huomioithan, että vertailussamme on käytetty pohjana 60m2 kolmiota pääkaupunkiseudulla. Muutenkin tiedot päivittyvät jatkuvasti, joten sinun kannattaa vielä itse tarkistaa tietojesi mukaan edullisin, sinulle sopivin sähköyhtiö sähkövertailun kautta.

Parhaat uusiutuvaa energiaa tarjoavat sähköyhtiöt

Ekosähkö Oy. Ekosähkö Oy on energiayhtiö, joka myy ainoastaan Suomen luonnonsuojeluliiton Ekoenergia-sertifikaatilla merkittyä puhdasta, uusiutuvaa energiaa. Energiantuotantomuotoja ovat muun muassa pienvesivoima, bioenergia, sekä tuulivoima.

Nordic Green Energy. Nimensä perusteella Nordic Green Energy on ensimmäinen sähköyhtiö, joka on omistautunut 100% uusiutuvan sähkön toimittamiseen. Nykyään Nordic Green Energy on Pohjoismaiden johtava uusiutuvan energian toimittaja muun muassa aurinkoenergia-, sekä tuuli- ja vesivoimasektorilla. Lue lisää vihreästä sähkösopimuksesta täältä.

Porvoon energia. Porvoon energia on kokoluokkaansa nähden ainut suomalainen energiayhtiö, joka on ehtinyt täyttää EU:n 2050 vuoden energiatuotannon vaatimukset jo nyt. Sähköyhtiön kaikki myymä sähkö on hiilineutraalia. Tästä vielä yli 80% on uusiutuvilla energiamuodoilla tuotettu. Kaukolämpö taas on jo 100% uusiutuvilla tuotettua.

Raaseporin energia. Toisin kuin useat muut yhtiöt, Raaseporin energia tuottaa 100% sähköstään uusiutuvalla energialla. He tarjoavat puhdasta, paikallista sähköä. Yhtiö myös tarjoaa apua aurinkoenergian asennuksessa, sähköautoiluun siirtymisessä, sekä valaistuksen siirtämisestä energiatehokkaaseen LED-valaistukseen.

Vattenfall. Nimestä huolimatta Vattenfall on markkinajohtaja sekä maalla että merellä tuotetussa tuulivoimassa. Heillä on noin 50 tuulipuistoa viidessä eri maassa. Tällä hetkellä 35% yhtiön tuotantokapasiteetista tuotetaan uusiutuvilla energiamuodoilla, joista tuulivoimalla on jatkuvasti kasvava osuus.

KSS Energia Oy. KSS Energia tuottaa ja kehittää palveluja, kuten energiaosaamista energiaverkkoasiakkailleen. Se myy myös sähköä Kouvolan alueen ulkopuolella. 85% sähköntuotannosta on tuotettu uusiutuvilla energiamuodoilla. Uusiutuvien energiamuotojen osuus lämmöntuotannosta on 78%.

Fortum. Fortum on hiilineutraaliin energiaan investoinut energiayhtiö, joka käyttää pääsääntöisesti vesivoimaa ja ydinvoimaa Suomessa. Sen tarkoitus on vauhdittaa Suomea siirtymisessä uusiutuvan energian aikakauteen sijoittamalla myös aurinko- ja tuulivoimaan. Esimerkiksi Fortumin Forshuvudin vesivoimalaitoksen kapasiteettia on lisätty innovatiivisella vesivoiman ja litium-ioniakkujen yhdistelmällä. Fortumin toiminta on kuitenkin herättänyt keskustelua Uniper-kauppojen myötä.

Edullisin sähköyhtiö

Lumo Energia. Lumo Energia alkoi haastaa isompia energiayhtiöitä pari vuotta taaksepäin. Se tarjoaa asiakkaille helposti sopivan sähkösopimuksen määräaikaisten ja pörssisähkösopimusten joukosta.

Helen. Helen tarjoaa edullisia sähkösopimuksia erilaisin kampanjahinnoin. Helen myös johtaa gallupeja, ja suurin osa asiakkaista onkin erittäin tyytyväinen palveluun.

Ilmatar. Ilmatar on tuulivoimaan keskittynyt yritys, jonka tuulivoimasta 100% on tuotettu Suomessa. Vaikka Ilmatar voisi löytyä myös parhaiden uusiutuvaa energiaa tarjoavien yhtiöiden joukosta, halusimme kuitenkin vielä korostaa edullista, kuukausimaksutonta, ja kilpailukykyistä tuulivoimaa, jota yhtiö tarjoaa.

Väre. Väre tarjoaa myös erilaisia reiluja kampanjoita ja palveluita asiakkaille sähkön hintaan sisältyen. Heillä on ollut mukana esimerkiksi avainturva, joka korvaa avainten katoamisesta aiheutuvat kulut. He tarjoavat asiakkaille myös sovelluksen kautta löytyvän energiavalmentajan, jonka avulla voit seurata omaa kulutustasi.

Kotimaan Energia Oy. Myös Kotimaan Energia tarjoaa asiakkaille erilaisia rahanarvoisia etuja kuukausipaketin lisäksi. Kotimaan energialla on ollut muun muassa kampanja, jonka avulla voit tienata tietyn määrän ilmaisia sähkötunteja.

LUE MYÖS: Halvin sähkösopimus

Suosituin energiayhtiö käyttäjien keskuudessa

Kymenlaakson Sähkö. Kymenlaakson sähkö on suurehko sähköyritys, jolta löytyy erilaista viihdettä asiakkaille. Heillä on esimerkiksi oma keskusteluohjelma, jossa pääset kuulemaan asiantuntijoilta ajankohtaiset vinkit ja uutiset sähkönkäyttöön liittyen.

Vaasan sähkö. Vaasan sähkö on tuottanut energiaa suomalaisille jo 1800-luvun lopulta lähtien. Yhtiötä on vuonna 2017 muistettu kunniamerkillä, jonka mukaan yhtiöllä on Suomen tyytyväisimmät yksityisasiakkaat sähkönmyynnin perusteella.

Elenia. Elenia on ehkä yllättäenkin Suomen toiseksi suurin sähköverkkoyhtiö. Sen missio on tuottaa Suomessa asuville kuluttajille ”sujuvaa arkea”.

Caruna. Caruna sekä jakaa sähköä että myös huoltaa, korjaa ja rakentaa säänkestävää sähköverkkoa. Sivuston uutishuoneesta löydät helposti erilaiset julkaisut, uutiset, artikkelit ja blogit suomalaiseen sähköverkostoon liittyen.

Loiste. Loiste tarjoaa edullista sähköä suomalaisiin kotitalouksiin. Heidän vastuuohjelmaansa kuuluvat muun muassa useat erilaiset projektit lasten ja nuorten hyväksi.

Turku Energia. Turku Energia keskittyy tekemään jokaiselle omiin tarpeisiin sopivan sähkösopimuksen. Listoilta löytyy vihreää, uusiutuvaa, puhdasta, ja paikallista energiaa. Yhtiö tarjoaa myös aurinkopaneeliratkaisuja kotitalouksille.

Suomen suosituimmat sähköyhtiöt opiskelijalle

Opiskelijoilla on ollut kasvavassa määrin trendinä vaihtaa sähkösopimuksensa vihreään sähköön. Huoli ilmastonmuutoksesta on monelle varmasti painavin syy tehdän vihreä sähkösopimus. Tämän lisäksi vihreä sähkö ei eroa hinnaltaan kovin paljoa muulla tavoin tuotetusta sähköstä.

Tämä on johtanut siihen, ettö enenevässä määrin Suomen suosituimmat sähköyhtiöt ovat lisänneet valikoimaansa yhä enemmän vihreitä vaihtoehtoja.

Opiskelijan kannattaa kuitenkin kiinnittää sähkön hinnan lisäksi huomiota sähkösopimuksen perusmaksuun. Hyvin suurelta osin opiskelijat asuvat Suomessa pienissä kerrostaloasunnoissa.

Näissä asuinrakennuksissa sähkön kulutus ei ole usein kovin suurta. Sähkösopimukseen kuuluva perusmaksu voi siis olla hyvinkin iso osa opiskelijan sähkölaskua.


Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Luotetuimmat sähköyhtiöt

Suomen luotetuimpiin sähköyhtiöihin lukeutuvat:

 • Fortum – Valtionomisteinen Fortum on edelleen kestosuosikki. Pörssissäkin näkyy suomalaisten luotto yhtiötä kohtaan, sillä se on myös ostetuimpia osakkeita suomalaisten sijoittajien keskuudessa.
 • Nordic Green Energy – Pelkästään uusiutuvaa energiaa tarjoava pohjoismainen energiayhtiö on ansainnut luottonsa suomalaisten mielissä.
 • Helen – Helsinkiläinen Helen voitti Suomen Luotetuin merkki -äänestyksen ensimmäistä kertaa vuonna 2021 yli 20 prosentilla äänistä.
 • Lumme Energia – Luotettava suomalainen sähköyhtiö, joka tarjoaa aurinkopaneeliratkaisuja sähkönmyynnin lisäksi.

Suurimmat sähköyhtiöt

Suomen suurimpia sähköyhtiöitä ovat:

 • Fortum – Edelleen suurin sähköyhtiö Suomessa.
 • Helen – Helsingin Energia myy ja siirtää sähköä Helsingin alueella.
 • Väre – Vuonna 2019 Kuopion Energia Oy, Jyväskylän Energia Oy, Lappeenrannan Energia Oy ja Savon Voima Oyj yhdistyivät Väreeksi.

Suurimmat sähköyhtiöt saavat jatkuvasti haastajia, pienempien sähköyhtiöiden liittyessä yhteen isommiksi konserneiksi, kuten esimerkiksi Väreen kohdalla tapahtui.

Tulevaisuuden sähköyhtiöt

Tulevaisuuden sähköyhtiöt -listalle ovat päässeet:

 • Fortum – Suomen suurimpana sähköyhtiönä Fortumilla on mahdollisuus tehdä suuri vaikutus yhteiskuntamme energiakäyttäytymiseen.
 • Nordic Green Energy – Pohjoismaiden suurimpiin puhtaan sähkön myyjiin lukeutuva sähköyhtiö vie kuluttajia hiilivapaampaan sähkönkulutukseen.
 • Vattenfall – Eurooppalaisella Vattenfallilla on kunnianhimoiset tavoitteet taata siirtyminen fossiilittomaan sähkön kulutukseen yhden sukupolven aikana.

Energiamarkkinoiden murros on ollut välttämättömyys ilmastonmuutoksen kannalta, ja vastuullisuusprojektit sekä toiminnan läpinäkyvyys ovat yhä merkittävämpiä tekijöitä tulevaisuuden maailmassa.

Listasimme tulevaisuuden sähköyhtiöt seuraavilla perusteilla: yhtiön vaikutus yhteiskuntaan, investoinnit uusiutuvaan energiaan sekä asiakkaiden luottamus näihin yhtiöihin.

Fossiilisten energialähteiden osuus on ollut laskussa jo useita vuosia ja vastaavasti uusiutuvien energialähteiden ja ydinvoiman osuudet ovat olleet nousussa. Tuulivoima on eniten kasvanut yksittäinen energialähde, jonka kasvu on ollut jyrkkää, mutta aaltoilevaa.

Nähtäväksi jää, mitkä sähköyhtiöt ovat osanneet investoida parhaiten oikeisiin tuotantomuotoihin sekä vastaamaan nykyhetken ja tulevaisuuden energiamurrokseen.

Tasapaino energiamarkkinoiden kysynnässä ja tarjonnassa on muuttunut entisestä reaaliaikaisen joustavaksi. Lisäksi hajautetun tuotannon teknologiat, energiatehokkuus, energian varastointi ja liikenteen energiateknologiaan liittyvät ratkaisut tulevat olemaan suuressa roolissa tulevaisuudessa. (Lähde: TEM toimialaraportti: Uusiutuva Energia – kohti hiilineutraalia tulevaisuutta)


Miksi kilpailuttaa sähköyhtiöt Summarumilla?

 • Löydät kauttamme käyttöösi nykyistä edullisemman tai ekologisemman sähköyhtiön sopimuksen
 • Sähkösopimuksen kilpailuttamisella löydät lähes aina nykyistä paremman sähkösopimuksen
 • Kilpailuttamalla sähköyhtiöt jokainen voi tehdä merkittävää säästöä

SIIRRY SÄHKÖVERTAILUUN

Summarum Logo


 

Suomen edullisin sähköyhtiö

On täysin mahdotonta yksiselitteisesti sanoa, mikä edellä mainituista sähköyhtiöistä on juuri tietyllä hetkellä kaikista edullisin. Sähkön hinta muuttuu jatkuvasti kysynnän sekä tarjonnan mukaan ja sähköyhtiöillä on myös usein toisistaan eroavia kampanjoita käynnissä.

Sinun on mahdollista löytää tämän hetken edullisin sähköyhtiö ainoastaan kilpailuttamalla sähköä tarjoavat yritykset. Kilpailuttamalla sähkön tarjoajat voit asettaa sähköyhtiöt kilpailemaan asiakkuudestasi.

Sähkön kilpailutuksen avulla kilpailuttava taho kerää useilta Suomessa sähköä tarjoavilta yrityksiltä sähkötarjouksia. Kilpailuttava toimija vertailee näitä tarjouksia keskenään ja välittää näistä edullisimmat suoraan sinulle.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Vertaillessasi Suomen suosituimpia sähköyhtiöitä, sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:

Lainojen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Suomen suosituimmat sähköyhtiöt – tiivitettynä

Mikä tekee Suomessa sähköyhtiöstä suositun? Kaksi piirrettä, jotka määrittelevät Suomen suosituimmat sähköyhtiöt käyttäjien keskuudessa ovat hinta ja sähkön tuotantotapa.

Yhä useampi henkilö valitsee tänä päivänä sähköyhtiön sen ekologisuuden perusteella. Siksi ne sähköyhtiöt, jotka pystyvät tarjoamaan vihreää sähköä edullisesti ovat hyvin vahvoilla kilpailussa.

Henkilön kannalta ei voida sanoa suoraa ovatko nämä Suomen suosituimmat sähköyhtiöt juuri hänelle paras vaihtoehto. Tilanne vaihtelee hyvin paljon henkilön asuinpaikan ja asumismuodon mukaan.

Hänen kannattaa myös miettiä, minkä tyyppinen sähkösopimus juuri hänelle parhaiten sopisi. Sopimustyyppi voi olla keskivertokulutukseen ja sähkön hintaan nähden jokin seuraavista: määräaikainen, toistaiseksi voimassa oleva tai pörssisähkö.

Paras keino selvittää itselle edullisin sähkösopimus on kilpailuttaa useita sähkölaitoksia keskenään Summarum sähkövertailun avulla.

Helsinkiläiselle opiskelijalle on hyvin todennäköisesti tarjolla hyvin erilaiset vaihtoehdot sähkösopimuksissa, kuin Lapin tunturien kupeessa asuvalle eläkeläispariskunnalle. Tämä ei kuitenkaan välttämättä tarkoita merkittävää eroa sähkönhinnassa.

3 sähkönsäästövinkkiä:

 • Alenna huoneiden ja eri tilojen lämpötilaa
 • Puhdista pölyt valaisimista ja vaihda valonlähteet ledeihin
 • Pidä kodinkoneet puhtaina ja sulje aina ne laitteet, joita et käytä

Usein kysyttyä

Mikä on halvin sähköyhtiö?
Vaikka voimme jakaa sähköyhtiöt suurin piirtein kolmeen eri luokkaan (hinta, ekologisuus, asiakaspalvelu), ei tähän kysymykseen valitettavasti ole yksiselitteistä vastausta. Näennäisesti halvin yhtiö ei ole aina sinulle edullisin, paras ratkaisu. Edullisimman sähköyhtiön itsellesi löydät kilpailuttamalla useita eri toimijoita.
Mikä sähköyhtiö minun kannattaisi valita itselleni?
Kun etsit itsellesi parasta sähköyhtiötä, sinun on hyvä ensin analysoida hieman, millainen kuluttaja olet. Sähkösopimuksessa sinun kannattaa aina tarkistaa ensimmäisenä seuraavat asiat: sopimustyyppi, hinta/kWh ja perusmaksu. Vertaa näitä sitten vuotuiseen kulutukseesi, ja löydä itsellesi paras sähköyhtiö.
Mikä sähköyhtiö minulla on?
Jos esimerkiksi vuokranantajasi hoitaa sähkömaksut, sinulla on aina oikeus selvittää, mikä sähköyhtiö hänellä on käytössä. Voit sitten selvittää, olisiko sähkömaksuissa mahdollista säästää, jos vaihdatte uuteen yhtiöön.
Mikä on paras sähköyhtiö?
Tämä riippuu useasta eri tekijästä. Paras sähköyhtiö voi tarjota toisille kuluttajille ekologista energiaa, kun taas toisille sopii halvat hinnat. Suosittelemme aina tutustumaan kattavasti tarjontaan, ja laskemaan, kuinka paljon kulutat sähköä kuukaudessa ja/tai vuodessa. Näin voit löytää markkinoilta sinulle sopivimman sähköyhtiön.